Ghid de analiză WiFi definitoriu, inclusiv cele 20 de cele mai bune instrumente de analiză WiFi


Ghid pentru analizorul WiFi definitiv - incluzând cele mai bune 20 de instrumente (gratuite și plătite)

Ce este un analizator Wifi?

Când vine vorba de wifi, fluctuația semnalului este incredibil de comună. Motivul este că semnalul dvs. wifi se schimbă în mod constant din cauza condițiilor externe. În unele zile veți putea naviga fără să vă deconectați, iar altele veți fi într-o luptă doar pentru a rămâne online. Acest lucru este și mai dificil dacă nu aveți instrumente pentru a diagnostica problema. Aici poate fi util un analizor wifi. Pe scurt, o aplicație pentru analizor wifi descompune informațiile din punctele de acces din rețeaua dvs. și o plasează într-un singur ecran.

Un analizor wifi generează o afișare vizuală a datelor de rețea ale canalelor din jur. Aplicația transformă computerul sau dispozitivul mobil într-un program de analiză care vă permite să identificați ce trebuie să faceți pentru a vă optimiza rețeaua. De exemplu, cu o aplicație de analizor wifi de genul Microsoft Wifi Analyzer, puteți privi alte canale din rețeaua dvs. și puteți identifica dacă acestea sunt mai rapide decât canalul dvs. curent. Unii furnizori vă vor permite chiar să întocmiți hărți de căldură pentru distribuirea semnalului în casa sau la birou pentru a vă ajuta să găsiți cea mai bună locație pentru router.

În acest ghid, acoperim și instrumentele selectate în detaliu, dar dacă aveți timp doar pentru un rezumat, aici este al nostru lista celor mai bune analizoare WiFi pentru Windows:

 1. SolarWinds Analiza WiFi cu NPM (TRIAL GRATUIT) - Parte a monitorizării performanței rețelei care rulează pe Windows Server, acest instrument prezintă o listă în direct de stări ale terminalului wifi și generează o hartă de căldură uimitoare a semnalului wireless. Sistemul PRTG acoperă rețelele wireless și include alerte și rapoarte de capacitate pentru wifi.
 2. Paessler PRTG (TRIAL GRATUIT) - Sistemul PRTG acoperă rețelele wireless și include alerte și rapoarte de capacitate pentru wifi.
 3. NetSpot - Creat pentru Windows și Mac OS, acest sistem de monitorizare wireless include descoperire automată și hărți de performanță în direct.
 4. Wi-Fi acrilic - Un analizor wifi pentru Windows, care este gratuit pentru uz casnic, dar clienții de afaceri trebuie să plătească.
 5. InSSIDer - Un analizor de trafic fără fir ușor de utilizat la un preț competitiv.
 6. Analizor WiFi - Un produs Microsoft pentru a analiza rețelele fără fir care este disponibil atât în ​​versiuni gratuite, cât și cu plata.
 7. Vistumber - Un analizor wifi gratuit care poate suprapune amprentele semnalului pe o hartă Google.
 8. Wireshark - Un foarte cunoscut sniffer de pachete wireless care îi ajută pe hackeri și pe administratorii de sistem.

Iată-ne lista celor mai bune analizoare WiFi pentru Mac:

 1. NetSpot - Un analizor wifi pentru Mac OS care include o instalație de hartă a căldurii și un evaluator de interferențe.
 2. WiFi Explorer - Un analizor wifi de nivel mediu pentru Mac-uri care include indicatori de putere a semnalului și măsurători de zgomot.
 3. Scaner WiFi - Un scaner wifi pentru sistemul de operare Mac care este potrivit atât pentru utilizatorii de afaceri cât și pentru utilizatorii casnici.
 4. iSumbler pentru Mac - Un analizor wifi pentru Mac OS care urmărește și semnalele Bluetooth și Bonjour.
 5. KisMAC2 - Un analizor wifi pentru Mac OS care include valori pentru Apple Airport Extreme.

Iată-ne lista celor mai bune analizoare WiFi pentru Linux:

 1. soartă - Un analizor wifi gratuit pentru Linux, Unix și Mac OS care poate fi extins prin pluginuri.
 2. Wavemon - Un analizor wifi gratuit pentru Linux, disponibil de la GitHub.
 3. Analizor Sparrow-WiFi - Un analizor wifi pentru Linux care urmărește și Bluetooth și poate utiliza și GPS.

Iată-ne lista celor mai bune analizoare WiFi pentru Android:

 1. Analizor WiFi - O aplicație de analiză wifi folosită pe scară largă pentru Android.
 2. OpenSignal - Un analizor de semnal wifi și telefon pentru Android care include hărți geografice cu semnale impuse.
 3. Monitor WiFi - Un analizor wifi pentru Android produs de Microsoft.

Iată-ne lista celor mai bune analizoare WiFi pentru iOS:

 1. Analizor de rețea - Un monitor wifi pentru iOS, atât în ​​versiuni gratuite, cât și în plată.
 2. Analizator Wifi MasterAPP - Un detector wifi pentru iOS care include analize de performanță.

De ce ai nevoie de un analizor Wifi

Principalul motiv pentru care ai nevoie de un analizor wifi este să mențineți-vă calitatea conexiunii. Semnalele WiFi sunt într-o stare constantă de fluctuație. Conexiunea dvs. wifi poate fi performantă până când ceva din rețea se schimbă și începe să împiedice performanțele sale.

Depanarea unei probleme necesită colectarea și analiza datelor. Fără informațiile sursă privind operațiunile normale ale rețelei dvs. și comportamentul actual al sistemului cu probleme, soluția dvs. va fi doar ghicirea.

Când wifi-ul începe să încetinească sau să se deconecteze, un analizor wifi va vă ajută să identificați problema. Diagnosticând problema și abordând-o, vă asigurați că conexiunea dvs. rămâne în funcțiune cu interferențe minime. Un analizator wifi vă permite să rulați diagnostice pentru ceea ce se întâmplă cu conexiunea dvs. și vă oferă informațiile necesare pentru a vă optimiza rețeaua.

De exemplu. dacă distribuția semnalului dvs. în casă este slabă, veți putea utiliza un analizor pentru a afla aceste informații. Acestea fiind spuse, Analizoarele wifi pot fi folosite pentru mai mult decât pentru depanarea distribuției semnalului. Puteți utiliza un analizor wifi pentru a localiza și utiliza un canal mai puțin congestionat.

Împărțirea aceluiași canal cu dispozitivele din apropiere duce la viteze mici de conectare, interferențe și deconectare. Nu este neobișnuit ca canalele să fie distribuite între vecini (în special dacă locuiești într-un apartament). Acesta este unul dintre cele mai frecvente motive pentru conectivitate slabă și poate fi rectificat prin utilizarea unui analizor wifi de calitate.

Utilizarea unui analizor wifi vă poate ajuta să vă îmbunătățiți experiența utilizatorului, să grăbiți navigarea și să eliminați dificultățile de a încerca să intuiți ce factori împiedică calitatea conexiunii dvs. în timpul depanării. La urma urmei, este aproape imposibil să vă optimizați rețeaua dacă nu aveți instrumente pentru a putea vedea ce se întâmplă.

Wifi Heatmap

Multe analizoare avansate wifi vor avea o funcție de hârtie de căldură încorporată. Așa cum am menționat mai sus, o hartă de căldură wifi va produce un afișaj vizual al puterii semnalului în casa ta. Veți putea vedea unde este cel mai puternic semnalul dvs. și puteți alege cea mai bună locație pentru routerul dvs..

Unul dintre cele mai bune instrumente de hârtie de căldură de pe piață este Harta de căldură Wi-Fi SolarWinds.

Solar Winds permite utilizatorului să creeze hărți de căldură wireless personalizate și să afișeze „zone moarte” unde conectivitatea este slabă. Instrumentul funcționează citind intensitatea semnalului punctelor de acces din apropiere și indicând calitatea conexiunii dvs. pe baza locației semnalului.

Ceea ce face acest instrument atât de eficient este că harta de căldură wifi poate produce o imagine fizică a unui întreg site de rețea. Acest lucru vă permite să identificați cu ușurință locul în care site-ul dvs. cauzează probleme pentru conexiunea dvs. și ce trebuie făcut pentru a-l aborda. Pe scurt, o hartă a căldurii facilitează îmbunătățirea acoperirii și a puterii semnalului.

Cele mai bune analizoare wifi pentru Windows

1. SolarWinds Analiza WiFi cu NPM (TRIAL GRATUIT)

SolarWinds WiFi Analyzer npm-wireless

 Analizatorul Wifi de SolarWind modul care vine cu Monitorul performanței rețelei (NPM) vă va menține rețelele wireless bifând fără probleme. Acest instrument își începe viața de serviciu cu un faza de descoperire automată. Sistemul de detecție AP continuă să funcționeze pentru a vă oferi stări în direct în rețelele dvs. fără fir.

Inventarul creat de faza de descoperire se traduce automat într-o hartă a dispozitivelor dvs. wireless. Puteți genera chiar și o hartă a căldurii fără fir, încărcând un plan de la sediul dvs. Acest lucru va afișa amprenta semnalului tuturor APS-urilor wireless și vă va ajuta să vedeți instantaneu unde se suprapun și lipsurile cauzează probleme de serviciu..

NPM urmărește starea tuturor echipamentelor de rețea, nu doar AP-urile wireless, așa că veți putea observa cum sistemul dumneavoastră WiFi se încadrează în rețeaua dvs. mai largă, inclusiv site-urile la distanță și serviciile Cloud de pe internet.

Sprijinul acordat de WiFi Analyzer evidențiază problemele de lățime de bandă Wi-Fi și deficiențe de performanță pentru a putea rezolva rapid problemele și a îmbunătăți serviciul. Ecranele monitorului conțin rapoarte de stare în direct și includ, de asemenea, un instrument de investigare, numit PerfStack, care folosește accesul drag and drop pentru a vă permite să puneți diagrame de performanță una peste alta. Acest lucru vă oferă o imagine clară a echipamentului care este cauza principală a oricăror probleme de performanță, pe care le veți observa cum se umple prin stiva de diagrame..

O vizualizare alternativă a monitorului de performanță în instrument este NetPath ecran. Acest lucru vă arată punctele de tranziție între toate legăturile din rețeaua dvs., permițându-vă să vedeți traseul pe care semnalele îl traversează și către rețelele wireless. Aceasta este o altă oportunitate de a obține un indiciu vizual în cazul în care apar probleme de performanță.

Puteți obține SolarWinds WiFi Analyzer modul ca parte a NPM. Se instalează pe Windows Server și puteți accesa software-ul pentru o încercare gratuită de 30 de zile.

ALEGEREA EDITORILOR

SolarWinds Analiza WiFi cu NPM: acest instrument ocupă poziția noastră de top datorită gamei sale largi de caracteristici pe care utilizatorii începători și avansați le vor aprecia deopotrivă.

Descarca: Descărcați încercarea GRATUITĂ de 30 de zile de pe SolarWinds.com

Site-ul oficial: www.solarwinds.com/topics/wifi-analyzer/

2. Paessler PRTG (PROBA GRATUITĂ)

Ghid de analiză WiFi definitoriu, inclusiv cele 20 de cele mai bune instrumente de analiză WiFi

Paessler PRTG va descoperi toate dispozitivele de rețea din rețeaua dvs., inclusiv routerele wifi. Faza de descoperire a operațiilor monitorului de rețea creează o hartă de rețea. Acest lucru arată ce alte dispozitive din rețea sunt conectate la routerele dvs..

PRTG utilizează trei metode pentru a monitoriza routerele wifi. SNMP, care este Protocol de gestionare simplă a rețelei, informează colectorul central despre stările unui router monitorizat. Aceste informații includ capacitatea de procesare și sănătatea routerului. Protocolul de mesagerie NetFlow este al doilea mediu de monitorizare utilizat de PRTG. Acest standard difuzează valorile traficului de rețea, care sunt preluate de colecționarul PRTG. Al treilea sistem de monitorizare pentru routerele wifi este PRTG sniffer de pachete. Aceasta examinează antetele pachetelor care traversează rețeaua dvs. Instrumentul surprinde doar anteturile acelor pachete, astfel încât confidențialitatea datelor dvs. este păstrată. Snifferul de pachete raportează volumele traficului după aplicație, număr de port și protocol.

Interfața PRTG interpretează toate datele colectate în rețelele dvs. wifi, creând grafice ale datelor în timp real și, de asemenea, diagrame de date istorice. Orice probleme apărută în routerul care ar putea provoca o întrerupere a serviciului fi raportat la monitor imediat ce apar. Aceste alertele evidențiază supraîncărcarea sau defecțiunea echipamentului. Puteți seta puncte de avertizare astfel încât sistemul să vă anunțe dacă traficul se apropie de condiții critice. Puteți crea chiar alerte personalizate care combină mai multe condiții diferite.

Paessler PRTG se instalează pe Windows sau puteți opta, de asemenea, pentru a obține sistemul ca un serviciu cloud. Paessler percepe PRTG în funcție de numărul de senzori activat. PRTG este gratuit dacă doriți doar să monitorizați până la 100 de senzori. PRTG vine cu un 30 de zile de încercare gratuită.

Paessler PRTG Descărcați încercarea GRATUITĂ de 30 de zile

3. NetSpot

analizor wifi

Așa cum sa menționat mai sus, NetSpot este unul dintre cele mai bune programe de pe Windows și Mac datorită hărții sale de căldură detaliate. Utilizatorul poate încărca o hartă a locației sale și executa un sondaj cu mici complicații. După finalizarea sondajului, zonele în care conexiunea dvs. este mai puternică vor fi marcate cu roșu.

În modul de descoperire al NetSpot, veți putea compila date din rețelele wifi din jur și le puteți converti într-un tabel. Pe masă, veți putea accesa informații despre SSID, Adresă MAC, Informații semnal și Furnizor.

De asemenea, puteți converti aceste date într-un fișier CSV pentru a crea o înregistrare pe hârtie. Combinația de simplitate și detalii tehnice a programului îl face potrivit atât pentru utilizatorii de acasă, cât și pentru administratorii de rețea.

4. Wi-Fi acrilic

analizor wifi

Wi-Fi acrilic este un analizor wifi gratuit conceput pentru Windows. Utilizatorul poate scana puncte de acces wireless wireless și compila un tabel cu detaliile relevante. Toate valorile de bază sunt incluse în tabel, cum ar fi adresa MAC, SSID, RSSI, canal și furnizor.

În plus, modul de monitorizare permite utilizatorului să monitorizeze pachetele de rețea, care pot fi utilizate pentru a localiza rețele ascunse. Din păcate, Acrilul este gratuit numai pentru uz personal, iar utilizatorii de afaceri vor trebui să obțină versiunea profesională.

Versiunea profesională poate fi obținută pentru o taxă unică de 47,99 USD (34,52 GBP), care oferă utilizatorului acces la informații de rețea mai detaliate și la generarea de rapoarte.

5. INSSIDer

analizor wifi

La 19,99 USD (14,38 £), inSSIDer este unul dintre cele mai competitive preț analizoare wifi de pe piață. Aplicația descompune toate datele relevante despre rețelele wireless din apropiere, în timp ce detaliază o varietate de informații despre punctele de acces. Utilizatorii pot vedea informații despre orice, de la tipul de criptare la puterea semnalului și a canalului.

Ceea ce face ca INSSIDER să iasă în evidență este ușurința sa de utilizare. Pentru a găsi mai multe informații despre o rețea, trebuie doar să faceți clic dreapta pe ea și să vi se afișeze un meniu de date pentru a fi individualizate. Puteți face clic pe tipul SSID, semnal, canal sau rețea pentru a vedea mai multe informații despre acea categorie.

Simplitatea interfeței cu utilizatorul o face ideală pentru utilizatorii cu mai puțin experiență, dar profesioniștii din rețea vor găsi funcțiile limitate. De exemplu, majoritatea versiunilor privilegiate nu oferă utilizarea canalului GHz sau analiza spectrului de 5 GHz.

6. Analizor WiFi

analizor wifi

Analizor WiFi este răspunsul Microsoft la conectivitate slabă. Utilizatorii care caută un analizor wifi ușor de utilizat nu ar trebui să se uite mai departe. Aplicația a fost proiectată special pentru utilizatorii casnici și transformă rețeaua utilizatorului într-un afișaj vizual în care își pot vedea clar puterea semnalului.

La fel ca multe alte aplicații din această listă, Wifi Analyzer este disponibil atât pentru versiunea gratuită, cât și pentru cea pro, pentru 2,99 USD (2,15 GBP). Versiunea gratuită vă oferă tot ce aveți nevoie pentru a produce afișaje grafice și pentru a identifica problemele din rețeaua dvs..

Versiunea pro se bazează pe acest lucru oferind un semnal sonor pentru puterea semnalului și capacitatea de a schimba granițele de putere a semnalului. Ca bonus, utilizatorul se poate conecta direct la o nouă rețea prin intermediul aplicației.

Simplitatea interfeței de utilizator și a afișajului vizual fac din aceasta o alegere ideală pentru acele instrumente noi pentru analizorul wifi. WiFi Analyzer simplifică căutarea canalelor disponibile în rețeaua dvs. și trecerea la cea mai optimă.

7. Vistumbler

analizor wifi

Dacă doriți să executați analize wifi la buget, Vistumbler ar trebui să fie primul tău port de apel. Acest instrument gratuit permite utilizatorului să localizeze punctele de acces din apropiere și să colecteze date cu privire la puterea semnalului lor. Când utilizați platforma puteți crea un grafic unic al fiecărei rețele din apropiere.

Graficele Vistumber facilitează identificarea rețelelor care funcționează bine, și ce puteți face pentru a îmbunătăți performanțele propriei rețele. Dacă căutați mai multe abordări bazate pe locație, va trebui să adăugați un GPS la laptop.

Dacă faceți acest lucru, veți putea genera o hartă de rețea wireless pe o imagine Google Earth. Aceasta înseamnă că, dacă Vistumbler găsește o rețea, o indică pe hartă cu informațiile sale însoțitoare (nume, tip de criptare, intensitatea semnalului). Singura problemă cu Vistumber este că nu este ușor de utilizat.

Vistumbler a fost conceput inițial pentru a permite utilizatorilor să caute rețele wifi în vehicule în mișcare, deci nu este adaptat pentru utilizatorii de acasă sau de birou. Cu toate acestea, odată ce treci de curba inițială de învățare, aceasta oferă mai mult decât suficient pentru a-ți optimiza rețeaua.

8. Wireshark

analizor wifi

În cele din urmă, avem Wireshark. În timp ce analizatorul de pachete tehnic și instrumentul robust de analiză a rețelei de surse deschise, Wireshark poate fi utilizat și ca instrument analizor wifi pentru Windows, Mac, și Linux. Acest program gratuit este adaptat atât utilizatorilor profesioniști cât și utilizatorilor casnici. Wireshark este un puternic analizator de rețea și are puterea de a genera date pe o întreagă rețea de birouri.

Sistemul oferă Captarea datelor în direct astfel încât să puteți vedea conexiunea la rețea în timp real și să căutați probleme de conectare. La fel, puteți, de asemenea executați decriptarea și analiza VOIP pentru a îmbunătăți vizibilitatea rețelelor înconjurătoare

Singura problemă cu Wireshark este că nu există prea mult în calea sprijinului extern. Există o comunitate activă, dar nu există documentații de susținere care să ajute utilizatorii cu probleme care apar.

Acestea fiind spuse, funcționalitatea diversă a platformei oferă mai mult decât suficient pentru a oferi utilizatorilor de acasă și de birou o suită de analiză wifi standard pentru industrie.

Cele mai bune analizoare wifi pentru Mac

1. NetSpot

analizor wifi

Când vine vorba de aplicații de analiză wifi pentru Mac, NetSpot este una dintre cele mai bune oferte de pe piață. Netspot oferă o hartă termică detaliată care permite utilizatorului să identifice puterea semnalului în locația înconjurătoare. Aplicația colectează date despre orice, de la lățimea canalului, la adresa MAC, calitatea semnalului și criptarea rețelei pentru a oferi mai multă transparență în rețeaua dvs. locală.

Spre deosebire de mulți alți analizatori, NetSpot vă permite să evaluați, de asemenea, interferența WLAN. Ceea ce deosebește cu adevărat această aplicație de mulțime este profunzimea rapoartelor, ușurința de utilizare și informațiile din rețea. Programul colorează zonele de intensitate a semnalului, semnalele slabe fiind evidențiate de violet sau albastru.

Scalabilitatea hărții de căldură face ca NetSpot să fie ideal atât pentru utilizatorii casnici cât și pentru birou. Versiunea de acasă este disponibilă pentru 49 $ (35,26 £) și versiunea profesională pentru 149 USD (107,21 £). Cu toate acestea, aplicația oferă o altă versiune în care utilizatorii pot scana pentru rețele locale și vizualiza intensitatea semnalului gratuit.

2. Explorator WiFi

analizor wifi

Ca unul dintre cele mai bune instrumente de nivel mediu din această listă, WiFi Explorer este o alternativă solidă pentru începători și utilizatori cu experiență. Când un utilizator lansează WiFi Explorer poate începe imediat să localizeze rețele wireless locale. Odată ce se întâmplă acest lucru, utilizatorul poate trece prin rețelele identificate prin utilizarea filelor de pe ecran.

Utilizatorii pot examina orice: detalii de retea, puterea semnalului, 2,4 GHz și 5 GHz canale. Fila de intensitate a semnalului este versiunea WiFi Explorer a foilor de căldură văzute în alte aplicații precum Solarwinds.

Puteți seta pur și simplu aplicația pentru a măsura puterea semnalului și va produce un grafic pe măsură ce vă plimbați în jurul clădirii. Singurul dezavantaj este că nu vei putea detecta rețele ascunse. Acest lucru se datorează faptului că Apple nu furnizează datele necesare pentru a detecta rețele wireless ascunse.

Merită menționat că aplicația oferă și o serie de informații pentru a ajuta utilizatorii mai experimentați care caută funcționalități avansate. Puteți identifica informații precum SSID, BSSID, raportul semnal-zgomot și calitatea semnalului după ce ați identificat o altă rețea. Indiferent dacă doriți să vă descompuneți performanțele rețelei sau să localizați un canal mai eficient, WiFi Explorer v-a acoperit.

3. Scanner WiFi

analizor wifi

Scanerul WiFi AccessAgility este unul dintre cele mai bine păstrate secrete când vine vorba de analizatoarele wifi. Acest instrument cu prețuri competitive conține vânzări de 14,99 USD (10,79 £), permite utilizatorilor să analizeze rețelele de viteză de descărcare și încărcare cu simplitate. Acest lucru face ideal pentru utilizatorii casnici care nu au un buget mare.

Aplicația descompun punctele de acces din zona înconjurătoare și oferă informații precum adrese BSSID și MAC. Spre deosebire de multe alte instrumente din această listă, WiFi Scanner permite utilizatorului să detecteze dispozitive neautorizate în rețea prin utilizarea unui scaner IP. Acest lucru îl face un instrument excelent pentru transparența generală a rețelei.

4. iStumbler pentru Mac

analizor wifi

În loc să opteze pentru un afișaj vizual, iStumbler scanează rețele wifi și le pune într-o listă. Acest lista este actualizată în timp real astfel încât să puteți face clic pe orice rețele pe care le vedeți și să vizualizați informații mai detaliate precum valorile dBm.

Veți putea vedea cât de mult semnal există, precum și orice zgomot pe un canal dat. Merită menționat că voi poate de asemenea descompune Bluetooth, Bonjour și conexiuni locatii dincolo de semnalul dvs. wifi.

Din păcate, versiunea gratuită bombardează utilizatorul cu pop-up-uri interminabile care îi încurajează să facă upgrade. Totuși, acest lucru poate fi evitat dacă alegeți să faceți upgrade la versiunea de 20 USD (14,39 £). Adâncimea datelor semnalului și ușurința de utilizare a platformei face ca aceasta să fie o alegere bună pentru utilizatorii nou-veniți în lumea analizatorilor wifi.

5. KisMAC2

analizor wifi

KisMAC 2 este un formidabil și tehnic analizor wifi open source care acceptă o gamă largă de funcții de analiză wifi. Ca și alte programe, tot ce trebuie să faceți pentru a începe scanarea rețelei dvs. este apăsarea startului. Veți putea apoi să vă descompuneți puterea semnalului de rețea, deși funcțiile KisMAC depășesc cu mult acest lucru.

Puteți analiza, de asemenea, adaptoare USB Wifi, servere Kismets și drone. În ceea ce privește funcțiile mai avansate, KisMAC2 ajută utilizatorul să descompună SSID-urile, indiferent dacă sunt deschise, ascunse sau închise. De asemenea, platforma acceptă Apple Airport Extreme, care vă ajută să vă extindeți și mai mult transparența rețelei.

Singura limitare este aceea că KisMAC se adresează utilizatorilor profesioniști și poate fi foarte dificil să navigheze utilizatorii mai noi.

Cele mai bune analizoare wifi pentru Linux

1. Kismet

soartă

soartă este un analizor wifi sau un analizator de rețea conceput pentru a lucra cu carduri WEEEE802.11. soartă este adesea folosit de utilizatorii Linux, dar poate fi folosit și pe FreeBSD, NetBSD, OpenBSD și Mac OS de asemenea. Acest instrument este utilizat pe scară largă, deoarece oferă suport pentru o serie de protocoale, inclusiv Bluetooth și RTL433.

soartă Versiunea 2018 oferă o serie de funcții care îmbunătățesc funcționalitatea de bază a platformei. Acum, atunci când lucrați cu o echipă mare, puteți efectua streaming în timp real de capturi pentru a partaja informații cu alți colegi din activitatea rețelei. Dacă doriți să vă personalizați experiența, atunci puteți utiliza API-uri de instrumente externe pentru a adăuga funcții suplimentare.

soartă are o serie de plugin-uri disponibile pentru extinderea produsului de bază, inclusiv Kestrel, IoD - Screwdriver și Tabloul de bord mobil simplificat al Elkentaro și Tabloul de bord mobil simplificat al ElKentaro. soartă poate fi descărcat gratuit.

2. val de undă

Wavemon

Wavemon este un instrument gratuit de analiză wifi de tip open source care permite utilizatorilor să monitorizeze dispozitivele pe Linux. Pentru a utiliza wavemon, va trebui să activați extensiile wireless. Când utilizați o configurație a kernel-ului cu CONFIG_CFG80211, trebuie să vă asigurați că pachetul CONFIG_CFG80211_WEXT este activat. De asemenea, veți dori să vă asigurați că aveți pachetul pkg-config.

După ce ați făcut acest lucru, experiența utilizatorului este destul de simplă. Wavemon utilizări autoconf pentru a vă putea face drumul prin procesul de configurare prompt. Programul este actualizat pe Github pentru a putea adăuga actualizări în mod regulat. wavemon este disponibil ca cod sursă de la GitHub prin intermediul acestui link aici.

3. Analizor Sparrow-WiFi

vrabie-WiFi

Analizor Sparrow-WiFi este un analizor WiFi și Bluetooth de 2,4 GHz și 5 GHz pentru Linux. vrabie-WiFi platforma a fost poziționată ca un înlocuitor mai performant pentru GUI pentru alte instrumente precum inSSIDer și linssid. Când utilizați acest analizor wifi puteți efectua identificarea SSID wifi și urmăriți sursele wifi.

Procesul de instalare pentru vrabie-WiFi este foarte simplu. Pe Debian, va trebui qtchart iar pe Ubuntu și Linux va trebui să introduceți câteva comenzi pentru a rula:

sudo apt-get install python3-pip gpsd gpsd-clients python3-tk python3-setuptoolssudo pip3 install QScintilla PyQtChart gps3 dronekit manuf python-dateutil numpy matplotlib

Există, de asemenea, posibilitatea de a utiliza GPS-ul pentru a urmări dispozitivele SSID și Bluetooth. vrabie-WiFi vă permite să creați hărți Google care să le înregistreze pentru dvs. Dacă trebuie să analizați în continuare rezultatele wifi, puteți importa și exporta datele către CSV și JSON. Dacă doriți să descărcați vrabie-WiFi atunci puteți face acest lucru din acest link aici.

Cele mai bune analizoare wifi pentru Android

1. Analizor Wifi

analizor wifi

Când vine vorba de analizoare wifi pentru dispozitive Android, Analizator Wifi este un nume care continuă să crească. Cu peste 10.000.000 de instalări, această aplicație este unul dintre cei mai consacrați analizatori wifi de pe platformă. Wifi Analyzer este atent la identificarea rețelelor din apropiere. Aplicația va scana și va crea o reprezentare vizuală a semnalului dvs. wifi.

Această imagine vizuală este excelentă pentru a oferi o imagine de ansamblu asupra canalelor locale. Imediat ce încărcați Wifi Analyzer, vi se va afișa o imagine a semnalelor din apropiere care vă permit să identificați canale suprasaturate. Acest lucru face mult mai ușor să localizați un canal mai puțin congestionat și să vă deplasați în consecință. Această aplicație eficientă este disponibilă gratuit, deși va trebui să tolerați anumite reclame pe ecran.

2. OpenSignal

analizor wifi

OpenSignal este una dintre cele mai versatile aplicații din această listă. Puteți vedea acoperirea semnalului dvs. wifi pe un afișaj virtual și puteți rula teste de viteză și latență. Ceea ce distinge de fapt OpenSignal este sistemul său detaliat de hărți. Poti vizualizați o hartă a hotspoturilor wifi și a turnurilor telefonice pentru a vedea unde este cea mai bună calitate a conexiunii. Este demn de remarcat faptul că turnurile de telefon afișate aparțin numai furnizorului dvs. de telefonie.

OpenSignal este cea mai bună alegere pentru utilizatorii care doresc să monitorizeze atât acoperirea lor de semnal wifi cât și mobilă. Desigur, puteți genera în continuare informații extinse de rețea wireless dacă doriți să vă respectați elementele fundamentale. Această aplicație este, de asemenea, competitivă din punct de vedere al prețului, fiind disponibilă gratuit fără reclame la bord.

3. Monitorul WiFi

analizor wifi

Monitorul WiFi al Microsoft și-a făcut un nume pentru Android pe un motiv întemeiat. Aplicația combină substanța cu o interfață simplă de utilizator. 4 file (conexiune, rețele, canale, forță) permiteți utilizatorului să se adâncească în parametrii rețelei sale. Fila Rețelele descompun toate rețelele wifi din apropiere, iar fila Canale arată modul în care sunt distribuite canalele dvs. wifi.

Puteți utiliza apoi diagrama de intensitate pentru a evalua puterea semnalului dvs. și pentru a identifica unde aveți un semnal slab. În graficul de viteză, vi se oferă o defalcare detaliată a tuturor datelor transmise și primite. Dacă sunteți în căutarea unei aplicații gratuite care să aibă funcții de bază cu profunzime, monitorul WiFi ar trebui să fie prima alegere.

Cele mai bune analizoare wifi pentru iOS

Sistemul de operare iOS blochează accesul aplicațiilor la procesele wifi sau la hardware-ul de conectare. Asta prezintă o mare problemă pentru designerii de sniffers de pachete fără fir. Cu toate acestea, unii producători de software valenți s-au gândit să producă analizoare wifi pentru iPhone și iPads. Consultați următoarele opțiuni:

1. Analizor de rețea

Ați fost deja prezentat la acest analizator de la Techet. Compania produce o versiune gratuită pentru iOS, care se numește Network Analyzer Lite. Dacă nu doriți să faceți publicitate, ar trebui să optați pentru plata Network Analyzer Pro. Network Analyzer funcționează în limitele iOS și vă poate oferi o listă de dispozitive wifi în raza de acțiune și rezultatele unei serii de teste de performanță a rețelei..

2. Analizator WAP MasterAPP

Ați recunoaște numele acestei aplicații IOS din secțiunea Windows din acest ghid. Totuși, acesta nu este același produs și este produs de o altă companie. Analizator WAP Solutions MasterAPP nu poate capta pachete din cauza restricțiilor sistemului de operare. Cu toate acestea, poate efectua o serie de teste de rețea pentru a obține detalii despre performanța rețelei.

Glosar

dBm - dBm înseamnă decibel-milliwatt. dBm este măsurarea folosită pentru a măsura puterea unui semnal wifi.

Adresa IP - Un număr unic punctat cu opriri complete utilizate pentru identificarea unui computer care comunică prin intermediul unei rețele wifi.

Adresa MAC (Adresa de control a accesului media) - Un identificator unic utilizat pentru a se referi la un adaptor de rețea printr-o rețea.

RSSI (Indicator de intrare a semnalului primit) - Măsurare utilizată pentru identificarea puterii unui semnal radio.

Semnal la zgomot - Raportul dintre puterea semnalului electric în comparație cu interferențele exterioare.

SSID (identificator de set de servicii) - Denumirea tehnică pentru un nume de rețea wifi.

Vânzător - Un furnizor de rețele fără fir.

Canale Wifi - Un canal wifi este acela în care rețelele wifi schimbă date (canalele 6 și 11 sunt cele mai multe routere schimbă date).

Punct de acces wireless (WAP) - Dispozitiv hardware sau nod configurat pe o rețea locală care permite conectarea dispozitivelor wireless prin conexiuni wifi și Bluetooth.

WLAN (rețea wireless locală) - O rețea care permite dispozitivelor să se conecteze, să interacționeze și să comunice fără fir între ele.

Obțineți o conexiune mai bună cu un analizor Wifi

Indiferent dacă sunteți un utilizator de origine sau un administrator de rețea testat în luptă, un analizator wifi este un instrument vital pentru gestionarea rețelei dvs. Dacă doriți să mențineți viteza și integritatea conexiunii dvs. wifi, atunci o aplicație de analizator wifi ar trebui să fie o prioritate ridicată.

Există o mulțime de opțiuni diferite disponibile pe piață. Dacă doriți să aveți o acoperire completă, este o idee bună să căutați un model cu o hartă de căldură încorporată, deoarece acesta este cel mai eficient mod de a vedea o prezentare în timp real a puterii semnalului dvs. local..

În cele din urmă, căutați o aplicație ușor de utilizat și care oferă funcționalitatea necesară pentru a vă satisface nevoile. Un utilizator de origine ar putea fi capabil să răzbune un program gratuit, dar un întreg departament va avea nevoie de o soluție mai puternică.

A lua ceva timp pentru a cerceta instrumentul potrivit pentru afacerea dvs. vă va permite să vă optimizați experiența online mult mai eficient. Indiferent dacă sunteți un utilizator de acasă sau de întreprindere, cercetarea dvs. este cheia pentru a găsi aplicația de analizator wifi care este potrivit pentru dvs..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 + = 48

Adblock
detector