Ghid și instrumente de monitorizare Apache Tomcat

Ghid și instrumente de monitorizare Apache Tomcat

Apache Tomcat este unul dintre cele mai utilizate servere pe tărâmul aplicațiilor Java. Apache Tomcat este un server open-source care este adesea folosit pentru aplicații web importante pentru utilizatorii de întreprinderi. Cu toate acestea, ca în cazul tuturor tehnologiilor virtuale, utilizarea Apache Tomcat are responsabilitatea de a o monitoriza corect. În acest ghid de monitorizare Tomcat, vom analiza cum să monitorizăm Tomcat și unele instrumente cu care îl puteți monitoriza.

>>>Salt direct la instrumentele de monitorizare prezentate mai jos<<<

Cum monitorizez Tomcat?

Ghid și instrumente de monitorizare Apache Tomcat

Deși administratorii de rețele din rețele mai mici pot fi capabili să utilizeze scripturi în linia de comandă, monitorizarea ad-hoc nu este cel mai eficient mod de a vă gestiona resursele. Pentru o monitorizare mai precisă, va trebui să utilizați un instrument de monitorizare extern. Aveți posibilitatea de a alege între Java Management Extensions (boabe JMX) sau utilizarea unei soluții complete de monitorizare a aplicațiilor. Dar înainte de asta, vom analiza ce ar trebui să monitorizezi.

Lucruri pe care ar trebui să le monitorizezi cu Tomcat

Tomcat este un server propriu. Există o serie de valori pe care trebuie să le monitorizați pentru a descoperi probleme de performanță și pentru a menține performanța pe termen lung. Acestea sunt:

  • Memorie - Unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să le monitorizați este cantitatea de memorie disponibilă de server. Un JVM cu memorie scăzută va duce la performanțe slabe.
  • Uptime - Măsurarea dacă serverul dvs. este în sus sau în jos este esențială pentru a vă asigura că serviciul dvs. rămâne în picioare. În cazul în care instrumentul dvs. de monitorizare raportează că serviciul este dezactivat, puteți începe depanarea pentru a afla de ce.
  • Timp de raspuns - Serverul ar trebui să răspundă la solicitările utilizatorului ASAP. Dacă timpul de răspuns este prea lung, atunci riscați să pierdeți utilizatorii.
  • Ratele de eroare - Înregistrarea ratei de eroare vă arată dacă există probleme în baza dvs. de cod. Monitorizarea ratelor de eroare vă ajută să vă optimizați serviciul.
  • Cerere de transfer - Monitorizarea cererii de monitorizare vă spune câte fire sunt active. Dacă sunt active prea multe fire, aplicația poate să funcționeze slab.
  • Număr de sesiuni - Măsurarea numărului de sesiuni vă va spune câte sesiuni concomitente poate suporta simultan serverul.
  • Colectarea gunoiului - Colectarea gunoiului trebuie să fie rulată la o anumită frecvență, cu cantitatea necesară de memorie curățată odată ce colectarea este completă.

Cum să interogați metrice Tomcat cu ajutorul MBeans

Dacă utilizați fasole JMX pentru a monitoriza Tomcat, veți folosi proxy-uri JMX pentru a interoga valori. Cu toate acestea, pentru a face acest lucru, trebuie să configurați Tomcat și să atribuiți utilizatori și roluri. Va trebui să configurați următoarele roluri: manager JMX și manager gui.

Primul va permite utilizatorului să acceseze servletul proxy JMX și starea Tomcat; acesta din urmă permite utilizatorului să acceseze managerul de aplicații unde puteți monitoriza problemele de performanță.

Pentru a atribui un rol utilizatorului, trebuie să actualizați fișierul de configurare conf / tomcat-users.xml și introduceți următoarele. (Comanda va crea un utilizator tomcat-jmx nou, va atribui utilizatorului rolurile enumerate mai sus și va crea o parolă pentru cont):

"Roles =" manager-jmx, manager-gui "/>

Pentru a interoga valorile Tomcat, va trebui să accesați un servlet de proxy JMX unde puteți interoga valorile de performanță prin intermediul browserului web. Prin browserul dvs. web, puteți interoga datele Mbeans sau obiectelor Java gestionate pentru a vizualiza informații despre serverul dvs. Puteți vedea o listă de MBeans disponibile pentru monitorizare, introducând următoarele:

http: // localhost: 8080 / administrator / jmxproxy

Când căutați un MBean puteți adăuga parametri pentru a vă ajuta cu căutarea dvs. Parametrii pe care îi puteți adăuga la linia de comandă includ domeniu, tip, nume și atribut. În prompt, acestea sunt următoarele:

http: // localhost: 8080 / manager / jmxproxy /? get =: type =, name = ""&= ATT

Dacă doriți să vizualizați timpul maxim de procesare a cererii conectorului HTTP, introduceți următoarele:

http: // localhost: 8080 / managerul / jmxproxy / get = Catalina:? type = GlobalRequestProcessor, nume ="http-nio-8080"&= maxTime ATT

Rezultatul va fi următorul:

OK - Atribut get 'Catalina: type = GlobalRequestProcessor, name ="http-nio-8080"'- maxTime = 189

Limitarea utilizării Tomcat la valorile de interogare este că puteți căuta un singur lucru simultan. Din acest motiv, vă recomandăm să folosiți un instrument de monitorizare a serverului terță parte pentru a urmări mai multe valori simultan.

Cele mai bune instrumente pentru monitorizarea Apache Tomcat

Dacă doriți să monitorizați o serie de valori simultan, atunci sunteți mai bine cu o soluție de monitorizare a aplicațiilor. Unul dintre avantajele parcurgerii acestei rute este că aveți o gamă largă de opțiuni din care să alegeți în ceea ce privește furnizorii.

În această secțiune, vom analiza unele dintre cele mai bune instrumente pentru monitorizarea Apache Tomcat, inclusiv:

  • Server SolarWinds & Monitor de aplicații (ÎNCERCARE GRATUITĂ)
  • Managerul de aplicații ManageEngine
  • AppDynamics

1. Server SolarWinds & Monitor de aplicație (TRIAL GRATUIT)

Ghid și instrumente de monitorizare Apache Tomcat

Server SolarWinds & Monitor de aplicații este ideal pentru monitorizarea Tomcat, deoarece vine cu un set de șabloane de monitorizare care nu sunt disponibile, create special pentru server. Instrumentul poate monitoriza Memorie libera, Memorie totala, Memorie max, Timp total de procesare, Numărul de solicitări, Byte trimise, Byte primite, și Numărul erorilor.

Pentru a crea o experiență vizuală mai convingătoare, Server SolarWinds & Monitor de aplicații are tablourile de bord din afara casei de asemenea. Instrumente de monitorizare JBoss caracteristică arată performanța și datele de utilizare ale Apache Tomcat și Geronimo.

Există, de asemenea rapoarte de performanță construit special pentru Motan și Geronimo. Cu toate acestea, acestea pot fi personalizate dacă doriți să monitorizați diferite informații. După ce ați ales modul în care doriți să fie structurate rapoartele, puteți automatiza programul pentru a le trimite anumitor utilizatori prin e-mail.

Server SolarWinds & Monitor de aplicații este recomandat celor care vor să monitorizeze Apache Tomcat cu un instrument ușor de utilizat. Software-ul are un preț competitiv de 2.995 USD (2.389 GBP), cu o preconfigurare suficientă pentru a vă pune în funcțiune rapid. Puteți descărca o probă gratuită de 30 de zile.

Server SolarWinds & Aplicație Monitor Descărcați încercarea GRATUITĂ de 30 de zile

2. ManageEngine Applications Manager

Ghid și instrumente de monitorizare Apache Tomcat

Managerul de aplicații ManageEngine este un monitor de aplicație care poate monitoriza serverele Tomcat. Platforma are capacitatea de a monitorizați procesorul, memorie, Utilizarea JVM, timp de raspuns, și scurgeri de memorie. În plus, puteți monitoriza, de asemenea, sesiuni live de aplicații web, pooluri de conexiuni JDBC și pooluri de thread. Toate aceste date pot fi transformate în grafice, astfel încât să puteți indica ușor tendințele de utilizare.

Monitor de bazin cu fir Tomcat este deosebit de util, deoarece vă permite să monitorizați utilizarea piscinei. Programul afișează statisticile de utilizare a thread-ului pe un grafic cu o listă de valori afișate mai jos. Există opțiunea de a configurați alarmele pentru a vă avertiza dacă sunt îndepliniți anumiți parametri. Puteți, de asemenea, să planificați discurile de gunoi pentru a vă asigura că serverul dvs. nu va fi copleșit.

Instrumentul oferă și rapoarte de performanță. Rapoartele nu numai că creează un înregistrare istorică pentru datele de performanță dar oferă și previziuni de performanță alimentate de învățare automată. Prognoza vă poate spune dacă aveți nevoie cu adevărat de resursele serverului pentru care plătiți. Odată ce raportul este generat, acesta poate fi transmis mai departe echipei tale.

Managerul de aplicații ManageEngine este un instrument conceput pentru întreprinderile care caută un instrument de monitorizare a aplicațiilor care să fie ușor de utilizat. Dispune de toate clopotele și fluierele necesare pentru a monitoriza Tomcat eficient cu un punct de preț competitiv. Prețul variază de la 945 USD (753 £) pentru 25 de monitoare la 7.195 dolari (5.740 de lire sterline) pentru 250 de monitoare. Programul este disponibil pe Windows și Linux. Puteți descărca proba gratuită de 30 de zile.

3. AppDynamics

Ghid și instrumente de monitorizare Apache Tomcat

AppDynamics este un soluție de monitorizare a performanței aplicației care poate monitoriza Apache Tomcat. AppDynamics poate sa descoperi automat codul aplicației pe Tomcat și arată o perspectivă de sus în jos asupra performanței întregului serviciu. Cu acest instrument, puteți monitoriza performanţă, disponibilitate, și sănătate a serverului dvs..

Puteți monitoriza, de asemenea, probleme mai specifice. Utilizarea mormanului, colectarea gunoiului, și scurgeri de memorie sunt doar câteva dintre problemele complicate ale serverului pe care AppDynamics le poate rezolva. Scurgerile sunt monitorizate automat, iar utilizatorul poate fi trimis o alertă dacă există o problemă.

Pentru a trimite alerte, AppDynamics utilizări Căptușeală de bază SLA pentru a descoperi probleme de performanță în momentul în care apar. Sensibilitatea sistemului de alerte ajută la abordarea problemele aplicației înainte ca acestea să afecteze utilizatorul final. Există, de asemenea, o analiză a cauzelor rădăcină care să ajute la sursa oricărei probleme de performanță.

AppDynamics merită luat în considerare organizațiile care doresc un instrument complet de monitorizare Tomcat care să ofere dreptul la transparență în centrul proceselor de aplicare. Dacă doriți să știți prețul AppDynamics atunci puteți solicita o ofertă de la echipa de vânzări. Există, de asemenea, un proces gratuit disponibil.

Sfat de monitorizare Tomcat: alegeți o metodă cu care sunteți confortabil

Monitorizarea Apache Tomcat se bazează pe urmărirea mai multor valori foarte specifice pe care le-ar putea pierde din vedere fără o platformă completă de monitorizare a serverului, indiferent dacă alegeți să utilizați fasole JMX sau instrumente de monitorizare a aplicațiilor. Dintre instrumentele de monitorizare a aplicațiilor din această listă, vă recomandăm Server SolarWinds & Monitor de aplicații sau AppDynamics datorită capacității lor de utilizare.

Cheia este să vă asigurați că monitorizați Tomcat într-un mod care vă este confortabil. Dacă preferați supravegherea unui monitor extern de aplicație, utilizați un monitor de performanță. Dacă preferați să întrebați manual MBeans, atunci nu ezitați să faceți lucrurile în acest fel!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 − 27 =

Adblock
detector