Ghidul monitorului CPU – 10+ instrumente de monitorizare a CPU revizuite

Cele mai bune software și instrumente de monitorizare a procesorului

A Monitor CPU vă poate spune multe informații despre cât de performant este un dispozitiv și poate străluci pe acele dispozitive care se străduiesc să țină pasul cu cerințele rețelei.

La scurt timp pentru a citi toate recenziile? Iată-ne lista celor mai bune instrumente de monitorizare a procesorului:

 1. Setul de instrumente al SolarWinds Engineer (TRIAL GRATUIT) O colecție de peste 60 de instrumente pentru monitorizarea infrastructurii care include monitorizarea procesorului pentru toate echipamentele conectate.
 2. Paessler PRTG Network Monitor (PROB GRATUIT) O rețea integrală, server și sistem de monitorizare a aplicațiilor. Verificările dispozitivului de rețea și ale serverului includ monitoare CPU.
 3. Atera (TRIAL GRATUIT) O platformă de monitorizare de la distanță proiectată pentru MSP-uri care include funcții de monitorizare a serverului.
 4. Densitatea serverului StackPath O platformă de monitorizare bazată pe cloud care include monitorizarea procesorului CPU și a echipamentelor de rețea.
 5. ManageEngine OpManager Un monitor al performanței rețelei care verifică performanța procesorului pentru toate dispozitivele de rețea. Se execută pe Windows Server și Linux.
 6. Monitis Acest instrument se concentrează pe menținerea site-urilor web. Funcțiile sale includ monitorizarea procesorului serverului.
 7. SysGauge Un set de instrumente de monitorizare care include monitorizarea procesorului de server și dispozitiv. Disponibil în versiuni gratuite și plătite.
 8. AppDynamics Un monitor pentru aplicații care ține evidența stărilor serverului, inclusiv performanța procesorului.
 9. Nagios XI Un monitor de rețea care include funcții de monitorizare a serverului, cum ar fi utilizarea procesorului în direct și verificarea capacității.
 10. Auvik Un pachet de monitorizare a infrastructurii de rețea care include verificări ale stării procesoarelor pe dispozitivele de rețea.
 11. Conectați automat Un pachet de monitorizare a infrastructurii extrem de personalizabil, care include scripturi pentru automatizarea sarcinilor. Instrumentul include verificări ale procesorului pentru dispozitivele și serverele de rețea.

Menținerea adecvată a dispozitivelor depinde de capacitatea dvs. de a vă monitoriza sistemele și de a vă asigura că utilizarea excesivă a procesorului nu va reduce ritmul productivității la o rampă.

Cele mai bune instrumente de monitorizare a procesorului

CPU sau unități centrale de procesare trebuie gestionate în același mod ca orice dispozitiv fizic pentru a rămâne în funcțiune. În acest articol vom analiza unele dintre cele mai bune instrumente software de monitorizare a procesorului pentru a vedea care este cel mai potrivit pentru monitorizarea procesoarelor.

1. Setul de instrumente al inginerului SolarWinds (TRIAL GRATUIT)

Set de instrumente SolarWinds EngineersMai întâi pe această listă avem Setul de instrumente al SolarWinds Engineer care are ale sale Monitor CPU și poate monitoriza încărcarea maximă a CPU a dispozitivelor conectate. Încărcarea procesorului este afișată ca grafice astfel încât să puteți vedea dacă procesorul scade în timp. Graficele sunt deosebit de utile pentru a vedea dacă există viruși sau alte probleme care ar putea cauza probleme unui dispozitiv.

Pentru a te opri din a trebui să monitorizezi totul singur, Setul de instrumente al SolarWinds Engineer are propria caracteristică de alarmă. Alarmele ridică alertele ori de câte ori au fost atinse pragurile definite. Poti setați praguri metrice pentru încărcarea procesorului, astfel încât odată ce sarcina depășește această cifră an alertă vă este trimisă prin e-mail sau SMS. Acest lucru vă ține legătura cu tot ce se întâmplă și vă asigură că nu veți pierde nimic.

Setul de instrumente al SolarWinds Engineer are propria Autodiscovery caracteristică care descoperă automat dispozitivele conectate la rețeaua dvs. După ce a fost descoperit un dispozitiv, puteți monitoriza performanța acestuia prin metrici precum Sarcina procesorului și utilizarea memoriei. Utilizarea descoperirii automate reduce la minimum timpul de configurare necesar pentru a petrece configurarea și actualizarea software-ului.

Indiferent de dimensiunea organizației tale, Setul de instrumente al SolarWinds Engineer este un instrument care oferă unul dintre cele mai bune produse de monitorizare a procesorului de pe piață. Setul de instrumente al SolarWinds Engineer este disponibil pe ferestre de la un preț de 1.495 USD (1.146 £). Puteți descărca, de asemenea, un Proces gratuit de 14 zile.

Instrumentul SolarWinds Engineer Descărcați încercarea GRATUITĂ de 14 zile

2. Monitorul de rețea PRTG Paessler (ÎNCERCARE GRATUITĂ)

Imaginea monitorului de rețea PRTG

Oricine este familiarizat cu Paessler PRTG Network Monitor va ști că acest instrument oferă una dintre cele mai complete experiențe de monitorizare a procesorului de pe piață. Cu Monitor de rețea PRTG puteți monitoriza ferestre, Mac, și Linux dispozitive pentru probleme de performanță a procesorului. Puteți utiliza acest instrument pentru măsurați valorile cheie precum utilizarea procesorului în procente și Utilizarea procesorului peste orar.

Monitorul de rețea PRTG capacitățile de monitorizare sunt conduse de senzorii săi. Există mai mulți senzori diferiți pentru procesorul inclus Monitor de rețea PRTG. Acestea includ Senzor de încărcare a procesorului SNMP, Senzor de încărcare a procesorului Windows, Senzor proces Windows, Senzor mediu de încărcare SNMP Linux, si Senzor mediu de încărcare SSH. Senzorul de încărcare al procesorului SNMP arată încărcarea mai multor CPU ca procente într-o perioadă de timp la alegere (în direct, două zile, 30 de zile și 365 de zile).

De asemenea, nu te limitează să urmărești totul manual. Monitor de rețea PRTG folosește alerte pentru a vă notifica prin e-mail și SMS odată un prag a fost depășit. Deci, dacă utilizarea procesorului depășește pragurile definite, atunci vi se va trimite o alertă pentru a lua măsuri.

Pretul Monitor de rețea PRTG depinde de câți senzori trebuie să utilizați. Aceasta începe cu o versiune freeware care vă oferă gratuit până la 100 de senzori. Versiunile plătite ale Monitor de rețea PRTG pornește de la 1.600 USD (1.227 £) pentru 500 de senzori. Poti descărcați o probă gratuită de 30 de zile Monitor de rețea PRTG.

Paessler PRTG Network Monitor Descărcați încercarea GRATUITĂ pentru 30 de zile

3. Atera (PROBA GRATUITĂ)

Ghidul monitorului CPU - 10+ instrumente de monitorizare a CPU revizuite

Atera este un pachet software care acceptă furnizori de servicii gestionați (MSPS). Platforma este un serviciu cloud, astfel încât MSP nu trebuie să instaleze software-ul de monitorizare pe site-ul său. Cu toate acestea, sistemele de la distanță care sunt monitorizate trebuie să aibă instalate pe ele software de agent.

Sistemul Atera este un RMM. Aceasta înseamnă „monitorizare și gestionare la distanță.”Partea de monitorizare a acelei unități de instrumente include supravegherea activităților și a stărilor pentru rețele, servere și aplicații. Funcțiile de monitorizare a serverului Atera includ Monitorizare procesor. Serviciul poate urmări utilizarea procesorului și, de asemenea, ține o evidență a puterii maxime de procesare a procesorului pe care un server o are.

Funcțiile de conducere ale Atera includ capacitatea de ucide procesele abandonate adică se mestecă timpul procesorului. Alte utilități de întreținere a serverului din Atera includ posibilitatea de a discuri curate, eliminarea fișierelor temporare. Este, de asemenea, capabil defrag discs. Serviciul poate crea puncte de restaurare a sistemului, backup de servere și restaurare de fișiere salvate.

Ca Software-as-a-Service, Atera include toate facilitățile software, procesare și stocare necesare pentru a rula platforma. Serviciul este taxat prin abonament pe tehnician pe lună. De asemenea, este posibil să optați pentru un abonament anual, care oferă o rată mai mică.

Platforma Atera este comercializată ca trei ediții: Pro, Creştere, și Putere. Poți obține un proces gratuit de 30 de zile din oricare dintre aceste versiuni pentru a o testa.

AteraStart Trial GRATUIT de 30 de zile

4. Densitatea serverului StackPath

Captura de ecran a densității serverului

Densitatea serverului StackPath este un Soluție de monitorizare SaaS care are capacitatea de a monitoriza valorile procesorului cum ar fi Sarcina procesorului și Utilizarea procesorului. Densitatea serverului vă oferă informațiile de bază necesare pentru a ști când utilizarea procesorului unui dispozitiv se încadrează în parametrii acceptabili. Acest lucru este ușor de monitorizat din perspectiva tabloul de bord din cauza simplității designului.

De asemenea, puteți defini parametrii de alertă personalizațiDensitatea serverului trimite alerte prin e-mail, mesaj, webhook, lenevi, și Pagerduty. Acest lucru vă asigură că indiferent de locul în care vă aflați, nu vă lipsiți nimic care ar putea duce dispozitivul jos complet.

Per total, Densitatea serverului este un produs potrivit pentru rețele de toate dimensiunile. Pretul Densitatea serverului depinde de câte servere vrei să monitorizezi. Dacă aveți nevoie să monitorizați un singur server, atunci puteți plăti cât mai puțin 10 USD (7,67 £) pe lună. Următorul punct de preț este de două servere pentru 20 de dolari (15,34 £) pe lună. Cel mai mare preț public este de 250 USD (191,73 £) pe lună pentru 25 de servere. Puteți contacta compania direct despre ofertele pentru 25 de servere plus. Puteți descărca o probă gratuită de 14 zile a densității serverului.

5. ManageEngine OpManager

Captura de ecran de inventar ManageEngine OpManager

O listă de instrumente de monitorizare „cel mai bun dintre” nu ar fi completă fără ManageEngine OpManager. ManageEngine OpManager este o platformă de monitorizare a rețelei care acordă bine dispozitivelor de monitorizare a procesorului. Puteți utiliza acest program pentru a monitoriza valorile cheie cum ar fi Procesor, memorie, și utilizarea discului. Dacă un computer sau un server are o utilizare a discului prea mare, veți putea afla foarte repede despre el.

Există o gamă de valori ale procesorului care pot fi accesate cu ManageEngine OpManager. Acestea includ Utilizarea procesorului, Priza CPU, Viteza procesorului, timp inactiv, Redundanță PSU, timpul de utilizare, coadă de procesor, și timp privilegiat. Aceasta vă oferă o experiență de monitorizare aprofundată a procesorului care depășește experiența de bază a monitorizării procesorului oferită de majoritatea concurenților.

Pentru a vă asigura că vă mențineți la curent cu toate problemele legate de performanța procesorului, există o caracteristică de notificări. Poti configurați pragurile pentru utilizarea procesorului metric astfel încât să fiți notificat odată ce o valoare depășește parametrul configurat. Dacă doriți să reduceți notificările inutile, puteți specifica numărul de ori când trebuie să fie încălcată metrica înainte de declanșarea unei alerte..

ManageEngine OpManager poate fi achiziționat ca Esenţial versiunea sau versiunea Afacere versiunea pe ferestre și Linux. Versiunea Essential costă 715 USD (548 £) și poate fi utilizată pe până la 25 de dispozitive. Versiunea Enterprise este disponibilă pentru 19.975 USD (15.317 £) și poate fi utilizată pe până la 500 de dispozitive. Este deasemenea o 30 de zile de încercare gratuită.

6. Monită

Captură de ecran Monitis

Monitis este cunoscut în primul rând ca a platforma de monitorizare a performanței web care poate monitoriza procesorul. Monita monitorizează Utilizarea procesorului pentru a evalua starea de sănătate a dispozitivelor individuale din rețeaua dvs. Puteți monitoriza, de asemenea, alte elemente, cum ar fi memorie, conduce, sarcină, și I / O de disc pentru mai multe detalii.

Pe Monitis poti configurați-vă propriile alerte bazate pe utilizarea procesorului. Puteți face acest lucru accesând secțiunea Controlor de agent inteligent (care poate fi descărcat pentru ferestre și Linux). Aici puteți adăuga serverul sau dispozitivul pe care doriți să îl monitorizați. Puteți atunci introduceți valorile de declanșare pe care le doriți în casetele User și Kernel. După depășirea acestor limite, va fi ridicată o alertă.

Este demn de remarcat faptul că Monitis a fost proiectat pentru a porni rapid. Monitis susține că puteți avea acest program funcționare în mai puțin de 3 minute fără nicio instalare. Să poată accesa Monitis online înseamnă că nu sunteți restricționat la un dispozitiv atunci când vă monitorizați rețeaua.

Structura prețurilor din Monitis este personalizat în conformitate cu cerințele dumneavoastră. Suma pe care o veți plăti depinde de o serie de factori precum: monitorizare uptime, monitorizare reală a utilizatorilor, Monitoare de încărcare completă a paginii, servere, monitoare pentru aplicații, conturi sub, și monitoare de securitate. Puteți descărca un Proces gratuit de 15 zile Monitis.

7. SysGauge

Sysgauge Screenshot

SysGauge este un program care oferă o abordare mai restrânsă a monitorizării procesorului. Cu acest produs, puteți monitoriza Procesor și utilizarea memoriei dispozitivelor conectate. De fapt, SysGauge are propria Modul GUI numit monitor CPU. Monitorul procesorului poate monitoriza Utilizarea procesorului, Timpul de întrerupere al procesorului, Rata de întrerupere a procesorului, și Frecvența procesorului. Acesta este un grad considerabil de adâncime pentru un produs de monitorizare mai mic.

în plus, SysGauge a adăugat, de asemenea, un sistem de alerte. Utilizatorii pot seta propriii parametri de alertă și primiți notificări prin e-mail odată trecut un prag. Dacă doriți, utilizatorul poate executa, de asemenea, comenzi personalizate pentru a răspunde la evenimente pe măsură ce apar. Asta face SysGauge adecvat pentru a răspunde la problemele de performanță a procesorului în cadrul unui mediu de rețea live.

Există trei versiuni de SysGauge disponibil; Liber, Pro, și Final. Versiunea gratuită a SysGauge ofera pana la 10 ghișee, monitoare și profiluri gratuite. Versiunea Pro oferă 50 de contoare, monitoare și profiluri pentru 50 USD (38 GBP). Versiunea Ultimate oferă 100 de contoare, monitoare și profiluri pentru 125 USD (95 £). Versiunea gratuită a acestui produs este o alegere excelentă pentru IMM-uri.

SysGauge este disponibil pe Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10, Windows Server 2003, Windows Server 2008, Windows Server 2012, Windows Server 2012 R2, și Windows Server 2016. Poti descărcați SysGauge.

8. AppDynamics

Imagine AppDynamics

Oricine este familiarizat cu monitorizarea performanței aplicației este aproape sigur să știe AppDynamics. AppDynamics este, de asemenea, un instrument formidabil de monitorizare a procesorului. Chiar în afara liliacului, AppDynamics se separă de mulțime din cauza ei Autodiscovery caracteristică. AppDynamics poate sa detectarea automată a dispozitivelor și aplicațiilor din rețeaua dvs. automat.

Odată configurat, puteți utiliza AppDynamics pentru a monitoriza Utilizarea procesorului a tuturor dispozitivelor descoperite la nivelul infrastructurii. La nivel de aplicație, puteți, de asemenea vizualizați valorile de pe procesoare specifice procesului. Aceasta vă oferă profunzimea necesară pentru a vizualiza performanța procesorului pentru toate dispozitivele din rețeaua dvs..

Toate utilizările dvs. sunt păstrate filele prin utilizarea praguri de alertă. AppDynamicsSistemul de alerte folosește inteligența artificială. Inteligența artificială este utilizată pentru a determina când utilizarea procesorului este în concordanță cu un comportament anomal. Punerea alertelor bazate pe pragul dvs. în mâinile sistemului AI este benefică, deoarece reduce alertele inutile la care sunteți deseori supus atunci când CPU-ul unui dispozitiv atinge valori neașteptate..

Există trei versiuni de AppDynamics că puteți cumpăra; APM Pro, APM Advanced și Vârful APM. Fiecare dintre acestea oferă monitorizare a procesorului, dar va trebui să contactați echipa de vânzări pentru a vizualiza prețurile. Puteți evalua AppDynamics ca descărcare gratuită de încercare.

9. Nagios XI

Nagios XI imagine

Nagios XI este o altă alegere solidă dacă căutați un monitor de rețea cu funcții de monitorizare a procesorului. Nagios XI este disponibil pe Linux și Microsoft (prin intermediul VMware Workstation Player sau Hyper-V). GUI este complet personalizabil, astfel încât să vă puteți construi experiența de monitorizare în funcție de nevoile dvs..

Nagios XI are peste 30 de pluginuri diferite legate de monitorizarea procesorului. Plugin-urile includ Verificați sarcina procesorului SNMP, Utilizare procesor pentru Solaris, Linux și ferestre, și Verificați încărcarea procesorului. Toate aceste plugin-uri oferă propriile lor elemente de monitorizare a procesorului, care pot fi adăugate pentru a vă extinde mediul de monitorizare.

Pentru a ține pasul cu evoluția procesului de utilizare a procesorului, Nagios XI are o caracteristică de notificări. Poti configurați e-mail și notificări text pentru a vă avertiza atunci când utilizarea procesorului dvs. atinge niveluri problematice. Preferințele de alertă pot fi gestionate pe conturi de utilizator separate, astfel încât numai utilizatorii relevanți să primească informații de actualizare privind monitorizarea procesorului.

Ca instrument de monitorizare a procesorului, Nagios XI oferă o experiență de monitorizare a procesorului pasabilă. Nagios XI este disponibil de la un preț de 1.995 USD (1.529 GBP) pentru ediția standard. Aceasta include asistenți de alertare, raportare și configurare. Enterprise Edition costă 3.495 USD (2.679 £) pentru rapoartele SLA și rapoartele programate. Poti descărcați Nagios XI pentru o încercare gratuită.

10. Auvik

Imaginea Auvik

Auvik este un produs de monitorizare a rețelei care este utilizat de companii de toate dimensiunile pentru a monitoriza starea de sănătate a infrastructurii conectate. Auvik utilizează o caracteristică de inventar automatizată pentru a găsi dispozitive conectate și a le adăuga în mediul software. Acest lucru vă permite să monitorizați Utilizarea procesorului a infrastructurii de rețea.

Când utilizarea procesorului unui dispozitiv devine prea mare, puteți configura Auvik să vă trimită o alertă. Alertele Auvik sunt personalizabile astfel încât să puteți alege ce praguri declanșarea alertelor care urmează să fie trimise. În mod implicit, Auvik este configurat cu peste 50 de alerte. Printre tipurile de alerte pentru procesor se numără Modulul procesorului hipervisor a eșuat și Modulul CPU hipervisor degradat.

Auvik ofera a plan de prețuri scalabil care se modifică în funcție de numărul de dispozitive pe care doriți să le gestionați. Cu toate acestea, va trebui să contactați Auvik direct pentru a solicita o ofertă. Acestea fiind spuse, există o taxă de 500 $ (383 £) pentru bord Auvik și instruirea membrilor personalului. Poti descărcați Auvik pe un proces gratuit.

11. Automatizare ConnectWise

Conectați automat automat imaginea

În cele din urmă, avem Automatizare ConnectWise. Cu Automatizare ConnectWise puteți vizualiza utilizarea procesorului pentru fiecare proces pe un computer. Poti obțineți vizibilitate completă asupra valorilor CPU ale dispozitivului prin panoul Procese. Programele active sunt apoi clasificate în funcție de activitatea lor. Programele care rulează fără performanțe slabe sunt notate ca: Program bun. Cei cu un software nedorit sunt desemnați ca: Grayware iar cele care utilizează procese care se potrivesc cu programe dăunătoare sunt considerate a Virus sau Spyware.

Procesul de instalare al Automatizare ConnectWise este cu trei înțepături. În primul rând, trebuie să instalați Automatizare ConnectWise Server pe un server Windows care rulează serverul de baze de date IIS și Oracle MySQL. În al doilea rând, trebuie instalați ConnectWise Automate Control Center pe stațiile de lucru. Ultimul lucru pe care trebuie să îl faceți este să instalați instrumentul software pe Windows, Linux sau Mac.

ConnectWise Automate operează o structură de prețuri personalizabile. Drept urmare, trebuie să contactați direct compania pentru a primi o ofertă. Cu toate acestea, dacă doriți să luați ConnectWise Automate pentru o probă, puteți face acest lucru descărcând încercare gratuită.

Alegerea unui produs software de monitorizare a procesorului

În timp ce toate instrumentele de mai sus oferă o experiență bună de monitorizare a procesorului, Setul de instrumente al inginerului SolarWinds și Paessler PRTG Network Monitor furnizați cele mai simple pachete de pe piață. Setul de instrumente al SolarWinds Engineer poate descoperi dispozitive astfel încât să puteți vedea cum variază utilizarea procesorului în timp. Monitorizarea utilizării dvs. în timp prin intermediul graficelor îmbunătățește capacitatea dvs. de a detecta degradarea performanței.

De asemenea, varietatea de senzori de monitorizare a procesorului oferite de Monitor de rețea PRTG o face una dintre alegerile de top pentru monitorizarea dispozitivelor Windows și Linux. Monitor de rețea PRTG este potrivit în special pentru organizațiile mai mici, deoarece oferă o versiune freeware pentru cei cu un buget mai redus.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 6

Adblock
detector