IIS vs Apache – care platformă de server este cea mai potrivită pentru tine?

IIS vs Apache

Software-ul web serverului necesită o mulțime de lucrări pentru a rula propriile site-uri web. Există o serie de opțiuni de asistență pentru aplicații web pe piață, dar serviciile de informare Internet și serverul HTTP Apache conduc pachetul. Potrivit Netcraft, IIS este liderul pieței în ceea ce privește cota de piață a tuturor site-urilor. În această ligă, IIS are 40,65% din piață, în timp ce Apache are 20,28%. În ceea ce privește cota de piață a domeniilor, Apache este liderul cu 33,99% din piață, în timp ce IIS are 26,36%. Deci, ambele opțiuni sunt foarte implementate. Prin comparație, software-ul serverului web Google este instalat doar pe 1,39% din toate site-urile.

Dacă lansați un server nou pentru site-ul dvs. web, vă întrebați probabil dintre care dintre aceste două sisteme trebuie accesate. În acest ghid, vom arunca o privire asupra fiecărei opțiuni și vom explica beneficiile IIS și Apache. Înarmat cu aceste cunoștințe, veți fi într-o poziție mai bună pentru a selecta atât hardware-ul, cât și software-ul pentru a obține serverul dvs. Web funcțional.

Servicii de informare pe Internet (IIS)

IIS al Microsoft are multe de recomandat. Deși este un sistem proprietar, acesta se bazează pe o serie de protocoale disponibile public, care includ Protocolul de transfer HyperText (HTTP), Protocol de transfer prin poștă simplă (SMTP), si Protocol de transfer de fișiere (FTP). Deci, tehnologia care stă la baza acestui sistem este compatibilă cu interfețele Web standard din întreaga lume.

Software-ul este susținut de Microsoft și este frecvent plasat și actualizat pentru a închide noi exploatări ale hackerilor. Caracteristicile de securitate ale IIS au făcut-o o opțiune mai sigură decât Apache. Ca produs comercial, IIS concurează pe piață cu noi dezvoltări care răspund nevoilor marketerilor. Instrumentul este orientat către vânzări, ceea ce înseamnă că nu este liber de utilizat. Cu toate acestea, există o versiune gratuită limitată, numită IIS Express. Versiunea standard a IIS este inclusă cu Windows Server.

Un avantaj uriaș al IIS este că acesta se integrează cu alte oferte Microsoft, specific .NET si ASPX limbaj de script. De asemenea, consola de administrare este foarte netedă și include rapoarte aprofundate de performanță și analiză. Pe scurt, alegerea unui server web produs de un important furnizor de software vă oferă o garanție solidă de patch-uri de securitate de ultimă oră și o așteptare a funcțiilor de marketing.

Cea mai mare detracție a IIS este aceea este proprietar și nu este liber de utilizat. Un alt factor major care te poate face să decizi să nu optezi pentru IIS este faptul că funcționează doar pe Windows medii. Dacă ați cumpărat deja un server Linux, atunci nu puteți folosi IIS.

Server HTTP Apache

Apache opțiunea este liber de utilizat și este un proiect open source. Acești doi factori sunt excelenți pentru a reduce costurile de pornire, dar înseamnă, de asemenea, că Fundația Apache nu are bani disponibili pentru finanțarea dezvoltării. Dezvoltarea Apache este realizată de voluntari entuziaști. Tu nu aveți acces la un birou de ajutor pentru asistență dacă întâmpinați probleme pentru ca orice parte a serverului HTTP să funcționeze. Cu toate acestea, există un comunitate vastă de utilizatori și entuziaști pe Web și acest canal oferă un flux constant de sfaturi și avertismente actualizate despre cum să obțineți cele mai bune rezultate din sistemul Server. Gestionarea open source a acestei opțiuni înseamnă că puteți pieptena singur codul și chiar puteți adapta software-ul pentru a produce propria implementare personalizată.

Apache nu este restricționat la un singur sistem de operare. Cu toate acestea, este mai potrivit pentru Linux mediu inconjurator. Atât de mult, încât a devenit parte dintr-un pachet de soluții de servicii Web care sunt cunoscute ca fiind LAMPĂ. Acest acronim înseamnă Linux pentru sistemul de operare, Apache pentru serverul Web, MySQL pentru sistemul de gestionare a bazelor de date și PHP pentru scripturi. Aceasta este considerată soluția de server web „din cutie” și a fost liderul industriei pentru foarte mult timp. IIS a depășit de curând Apache ca principal sistem de server web. Nu vă limitați la PHP pentru scripturi cu serverul HTTP Apache, deoarece acceptă și Perl și Python.

Nucleul Apache poate fi extins la adăugați la Transport Layer Security și acoperiți HTTPS. Un alt supliment vă va oferi funcții de livrare FTP.

Efectuarea unei alegeri

Dacă site-ul dvs. este media-rich, probabil ai fi mai bine să optezi pentru IIS. Serverul se integrează cu alte produse Microsoft și are metode mai bune de abordare a redării audio și video. Un alt motiv pentru care IIS ar fi mai bun pentru site-urile media este că folosește foarte mult mai puține resurse de procesare pentru fiecare conexiune și transmisie de fișiere media poate utiliza mult timp de procesare.

Pentru portabilitate, te-ai descurca mai bine Server HTTP Apache. Dacă vă așteptați să tranzacționați cu hardware-ul serverului dvs. în curând, independența sistemului de operare a Apache vă extinde opțiunile de cumpărare. Serverul HTTP Apache poate funcționa atât pe Windows, cât și pe Linux.

Motivul pentru care aceste două sisteme au o cotă de piață foarte strânsă este faptul că există mică diferență între cele două în ceea ce privește vulnerabilitățile și performanța. Există multe rezultate de testare disponibile pe Web care arată că unul sau celălalt au timpi de răspuns mai buni. Cu toate acestea, rezultatele sunt de obicei foarte apropiate, iar câștigătorul la aceste teste se dovedește de obicei a fi sistemul pe care testerul l-a favorizat încă de la început..

Comunitatea dezvoltatorilor web este foarte clar împărțită pe linia Apache și IIS, deoarece programatorii devin adepți într-o limbă și un mediu și angajatorii nu îi încurajează să treacă peste. Deci, alegerea dvs. de server web vă poate bloca într-un grup de abilități.

influența cea mai mare la alegerea dvs. între aceste două sisteme va fi resursele hardware și software existente. Dacă sunteți un startup fără spații sau echipamente în acest moment, puteți alege oricare dintre aceste sisteme. Dacă aveți deja echipamente care rulează Linux, este mai probabil să optați pentru serverul HTTP Apache. Deși Apache poate rula pe Windows, dacă ai deja afacerea pe baza produselor Microsoft, ai deja abilități la fața locului care sunt mai compatibile cu IIS decât Apache.

Obținerea afacerii online

Dacă nu aveți deja resurse la fața locului, atunci sunteți deschis la opțiunea de servere web bazate pe Cloud. Un mare avantaj al acestor servicii este că vor include software-ul serverului. Deci, decizia dvs. de decizie se va baza pe structuri de prețuri, scalabilitate și alte servicii incluse în serverul Web.

Luarea deciziilor este o sarcină dificilă, iar faptul că există o diferențiere mică în ceea ce privește performanța între IIS și Apache, face de fapt alegerea și mai grea. Cu toate acestea, există un dezavantaj al acestei asemănări. Ambele sisteme sunt bine stabilite și utilizate pe scară largă. Prin urmare, există puține riscuri ca oricare dintre aceste două să le utilizați să fi făcut alegerea „greșită”.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 5

Adblock
detector