Îmbunătățiți performanța rețelei în 10 pași plus Instrumente de lățime de bandă de top

Îmbunătățiți performanța rețelei în 10 pași plus Instrumente de lățime de bandă de top

Serviciile de rețea par să sufere de o creștere continuă a cererii. De îndată ce extindeți lățimea de bandă disponibilă pentru utilizatori, aceste limite vor fi lovite din nou de aplicațiile în continuă extindere. De fapt, lățimea de bandă a rețelei este o zonă a rețelei dvs., unde banii cheltuiți în software vor crea mai multă capacitate decât banii cheltuiți pe hardware. Când aveți un buget nesfârșit, răspunsul imediat la cererea pentru o performanță mai bună a rețelei este pur și simplu să actualizați cablul și să cumpărați mai multe comutatoare.

Sistemele precise de monitorizare a lățimii de bandă și de gestionare a rețelei vă permit să realocați automat resurse sau să modelați traficul. Vă pot economisi mulți bani, îmbunătățind totodată disponibilitatea rețelei. Majoritatea administratorilor de rețea consideră că anumite aplicații vor continua să se extindă în trafic în timp ce există capacitate de rezervă. În aceste cazuri, dacă acest software nu este excepțional, soluția cea mai eficientă din punct de vedere al costurilor este cea mai simplă. Pentru a îmbunătăți rețeaua pentru toți este mai bine pentru a înlocui acel trântor cu lățimea de bandă cu un program rival mai eficient.

Intrăm în oarecare adâncime pe fiecare dintre instrumentele pe care le oferim mai jos, dar dacă aveți timp doar pentru o privire rapidă, aici este lista celor mai bune instrumente de maximizare a lățimii de bandă a rețelei:

 1. Pachetul de analizor de lățime de bandă SolarWinds Network (PROBLE GRATUIT)
  Pachetul de control IP SolarWinds (PROBLE GRATUIT) Pachetele oferite de SolarWinds care combină unele dintre cele mai de succes software de monitorizare. Aceste instrumente se integrează pentru a crea utilități intermodulare și toate rulate pe Windows Server.
 2. Setul de instrumente al SolarWinds Engineer (TRIAL GRATUIT) Un pachet de peste 60 de instrumente pentru monitorizarea și analizarea tuturor aspectelor legate de performanța rețelei.
 3. Paessler PRTG Sistem de gestionare a rețelei, serverului și aplicației în trei, cu caracteristici de analiză a traficului. Se execută pe Windows Server.
 4. Gestionați OpManager cu Analiza traficului de rețea și OpUtils O combinație de instrumente ManageEngine care vă vor spori eforturile de analiză a traficului. Se execută pe Windows Server și Linux.
 5. ManageEngine OpManager Plus Un pachet de instrumente de gestionare, gestionare și analiză a rețelei ManageEngine. Se execută pe Windows Server și Linux.
 6. IPSwitch WhatsUp Gold cu analiză de trafic de rețea și Manager de adrese IP Un monitor de rețea care poate fi îmbunătățit prin suplimente. Se instalează pe Windows Server.

Îmbunătățirea maximizării performanței rețelei în 10 pași

Puteți optimiza lățimea de bandă a rețelei dvs. în multe feluri, iar acestea merită să le încercați înainte de a accesa catalogul și a cumpăra mai mult hardware. Iată câteva dintre modalitățile de a maximiza performanța rețelei tale:

 1. Stabiliți o vedere a topologiei rețelei
 2. Optimizați urmărirea și fluxul traficului de rețea
 3. Optimizări WAN cu trunking și compresie de date
 4. Implementați tehnici de modelare a traficului de rețea
 5. Prezentați datele din rețea în rapoarte favorabile managementului
 6. Planificați sarcinile de administrare la timpii de trafic mici
 7. Examinați utilizarea serviciilor cloud
 8. Minimizați utilizarea personală a lățimii de bandă a rețelei
 9. Implementați politici de e-mail prietenoase cu lățimea de bandă
 10. Implementați echilibrarea sarcinii

1. Stabiliți o vedere a topologiei rețelei

Prima etapă în optimizarea lățimii de bandă este de a obține o imagine detaliată a traficului de rețea. Nici două rețele nu sunt exact aceleași, deci nu veți primi sfaturi de pe raft cu privire la cea mai bună modalitate de a obține o performanță mai bună din sistemul dvs.. Ca administrator de rețea, știți deja mai multe despre prioritățile companiei pentru care lucrați și activitățile sale principale, dar este posibil să nu știți ce trafic secundar blochează rețeaua.

Așadar, o viziune a topologiei rețelei dvs. este importantă, la fel și un audit al aplicațiilor și protocoalelor care utilizează cel mai mult sistemul. Trebuie să urmăriți cât de mult trafic este intern, cât de multe comunicări cu lumea exterioară provin din interiorul rețelei și cât de mult traficul de intrare călătorește pe cablurile dvs..

Care sunt acele obiective externe? Sunt de fapt importante pentru afaceri sau resursele companiei sunt consumate de uz personal?

După ce obțineți o vedere a rețelei și a secțiunilor ocupate care creează blocaje, puteți investiga topologii mai bune pentru a servi utilizatorii. Când puteți vedea exact cum și de ce personalul companiei folosește rețeaua, puteți construi o bază pentru recomandările de eficiență și puteți introduce politici de modelare a traficului.

2. Optimizați urmărirea și fluxul traficului de rețea

Cu o combinație de vizualizări de trafic și de finalizare și de urmărire a activității aplicației, puteți vedea ce grupuri de utilizatori accesează dispozitive specifice.

Uitați-vă unde are loc cea mai mare parte a fluxului de trafic și apoi reorganizați domeniile de adresare și topologia rețelei. Scopul ar trebui să fie reorganizează nodurile astfel încât majoritatea traficului să fie conținut în segmente ale rețelei, în loc să forțeze comunicarea să călătorească în jurul sistemului.

De exemplu, departamentul de resurse umane generează probabil mult trafic de e-mail și accesează frecvent imprimanta locală. Departamentul de vânzări, cumpărare și conturi va accesa în mod obișnuit ERP, iar asistența pentru clienți are nevoie de acces constant la sistemul CRM. Acestea sunt trei tipuri de activități de afaceri care intercomunică periodic, dar cea mai mare parte a traficului va fi internă pentru fiecare grup. În aceste cazuri, grupați resursele accesate de fiecare departament într-o subrețea.

Nu aplică o dimensiune de subrețea standard pentru fiecare segment. Puteți ajusta numărul de noduri disponibile din fiecare subrețea pentru a se potrivi cu dimensiunea departamentului respectiv și aloca echipamente fizice pentru a încărca mai multă lățime de bandă în subrețelele cu trafic mare. Veți vedea că un număr mic de noduri generează cea mai mare parte a traficului dvs. de rețea. Alocați cea mai mare parte a infrastructurii la aceste puncte finale și lățimea de bandă va fi disponibilă oriunde este nevoie.

3. Optimizări WAN cu trunking și compresie de date

Conexiuni slabe pe internet care se integrează site-uri la distanță și servere Cloud într-o rețea corporativă poate afecta performanța de livrare a aplicației. Există pași pe care îi puteți face pentru a îmbunătăți fiabilitatea și viteza legăturii. Calitatea serviciului dvs. de internet este o influență majoră asupra performanței linkurilor dvs. inter-site. Ați putea lua în considerare îmbunătățirea planului dvs. pentru a obține performanțe mai bune din WAN.

Optimizare WAN ar putea fi implementat prin serviciile de trunking pentru a transporta traficul către site-uri îndepărtate. Cu toate acestea, deținătorii de fonduri din cadrul companiei pot fi reticenți în a vă permite să încheiați contracte de transport mai scumpe. Posibilitatea de a colecta date de performanță pe WAN-ul dvs. și de a demonstra că aceasta este gâtul de blocaj al performanței este o cerință importantă a dvs. instrument de monitorizare a rețelei.

Puteți lua și alte măsuri de optimizare WAN. Compresia datelor este o soluție viabilă dacă problemele de conectare WAN sunt legate mai mult de viteză și nu de calitatea conexiunii. Avantajele compresiei datelor cresc exponențial cu distanța, astfel încât această soluție este potrivită pentru transmisii între site-urile de pe internet.

Aplicarea compresiei de date poate încetini efectiv performanța rețelei pe rețele LAN. Acest lucru se datorează faptului că timpul de procesare pentru comprimarea și restaurarea datelor este o cheltuială generală care poate fi compensată numai prin transferul de timp economisit pe distanțe lungi..

4. Implementați tehnici de modelare a traficului de rețea

Analiza rețelei dvs. ar trebui să arate unele aplicații care utilizează mult mai multă lățime de bandă decât celelalte. Trebuie să cercetați cine folosește acele aplicații, de ce le au nevoie și dacă pot fi utilizate aplicații alternative fără a impozita atât de mult rețeaua.

Politica de modelare a traficului nu vă va face popular pentru că limitează performanța aplicațiilor pe care puține persoane din afacere le place cu adevărat să le utilizeze. În interesul menținerii costurilor și îmbunătățirea serviciului la restul organizației, va trebui să accelerați acei hoggers de lățime de bandă.

Nu creați o problemă personală din aplicațiile cu trafic mare. În schimb, prezentați tabloul cu opțiuni. Aceștia pot cheltui suma X pentru a extinde rețeaua doar pentru această aplicație sau ar putea autoriza departamentul de bandă lățime de bandă pentru a comuta la o aplicație mai ușoară. Dacă nu le plac aceste opțiuni, sugerați-le o limită a lățimii de bandă disponibile pentru aplicația respectivă pentru a face ca restul rețelei să funcționeze perfect fără a cheltui bani deloc.

Ofertă pentru a ajuta hoggerii de lățime de bandă să depășească restricțiile cu modificările practicilor de lucru. De exemplu, dacă o aplicație necesită multă prelucrare pentru a compila date și, la rândul său, generează o serie de solicitări în rețea, respectiva aplicație nu furnizează date live. Dacă utilizatorii acelei aplicații de încărcare sunt încetinite, vor fi mai înclinați spre executați compilarea datelor peste noapte, când resursele de rețea sunt mai puțin congestionate.

5. Prezentați datele din rețea în rapoarte favorabile managementului

Calitatea prezentării este importantă pentru a convinge directorii să ia decizii eficiente. Deși puteți obține o imagine bună despre ceea ce se întâmplă citind ieșirea pe ecran a utilităților liniei de comandă, laici nu răspund bine la ecranele de date neformatate. Astfel, obținerea unui sistem de monitorizare a rețelei care generează automat rapoarte și imagini atractive vă va ajuta să comunicați cu factorii de decizie non-tehnici.

Administratorii de sisteme folosesc adesea securitatea ca o acoperire pentru a bloca supravegherea care poate expune erori. Păstrarea informațiilor despre sistem este, de asemenea, o modalitate de a vă îmbunătăți statutul. Dacă nimeni altcineva nu știe ce se întâmplă, nu își pot permite să te concedieze. Însă informațiile acaparează adesea focuri de foc. Dacă directorii nu știu ce se întâmplă în departamentul IT, nu îl vor face prioritar.

Excluderea directorilor din informațiile sistemului exclude administratorii de sistem. Când sunt lansate proiecte noi, administratorul de rețea este consultat foarte rar. Chiar dacă un nou proiect ar putea fi servit de resursele de rețea existente, dacă administratorul de rețea este oferit doar o serie de solicitări de servicii, mai degrabă decât imaginea de ansamblu, aceste cerințe noi ar putea fi satisfăcute în mod sub-optim.

O serie de noi cereri de servicii are ca rezultat un rețea neajuns. Toate acestea pot fi evitate dacă factorii de decizie sunt mai informați despre rețea și despre cerințele acesteia. Sistemele de monitorizare a rețelei care oferă tablouri de bord personalizate și instrumente de raportare la cerere vă permit să oferiți puncte de vedere informaționale asupra sistemului executivilor non-tehnici și permiteți-le să se informeze. Această includere vă va ajuta să obțineți acces la luarea deciziilor și să ușurați solicitările bugetare pentru a extinde lățimea de bandă a rețelei.

6. Programează sarcinile de administrare la timpii de trafic mici

Similar cu procesarea peste noapte a aplicațiilor de trafic de rețea intensă, puteți ușura încărcarea în rețea rulând sarcini de administrare peste noapte. Copiile de rezervă sunt deosebit de intensive de date, și dacă backup-urile zilnice sunt acceptabile, atunci programați-le să funcționeze peste noapte. Desigur, acea politică nu va funcționa pentru date critice în anumite industrii în care duplicarea în direct a datelor este necesară pentru a asigura un serviciu continuu și pentru a preveni pierderea de date pentru clienți. Cu toate acestea, chiar și în astfel de situații, unele copii de rezervă pot fi efectuate peste noapte.

Sfârșitul lunii este de obicei un timp foarte intens pentru departamentele de contabilitate. Personalul din conturi va lucra târziu în ultimele zile ale fiecărei luni și în prima zi a lunii următoare pentru a închide conturile. Această sarcină implică o mulțime de calcule intense, în timp ce încearcă să echilibreze cărțile și va trage informații dintr-o mulțime de baze de date.

Departamentul IT are de îndeplinit o mulțime de sarcini lunare, cum ar fi măturarea sistemului, curățarea datelor, rapoarte lunare de costuri și rapoarte de livrare SLA. Dacă puteți schimba nevoile de procesare ale departamentului dvs. cu câteva zile înainte de sfârșitul lunii, veți putea oferi contabililor datele departamentului dvs. mai rapid, reducând astfel încărcările de transfer de date puțin. De asemenea, veți elimina cererea de lățime de bandă pentru a oferi departamentului de conturi întreaga capacitate.

Probabil că aveți deja lățime de bandă suficientă pentru nevoile companiei dacă puteți gestiona doar momentul solicitării.

7. Examinați utilizarea serviciilor cloud

Caracterul adecvat al serviciilor cloud va depinde foarte mult de practicile de lucru ale companiei tale. Afacerea dvs. poate colabora cu o mulțime de companii externe, fie pentru servicii cumpărate, fie ca furnizor de servicii. În aceste cazuri, plasarea pe web a tuturor aplicațiilor de susținere ale companiei va ajuta comunicările și va elimina traficul inutil din rețeaua dvs..

O configurație cloud este foarte potrivită pentru companiile care angajează o mulțime de angajați la domiciliu sau utilizează freelanceri. Dacă personalul dvs. este bazat pe site, atunci multe funcții pot fi externalizate. Centrele de apeluri nu trebuie să trimită toate apelurile primite în rețeaua dvs.. Chiar și sistemele PABX de birou pot fi acum furnizate din cloud. Păstrați copiile de siguranță ale datelor în afara locului, dacă este posibil. Introduceți gateway-uri către internet direct către utilizatori sau servere.

Multe servicii bazate pe cloud sunt contorizat și extensibil. Acest model de încărcare este excelent pentru orice dimensiune de afaceri, deoarece evită costurile de infrastructură. Când setați propria rețea sau o extindeți, veți avea întotdeauna o perioadă de supraprovisionare pe măsură ce vă dați cont pentru extindere. Când aceste niveluri de capacitate sunt abordate, este posibil să fiți reticenți în extinderea bazei de echipamente din rețeaua dvs. până când toată capacitatea de rezervă a dispărut. În momentul extinderii, veți aproba din nou cererea de servicii. Se va întâlni un ciclu de viață tipic al infrastructurii puncte de supracapacitate și suboferta. Un serviciu cloud contorizat evită aceste vârfuri în cheltuieli și calități în calitatea serviciilor de rețea.

8. Minimizați utilizarea personală a lățimii de bandă a rețelei

În primele zile ale accesului la internet în bandă largă, companiile erau laxe cu privire la controlul activităților fiecărui utilizator. Personalul biroului și-a verificat e-mailul privat pe computerul de birou, de exemplu. Utilizarea personală poate ieși din mână foarte repede. Înainte de a-l cunoaște, muncitorii își instalează propriile aplicații pentru a obține actualizări ale prețurilor stocurilor live sau pentru a juca jocuri sportive în timp ce lucrează. S-ar putea chiar să prinzi utilizatorii care descarcă cu torrente sau să urmărească filme porno la birou.

Cracarea asupra utilizării personale a resurselor companiei vă va face nepopular. Acesta este un alt exemplu de o decizie de rețea în care ar trebui să fie implicați directorii.

Probleme legale pot apărea din cauza activității utilizatorului. Consiliul de administrație trebuie să ia toate măsurile posibile pentru a împiedica descărcarea materialelor ofensive pe serviciile lor sau pentru a sprijini activități ilegale, cum ar fi pirateria digitală. Utilizarea personală a rețelei companiei afectează productivitatea, deci nu este o problemă care se referă doar la administratorul rețelei.

Site-urile infectate reprezintă un punct de intrare principal pentru malware. Trebuie să controlați accesul web permis angajaților companiei. Acest lucru poate fi implementat fie de către liste albe - permiterea accesului numai la site-uri aprobate sau pe lista neagră - blocarea accesului la o listă de site-uri sau site-uri care includ text specific.

Eliminarea utilizării personale a rețelei va elibera multă lățime de bandă, mai ales dacă muncitorii s-au obișnuit cu streamingul sau descărcarea divertismentului.

9. Implementați politici de e-mail prietenoase cu lățimea de bandă

Fișierele atașate la e-mailuri generează o încărcătură grea în rețea. Compania dvs. trebuie să știe de ce sunt trimise atât de multe informații. Fișierele atașate prin e-mail și transferurile de fișiere sunt canale evidente pentru scurgerea datelor. Cerințele de protecție a datelor impuse companiilor necesită să acordați mai multă atenție informațiilor trimise.

Sistemele moderne de gestionare a fișierelor urmăresc copii ale documentelor distribuite din stocarea centrală. În medii de colaborare, mai multe persoane pot contribui la același document, sau trebuie distribuite informații pentru a grăbi luarea deciziilor. in orice caz, prevenirea distribuției de date ajută la securitate și nu trebuie să restricționeze colaborarea.

Distribuirea copiilor documentelor în jurul biroului folosește multă lățime de bandă. Sistemele de distribuție de documente trimit actualizări fiecărei persoane de pe o listă de poștă de fiecare dată când se face o modificare la un document central. Aceasta este o politică foarte risipitoare și are ca rezultat o duplicare a documentelor stocate în toată rețeaua. În acest scenariu, utilizatorii tăiați lățimea de bandă a rețelei dvs., completând inutil spațiul de stocare și făcând scurgeri de date mai greu de urmărit.

Puteți trece la o stocare centralizată de documente cu grupuri de acces multi-utilizator și permisiuni de fișiere. Următoarea etapă este de a interzice utilizarea e-mailului ca mijloc de distribuire a documentelor. Dacă părțile din afara trebuie să fie furnizate informații, atunci un link către stocarea în cloud este o metodă mai sigură de transmitere a datelor limitate în afara activității. Un magazin central poate fi controlat mai ușor și dacă magazinul este în cloud, străinii nu vor accesa rețeaua dvs. și nu vor utiliza lățimea de bandă pentru a vizualiza documentele.

Blocați atașamentele primite acolo unde este posibil. Fișierele atașate prin e-mail sunt o cale tradițională pentru malware. Blocarea e-mailurilor primite cu atașamente va îmbunătăți securitatea rețelei dvs. și va reduce cerințele de lățime de bandă. Desigur, întotdeauna vor exista cazuri de afaceri autentice în care utilizatorii trebuie să primească documente în format electronic.

În aceste cazuri, creați un spațiu de stocare în afara locului pentru a primi documente. Poate fi pus în carantină și poate efectua verificări intense pe fișiere înainte de a putea fi accesate prin rețea. Creați o politică în care documentele din surse externe sunt păstrate de la distanță și vizualizate doar printr-un browser din interiorul rețelei. Acest lucru va îmbunătăți securitatea rețelei, va reduce nevoia de spațiu de stocare a serverului de fișiere și va reduce cerințele de lățime de bandă.

10. Implementați echilibrarea sarcinii

Dacă afacerea dvs. necesită ca serviciile esențiale să fie disponibile constant, probabil că aveți o capacitate de rezervă suplimentară în sistemul dvs. și utilizați deja balanțe de încărcare. Un echilibrator de sarcină poate fi utilizat ca o resursă suplimentară atunci când un alt server se supraîncărcă.

Un exemplu tipic în acest sens este cu serverele web. Dacă coada serverului A este plină, atunci redirecționați traficul nou către serverul B. Cu toate acestea, acel server de rezervă nu trebuie să fie acolo doar pentru revărsări. Ați putea menține toate serverele active și distribui cererea în mod secvențial. O astfel de politică evită ca tot traficul să fie concentrat pe o legătură și apoi să treacă brusc la o altă legătură. Cu o distribuție secvențială, toate canalele obțin o încărcare mai redusă și egală. Reduceți lățimea de bandă alocată fiecărui link. Când nu trebuie să alocați capacitatea maximă de încărcare pentru fiecare conexiune de server, veți economisi bani la dispoziția dvs. pentru lățimea de bandă sau redistribui lățimea de bandă salvată către alte zone ale rețelei companiei.

Dacă rețeaua dvs. are mult trafic, atunci cache-ul la echilibrele de sarcină și gateway-urile de rețea pot elibera, de asemenea, multă lățime de bandă.

Mai multe soluții de probleme pentru lățimea de bandă a rețelei

Întâlnirea problemelor cu lățimea de bandă

Rețelele mici au mai puține probleme cu utilizarea lățimii de bandă. Asta pentru ca un sistem mai mic, cu puține noduri care acoperă o zonă limitată, este ușor de urmărit literalmente. Problemele de transfer tind să apară atunci când rețelele cresc într-o manieră neplanificată.

Prezicerea cerințelor de lățime de bandă este relativ simplă, dar problemele legate de performanța răspunsului la niveluri de transfer ar putea fi mult sub capacitatea dvs. de lățime de bandă.. Adesea, ceea ce pare a fi o problemă de limită a capacității este cauzat cu adevărat de un alt factor. Acesta poate fi un cablu supraîncărcat care servește prea multe puncte finale, ceea ce duce la perioade de așteptare îndelungate pentru accesul media. Eșecul dispozitivului într-o parte a rețelei poate crea, de asemenea, condiții care par a fi cauzate de limite de lățime de bandă. Erorile DNS și duplicarea adreselor IP pot duce la procesele de agățare care blochează rețeaua.

Descoperirea problemelor de lățime de bandă

Atunci când depuneți un efort serios pentru a profita la maximum de lățimea de bandă a rețelei dvs., trebuie să abordați, de asemenea, probleme cauzate de alte probleme de rețea. Când rețeaua dvs. crește dincolo de distanța pe care o puteți vedea efectiv, trebuie să utilizați instrumente de rețea pentru a restabili vizibilitatea rețelei.

Cu instrumente de monitorizare care arată toate valorile performanței rețelei tale, puteți asigura sănătatea dispozitivelor de rețea și puteți exclude defectarea echipamentelor ca o sursă de probleme de trafic.

Colectarea datelor de trafic pentru fiecare legătură dintr-o rețea și păstrarea monitorului în timp se va dezvălui unde se află blocajele. Dacă lățimea de bandă ar trebui să fie suficientă pe hârtie, dar se dovedește a fi insuficientă în practică, atunci cererea inegală în timp sau un punct de congestie creează un gât.

Echilibrarea cererii de lățime de bandă

Comutarea orei în care funcționează cererea de consum de lățime de bandă poate fi suficientă pentru a maximiza performanța lățimii de bandă. Dacă cererea crește periodic, apoi programați sarcini grele în trafic pentru diferite perioade ale zilei sau, în mod ideal, în afara orelor de serviciu. Aceasta ar trebui să rezolve vârfurile de încărcare în rețeaua ta.

La descoperire una sau două legături supraîncărcate, rezolvați doar această problemă mutând unele noduri într-o subrețea comună lor, astfel încât comunicările lor între ele să nu inunde întreaga rețea și să evite legătura supraîncărcată.

Dacă anumite aplicații sau protocoale umplu blocajul rețelei, aveți în vedere trecerea furnizării acestor aplicații la cloud pentru a reduce traficul pe legătura supraîncărcată.

Acordarea cheltuielilor cu lățimea de bandă

Înlăturarea creșterilor cererii elimină traficul care împinge lățimea de bandă la limite. După ce ați stabilizat rețeaua și a redus cererea maximă sub capacitatea lățimii de bandă, puteți începe o a doua fază de maximizare a lățimii de bandă: distribuiți încărcarea pe întregul sistem pentru a reduce prevederea curentă de lățime de bandă.

Soldurile de încărcare, cache-urile și subrețelele mai bine organizate reduceți drastic nivelurile de trafic din rețeaua dvs.. Probabil că aveți legături și echipamente în prezent aproape fără sarcină, în timp ce alte secțiuni ale infrastructurii dvs. sunt supraîncărcate. Echilibrarea fluxul de trafic, astfel încât toate echipamentele utilizate vor reduce nivelurile de vârf de transfer pe orice legătură sau comutator particular. Aceasta reduce cerințele generale de lățime de bandă și economisește bani.

Instrumente de maximizare a lățimii de bandă a rețelei

După cum puteți vedea din sarcinile prezentate mai sus, punctul dvs. de plecare pentru maximizarea lățimii dvs. de bandă este să obțineți informații despre performanța rețelei dvs. în acest moment. Trebuie să aflați unde se află cererea pentru lățimea de bandă, atât fizic, cât și în ceea ce privește tipurile de trafic.

Vezi si: 6 cele mai bune monitoare de trafic din rețea

Un sistem de monitorizare a lățimii de bandă răspunde acestor nevoi. Complexitatea monitorului pe care îl alegeți depinde de dimensiunea rețelei dvs. și de volumele tipice de trafic pe care le transportă. Lista de mai jos variază de la monitoarele de lățime de bandă cu capacități analitice extinse pentru rețele mari până la sisteme mai simple care ar funcționa bine pentru întreprinderile mici.

Cele mai bune instrumente de maximizare a lățimii de bandă a rețelei

Capătul de sus al pieței de software de gestionare a rețelei este dominat de o serie de furnizori care produc suite de instrumente de rețea. Pentru a obține o imagine completă a rețelei dvs. și pentru a implementa soluții pentru a maximiza lățimea de bandă, veți avea nevoie de o combinație de aceste instrumente. Din fericire, aceste case software înțeleg complexitatea gestionării rețelelor mari și oferă module care se potrivesc pentru a crea soluții personalizate.

1. Pachetele SolarWinds

Site-ul SolarWinds

Instrumentul cheie de analiză a traficului de rețea al SolarWinds este acesta Analizator de trafic NetFlow. Cu toate acestea, pentru a obține o imagine completă a performanței rețelei dvs., aveți nevoie și de Monitorizarea performanței rețelei. Aceste două instrumente pot fi achiziționate împreună într-un pachet combinat, numit Pachet analizator de lățime de bandă.

Liberul Pachetul de instrumente de flux merită adăugat la orice pachet combo SolarWinds. Acest set de utilități funcționează cu NetFlow v5 și include o interfață, astfel încât să puteți configura routerele dvs. Cisco pentru a trimite date NetFlow către colectorul dvs. Celelalte instrumente din pachet sunt simulatoarele de trafic care vă ajută să vă testați resursele de rețea.

În cele din urmă, adăugați pe Mapping Topology de rețea pentru a vedea aspectul fizic al sistemului dvs..

Pachet analizator de lățime de bandă de rețea (TRIAL GRATUIT)

Ecranul de rețea al monitorului de performanță al SolarWinds Network Performance Monitor

Monitorul de performanță al rețelei este produsul principal al SolarWinds și este necesar pentru sarcinile dvs. zilnice de gestionare a rețelei. Acest sistem include o capacitate de descoperire automată care va urmări toate dispozitivele conectate la rețeaua dvs. și va evidenția echipamentele de rețea. Descoperirea automată creează un punct de plecare pentru maximizarea lățimii de bandă.

SolarWinds Monitor Performance Performance Network Descărcați încercarea GRATUITĂ de 30 de zile

 Mapper de topologie pentru rețeaua SolarWinds

Mapper Topology Network va fi următorul tău port. Acest instrument face exact ceea ce spune pe cositor și vă oferă aspectul rețelei dvs.. Cu ajutorul mapperului puteți identifica traficul care servește medii virtuale și servicii wifi, precum și rețeaua dvs. cu fir.

SolarWinds Topologie rețea Mapper Descărcați probă gratuită de 14 zile

În cadrul Network Performance Monitor este un modul numit NetPath. Aceasta afișează o cale vizuală a legăturilor care poartă conexiuni specifice. Aceste legături urmăresc serviciile cloud. Dacă rețeaua dvs. include sisteme wireless, veți beneficia de Hărți de căldură în Monitorul de performanță al rețelei. Acest lucru vă oferă o afișare vizuală a amprentelor semnalului tuturor routerelor dvs. wifi. Cu aceste informații, puteți vedea zonele cu semnal redus și punctele-limită care reduc lățimea de bandă disponibilă pentru utilizatorii dvs..

Comutarea între monitorizarea performanței rețelei și mapatorul topologiei rețelei nu este o sarcină dificilă deoarece SolarWinds a construit toate instrumentele recomandate în această combinație pe aceeași platformă, numită Orion. Când cumpărați mai multe dintre aceste produse, acestea se integrează împreună. Îmbunătățește această integrare cu un modul de vedere general, care se numește Consola de operații Enterprise. Consolidează toate datele care provin de la mai multe servere SolarWinds.

Captură de ecran de SolarWinds NetFlow Traffic Analyzer

Analizator de trafic NetFlow elementul combinației noastre recomandate SolarWinds este probabil titrat greșit. NetFlow este un limbaj specific de mesagerie folosit de Cisco Systems pentru echipamentele sale de rețea. Acest standard de comunicare permite unui monitor să preleveze informațiile despre fluxul de trafic. Analizatorul de trafic SolarWinds colectează date NetFlow. Cu toate acestea, nu comunică doar cu dispozitivele NetFlow, motiv pentru care ar trebui să treci cu vederea „NetFlow”În numele acestui instrument.

SolarWinds NetFlow Traffic Analyzer Descărcați încercarea GRATUITĂ de 30 de zile

Majoritatea administratorilor de rețea operează o politică cu mai mulți furnizori, astfel încât este posibil să fiți renunțați la un instrument de rețea care funcționează doar cu NetFlow. Totuși, SolarWinds colectează și el J-Flow date generate de Rețele de ienupăr echipamente și funcționează cu aparatul NetStream sistem de mesagerie care Huawei utilizări de echipamente. Analizatorul de rețea interpretează de asemenea sFlow și IPFix sisteme de mesagerie, care sunt limbaje de raportare neutre pentru furnizori pentru echipamente de rețea.

Aceste limbi de raportare a echipamentelor de rețea furnizează date cheie pe care NetFlow Traffic Analyzer le utilizează pentru a monitoriza utilizarea lățimii de bandă. Acesta este modulul cheie pentru monitorizarea rezultatelor maximizării lățimii de bandă. Combinați aceste informații cu datele NetPath și Network Topology Mapper pentru a vedea punctele de încordare din rețeaua dvs. în care cel mai mult trebuie să aplicați soluții de atenuare pentru a îmbunătăți disponibilitatea lățimii de bandă.

Analizatorul de trafic NetFlow este capabil să monitorizeze performanța legăturilor de internet între site-uri și către serverele Cloud. Aceste informații vă vor ajuta să decideți strategiile de îmbunătățire pentru optimizarea WAN.

O parte din soluția dvs. pentru suprautilizarea lățimii de bandă poate fi o abordare QoS. Acesta este inversul aglomerării, deoarece vă permite să etichetați anumite tipuri de trafic și să acorde prioritate fluxului său prin echipamentele de rețea. În mod efectiv, această tactică accelerează toate celelalte aplicații care nu au fost prioritizate. Analizatorul de trafic NetFlow are un modul de urmărire, care monitorizează fluxul de protocoale prioritare. Puteți accesa „inainte de" și "după”Graficele traficului de rețea pentru a măsura efectul strategiei QoS.

Analizator de trafic NetFlow include o secțiune pentru analiza traficului wireless. Acest lucru funcționează în combinație cu funcțiile wifi Monitor Monitor Network pentru a vă ajuta să maximizați disponibilitatea lățimii de bandă wireless pentru comunitatea dvs. de utilizatori.

SolarWinds Analiza de lățime de bandă Pachet Descărcați 30 de zile TRIAL GRATUIT la SolarWinds.com

Pachet de control IP SolarWinds (ÎNCERCARE GRATUITĂ)

Celelalte două produse SolarWinds pe care le recomandăm pentru maximizarea lățimii de bandă sunt Manager de adrese IP si Urmărire dispozitive utilizator. Aceste două instrumente pot fi achiziționate împreună într-un pachet, numit Pachet de control IP.

SolarWinds Tracker Device User

SolarWinds Tracker Device User alimentează informații despre sursa traficului de rețea. Poti identificați porturile de comutare a datelor de pompare în rețea și urmăriți până la fiecare punct final.

Elementul de utilizator al acestui modul conține profiluri ale fiecărui utilizator din rețea, inclusiv locațiile fizice ale acestora. Un panou din secțiunea Detalii despre utilizator a instrumentului arată o listă de căutare a tuturor punctelor finale pe care contul de utilizator a fost activ. Aceasta este o caracteristică utilă pentru securitatea rețelei, precum și pentru gestionarea lățimii de bandă. Vă permite să identificați o activitate neobișnuită care poate indica un cont de utilizator compromis. Datorită funcției de descoperire automată a Monitorului de performanță al rețelei, combinat cu informațiile despre utilizator și dispozitiv din acest modul, puteți monitoriza dispozitivele și utilizatorii neautorizați de pe sistem.

În Urmărire dispozitive utilizator, un modul profilează fiecare dispozitiv de rețea care operează în mediul tău inclusiv puncte de acces wireless. Performanțele fiecărui dispozitiv arată metrici cum ar fi tranzitată, pierdere de pachete, și timpi de răspuns. Aceste informații arată dacă lățimea de bandă a fost afectată de echipamente defecte sau de o aplicație defectuoasă originată într-o anumită locație. Profilele dispozitivelor identifică întrerupătoarele care sunt apăsate la capacitatea lor. Puteți urmări o conexiune cu probleme pentru a vedea unde s-a produs exact deprecierea lățimii de bandă.

Mulți furnizori de software de monitorizare a rețelei produc un instrument numit a Comutarea port mapper. SolarWinds integrează această funcționalitate în Trackerul dispozitivului utilizator. Serviciul de monitorizare a portului de comutare a acestui instrument prezintă activitatea fiecărui port și protocoalele care se referă la acesta. De exemplu, puteți vedea în ce porturi switch sunt participanți un mediu virtual. Aceasta permite conectarea între hardware și performanța platformei care acceptă sistemele VM. La fel ca în cazul majorității monitoarelor de port switch, User Device Monitor vă permite să activați și să dezactivați porturile dintr-o locație centrală.

Urmărirea încercării GRATUITE pentru 30 de zile a dispozitivului de utilizator SolarWinds

Managerul de adrese IP este o parte a soluției la problemele de utilizare a lățimii de bandă. Acest modul nu înlocuiește serverele DNS sau DHCP, ci le monitorizează pentru a verifica scopurile și alocările adresei IP. Adăugarea acestui instrument la suita dvs. de monitorizare este deosebit de utilă dacă operați mai multe servere DHCP și DNS în rețeaua dvs.. IPAM unifică toate datele afișate de fiecare consolă de server, astfel încât nu trebuie să verificați manual dacă scopurile fiecăruia nu se suprapun.

SolarWinds IPAM

O cauză majoră a congestiei rețelei este supraîncărcarea unui fir individual cu prea multe noduri. Dacă nu ați împărțit rețeaua în subrețele, atunci aceasta este o sarcină majoră pe care trebuie să o îndepliniți. Dacă ați împărțit rețeaua și încă vă confruntați cu probleme de performanță, atunci trebuie să redimensionați subrețelele. În ambele scenarii, Managerul de adrese IP SolarWinds vă va ajuta să finalizați cu succes sarcina. Puteți realoca resurse, astfel încât să reduceți lățimea de bandă de rezervă într-o parte a rețelei și să creșteți lățimea de bandă insuficientă într-o altă parte.

Ajutor Managerul IP vă ajută calculează subnetele și măturează în mod regulat rețeaua pentru a lista adrese active. Când IPAM detectează adrese abandonate, acesta actualizează automat serverul DHCP relevant, introducând această adresă în pool pentru alocare. IPAM efectuează monitorizarea continuă a grupurilor de adrese și vă va avertiza dacă o anumită adresă se apropie de epuizare. De asemenea, puteți seta alerte dacă apar conflicte de adrese IP.

IPAM poate evalua mediile VM și potrivi alocările IP la mediul fizic care stă la baza adreselor. Acesta este de mare ajutor dacă rulați un sistem VM expandabil și aveți nevoie de adrese noi adăugate automat.

Coordonarea alocărilor de adrese IP este o problemă importantă atunci când doriți să maximizați lățimea de bandă deoarece locațiile de confruntare cu adresă pot provoacă întârzieri în transmisie și chiar blocuri. Această situație este adesea confundată cu disponibilitatea lățimii de bandă, deoarece efectele sunt foarte similare. Eliminarea problemelor de adresă IP va accelera rețeaua dvs. și va părea ca și cum ați lățit lățimea de bandă. În mod similar, eșecul de a actualiza înregistrările DNS cu adrese IP realocate va determina atârnarea conexiunilor și va arăta ca și cum rețeaua s-a oprit. Rezolvarea acestor probleme va ajuta la identificarea problemelor legate de performanța rețelei sunt cauzate de limitările de lățime de bandă.

Toate modulele enumerate mai sus au pagini de bord excelente care includ grafică simplă pentru a vizualiza starea rețelei. Ajutorul de informații include grafice, diagrame, cadran și codarea culorilor face operațiunile și pericolele de succes ușor de distins. Tabloul de bord poate fi personalizat și puteți configura vizualizări limitate ale datelor și controalelor la permiteți diferiților membri ai unei echipe de administrare să acceseze numai acele funcții de care au nevoie pentru a-și îndeplini sarcinile. Alertele generate de aceste instrumente sunt afișate în consolă și le puteți trimite unui membru al echipei mesaj sau e-mail.

Posibilitatea de a configura grupuri de utilizatori, conturi individuale de utilizator și vizualizări de bord limitate înseamnă că puteți să ofere acces la părțile interesate non-tehnice, cum ar fi membrii consiliului de administrație, pentru a le permite să verifice starea rețelei oricând doresc. Motorul de raportare al acestor instrumente ajută, de asemenea creați documente și diapozitive care vă oferă un avantaj atunci când vă prezentați directorilor. Instrumentul de raportare permite crearea de rapoarte personalizate.

Toate aceste module rulează pe Windows Server mediu inconjurator.

Pachet de control IP SolarWinds Descărcarea încercării GRATUITE pentru 30 de zile

2. Setul de instrumente al inginerului SolarWinds (TRIAL GRATUIT)

SolarWinds Engineers Toolset Timp de răspuns

Soluția de mai sus este combinația de top-of-line de instrumente de rețea pentru a vă ajuta să vă gestionați lățimea de bandă. Cu toate acestea, SolarWinds oferă un pachet alternativ de utilități dacă găsiți combo-ul peste un preț scump. Setul de instrumente al Inginerului este o alternativă mai ieftină la sistemele bazate pe Orion enumerate în secțiunea anterioară. SolarWinds subliniază că acest pachet poate interacționa și cu Monitorul de performanță al rețelei. Setul de instrumente al Inginerului include un număr de șaizeci de utilități.

Acest set enorm de instrumente include funcții care umbresc capacitățile principalelor produse SolarWinds. Selectând lista de instrumente din geantă, puteți puneți împreună o suită utilă pentru a vă ajuta la maximizarea lățimii de bandă a rețelei. Începeți cu instrumente care vă logează toate echipamentele de rețea și verificați starea lor de sănătate precum Port Scanner, Switch Port Mapper, SNMP, Browser Network Network, MAC Address Discovery și instrument Ping Sweep.

Comutarea port mapper facilitatea produce o pagină de raport pentru fiecare comutator din rețeaua dvs. și listează porturile sale conectate. Poti vedea Adresa mac și alocate adresa IP a fiecărui dispozitiv conectat la fiecare port. Port scaner verifică porturile de adresare de pe routerele și dispozitivele finale, arătând ce porturi sunt deschise și vulnerabile la exploatarea hackerilor. După ce aveți toate echipamentele documentate, puteți începe să maximizați lățimea de bandă a rețelei.

Monitorizează performanța rețelei în timp real examinează performanța lățimii de bandă, cum ar fi Monitorul timpului de răspuns și utilitatea TraceRoute. Monitor de timp de răspuns afișează debitul dispozitivelor de rețea selectate. Acest raport în direct arată ce părți ale infrastructurii dvs. nu sunt disponibile pentru rutare și care au performanțe slabe.  Aceste puncte de eșec ar putea explica motivul pentru care utilizatorii dvs. au o încetinire sau o rețea inaccesibilă.

Instrumentul TraceRoute este o implementare a unui utilitar standard de administrare a rețelei pe care probabil îl cunoașteți deja. Utilizează ICMP pentru a verifica legăturile care alcătuiesc ruta către o anumită destinație. Aceste informații sunt prezentate într-un tabel de GUI care poate fi căutat, salvându-vă de la diagnosticarea manuală a căilor din linia de comandă. Aceste instrumente sunt de asemenea foarte utile atunci când analizăm conexiunile de pe internet. Această abilitate se va dovedi utilă atunci când adunați dovezi pentru optimizarea WAN.

Rolul Managementul adreselor IP este acoperit de Analizorul DNS, un instrument de audit DNS, analizorul de structură DNS, monitorul DHCP, un calculator de subrețea și un monitor de adresă IP. Această colecție nu este la fel de bine integrată ca Managerul de adrese IP în secțiunea anterioară. Comutarea între ecrane pentru a obține un serviciu complet IPAM înseamnă pași manuale și luarea de note este necesară pentru a gestiona spațiul de adrese IP atunci când optați pentru Setul de instrumente al Inginerului.

Puteți conecta suficiente informații cu setul de instrumente al inginerului puncte de identitate cu succes ale congestionării rețelei și calculați unde să reduceți lățimea de bandă pentru a îmbunătăți performanța în părțile sub-furnizate ale rețelei. Acest instrument rulează pe Windows Server mediu inconjurator. Deși Setul de instrumente al Inginerului este mai ieftin decât Monitorul de performanță al rețelei și mult mai ieftin decât întreaga combinație de instrumente explicate în secțiunea anterioară, nu este la fel de ușor de utilizat. Îl poți verifica singur pe un Proces gratuit de 14 zile.

Instrumentul de inginer SolarWinds Descărcați 14 zile TRIAL GRATUIT

3. Monitorul de rețea PRTG Paessler (ÎNCERCARE GRATUITĂ)

Îmbunătățiți performanța rețelei în 10 pași plus Instrumente de lățime de bandă de top

Paessler PRTG Network Monitor este un monitor de infrastructură în trei. Acoperă rețele, servere și aplicații. Componenta de monitorizare a rețelei are două elemente: un manager de performanță în rețea, care verifică starea de sănătate a dispozitivelor de rețea și analizator de trafic de rețea. Aceste funcții de monitorizare a rețelei PRTG vă vor ajuta să optimizați utilizarea lățimii de bandă.

Colectorul PRTG adună rapoarte în timp real despre traficul de rețea folosind o serie de sisteme de mesagerie pentru dispozitivele de rețea. Aceste include NetFlow, sFlow, IPFIX și jFlow. Datele din aceste mesaje sunt plasate în tabloul de bord sub formă de diagrame. O hartă de rețea compilată din datele SNMP arată, de asemenea, stări codificate în culori, derivate din colectarea datelor de analiză a traficului de rețea. Datele de trafic pot fi filtrate de adresa IP, software sau sursa de protocol, astfel încât să puteți vedea originile majorității traficului. De asemenea, datele despre trafic sunt stocate pentru a furniza material sursă pentru planificarea capacității.

Dacă implementați virtualizarea, PRTG poate urmări ce resurse contribuie la care sunt VM-urile. Vei fi capabil sa analizați cererea pentru fiecare gazdă și decideți dacă trebuie să redistribuiți resursele virtuale sau să adăugați mai multe infrastructuri pentru a face față creșterilor viitoare ale cererii.

Dacă nu aveți bugetul pentru mai multe echipamente, informațiile furnizate de monitorul traficului de rețea vă vor permite să acorde prioritate traficului sau să aloce alocările de lățime de bandă la anumite aplicații, pentru a preveni copleșirea rețelei și aglomerarea altor servicii.

Puteți alege să vă abonați la PRTG ca serviciu online sau puteți instala software-ul pe serverul dvs. Sistemul încorporează o serie de senzori. Un „senzor” este o condiție a sistemului sau un atribut hardware. Puteți obține Paessler PRTG gratuit, dar versiunea este limitată la 100 de senzori. Trebuie să plătiți pentru implementări mai mari, dar Paessler o va face vă oferă un proces gratuit de 30 de zile pentru a verifica sistemul.

Paessler PRTG Network Monitor Descărcați încercarea GRATUITĂ pentru 30 de zile

4. ManageEngine Tools

Site-ul ManageEngine

ManageEngine este probabil principalul rival pentru SolarWinds în domeniul monitorizării rețelei. Principalul său sistem de gestionare a rețelei se numește OpManager. Compania produce o serie de alte utilități de rețea, multe dintre ele fiind disponibile ca suplimente pentru OpManager, precum și instrumente autonome.

Al doilea instrument principal creat de ManageEngine este OpUtils. Aceasta combină funcțiile unui Manager de adrese IP cu cea a unui Switch Port Mapper. Împreună cu suplimentul de analiză a traficului de rețea pentru OpManager, acestea oferă o funcționalitate suficientă pentru a maximiza lățimea de bandă a rețelei.

Dispunerea bine planificată vă permite să absorbiți informațiile despre o mulțime de aspecte diferite ale performanței rețelei dintr-o singură privire. Tabloul de bord principal are o bandă de top peste ea care prezintă diagrame miniaturi, codate color. Fiecare dintre aceste mici grafice afișează date în direct și acționează ca un link către informații mai detaliate.

Scopul principal al OpManager este monitorizarea continuă a dispozitivelor de rețea. Acesta nu este exact instrumentul de care aveți nevoie pentru maximizarea lățimii de bandă, ci afișează date în direct și oferă alerte cu privire la modificările importante de stare. Acest serviciu vă va ajuta să evitați deprecierea bruscă a lățimii de bandă care ar putea fi cauzată de echipamente defecte.

OpManager-ul este funcția de descoperire automată va construi o hartă a rețelei tale. OpManager reprezintă structurile de rețea într-o serie de vizualizări în profunzime. Funcția de mapare de bază generează un aspect al topologiei rețelei. Pentru WAN-uri, topologia este suprapusă pe o hartă a lumii reale. Aspectul fizic al rețelei nu este singura hartă oferită. De asemenea, veți obține o hartă L2, care arată toate dispozitivele de rețea și toate legăturile care radiază la echipamentele vecine.

Câteva alte puncte de vedere disponibile sunt probabil mai potrivite pentru personalul care nu este tehnic. Primul dintre aceste spectacole o reprezentare 3D a clădirii cu dispunerea rețelei la fiecare etaj. Al doilea spectacol un cabinet de servere cu fiecare dintre serverele dvs. poziționate la raftul corect din rack, împreună cu modelul și modelul lor. Aceste vizualizări nu vor rezolva probabil problemele de lățime de bandă a rețelei, dar sunt mari instrumente de prezentare.

Modulul de monitorizare a rețelei OpManager funcționează cu medii virtuale. Mai precis, OpManager are capacități speciale de identificare și gestionare VMWare, Hyper-V, și Citrix sisteme.

NetFlow Analyzer îmbunătățește disponibilitatea lățimii de bandă pentru întreaga rețea. Această atingere se extinde pe internet către site-uri la distanță, astfel încât să puteți utiliza analizorul pentru optimizarea WAN. Cu acest instrument, puteți vedea orice legături sau segmente ale rețelei care ating frecvent limitele de capacitate ale acestora. Capacitatea de pe toate celelalte legături din rețea poate fi, de asemenea, văzută, identificând o supraprovisionare care ar putea fi mutată pentru a atenua blocajele.

Analizatorul preia mesaje de rețea de la echipamente. În ciuda numelui, acesta nu doar colectează Cisco NetFlow mesaje. Poate detecta și interpreta J-Flow, NetStream, sFlow, IPFIX, cflow, FNF, și Appstream mesaje.

Instrumentul poate face distincția între fluxurile de date, voce și video. Dacă doriți cu adevărat să eliberați o anumită lățime de bandă, aceste fluxuri video sunt cele care trebuie să le caute. Tabloul de bord include capabilitățile de modelare a traficului Prioritizarea QoS și accelerarea după ce ați identificat traficul din care doriți să stoarceți ceva spațiu.

Analizatorul NetFlow modul de planificare a capacității întocmește un raport privind tendințele traficului bazat pe date istorice și poate arăta proiecții către direcția de creștere a traficului.

Analizatorul NetFlow este disponibil ca un instrument autonom, deci ai putea să-l instalezi fără celelalte. Dar pentru a obține cu adevărat un control asupra utilizării lățimii de bandă, trebuie să acoperiți mai mulți factori decât doar fluxurile de trafic goale. Pentru a atenua deficitul de lățime de bandă, aveți nevoie de informații mai aprofundate pentru a informa deciziile. Gestionarea porturilor de comutare secțiunea din OpUtils descompun traficul pentru fiecare legătură și segment, urmărind originile traficului în anumite puncte finale. Aceasta identifică utilizatori sau dispozitive specifice care generează trafic excesiv precum și orice dispozitive necinstite sau activitate neobișnuită care indică un cont de utilizator compromis.

Piesa finală din puzzle-ul din soluția de lățime de bandă a ManageEngine este soluția Manager de adrese IP. Acest instrument este disponibil ca un utilitar autonom sau îl puteți cumpăra ca supliment pentru OpManager. De asemenea, este integrat în OpUtils.

IPAM va monitoriza DHCP și DNS serverele și identificarea adreselor IP abandonate din rețea. Acest instrument ajută la dimensiunea corectă a fiecărei subrețele și oferă lățimea de bandă disponibilă acolo unde este nevoie. Monitorizează intrările DNS și asigură că toate înregistrările includ o adresă IP reală. De asemenea, se va căuta suprapunerea de acoperire între mai multe servere DHCP și preveni conflictul cu adresa IP. Toate aceste probleme vă pot bloca rețeaua și face să pară că nu ați furnizat suficientă lățime de bandă. Obținerea corectă a subrețelelor dvs. va reduce conținutul și profitați la maximum de lățimea de bandă prin eliminarea întârzierilor la accesul la rețea pe dispozitiv.

Toate aceste instrumente sunt scrise pe aceeași platformă, deci toate se integrează perfect. Puteți instala instrumentele ManageEngine pe Windows Server sau Linux medii. Interfața poate fi alocată diferitelor grupuri de utilizatori, acordând acces limitat la subseturile de date și controale ale tabloului de bord utilizatorilor autorizați. Asta înseamnă că puteți oferi acces la datele directorilor non-tehnici și puteți permite membrilor mai tineri ai personalului să acceseze sistemul de monitorizare fără a risca daune. Fiecare dintre utilitățile enumerate în această secțiune se livrează cu rapoarte standard pre-scrise sau puteți genera rapoarte proprii.

De asemenea, puteți scrie condiții de alertă personalizate în vă anunță când sunt depășite pragurile de utilizare a lățimii de bandă. Acest lucru este util dacă doriți să respectați condițiile care provoacă utilizarea excesivă a lățimii de bandă. Alegerile apar în tabloul de bord, codate color după gravitate. Puteți primi alerte trimise de mesaj sau e-mail către diferiți membri ai echipei în funcție de originea dispozitivului sau tipul de alertă. Unele acțiuni pot fi configurate pentru a rezolva automat condițiile de alertă. Acest lucru vă ajută să păstrați înainte de epuizarea lățimii de bandă chiar și atunci când sunteți în afara biroului - puteți accesa chiar tabloul de bord de pe web de pe dispozitivul dvs. mobil.

Soluția ManageEngine pentru maximizarea lățimii de bandă a rețelei vă oferă cu siguranță vizionările și controalele necesare pentru a menține la maxim disponibilitatea rețelei și calitatea serviciilor..

Puteți accesa software-ul de gestionare a rețelei ManageEngine un proces gratuit de 30 de zile. Această ofertă se extinde la toate modulele enumerate în această secțiune. A ediția gratuită a OpManager vă permite să monitorizați 10 dispozitive. IP Address Manager poate fi folosit gratuit până la maximum 50 de adrese IP. NetFlow Analyzer poate fi utilizat gratuit pentru a monitoriza până la două interfețe.

5. ManageEngine OpManager Plus

OpManager Plus

Pachetul OpManager Plus vă oferă toate modulele ManageEngine de mai sus topite împreună. Alături de OpManager, OpUtils și suplimentul de analiză rețea, acest pachet include module de monitorizare a aplicațiilor și a serverului, A manager de configurare rețea, și a analizator jurnal de firewall.

Funcția Network Configuration Manager pune probleme bruste cu echipamentele de rețea. Acest modul aplică configurațiile echipamentelor de rețea și urmărește orice modificări aduse acestor setări. Dacă se produce o modificare neautorizată pe un dispozitiv de rețea, această modificare ar putea să se aplice rapid și să afecteze disponibilitatea lățimii de bandă. De asemenea, ar putea indica manipularea de către sabotori, hackeri sau malware.

Managerul de aplicații inclus în pachetul OpManager Plus identifică aplicațiile specifice din rețeaua dvs. și cât de multă lățime de bandă folosește fiecare. Această vizibilitate se extinde pe serverele de aplicații cloud și puteți identifica medii VM.

Modulul Server Manager nu va rezolva direct problemele de lățime de bandă. Identifică orice problemă de server care poate încetini timpul de răspuns, inclusiv probleme de performanță care nu sunt de lățime de bandă care vă pot împiedica vizualizarea disponibilității lățimii de bandă. Analizatorul de jurnal de firewall ar putea servi un scop similar, deoarece poate evidenția viteza de conectare a vitezei de conectare care nu au legătură cu lățimea de bandă..

Sistemul OpManager Plus are aceeași versiune frontală și adaptabilitate ca versiunea obișnuită a OpManager. Acest instrument rulează și el Windows Server și Linux. Oferte ManageEngine un proces gratuit de 30 de zile din OpManager Plus. Ca și în cazul pachetului OpManager standard, o versiune gratuită a OpManager Plus capace până la 10 dispozitive.

6. Ipswitch WhatsUp Gold

Tabloul de bord WhatsUp Gold

Ipswitch este la curent cu SolarWinds și ManageEngine. Produsul său principal este WhatsUp Gold, un monitor de rețea care poate fi extins prin integrarea de module suplimentare în același mod ca Network Performance Monitor și OpManager.

O serie de instrumente pentru îmbunătățirea utilizării lățimii de bandă a rețelei ar include module de analiză a traficului de rețea și de monitorizare a performanței aplicațiilor.

WhatsUp Gold este un manager de performanță de rețea care se concentrează pe starea echipamentelor de rețea. Sistemul este capabil să monitorizeze rețelele wireless, precum și rețelele LAN standard. Poate identifica medii virtuale care includ atât la fața locului, cât și configurații bazate pe cloud.

Pentru managementul lățimii de bandă, primul lucru de care ai nevoie este o hartă de rețea. Instalarea inițială a WhatsUp Gold se termină cu un mătura de sistem care descoperă toate dispozitivele de rețea. Instrumentul produce apoi o hartă de rețea din aceste informații. Harta rețelei arată modul în care toate dispozitivele se conectează pentru a forma întreaga rețea. Fiecare nod din plan este un link către o pagină cu detalii privind performanța și starea despre dispozitivul respectiv.

Utilizează WhatsUp Gold SNMP mesaje pentru păstrarea stărilor actualizate pe fiecare dispozitiv. Deși această caracteristică nu este conectată direct la îmbunătățirea utilizării lățimii de bandă, o stare de eroare pe un dispozitiv de rețea va contribui la problemele de rețea. Trebuie să excludeți sănătatea echipamentelor de rețea înainte de a începe analiza de utilizare a lățimii de bandă.

Funcțiile de bază de care aveți nevoie în încercarea dvs. de a maximiza lățimea de bandă a rețelei se află în suplimentul Network Traffic Monitor. Acest utilitar funcționează ca un mapper port de comutare deoarece, nu numai că va raporta traficul de rețea, va segmenta datele în funcție de protocol și aplicație. Veți putea vedea ce legături sunt supraîncărcate și ce protocoale canalizează tot traficul în jos. Vizibilitatea sistemului WhatsUp Gold se extinde la legăturile de internet pentru a vă ajuta cu optimizarea WAN.

Modulul interpretează detaliile traficului de rețea din mesajele capturate care circulă prin sistem. Cisco NetFlow, NetFlow-Lite și NSEL, Ienupăr J-Flow, sFlow și IPFix generați mesajele. Informațiile obținute de la ele sunt clasificate de utilizator, protocol și aplicație. Identificarea utilizatorului este rezultatul examinării originii portului de comutare a fiecărui mesaj.

Cu aceste date, puteți stabili o linie de bază pentru maximizarea lățimii de bandă a rețelei. Următorul, trebuie să decizi asupra unei politici care să facă față traficului excesiv pe anumite legături de rețea. Planificatorul capacității lățimii de bandă examinează utilizarea și fluxurile curente și de tendințe în jurul rețelei. Puteți simula efectele modificării configurației rețelei, mutarea nodurilor de la un comutator la altul și creșterea capacității liniei pe o secțiune de cablu. Cu aceste informații, puteți evalua dacă soluția problemelor dvs. de lățime de bandă se datorează investițiilor suplimentare în infrastructură.

Rapoartele privind activitatea de aplicare și protocol pot evidenția o cauză evidentă a problemelor de congestie. Exemple de probleme de trafic evidente, pe care vizibilitatea le poate evidenția, includ calendarul copiilor de rezervă sau alocarea dispozitivelor de ieșire, cum ar fi imprimante pentru a separa subnetele.

WhatsUp Gold acceptă o strategie alternativă de Prioritizarea traficului QoS. Cu această metodă vă puteți asigura că traficul vital trece întotdeauna prin puncte de congestionare, reținând aplicații neesențiale sau de bandă largă în beneficiul comunității de utilizatori mai largi. Planificatorul de capacitate poate reda datele istorice cu etichete de trafic prioritare. Cu această simulare, puteți testa eficiența prioritizării QoS.

Monitor de debit modulul produce rapoarte aprofundante despre capacitatea rețelei și utilizarea bazată pe timp. Acestea vor fi esențiale pentru a comunica cu directorii atunci când planifică o politică de abordare a blocajelor. Aici puteți decide să mutați anumite aplicații în cloud sau să blocheze utilizarea aplicațiilor înfometate cu lățimea de bandă, cum ar fi streamingul video, în timpul orelor de cerere maximă.

Alertele încorporate în sistemul de monitorizare a traficului WhatsUp Gold vă anunță când sunt atinse pragurile de capacitate. Acest lucru vă permite să urmăriți acumularea traficului în faza de anchetă. După ce înțelegeți problema, veți putea să puneți soluții la punct, cum ar fi cache-urile și balansoarele de încărcare.

Monitorul se integrează Cisco NBAR clasificări. NBAR este Recunoașterea aplicațiilor bazate pe rețea listă care clasează aplicațiile după importanță. Aceste informații acționează ca un ghid pentru a identifica ce trafic de aplicație trebuie să acorde prioritate dacă doriți să luați ruta QoS pentru rezolvarea epuizării lățimii de bandă.

Combinația de WhatsUP Gold și suplimentul său de Network Traffic Monitor vă va oferi informații despre mediile virtuale. in orice caz, dacă rețeaua dvs. folosește tehnologia VM heavyilda, s-ar putea să luați în considerare să investiți în Monitorizarea mediului virtual add-on. Acest instrument oferă o analiză mai profundă a mediilor virtuale.

Monitorul acoperă VMWare și Hyper-V implementări și oferă date în direct despre performanța sistemelor VM. Senzorul care vă va interesa cel mai mult în sarcina de maximizare a lățimii de bandă este monitorizarea utilizării interfeței. Acest lucru va arăta dacă o VM supraîncărcă sistemul, sau dacă toate punctele finale virtuale din rețea sunt distribuite uniform, folosind cantități acceptabile de lățime de bandă. Dacă vă bazați foarte mult pe virtualizare, trebuie să excludeți cel puțin acest sistem ca sursă de epuizare a lățimii de bandă.

Monitorul de virtualizare se integrează în tabloul de bord standard WhatsUp Gold. Alertele sale, împreună cu alertele ridicate de celelalte module, pot fi trimise mesaj sau e-mail precum și apariția în fișierele de consolă și jurnal.

Alertele pot fi trimise membrilor echipei în funcție de aplicația sursă sau de gravitatea condiției de alertă. Tabloul de bord poate fi, de asemenea, personalizat și diferite vizualizări pot fi alocate conturilor de utilizator individuale. Aceasta este o modalitate bună de a furniza afișaje de informații despre autoservire executivilor și de a colabora cu factorii de decizie.

O deficiență a soluției WhatsUp Gold este absența unui modul IP Address Manager. Identificarea legăturilor supraîncărcate este o parte importantă a maximizării lățimii de bandă. Un instrument care reorganizează rețelele dvs. poate preveni nevoia de a investi în mai multe infrastructuri.

Pachetul WhatsUp Gold poate fi instalat pe ferestre. Poți obține un proces gratuit să-l verificați înainte de a vă angaja. Versiunea gratuită a WhatsUp Gold se numește WhatsUp Gold Starter. Acest lucru vă permite doar să monitorizați cinci dispozitive, și, în realitate, dacă rețeaua dvs. este atât de mică, nu veți avea nevoie cu adevărat de proceduri de automatizare extinse sau de software complicat de monitorizare.

Planificarea succesului

Câteva adăugări pripite la o rețea pot cauza lățimea de bandă și dureri de cap pentru performanță în anii următori. Dacă puteți pierde timpul, proiectați-vă rețeaua începând de la zero.

Continuați, faceți un efort pentru a comunica problemele de rețea directorilor și factorilor de decizie din organizația dvs.. Arătați-vă că puteți lucra ca parte a unei echipe interdisciplinare. Când începe un nou proiect, executanții vor fi mult mai probabil să vă solicite contribuția cu privire la cerințele de capacitate din prima zi. Planificarea extinderii rețelei evită erorile de flux de trafic pe care le creează completări panicate.

Aveți un instrument preferat pentru monitorizarea lățimii de bandă? Ați reușit să izolați un blocaj, să-l rezolvați și să reduceți cerințele de lățime de bandă a rețelei dvs.? Spuneți comunității despre experiențele dvs. de planificare a capacității, lăsând un mesaj în secțiunea de comentarii de mai jos.

Imagine: Facebook Connections de Tim Walker prin Flickr. Licențiat conform CC BY-SA 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 1

Adblock
detector