Latency vs Transfer – Înțelegerea diferenței

Latency vs Throughput

Există o serie de valori diferite care pot fi utilizate pentru a măsura viteza transferurilor de date în întreaga rețea. Posibilitatea de a spune viteza serviciului dvs. vă oferă o metrică pentru a măsura performanța rețelei. Debitul și latența sunt unele dintre cele mai comune moduri de măsurare a rețelelor. Măsurarea nivelului de debit sau latență poate ajuta la identificarea problemelor de performanță din rețeaua dvs..

Totuși, aceste concepte nu sunt același lucru. În acest articol, vom analiza diferența dintre latență și randament și cum pot fi utilizate pentru a măsura ce se întâmplă. Înainte de a face acest lucru, vom defini ce sunt latența și randamentul.

Pe scurt, latența și debitul sunt definite astfel:

 • Latență - Timpul necesar pentru ca un pachet să fie transferat într-o rețea. Puteți măsura acest lucru ca o singură direcție până la destinație sau ca o călătorie dus-întors.
 • tranzitată - Cantitatea de date trimise și primite într-o unitate de timp

Vom analiza aceste detalii în detaliu mai jos. Dar mai întâi, îi vom compara direct pe cei doi.

Intrăm într-o mulțime de detalii despre instrumentele de mai jos, dar dacă aveți timp doar pentru o privire rapidă, aici este a noastră lista celor mai bune instrumente pentru măsurarea debitului de rețea și a latenței rețelei:

 • Pachetul analizator de lățime de bandă SolarWinds (ÎNCERCARE GRATUITĂ) Instrumente esențiale de analiză a lățimii de bandă a rețelei și de monitorizare a performanței cuprinse în Monitorul de performanță al rețelei și Analizatorul de trafic NetFlow
 • Pachetul de instrumente de curgere SolarWinds (ÎNCĂRCARE GRATUITĂ A INSTRUMENTELOR) Instrument gratuit pentru monitorizarea traficului de flux în rețea.
 • Paessler PRTG QoS Senzor dus-întors (ÎNCERCARE GRATUITĂ) Analizați calitatea conexiunii de rețea care comunică prin două sonde de rețea

Relația dintre debit, latență și lățime de bandă

Relația dintre randament și latență este bazată pe conceptul de lățime de bandă. Lățime de bandă este numele dat numărul de pachete care pot fi transferate în întreaga rețea. Dacă ar fi să te gândești la o țeavă, o conductă fizică restricționează cantitatea de conținut care se poate transfera prin conductă. În contextul unei rețele, acesta este modul în care multe pachete pot fi transferate simultan.

Timpul necesar pentru ca un pachet să călătorească de la sursă la destinație este denumit latență.  Latency indică cât timp durează pachetele să ajungă la destinație. tranzitată este termenul dat numărul de pachete care sunt procesate într-o anumită perioadă de timp. Randamentul și latența au o relație directă în modul în care lucrează în cadrul unei rețele.

Altfel spus, relația dintre acești trei este următoarea:

 • lățime de bandă a unei rețele specifică numărul maxim de conversații pe care le poate suporta rețeaua. Conversațiile sunt schimburi de date dintr-un punct în altul.
 • Latență este folosit pentru a măsura cât de repede au loc aceste conversații. Cu cât există mai multă latență, cu atât aceste conversații vor dura mai mult.
 • Nivelul de latență determină randamentul maxim al unei conversații. Transferul este cât de multe date pot fi transmise în cadrul unei conversații.

În mod firesc, cantitatea de date care poate fi transmisă într-o conversație scade cu cât există mai multă latență. Acest lucru se datorează faptului că este nevoie de mai mult timp pentru a fi transmise datele în cadrul conversației, deoarece pachetele durează mai mult timp pentru a ajunge la destinație. Acum vom analiza în detaliu aceste concepte.

Ce este Latency de rețea?

În primul rând, latența este o măsură a întârzierii. Această măsură de întârziere analizează perioada de timp necesară pentru ca un pachet să călătorească de la sursă la destinație printr-o rețea. În general, acesta este măsurat ca o călătorie dus-întors dar este adesea măsurată ca și o călătorie unică. Întârzierea dus-întors este cel mai frecvent utilizată deoarece computerele așteaptă adesea trimiterea confirmărilor de pe dispozitivul de destinație înainte de a trimite prin intermediul întregii date (acest lucru verifică dacă există o conexiune pentru a trimite datele).

În consecință, prezența latenței indică faptul că o rețea se execută lent. Cu cât este mai mare perioada de întârziere, cu atât mai mult este nevoie pentru ca un pachet să ajungă la destinație. Acest lucru are ca rezultat servicii care sunt lente și picante. De exemplu, dacă tastați ceva într-un dispozitiv de la distanță, poate exista câteva secunde de întârziere înainte ca ceea ce ați tastat să apară pe ecran.

Latență față de lățime de bandă

Latency vs Transfer - Înțelegerea diferenței

Latenția și lățimea de bandă sunt două concepte foarte diferite, care au o relație strânsă între ele. Latency măsoară viteza transferurilor de pachete, în timp ce lățimea de bandă este utilizată pentru a face referire la capacitatea maximă a rețelei. Cea mai simplă modalitate de a explica relația dintre cei doi este că lățimea de bandă se referă la cât de mare este țeava, iar latența este utilizată pentru a măsura cât de rapid se deplasează conținutul conductei până la destinație.

Acestea două au o relație cauză și efect. De exemplu, cu cât este mai mică lățimea de bandă, cu atât va dura mai mult pentru ca datele dvs. să ajungă la destinație și cu cât veți avea mai multă latență. De asemenea, cu cât lățimea de bandă ai mai multe pachete mai rapide vor ajunge la destinația lor. Acesta este cazul chiar dacă aveți latență scăzută.

Ce cauzează latența rețelei?

Latența rețelei poate fi cauzată de o serie de probleme, dar, în general, se reduce la starea routerelor și distanța dintre dispozitivele de rețea. Cu cât mai multe routere un pachet trebuie să călătorească prin mai multă latență există deoarece fiecare router trebuie să proceseze pachetul. În majoritatea cazurilor, această latență nu se observă, dar atunci când traficul călătorește pe internet, acesta poate fi mai pronunțat (deoarece numărul de routere prin care trece pachetul crește).

Distanța pe care o parcurge un pachet poate avea, de asemenea, o influență semnificativă asupra cantității de latență dintr-o rețea. Un pachet care călătorește în întreaga lume ar avea cel puțin 250 ms de latență. În rețelele la nivel de întreprindere, latența este prezentă într-o măsură mai mică. Când pachetele călătoresc printr-o rețea până la destinație, rareori călătoresc către nod în linie dreaptă. Ca atare, cantitatea de latență depinde de ruta pe care o ia pachetul.

Pe o rețea bine proiectată, rute eficiente ar trebui să fie disponibile astfel încât pachetele să ajungă prompt la destinație. Dacă rețeaua este slab concepută cu căi indirecte de rețea, atunci latența va fi mult mai accentuată.

Ce este debitul de rețea?

Așa cum am spus anterior, debitul este termenul utilizat pentru a face referire la cantitatea de date trimise pe care un sistem le poate prelucra într-o anumită perioadă de timp.. Randamentul este o modalitate bună de a măsura performanța conexiunii de rețea pentru că vă spune câte mesaje ajung la destinație cu succes. Dacă majoritatea mesajelor sunt livrate cu succes, atunci rata de procesare va fi considerată mare. În schimb, o rată scăzută de livrare reușită va duce la un randament mai mic.

Cu cât este mai scăzut debitul, cu atât este mai rea performanța rețelei. Dispozitivele se bazează pe livrarea de pachete de succes pentru a comunica între ele, astfel încât dacă pachetele nu ajung la destinație, rezultatul final va avea o calitate a serviciului slabă. În contextul unui apel VoIP, un randament redus ar determina apelanții să aibă un apel de proastă calitate cu sărituri audio.

Randament vs lățime de bandă

Lățimea de bandă este un termen utilizat pentru a descrie cantitatea maximă de date care pot fi transferate în rețeaua dvs.. Lățimea de bandă a rețelei dvs. este limitată la standardul conexiunii dvs. la internet și la capacitățile dispozitivelor dvs. de rețea. Gândiți-vă la lățimea de bandă ca la limitele conexiunii dvs. de rețea. În schimb, debitul este rata de transfer de date care apare în rețeaua dvs..

Este de la sine înțeles debitul este mai mic decât lățimea de bandă. Acest lucru se datorează faptului că lățimea de bandă reprezintă capacitățile maxime ale rețelei dvs., mai degrabă decât rata de transfer reală. Acest lucru este cel mai important de remarcat în perioadele de vârf sau când problemele de performanță sunt răspândite, deoarece debitul va fi adesea mai mic decât lățimea de bandă.

Ce cauzează rata slabă a transferului de rețea?

Deficitul redus al rețelei poate fi cauzat de o serie de factori. Unul dintre principalii vinovați este performanță hardware slabă. Dacă dispozitive precum routerele se confruntă cu degradarea performanței, defecțiuni sau pur și simplu sunt depășite, atunci puteți ajunge cu un randament redus. De asemenea, dacă rețelele sunt congestionate cu mult trafic, va apărea pierderea de pachete. Pierderea pachetelor este în cazul în care pachetele sunt pierdute în tranzit. Debitul redus al rețelei este adesea cauzat atunci când pachetele se pierd în tranzit.

Cum se măsoară latența și debitul

Latenția este una dintre cele mai fiabile metode de a măsura viteza rețelei tale. Latenția este măsurată în milisecunde. În cazul în care doriți să măsurați cantitatea de date care călătoresc dintr-un punct în altul, ați utiliza debitul de rețea. Randamentul este măsurat în biți pe secundă (bps) In forma megabit pe secundă (Mbps) sau gigabits pe secundă (Gbps). Randamentul este viteza la care pachetele își ating destinația cu succes într-o anumită perioadă de timp. În timp ce puteți calcula randamentul, este mai simplu să îl măsurați cu bps decât să executați un calcul.

De ce sunt importante latența rețelei și debitul?

Atât latența rețelei, cât și debitul sunt importante deoarece acestea au un efect asupra performanței pe care o are rețeaua ta. Dacă latența este prea mare, atunci pachetele vor dura un timp mai lung pentru a ajunge la destinație. Cu cât durează mai mult timp pentru ca pachetele să ajungă la destinație, dispozitivele, serviciile și aplicațiile mai lente vor funcționa în rețea. De asemenea, cu cât este mai mic cantitatea de debit, cu atât este mai mic numărul de pachete procesate într-o anumită perioadă de timp.

Când latența și debitul au o prezență minimă, nu se confruntă cu o problemă mare. Cu toate acestea, momentul în care latența devine prea mare sau debitul scade, atunci rețeaua dvs. se va opri. Acesta este punctul în care serviciile vor începe să funcționeze lent, deoarece pachetele nu ajung la destinație la o viteză care poate susține funcționarea completă a rețelei dvs..

Este important pentru măsurarea latenței rețelei și a debitului pentru că vă permite să verificați dacă rețeaua dvs. nu este victima unor performanțe slabe. Există o serie de moduri prin care poți măsura latența și debitul, dar cel mai simplu este să folosești un instrument de monitorizare a rețelei. Acest tip de instrument vă va putea spune când latența și debitul au atins niveluri problematice.

Instrumente pentru măsurarea debitului de rețea

Pachetul analizator de lățime de bandă SolarWinds (ÎNCERCARE GRATUITĂ)

Având în vedere efectele fluxului de rețea asupra performanței rețelei dvs., este important să le monitorizați. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de un instrument de monitorizare a rețelei. Există multe instrumente diferite pe care le puteți utiliza, dar unul dintre cele mai bune este Pachetul analizator de lățime de bandă SolarWinds. Această soluție poate măsura debitul de rețea pentru a monitoriza datele de flux ale debitului, pe lângă disponibilitatea dispozitivelor de rețea.

Captura de ecran a pachetului de analizor de lățime de bandă SolarWinds Network

Pachetul analizator de lățime de bandă SolarWinds este o alegere bună pentru abordarea debitului de rețea, deoarece vă ajută să indicați cauza principală. Puteți detecta probleme de performanță în rețeaua dvs. și puteți lua măsuri pentru a le aborda astfel încât randamentul să scadă la minim.

Pachetul de analiză a lățimii de bandă a rețelei SolarWinds Descărcați încercarea GRATUITĂ de 30 de zile

Pachetul de instrumente de curgere SolarWinds (ÎNCĂRCARE GRATUITĂ A INSTRUMENTELOR)

Pachetul de instrumente SolarWinds NetFlow

Pachetul de instrumente de curgere SolarWinds include trei facilități simple, dar puternice:

 • NetFlow Configurator
 • Replicator NetFlow
 • Generator NetFlow

Nu aveți nicio reprezentare grafică impresionantă a datelor cu aceste trei utilități. În schimb, veți primi interfețe simple care vă vor ajuta să utilizați NetFlow v5 mesaje pe care le generează routerele dvs. Cisco. NetFlow este un protocol de rețea dezvoltat de Cisco care colectează informații despre pachete pe măsură ce trece prin router.

Puteți utiliza funcția NetFlow Configurator în pachetul de instrumente Flow ca o interfață standard care contactează un router Cisco dat și își configurează funcțiile NetFlow pentru a trimite date către colectorul tău.

Celelalte două utilități din pachet vă ajută să testați rețeaua și să planificați creșteri ale cererii folosind analiza NetFlow.

Replicator NetFlow va trimite pachete NetFlow către destinațiile date în rețeaua dvs. Acest lucru vă permite să studiați capacitățile infrastructurii dvs. și vă ajută să identificați blocaje. Generator NetFlow creează trafic suplimentar pentru rețeaua ta. Acest lucru vă permite să testați comportamentul balanțelor de încărcare, firewall-urilor și alertelor de monitorizare a performanței rețelei.

Pachetul de instrumente Flow este un utilitar gratuit excelent care vă oferă posibilitatea de a obține informații despre disponibilitatea rețelei dvs. pentru extinderi în servicii și cerere.

Pachetul de instrumente pentru fluxul SolarWinds Descărcați pachetul de scule 100% GRATUIT

Instrumente pentru măsurarea latenței rețelei

Paessler PRTG QoS Senzor dus-întors (ÎNCERCARE GRATUITĂ)

Urmărirea prezenței latenței vă ajută să măsurați standardul conexiunii dvs. și să identificați că serviciul dvs. funcționează bine fără blocaje de trafic.. Paessler PRTG Network Monitor are o serie de funcții de monitorizare a latenței rețelei care o fac ideală pentru această sarcină. Cu PRTG Network Monitor puteți monitoriza lățimea de bandă a rețelei dvs. pentru a vedea puterea conexiunii dvs..

Latency vs Transfer - Înțelegerea diferenței

Senzorul QoS de întoarcere de la PRTG este utilizat pentru a monitoriza latența experimentată de pachetele care călătoresc în întreaga rețea. Senzorul QoS dus-întors poate fi configurat ca alerte pentru a vă anunța când latența depășește anumite praguri. Acest lucru este excelent pentru a vă permite să vă asigurați că latența nu va deveni o problemă pentru performanța rețelei.

Paessler PRTG Network Monitor Descărcați încercarea GRATUITĂ pentru 30 de zile

Liniile de bază ale rețelei de transfer

Una dintre cele mai importante informații pe care trebuie să le știți la măsurarea debitului de rețea este linia de bază a rețelei. Bazinarea rețelei este aceea în care măsurați performanța rețelei dvs. în timp real. Cu alte cuvinte, bazelinarea rețelei se referă la testarea puterii conexiunii tale în direct. Rețeaua de bază este locul în care vă aflați monitorizați-vă traficul de rețea pentru a identifica tendințele, vizualizați alocarea resurselor, vizualizați performanțele istorice și identificați anomaliile de performanță. Bazinarea rețelei vă oferă un cadru de referință la care puteți apela atunci când monitorizați performanța rețelei.

Pentru monitorizarea fluxului de rețea, doriți să urmăriți factori de genul utilizarea resurselor și trafic de retea pentru a vedea cât de bine funcționează rețeaua. Configurarea liniilor de bază ale rețelei poate fi la fel de simplă sau de complexă pe cât doriți. Primii pași sunt următorii întocmiți o diagramă de rețea pentru a vă mapa rețeaua și a definiți o politică de gestionare a rețelei. Diagrama de rețea vă oferă o foaie de parcurs către dispozitivele dvs. și politica stabilește ce servicii pot fi rulate în rețeaua dvs..

Cum se reduce latența și randamentul

Dacă ați stabilit că latența și randamentul sunt o problemă în rețeaua dvs., atunci puteți face o serie de pași pe care îi puteți face pentru a elimina problema.

Monitorizarea obiectivelor finale

Un mod de a limita latența rețelei este să începeți să vă monitorizați obiectivele. Obiectivele finale sunt o sursă de latență, deoarece pot fi utilizate pentru a rula aplicații cu lățime de bandă intensivă. Aceste cârlige de lățime de bandă sau vorbitori de top preiau resurse de rețea și crește latența pentru alte servicii cheie. Monitorizarea acestor obiective cu un instrument de genul Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds sau Paessler PRTG Network Monitor vă permite să vă asigurați că nu este vorba de aplicații necinstite care cauzează probleme de latență.

Căutați blocaje de rețea

Uneori, cauza latenței se reduce la blocajele din rețea. Un blocaj de rețea apare atunci când fluxul de pachete este restricționat de resursele de rețea. Există o serie de moduri diferite de a rezolva blocajele, dar unul este îmbunătățirea designului LAN. Segmentarea rețelei dvs. în rețele VLAN poate ajuta la îmbunătățirea performanței. De asemenea, doriți să vă asigurați că cardurile de rețea ale serverului pot rula cu o viteză mai mare decât nodurile din rețeaua dvs..

Reporniți hardware-ul

Repornirea hardware-ului dvs. atunci când vă confruntați cu probleme de performanță este depanarea 101. Repornirea routerului șterge memoria cache astfel încât să poată începe să curgă așa cum a fost în trecut. Acest lucru se poate aplica și pe calculatoare. În timp ce aceasta pare a fi o soluție simplă, veți fi surprins de cât de multe probleme de performanță pot fi rezolvate prin implementarea acestor pași de bază.

Monitorizați randamentul și latența pentru QOS

Monitorizarea latenței și a debitului dvs. este singura modalitate de a vă asigura că rețeaua dvs. este performantă la un standard ridicat. Dacă există latență ridicată și debit redus, atunci lățimea de bandă este folosită în mod deficitar. Cu cât știi mai devreme despre acesta, cu atât poți lua măsuri și să începi rezolvarea problemelor. Fără o soluție de monitorizare a rețelei, va fi mult mai greu să urmăriți aceste entități. Nerespectarea acestora va duce la performanțe reduse ale rețelei.

În momentul în care vedeți că există prezența latenței, de exemplu, știți că pachetele durează prea mult pentru a ajunge la destinație. Acest lucru poate duce la un randament care limitează numărul de pachete care pot fi trimise în timpul unei conversații. Aceasta înseamnă că este timpul să începeți depanarea pentru cauza latenței și a debitului.

După monitorizarea rețelei dvs. puteți apoi căutați diverse corecții în rețeaua dvs. pentru a vedea dacă problema este eliminată. Dacă problema persistă, pur și simplu continuați până la voi găsi cauza principală. După ce ați terminat depanarea, ar fi trebuit să găsiți originea problemei și să o remediați. Având valori clare pentru a acționa de pe un monitor de rețea, vă puteți menține performanța cât mai curând posibil.

Vezi si: Ce este QOS?

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

94 − = 87

Adblock
detector