Monitor LAN: 12 cele mai bune instrumente de monitorizare LAN pentru 2023

Monitor LAN: 12 cele mai bune instrumente de monitorizare LAN pentru 2023

Ce este un monitor LAN?

Un monitor LAN (sau monitor local Network Network) vă oferă vizibilitatea rețelei dvs. de calculatoare locale, inclusiv computere, routere, servere, imprimante și multe altele. Instrumentele de monitorizare LAN vor monitoriza performanța rețelei și vă vor avertiza cu privire la probleme precum o imprimantă care nu este conectată sau un router care nu funcționează.

Acoperim instrumentele pe care le-am selectat pentru această listă în detaliu mai jos, dar dacă aveți timp doar pentru un rezumat rapid, iată lista noastră cu cele mai bune instrumente de monitorizare LAN:

 1. Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds (ÎNCERCARE GRATUITĂ) Acesta este instrumentul cheie în stabilul SolarWinds al utilităților de gestionare a infrastructurii. Comunică cu dispozitivele conectate prin SNMP și rulează pe Windows Server.
 2. Monitorizare LAN Paessler cu PRTG (GRATUIT) Acest instrument monitorizează serverele și aplicațiile, precum și rețelele LAN. Funcționează pe Windows și include senzori pentru monitorizarea traficului, precum și verificări de sănătate ale dispozitivului de rețea.
 3. Pachetul de instrumente de curgere SolarWinds (GRUP DE INSTRUMENTE GRATUITE) Un trio de utilități care te ajută să testezi capacitatea rețelei tale.
 4. Software-ul AdRem NetCrunch (TRIAL GRATUIT) Un sistem de monitorizare a infrastructurii care este disponibil în nouă module funcționale. Se execută pe Windows și Windows Server.
 5. Site24x7 Monitorizare rețea cu cloud (PROBALĂ GRATUITĂ) Un serviciu bazat pe cloud care monitorizează rețelele, aplicațiile și comportamentul utilizatorului.
 6. ManageEngine OpManager Un sistem complet de gestionare a rețelei care se instalează pe Windows și Linux. Instrumentul folosește SNMP pentru a verifica pe dispozitivele de rețea.
 7. Nagios Core și Nagios XI Versiuni plătite (Nagios XI) și gratuite (Nagios Core) ale unui monitor de rețea potrivit pentru întreprinderile mici și mijlocii.
 8. Pandora NMS Un monitor de rețea condus de SNMP care include module de gestionare a adreselor IP și de configurare.
 9. Zenoss – Disponibil în versiuni plătite și gratuite (Zenoss Core), puteți opta pentru a rula acest software de monitorizare a rețelei pe site sau pentru a-l accesa din Cloud prin abonament.
 10. Dynatrace Un monitor de conexiune la rețea care acoperă și starea serverului și a dispozitivului.
 11. Automatizare ConnectWise Un monitor de rețea care include acțiuni automatizate care sunt declanșate de alertele de stare.
 12. Zabbix Un monitor de rețea open source gratuit care folosește SNMP pentru a urmări starea dispozitivelor de rețea.

Instrumente de monitorizare LAN

Monitoarele LAN variază în complexitate, de la instrumente de adulmecare a pachetelor până la sisteme complete de administrare a rețelei. Sarcinile principale în gestionarea unei rețele sunt capacitatea de a urmări utilizarea instalației, asigurându-se că echipamentul nu este supraîncărcat și capacitatea de a monitoriza și asigura că toate echipamentele sunt funcționale. Monitoarele LAN vă mențin informați în timp real, astfel încât să puteți rezolva problemele înainte de a afecta performanța.

Întrucât rețeaua dvs. conține probabil echipamente provenite de la o serie de producători, nu doriți să fiți conectat la un sistem proprietar pentru instrumentele dvs. de monitorizare LAN. Este important să verificați dacă sistemul de monitorizare pe care îl cumpărați este compatibil cu toate echipamentele de rețea pe care le aveți deja. Deși rețelele wireless nu fac parte oficial din definiția „LAN”, obținerea unui monitor care poate include și routerul wifi este, de asemenea, o opțiune bună pentru a căuta.

Cele mai bune instrumente de monitorizare LAN

Acest ghid va enumera instrumente de monitorizare LAN care acoperă întregul spectru de cerințe, nu doar sisteme pentru marile corporații. Când ne uităm la instrumentele de monitorizare LAN disponibile, au fost luate în considerare următoarele atribute:

 • Vizualizare – aveți nevoie ca monitorul să vă arate starea rețelei generale dintr-o privire
 • Alerte – monitorul trebuie să includă un sistem de feedback pentru a evidenția eșecurile și stresul
 • personalizări – sistemul ar trebui să vă permită să vă scrieți propriile scripturi pentru a automatiza raportarea
 • Compatibilitate cu mai mulți furnizori – sistemul de monitorizare ar trebui să poată comunica cu toate echipamentele dvs. existente.
 • Instrumente de analiză – uneori trebuie să poți explora rețeaua, chiar până la pachete

Având în vedere aceste criterii, am asamblat o listă cu cele mai bune instrumente de monitorizare LAN.

1. Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds (TRIAL GRATUIT)

Ecranul NPM solarwinds
SolarWinds este una dintre cele mai mari lovituri de pe piața tehnologiei LAN în acest moment. Compania produce o serie de produse pentru administratorii de rețele care pot fi cumpărate individual sau asamblate împreună pentru a forma un sistem complet de gestionare a rețelei.

Nu trebuie să vă angajați să cumpărați toate celelalte module pentru a utiliza Monitorul de performanță al rețelei, dar puteți fi tentat să aruncați o privire asupra celorlalte utilități SolarWinds după ce v-ați obișnuit cu instrumentul de monitorizare LAN. Caracteristica cheie a acestui instrument care îl face câștigător pe lista noastră este tabloul de bord bine organizat. Obțineți o imagine de ansamblu a performanței întregii rețele cu o singură privire la interfața de utilizator. Valorile în timp real ale activității rețelei sunt vizibile instantaneu prin prezentări grafice, incluzând graficele grafic și linii grafice.

Dacă sunteți responsabil pentru mai multe site-uri, puteți extinde competența Monitorului de performanță a rețelei datorită capacităților sale de monitorizare de la distanță. În acest fel, puteți gestiona toate dispozitivele din WAN-ul dvs. dintr-o locație centrală.

Unul din cele patru panouri ale vizualizării Rezumat include o listă a condițiilor critice care au apărut în acea zi. Datele live care se introduc în această pagină sumară provin din metodologia SNMP. Majoritatea echipamentelor noi compatibile cu rețeaua au funcții SNMP preîncărcate în firmware și SolarWinds Network Performance Monitor detectează și interacționează automat cu agenții dispozitivului pentru a vă informa informat despre starea echipamentului.

Aceste alerte de stare în timp real sunt nucleul sistemului de monitorizare, dar nu doriți să fiți transferate de fiecare mesaj de stare care se introduce pe monitor. Interfața poate fi personalizată pentru a filtra alertele de stare și a notifica diferiți membri ai echipei în funcție de condițiile diferite de activitate a rețelei asta ar putea apărea. Acest lucru vă ajută să vă gestionați timpul mai eficient dacă sunteți responsabil de o rețea mare, susținută de un grup de specialiști. Această facilitate este deosebit de utilă în cazul în care o mare parte din asistența dvs. hardware este subcontractată – Monitorizarea performanței rețelei notifică direct furnizorul, astfel încât nu este necesar să pierdeți timp pentru a solicita asistență..

Pachetul de monitorizare gestionează rețelele cu fir și fără fir. Puteți descărca pentru a obține detalii despre fiecare nod din rețea pentru a examina problemele și a urmări utilizarea. Din nou, ecranul de detalii a nodului are afișaje grafice pentru a vă oferi o imagine completă a performanței dintr-o privire.

Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds se adresează rețelelor corporative mari, sistemul de intrare la nivelul de 2.895 USD. Prețurile cresc în funcție de numărul de noduri din rețeaua dvs. Așadar, dacă aveți doar o rețea mică și un buget foarte restrâns, acest instrument de monitorizare LAN complet probabil nu este pentru dvs..

ALEGEREA EDITORILOR

Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds: Acest instrument are un tablou de comandă care vă oferă o imagine de ansamblu asupra performanței întregii rețele cu o singură privire.

Descarca: Descărcați încercarea GRATUITĂ de 30 de zile de pe SolarWinds.com

Site-ul oficial: http://www.solarwinds.com/network-performance-monitor/

2. Monitorizare LAN Paessler cu PRTG (PROBA GRATUITĂ)

Panoul de bord PRTG Paessler
Sistemul Paessler PRTG acoperă monitorizarea serverului, precum și supravegherea LAN și WAN. Tehnologia de bază care conduce această utilitate de monitorizare este Sistem NetFlow. Acest lucru este capabil să urmărească ratele de transfer de pachete în jurul rețelei dvs. în timp real. Un utilitar drill-down pentru a vă arunca o privire în jos la nivelul protocolului este oferit de un utilitar de sniffer de pachete. Totuși, monitorizarea nu este doar sarcina de a urmări traficul. Funcțiile de monitorizare LAN Paessler PRTG se bazează pe SNMP pentru a furniza alerte despre starea hardware. Alertele furnizate de SNMP permit administratorilor de rețea să rămână în fața crizelor. Puteți economisi o mulțime de bani pe biroul de asistență dacă puteți rămâne în fața defectării hardware și să-l repariți înainte ca apelurile utilizatorului să înceapă să iasă.

Un mare avantaj al SNMP este că folosește foarte puțin lățime de bandă, astfel încât monitorizarea dvs. cu această suită nu va încetini rețeaua. Tabloul de bord al sistemului Paessler este o interfață de utilizator excelentă care include grafice, diagrame și formate pentru a vă oferi informații instantanee despre starea generală a rețelei dvs. Poti interogați noduri individuale din rețea pentru a obține rapoarte de stare instantanee care conțin date live. Aceste pagini specifice dispozitivului conțin grafică ușor de urmărit și întreg tabloul de bord poate fi accesat de pe orice computer din rețea, precum și tablete și smartphone-uri.

  Fișă Cheat Netcat

PRTG este deosebit de puternic pentru operațiuni cu mai multe site-uri care includ conexiuni la internet și servicii cloud. Puteți centraliza toate funcțiile de administrare a rețelei într-o singură locație, accesând fiecare LAN locală de la distanță, datorită lui Paessler Sonda de la distanță tehnologie. PRTG vă va monitoriza, de asemenea, rețelele wireless.

O instalare Paessler PRTG este foarte ghidată. Multe dintre procedurile de instalare sunt automatizate, iar funcția de descoperire integrată a rețelei face ca topologia dvs. să fie mapată automat. Instrumentul de monitorizare LAN include șabloane care adună informații de stare pe fiecare dispozitiv. Acest lucru aduce un format standardizat la efortul dvs. de monitorizare, permițându-vă să acordați o atenție egală tuturor echipamentelor din rețeaua dvs. Multe aspecte ale sistemului de monitorizare PRTG pot fi personalizate, oferindu-vă notificările și stările care au devenit critice pentru succesul rețelei dvs..

Procesul gratuit PRTG de Paessler permite un număr nelimitat de senzori, dar este disponibil doar pentru o perioadă de 30 de zile. Există, de asemenea, o versiune freeware – orientată spre asistarea întreprinderilor mici pe măsură ce cresc, care permite în prezent utilizarea a până la 100 de senzori pentru o perioadă nedeterminată de timp.

Monitorizare LAN Paessler cu PRTGDescarcă încercare GRATUITĂ de 30 de zile

3. Pachetul de instrumente de curgere SolarWinds (INSTRUMENT GRATUIT)

Pachetul de instrumente SolarWinds NetFlow

Pachetul de instrumente de flux de la SolarWinds este un set de trei utilități de analiză a traficului de rețea. Acest pachet este complet gratuit.

Monitoarele de performanță ale rețelei se concentrează, de obicei, pe starea echipamentelor de rețea; instrumente de analiză a traficului de rețea, cum ar fi acesta, uită-te la volumele de trafic care trec de-a lungul cablului de rețea între dispozitive. Nu trebuie să puneți un robinet de rețea pe cablu pentru a vedea traficul în tranzit, deoarece toate pachetele circulă de-a lungul cablului între două dispozitive de rețea. Astfel, puteți înțelege evenimentele de pe cablu, uitându-vă la fluxurile de trafic pe echipamentele din rețea la fiecare capăt.

Cisco Systems a fost creat NetFlow pentru a permite administratorilor de sisteme să colecteze trafic la router. Acest sistem se concentrează pe colectare anteturi de pachete. Ambele duplică traficul și calculează rezumate ale tipurilor și volumelor de trafic. Pachetul cu instrumente de flux funcționează cu NetFlow v5 și vă ajută să exploatați datele create de NetFlow pentru analiză. Pachetul include trei utilități:

 • >NetFlow Configurator
 • Replicator NetFlow
 • Generator NetFlow

NetFlow Configurator acționează ca o interfață pentru toate routerele dvs. Cisco. NetFlow funcționează pe antetele pachetelor IP, deci este o funcție relevantă a comutării. În loc să vă conectați la fiecare router pe rând și să lucrați prin meniurile managerului de router, puteți utiliza acest front end simplificat care restrânge toate funcțiile pentru a activa doar funcțiile NetFlow și a direcționa traficul către colectorul dvs. NetFlow. Acest lucru acționează ca un economizor de timp excelent.

Replicator NetFlow instrumentul preia datele NetFlow salvate și reface evenimentele din rețeaua dvs. Acest lucru vă permite să aruncați o privire asupra traficului într-o redare. Acest lucru vă salvează îngrijorarea de a fi ratat motivele pentru orice încetinire sau eșec care s-ar fi putut produce în timp ce erați plecat din birou sau departe de birou.

Generator NetFlow creează trafic fals pentru a vă oferi un volum suplimentar pentru a rula în jurul rețelei. Acesta este un exercițiu excelent dacă intenționați să creșteți servicii sau să adăugați puncte finale suplimentare în rețeaua dvs., ceea ce ar duce la un volum mai mare de trafic. Puteți testa performanțele balanțelor de încărcare, firewall-urilor și alertelor de monitorizare a performanței rețelei înainte de apariția modificărilor planificate.

Pachetul cu instrumente de curgere vă ajută să vă îndreptați de dezastru înainte să se întâmple. Nu primiți nicio reprezentare grafică a datelor în acest instrument, dar aveți ocazia să vă testați rețeaua la timp pentru a preveni ca lucrurile să nu funcționeze greșit atunci când sunteți ocupat în altă parte. Pachetul Flow este oferit ca utilitate gratuită.

Pachetul de instrumente pentru fluxuri SolarWinds Descărcați 100% GRATUIT Pachet de scule

4. AdRem Software NetCrunch (PROBA GRATUITĂ)

Monitor LAN: 12 cele mai bune instrumente de monitorizare LAN pentru 2023

NetCrunch este un produs din Software Adrem. Compania a creat o platformă de monitorizare a rețelei, care include module de specialitate. Astfel, vă puteți adapta implementarea prin alegerea modulelor pe care le cumpărați. Fiecare modul funcționează ca un instrument independent, dar mai multe module vă oferă o perspectivă excelentă asupra mai multor aspecte ale infrastructurii dvs..

Cel mai important modul pentru monitorizarea rețelei este Monitor SNMP. Aceasta folosește funcțiile Protocolului simplu de gestionare a rețelei care este încorporat pe toate dispozitivele de rețea. Monitorul de rețea NetCrunch acționează ca un manager SNMP pentru sistem, sondând pentru rapoartele de stare de la agenții dispozitivului. Monitorul primește, de asemenea, alerte pe care agenții dispozitivului le transmit ca „capcană”Mesaje atunci când apar condiții de urgență.

Răspunsurile obișnuite ale dispozitivului sunt colectate în afișaje grafice din tabloul de bord al NetCrunch, afișându-se stări în direct pentru toate dispozitivele de rețea. Capcanele sunt interpretate în alerte, arătând gravitatea stării de stare și dispozitivul care raportează o problemă.

Monitorul SNMP este un instrument util pentru eliminarea potențialului eșec al dispozitivului și vă permite să remediați problemele înainte ca performanța să se deterioreze și utilizatorii să înceapă să observe. Instrumentul include, de asemenea monitorizarea comutatorilor și cartografierea porturilor. Verifică disponibilitatea serviciilor de rețea, precum și starea de sănătate a dispozitivului. Aceste servicii includ DNS, DHCP, FTP, și HTTP.

Dintre celelalte opt module pentru NetCrunch, probabil primul care v-ar ajuta să vă monitorizați LAN-ul mai bine ar fi Analizor de flux de trafic. Acest instrument comunică cu routerele folosind IPFix, NetFlow (v5) & v9), sFlow, JFlow, netStream, cFlow, AppFlow și rFlow. Fiecare dintre aceste protocoale este utilizat de produsele diferiților producători de dispozitive de rețea, astfel încât nu veți fi limitat la monitorizarea anumitor dispozitive doar dacă aveți un mediu multi-furnizor.

Tabloul de bord pentru Analizatorul de flux de trafic prezintă volume de trafic în direct în sistem. De asemenea, stochează mostre de trafic pentru analize istorice. Instrumentul integrează de asemenea NBAR2, care arată traficul pe categorii de protocol. Acesta este un asistent important atunci când doriți să implementați modelarea traficului prin cozi pentru a reduce performanțele din resursele rețelei dvs. și a evita blocajele..

Un alt modul NetCrunch important pentru managementul LAN este Layer 2 Topology Mapper. Acesta afișează toate dispozitivele de nivel 2 din rețeaua dvs. într-o hartă, care arată conexiunile dintre toate comutatoarele dvs. Tabloul de bord prezintă fluxurile de trafic pe fiecare legătură și va actualiza automat aspectul hărții dacă adăugați, mutați sau eliminați un dispozitiv.

NetCrunch este un instrument util de extins de monitorizare a rețelei. Software-ul se instalează pe ferestre și Windows Server. Puteți obține o probă de 7 zile a oricărui sau a tuturor modulelor NetCrunch fără a fi nevoie să vă înregistrați detaliile. Perioada de testare se extinde la un proces gratuit de 30 de zile dacă vă înregistrați detaliile.

AdRem Software NetCrunchStart Trial GRATUIT de 30 de zile

5. Monitorizarea rețelei Site24x7 cu cloud (PROBALĂ GRATUITĂ)

Site24x7

Site24x7 Instrument de monitorizare a rețelei este un sistem complet de monitorizare a infrastructurii IT care monitorizează și aplicațiile. Un alt modul din pachet urmărește comportamentul utilizatorilor pe site-urile web și creează progrese sintetice ale utilizatorilor pentru testarea site-urilor web.

O parte majoră a serviciului de monitorizare a infrastructurii este monitor de rețea. Acesta este un monitor al performanței rețelei care comunică cu dispozitivele de rețea, mai degrabă decât urmărirea traficului pe măsură ce trece peste cablurile rețelei.

Aceasta este un serviciu cloud, deci nu este necesară instalarea pe site-ul a unui software de gestionare a sistemului. Serviciul se conectează la rețeaua monitorizată prin internet. Toate comunicațiile dintre rețea și controlerul din cloud sunt protejate de criptare. Accesul la tabloul de bord, care este rezident în cloud, este facilitat prin orice browser web. Transmiterile de date ale acestui acces sunt, de asemenea, protejate prin criptare.

Site24x7 își începe serviciul prin contactarea rețelei monitorizate și efectuarea unei operațiuni de măturare a sistemului. În această fază, monitorul de rețea contactează fiecare dispozitiv pentru detaliile sale de identificare, inclusiv marca, modelul și stările. Rezultatele acestor anchete sunt înscrise în un inventar. Site24x7 creează de asemenea o hartă de topologie de rețea din informațiile adunate în faza de autodescoperire.

Inventarul și harta topologiei sunt actualizate constant pentru a reflecta modificările din rețea și dispozitivele care o rulează. În afară de comutatoare și routere, serviciul monitorizează firewall-uri și alte aparate conectate. Acesta va urmări performanța legăturilor WAN, a rețelelor wireless și a serviciilor cloud, precum și a rețelei cablate la fața locului.

Inima serviciului de monitorizare LAN Site24x7 se bazează pe Protocol de gestionare simplă a rețelei (SNMP). Acest protocol este un standard al industriei. Există două elemente în sistemul SNMP: agenți de dispozitiv și un manager SNMP. Rolul managerului SNMP este de a polua agenții de dispozitiv. Fiecare agent scanează dispozitivul că monitorizează starea și plasează informațiile într-un format standard. La sosirea cererii de informații, acesta răspunde cu versiunea curentă a raportului de stare, care se numește a Baza de Informații de Management (MIB). Managerul SNMP compilează MIB-urile primite în stările afișate pe tabloul de bord al sistemului.

  Cele mai bune 6 instrumente IPAM pentru Windows și Linux

Agenții SNMP sunt încărcați pe fiecare dispozitiv de rețea de către producătorii de echipamente. Site24x7 îndeplinește rolul managerului SNMP. Managerul primește, de asemenea, notificări de stare urgentă de la agenții dispozitivului atunci când este detectată o condiție critică. Aceste notificări se traduc în avertizări și alerte în tabloul de bord Site24x7, astfel încât administratorii de rețea nu trebuie să aștepte până când o problemă cu un dispozitiv cauzează probleme vizibile de performanță în rețea..

Site24x7 este disponibil într-o versiune gratuită și patru ediții plătite. Versiunea gratuită se limitează la monitorizarea a cinci site-uri web sau servere. Versiunile cu taxă sunt plătite prin abonament și fiecare este disponibil pe un proces gratuit de 30 de zile.

Site24x7 Monitorizare în rețea cu încercare GRATUITĂ de 30 de zile CloudStart

6. ManageEngine OpManager

Panoul de bord OpManager
OpManager este produs de ManageEngine, un alt jucător semnificativ în industria software-ului de rețea. Puteți obține o versiune gratuită a sistemului OpManager pentru a vă familiariza cu funcțiile sale și pentru a vă monitoriza corect rețeaua întreprinderii mici..

Aveți voie să monitorizați până la zece dispozitive cu OpManager gratuit. Cu toate acestea, primiți totuși același nivel de notificare a sistemului pe care o primesc utilizatorii versiunii plătite. Motorul metodologiei de monitorizare folosește SNMP. Aceasta este încorporată în toate hardware-urile noi de compatibilitate de rețea, astfel încât veți putea primi automat feedback în timp real asupra activității rețelei de la toate dispozitivele conectate la rețeaua dvs. O altă tehnologie comună care stă la baza sistemului OpManager este metodologia de monitorizare a traficului NetFlow.

Indiferent dacă utilizați sistemul gratuit sau dacă ați ales să plătiți, software-ul poate fi încărcat pe Linux sau Windows. Include capacitatea de a interacționa cu bazele de date bazate pe SQL și MySQL, Active Directory și Eventlog.

Dacă doriți să cumpărați sistemul OpManager, puteți alege două planuri: Essential și Enterprise. Puteți gestiona până la 1.000 de noduri cu planul Essential și până la 10.000 cu pachetul Enterprise. Ambele opțiuni își pot extinde monitorizarea la sistemele WAN și voce cu monitorizare la distanță și funcții QoS.

O caracteristică pe care nu o obțineți cu versiunea gratuită a OpManager este utilitatea de descoperire automată. Aceasta vă va cartografia rețeaua și o va prezenta într-un grafic frumos în tabloul de bord. Harta afișată pe ecran se bazează pe o hartă reală a lumii, astfel puteți obține o vizualizare a întregii dvs. rețele, chiar dacă este globală. Cureaua de sus a paginii principale a tabloului de bord este la pachet cu grafice, diagrame și cadrane. Deși fiecare dintre acestea va merge pe ecran complet dacă faceți clic pe ele, codarea color a afișajelor pictogramei face foarte ușor să obțineți o privire rapidă asupra stării rețelei.

Tabloul de bord include derularea dispozitivului și puteți obține o aplicație pentru tablete și smartphone-uri pentru a accesa informațiile despre starea rețelei oriunde v-ați afla. Prezența OpManager gratuit este o veste excelentă pentru întreprinderile mici. Cu toate acestea, va fi un pic de săritură până la versiunea plătită. Ar fi bine dacă compania ar oferi un pachet entry-level, care ar acoperi ceva de genul 400 sau 500 de noduri pentru a ajuta întreprinderile mici să rămână cu sistemul OpManager în timp ce acestea se împing pe teritoriul întreprinderilor mijlocii..

7. Nagios Core și Nagios XI

Ecranul Nagios XI
Nagios gestionează software de monitorizare a rețelei open-source, care este complet liber de utilizat. Interfața pentru acest sistem gratuit, numită Nagios Core, nu este foarte cuprinzătoare. Aveți o interfață web de bază cu descărcarea principală, apoi puteți căuta în paginile comunității Nagios Core pentru a căuta pluginuri și skins pe care alți utilizatori le-au dezvoltat pentru ei și sunt dispuși să le partajeze.

Sistemul Nagios Core este o opțiune excelentă dacă nu ai buget pentru instrumentele de monitorizare LAN și ești pregătit să faci compromisuri în prezentare. Există o versiune gratuită a lui Nagios XI, care este gratuită cu limitări – o puteți utiliza doar pentru a monitoriza șapte noduri. Cu toate acestea, această ofertă, împreună cu două clase de utilizare plătită, înseamnă că Nagios XI este potrivit pentru toate dimensiunile rețelei.

Versiunea standard plătită este disponibilă pentru 1.995 dolari, cu minimum 100 de noduri în rețea, iar ediția Enterprise începe de la 3.495 USD. Acesta este un preț de achiziție unic și include acces la asistență prin email și forumuri comunitare. Puteți plăti suplimentar pentru asistență telefonică. Cumpărătorii edițiilor Enterprise sunt obligați să se aboneze anual la un plan de întreținere sau la un plan de întreținere și asistență.

Cu Nagios XI, veți obține capabilitățile de monitorizare în timp real a Nagios Core, dar datele colectate sunt gestionate, prezentate și filtrate într-un format mult mai digerabil. Grafica de pe tabloul de bord face toate lucrările pentru tine. Puteți vedea instantaneu unde există probleme în rețea. Paginile interfeței includ diagrame, grafice și cadrane care vă ajută să obțineți date de performanță dintr-o privire.

Sistemul Nagios XI este ușor de configurat, deoarece software-ul include auto-descoperire, deci mapează rețeaua singură. Această caracteristică este foarte utilă atunci când adăugați echipamente la rețea. Un expert de configurare vă ajută să obțineți interfața care funcționează pe gusturile dvs.. Puteți crea grupuri de utilizatori și conturi individuale pentru a delega accesul parțial la date între membrii echipei.

Nagios este capabil să monitorizeze echipamentele de pe site-uri la distanță și vă puteți aprofunda capacitățile de monitorizare de la distanță pentru stările fizice ale serverului, instalând agentul de execuție a programului la distanță pe serverele respective.

Gama de opțiuni de abonament, inclusiv Nagios Core și versiunea gratuită a Nagios XI pentru rețele mici, înseamnă că acest sistem este cu adevărat scalabil. Nagios Core face upgrade la Nagios XI doar cu o instalare software. Când treceți de la versiunea gratuită Nagios XI la Standard și apoi la pachetul Enterprise, nu vă pierdeți niciuna din personalizări. Aceasta este o caracteristică foarte bună pentru companiile în expansiune rapidă.

8. Pandora NMS

Ecran Pandora NMS
O instalare Pandora NMS începe cu o operațiune de rețea care permite sistemului să vă mapeze topologia. Harta de rețea este doar una dintre graficele conținute în tabloul de bord asta te ajută să ții evidența sistemului dintr-o privire.

Funcțiile de monitorizare ale Pandora NMS se bazează pe procedurile SNMP. Nodul dvs. de manager de rețea centrală va interzice sistemul constant pentru a urmări starea dispozitivului. Alertele SNMP standard raportează condițiile critice pe măsură ce apar fără a aștepta o solicitare de stare din partea managerului de rețea. Motorul Pandora este capabil să comunice cu dispozitivele folosind SNMPv1, v2c și v3.

Pachetul Pandora nu acoperă doar monitorizarea rețelei în timp real. Sistemul mai larg, numit Pandora FMS, include și administrarea adreselor cu un IPAM încorporat. Managerul de adrese IP poate funcționa atât cu adrese IPv4, cât și IPv6.

Al treilea element al Pandora FMS este sistemul său de gestionare a configurației, care poate ține evidența stării de corecție a software-ului companiei dvs. și poate detecta software necinstit pe sistem.

Dacă această combinație ar fi de interes pentru dvs. depinde dacă aveți deja o suită DDI și un sistem de gestionare a configurațiilor cu care sunteți mulțumit. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unui set de instrumente de rețea complet nou, această opțiune ar putea funcționa bine pentru dvs..

Dacă aveți o rețea cu mai multe site-uri, puteți centraliza toată gestionarea rețelei WAN a organizației într-o singură locație prin monitorizarea de la distanță. Cu toate acestea, este posibil să împărțiți responsabilitățile și accesul la sistem în tabloul de bord pentru a limita accesul managerilor la fața locului doar la subnetele lor – conținutul tabloului de bord este complet personalizabil. De asemenea, este posibilă definirea rolurilor din consolă pentru a da acces parțial la controalele tabloului de bord, permițând personalului minor să participe în condiții de siguranță și managerilor din zona upline să acceseze funcțiile de raportare.

Pandora NMS este un produs spaniol și prețurile sale sunt stabilite în euro. Pachetul de bază de monitorizare a rețelei este disponibil gratuit ca o ediție „comunitară” a software-ului său open-source. Sistemul complet de gestionare a rețelei începe de la 2.625 € și prețul crește cu mai multe noduri de rețea. Acest preț include un pachet de întreținere și suport pentru un an. O soluție Enterprise pentru rețele mari include urmărirea serviciilor cloud. Acest plan începe de la 3.750 EUR pentru primul an, cu sprijinul și întreținerea unui an.

Unele funcții suplimentare sunt disponibile ca suplimente, dar sunt incluse în planul Enterprise. Ei includ sisteme de acces la distanță și monitorizare SAP. Dacă aveți nevoie de acestea, puteți lua în considerare actualizarea la planul corporativ, în cazul în care aceste funcții suplimentare sunt incluse în preț. Pachetul Corporate are un preț de negociere.

9. Zenoss

Ecran Zenoss
Zenoss Core este un sistem de monitorizare a rețelei open-source că puteți instala gratuit. Există două versiuni plătite ale acestui software de monitorizare și analiză a rețelei în timp real. Puteți obține o versiune la fața locului, numită Zenoss Service Dynamics sau puteți avea un serviciu gestionat bazat pe cloud, numit Zenoss-as-a-service.

  Cele mai bune 12 instrumente de monitorizare SNMP plus ghid final

Indiferent de opțiunea pe care o utilizați, veți primi un modul de descoperire automată. Acest lucru mapează automat topologia rețelei dvs. și înregistrează toate dispozitivele conectate la sistem. Aveți permis până la 1.000 de dispozitive de rețea, dar cu ambele servicii plătite, numărul de dispozitive pe care le puteți avea este nelimitat.

Monitorizarea nu se limitează doar la echipamente de rețea standard, terminale și imprimante. De asemenea, va monitoriza sursele de alimentare, rafturile serverului, porturile, ventilatoarele și cardurile din material textil.

Sistemul de monitorizare a rețelei se bazează pe SNMP. Acest lucru este excelent, deoarece înseamnă că obțineți o compatibilitate automată cu toate echipamentele noi fabricate în prezent cu conectori de rețea. Alertele SNMP furnizează o notificare de defecțiune a dispozitivului care se introduce direct în tabloul de bord. Fluxurile de trafic din jurul rețelei sunt monitorizate de NetFlow.

Indiferent dacă alegeți să utilizați sistemul la fața locului sau versiunea în cloud a serviciului de monitorizare LAN a Zenoss, tabloul de bord este bazat pe web, ceea ce înseamnă că se poate accesa de pe orice sistem de operare GUI. Puteți extinde capabilitățile Zenoss pentru a acoperi mai multe site-uri și a instaura monitorizarea de la distanță, prin instalarea de colecționari pe fiecare site.

Programul de monitorizare standard poate fi extins prin ZenPacks. Este vorba despre suplimente de notificare care se referă la un anumit hardware produs de o gamă de producători de echipamente cunoscute. Nu este necesar să instalați toate ZenPacks-uri disponibile. Cu toate acestea, cunoașterea existenței unui ZenPack pentru un anumit dispozitiv va face mai ușor să cumpărați echipamente noi pentru mediul dvs. multi-furnizor..

Toate aromele software-ului de monitorizare a rețelei Zenoss includ funcții de monitorizare a serverului și a stocării și includ, de asemenea, funcții de gestionare a adreselor IP.

10. Dynatrace

Screenshot Dynatrace
Dynatrace este diferită de toate celelalte sisteme de monitorizare a rețelei din această listă. Se concentrează asupra performanței conexiunilor de rețea, mai degrabă decât asupra stărilor dispozitivelor conectate la rețea. Reprezentările grafice ale rețelei sunt uimitoare și pot evidenția locul în care cablurile fizice s-au complicat, oferindu-vă o imagine de ansamblu asupra modului în care vă puteți prezenta mai bine rețeaua.

Monitorizarea rețelei în timp real se extinde la mediile virtuale. La fel ca în rețeaua fizică, Dynatrace vă va descoperi conexiunile și le va mapa. Aspectul mediului virtual vă arată cât de mult trafic atrage fiecare dintre mașinile dvs. virtuale, oferindu-vă o șansă mai bună de dimensionare corectă. Nodurile mapate ca parte a mediului virtual pot include, de asemenea, orice servicii cloud pe care compania dvs. le utilizează.

Dynatrace analizează traficul de rețea la nivel de proces. Veți putea vedea ce procese folosesc cele mai multe resurse și ce aspecte ale infrastructurii dvs. sunt tensionate. În afară de resursele de rețea, Dynatrace prezintă metrici de utilizare a serverului, inclusiv memorie, disc și CPU.

Sistemul Dynatrace ar fi ideal pentru întreprinderile online. Puteți urmări performanțele aplicației și puteți vedea modul în care activitățile fiecărui utilizator se extind până la activarea software-ului, activitatea procesului de rețea și utilizarea resurselor. Reprezentările activității rețelei se bazează foarte mult pe cartografiere. Aceasta este o abordare destul de unică a monitorizării performanței și este foarte eficientă. Concentrația asupra fluxurilor de proces, mai degrabă decât performanța echipamentului, face ca acesta să fie mai mult un analizator de rețea decât un monitor simplu.

Dacă te-ai uitat la celelalte monitoare de rețea din această listă și ai decis că nu îți dau cu adevărat detaliile cu privire la fluxurile de date pe care le-ai căutat, atunci Dynatrace este probabil răspunsul la problema ta.

11. Automatizare ConnectWise

Automatizare ConnectWise
ConnectWise produce o serie de servicii de rețea, iar sistemul său de monitorizare a rețelei se numește Automat. Această soluție bazată pe cloud se adresează întreprinderilor mici și mijlocii. Compania nu își publică prețurile pe site-ul său web. În schimb, trebuie să contactați un reprezentant de vânzări pentru a negocia o ofertă. Metoda de stabilire a prețurilor poate fi un pic mai potrivită pentru antreprenori.

Tabloul de bord oferă mai multe formate de vizualizare pentru datele dvs., astfel încât să puteți urmări doar liste simple de evenimente sau să obțineți afișări grafice de date în direct.

Numele Automate explică metodologiile de operare ale pachetului. Ideea este că acest sistem de monitorizare va face totul pentru tine, inclusiv descoperirea rețelei și urmărirea utilizatorilor. O serie de funcții suplimentare vă permit să rulați o mulțime de sarcini de administrare a rețelei pe auto-pilot. De exemplu, controlul versiunii nu este în mod normal o funcție așteptată de un sistem de monitorizare a rețelei. Cu toate acestea, Automate include un instrument de gestionare a patch-urilor, care înregistrează toate versiunile software-ului pe sistemul dvs. și vă permite să actualizați toate dintr-o locație centrală.

ConnectWise Automate nu se limitează la un singur site. Software-ul este capabil să servească mai multor clienți MSP și multor rețele ale acestora. Automat poate monitoriza mai multe locații bazat pe un interval de IP, precum și încorporează sub-rețele ale rețelelor de clienți.

Instrumente de gestionare la distanță, cum ar fi ConnectWise Control, sunt incluse la achiziționarea ConnectWise Automate. Aceasta poate fi o soluție bună pentru un software sau un furnizor de servicii IT, deoarece oferă departamentului IT capacități complete de asistență pentru utilizatori, nu doar un software de monitorizare a rețelei.

12. Zabbix

Tabloul de bord Zabbix
Zabbix este un alt sistem open source. Un beneficiu al software-ului open source este că oricine poate produce suplimente. Programul de bază este disponibil gratuit și la fel sunt majoritatea suplimentelor.

În ciuda faptului că este liber, tabloul de bord are un aspect foarte profesional. Yputeți să comutați elemente ale tabloului de bord pentru a vă vedea cele mai importante informații în cele mai proeminente zone ale ecranului. Caracteristicile tabloului de bord includ liste de date despre evenimente live, grafice și coduri de culori pentru a face informații importante să fie recunoscute instantaneu.

Modulul de monitorizare în timp real a rețelei Zabbix se bazează pe SNMP veți putea beneficia de agenții de dispozitiv pe care echipamentul dvs. l-a instalat deja de către producătorii săi. Sistemul Zabbix poate monitoriza serviciile cloud, performanța aplicației, hardware, cum ar fi racks și UPS, și servere. De asemenea, sistemul poate implementa monitorizarea la distanță dacă aveți alte site-uri pe care doriți să le gestionați central.

Nu există un modul de raportare pre-scris cu Zabbix, dar puteți creați-vă propriile rapoarte personalizate și căutați formate de raport scrise de alții pe forumurile comunității de pe site-ul web Zabbix.

O slăbiciune în multe protocoale de rețea este aceea că funcționează la niveluri inferioare în stiva de protocoale, ceea ce face dificilă criptarea. Zabbix include un strat de criptare, care blochează firetappers și snop-uri și permite datelor de monitorizare să treacă în siguranță prin rețea. Sistemul de criptare pune la dispoziție procedurile de autentificare, astfel încât să puteți crea niveluri de permisiuni diferite pentru accesul la datele disponibile în tabloul de bord al monitorului de rețea.

Zabbix se adresează întreprinderilor mici și mijlocii, așa că dacă abia începeți, această soluție gratuită de monitorizare a rețelei ar fi ideală pentru dvs..

Software de rețea open-source

Conceptul de software open-source devine tot mai frecvent în tehnologia de rețea. Asta pentru ca sistemele cu sursă închisă, proprietate, pot proteja malware și astfel proprietarii rețelei au avut tendința de a gravita către marii furnizori de software, cum ar fi Microsoft și Cisco. Cu toate acestea, corporațiile mai mari s-au dovedit cu ocazia că nu sunt în întregime de încredere.

Un exemplu al acestei situații a fost dezvăluit în timpul dezvăluirii lui Edward Snowden în spionarea de către ANS a cetățenilor americani. S-a dezvăluit că Microsoft a construit o ușă din spate în criptarea sa pentru Skype, ceea ce i-a permis furnizării NSA cu detalii despre conversațiile private..

Asa de, mișcarea open-source este văzută ca o soluție pozitivă pentru securitatea software-ului. S-ar putea să credeți că permiterea accesului oricărui hacker din lume la codul sursă al software-ului de rețea le-ar oferi timp să lucreze cum să-l creeze și să intre în rețeaua dvs. Cu toate acestea, software-ul open-source pentru aplicații sensibile la securitate include, în general, proceduri de autentificare încercate și testate pe care nimeni nu le poate fisura. În esență, modelul open-source se bazează pe o abordare completă a securității, mai degrabă decât să se aștepte că secretul va fi suficient.

Monitoarele de rețea open source pot oferi întreprinderilor mici cu acces bun la nivel de acces la software-ul de gestionare a rețelei gratuit.

Selectarea instrumentelor de monitorizare LAN

Dacă conduceți o afacere mică și trebuie să începeți să cumpărați software de monitorizare pentru rețeaua dvs. în expansiune, atunci aruncă o privire la unele dintre opțiunile open source enumerate în acest ghid. Dacă doriți un sistem de calitate superioară care să mențină monitorizarea activității rețelei pe măsură ce afacerea dvs. se extinde, atunci SolarWinds, OpManager și Paessler PRTG probabil ar fi cele mai bune opțiuni ale tale. Aruncați o privire la celelalte sisteme de monitorizare din lista noastră, cum ar fi Dynatrace pentru a descoperi câteva caracteristici unice care ar putea satisface nevoile de monitorizare a rețelei dvs. mai bune decât liderii pachetului.

Selectarea software-ului de monitorizare LAN poate fi o sarcină consumatoare de timp, deoarece există atât de mulți concurenți pe piață. Datorită acestui ghid, acum puteți limita căutarea la doar zece instrumente de monitorizare LAN primele.

About the author

Comments

 1. mentele de monitorizare LAN. De aceea, este important să alegeți un instrument care să fie compatibil cu o gamă largă de dispozitive și să ofere o gamă largă de funcții. Cele mai bune instrumente de monitorizare LAN, precum cele prezentate mai sus, vă vor ajuta să monitorizați performanța rețelei dvs. și să vă avertizați cu privire la problemele care apar. În plus, aceste instrumente vă vor ajuta să economisiți timp și bani, deoarece vă vor permite să identificați și să rezolvați problemele înainte de a deveni critice. În concluzie, alegerea unui instrument de monitorizare LAN este esențială pentru a vă asigura că rețeaua dvs. funcționează la capacitatea maximă și că toate dispozitivele sunt funcționale.

 2. mentele de monitorizare LAN. De aceea, este important să alegeți un instrument care să fie compatibil cu o gamă largă de dispozitive și să ofere o gamă largă de funcții. Cele mai bune instrumente de monitorizare LAN, precum cele prezentate mai sus, vă vor ajuta să monitorizați performanța rețelei dvs. și să vă avertizeze cu privire la problemele care apar. În plus, aceste instrumente vă vor ajuta să identificați problemele înainte de a afecta performanța rețelei și să le rezolvați rapid. În concluzie, alegerea unui instrument de monitorizare LAN este esențială pentru a vă asigura că rețeaua dvs. funcționează la capacitatea maximă și că problemele sunt identificate și rezolvate în timp util.

 3. mentele de monitorizare LAN. De aceea, este important să alegeți un instrument care să fie compatibil cu o gamă largă de dispozitive și să ofere o gamă largă de funcții. Cele mai bune instrumente de monitorizare LAN, precum cele prezentate mai sus, vă vor ajuta să monitorizați performanța rețelei dvs. și să vă avertizați cu privire la problemele care apar. În plus, aceste instrumente vă vor ajuta să economisiți timp și bani, deoarece vă vor permite să identificați și să rezolvați problemele înainte de a deveni critice. În concluzie, alegerea unui instrument de monitorizare LAN este esențială pentru a vă asigura că rețeaua dvs. funcționează la capacitatea maximă și că toate dispozitivele sunt funcționale.

Comments are closed.