Optimizare WAN – 3 instrumente pentru optimizarea rețelelor de suprafață largă

3 Cele mai bune instrumente pentru optimizarea WAN (1)

Modelele moderne de rețea permit transferul rapid de date pe distanțe mari. Astăzi, organizațiile cu filiale din diferite locații pot comunica și colabora cu personalul lor de la distanță la viteze care ar face pe cineva să creadă că sunt toate în aceeași clădire.

Rețelele de zonă largă (WAN), atunci când sunt configurate corect, pot transporta date la viteze impresionante. Acest lucru este valabil mai ales când Optimizarea WAN se realizează regulat și se menține continuu în rețea. Cu toate acestea, atunci când încetinesc (și fac toate acestea), administratorii pot utiliza instrumente de optimizare WAN pentru a atenua rapid și ușor problema.

Vă prezentăm mai jos optimizările WAN, dar dacă aveți un timp scurt, iată lista noastră cu cele mai bune instrumente de optimizare WAN:

 1. Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds (TRIAL GRATUIT) Liderul industriei în software-ul de monitorizare a rețelei, acest instrument examinează starea echipamentelor de rețea pentru a detecta potențialul de depreciere a performanței și a-l opri. Se execută pe Windows Server.
 2. Riverhead Steelhead SD Acest instrument implementează metode automate pentru a îmbunătăți performanța rețelei. Acestea includ compresia, referința la date și predicțiile de comportament.
 3. Instrumente de optimizare Cisco WAN Un pachet de utilități pentru a îmbunătăți performanța rețelei de la producătorul mondial de dispozitive de rețea din lume.

Ce este un WAN?

A WAN este definit ca o rețea de calculator (sau de telecomunicații) care permite conectarea dispozitivelor care sunt răspândite pe o arie geografică mare. Această conexiune între dispozitivele îndepărtate se face de obicei cu ajutorul unei linii de telecomunicații închiriate.

Deși această definiție a unui WAN ar putea sugera că conectează computerele și gadgeturile, de fapt, conectează două rețele LAN (rețele locale) prin internet. Dispozitivele individuale dintr-o singură locație sunt grupate în spatele unei rețele LAN. Când datele sunt trimise printr-o rețea WAN, LAN-ul de origine se conectează la internet printr-un router de poartă care controlează accesul (atât în ​​interior, cât și în exterior) și pe punctul de acces al LAN-ului de destinație care ar putea fi literalmente pe partea cealaltă a globul.

Ce este optimizarea WAN?

Acum, în timp (și după utilizarea frecventă), traficul dintr-o rețea începe să fie congestionat. Principalele motive ale încetinirii includ:

 • Utilizatori trimiterea și primirea de date voluminoase
 • Aplicații Rogue care rulează fără autorizație sau limite stabilite
 • hackerii accesarea sau chiar rularea unei rețele (desigur, aceasta este și o problemă de securitate)
 • Locuri de muncă cu resurse mari care rulează în timpul vârfului sau al orei de lucru (de ex. copii de rezervă)
 • Furtuni de difuzare din cauza configurațiilor de cale eronate

Tratarea acestor probleme pentru a vă asigura pachetele de date traversează un WAN intact, în siguranță și cu cel mai puțin timp este considerat a fi optimizare. Rezultatul final este o rețea WAN la fel de eficientă pe cât ar putea fi posibil.

De ce să optimizați un WAN?

O organizație care permite ca conexiunea la rețea să funcționeze nemonitorită nu va avea multă conectivitate după puțin timp. Optimizarea rețelelor WAN trebuie realizată astfel încât:

 • Asigurați-vă că vitezele de transmisie sunt optime
 • Compresează pachetele de date sau redirecționați-le către cea mai scurtă rută posibilă pentru cele mai puține latențe
 • Asigurați-vă că este conectat dispozitivele de rețea sunt configurate corect pentru a performa la fel de bine
 • Păstrați datele în siguranță și asigurați-vă că pachetele complete ajung în destinație în siguranță

Pentru ca o rețea WAN să funcționeze ca o mașină bine unsă, trebuie configurată corect și necesită modificări ocazionale, precum și monitorizare constantă. În caz contrar, pot fi așteptate doar lucruri rele, cum ar fi rețelele de rețea, supraîncărcările și prăbușirile de la un WAN neglijat.

Ce altceva?

În afară de cele văzute mai sus, alte motive pentru care o rețea WAN – în special una corporativă – ar trebui să fie optimizată sunt următoarele:

Măriți viteza de transmitere a datelor

Optimizarea WAN facilitează călătoria eficientă a pachetelor de date și elimină congestionarea inutilă. Pe măsură ce accesul la fișiere și viteza de stocare cresc, angajații devin mai productivi în timp ce aplicațiile rulează cu viteză optimă. Rezultatul final va fi o rețea WAN care devine un activator de afaceri în loc de o piedică pentru utilizatorii săi.

  8 cele mai bune platforme de servicii de protecție DDoS

Reducerea costurilor

A cheltui nechibzuit bani pentru a cumpăra cantități tot mai mari de lățime de bandă nu este niciodată o soluție; mai ales dacă nu s-a încercat niciodată optimizarea. În loc să sară direct în cumpărarea mai multă lățime de bandă, o afacere ar trebui să opteze pentru o opțiune mai sensibilă: optimizând WAN-ul său.

WAN - optimizare

Deși prețul global al conexiunilor de lățime de bandă continuă să scadă, este totuși o achiziție scumpă de făcut. Acest lucru este valabil mai ales când vine vorba de îndeplinirea cerințelor de conectivitate corporativă care necesită conexiuni rapide și fiabile la internet.

Colaborare și muncă la distanță

Un alt motiv pentru care o afacere ar dori să-și optimizeze WAN-ul este să reducă latența la minimum. Acest lucru are un efect semnificativ asupra comunicării dintre două birouri care au o distanță mare între ele. Implementarea unei strategii de optimizare WAN ar îmbunătăți viteza de transfer a datelor și ar permite lucrătorilor de la distanță ai întreprinderii să se conecteze și să colaboreze la proiecte cu ușurință.

Având în vedere punctele pe care tocmai le-am văzut, este sigur să presupunem că optimizarea WAN este un proces care trebuie luat în serios pentru a garanta un mediu de comunicare fiabil.

Ceea ce provoacă încetinirea WAN?

Nivelurile de performanță ale unei rețele WAN se diminuează în timp, din două motive principale:

1 – dimensiunea ferestrei TCP

Așa cum am menționat anterior, plata pentru mai multă lățime de bandă este aproape niciodată soluția pentru performanța subpar a unui WAN. Important de reținut aici este faptul că, deși o lățime de bandă mai mare înseamnă că există o mai mare per total tunel pentru trecerea tuturor datelor, acesta nu afectează în mod direct rata de transfer, deoarece fiecare transmisie de pachete este recepționată un canal dedicat în tunelul acela. Acest canal este cunoscut sub numele de Dimensiunea ferestrei TCP.

Pentru ca un WAN să poată fi utilizat în mod optim (luând în considerare atât lățimea de bandă, cât și dimensiunea ferestrei TCP), un administrator ar trebui să cunoască dimensiunea optimă a ferestrei TCP (TWS) care să livreze pachetele la cea mai mare viteză posibilă. Formula folosită pentru calcularea TWS este:

TWS (B) = [Lățime de bandă (b / s) X Latenție (e)] / 8

Folosind această formulă și luând un exemplu în care o conexiune WAN cu o lățime de bandă de 1 GB și o latență de 30 de milisecunde, am putea găsi dimensiunea ferestrei TCP după cum urmează:

Convertiți 1 GBps = 1.000.000.000bps și 30ms = 0.03s

TWS = (1.000.000.000bps X 0.03s) / 8 = 3750000B = 3750KB

Acum, dacă administratorul ar trebui să configureze rețeaua WAN pentru a avea o dimensiune de Windows TCP de 3750KB, ar exista un debit de 1 Gbps în rețea – viteza optimă.

2 – Latenție

Latenția este definită ca timpul necesar pentru ca un pachet să călătorească de la sursa sa la destinație și pentru răspunsul (care indică faptul că este OK să trimiteți următorul pachet) pentru a reveni.

Când un fișier este trimis de la o sursă la un server client, acesta este defalcat în pachete. Pachetele sunt apoi trimise pe rând. După ce fiecare a fost trimis, serverul sursă așteaptă o răspuns de la serverul de destinație, precizând că l-a primit și că următorul poate fi trimis. Acest proces se repetă până când toate pachetele unui fișier sunt transferate. Trimiterea unui fișier care este de aproximativ 50 MB poate genera până la 3.000 de solicitări înapoi și înapoi. După cum se poate imagina, timpul de latență va fi mai mare atunci când:

 • Este un distanță mare între serverele sursă și client
 • Numeroase aplicații solicita sau trimite date în același timp

Un administrator WAN ar trebui să țină întotdeauna o atenție asupra latenței rețelei și să încerce să nu o reducă Transfer maxim posibil (MPT) din rețea. Randamentul unei rețele WAN arată rata medie de livrare de pachete reușită în rețea. Se calculează folosind formula:

MPT (b / s) = dimensiunea ferestrei TCP (biți) / Latency (sec)

Dacă, de exemplu, un administrator a fost responsabil pentru un WAN de 1 GB cu o latență de 30ms și o dimensiune a ferestrei TCP de doar 64 KB, randamentul maxim ar fi:

Conversia 64KB = 512.000b și 30ms = 0.03s

MPT = 512,000b / 0,03s = 17066666,67 b / s sau 17 Mb / s

Aceasta înseamnă că debitul maxim al rețelei este de 17 Mb / s. Acum, pentru a îmbunătăți viteza WAN, administratorul poate crește dimensiunea ferestrei TCP sau poate reduce latența.

  13 Cele mai bune instrumente de gestionare și analiză a jurnalului

Cum se face optimizarea WAN?

În optimizarea WAN pot fi utilizate mai multe metode. Acestea includ:

 • Date de memorie în cache (fie local, pe un router sau pe un server) – pentru a adresa solicitări repetate de date și a recurge la trimiterea oricăror modificări prin rețea
 • Eliminarea datelor redundante – datele care sunt transmise prin WAN se reduc prin trimiterea de referințe (indicatoare) la datele din cache în loc de datele reale. Acest lucru evită ca aceleași date să fie transportate de mai multe ori în rețea.
 • Calitatea serviciului (QoS) – pentru a asigura prioritatea traficului de date și alocarea lățimii de bandă corespunzătoare
 • Gruparea mai multor solicitări de date – de la aplicații „chat” în protocoale simplificate
 • Comprimarea datelor – deci folosește cantitatea minimă de lățime de bandă
 • Tamponare – ajută la reducerea amprentei pe care o transmite date pe măsură ce trece printr-o rețea, precum și la reducerea latenței

Un administrator de rețea poate utiliza o combinație (sau toate) dintre aceste metode de optimizare WAN și poate vedea rezultatele imediate

Configurații instrument de optimizare

Există două tipuri de acceleratoare WAN: software și hardware. Optimizatoarele hardware se numesc „Aparate de optimizare WAN”, Iar versiunile software sunt denumite„aparate virtuale.“

Avantajul introducerii unei noi piese hardware pentru a realiza optimizarea WAN include:

 1. Monitorizarea performanței „mereu pornit”
 2. Independența platformei
 3. Menține procesarea încărcării de pe serverele importante
 4. Oferă o imagine de rețea pură a traficului
 5. Înlătură posibilele influențe ale problemelor de performanță a serverului

În ciuda avantajelor instalării de aparate de optimizare WAN de monitorizare și optimizare WAN, mulți administratori de sistem preferă în continuare să folosească aparate virtuale. Motivele posibile ale acestei preferințe includ o familiarizare cu sistemul de operare a serverelor existente și o siguranță a cerinței de a învăța o nouă structură de comandă și comenzile de firmware ale unei căsuțe suplimentare.

Acceleratoarele WAN pentru software arată mai ieftin pe hârtie decât aparatele, deoarece nu includ cheltuielile pentru achiziționarea de hardware nou. Cu toate acestea, trebuie să recunoașteți că toate aplicațiile instalate pe serverele dvs. contribuie la încărcarea procesoarelor sale și vă poate determina să vă cheltuiți hardware-ul serverului. Tot software-ul suportă costuri hardware.

Cele mai bune instrumente de optimizare WAN

Piața instrumentelor de optimizare WAN este completată cu unele dintre cele mai bune produse care ajută la creșterea vitezei rețelei. Printre ei vom consultați trei dintre cele mai bune instrumente de optimizare WAN, pentru a vă ajuta să decideți pentru care să alegeți:

1. Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds (TRIAL GRATUIT)

Instrumente de securitate a rețelei SolarWinds

Această companie de tehnologie de rețea din Texas oferă cea mai bună soluție de îmbunătățire și optimizare a rețelei de pe piață – Platforma SolarWinds Orion. Platforma este într-adevăr o suită de șase instrumente:

 • Monitorizarea performanței rețelei
 • Analizator de trafic Netflow
 • Manager configurare rețea
 • Manager de virtualizare
 • Server și Monitor de aplicații
 • Monitor resurse stocare

Principalul instrument pe care administratorii îl utilizează pentru optimizarea WAN este Monitorizarea performanței rețelei (NPM). Acum, înainte de a examina detaliile sale, merită menționat faptul că funcția câștigătoare a acestui instrument special este faptul că oferă administratorilor de rețea o viziune vizuală a întregii rețele. De asemenea, sale instalarea este destul de ușoară și se poate face într-un timp scurt. După ce toate rețelele au fost adăugate la instrument, monitorizarea performanțelor acestora este o adiere ușoară.

SolarWinds Consola de optimizare WAN

Interfața web a NPM permite o mică amprentă în rețea pe care o monitorizează, cu exceptia livrarea performanței nu este nimic mai puțin decât impresionant:

 • Toate dispozitivele din rețea sunt grupate pe regiuni, tipuri de dispozitive sau furnizori ai acestora. Acest facilitează identificarea rapidă a acestora.
 • În timp ce NPM este un instrument complet capabil să monitorizeze rețelele, face lucrurile și mai ușoare, permițând adăugarea administratorilor widget-uri pentru alerte, interfețe grafice de utilizator îmbunătățite (GUI), raportare a performanței și chiar hărți de căldură care arată puterea semnalului dispozitivelor wireless.
 • Rapoartele, care oferă o perspectivă asupra bunăstării unei rețele, oferă date analitice privind caracteristici precum latența care permite diagnosticarea corectă a problemelor. Pentru perioadele în care administratorul este departe de consola de control, se pot configura alerte care să le anunțe despre scăderea performanței.

Cum se poate vedea, SolarWinds lui Orion NPM nu este în sine un instrument care contribuie direct la optimizarea WAN. Dar, este, de fapt, un instrument de „monitorizare a eficienței” care permite administratorilor de rețea să rezolve problemele de performanță identificându-le corect și rapid. Îl poți verifica singur pe un Proces de 30 de zile. 

  10 cele mai bune instrumente pentru baza de date Oracle

SolarWinds Monitor Performance Performance NetworkDownload 30 de zile TRIAL GRATUIT la SolarWinds.com

2. Riverhead Steelhead SD

Instrumente de optimizare WAN Riverbed Steelhead

De asemenea, Riverbed Steelhead SD este unul dintre cele mai populare instrumente de optimizare WAN. În acest caz, unul dintre principalele sale puncte de atracție este faptul că abordează sarcina gestionarea directă a problemelor legate de congestia lățimii de bandă și latența. Un alt punct de vânzare este acela Riverbed poate rezolva problemele cele mai complexe fără să se dovedească el însuși un dren în rețea a cărui performanță se presupune că va îmbunătăți.

Riverbed Steelhead SD este apreciat și de utilizatorii săi, deoarece este un „set-and-forget”Instrument de optimizare WAN care necesită toate cele 15 minute pentru configurare. Odată ce aparatele au fost plasate imediat în spatele rutelor rețelelor expeditorului și destinatarului (motiv pentru care sunt cunoscute sub numele de „tehnologii bookend”), Sunt pregătiți să înceapă optimizarea transmisiilor care le parcurg.

Aflând mai profund în metodele pe care le folosesc aparatele pentru a optimiza o rețea WAN, găsim:

 • Compresia mai multor pachete într-una pentru a reduce numărul total de călătorii înapoi sau înapoi sau latențe.
 • Referire la date scalabile unde datele care traversează conexiunea dintre cele două dispozitive sunt identificate cu indicatoare care sunt stocate apoi pe dispozitivele lor. Când se fac solicitări ulterioare pentru aceleași date, dispozitivele le pot identifica rapid folosind indicatoarele și pot finaliza transmisia la un ritm mult mai rapid. Acest proces continuă să îmbunătățească viteza WAN (cu 60 până la 90 la sută), ca aparate de la Riverbed Steelhead SD „învăța”Mai multe despre datele care le transmit.
 • Predicția tranzacției este presupunerea că atunci când un utilizator face clic pe un fișier, face acest lucru cu intenția de a vedea tot conținutul său. Așadar, aparatele Riverbed Steelhead SD mergi mai departe și începe să descarci fișierul complet fără a aștepta strângerile de mână între client și mașini server care urmează să fie finalizate. Astfel, odată cu apăsările de mână, utilizatorul va fi primit deja fișierul.

Riverbed Steelhead Optimizare WAN

Această soluție de optimizare WAN constă de fapt din două părți. Primul este un dispozitiv dedicat care abordează problemele de latență și lățime de bandă și include un gateway și firewall încorporat pentru o conectivitate mai ușoară. A doua parte este portal de management care permite administratorilor să proiecteze, să implementeze și să gestioneze rețele WAN complexe.

3. Instrumente de optimizare Cisco WAN

Instrumente de optimizare Cisco WAN

Menționează cuvântul „rețea” pentru oricine are un background în industria IT și prima companie sau brand care îți vine în minte ar fi cel mai probabil Cisco. Încă de la începuturile modeste din 1984, acest conglomerat tehnologic bazat în San Francisco a reușit să cucerească lumea rețelei. Astăzi, echipamentul companiei poate fi găsit în rețele și în camerele serverului de pe tot globul.

Prin urmare, nu ar trebui să vină ca o surpriză că și Cisco are unul dintre cele mai bune apartamente a instrumentelor de optimizare WAN de pe piață. Suita sa specială include patru instrumente:

Optimizare Cisco WAN

 • SD-WAN – pentru a îmbunătăți capacitățile de livrare ale oricărei aplicații care rulează în rețeaua WAN, selectând cea mai eficientă legătură și canalizându-le pentru a le utiliza. Cu alte cuvinte, fiecare aplicație este ghidată către cea mai practică și mai eficientă rută în funcție de cerințele și tipul de date transmise. Folosind acest instrument, o conexiune WAN [internet] poate fi extinsă suplimentar cu ajutorul MPLS sau chiar conexiuni 4G LTE.
 • WAAS (Servicii largi de aplicații) – reduce amprenta de date în rețea pentru a reduce utilizarea lățimii de bandă. De asemenea, îmbunătățește performanța aplicațiilor care rulează pe rețeaua WAN, adăugând în același timp experienței utilizatorului (UX) oricui ar putea să o utilizeze.
 • WAAS cu Akamai Connect – ia optimizarea dreptului la routerele de ramură. Utilizatorii, de exemplu, nu vor trebui să aștepte date care provin de la principalele servere gazdă. Cu acest instrument, se obțin date care sunt solicitate frecvent stocat într-un cache și apoi este servit de acolo. Acest lucru va reduce timpul de regăsire, reducând în același timp sarcina de trafic pe WAN.
 • Managementul optimizării WAN – este consola centrală unde are loc toate proiectările, configurațiile, managementul și monitorizarea rețelei WAN. Acest instrument poate fi, de asemenea, utilizat pentru a stabili politici care îmbunătățesc accesibilitatea, consolidând în același timp securitatea datelor care trec prin WAN.

Este clar că principalele produse din suita Cisco care ajută la optimizarea WAN sunt WAAS și îmbunătățirea oferită de Akamai Connect. Aceste două produse se reunesc pentru a aborda direct latența, pachetele aruncate și congestionarea lățimii de bandă.

Pe o notă de încheiere, permiteți-ne să oferim câteva sfaturi: fiecare conexiune WAN trebuie optimizată în diferite etape ale ciclului său de viață. Deși există un cost implicat în procesul de optimizare, rezultatul final justifică întotdeauna toate costurile.

Wikimedia „WAN”, licențiat sub CC de 4.0

About the author

Comments

 1. ibilă pentru a reduce timpul de tranzit Reducerea costurilor prin utilizarea eficientă a liniilor de telecomunicații și a altor resurse de rețea Îmbunătățirea colaborării și a muncii la distanță prin asigurarea unei conexiuni rapide și stabile între filiale și personalul de la distanță. Ceea ce provoacă încetinirea WAN? Există mai multe motive pentru care o rețea WAN poate încetini, dar cele mai comune includ: 1 – dimensiunea ferestrei TCP, care poate fi prea mică pentru a permite transferul rapid de date 2 – Latența, care se referă la timpul necesar pentru ca un pachet de date să ajungă de la sursă la destinație. Cum se face optimizarea WAN? Optimizarea WAN poate fi realizată prin utilizarea unor instrumente de optimizare WAN, cum ar fi cele prezentate mai sus. Aceste instrumente pot ajuta la detectarea și remedierea problemelor de performanță, precum și la îmbunătățirea vitezei de transmitere a datelor prin compresie și referință la date. Configurații instrument de optimizare Cele mai bune instrumente de optimizare WAN includ Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds, Riverhead Steelhead SD și instrumentele de optimizare Cisco WAN. Aceste instrumente pot ajuta la îmbunătățirea performanței rețelei prin detectarea și remedierea problemelor de performanță, precum și prin îmbunătățirea vitezei de transmitere a datelor prin compresie și referință la date. În concluzie, optimizarea WAN este esențială pentru a asigura o conexiune rapidă și stabilă între filiale și personalul de la distanță. Utilizarea instrumentelor de optimizare WAN poate ajuta la detectarea și remedierea problemelor de performanță, precum și la îmbunătățirea vitezei de transmitere a datelor.

Comments are closed.