Revizuirea PRTG Network Monitor

Revizuirea PRTG Network Monitor

Indiferent că sunteți un avocat de lungă durată pentru abordarea proastă a PRTG pentru monitorizarea rețelei sau nu, este incontestabil Paessler PRTG Network Monitor a produs una dintre cele mai cuprinzătoare experiențe de monitorizare până în prezent. Există câteva instrumente care oferă amestecul de vizibilitate, ușurință de utilizare și scalabilitate pe care îl face acest program. În această revizuire PRTG Network Monitor, vom analiza ce face acest produs să iasă în evidență de mulțime.

Monitor de rețea PRTG Amestecuri Autodiscovery, monitorizarea rețelei, NetFlow analiză, monitorizare în cloud, Monitorizare VMware, și monitorizarea bazelor de date într-un singur pachet. Nu este o întindere care să sugereze acest lucru Monitor de rețea PRTG oferă aproape fiecare mediu de monitorizare pe care îl puteți dori. În acest articol, vom vedea ce anume Monitor de rețea PRTG trebuie sa ofere.

Caracteristică
Descriere
Autodiscovery Descoperire automată după interval IP
Monitorizarea rețelei Utilizează SNMP, WMI și NetFlow
Analiza NetFlow NetFlow, sFlow, jFlow și IPFIX
Alerte E-mail, SMS, notificări Push prin Windows, Android și IOS App și scripturi de notificare personalizate
rapoarte Rapoarte programabile disponibile în HTML, PDF, CSV și XML
Monitorizare în cloud Amazon CloudWatch Monitoring, Mail Server Monitoring, Microsoft OneDrive Monitoring, Dropbox Monitoring, Google Analytics Monitoring și Google Drive Monitoring
Monitorizare VMWare Senzor de mașină virtuală VMware, senzor hardware gazdă VMWare, senzor de stare hardware hardware VMWare, senzor de date VMWare și senzor de performanță gazdă VMWare
Prețuri Consultați tabelul de prețuri de mai jos

Dacă doriți să urmați împreună cu configurarea și pașii de mai jos, puteți descărca o versiune gratuită de 30 de zile de încercare gratuită.

Paessler PRTG Network Monitor Descărcați încercarea GRATUITĂ pentru 30 de zile

Înființat

Captura de ecran PRTG Network Monitor

Procesul de configurare va fi prima interacțiune cu care aveți Monitor de rețea PRTG. Din fericire, procesul de configurare nu durează prea mult până la finalizare. Monitor de rețea PRTG are un server de bază care este alimentat de sonde situate în întreaga rețea. Unul dintre cele mai bune elemente ale configurației este faptul că nu trebuie să configurați dispozitivele manual deoarece există o Autodiscovery caracteristică (acest lucru este discutat mai detaliat în secțiunea următoare).

Configurația este foarte sigură pentru a avea nevoie de datele de autentificare pentru fiecare dispozitiv și setările SNMP. Aceasta înseamnă că puteți fi în funcțiune Rețea PRTG Monitor relativ prompt și nedureros.

Autodiscovery

Autodiscovery

În timp ce procesul de configurare este relativ simplu, ceea ce sigilează cu adevărat afacerea cu privire la desfășurarea rapidă a drumurilor este descoperirea automată. Cu descoperirea automată, Monitor de rețea PRTG vă poate scana rețeaua prin intervalul IP. Când găsește un dispozitiv, acesta este adăugat automat la mediul dvs. de monitorizare. Avantajul acestui lucru este că nu trebuie să configurați manual dispozitivele în rețeaua dvs..

Tablou de bord

Captură de ecran PRTG NM Dashboard

Tabloul de bord este una, dacă nu chiar cea mai importantă parte a unui produs de monitorizare a rețelei. Tabloul de bord cu adevărat este locul în care vă veți desfășura 99% din activitatea de monitorizare. Per total Monitor de rețea PRTG face din timpul petrecut pe tabloul de bord o experiență plăcută. Tabloul de bord prezintă toate datele de utilizare în timp real în timp real.

După cum puteți vedea în imaginea de mai sus, tabloul de bord combină un mix de afișaje pentru a vă vizualiza datele. În colțul din dreapta sus al ecranului, puteți vedea noi alarme, intrări de jurnal, dispozitive critice, dispozitive de avertizare, și toate dispozitive în sus. Fiecare dintre acestea este codat color, astfel încât să le puteți vedea mai ușor. Aceste culori sunt, de asemenea, utilizate în ecranul principal pentru a indica starea de sănătate a fiecărui dispozitiv. Roșu indică faptul că un dispozitiv este în stare critică și are nevoie de atenție imediată.

Unul dintre cele mai iconice afișaje oferite în Monitor de rețea PRTG este vizualizarea hărților sale Pentru prima dată când îl utilizați, editorul de hărți poate fi un pic dificil de utilizat dacă nu știți HTML. Cu toate acestea, după ce obțineți blocarea acestuia, puteți crea hărți cu mai multe straturi pentru a vizualiza dispozitivele conectate. Harta PRTG poate fi văzut în imaginea de mai jos pe partea stângă:

Captura de ecran a hartii PRTG

Monitorizarea rețelei (capabilități de pierdere a pachetelor)

Captura de ecran PRTG Network Monitor Pachet Sniffer

Dacă sunteți pe piață pentru un instrument de monitorizare a rețelei, nu trebuie să spuneți că experiența de monitorizare a rețelei live a unei platforme este esențială pentru a vă putea monitoriza în mod eficient rețeaua. Acest lucru se reduce la a avea instrumentele de monitorizare a rețelei dvs. la fel de mult ca vizibilitatea programului în sine.

Totuși, aceasta este o zonă în care Monitor de rețea PRTG excelează. PRTG folosește o combinație de SNMP, NetFlow, și WMI să vă sondeze sănătatea infrastructurii și să vă monitorizeze lățimea de bandă a rețelei. Acestea oferă funcții de bază care sunt de neprețuit atunci când vă monitorizați rețeaua, în general, și pentru a face față unor probleme mai specifice, cum ar fi pierderea de pachete.

Pierdere de pachete este locul în care datele sunt pierdute în tranzit din cauza unei întreruperi sau a unei defecțiuni a serviciului. Monitor de rețea PRTG vă ajută să abordați pierderea de pachete oferindu-vă toate instrumentele de care aveți nevoie pentru a rezolva problema. Dacă există pierderi de pachete ca urmare a limitărilor de lățime de bandă sau probleme hardware, veți putea spune foarte repede dacă există o problemă.

Senzori cheie precum Pachet senzor Sniffer, Senzor Cisco IP SLA, și Senzor QoS One Way toate vă permit să vizualizați performanța rețelei dvs. De exemplu, Pachet senzor Sniffer îți permite să vizualizați date de rețea live și istorice cu ajutorul cadranelor și a graficelor de plăcintă. În câteva secunde, puteți vedea dacă există probleme la îndemână. Puteți ridica diagrame circulare afișarea datelor ca. Vorbitori de top, Conexiuni de top, și Protocoale de vârf pentru a tăia în goană și a vedea tot ce ai nevoie pentru a face îmbunătățiri.

Vezi si:
Ghid final pentru pierderea pachetelor
SNMP a explicat

Analiza NetFlow

Analiza NetFlow este o altă caracteristică în care Monitor de rețea PRTG performează bine. Monitor de rețea PRTG poate fi utilizat pentru a monitoriza atât lățimea de bandă a rețelei, cât și traficul. Acest lucru vă permite să efectuați o calitate vitală a monitorizării serviciului și să vedeți dacă aveți nevoie pentru a vă îmbunătăți serviciul de internet. Pe lângă faptul că este compatibil cu NetFlow, sFlow, jFlow, și IPFix, Monitor de rețea PRTG oferă de asemenea utilizatorilor o gamă suplimentară NetFlow senzori. Acestea sunt enumerate mai jos:

  • Senzori NetFlow V5
  • Senzori NetFlow V9
  • Senzori IPFIX

Fiecare dintre acestea vă oferă un mediu de monitorizare specific, astfel încât să vă puteți duce la un microscop NetFlow activități de analiză. De exemplu, NetFlow V5 senzorul arată datele de pe dispozitive compatibile cu NetFlow. Cu acest senzor puteți vizualiza de la tipuri de trafic IRC, SCOP, FTP / P2P, DHCP, DNS, ident, ICMP, SNMP, IMAP, POP3, SMTP, NetBios, RDP, SSH, Telnet, VNC, HTTP, HTTPS, UDP, și TCP. După cum puteți vedea, aceasta este o gamă sănătoasă de tipuri de trafic cu care puteți lucra doar prin acest senzor.

Alerte

Alerte Monitor de rețea PRTG

Alertele este una dintre acele caracteristici care a devenit o necesitate pentru rețelele mai mari. Zilele monitorizării manuale ne trec, iar alertele devin una dintre cele mai frecvente metode de automatizare a procesului de monitorizare. Cu Monitor de rețea PRTG puteți opta pentru a primi notificări atunci când este detectat un comportament problematic sau neobișnuit în rețeaua sau dispozitivul dvs..

Monitor de rețea PRTG nu are numai elementele de bază sub forma notificări prin e-mail și SMS dar vă permite să primiți și notificări push. Deci, dacă descărcați Aplicație PRTG pentru un Windows, iOS, sau Android atunci puteți primi notificări direct la telefon. Aceste aplicații sunt disponibile gratuit, așa că nu trebuie să plătiți nimic suplimentar pentru a le folosi.

Merită menționat că Sistemul de alertă PRTG Network Monitor folosește și o API prin care puteți scrie scripturi de notificare personalizate. Acest lucru vă permite să decideți ce informații vedeți când răspundeți la o problemă de rețea nouă. Acest lucru este de neprețuit pentru a vă permite să răspundeți la problemele de performanță cu informațiile potrivite pentru a vă ajuta.

rapoarte

Există multe ocazii când monitorizați o rețea activă când veți dori să încetiniți lucrurile pentru a căuta tendințe mai specifice. Generarea de rapoarte este modalitatea perfectă de a face acest lucru. Cu un raport, puteți genera un document care vă permite (și altor membri ai echipei dvs.) să vă monitorizați rețeaua mai îndeaproape. Pe Monitor de rețea PRTG puteți genera rapoarte istorice într-o perioadă de timp la alegere. Puteți alege între monitorizare o zi, o lună sau un an întreg (puteți monitoriza, de asemenea, mai multe zile, dacă este necesar).

Rapoartele sunt generate în HTML, PDF, CSV, și XML. Puteți programa, de asemenea, generarea raportului când doriți. Indiferent dacă optați pentru rapoarte zilnice sau lunare, nu trebuie să solicitați manual un raport de fiecare dată când aveți nevoie de unul. Cu toate acestea, chiar și procesul de raportare manuală este simplu, deoarece poate deschide pagina Rapoarte, deschide un asistent și adaugă un raport nou.

Monitorizare în cloud

Pe măsură ce configurațiile moderne ale rețelei devin mai complexe, monitorizarea cloud este ceva care a devenit mult mai important pentru o varietate de organizații. Monitor de rețea PRTG a ținut cont de acest lucru și a oferit o serie de funcții concepute pentru a ajuta utilizatorii care încearcă să monitorizeze mediile conduse de cloud. Afara din cutie, Monitor de rețea PRTG promoții Monitorizare Amazon Cloudwatch, Monitorizarea serverului de poștă, Microsoft OneDrive Monitoring, Monitorizare Dropbox, Monitorizare Google Analytics, și Monitorizare Google Drive.

Cand vine vorba de determinarea timpului de răspuns al servicii cloud, puteți utiliza Senzor PRTG Cloud HTTP. Cu PRTG Cloud HTTP Senzor puteți utiliza un PRTG cloud de rețea pentru a vedea cât de rapid reacționează serviciul tău. PRTG nor poate fi găsit în SUA, Europa și Asia. Geografia răspândită a Senzor PRTG Cloud HTTP înseamnă că acoperă majoritatea serviciilor cloud din întreaga lume.

Alternativ, puteți utiliza funcția Senzor Ping Cloud la Monitor  Timpurile de ping ale serverului dvs.. Acestea pot fi găsite în Tokyo, Irlanda, Virginia de Nord și Oregon. Deși aceasta nu are o răspândire geografică la fel de largă precum senzorul HTTP, aceasta completează frumos acoperirea existentă.

Monitorizare Amazon CloudWatch

Monitor de presiune PRTG NEtwork Amazon CloudWatch EBS

De asemenea, merită să aruncăm o privire mai profundă Monitorizare Amazon CloudWatch la fel de Monitor de rețea PRTG oferă o serie de senzori CloudWatch care sunt incredibil de utili. În imaginea de mai sus puteți vedea Senzor Amazon CloudWatch EBS afişa. Am enumerat Monitorul de rețea PRTGSenzorii CloudWatch de mai jos:

Senzor Amazon Cloudwatch
Scop
Amazon CloudWatch EBS Monitorizează performanța Amazon Elastic Book Store
Amazon CloudWatch EC2 Monitorizează performanța Amazon Elastic Compute Cloud
Amazon CloudWatch ElastiCache Monitorizează performanța serviciului cloud Amazon ElastiCache
Amazon CloudWatch ELB Monitorizează performanța serviciului Amazon Elast Balancing Service
Amazon CloudWatch RDS Monitorizează performanța serviciului de baze de date relațional Amazon
Amazon CloudWatch SNS Monitorizează performanța serviciului de notificare simplă Amazon
SQS Amazon CloudWatch Monitorizează performanța serviciului Amazon Simple Queue

Monitorizare VMWare

Nu este mai puțin important decât serviciile cloud Monitorizare VMware. Creșterea mașinilor virtuale în rețelele de întreprinderi a fost pronunțată, iar aceasta este o tendință pentru care PRTG a considerat că este adecvat să ofere suport. Dacă utilizați un mediu virtual, puteți să-l utilizați Monitor de rețea PRTG pentru a monitoriza valorile cheie cum ar fi folosirea memoriei, Procesor, și viteza discului. Cu alte cuvinte, puteți vedea cum se execută un serviciu virtual fără a fi nevoie să căutați prin multe opțiuni.

Mai jos, vă oferim un tabel cu senzori de monitorizare VMWare:

Senzor
Scop
Senzor de mașină virtuală VMWare Utilizează protocolul de acces obiect simplu (SOAP) pentru a monitoriza o mașină virtuală
Senzor hardware VMWare host Monitorizează performanța unui server ESX / ESXi.
Senzor de stare hardware VMWare gazdă Monitorizează performanța sistemului de gazdă.
VMWare Datastore senzor Monitorizează utilizarea hard disk-ului și starea magazinului de date
Senzor de performanță gazdă VMWare Monitorizează un server gazdă cu SOAP

Monitorizarea bazelor de date

Monitor de rețea PRTG De asemenea, are propriile sale caracteristici de monitorizare a bazelor de date care vă permit să monitorizați baze de date populare precum Microsoft SQL, Oracle SQL, MySQL, și Postgre SQL. Experiența de monitorizare a bazei de date oferită de Monitor de rețea PRTG a fost conceput pentru a minimiza timpii de interogare și retur. Aceasta înseamnă că aveți o vizualizare permanent actualizată a bazei de date.

Sistemul de alarmă este de asemenea foarte util, deoarece vă anunță în cazul în care apare o eroare sau o bază de date are spațiu sau memorie disc limitată. Acest lucru vă permite să luați măsuri imediat pentru o anumită problemă, mai degrabă decât să fie nevoie să rulați diagnostice suplimentare.

Cu toate acestea, ceea ce face cu adevărat Monitorizarea bazei de date PRTG Network Monitor excelent, sunt senzorii predefiniti ai acestuia. Sunt peste 200 senzori de monitorizare a bazelor de date pentru cei mai cunoscuți furnizori de pe piață. Nume precum Microsoft, Oracle și IBM sunt acoperite cu senzori proprii Monitor de rețea PRTG. Aceasta înseamnă că sunteți gata să începeți să monitorizați o varietate de baze de date direct din cutie, fără a fi necesar să rulați configurații complexe.

Securitate

Deși nu este conceput special pentru securitate, merită menționat faptul că Monitor de rețea PRTG are propria soluție de deconectare a clusterului. Aceasta înseamnă că, dacă nodul central al unui cluster coboară, serviciul este preluat de un alt nod. Expresia fantezistă pentru asta este monitorizare tolerantă la failover. Dacă ați achiziționat o licență locală a rețelei PRTG, atunci este implicită o reîncărcare față de cluster.

Un alt mod în care Monitor de rețea PRTG acceptă securitatea rețelei prin intermediul funcțiilor sale de monitorizare a firewallului. PRTG Network Monitor vă analizează traficul de rețea și vă trimite notificări dacă starea firewallului dvs. se modifică. Acest lucru înseamnă că, dacă firewallul tău se stinge fără avertisment, vei fi anunțat imediat, astfel încât să poți acționa rapid.

În practică, acest lucru vă ajută să rămâneți online, deoarece vă oferă posibilitatea de a răspunde rapid dacă sistemul dvs. a fost compromis. Fără aceasta, sistemul tău ar rămâne fără apărare împotriva amenințărilor externe fără firewall. De asemenea, puteți vedea alte date utile, cum ar fi conexiunile cele mai utilizate, expeditorii cei mai activi și protocoalele cele mai utilizate NetFlow pentru a vedea dacă are loc vreo activitate neobișnuită.

Prețuri

Structura flexibilă a prețurilor din PRTG este unul dintre motivele pentru care a devenit un produs deosebit. Structura prețurilor variază în funcție de senzori și este potrivită atât pentru organizațiile mici cât și pentru cele mari. Structura prețurilor este prezentată mai jos:

SensorsPrice
100 Liber
500 1.600 USD (1.253 £)
1000 2.850 USD (2.232 £)
2500 5.950 USD (4.661 £)
5000 10.500 $ (8.226 £)
Nelimitat 14.500 USD (11.360 £)

După cum puteți vedea, există o versiune freeware care funcționează ca un produs convenabil în trepte pentru companii mai mici. Oferă șansa de a încerca programul fără a face angajamentul financiar pentru o achiziție mai mare. Prima versiune plătită oferă, de asemenea, un punct de preț competitiv de 1600 USD (1.253 GBP), care este semnificativ mai mic decât multe alte produse de vârf de monitorizare a rețelei.

La celălalt capăt al scalei, chiar și cele mai mari organizații sunt susținute de ediția XL1 a Monitor de rețea PRTG care oferă senzori nelimitați pentru 14500 USD (11.360 GBP). Deși majoritatea organizațiilor nu au nevoie de acest lucru, este bine să nu existe capacitate de monitorizare.

Verdict de revizuire a monitorului de rețea PRTG: credeți Hype

Monitor de rețea PRTG este un produs care poartă o mulțime de recunoaștere a numelui și trăiește pe deplin la hype-ul care îl înconjoară. Acesta oferă unul dintre cele mai eficiente costuri, scalabile și versatile sisteme de monitorizare a rețelei disponibile pe piață. De la simplul proces de configurare și descoperire automată la planificarea rapoartelor, Monitor de rețea PRTG oferă o experiență de monitorizare de care chiar și noii pot beneficia la maxim.

Vizualizarea datelor de utilizare a rețelei prin tabloul de bord este foarte ușor de făcut și interfața cu utilizatorul este Funcția cea mai convingătoare a monitorului de rețea PRTG. Indiferent dacă vă monitorizați lățimea de bandă a rețelei, serviciile cloud sau tehnologia VMware, procesul este același. Rezultatul este o experiență de monitorizare a rețelei care oferă o experiență la fel de puternică în mediile de calcul distribuite ca și în mediile tradiționale de rețea.

Indiferent dacă sunteți un IMM care caută primul instrument de monitorizare a rețelei sau o companie multinațională care caută un instrument care consacră scalabilitatea, Rețea PRTG Monitor este produsul pentru tine. Veți fi greu să găsiți o soluție care să ofere funcționalitatea diversă a acestui produs pentru un preț mai bun. Dacă doriți să încercați Monitorul de rețea PRTG al Paessler vă recomandăm să descărcați proba gratuită înainte de a efectua o achiziție.

Paessler PRTG Network Monitor Descărcați încercarea GRATUITĂ pentru 30 de zile

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 5 =

Adblock
detector