SolarWinds NPM vs Nagios XI (Față în față)

SolarWinds vs Nagios Față în față

Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds și Nagios XI sunt două dintre cele mai dominante instrumente de monitorizare a rețelei de pe piață. Fiind doi performanți de seamă din spațiul saturat de monitorizare a rețelei, i-am plasat într-o competiție din față în cap pentru a vedea cum se stivuiesc unul împotriva celuilalt. În acest articol, vom evalua performanța fiecărui produs în conformitate cu o varietate de diferențiatori cheie.

Considerații de achiziție

Atunci când achiziționați un monitor al performanței rețelei, există foarte mulți factori care trebuie luați în considerare. Acestea variază de la tehnici de monitorizare a rețelei, la Autodiscovery, alerte, și tablouri de bord personalizabile chiar până la Preț. Cu toate acestea, cel mai important lucru de luat în calcul este interfața cu utilizatorul. Interfața de utilizator va fi obiectivul prin care vă analizați rețeaua.

Chiar și o platformă completă de monitorizare a rețelei poate fi greoaie și ineficientă dacă interfața de utilizator face munca dificilă pentru administrator. Din fericire Nagios XI și Network Performance Monitor păstrează standarde ridicate, dar există diferențe distincte între cele două.

Drept urmare, capul nostru în cap se bazează în special pe aflarea care are cea mai bună interfață de utilizator pentru monitorizare. Dacă acest lucru vă permite să vedeți starea infrastructurii dintr-o privire sau să evaluați programul dintr-o aplicație mobilă, am luat în considerare analiza noastră.

Prezentare generală a caracteristicilor

Înainte de a începe, am inclus o scurtă privire de ansamblu a funcțiilor pentru a vă permite să le comparați cu ușurință:

-Monitorizarea rețelei - În ceea ce privește monitorizarea rețelei, ambele produse acceptă utilizarea SNMP, WMI și ICMP. Aceasta este o gamă solidă de protocoale cu care să lucrezi pentru monitorizarea unei rețele mari. Ca atare, ambele programe pot fi considerate adecvate pentru utilizare într-un mediu de întreprindere mare.

-Autodiscovery - SolarWinds are avantajul când vine vorba de detectarea automată a dispozitivelor din rețeaua dvs. Este abilitat să utilizeze scanări SNMP pentru a stabili care sunt dispozitivele din rețeaua dvs. și chiar le pot localiza pe o hartă topologică. Acest lucru face mult mai ușor pentru administratori să găsească ceea ce au nevoie într-un mediu de monitorizare live.

In timp ce Nagios permite utilizatorului să-și scaneze dispozitivele, trebuie să aleagă manual anumite intervale IP. La fel ca Monitor Performance Network, Nagios XI își poate crea propriile diagrame de rețea.

-Alerte și notificări - Ambii SolarWinds și Nagios livrează un standard excelent de alerte și notificări. Puteți seta parametri de alertă predefinite pe fiecare platformă și puteți decide dacă primiți notificări cu privire la evenimentele cheie prin e-mail sau SMS.

-Vizualizare și personalizare tablou de bord - Ambele produse oferă tablouri de bord de calitate, cu o mulțime de vizualizări și afișaje pentru a ajuta la monitorizarea rețelei. Atmosfera de lui SolarWind designul îi conferă marginea în acest domeniu.

-rapoarte- În ceea ce privește raportarea, Network Performance Monitor și Nagios oferă funcții de raportare a calității. Deși graficele Nagios XI au o adâncime foarte mare, monitorizarea performanței rețelei este mult mai curată.

-NetFlow, IPFIX, sFlow jFlow Monitoring - SolarWinds Network Performance Monitor este singurul produs dintre cele două care oferă NetFlow, IPFIX, sFlow și jFlow Monitoring.

-Monitorizare virtualizată - Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds are capacitatea de a monitoriza o varietate de hipervizori virtualizați, în timp ce Nagios XI este limitat doar la VMware.

-Aplicatie de mobil - SolarWinds Reţea Performanţă Monitor are o aplicație disponibilă atât pentru IOS, cât și pentru Android. Nagios XI nu are în acest moment o aplicație la distanță.

-Prețuri- SolarWindsReţea Performanţă Monitor și Nagios XI poartă ambele etichete de preț substanțiale. Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds poartă o etichetă de preț de 2.975 USD (2.245 £). Ediția standard a Nagios XI poate fi achiziționat pentru 1.995 USD (1.505 £) și versiunea Enterprise pentru 3.495 USD (2.637 £).

Monitorizarea rețelei

Monitorizarea rețelei este un domeniu de cerințe extrem de solicitante. Un monitor de rețea nu este doar responsabil de furnizarea unui serviciu individual, dar are sarcina de a ajuta la asigurarea stabilității întregii rețele. Un instrument de monitorizare a rețelei trebuie să aibă o gamă largă de instrumente pentru a scana eficient o rețea pentru vulnerabilități. Lipsa sau ignorarea unei probleme simple poate avea implicații dezastruoase sub formă de timp mort.

Drept urmare, atunci când cântărim instrumentele de monitorizare a rețelei, este important să abordăm direct aspectul principal al problemei: cum merge un produs despre monitorizarea unei rețele? În acest caz, SolarWinds Performance Network Monitor și Nagios XI folosesc ambele SNMP, WMI și ICMP pentru a verifica integritatea dispozitivelor din rețea.

Monitorizarea SNMP este locul în care programul trimite un ping dispozitivelor dintr-o rețea și așteaptă un răspuns. Programul evaluează apoi starea de sănătate a aparatului în funcție de timpul de răspuns. Aceasta permite unui monitor de rețea să se asigure că serviciile cheie sunt online. Timpurile de răspuns neobișnuit de lungi la un test SNMP indică o performanță slabă sau o defecțiune a sistemului.

Pe Network Performance Monitor puteți utiliza date extrase din rețea pentru a construi hărți de căldură fără fir. Acest lucru vă ajută să vizualizați rețeaua dvs. dintr-o perspectivă geografică. Cu ajutorul unei hărți de căldură, puteți vedea unde se află cea mai puternică și depanarea rețelei dvs. pentru zonele moarte. Dacă hardware-ul dvs. este o zonă cu conexiuni slabe, puteți pur și simplu să o mutați pentru a vă îmbunătăți serviciul sau pentru a încerca să vă îmbunătățiți întreaga rețea.

Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds

Pe de altă parte, Nagios oferă monitorizare fără agent cu SNMP. Puteți trimite capcane SNMP și monitoriza jurnalele de evenimente Windows prin program. După ce ați executat o capcană SNMP, toate obiectele aflate în funcțiune vor fi notate cu culoarea verde. Deși acest lucru nu are aceeași calitate ca monitorizarea performanței rețelei, este totuși suficient de bun pentru a funcționa într-un mediu de întreprindere.

Capcana NagiosXI SNMP

Când vine vorba de funcțiile de monitorizare a rețelei, SolarWinds Network Performance Monitor are un avantaj clar. Are la dispoziție mai multe instrumente și ajută la rezolvarea problemelor cu mult mai multe performanțe decât Nagios. Analiza NetFlow, în special, poate fi incredibil de utilă pentru a ajuta la protejarea împotriva perioadei de oprire în viitor.

Autodiscovery

Una dintre principalele provocări ale bordului unei soluții de monitorizare a rețelei trece prin procesul de configurare a acesteia cu rețeaua dvs. Fiecare topologie din rețeaua dvs. trebuie să fie contabilizată și înregistrată. Fără un instrument de descoperire automată, trebuie să configurați manual fiecare dispozitiv din rețeaua dvs. Un instrument de descoperire automată vă permite să automatizați acest proces. SolarWinds Monitorizarea performanței rețelei scanează automat toate dispozitivele din rețeaua dvs. și le conectează, pentru a putea fi monitorizate.

Acest lucru este foarte util, deoarece vă permite să atingeți terenul fără a fi nevoie să configurați de la zero o valoare întreagă a infrastructurii unei rețele. Descoperirea automată funcționează, de asemenea, pentru a descoperi dispozitive noi odată ce sunt conectate la o rețea stabilită, ceea ce face ca această soluție să fie ideală pentru întreprinderile care doresc să-și îmbunătățească infrastructura de rețea.

Nagios XI are propriul său răspuns la descoperirea rețelei, dar este departe de o soluție completă de descoperire automată. Pentru a configura dispozitivele din rețeaua dvs., trebuie să specificați intervalele IP pentru a putea fi scanate. Scanările IP pot permite utilizatorului să se descurce eficient prin topologia lor.

Vizualizare și personalizare tablou de bord

Una dintre cele mai importante părți pentru a vă putea monitoriza în mod eficient rețeaua este să aveți un tablou de bord complet pe care îl puteți personaliza. Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds vă permite să vă personalizați opiniile cu diagrame și grafice care afișează starea de sănătate a infrastructurii dvs. De exemplu, puteți genera o „imagine de ansamblu a sănătății hardware” care conține coduri de culoare dispozitive care au un nivel de actualizare, critic și de avertizare.

Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds

Nagios XI are, de asemenea, propria sa interfață de utilizator personalizabilă. Cu acest program, puteți personaliza de către utilizator, astfel încât fiecare utilizator să aibă o vedere unică a rețelei. Acest lucru este util pentru a vedea sub capota rețelei dvs. și pentru a identifica starea sistemului. Tabloul de bord afișează o serie de grafice, apeluri și diagrame care detaliază starea de sănătate a infrastructurii tale.

Tabloul de bord Nagios XI

Ca Monitorizarea performanței rețelei, tabloul de bord Nagios este codat color. Cu toate că nu are aceeași finețe și calitate lui SolarWind Interfața de utilizator are, este suficient de clar pentru a vă oferi o imagine sănătoasă a rețelei dvs. Acest lucru este important de remarcat, deoarece afișajele vizuale vor ghida cea mai mare parte a activității dvs. de monitorizare. În cele mai multe cazuri, claritatea graficelor și graficelor este mai importantă decât valorile individuale. La urma urmei, nu trebuie decât o secundă pentru a observa o tendință emergentă pe un grafic.

Alerte și notificări

Există doar atât de multe monitorizări de rețea pe care le poți face manual. Chiar dacă sunteți la biroul dvs. 24/7, vor exista momente în care scaderea atenției dvs. În aceste momente puteți rata evenimente cruciale din rețea care afectează starea serviciului dvs. Alertele și notificările vă ajută să vă păstrați și să vă atrageți atenția asupra problemelor în acele momente în care sunteți indisponibil sau distras.

Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds are un excelent sistem de alerte. Puteți configura condițiile și parametrii de declanșare specifici în care software-ul vă va notifica prin e-mail sau SMS atunci când are loc un anumit eveniment. Există, de asemenea, o fereastră de alertă în interfața de utilizator care descrie starea tuturor alertelor, inclusiv motivul din spatele alertei, timpul activ și timpul de declanșare.

Alerte SolarWinds

Puteți alege să primiți notificări pentru o gamă largă de probleme. De exemplu, pierderi mari de pachete, timp de răspuns mare, avertizare sau stare critică. Acest lucru vă asigură că nu vă lipsește nimic. Când monitorizați o rețea mare, pur și simplu păstrarea este jumătate din luptă. Scoaterea ochiului de pe minge, dacă este doar pentru o clipă, poate avea consecințe severe.

Nagios XI abordează acest lucru permițându-vă să configurați e-mailuri și notificări text. Există o gamă largă de setări de configurare, care sunt centrate pe utilizatori specifici. Utilizatorii își pot defini propriile preferințe de notificare, în funcție de e-mailurile și notificările pe care le primesc. Puteți seta alertele să crească pentru situații de avertizare, critice și de oprire. Notificările pot fi selectate sau neselectate apăsând butonul Pe sau Ocolire butoane.

Nagios Ultimele Alerte

În timp ce multe programe oferă alerte și notificări, puțini o fac la fel de bine Nagios XI și Monitorizarea performanței rețelei. Ambele sisteme oferă o grafică de stare cu simboluri clare și cu coduri de culori, dar calitatea vizuală a SolarWinds este cu mult mai mare peste tot. Nu trebuie să investești nicio perioadă pentru a vedea dacă infrastructura principală este online.

rapoarte

Monitorizarea datelor istorice este la fel de importantă precum monitorizarea datelor live. La urma urmei, pentru a câștiga o perspectivă asupra performanței rețelei acum, trebuie să știți cum a fost performanța în trecut. Posibilitatea de a crea un raport vă permite să reflectați la utilizarea rețelei dvs. și să transmiteți informațiile cheie alături de alți membri ai personalului. De asemenea, ajută la definirea unei strategii de gestionare a rețelei pe termen lung.

Rapoartele sunt ceva care Nagios XI și Monitorizarea performanței rețelei fa foarte bine. Nagios are o serie de rapoarte implicite care vă permit să vizualizați grafice și tabele pline cu valori de utilizare anterioare. Acestea pot fi exportate în JPEG pentru o inspecție mai atentă.

Există, de asemenea, pluginuri care extind această funcționalitate și vă permit să exportați în PDF pentru o inspecție mai atentă.

Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds are, de asemenea, propria sa capacitate de generare de raport. Utilizatorul poate genera rapid rapoarte cu o serie de grafice și diagrame pentru a ajunge la centrul problemelor cruciale. În timp ce rapoartele Nagios XI sunt mai ușor de utilizat, monitorizarea performanței rețelei este mult mai clară și modernă.

NetFlow IPFIX, sFlow jFlow Monitoring

O zonă care Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds are un avantaj distinct este cel al monitorizării NetFlow, IPFIX, sFlow și jFlow. Nagios XI nu le are ca parte a funcțiilor sale de monitorizare a rețelei. Aceasta este o oportunitate ratată, având în vedere importanța analizei NetFlow.

SolarWinds NetFlow Traffic Analyzer

Analiza NetFlow nu numai că ajută la creșterea vizibilității în rețea, dar vă permite, de asemenea, să detectați atacuri cibernetice. NetFlow poate indica deficiențe de performanță slabe și vulnerabilități de securitate care vor duce la timp inactiv dacă sunt neadresate. Ca rezultat, Monitorizarea performanței rețelei este alegerea evidentă în acest domeniu.

Monitorizare virtualizată

Deoarece organizațiile au gravitat mai mult spre infrastructura virtualizată, a devenit important să alegem soluții de monitorizare a rețelei care sunt concepute pentru a monitoriza acest tip de echipament. Acesta este un alt domeniu în care SolarWinds Network Performance Monitor efectuează extrem de bine. SolarWinds are propriul instrument de Virtualization Manager care permite utilizatorului să monitorizeze o varietate de hipervizori.

Pe de altă parte, Nagios are capacitatea de a monitoriza VMware, dar nu de mult. Deși acest lucru este valoros, având în vedere proeminența VMware, este departe SolarWinds„Manager de virtualizare complet. Drept urmare, marginea merge spre SolarWinds aici.

Aplicatii mobile

Lucrările la distanță au apărut ca una dintre cele mai mari tendințe din lumea tehnologiei. În consecință, aplicațiile mobile au devenit foarte importante. Acestea oferă personalului oportunitatea de a interacționa cu un serviciu fără a fi nevoie să fie la biroul lor. din pacate, Nagios XI nu are o aplicație în prezent. Acest lucru este dezamăgitor având în vedere creșterea popularității de care s-au bucurat în ultimii ani.

În contrast, SolarWinds are aplicații disponibile atât pentru Android cât și pentru IOS. Acest lucru permite personalului să verifice conturile de monitorizare pentru a se asigura că totul este în stare de funcționare. Acest lucru îl face mai potrivit pentru echipele care doresc să lucreze de la distanță.

Prețuri

În ceea ce privește prețul, ambele Nagios XI și Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds sunt egalate. Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds poate fi achiziționat la un preț de 2.975 USD (2.245 £). Este deasemenea o 30 de zile de încercare gratuită pentru a putea încerca platforma înainte de a face o achiziție. Nagios XI vine atât în ​​versiunea Standard cât și în versiunea Enterprise.

Ediția standard începe la un preț de 1.995 USD (1.504 £) și include tablouri de bord personalizate, raportare, vizualizări ale utilizatorilor personalizate și escaladări de notificări. Dacă doriți o versiune mai completă, ediția Enterprise merită luată în considerare. Versiunea Enterprise începe la un preț de 3.495 USD (2.636 £) și include rapoarte programate, rapoarte de planificare a capacității, acces la consola de server pe web și rapoarte SLA.

SolarWinds Monitor Performance Performance Network câștigă

Ambii SolarWinds și Nagios XI sunt performanți la nivel înalt în comparație cu alți concurenți de monitorizare a rețelei. Cu toate acestea, pe baza interfeței sale clare de utilizator, a descoperirii automate și a ușurinței generale, Performanța rețelei SolarWinds Monitorul este alegerea noastră de top. In timp ce Nagios XI are un set formidabil de funcții de monitorizare, nu are o funcție de descoperire automată și designul se simte puțin datat în comparație cu Monitorizarea performanței rețelei.

Cel mai important factor în criteriile noastre a fost simplitatea interfeței cu utilizatorul. Monitorizarea eficientă a rețelei se rezumă la performanța interfeței de utilizator. Dacă este prea complexă sau neplăcută, nu puteți obține o evaluare exactă a stării infrastructurii dvs. De la lansarea și rularea descoperirii automate până la utilizarea centrului de alerte pentru a acorda prioritate răspunsului dvs. la amenințări, Monitorizarea performanței rețelei face acest proces ușor.

Există puține șanse să pierdeți nimic și nu trebuie să căutați în jurul a ceea ce căutați. Nu face nicio greșeală, Nagios XI oferă și un design foarte ușor de utilizat, dar nu este la fel de ușor de utilizat. De asemenea, funcționează analiza NetFlow, sFlow și jFlow Monitorizarea performanței rețelei o gamă mai largă de instrumente cu care să lucrezi. La urma urmei, monitorizarea sofisticată a rețelei este de a ține cont de toate.

Când există o mică diferență de preț între Monitorizarea performanței rețelei și full-feature Nagios XI Ediția Enterprise, are mai mult sens să mergi pentru prima pe baza designului său superior. Monitorul de performanță al rețelei SolarWinds poate fi descărcat de aici. Alternativ, dacă preferați Nagios XI abordare clasică a monitorizării rețelei o puteți descărca de pe acest link aici.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 6 =

Adblock
detector