SolarWinds SFTP / SCP Server revizuire

Captura de ecran a site-ului web SolarWinds SFTP Server

Serverul SFTP / SCP de la SolarWinds este un sistem sigur de transfer de fișiere. Deși criptarea inclusă în acest serviciu ar putea face ca această utilitate să fie potrivită pentru transferurile de fișiere pe internet, SolarWinds vizualizează serverul său SFTP / SCP ca un instrument pentru administratorii de rețea, mai degrabă decât pentru utilizatorii finali. După cum veți vedea în această recenzie, dacă efectuați actualizări de sistem și backup-uri de configurare în resursele Cloud, utilizarea SFTP / SCP Server pentru tranzacții pe internet este perfect adecvată.

SFTP este Protocolul de securizare a fișierelor sigure, iar SCP este Protocolul de copiere sigură. Aceste două metode de transfer sunt disponibile pentru ambele aplicații ușoare. SFTP este, de asemenea, cunoscut sub numele de SSH FTP deoarece securitatea acestui protocol este derivată de la SSH, care înseamnă „Secure Shell”. SCP este de asemenea securizat de SSH, dar este de obicei asociat cu sistemele de operare Unix.

Conform SolarWinds, scopul principal al acestei aplicații este de a oferi un mecanism de arhivare a fișierelor de configurare pentru routere și comutatoare. Este, de asemenea, conceput ca un mediu pentru distribuirea actualizărilor de firmware și a patch-urilor către echipamentele de rutare. Ambele aplicații folosesc TCP pentru a gestiona conexiunile. Portul implicit pentru SFTP și SCP este 22. Cu toate acestea, puteți modifica portul utilizat pentru transferurile de fișiere de rețea în setările interfeței serverului SFTP / SCP.

Cat costa?

Serverul SFTP / SCP SolarWinds este gratuit.

MAI MULTE INFORMAȚII PE SITE-UL OFICIAL SOLARWINDS:

www.solarwinds.com/free-tools/free-sftp-server/

SolarWinds Free SFTP / SCP Server Descărcați ediția GRATUITĂ pe SolarWinds.com

Care sunt caracteristicile serverului SFTP / SCP?

Interfața aplicației nu este foarte sofisticată. SolarWinds intenționează această aplicație va fi utilizată de către administratorii de sistem, și nu de utilizatorii rețelei. Principalele caracteristici ale serverului SFTP / SCP SolarWinds includ următoarele:

1. Prelucrare eficientă

Simplitatea interfeței de utilizator pentru software-ul serverului face parte din proiectarea generală a aplicației, reducând cantitatea de resurse necesare programului. Întrucât acesta este un instrument administrativ și nu o aplicație pentru utilizatorul final, nu ar trebui să acopere rețeaua, puterea de procesare sau spațiul pe disc. Serviciul acestui utilitar este limitat la gestionarea transferului de fișiere cu o dimensiune de până la 4 GB. Deși această limită reprezintă un fișier de dimensiuni importante, existența unei limită de dimensiune a transferului de fișiere arată că aplicația își propune să mențină utilizarea lățimii de bandă redusă. SolarWinds subliniază că scopul acestui instrument este de a permite transferul fișierelor de configurare într-o rețea.

Serverul SFTP / SCP SolarWinds

2. Opțiuni de protocol

Setările serverului SFTP / SCP vă oferă opțiunea de a utiliza utilitarul cu SFTP, SCP sau ambele protocoale. De asemenea, trebuie să alegeți ce versiune de SSH trebuie să folosească sistemul cu SSH1 și SSH2 ca opțiuni disponibile. Toate transferurile utilizează TCP pentru stabilirea sesiunii, rulând în mod implicit la portul 22, dar puteți modifica numărul portului. Ați folosi SCP pentru transferuri simple de fișiere și ați opta pentru SFTP atunci când aveți, de asemenea, nevoie să creați directoare pe dispozitivele de la distanță sau să mutați fișierele pe acestea..

Setări TCP Server SFTP

3. Restricții de aplicare

Puteți limita acțiunile utilizatorului cu serverul SFTP / SCP. Aceste opțiuni închid anumite comenzi, care includ posibilitatea interogării directorului de fișiere, ștergerea unui director, crearea unui director, ștergerea fișierelor și redenumirea fișierelor. Puteți limita operațiunile serverului la doar descărcări de fișiere, doar încărcări sau transferuri în ambele direcții. Copiile noi ale fișierelor existente pe disc pot fi obligate să genereze un nou fișier, mai degrabă decât să suprascrieți fișierul existent. Puteți face serverul de fișiere disponibil pentru toate nodurile din rețea sau doar acele adrese IP introduse în setările interfeței SFTP / SCP. Restricția la SCP ar limita daunele pe care membrii echipei mai puțin experimentate sau noi le-ar putea provoca pe dispozitivele dvs. de rețea.

Setări server SFTP / SCP

4. Autentificare utilizator

Includerea securității SSH permite serverului SFTP / SCP să impună autentificarea utilizatorului. Puteți configura conturi de utilizator în paginile de configurare a interfeței serverului. Trebuie să alocați o parolă fiecărui cont de utilizator. Conturile de utilizator vă permit să identificați ce utilizator a efectuat acțiunile și să vă îmbunătățească traseul de audit.

Setări utilizator SFTP Server

Dar TFTP?

Când consultați site-ul SolarWinds, puteți observa că compania oferă și un server TFTP gratuit. Acest produs este, de asemenea, facturat de SolarWinds ca o metodă pentru backup și instalarea fișierelor de configurare. Deci, de ce compania oferă două instrumente gratuite care îndeplinesc în esență aceeași sarcină?

TFTP este Protocolul de Transfer de Fișiere Trivial. Este un sistem foarte ușor, care are nevoie de puțină putere de procesare și creează foarte puține aeriene în timpul transferurilor de fișiere. Totuși, această ușurință este obținută cu costuri reduse. TFTP nu include nicio procedură de autentificare a utilizatorului și nu are deloc criptare. Acest lucru prezintă o problemă pentru securitate, deoarece butoanele de sârmă ar putea culege datele de configurare ale dispozitivului pe măsură ce trec de-a lungul rețelei în text simplu atunci când sunt transportate de TFTP.

Nu ar trebui să riscați decât să utilizați TFTP în rețele private private. Convenția utilizării TFTP pentru sarcinile de administrare a rețelei este prevăzută de la presupunerea că rețeaua este păstrată în siguranță prin alte mijloace. În zilele noastre, când serviciile de telecomunicații, WAN-urile distribuite și serviciile Cloud sunt obișnuite, menținerea fișierelor de sistem implică transmisii pe internet. Niciodată nu ar trebui să utilizați TFTP pe internet. În schimb, ar utiliza serverul SFTP / SCP SolarWinds.

Deși serverul SFTP / SCP este un instrument excelent pentru transferul fișierelor, nu are funcții de gestionare și, prin urmare, nu vă va ajuta să urmăriți versiunile de imagini de configurare și nu poate urmări bazele de date ale furnizorilor pentru disponibilitatea plasării și actualizării. Cu serverul SFTP / SCP, obțineți o modalitate sigură de a transfera fișiere, nu un instrument de gestionare a configurației.

Care sunt cerințele sistemului?

Programul SolarWinds SFTP / SCP Server este disponibil numai pentru sistemul de operare Windows.

Dar despre rețelele mari?

Companiile cu rețele care sunt altceva decât foarte mici ar fi sfătuite să opteze pentru un sistem de configurare mai complet. Într-un astfel de caz, SolarWinds Configuration Manager ar fi o opțiune mult mai bună.

SolarWinds Network Configuration Manager (ÎNCERCARE GRATUITĂ)

SolarWinds Network Configuration Manager

SolarWinds Network Configuration Manager are o listă mai cuprinzătoare de funcții care ar oferi companiilor mai mari servicii mai bune pentru monitorizarea configurației dispozitivului. Aceste atribute se extind la procedurile de securitate care protejează împotriva modificărilor neașteptate ale setărilor dispozitivului. Odată ce un hacker intră în rețeaua dvs., accesul la configurațiile dispozitivelor de rețea, cum ar fi switch-urile și routerele este adesea primul obiectiv. Oportunitatea de a seta referințe DNS și server proxy chiar în interiorul dispozitivelor de gestionare a rețelei este prea tentantă pentru ca intrusii să reziste, astfel încât blocarea acestor configurații este importantă.

Puteți împinge actualizările de sistem de operare și de firmware și, de asemenea, să faceți backup pentru configurațiile dispozitivului cu serverul SFTP / SCP. Cu toate acestea, există mai multe controale de configurare a dispozitivului de care aveți nevoie pentru a fi complet sigure. Network Configuration Manager vă oferă șablonul de configurare și gestionarea scripturilor pentru dispozitivele dvs. de rețea, gestionarea modificărilor, auditul și urmărirea contului pentru a sprijini colaborarea echipei de management IT și delegarea sarcinilor.

Instrumentul complet de gestionare a configurației vă oferă respectarea securității datelor, care vă va ajuta să renunțați la acțiunile legale și să susțineți licitarea contractului de gestionare a facilităților. Îl poți evalua la un proces gratuit de 30 de zile.

SolarWinds Network Configuration Manager Descărcați încercarea GRATUITĂ pentru 30 de zile

SFTP / SCP Server review

Interfața de utilizator goală pentru acest utilitar arată că probabil nu ar fi un instrument bun pentru a le transmite utilizatorilor de rețea. Aceasta este destinată numai utilizării administratorilor de sistem în rețele mici. Scopul serverului SFTP / SCP SolarWinds este de a oferi o metodă sigură pentru a copia fișierele de configurare pentru echipamentele de rețea și de a trimite actualizări de firmware la același echipament.

În ciuda domeniului limitat de acțiune prevăzut de SolarWinds, Securitatea serverului SFTP / SCP ar putea permite persoanelor fizice să configureze un server cloud privat. Protecția SSH a utilității ar face-o potrivită pentru transferurile de fișiere pe internet.

Companiile cu rețele care sunt altceva decât foarte mici ar fi sfătuite să opteze pentru un sistem de configurare mai complet. Într-un astfel de caz, SolarWinds Configuration Manager ar fi o opțiune mult mai bună.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − = 12

Adblock
detector