SolarWinds Traceroute Tools Review

SolarWinds Traceroute Tools Review

Produsele SolarWinds variază ca mărime și domeniu, de la sisteme de gestionare a rețelei la utilități mici ale liniei de comandă. Printre instrumentele companiei, veți găsi două utilități Traceroute. În acest ghid, vom analiza ambele. Acestea sunt:

  • SolarWinds Traceroute (ÎNCERCARE GRATUITĂ)
  • Traceroute NG (DESCĂRCARE GRATUITĂ)

Primul dintre acestea este un instrument sofisticat, cu o interfață grafică de utilizator (GUI). Al doilea este un utilitar gratuit bazat pe text. Toate produsele SolarWinds sunt scrise pentru a funcționa pe Windows Server mediu și ambele instrumente sunt destinate să funcționeze pe sistemul de operare.

SolarWinds Traceroute (PROBLE GRATUIT)

Solarwinds Traceroute

Implementarea SolarWinds Traceroute pune un front-GUI pe utilitatea Traceroute. Implementarea urmelor este ceva mai sofisticată decât linia de comandă Traceroute cu care sunteți obișnuit este implementat cu TCP și nu cu UDP. Utilitatea adaugă și câmpuri raportarea stării routerului și a mărcii. Aceste informații sunt colectate prin intermediul sistemului de mesagerie SNMP. Cu toate acestea, nu toate routerele vor permite străinilor să interogheze aceste informații, astfel încât aceste coloane sunt mult mai probabil să fie populate de echipamente interne, decât de routere de pe internet..

SolarWinds Traceroute nu este disponibil ca o achiziție autonomă. Face parte din Setul de instrumente al Inginerului, care este un pachet de peste 60 de instrumente de administrare a rețelei. Acest pachet include un monitor al performanței rețelei și un sistem de gestionare a adreselor. Includerea instalației SolarWinds Traceroute în acest pachet vă oferă un instrument de făcut verificări rapide asupra stării de sănătate a linkurilor din rețeaua dvs.. Includerea câmpurilor SNMP în rezultatul acestei implementări Traceroute implică faptul că acest instrument este destinat utilizării pe rețele mari private mai degrabă decât ca o metodă de examinare a rutelor de pe internet. Puteți activa setul de instrumente al inginerului un proces de 14 zile gratuit

Instrumentul SolarWinds Engineer Descărcați încercarea GRATUITĂ de 14 zile

Traceroute NG (DESCARCARE GRATUITĂ)

Solarwinds Traceroute NG

Spre deosebire de SolarWinds Traceroute, puteți descărca Traceroute NG individual. Acest instrument gratuit este un avans pe linia de comandă standard Traceroute pe care o utilizați probabil acum. Acesta deschide un mediu, mai degrabă decât ieșirea la linia de comandă și are un meniu rudimentar. Cu toate acestea, acesta este un mediu bazat pe text și nu recunoaște acțiunile mouse-ului. „NG”În numele acestui instrument înseamnă„generație următoare,”Ceea ce exprimă faptul că acest instrument este un pas din clasicul Traceroute.

Un alt avantaj al Traceroute NG față de Traceroute standard este că vă oferă o opțiune de a rula teste TCP sau ICMP (UDP). Raportarea erorilor derivă din ICMP, dar includerea pachetelor TCP va face ca raportarea timpului de transmisie să reflecte mai precis călătoria conexiunilor dvs. TCP. Traceroute NG poate fi setată să se actualizeze continuu și va evidenția orice modificare a traseului, oferindu-vă o notificare atunci când orice problemă din aval a avut drept rezultat redirecționarea. Acest instrument este potrivit pentru testarea conexiunilor la internet precum și stările legăturilor de rețea.

SolarWinds Traceroute NGDescarcă Instrument 100% GRATUIT

Despre Traceroute

Traceroute este o funcție de rețea binecunoscută care arată calea cea mai probabilă pe care o vor urma conexiunile la o destinație declarată. Tehnica trimite o serie de pachete UDP care sunt toate adresate aceleiași destinații. Facilitatea folosește „timpul sa traiesti”Câmp în antetul pachetului pentru a opri fiecare pachet la un router din calea. Câmpul TTL specifică numărul maxim de routere prin care trebuie să treacă pachetul. Fiecare router care primește pachetul scade numărul TTL cu unu. Dacă un router primește un pachet cu un TTL de zero, renunță la pachet și se raportează la expeditor în format ICMP că transmisia a eșuat.

Într-un test Traceroute, un computer trimite un pachet cu un TTL de 1 iar acest lucru provoacă primul router din calea care aruncă pachetul și raportează înapoi. Următorul pachet care iese la aceeași destinație are un TTL de 2, deci al doilea router din calea va renunța la pachet și va raporta înapoi. Rutina Traceroute va continua să trimită pachete cu valori TTL progresiv până când primește confirmare de livrare înapoi de la destinație.

Toate mesajele de eroare primite de Traceroute sunt compilate într-o listă de routere din calea către destinație. O altă informație pe care o poate obține o sondă Traceroute este timpul necesar pentru ca un pachet să ajungă la fiecare router din calea și ca routerul să răspundă cu un mesaj de eroare. Prin această metodă simplă, un administrator de rețea poate detecta unde legăturile încetinesc o conexiune. Traceroute de fapt trimite mai multe pachete pentru fiecare hop și astfel rezultatele raportate arată viteza medie și vor înregistra, de asemenea, orice pierdere de pachete la test.

Limitări de urmărire

Traceroute nu poate analiza ce s-a întâmplat pe o conexiune anterioară și nu poate seta rutele pe care le vor lua conexiunile viitoare. Fiecare router dintr-o cale își face propriile calcule pe care dintre dispozitivele învecinate ar trebui să transmită un pachet. Această decizie se bazează pe o bază de date cu cele mai rapide rute pentru a ajunge la o anumită destinație. Routerele deteriorate sau supraîncărcate în aval vor modifica aceste calcule. in orice caz, notificările problemelor de router necesită timp pentru a se propaga pe internet, astfel că cea mai eficientă cale va fi în cele din urmă recalculată de un router odată ce se vor primi informații despre problemele din aval. Routerele care se apropie de punctul de eșec vor primi informațiile mai devreme și astfel vor transmite pachete către un router diferit, care poate nu este pe calea cea mai scurtă.

Faptul că calculele rutelor se schimbă constant înseamnă că raportul de la Traceroute ar putea să nu reflecte ruta exactă pe care a făcut-o o conexiune anterioară. Este deosebit de util dacă poate fi utilizat în paralel cu o conexiune problematică de durată. Într-un astfel de caz, administratorul de rețea va primi înapoi un raport pe aceeași rută pe care o urmărește conexiunea lentă. Traceroute NG poate fi setat să funcționeze constant, ceea ce vă va oferi un statut live pe calea unei legături esențiale și veți putea vedea când se schimbă ruta respectivă din cauza defectării dispozitivului pe ruta preferată inițial.

Tipuri de interfață Traceroute

Administratorii de rețele de sezon sunt obișnuiți să utilizeze utilitățile de linie de comandă atunci când investighează probleme de performanță. Formatul de ieșire al lui Traceroute standard este foarte ușor de urmat întrucât câmpurile pentru fiecare înregistrare sunt, într-unul sau două caractere, întotdeauna aceeași lățime, astfel încât o acumulare de înregistrări se afișează pe ecran într-un format asemănător unei tabele.

Traceroute NG deschide un mediu funcționează cam ca o instalație Windows GUI. Cu toate acestea, acesta nu răspunde la mouse și o structură de meniu limitată este implementată prin apăsări de taste. Traceroute NG umple fiecare câmp din ieșire rezultând în apariția unei tabele perfecte.  Acest format este foarte ușor de urmărit și instrumentul gratuit vă poate oferi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a face un test rapid cu privire la performanțele conexiunii.

Utilizarea unei interfețe grafice de utilizator pentru SolarWinds Traceroute aliniază câmpurile din fiecare înregistrare într-un tabel perfect. Adăugă culoare și comenzile sunt puse în aplicare de butoane, mai degrabă decât de text tastat. Unii administratori de rețea consideră că acest tip de interfață le permite să execute o urmă mai rapidă decât o utilitate de linie de comandă, unde erorile de tastare pot întârzia executarea cu succes a Traceroute. Atât în ​​SolarWinds Traceroute, cât și în Traceroute NG, ieșirea poate fi salvată într-un fișier. Cu SolarWinds Traceroute, salvarea ieșirii într-un fișier se realizează cu ajutorul unui indicator de mouse și a opțiunilor de meniu, în Traceroute NG funcția de salvare este disponibilă pe un meniu condus de tastatură.

Opțiuni Traceroute

Care implementare a Traceroute este mai bună, SolarWinds Traceroute sau Traceroute NG? Ambele furnizează avansuri la comanda standard Traceroute. În cele din urmă, alegerea instrumentului dvs. se va reduce la preferințele personale, obiceiurile și stilul de lucru. Faptul că Traceroute NG este gratuit înseamnă că nu aveți nimic de pierdut prin descărcarea și instalarea acestuia. Dacă aveți un buget zero pentru instrumente de administrare a rețelei, atunci acest utilitar va fi singura dvs. opțiune.

SolarWinds Traceroute face parte dintr-un pachet foarte mare de peste 60 de instrumente de rețea, deci, dacă sunteți pe piață pentru o serie de instrumente de administrare a rețelei, atunci Setul de instrumente al inginerului reprezintă o valoare foarte bună pentru bani, iar SolarWinds Traceroute se află în acel pachet, așa că îl vei deține indiferent dacă alegi să-l folosești sau nu. SolarWinds oferă o probă gratuită de 14 zile a Setului de Instrumente al Inginerului.

Instrumentul SolarWinds Engineer Descărcați încercarea GRATUITĂ de 14 zile

Imagine: rețea Europa de la PXHere. Domeniu public

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 2 = 10

Adblock
detector