TFTPD32 TFTP Server Review (Protocol de transfer de fișiere banale)

TFTPD32 TFTP Server Review

TFTPD32 este un utilitar util pentru colectarea și distribuirea fișierelor de sistem într-o rețea mică. Instrumentul a fost dezvoltat de francezul Philippe Jounin și este disponibil pentru descărcare gratuită pe site-ul său.

TFTPD32 este de asemenea disponibil într-o versiune pe 64 de biți. Acesta se numește TFTPD64. Instrumentul funcționează pe sistemul de operare Windows de la Windows 95 la Windows 10.

Instrumentul nu acționează doar ca un server TFTP, ci va funcționa ca și un client TFTP. Alte funcții din aplicație sunt un program server DNS, un utilitar DHCP, Management Syslog, și un client SNTP. Utilitarul are un terminal GUI, iar codul este open source, astfel încât să puteți citi prin program pentru a vedea cum funcționează.

working_tftpd32

Despre TFTP

Protocol de transfer de fișiere banale este un sistem ușor pentru mutarea fișierelor mici în jurul unei rețele. Protocolul nu include niciun serviciu de criptare, deci nu este potrivit pentru transferurile de fișiere pe internet. Principala utilizare a acestui sistem a fost pentru distribuirea fișierelor de configurare la dispozitivele de rețea în timp ce pornesc. TFTP este utilizat ca parte a BOOTP și a mediului de execuție pre-boot. Protocolul este definit în RFC 1350.

Deoarece BOOTP nu mai este utilizat pe scară largă, utilitatea TFTP se diminuează. Procesul DHCP devine din ce în ce mai popular. in orice caz, TFTP este încă util pentru transferul instantaneelor ​​de configurare într-un magazin central și pentru returnarea acestor date în cazurile în care configurația dispozitivului trebuie rulată înapoi. TFTP trece peste UDP și contactul este inițiat și la portul 69.

TFTPD32 pentru TFTP

Utilitatea facilității TFTPD32 pentru TFTP este că are câteva extras care îmbunătățesc standardul TFTP gol. Condițiile unui transfer pot fi optimizate prin modificarea opțiunilor TFTP (care fac parte din standard), cum ar fi tsize, blocksize, și pauză.

TFTP nu include niciun fel de funcții de director și nici nu puteți lista fișiere pe computerul de la distanță. Cu toate acestea, TFTPD32 adaugă aceste capacități. Ecranul include o bara de progres, ceea ce este un plus util, în special dacă îl utilizați vreodată pentru a transfera fișiere mari.

TFTPD32 pentru DHCP

Dacă implementați DHCP în rețeaua dvs., nu trebuie să mergeți și să investiți într-un instrument de server DHCP fantezist, deoarece acesta este încorporat în TFTPD32. Modulul serverului DHCP poate distribui un număr nelimitat de adrese IP și poate aloca adrese statice precum și furnizarea unui alocare automată a adreselor IP sistem.

Când configurați serviciul DHCP, trebuie doar să introduceți adresa IP de pornire și dimensiunea pool-ului. Puteți introduce, de asemenea, numele de domeniu implicit, masca și routerul implicit pentru procedurile DHCP.

TFTPD32 pentru DNS

Nu trebuie să rulați serviciul DNS pe același computer ca serverul DHCP, dar dacă aveți o rețea mică, probabil că o să faceți. Interfața pentru TFTPD32 pune ambele aceste servicii în aceeași fereastră, dar pe file diferite. Trecerea de la o filă la alta nu închide serviciile din filele ascunse, toți vor continua să ruleze indiferent dacă îi vizionați sau nu.

Dacă decideți să puneți serviciul DNS pe un alt computer, atunci trebuie doar să instalați o altă copie a TFTPD32 pe acel computer și să utilizați doar fila DNS în interfața sa.

TFTPD32 pentru managementul Syslog

Fila Syslog din TFTP32 vă permite să consultați mesajele Syslog în timp ce circulă prin rețea. Poti de asemenea specificați numele de fișier pentru stocarea Syslog. Interfața nu oferă capabilități de analiză Syslog, dar puteți gestiona fișierele Syslog și puteți încărcați mesaje în vizualizatorul interfeței dintr-un fișier.

Vezi și: 15 cele mai bune servere Syslog gratuite pentru Linux și Windows

Utilizează TFTPD32

Combinația de funcții în TFTPD32 vă economisește mulți bani deoarece elimină costul achiziționării unui sistem DHCP, server DNS, server Syslog și manager de configurare. În fiecare modul, TFTPD32 oferă doar serviciile de bază de care aveți nevoie pentru a gestiona fiecare dintre sarcinile dvs. de rețea. De exemplu, nu există niciun fel de funcții de reconciliere DHCP / DNS și nu există un instrument Manager de adrese IP acolo pentru a verifica adresele abandonate.

TFTPD32 este un ideal instrument de administrare a rețelei de pornire pentru rețele mici. Pe măsură ce rețeaua dvs. crește, veți vedea că aveți nevoie de mai multe capacități de analiză și mai multă automatizare a sarcinilor. Asa de, în cele din urmă veți depăși TFTPD32. Într-o rețea mică, furnizarea funcțiilor de bază și lipsa funcțiilor este un avantaj deoarece, dacă îți administrezi singur rețeaua, probabil că nu vei avea timp să folosești acele funcții suplimentare. Pe sisteme mai mari, responsabilitățile de gestionare a configurației și de gestionare a adreselor vor deveni rapid gestionabile fără mai multe automatizări de proces și alerte predictive.

Folosești TFTPD32 pentru rețeaua ta? Crezi că oferă toate funcțiile de care ai nevoie pentru a-ți gestiona rețeaua? Adăugați instrumente suplimentare pentru a vă asigura că aveți toate capacitățile necesare pentru a vă gestiona rețeaua cu succes? Lasă un mesaj în secțiunea Comentarii de mai jos și anunță-ne despre experiența ta cu TFTPD32.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

35 + = 41

Adblock
detector