Top 14 instrumente de gestionare și monitorizare a serverului pentru 2020 (gratuit și plătit)

Top 14 instrumente de gestionare și monitorizare a serverului pentru 2020 (gratuit și plătit)

Configurarea serverelor nu este o sarcină atât de complicată în zilele noastre. Este mult mai dificil să urmăriți utilizarea, performanța și problemele potențiale de întreținere. Complicații mai mari apar atunci când extindeți infrastructura pentru a include un număr de servere. Nu doriți să vă lăsați prins în cumpărături de la un singur furnizor și poate fi avantajoasă utilizarea unei combinații de sisteme de operare din rețeaua dvs..

Analizăm multe detalii despre fiecare dintre instrumentele pe care le oferim mai jos, dar în cazul în care aveți scurt timp, iată o listă sumară a celor mai bune 14 instrumente de gestionare și monitorizare a serverului:

 1. SolarWinds Server și Monitor de aplicații (SAM) (ÎNCERCARE GRATUITĂ) Monitor de server care acoperă serverele Dell PowerEdge, serverele HP ProLiant, serverele IBM eServer xSeries, rafturile Dell PowerEdge Blade, carcasele HP BladeSystem, Microsoft Windows Server și hipervizorii VMware vSphere.
 2. Paessler PRTG Network Monitor (PROB GRATUIT) Acesta este un instrument de rețea, server și aplicație unificat, care monitorizează capacitatea procesului, utilizarea memoriei, starea și performanța discului, starea ventilatorului și sănătatea alimentării cu serverele dvs..
 3. Atera (TRIAL GRATUIT) O platformă bazată pe cloud pentru furnizorii de servicii gestionate care include funcții de gestionare a rețelei, a serverului și a aplicațiilor.
 4. Monitorizarea serverului Site24x7 (TRIAL GRATUIT) Sistem bazat pe cloud care poate monitoriza o gamă largă de servere, inclusiv servere bazate pe Windows și Linux și mai multe, VMware și Docker și mai multe medii, împreună cu zeci de pluginuri.
 5. Managerul de aplicații ManageEngine (TRIAL GRATUIT) Această monitorizare a aplicațiilor acoperă, de asemenea, starea de sănătate a serverului și oferă stări live privind utilizarea procesorului, performanța și capacitatea discului, utilizarea memoriei și performanța I / O.
 6. Densitatea serverului Acest instrument monitorizează site-urile și serverele pe bază de cloud; acoperă serverele la fața locului Linux și Windows și AWS, sau serverele cloud bazate pe Azure.
 7. Nagios XI Un sistem de monitorizare a rețelei care acoperă și aplicații și servere. Puteți opta pentru o versiune gratuită, numită Nagios Core.
 8. Icinga Acest instrument este o adaptare a Nagios Core și este liber de utilizat.
 9. Instrumental Acesta este un monitor de aplicație care acoperă, de asemenea, stările serverului, în special: utilizarea procesorului, starea discului, informațiile de încărcare, activitatea de memorie, interacțiunea rețelei și evenimentele de schimb de pagini.
 10. Zabbix Un monitor de sistem gratuit care urmărește operațiunile procesorului, utilizarea memoriei, ratele de eroare I / O, spațiul pe disc, starea ventilatorului, temperatura și performanța alimentării pe serverele dvs..
 11. OP5 Un monitor de server care permite planificarea capacității și analiza tendințelor.
 12. Monitis Un serviciu bazat pe cloud care monitorizează aplicațiile și starea serverului.
 13. Anturis Un monitor de server bazat pe cloud care urmărește procesorul, memoria, utilizarea discului, schimbul de pagini, starea sursei de alimentare, starea ventilatorului și temperatura.
 14. Motadata Un instrument de monitorizare a rețelei, a serverului și a aplicațiilor care urmărește volumele de disc și capacitatea de rezervă, utilizarea procesorului și utilizarea memoriei.

Conectarea pe rând a fiecărui server și verificarea manuală a performanței necesită foarte mult timp. Acesta este motivul pentru care instrumentele de gestionare și monitorizare a serverului au devenit atât de importante. Instrumentele de administrare a serverului de la distanță vă vor permite să gestionați servere pe mai multe site-uri și să vă îmbunătățiți eficiența.

Tipuri de servere

Termenul „server” este un termen curat care acoperă o gamă largă de operații. Puteți avea un server de stocare / fișiere atașat la rețea, un server web, un server de aplicații și un server de e-mail în rețea. Valorile cheie ale performanței de care aveți nevoie pentru a păstra controlul în fiecare dintre aceste cazuri sunt diferite.

Dacă luați în considerare serviciile cloud, serverele dvs. web, poștă, aplicație și stocare ar putea fi în afara locului și în proprietatea unei alte companii. Așadar, urmărirea tuturor serverelor cu care veți ajunge când vor fi în mai multe locații diferite poate fi un coșmar.

Monitorizarea serverului

Obținerea unei interfețe unificate pentru a monitoriza toate serverele dintr-o singură locație ar trebui să fie prioritară. Aveți două elemente principale de urmărit pe un server: hardware și software. Aveți nevoie de un instrument de monitorizare a serverului care vă poate oferi date în direct cu privire la performanțele hardware, cum ar fi spațiul de disc, procesorul și utilizarea memoriei, dar trebuie să vedeți și ce procese operează pe server și câte resurse consumă fiecare instanță de proces..

Deși cel puțin un membru al echipei va avea monitorul serverului deschis tot timpul, nu vă puteți aștepta cu adevărat să dedicați resurse umane pentru ca o persoană să stea uitându-se la tabloul de bord al monitorului serverului. Aveți nevoie de un instrument de monitorizare a serverului care combină colectarea de rutină a datelor în direct, cu evaluarea stării pentru a oferi alerte. Alertele automate vor înlătura nevoia de a conecta pe cineva la un birou. Un sistem care include notificarea alertelor prin SMS sau prin e-mail vă va face munca mult mai ușoară.

Continuați utilizarea hardware-ului pentru a evita problemele de performanță. Așadar, obținerea unei vizualizări asupra volumelor proceselor în timp real vă va oferi posibilitatea de a vă prezice și regla cerințele de capacitate.

Managementul serverului

Planificarea capacității vă conduce la problemele legate de gestionarea serverului. Pentru a servi mai bine companiei, acționarilor și clienților săi, capacitatea serverului tău ar trebui să aibă un spațiu de rezervă pentru a contabiliza creșterile cererii, fără a fi supra-provizionate, ceea ce ar provoca cheltuieli inutile.

Este dificil să iei în considerare cerințele serverului fără să iei în considerare și alte echipamente, cum ar fi rețeaua ta fizică sau virtuală, sursa de alimentare, echipamentele pentru locuințe și disponibilitatea personalului. Toate diferitele variabile care fac afacerea dvs. unică înseamnă că nu există un singur pachet de management și monitorizare a serverului care să fie cel mai bun pentru fiecare companie acolo..

Disponibilitatea hardware și locația sunt factori importanți pentru ca managerul de sistem să fie atent. Expirarea licențelor software, gestionarea patch-urilor și prevenirea instalațiilor software neautorizate sunt alte sarcini de administrare a serverului care intră în rolul de management.

Roluri de administrare a serverului

Funcțiile de administrare a serverului unui serviciu de administrator de sistem intră în sarcina personalului superior. Multe controale de monitorizare și întreținere a serverului pot fi alocate personalului de juniori sau complet automatizate.

Deci, în funcție de dimensiunea companiei dvs. și de dimensiunea echipei de administrare a sistemelor dvs., capacitatea de a defini rolurile utilizatorului și de a limita accesul la datele sistemului va varia în importanță. Dacă sunteți o companie mică, cu foarte puține servere și o singură persoană responsabilă de gestionarea acestora, este posibil să aveți nevoie de un singur rol de utilizator și un singur cont de utilizator pentru instrumentul dvs. de monitorizare a serverului. Dacă aveți o echipă mare și trebuie să alocați sarcini de specialitate fiecărui angajat, atunci funcțiile de management de acces devin prioritare. Gestionarea completă a serverelor dvs. necesită o serie de instrumente de administrare a serverului. Dacă trebuie să vă angajați în administrarea serverului la distanță, va trebui să vă extindeți lista de cumpărături cu instrumente de gestionare și mai departe.

Selectarea instrumentului de server

Căutați următorii factori atunci când alegeți un instrument de gestionare și monitorizare a serverului:

Interoperabilitate multi-furnizori

Deși este posibil să fiți mulțumit de furnizorul dvs. hardware actual, este probabil o greșeală să vă legați de un sistem de monitorizare care depinde de un singur producător. Așadar, chiar dacă aveți deja toate echipamentele de la un singur brand, creați flexibilitate pentru viitor pentru a vă oferi opțiuni.

Informații care să corespundă cerințelor dvs.

Încercați să adaptați instrumentul de gestionare a serverului la cerințele actuale de monitorizare a serverului. Deși există câteva pachete foarte complete de administrare a serverului, nu trebuie să fiți tentat să cumpărați utilități pe care nu le veți folosi niciodată. Dacă aveți doar un sistem mic pe care îl gestionați de unul singur și cumpărați un pachet de monitorizare adaptat sistemelor mari gestionate de echipă, este posibil să fiți nevoit să vizitați atât de multe ecrane diferite pentru a obține atât de puține informații încât aveți nevoie încât să ajungeți la abandonarea software-ul.

scalabilitate

Dacă operezi o afacere mică, căutați o versiune redusă a unui pachet de manageri de sistem. Acest lucru vă va permite să actualizați instrumentul de monitorizare a serverului pe măsură ce compania dvs. se extinde. Dacă cumpărați un pachet de la o companie care se adresează numai companiilor mici, va trebui să schimbați furnizorii la un moment dat și să aflați cum să vă faceți treaba cu un instrument de monitorizare cu totul nou.

Automatizarea procesului

Un instrument care vă arată doar ceea ce face serverul dvs. nu este suficient de bun. Aveți nevoie de sistemul dvs. de monitorizare a serverului pentru a avea grijă automat de activitățile de administrare a serverului de rutină. În acest caz, intervenția umană a acestor sarcini se reduce la verificarea jurnalelor. Un astfel de loc de muncă creează o oportunitate de formare excelentă pentru un stagiar și îți eliberează timpul pentru sarcini mai importante.

Definirea rolurilor

Chiar dacă sunteți unic administrator de sistem, posibilitatea de a crea roluri pentru a acorda acces parțial la tabloul de bord al sistemului dvs. de monitorizare a serverului poate fi foarte utilă. Crearea rolurilor înseamnă că puteți acorda acces la raport la personalul de conducere și să îi permiteți să răspundă propriilor întrebări. Într-o zi, s-ar putea să vă asistați cu un asistent și veți avea nevoie de ajutorul respectiv pentru a avea acces la o parte a sistemului, fără a vă controla instrumentul de gestionare.

Funcții și rapoarte personalizabile

Oricât de bine este organizat un instrument de gestionare a serverului, veți găsi întotdeauna că doriți să puteți muta o coloană pe un raport sau să schimbați o parte din date pentru o altă informație. În mod similar, capacitatea de a personaliza tabloul de bord pentru a obține cele mai importante valori pe o poziție proeminentă este o necesitate de economisire a timpului..

Cheltuieli generale

Vânzătorii de instrumente de gestionare a serverului sunt de obicei foarte deschiși cu privire la dimensiunea companiei pentru care software-ul lor este potrivit. Unii furnizori încearcă să ofere atenție tuturor, dar, în cele din urmă, software-ul lor a fost scris pentru a funcționa cel mai bine pentru o dimensiune specifică a întreprinderii. Nu doriți ca sistemul dvs. de monitorizare să încetinească serverul sau să genereze prea mult trafic de rețea. Singurul mod în care vei ști cu adevărat dacă un pachet este potrivit pentru afacerea ta este să îl încerci. Din fericire, mulți furnizori oferă perioade de încercare.

Cele mai bune instrumente de gestionare și monitorizare a serverului

Având în vedere criteriile de mai sus, am creat astăzi o listă cu cele mai bune zece cele mai bune instrumente de gestionare și monitorizare a serverelor de pe piață. Lista include sisteme potrivite pentru întreprinderile mici și altele care sunt mai bune pentru corporațiile mari. Veți citi despre software local și, de asemenea, soluții cloud.

1. Serverul SolarWinds și Monitorul de aplicații (SAM) (PROBLE GRATUIT)

SolarWinds Server și aplicație Monitor

SolarWinds este un producător important de software de monitorizare a infrastructurii IT. Serverul și Monitorul de aplicații (SAM) poate fi conectat împreună cu monitorizarea performanței rețelei companiei pentru a crea un sistem de monitorizare cu adevărat cuprinzător pentru afacerea dvs. Totuși, aceasta este o soluție mai potrivită pentru marile corporații.

Acest software poate interacționa cu:

 • Servere Dell PowerEdge
 • Servere HP ProLiant
 • Servere IBM eServer xSeries
 • Dell PowerEdge rafturi pentru lamă
 • Carcasele HP BladeSystem
 • Microsoft Windows Server
 • Hipervizorul VMware vSphere

Puteți centraliza toate administratorul de server de pe mai multe site-uri și, de asemenea, puteți integra performanța serverului cloud. Sistemul SAM SolarWinds poate monitoriza serviciile AWS și Azure și va acoperi stocarea, bazele de date și peste 1.200 de aplicații, precum și sănătatea hardware-ului serverului.

Valorile hardware ale serverului care sunt monitorizate de sistemul SolarWinds includ utilizarea procesorului, hard disk-ul, matricea, sursa de alimentare și starea ventilatorului.. Prezentarea generală a performanței aplicației este codată prin culori cu verde care semnifică condiții normale și stări critice evidențiate cu roșu. Această reprezentare face monitorizarea performanței foarte ușor de efectuat.

Programul de monitorizare are o funcție de descoperire automată, care vă va identifica hardware-ul și aplicațiile fără nici o intervenție din partea dvs. Această caracteristică este, de asemenea, un atribut cheie al sistemului de monitorizare a rețelei companiei. Tabloul de bord include o serie de șabloane de sarcini pre-scrise, care vă vor ajuta să automatizați activitățile de monitorizare periodică și de întreținere preventivă. Există, de asemenea, rapoarte prealabile și alerte încorporate în software-ul de monitorizare.

Utilitarul Appstack vă ajută să urmăriți utilizarea infrastructurii pe baza unei aplicații. Acest lucru vă va ajuta identificați de unde provin creșterile cererii și vă ajută să vă planificați mai bine capacitatea. Acea interdependență dintre accesul software și hardware-ul său de suport se extinde și la activitatea rețelei. De exemplu, dacă întâmpinați brusc probleme cu SQL Server, trebuie să introduceți toate instrumentele de administrare a serverului pentru a rezolva pe deplin cauza acelei probleme.

Puteți personaliza Tabloul de bord, creând diferite puncte de vedere pentru diferite roluri, ceea ce vă va permite să delegați responsabilitatea membrilor echipei de juniori. De asemenea, puteți personaliza rapoarte și crea propriile rutine de automatizare și alerte personalizate. Aceste funcții fac SolarWinds SAM un instrument cu adevărat important de administrare a serverului.

În afară de Monitorizarea performanței rețelei, puteți integra acest modul cu un analizor de trafic de rețea, un manager de configurare a rețelei, un monitor de stocare și un monitor de virtualizare. Standard Server and Application Monitor include funcții de manager de virtualizare pentru monitorizarea sistemelor Hyper-V și VMware ESX.

ALEGEREA EDITORILOR

Unul dintre cele mai oferite instrumente disponibile, puteți monitoriza atât serverele fizice, cât și cele de pe serviciile cloud precum AWS și Azure. Automatizează cât mai multe sarcini, atât identificând hardware-ul cât și aplicațiile și folosind șabloane pre-scrise pentru a automatiza sarcinile obișnuite. Suportând peste 1200 de aplicații, puteți identifica creșterile cererii pe baza aplicației. Cu un tablou de bord complet personalizabil pentru mai multe roluri, acesta este un instrument extrem de flexibil.

Descarca: Proces complet GRATUIT de 30 de zile la SolarWinds.com

Site-ul oficial: www.solarwinds.com/server-application-monitor

Sistem de operare: Windows Server

2. Monitorul de rețea PRTG Paessler (TRIAL GRATUIT)

Monitorul serverului Paessler PRTG

Paessler PRTG Network Monitor este un sistem de monitorizare a infrastructurii foarte cuprinzător, care vine chiar într-o versiune gratuită. Opțiunea freeware are o limită de 100 de senzori, dar altfel conține toate opțiunile prezentate de sistemul plătit. Aceasta este una la care întreprinderile mici trebuie să fie foarte atenți, deoarece pachetul include atât de multe caracteristici, încât ai putea ajunge să petreci toată ziua jucându-te cu el și să nu te duci la treabă. Deci, alegerea acestei opțiuni necesită multă planificare și disciplină dacă sunteți doar o întreprindere mică, cu foarte puține facilități de monitorizat.

Pachetul include funcții de monitorizare a rețelei și puteți acoperi cu ușurință toată infrastructura întreprinderii dvs. cu PRTG. Într-adevăr acesta este un pachet potrivit pentru corporații foarte mari, dar Paessler produce și puncte de preț care vor tenta companiile mijlocii.

Tabloul de bord al PRTG este foarte atractiv și include cadranele, graficele liniare și diagramele pentru a face verificările de stare o sarcină rapidă.

Monitorizarea componentelor hardware acoperă capacitatea procesorului, utilizarea memoriei, starea și performanța discului, starea ventilatorului și sănătatea alimentării. PRTG va deveni o componentă esențială a instrumentelor dvs. de administrare a serverului.

PRTG interacționează cu:

 • Interval HPE ProLiant
 • Dell PowerEdge
 • Cisco UCS
 • IBM System X

Monitorul de aplicații de server are proceduri specializate pentru servere web, servere de mail (inclusiv servere Exchange), servere de baze de date și servere virtuale. Sistemul PRTG descoperă automat întreaga infrastructură incluzând servere, rețea, echipamente de rețea, dispozitive terminale, servicii cloud și medii virtuale. Această abordare completă permite sistemului să treacă prin consecințele stărilor într-o parte a infrastructurii dvs. și să vă avertizeze asupra impactului pe care îl vor avea orice modificări asupra performanței serverului dvs., precum și examinarea stării de sănătate a serverului în timp real.

PRTG include un receptor Syslog, care va aduna mesaje Syslog și va acționa ca un server Syslog.

Mediile virtuale pe care PRTG le poate monitoriza includ:

 • Hyper-V
 • XEN
 • Containere Virtuozzo Paralele
 • Amazon EC2

Modelul de prețuri Paessler înseamnă că plătiți o singură dată pentru software și păstrați dreptul de a-l utiliza pentru totdeauna, veți primi întreținere și asistență incluse doar pentru un an odată cu achiziția. După aceea, va trebui să plătiți pentru un contract anual de întreținere pentru a putea beneficia de patch-uri și actualizări software.

Versiunea gratuită a PRTG vă permite să monitorizați 100 de condiții, la care compania face referire ca senzori. Cel mai ieftin dintre pachetele plătite costă 1.600 USD și îți oferă dreptul de a monitoriza 500 de senzori. Pachetul de top poate fi potrivit pentru întreprinderile foarte mari și costă 60.000 USD.

Puteți avea un 30 de zile de încercare gratuită a sistemului complet cu senzori nelimitați. Când vine momentul să cumpărați, selectați ce condiții doriți să monitorizați în toată infrastructura, inclusiv în rețea. Dacă sunteți interesat să utilizați doar sistemul PRTG pentru a vă monitoriza serverele și aplicațiile, ați grupa alocația de senzor în jurul factorilor asociați serverului.

Paessler PRTG Network Monitor Descărcați încercarea GRATUITĂ pentru 30 de zile

3. Atera (PROBA GRATUITĂ)

Top 14 instrumente de gestionare și monitorizare a serverului pentru 2020 (gratuit și plătit)

Atera este un sistem pentru care este comercializat furnizori de servicii gestionați (MSPs). Sistemul este disponibil online, astfel încât MSP nu are nevoie să instaleze niciun software în spațiile sale sau să gestioneze propria infrastructură de asistență. Datorită Atera, tot un MSP trebuie să înceapă să-și servească clienții este un laptop cu un browser web și o conexiune la internet. Din acest motiv, Atera este foarte atrăgător pentru micii MSP-uri și tehnicieni independenți de asistență independentă.

Principalul punct al sistemului Atera este de a permite monitorizarea și gestionarea la distanță a acestora rețele, servere și aplicații. Deși MSP nu are nevoie să instaleze niciun software pe site-ul său, site-ul clientului are nevoie de agenți instalați pe echipamentul său monitorizat.

Funcțiile de monitorizare a serverului Atera includ Supravegherea procesului de utilizare a procesorului, a discului și a memoriei. Serviciul este de asemenea capabil să îndeplinească funcții de administrare. Poate enumera toate software-urile instalate pe un server și pot activa administrarea licențelor. De asemenea, poate curăța discuri, defragmentându-le și eliminând fișierele temporare pentru a elibera spațiu.

Sistemul Atera include un manager de patch-uri care va menține actualizate sistemele de operare și aplicațiile cheie. Managerul de patch-uri poate fi setat să funcționeze automat odată ce este notificat despre disponibilitatea unui nou patch. Poate derula acele modificări pe mai multe servere pentru o organizație client.

Setul complet de instrumente pe care Atera le oferă MSP-urilor se numește a monitorizare și gestionare la distanță (RMM) sistem. Pachetul RMM este completat de un alt grup de funcții, care sunt cunoscute sub numele de colectiv automatizarea serviciilor profesionale instrumente sau „PSA”. Sistemul PSA include toate caracteristicile de care un MSP are nevoie pentru a-și desfășura activitatea. Aceste utilități includ managementul contractelor, managementul clientului și managementul echipei.

Clienții Atera nu plătesc pentru pachetul software în avans. In schimb, platforma este taxată pentru un abonament lunar de către tehnician. Există, de asemenea, un plan anual de plată disponibil. Taxa de abonament include procesarea cloud și spațiul de stocare. Serviciul poate fi testat pe un 30 de zile de încercare gratuită.

AteraStart Trial GRATUIT de 30 de zile

4. Monitorizarea serverului Site24x7 (TRIAL GRATUIT)

Top 14 instrumente de gestionare și monitorizare a serverului pentru 2020 (gratuit și plătit)

Site24x7 este un produs al Grupul Zoho, care deține și ManageEngine. Astfel, veți vedea o mulțime de asemănări între Site24x7 Monitorizare server ecrane și secțiunea de monitorizare a serverului din Managerul de aplicații ManageEngine.

O mare diferență pe care o veți observa despre Site24x7 este că se percepe o abonament lunar, mai degrabă decât o taxă unică. Acest lucru este deosebit de avantajos pentru startup-uri și companii în creștere, deoarece nu trebuie să plătiți niciun cost software avansat.

Site24x7 este orientat către gestionarea serverelor, care necesită practic monitorizarea întregii infrastructuri atât la fața locului, cât și în afara. Deci, pachetul include module de monitorizare a rețelei, a serverului și a aplicațiilor.

Sarcinile standard de monitorizare a Site24x7 acoperă peste 30 de stări, inclusiv Performanța procesorului, capacitate de memorie, utilizarea discului, și potențial, rate de activitate a interfeței de rețea, și performanță software. Instrumentul urmărește resursele sistemului de operare, cum ar fi portul, NFS, spațiul de fișiere și crearea de directoare.

Site24x7 poate monitoriza gazdele cu următoarele sisteme de operare:

 • ferestre
 • Windows Server
 • Linux
 • FreeBSD
 • OS X

De asemenea, poate funcționa cu următoarele medii virtuale și servere cloud:

 • Microsoft Hyper-V
 • Virtualizare VMware
 • Containerele de andocare
 • Microsoft Azure
 • Servicii Web Amazon (AWS)

Consola pentru monitor este bazată pe browser și găzduită de la distanță. Vă oferă acces la fișiere și rapoarte importante din propriul sistem. Acestea includ Syslog și Jurnal de evenimente mesaje. De asemenea, interacționează cu implementările dvs. Active Directory. Instrumentul vă va ajuta să gestionați aceste înregistrări importante ale sistemului, care ajută la urmărirea utilizării și detectarea intruziunilor.

Deoarece monitorul este bazat în afara rețelei dvs., nu trebuie să fiți conectat la spațiile dvs. de afaceri. Tu poate accesa consola de oriunde - există chiar și o aplicație pentru acces de pe dispozitive mobile. Puteți porni sau opri serverul din aplicație și, de asemenea, puteți primi alerte de stare către dvs. ca e-mailuri sau mesaje text. Aceste alerte sunt vizibile și în consolă.

Utilizați aplicația pentru a efectua rezolvarea problemelor cu sarcini automate, cum ar fi colectarea de date, oprirea sistemului sau revocarea autorizației. Site24x7 include un funcția de analiză, ceea ce te ajută să descoperi ce s-a întâmplat când lucrurile au mers prost.

Puteți programa sarcini de administrare care urmează să fie efectuate în program în afara programului de lucru și, de asemenea, puteți rula rapoarte de stare și de securitate pentru a rula automat.

În general, instrumentul Site24x7 Monitoring Server este un instrument excelent și necesită reputația excelentă a ManageEngine pentru instrumentele de gestionare a infrastructurii în Cloud. Poți obține un proces gratuit de 30 de zile a sistemului. Dacă nu doriți să cumpărați după această perioadă, există o versiune gratuită restricționată, care este limitat la monitorizarea a până la cinci adrese URL sau servere.

Site24x7 Server MonitorStart Trial GRATUIT de 30 de zile

5. ManageEngine Applications Manager (GRATUIT)

Managerul de aplicații ManageEngine

ManageEngine este unul dintre cei mai importanți furnizori de monitorizare a infrastructurii și a acesteia Manager aplicații merită verificat pentru monitorizarea serverului. De asemenea, compania produce monitorul performant al rețelei OpManager, care se va integra bine cu Managerul de aplicații pentru a vă oferi o suită completă de monitorizare a facilităților.

Graficele liniare oferă principalul mediu grafic pentru afișaje. Atributul serverelor dvs. care sunt monitorizate live de către acest sistem include Utilizarea procesorului, performanța și capacitatea discului, utilizarea memoriei și performanța I / O. Factorii hardware afișați pe monitor includ citirea senzorului de putere, ventilator și senzor de temperatură.

Managerul de aplicații este capabil să interacționeze cu următoarele tipuri de server:

 • ferestre
 • Clustere Windows
 • Linux
 • Solaris
 • IBM AS400
 • AIX
 • HP-Unix / Tru64 Unix

Maparea mediilor serverului dvs. se realizează automat și se poate extinde la medii virtuale și servicii cloud. Sistemele virtuale cu care Managerul de aplicații pot interacționa includ:

 • Microsoft Hyper-V
 • VMware ESX / ESXi
 • VMware Horizon View
 • Citrix XenServer
 • Citrix XenApp
 • Docher

În cloud, puteți obține serviciile dvs. în afara spațiilor incluse în sistemul de monitorizare dacă sunt furnizate de următoarele sisteme:

 • Microsoft Azure
 • Microsoft Office 365
 • Amazon EC2
 • Amazon RDS
 • Operatori OpenStack

Aplicațiile care pot fi monitorizate pe serverele dvs. includ SQL Server, un sistem ERP, precum SAP, Oracle EBS, Microsoft Dynamics AX și CRM și Siebel CRM. Aplicațiile mobile pentru iOS și Android, plus aplicațiile web mobile sunt, de asemenea, acoperite de monitorizarea aplicațiilor, precum și de serviciile obișnuite pe care serverele web și aplicațiile le folosesc și le furnizează.

Modulul de gestionare a aplicațiilor din acest pachet are câteva caracteristici foarte interesante care vă ajută să vă planificați capacitatea și să testați noi aplicații. Puteți automatiza testarea cu fluxuri de lucru care pot interacționa cu evenimentele înregistrate din istoricul de performanță al serverului dvs. Aceasta înseamnă că vă puteți face o idee despre modul în care o nouă aplicație va avea impact asupra resurselor dvs. înainte de a o pune în aplicare. Aceasta conferă managerului de aplicații ManageEngine starea unui instrument de administrare a serverului.

Monitoarele de performanță verifică disponibilitatea serviciilor Active Directory, inclusiv cele care operează pe serverul Exchange. Viteza de acces la funcțiile Active Directory și LDAP este, de asemenea, monitorizată constant. Gtool include, de asemenea, monitorizarea mesajelor Syslog și a jurnalelor de evenimente pe sistemele Windows.

Monitorul se autoinstalează și nu necesită să accesați fiecare server individual pentru a efectua configurarea. Aveți șabloane și rapoarte de sarcini pre-scrise cu acest sistem și puteți produce, de asemenea, scripturi de automatizare și rapoarte personalizate.

Puteți instala consola de monitorizare pe sistemele de operare Windows și Linux. Prețul de intrare al Managerului de aplicații al ManageEngine este de 945 dolari, ceea ce îl face unul dintre cele mai ieftine dintre monitoarele serverului plătit cu „clopote și fluiere”. Poți obține un proces gratuit de 30 de zile a aplicațiilor Manager și se descarcă direct de pe site-ul web ManageEngine.

ManageEngine Applications Manager Descărcați încercarea GRATUITĂ de 30 de zile

6. Densitatea serverului

Densitatea serverului

Densitatea serverului este specializată în monitorizare server cloud, dar acoperă și ea servere la fața locului. Monitorul are proceduri speciale pentru a acoperi activitățile site-urilor web. Instrumentul este oferit de StackPath grup, care este specializat în Protecție DDoS și firewall-uri pentru aplicații web, astfel veți putea explora produse conexe pentru a vă proteja serverul web de atac.

Consola pentru serviciu este browser-ul bazat pe. Acesta este un serviciu online, deci nu instalați software-ul de interpretare a datelor pe site-ul dvs. Cu toate acestea, trebuie să instalați un agent de monitorizare pe fiecare dintre serverele pe care doriți să le acoperiți cu acest instrument. Aceste servere pot fi Linux, ferestre, sau AWS, sau Azur-servere cloud bazate.

Monitorul va verifica rutele către serverele dvs. cu Ping. De asemenea, va ține evidența volumele de disc și spațiul disponibil, Utilizarea procesorului, folosirea memoriei, și performanța serverului web.

Tabloul de bord conține blocuri de titlu și grafice de date în direct. Puteți seta condiții de alertă pe oricare dintre datele colectate de agenți. De exemplu, puteți seta un prag de utilizare a procesorului, astfel încât atunci când cererile de procesare devin excesive, veți primi o alertă. Alertele respective sunt afișate pe tabloul de bord și le puteți trimite, de asemenea, ca atare e-mailuri sau Mesaje SMS. Alertele de sistem pot fi, de asemenea, canalizate către lenevi, Webhook, și Pagerduty. Sistemul Densitate Server include API-uri astfel încât să puteți integra comunicarea cu serverul central în propriile programe.

Consola poate fi alocată mai multor utilizatori din departamentul dvs. și puteți crea conturi de utilizator care au acces la toate utilitățile din tabloul de bord sau doar o vizualizare limitată. Acest lucru este excelent dacă doriți să acordați acces parțial membrilor echipei de juniori sau să creați un cont de utilizator raportor pentru un manager de afaceri.

Sistem de operare ca serviciu”Modelul folosit pentru densitatea serverului înseamnă că acest instrument este foarte ușor de configurat. Puteți obține o probă gratuită de 14 zile pentru a oferi sistemului o plimbare în ritmul său.

7. Nagios XI

Monitorul serverului Nagios XI

Nagios XI este un sistem foarte complet de monitorizare a infrastructurii care acoperă rețele, precum și servere. Sistemul Nagios se bazează pe un proiect open source numit Nagios Core. Software-ul open source este disponibil pentru descărcare ca cod. Ideea din spatele acestui concept este că împiedică companiile să ascundă încălcările de securitate în programele compilate. Înseamnă, de asemenea, că dezvoltatorii din întreaga lume pot crea funcții suplimentare. Nagios Exchange este un forum unde puteți alege pluginuri pentru a îmbunătăți sistemul Nagios de bază.

Exchange este un loc bun pentru a ridica sfaturi și opinii de la alți manageri de server. Puteți colecta opinii cu privire la sisteme gratuite alternative, cum ar fi RSAT Microsoft, puteți primi sfaturi despre instrumentele de administrare a serverului de la distanță și alte programe software utile - nu trebuie să vorbiți doar despre Nagios.

Interfața Nagios Core este foarte de bază, iar Nagios XI a fost creat pentru cei care doresc mai multă funcționalitate. Tabloul de bord Nagios XI este personalizabil și puteți crea diferite vizualizări privind datele și nivelurile de acces la controale care vă va permite să delegați munca în siguranță personalului junior și să oferiți acces la raportare clienților și clienților.

Procedura de configurare a sistemului este simplificată de un vrăjitor de configurare, care va face cea mai mare parte a activității pentru dvs. Când cumpărați software-ul Nagios, primiți asistență pentru primul an. Deși achiziția îți oferă dreptul de a utiliza Nagios XI pentru totdeauna, va trebui să plătești suplimentar pentru un contract de asistență anual odată ce anul inițial gratuit de asistență expiră. Implementatorii Nagios Core și utilizatorii gratuit Nagios XI trebuie să se bazeze pe forumurile comunitare pentru asistență.

Grafica din tabloul de bord face ușor de recunoscut valorile și statusurile cheie și includ instrumente predictive și de analiză a datelor pentru planificarea capacității. Starea de eșec generează alerte în Tabloul de bord. Notificările privind modificările condițiilor pot fi trimise personalului cheie ca mesaje SMS sau e-mailuri.

Există trei puncte de preț pentru Nagios XI și cel mai ieftin dintre acestea este gratuit. Versiunea gratuită se limitează la monitorizarea a șapte noduri de rețea, dar puteți seta care puncte din rețeaua dvs. doriți să monitorizați și să utilizați această alocație cu serverele dvs. Ar fi mai avantajos combinați monitorizarea serverului cu monitorizarea rețelei pentru a se asigura că întregul mediu este acoperit de același instrument de monitorizare. Cel mai mic nivel de Nagios XI plătit vă oferă dreptul de a monitoriza 100 de noduri, ceea ce reprezintă un pas în față de la doar șapte.

8. Icinga

Top 14 instrumente de gestionare și monitorizare a serverului pentru 2020 (gratuit și plătit)

Icinga a fost creată inițial ca o variantă a codului Nagios Core open source. Proiectul Icinga este de asemenea open source, ceea ce înseamnă că îl puteți folosi gratuit. Există trei interfețe diferite disponibile cu Icinga. Incinga Core poate fi utilizat împreună cu Icinga Classic Dashboard sau cu interfața Web Icinga. O versiune mai sofisticată a sistemului se numește Icinga 2 și care are propriul aspect al tabloului de bord, numit Icinga Web 2.

Descărcarea de bază Icinga 2 vă oferă motorul de monitorizare care vă va acoperi rețeaua și serverele. Puteți alege să vizualizați aceste date cu aplicațiile preferate sau să descărcați frontul Web Incinga 2.

Tabloul de bord este complet personalizabil, permițându-vă să rearanjați widget-urile standard care vin cu descărcarea Incinga Web 2 și să adăugați și alte plug-in-uri dezvoltate de comunitatea Incinga. Puteți crea diferite tipuri de utilizatori și le puteți atribui vizualizări de bord limitate, inclusiv acces numai pentru raportare pentru clienți și management.

Jurnalele istoric vă ajută să compilați date pentru analiză și planificarea capacității. Sistemul este livrat cu o interfață de linie de comandă, care vă permite să vă scrieți propriile scripturi pentru a manipula și transfera date pentru analiză.

Alertele sunt centrale în sistem și vă țin la curent cu condițiile critice. Puteți desemna diferiți utilizatori pentru a fi notificați în condiții de eroare specifice, iar notificările sunt disponibile prin SMS, mesagerie mobilă sau e-mail, deci nu trebuie să vă aflați la birou pentru a obține alerte de stare a sistemului.

Icinga 2 este complet gratuit. Cu toate acestea, se potrivește mai bine companiilor care au un programator de sistem să predea sau întreprinderilor mici care au un entuziast de scripturi care rulează rețeaua și administrează serverele. Acest sistem este excelent pentru cei care doresc să creeze un server personalizat și un sistem de monitorizare a rețelei. Dacă codificarea nu este forte, vă veți lupta pentru a obține cele mai bune din Icinga.

9. Instrumental

Top 14 instrumente de gestionare și monitorizare a serverului pentru 2020 (gratuit și plătit)

Instrumental se concentrează pe monitorizarea aplicațiilor și include funcții de monitorizare a serverului pentru a sprijini accentul său principal. Sistemul de colectare a statutului Instrumental se numește InstrumentalD și va urmări starea și utilizarea funcțiilor serverului dvs., inclusiv:

 • Utilizarea procesorului
 • Starea discului
 • Informații de încărcare
 • Activitate de memorie
 • Interacțiunea rețelei
 • Evenimente de schimb de pagini

Puteți urmări orele de răspuns ale aplicațiilor, cum ar fi serverul SQL sau WebDAV, pe serverul dvs. în timp real și apoi utilizați funcțiile de explorare pentru a examina activitățile serviciilor de bază și a caracteristicilor serverului. Acest lucru vă permite să planificați capacitatea pentru încărcări maxime și să distribuiți munca mai uniform pe serverele de aplicații.

Un limbaj de interogare din tabloul de bord vă permite să creați investigații în timp real și să creați, de asemenea, rapoarte personalizate. Limbajul interogării instrumentale poate fi folosit și pentru a crea condiții de alertă personalizate. Aceste alerte vă pot fi trimise prin SMS.

Fiecare pagină și grafic pot fi trimise unui corespondent sub formă de adresă URL, permițându-vă să oferiți vizualizări limitate asupra datelor clienților și managerilor. Accesul la tabloul de bord este controlat de conturile de utilizator și fiecărui utilizator i se pot aloca proiecte, ceea ce limitează accesul la datele de sistem și la controale pentru fiecare membru al echipei.

Acest pachet ar fi ideal pentru o companie care este centrată pe o aplicație web sau un site comercial. Compania oferă o opțiune excelentă operatorilor de un singur site, deoarece puteți utilizați software-ul gratuit până la 500 de valori. Fiecare bucată de date colectate este disponibilă pentru vizualizare și agregare timp de trei ore cu acest serviciu gratuit.

Următorul nivel din aplicația gratuită este pachetul Producție. Aceasta costă 10 cenți pe metrică pe lună și este o opțiune bună pentru întreprinderile mici. De obicei, clienții Instrumental cu acest pachet cheltuiesc aproximativ 5 dolari pe lună pentru acest serviciu. Datele colectate cu acest serviciu sunt disponibile timp de 13 luni. Pachetul de top oferă valori nelimitate și are prețuri de negociere.

10. Zabbix

Top 14 instrumente de gestionare și monitorizare a serverului pentru 2020 (gratuit și plătit)

Zabbix este un pachet open-source liber de utilizat. Funcțiile de monitorizare ale sistemului includ verificările de stare ale rețelei și ale aplicației, precum și monitorizarea serverului. Monitorul poate funcționa pe sistemele IBM, Linux, Lenovo, Dell și Solaris.

Elementele cheie ale performanței unui server pe care Zabbix le monitorizează includ:

 • Operații CPU
 • Utilizarea memoriei
 • Rata de eroare I / O
 • Spatiu pe disc
 • Starea ventilatorului
 • Temperatura
 • Performanță de alimentare

Alte stări relevante ale mediului examinate de Zabbix includ:

 • Utilizarea lățimii de bandă a rețelei
 • Disponibilitatea rețelei
 • Rata de pierdere a pachetelor
 • Rata de conexiune TCP
 • Randament de routere
 • Condiții de avertizare

Monitorul urmărește, de asemenea, starea de software, sistem de operare și firmware pentru server și pentru toate celelalte dispozitive conectate la rețea. Aceasta include controlul configurației și verificări pentru instalări sau modificări de versiune neautorizate.

Operațiunile se desfășoară prin schițe procedurale, numite șabloane. Puteți utiliza șabloane care sunt pre-scrise de echipa Zabbix, să ridicați șabloanele create de alți implementatori Zabbix în comunitatea utilizatorilor sau să vă creați propriile șabloane personalizate.

Poti de asemenea creați alerte personalizate și ajustați gradul de severitate al avertismentelor existente pentru a combina nivelurile corecte de stări critice pentru server și rețea. Alertele generate de sistem vă pot fi trimise prin SMS, aplicație de mesagerie sau e-mail.

Sistemul vă permite să configurați utilizatori diferiți pentru tabloul de bord cu permisiuni variate și alertele pot fi direcționate către utilizatori specifici. Este, de asemenea, posibil creați scripturi de automatizare și configurați fluxuri de lucru pentru a atribui sarcini și răspunsuri de alertă.

Puteți monitoriza site-urile dintr-o locație centrală în siguranță, deoarece toate mesajele Zabbix sunt criptate pentru protecție. Pachetul include, de asemenea, o facilitate de acces la distanță pentru a vă permite să contactați dispozitivele de pe alte site-uri direct din centrul de comandă central. Deci, acesta este un instrument de administrare a serverului la distanță bun.

Acest sistem ar putea dura prea mult timp pentru ca un singur administrator de sisteme să monitorizeze o rețea mică. Procedurile extinse de mesagerie și criptare pot face ca sistemul să răspundă încet, atunci când sunt mai mult de 1.000 de noduri de urmărit, astfel încât acest sistem este cel mai potrivit pentru monitorizarea rețelelor companiilor mijlocii.

11. OP5

Top 14 instrumente de gestionare și monitorizare a serverului pentru 2020 (gratuit și plătit)

Sistemul de monitorizare al serverului OP5 permite planificarea capacității și analiza tendințelor, precum și funcțiile obișnuite pe care le așteptați de la un pachet de monitorizare a serverului. De asemenea, compania produce software de monitorizare a rețelei, astfel încât să puteți combina cele două pachete pentru a obține un control complet al infrastructurii.

Compania afirmă că software-ul său este capabil să monitorizeze toate mărcile de hardware de server și orice sistem de operare. Puteți urmări atributele fizice, cum ar fi Utilizarea procesorului, activitatea de memorie, spațiul pe disc, performanța I / O, starea sursei de alimentare și disponibilitatea ventilatorului.

Rețelele virtuale și serviciile cloud pot fi monitorizate de acest sistem, iar implementările cu mai multe site-uri nu prezintă o problemă.

În afară de afișarea datelor de performanță în direct, monitorul serverului include alerte pentru avertizarea condițiilor critice și neașteptate de eșec.

Funcțiile de analiză includ timpii de răspuns tipici pentru activitățile standard ale utilizatorului pe serverul dvs. Puteți examina performanța aplicațiilor și serviciilor și identificați care resurse din sistemul dvs. IT cauzează blocaje într-o serie de scenarii de utilizare. O caracteristică foarte drăguță este un echilibrator inteligent de încărcare care este capabil să se adapteze la cererea diferită și să aloce cereri serverelor subutilizate din clusterul dvs. OP5 este un instrument de administrare a serverului, precum și un monitor de infrastructură.

Acest sistem de monitorizare a serverului și a rețelei este potrivit pentru companii mijlocii și mari corporații. Interfața de utilizator a monitorului oferă vizualizări grafice și accesul la date poate fi partiționat în funcție de drepturile de acces ale contului de utilizator nominalizate. Acest lucru face ca sistemul OP5 să fie o alegere excelentă pentru o echipă de administratori de sistem.

Deși platforma din spatele OP5 este open source, nu există o versiune gratuită a acestui sistem de monitorizare. Compania nu este deschisă cu privire la prețurile sale. Îți va oferi o ofertă personalizată odată ce întrebi. Structura prețurilor se bazează pe numărul de dispozitive pe care doriți să le monitorizați și negocierile care au loc după ce trimiteți o ofertă. Puteți accesa software-ul pentru un proces gratuit de 30 de zile pentru a vă asigura că face tot ce aveți nevoie de la un monitor de server înainte de a plăti.

12. Monitis

Monitorul serverului Monitis

Monitis este un serviciu cloud, astfel încât să beneficiați de această opțiune dacă nu aveți expertiză la fața locului și nu doriți să instalați niciun software special pe sistemul dvs. Acest pachet de monitorizare se adresează în special serverelor web și include monitorizarea aplicațiilor, precum și verificări ale stării fizice a serverului dumneavoastră. Puteți urmări toate serviciile IT pentru livrarea afacerii dvs. online din software-ul serverului dvs. web, SQL Server și sistemul dvs. de e-mail, totuși către proprietățile fizice ale serverelor dvs..

Starea serverului dvs. poate fi vizualizată în tabloul de bord al sistemului, care poate fi afișat în orice browser web. Compania susține că este nevoie de aproximativ trei minute pentru ca sistemul de monitorizare să funcționeze pe serverul dvs. Tabloul de bord poate fi personalizat, iar atributele serverului dvs. monitorizate de Monitis pot fi extinse prin pluginuri.

Tabloul de bord este atractiv și ușor de urmărit datorită vizualizărilor care includ cadranele, diagramele și graficele. Trebuie să vedeți date în direct cu performanțele serverului dvs. plus alerte care notifică condițiile de eroare neașteptate în cazul în care apar. Datele efectuate sunt stocate timp de doi ani, apoi vă permite să efectuați o analiză completă a performanței serverului.

Puteți configura conturi de utilizator pentru a accesa monitorul serverului și creați roluri care limitează vizualizările la care poate ajunge fiecare tip de utilizator. Rapoartele pot fi partajate prin trimiterea de e-mailuri cu link-uri către date relevante. Acesta este un mod mult mai ușor de a transmite rapoarte managerului și le permite să primească informații reprezentate într-un amestec de formate grafice, nu doar tabele de înregistrări.

Caracteristicile serverului dvs. care sunt înregistrate de Monitis includ:

 • Performanța procesorului
 • Activitate de memorie
 • Depozitare și utilizare disc
 • Utilizarea lățimii de bandă a rețelei

Structura prețurilor Monitis este un format de plată cu influențe, inclusiv numărul de servere și numărul de utilizatori pe care doriți să le monitorizați în fiecare lună.. Obțineți o reducere de 20 la sută dacă vă înscrieți la planul anual. Totuși, acel scenariu presupune că volumul dvs. de monitorizare va rămâne același pe tot parcursul anului. Modelul pay-as-you-go este o propunere foarte interesantă pentru start-up-urile cu numerar. Cu toate acestea, va trebui să continuați să ajustați rata planului dvs. dacă nu aveți înregistrări istorice cu privire la tranzacția de tranzacții atunci când vă înscrieți la plan.

Puteți lua un Proces gratuit de 15 zile de Monitis pentru a avea o idee pentru sistem înainte de a cumpăra.

13. Anturis

Monitorul serverului Anturis

Anturis este o altă opțiune bazată pe cloud pentru nevoile dvs. de monitorizare a serverului. Compania are o mulțime de puncte de preț în funcție de numărul de factori pe care doriți să le monitorizați. Unele companii numesc acești factori „senzori”, dar Anturis se referă la ei ca „monitoare”. Un monitor este un subiect precum utilizarea procesorului sau numărul de tranzacții HTTP.

Marea veste despre nivelul de intrare al acestui sistem de monitorizare este că acesta este liber de utilizat. Această versiune gratuită este disponibilă doar pentru cinci monitoare, care pot fi dificil de respectat, având în vedere că factorii fizici tipici de care trebuie să se uite majoritatea proprietarilor de servere sunt CPU, memorie, utilizarea discului, schimbarea paginilor, starea sursei de alimentare, starea ventilatorului și temperatura - care însumează șapte factori. Cel mai ieftin serviciu plătit al Anturis vă oferă 10 monitoare pentru 10 USD pe lună. Punctele de preț cresc în unități de zece, cu fiecare monitor care costă un dolar în fiecare lună până la pachetul care vă oferă 60 de monitoare. Apoi, raportul monitorului devine mai ieftin și urcă până la un pachet de 1.000 de monitoare pentru 650 USD pe lună.

Sistemul Anturis poate monitoriza orice server care rulează Windows sau Linux de asemenea, vă poate urmări serverele cloud, cum ar fi AWS, Azure și Rackspace. De asemenea, puteți urmări performanța serviciilor și proceselor cu monitorul serverului.

Anturis poate monitoriza, de asemenea, rețele și aplicații. Decizia este a dvs. cu privire la amplasarea monitoarelor în sistemul dvs. Prețul nu afectează subiectul monitoarelor, ci doar cantitatea acestora.

Pe lângă faptul că circulă în mod regulat date în direct pe tabloul de bord, monitoarele dvs. vor trimite alerte în cazul în care intervine o eroare între timp. Alertele vă pot fi transmise prin e-mail fără costuri. De asemenea, primiți o selecție de apeluri telefonice și notificări prin SMS cu abonamentul. Cu toate acestea, cota poate fi epuizată rapid. Puteți plăti pentru o capacitate suplimentară de notificare prin telefon și SMS.

Anturis oferă un încercare gratuită timp de 30 de zile, care nu limitează numărul de monitoare pe care le utilizați. Odată ce perioada de încercare gratuită se încheie, puteți elimina toate monitoarele, cu excepția a cinci și continua să utilizați sistemul gratuit, sau să păstrați cu numărul dvs. mai mare de monitoare și să plătiți serviciul. Proba gratuită vă oferă o oportunitate bună de a afla câți monitori aveți nevoie și astfel puteți decide dacă prețul pe care va trebui să îl plătiți face ca Anturis să fie competitiv cu celelalte opțiuni pe care le aveți pe lista dvs..

14. Instrumentul de monitorizare a serverului Motadata

Monitorul serverului Motadata

Motadata de la Mindarray Systems este un instrument unificat de gestionare și monitorizare a infrastructurii. Motadata Infrastructure Intelligence Platform (IIP) include monitorizarea rețelei, serverului și aplicațiilor cu module specializate care urmăresc performanțele bazelor de date, serviciilor cloud și platformelor web.

Dacă serverul pe care doriți să îl monitorizați acceptă o afacere online, v-ar interesa în special activitățile de monitorizare a adreselor URL și a bazelor de date din această suită. Acesta va verifica disponibilitatea paginilor dvs. web și va evalua, de asemenea, performanța de livrare a întregii dvs. infrastructuri pentru a vă asigura că vizitatorii site-ului dvs. web au o experiență de utilizare acceptabilă.

Valorile specifice ale serverului care sunt observate de modulul de monitorizare a serverului Motadata acoperă caracteristicile fizice obișnuite ale serverelor dvs., inclusiv volumele de disc și capacitatea de rezervă, utilizarea procesorului și utilizarea memoriei. Monitorul acoperă, de asemenea, capacitatea de lățime de bandă pe interfețele serverelor. Monitorul integrează un analizor de jurnal pentru a prinde evenimente care pot deteriora capacitatea serverelor dvs..

Valorile de performanță ale serverului interacționează cu datele provenite din rețelele și modulele de performanță ale aplicației pentru a vă oferi o vedere stivă a infrastructurii dvs., permițându-vă să aflați cauza problemelor de performanță. Acestea pot fi de fapt legate de server sau datorită serviciilor și rețelelor de bază. Combinația de date din modulele de monitorizare vă ajută, de asemenea, să urmăriți limitele de capacitate și să planificați extinderea nivelului potrivit al inventarului hardware, pentru a preveni limitele de performanță care să afecteze calitatea livrării serviciului dvs..

Motadata este capabilă să le monitorizeze pe amândouă ferestre și Linux servere și este capabil să integreze serverele la distanță în monitorizarea WAN centralizată. Tot nivelul de monitorizare a infrastructurii este de asemenea disponibil pentru serviciile cloud, astfel încât dacă contractezi în Software ca serviciu (SaaS) sau doar stocare în cloud, poți acoperi aceste resurse la distanță cu un monitor centralizat. Dacă combinați facilitățile locale și cloud, toate aceste resurse pot fi gestionate de către sistemul de monitorizare unificat.

Funcțiile de gestionare ale Motadata includ rezolvarea automată a problemelor prin scripturi și acțiuni încorporate. Acoperirea rețelelor și aplicațiilor, precum și serverele înseamnă că Motadata IIP este o soluție ideală pentru monitorizarea virtualizărilor. Monitorul va urmări următoarele medii:

 • VMWare
 • Microsoft Hyper-V
 • Citrix Xen

Tabloul de bord este atractiv și aglomerat, strecurând o mulțime de informații prin blocuri de titlu, grafice și diagrame. Monitorul serverului are secțiuni specializate pentru anumite tipuri de server - e-mail, bază de date, aplicații și servere suport VM.

Motadata se instalează pe Linux, iar front-end-ul este bazat pe browser, deci necesită un mediu Gnome. Puteți obține o probă gratuită de 30 de zile pentru a evalua software-ul.

Opțiuni de monitorizare a serverului

Monitorizarea serverului este o sarcină esențială. Cu toate acestea, nu trebuie neapărat să cheltuiți mulți bani pentru a obține valori foarte bune. Combinarea monitorizării serverului cu monitorizarea aplicațiilor și a rețelei vă oferă mult mai mult control asupra serviciului dvs. decât poate oferi monitorizarea serverului singur.

Bazele monitorizării serverului vă oferă doar starea diferitelor componente hardware, cum ar fi spațiul pe disc și utilizarea procesorului. Deși trebuie să țineți cont de acești factori, ei nu neapărat luminează experiența utilizatorului pe care clienții dvs. o obțin din sistemul dvs.. Dacă vă concentrați doar monitorizarea pe starea serverului dvs., treceți cu vederea factori complicanți precum performanța rețelei, sau disponibilitatea serviciilor cloud care contribuie la prezentarea dvs..

Monitorizarea performanței este un subiect foarte larg și puteți avea o idee mai bună despre toate sarcinile implicate în menținerea infrastructurii dvs. în formă bună, consultând sisteme complete care se ocupă de întregul dvs. sistem informatic..

Oricât de mult ai citi în încercarea de a găsi monitorul serverului potrivit, nu vei primi într-adevăr o senzație adecvată de la niciun sistem până nu îl vei încerca. Din fericire, o mulțime de sisteme din lista noastră oferă versiuni gratuite pentru care să arunci o privire. Cele care oferă doar soluții plătite vă oferă un proces gratuit. Aceste oferte de încercare sunt esențiale dacă aveți de gând să evaluați cu adevărat fiecare candidat pentru nevoile dvs. de monitorizare a serverului.

Deși poate părea o pierdere de timp pentru a încerca un sistem, rupe-l și apoi instalează un monitor diferit, este mai bine să parcurgi procesul de a încerca câteva opțiuni doar pentru a te asigura că alegi cel potrivit.

Citirea ulterioară

Ghiduri de rețea Comparitech

 • Top 10 instrumente de monitorizare LAN pentru 2018
 • Ghidul definitiv al DHCP
 • Ghidul definitiv al SNMP
 • Cele mai bune analizoare și colectoare NetFlow gratuite pentru Windows
 • Cel mai bun software gratuit de monitorizare a lățimii de bandă și instrumente pentru a analiza utilizarea traficului de rețea
 • 6 dintre cele mai bune scanere gratuite pentru vulnerabilitatea rețelei și modul de utilizare a acestora
 • 8 cele mai bune sniffere de pachete și analizoare de rețea pentru 2018
 • Cum să vă construiți propriul server de stocare cloud la o fracțiune din cost

Alte informații despre monitorizarea serverului

 • Technopedia: Monitorizarea serverului
 • TechTarget: Profitarea la maximum a monitorizării performanței serverului

Imagine: Server Room Pamorma de Сергей Суглов prin Flickr. Licențiat conform CC BY-SA 2.0

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 3

Adblock
detector