Wireshark „nicio interfață găsită” explicată

Wireshark „nicio interfață găsită” a fost explicată eroarea


„Nu există interfețe pe care să se poată realiza o captare.”

Când porniți Wireshark pentru a captura pachete de rețea, instrumentul trebuie să parcurgă o serie de rutine de inițializare. Spre sfârșitul procedurilor de pornire, Wireshark scanează computerul gazdă pentru conexiunile la rețea. Dacă programul nu poate găsi nicio rețea atașată computerului pe care se execută, acesta va afișa mesajul „Nu s-au găsit interfețe.“

Mesajul de eroare apare în zona ferestrei aplicației unde așteptați să vedeți o listă de rețele disponibile. Pentru a captura pachete, mai întâi trebuie să selectați una dintre aceste rețele. Asa de, dacă Wireshark nu găsește deloc rețele, nu puteți trece la faza de captare a pachetelor.

Eroare de interfață cauzată de permisiunile de acces

Când Wireshark raportează că nu poate găsi nicio „interfață”, înseamnă că nu a putut detecta rețele. Există multe motive posibile pentru această problemă.

„Nu s-au găsit interfețe” pe Windows 10

În mod surprinzător, în Windows, nu este necesar să rulați Wireshark cu privilegii de administrator pentru a oferi programului acces la funcțiile de rețea. Acest lucru se datorează faptului că, în ceea ce privește procedurile de rețea ale computerului dvs., Wireshark acționează doar așa cum s-ar comporta orice alt program care se conectează la rețea - sistemul Wireshark are nevoie doar de acces la rețea, care este disponibil pentru toți utilizatorii, nu doar administratorul.

Un element al pachetului de programe Wireshark are nevoie de privilegii de administrator. Aceasta este WinPcap, care este serviciul de bază care ajută la captarea pachetelor. Configurarea Wireshark va instala WinPcap pentru tine. Procesul de instalare setează WinPcap pentru a rula la pornirea sistemului și, de asemenea, îl scrie în registru, astfel încât să poată rula ca administrator. Această fază de instalare este cea care necesită să reporniți computerul.

„Nu s-au găsit interfețe” pe Linux

Utilizatorii Linux raportează o situație diferită atunci când rulează Wireshark. Se pare că trebuie să fie executat cu sudo comanda. Această acțiune rulează programul cu privilegiile superusorului. Acest lucru rezolvă adesea problema Wireshark de a nu putea accesa funcțiile de rețea pe un computer Linux. Din nou, Wireshark nu trebuie să ruleze ca root pe Linux, dar există un element al suitei de programe. Aceasta este dumpcap; trebuie să rulați următoarea comandă pentru a configura acest modul corect.

  rădăcina dumpcap setuid

Nu orice aromă de Linux se comportă exact în același mod, așa că dacă doar nominalizarea dumpcap ca proces root nu funcționează, încercați următoarea comandă:

  setcap „CAP_NET_RAW + eip CAP_NET_ADMIN + eip” / usr / sbin / dumpcap

Se poate ca codul Wireshark să fie păstrat în directorul bin, în loc de sbin. Dacă comanda de mai sus returnează o eroare, încercați:

  setcap „CAP_NET_RAW + eip CAP_NET_ADMIN + eip” / usr / bin / dumpcap

Dacă comenzile de mai sus nu funcționează pe versiunea dvs. de Linux, încercați:

  rădăcină de chown / usr / sbin / dumpcap
  chmod u + s / usr / sbin / dumpcap

Dacă codul pentru Wireshark este în coș și nu sbin, schimbați „/ Usr / sbin /" la "/ Usr / bin /”În comanda de mai sus.

Erori de firewall

Firewall-ul dvs. nu ar trebui să blocheze accesul Wireshark la rețea deoarece firewall-urile funcționează în general pentru a preveni procesarea externă pe computer pentru a nu împiedica procesele de pe computerul dvs. să ajungă la rețea. Cu toate acestea, doar în cazul în care problema se datorează software-ului firewall al computerului, încercați următorul test.

Închideți Wireshark și opriți firewallul. Deschideți Wireshark din nou pentru a-l determina să caute rețele. Dacă acum reușește să găsească rețeaua, problema vă revine firewall. Setați Wireshark ca excepție în regulile firewall-ului dvs. și porniți din nou firewall-ul.

Erorile cardului de rețea

Dacă niciunul dintre testele de mai sus pe software-ul care rulează pe computer nu rezolvă problema, va trebui să faceți acest lucru testează-ți placa de rețea.

Dacă aveți acces doar la wifi și ai wifi oprit sau aveți setarea rețelei în Modul avion, Wireshark ar trebui să poată vedea în continuare adaptorul de rețea. Dacă wifi-ul a fost oprit sau blocat nu va invoca eroarea „nicio interfață găsită”. Wireshark este doar una dintre numeroasele aplicații activate în rețea de pe computer. Nu există niciun motiv pentru care interfața de rețea ar trebui să blocheze Wireshark și să permită tuturor celorlalte aplicații să aibă acces la rețea. Asa de, dacă Wireshark nu trece prin rețea, nu ar trebui să treacă nimic.

Încercați orice altă aplicație activă în rețea de pe computer pentru a vedea dacă poate avea acces la rețea. Dacă ceva poate intra în rețea, problema nu se rezumă la cardul de rețea fizică sau software-ul adaptorului de rețea. Dacă nimic nu poate intra pe internet, ai identificat problema și ar trebui să apelați la un specialist pentru a vă rezolva problemele de acces la rețea.

Sfaturi generale pentru problemele Wireshark

Dacă primiți mesaje de eroare de comunicare atunci când deschideți Wireshark, veți fi frustrat și stresat. Este important să păstrăm o perspectivă asupra problemei și vă dați seama că eroarea este puțin probabil să fie cauzată de Wireshark în sine. Pentru a remedia această eroare, trebuie să vă concentrați pe serviciile de bază care au un contact mai direct cu interfața de rețea.

Când abordați problema, rețineți trei fapte importante:

  • Cartea de rețea nu va bloca Wireshark și doar Wireshark
  • Interfața de rețea poate fi de vină, caz în care toate aplicațiile vor fi afectate
  • Wireshark nu contactează rețeaua direct, acea lucrare este lăsată la WinPcap, npcap sau dumpcap

Mai presus de toate, trebuie să vă dați seama că problema vizibilității rețelei se datorează procesului de captare a datelor și nu Wireshark. Trebuie să vă concentrați asupra sănătății WinPcap, npcap, sau dumpcap mai degrabă decât însuși Wireshark.

Când instalați cea mai recentă versiune a Wireshark, procesul de instalare va verifica dacă procesul de captare a datelor relevante este scris pentru a fi rulat pe sistemul dvs. de operare. Dacă vi se solicită să permiteți instalatorului să oprească, să elimine, să înlocuiască sau să instaleze acele programe de captare, lasă-l. Problema dvs. cu Wireshark poate fi cauzată de lipsa acestor mesaje în asistentul de instalare și de a nu permite instalarea noilor versiuni ale acestor programe. Încercați să dezinstalați suita de programe Wireshark, descărcând cea mai recentă versiune și instalând-o din nou. Atenție la mesajele despre instalarea software-ului de asistență.

Ați întâmpinat probleme cu Wireshark? Ați reușit să găsiți o soluție care nu este listată aici în acest ghid? Anunțați comunitatea despre soluția dvs. lăsând un mesaj în Comentarii secțiunea de mai jos.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 30 = 32