10 бесплатних алата за уклањање вируса и злонамјерног софтвера

Бесплатни алати за уклањање вируса

Ако тренутно не користите рачунар потпуно искључен са интернета, требат ће вам заштита од вируса и злонамјерног софтвера. Ако слетате на ову страницу, постоји добра шанса да уклопите једно (или више) од следећег:

 • Ви, члан породице или пријатељ инсталирали сте вирус и сада тражите како да га се јефтино решите
 • Управо сте добили нови рачунар који желите да заштитите од вируса
 • Једноставно сте уморни од плаћања високих цијена за уклањање и заштиту од вируса и злонамјерног софтвера

Чак и ако ниједан од тих описа не одговара, ипак вас имамо у намери. Ова листа истражује неке од најбољих бесплатних алата за уклањање злонамјерног софтвера и вируса који су тренутно доступни потрошачима. Овде се не бавимо ни неквалитетним софтвером за летење по ноћи.

Сваки програм смо у потпуности проверили према властитом скупу критеријума за оцењивање. Један од најважнијих фактора који смо разматрали са сваким од ових је како они дефинишу "бесплатно". Док неки софтвер нуде само бесплатна испитивања или "бесплатне" алате за уклањање вируса који не раде ако прво не платите, све опције на овој листи легитимно су бесплатне за употребу и могу се користити за уклањање вируса и злонамјерног софтвера без плаћања коцкице.

Открили смо да неки од најбољих бесплатних алата за уклањање злонамјерног софтвера, рооткита и вируса потичу од веома цењених компанија у индустрији софтверске сигурности..

Наша листа софтвера испод обухвата Виндовс рачунаре само. Ако сте Мац корисник који тражи заштиту од вируса и злонамјерног софтвера, погледајте наш чланак о најбољим Мац антивирусним програмима.

Поред тога, за више информација о врстама критеријума које смо користили приликом истраживања наше листе, погледајте детаљну анализу на шта треба потражити антивирусни софтвер.

Такође видети: Најбољи антивирусни софтвер

Бесплатни алати за уклањање вируса и злонамјерног софтвера

За сваки од бесплатних програма уклањања вируса у наставку идентификовали смо зашто нам се свиђа овај софтвер, неколико кључних детаља у вези са тим што можете направити са њим и потпуну слику, која ће се ограничења наћи у бесплатној верзији. Већина ових бесплатних алата за уклањање вируса може се надоградити на плаћену верзију која се проширује на функције, понекад значајно.

Важно је имати на уму да ће сви бесплатни алати за уклањање вируса и злонамерног софтвера имати ограничења преплаћених верзија. На пример, неки бесплатни софтвер можда неће уклонити све облике вируса, укључујући одређене врсте шпијунског софтвера. И већина бесплатних антивирусних алата је ограничена на функције у поређењу са њиховим плаћеним алтернативама, тако да неће укључивати напредне функције као што су проширења прегледача за праћење. Иако бесплатни алати могу посао обављати већину времена, можда постоји прилика која захтева само мало више * умпх * него што ће бесплатан алат пружити.

Аваст Фрее АнтиВирус

АвастИзвор: Аваст

Када је у питању антивирусни алат, Аваст се не игра. Аваст Фрее АнтиВирус је способан да се брине о више облика злонамјерног софтвера, укључујући тројанце, роотките, кеилоггере и још много тога.

Кључне предности овог бесплатног алата укључују:

 • Скенирање и блокирање злонамјерног софтвера у стварном времену
 • Претражује слабости у вашој Ви-Фи безбедности (нешто важније сада него икад)
 • Бесплатно закључавање лозинки за сигурно чување и преузимање лозинке

Њихов софтвер је високо оцењен од стране независне ИТ лабораторије за сигурност, АВ-Тест. У тестовима софтвера у августу 2017. године АВ-Тест је овом програму дао 100% за откривање 0-дневних напада злонамјерног софтвера и за откривање широко распрострањеног злонамјерног софтвера. Ово је значило повећање од прегледа компаније АВ-Тест из јула 2017. године, који је већ био готово савршен.

Аваст Фрее АнтиВирус нуди сигурну опцију за оне који желе да се реше неких гадних вируса уз уштеду новца. Међутим, Аваст сачува неке од својих најбољих ствари за плаћену верзију софтвера.

Бесплатни корисници пропуштају неке прилично занимљиве функције Аваст АнтиВирус, укључујући песковник апликација; ормарић за датотеке за заштиту од рансомвареа; заштита од хаковања веб камера; сигурно, трајно брисање осетљивих датотека; и напредни заштитни зид, између осталих функција.

Речено је да је овај антивирусни програм чврст, једноставан и алат са малим профилом за уклањање вируса и злонамјерног софтвера који може активно заштитити ваш рачунар од уобичајених претњи.

АВГ АнтиВирус Бесплатно

АВГИзвор: АВГ

Софтвер АВГ АнтиВирус Фрее је мој лични фаворит. АВГ је основао своју компанију 1992. године, а свој програм пренео је из Чешке у САД 1998. године. Компанија је понудила солидно бесплатну верзију њиховог софтвера, а ја сам од тада велики обожаватељ тога. Једноставно речено, АВГ функционише. Понекад сам сматрао да су њихови бесплатни алати за уклањање вируса и злонамјерног софтвера бољи од неких тада популарно плаћених софтвера.

Скоро 20 година касније, бесплатни антивирусни програм АВГ-а и даље је једно од најбољих алата за уклањање вируса на тржишту..

О томе говори и АВ-Тест, који АВГ АнтиВирус Фрее даје високе оцене и његов печат одобрења у лабораторијским тестовима АВ-Тест августа 2017..

Уз бесплатну верзију програма АВГ АнтиВирус Фрее, корисници могу очекивати да ће уживати у свим следећим карактеристикама:

 • Блокирање злонамерног софтвера, шпијунског софтвера, рансомвареа и других врста вируса у реалном времену
 • Блокирање потенцијално злонамерних веза, е-порука, прилога и преузимања
 • Скенирање перформанси на рачунару
 • Ажурирања безбедности у реалном времену на дефиниције вируса и софтвер

Бесплатна верзија софтвера компаније АВГ веома ефикасно води рачуна о вашим основним безбедносним ризицима. Желим више? АВГ-ова плаћена верзија осјетно је скупља од већине других програма које смо прегледали, али има неколико занимљивих функција, укључујући унапређену заштиту ватрозида, Андроид апликацију, заштиту од шпијунирања веб камера, сигурне мапе које помажу у заштити од рансомвареа и лажни филтер веб локација.

Да ли вам се исплаћена верзија исплати? Зависи од тога што тражите. Али ако вам је потребно само уклањање вируса и заштита у реалном времену, АВГ АнтиВирус Фрее је одлична опција.

Цомодо Фрее Анти-Малваре БОЦлеан

ЦомодоИзвор: Цомодо

Цомодо је водећа марка у области Интернет сигурности. Компанија не само да нуди велики пакет сигурносног софтвера, већ је и један од најцењенијих дилера ССЛ сертификата за веб локације.

Цомодо нуди свој бесплатни софтвер против злонамјерног софтвера БОЦлеан без икаквих струна. За разлику од неких других опција на нашој листи, не добијате благо каутерирану верзију плаћене опције. Уместо тога, БОЦлеан је самосталан производ компаније Цомодо који је дизајниран да реши рачунар нежељених програма.

БОЦлеан је такође један од најпопуларнијих алата за уклањање вируса и злонамјерног софтвера који смо открили. Помоћу БОЦлеан-а добијате све следеће карактеристике:

 • Откривање и уклањање злонамјерног софтвера у стварном времену
 • Уклања све облике злонамерних датотека и апликација (много рансомвареа је искључено)
 • Ограничава лажне аларме
 • Редовни извештаји о откривању злонамјерног софтвера
 • Открива и брише нове и ажуриране верзије злонамјерног софтвера
 • Бесплатно ажурирање дефиниција вируса
 • Скривена конфигурација за предузећа и школе како би се избегло неовлашћено дирање софтвера

Са толико упакованих у један мали пакет, лако је разумети зашто је Цомодо лидер и индустрија и зашто је њихов БОЦлеан популаран избор. Ако желите више, БОЦлеан је укључен у софтвер компаније Интернет Сецурити компаније Цомодо. Међутим, ако је све што вам треба је бесплатан алат, БОЦлеан је тешко победити.

Адаваре Антивирус Фрее

АдавареИзвор: Адаваре

Адаваре има у понуди три антивирусна софтверска алата. Његове две плаћене верзије нуде велику библиотеку функција, укључујући родитељски надзор и ормарић за дигиталне датотеке (само укупан пакет), као и побољшани фиревалл и заштиту од куповине на мрежи (Про и Тотал верзије).

Међутим, све је то спор. Ако имате тренутни проблем са вирусом и сада вам је потребна акција, њихова бесплатна верзија је солидна опција. Уз бесплатни Адаваре, добићете:

 • Адаваре награђивани антивирусни алати
 • Заштита од вируса у реалном времену
 • Преузмите скенирање да бисте заштитили рачунар од претњи

Супротно називу, Адаваре нуди више од само уклањања рекламног софтвера. Можда је највеће ограничење овог програма чињеница да немате никакву техничку подршку са бесплатном верзијом. Морате да надоградите на плаћену Тотал или Про верзију да бисте приступили било којој стварној подршци уколико ствари буду у реду са софтвером. На сајту постоји форум и одељак са ФАК-ом, али из нашег искуства, они су често некорисни.

Све у свему, Адаваре је заиста непримерено антивирусно и уклањање злонамјерног софтвера. Ако вам је све потребно нешто једноставно и бесплатно, добра је опција за забаву.

Нортон Повер Ерасер

Нортон гумица за брисање напајањаИзвор: Нортон

Постоји веома добра шанса да сте чули за Нортона. Њихова основна плаћена опција, Нортон Сецурити, не само да је добила врхунске оцене од АВ-теста, независна лабораторија за тестирање дала јој је одобрени печат „Топ Продуцт“.

Као последица, Нортонове мере безбедности на Интернету су прилично поуздане. То укључује и њихов Повер Ерасер који узима неке од победничких безбедносних метода примењених на њихов плаћени софтвер и пакује их у моћан алат за уклањање злонамјерног софтвера.

Имајте на уму да је Повер Ерасер посебно дизајниран за „криминалне програме“, нпр. Рансомваре или друге вирусе за крађу идентитета. Нортон такође тврди да је њихов Повер Ерасер алат дизајниран тако да се ослободи вируса које већина других програма неће добити.

Повер Ерасер је ограничен на функције с обзиром на донекле циљану сврху. Уз то, има прилично здрав списак функција скенирања, које укључују:

 • Скенирање на ризике (вирусе, малваре итд.)
 • Нежељено скенирање програма (ПУП-ови)
 • Скенирање једне датотеке или мапе
 • Скенирање система
 • Скенирање са вишеструким покретањем
 • Опција за поништавање претходног поправка

Овај алат је заправо прилично агресиван, иако релативно осветљен системским ресурсима, с обзиром на јединствену намену. Међутим, та агресија значи да може резултирати низом лажних аларма. Ако се одлучите за Повер Ерасер да бисте се решили проблема са вирусом или злонамерним софтвером, обавезно пажљиво прегледајте извештај пре него што потпуно избришете било шта. Одређене врсте софтвера, укључујући ВПН софтвер или други вирусни софтвер, могу се замотати у Нортонову лепљиву замку.

РегРун Реаниматор

регрунИзвор: Греатис

РегРун Реаниматор из компаније Греатис Софтваре има потпуно другачији приступ уклањању злонамјерног софтвера и вируса. Греатис изричито каже да је РегРун не антивирусни софтверски алат. Заправо, за разлику од већине осталих опција које смо навели, РегРун Реаниматор не укључује заштиту у реалном времену.

Уместо тога, Реаниматор је осмишљен за уклањање тројана, рекламног софтвера, шпијунског софтвера, злонамјерног софтвера и неких рооткита. Ту се завршава сличност са антивирусним програмима. Када покренете Реаниматор, он креира дневник који садржи детаље о томе који су вируси откривени у вашем систему и где се налазе. Корисници тада шаљу ту датотеку дневника у РегРун-ов тим за техничку подршку који анализира датотеку и враћа још једну датотеку која извршава чишћење и уклањање вируса помоћу софтвера РЕАниматор.

Звучи компликовано? То је. Али РегРун Реаниматор једна је од јединих доступних опција која уноси људски додир на поступке уклањања вируса. Речено је да, ако вам треба нешто непосредније, РегРун Ренаиматор можда није за вас. Компанија каже да је потребно 1-2 дана да добијете одговор од техничке подршке са извршном датотеком.

РегРун користи традиционалнију опцију антивирусног софтвера преко свог Сецурити Суите-а. Реаниматор је оно што компанија описује као "функционално ограничену верзију" свог комерцијалног софтвера.

Размотрите РегРун Реаниматор опцију ако остали традиционални програми за уклањање вируса не успију.

ЕМЦО Малваре Дестроиер

емцо злонамерни разарачИзвор: ЕМЦО

ЕМЦО је пре свега софтверска компанија за умрежавање. У ствари, од њиховог великог броја софтвера, само се две апликације заправо фокусирају на уклањање злонамјерног софтвера и вируса. Једна таква опција, Нетворк Малваре Цлеанер, дизајнирана је за откривање и чишћење злонамјерног софтвера преко умрежених рачунара.

Међутим, ЕМЦО користи ту исту опцију и нуди бесплатну верзију исте за приватне кориснике. Алат за уништавање злонамјерног софтвера функционише слично као и ЕМЦО-ов Нетворк Малваре Цлеанер, са многим истим карактеристикама. Која обухвата:

 • Преко 10 000 дефиниција вируса
 • Брзо скенирање злонамјерног софтвера
 • Редовна ажурирања софтвера
 • Корисник је послао информације о новим и новим претњама

Ако желите заштиту у реалном времену, ЕМЦО неће бити опција за вас. А ако желите да користите бесплатан програм који се у будућности може проширити плаћеном опцијом, такође ћете морати потражити негде друго. ЕМЦО-ов уништитељ малваре-а ради једно, али то добро.

Битдефендер Антивирус Фрее Едитион

БитдефендерИзвор: Битдефендер

Битдефендер је занимљива опција. Високо цењена компанија за обезбеђење интернета не само да има печат највишег квалитета од АВ-Тест-а, а АВ-Цомпаративес је такође високо оцењен. Бесплатни софтвер нуди велики број бесплатних алата заједно са плаћеним антивирусним пакетом. Иако је плаћена верзија посебно вредна пажње, бесплатни алати су у стању да стоје сами.

Антивирус Фрее Едитион истиче четири функције због којих програм вреди користити:

 • Снажно скенирање и уклањање вируса, вируса, црва, свих облика злонамјерног софтвера, рооткита, искориштавања и шпијунски софтвер
 • Откривање претњи за сумњиве активности у апликацијама
 • Блокирање веб локација (анти-пхисхинг);
 • Систем против преваре за веб локације које могу бити потенцијалне преваре

То није све. Ако Антивирус Фрее Едитион нађе злонамерни софтвер који се не може очистити, Битдефендер ће и даље имати могућност уклањања вируса за вас. Битдефендер нуди бесплатне алате за уклањање вируса за специфичне вирусе. Можете само да упишете име вируса у претраживач и видите да ли постоји алат за уклањање вируса.

Битдефендер нуди унапређену верзију свог софтвера по цени. Међутим, бесплатна верзија је толико инклузивна да је помало оправдати плаћање пуне цене за комплетан софтверски пакет.

Са бесплатним алатком за уклањање вируса и још слободнијим опцијама за посебно узнемирујуће вирусе, Битдефендер је опција за проблематичне малваре програме.

еСцан Анти-Вирус Тоолкит

есцан антивирусИзвор: еСцан

Ако вам је еСцан Анти-Вирус нови, у добром сте друштву. Пре истраживања овог дела, никад раније нисам чуо име. Али истраживање занимљиво открива скривено благо, а чини се да је еСцан један од њих.

Мало име у поређењу са неким много већим предузећима на овој листи, еСцан више него доказује своју вредност. АВ-тест је главном производу еСцан дао један од ретких марки са најбољом оценом, заједно са високим оценама перформанси и функционалности. Анти-Вирус Тоолкит нуди многе алате за уклањање вируса еСцан-а и нуди их бесплатним корисницима који покушавају да уштеде долар.

еСцан Анти-Вирус Тоолкит је чисто алат за скенирање и уклањање. Програм заузима готово никакво присуство у вашем систему и не пролази кроз поступак инсталације. Када преузмете Тоолкит, можете га покренути аутоматски и урадите следеће:

 • Претражите злонамјерни софтвер
 • Скенирајте појединачне мапе
 • Уклоните вирусе
 • Проверите мрежне активности због необичног понашања

Предност овог програма је што софтвер можете покренути било где, укључујући УСБ флеш уређај. Због тога еСцан Анти-Вирус Тоолкит вриједи имати на засебном флеш уређају, само у случају да нађете вирус који искључује приступ вашим програмима..

Топло препоручујемо Анти-Вирус Тоолкит као одрживу опцију за додавање у кутију с алатима за уклањање вируса и злонамерног софтвера.

*Белешка: еСцан има примарни антивирусни програм који нуди бесплатну, ограничену пробу. Ово НИЈЕ иста ствар као приручник алата и тешко је их пронаћи на њиховој веб локацији. Користите горњу везу да бисте тамо директно отишли. Иначе, алатку можете пронаћи у одељку „Подршка“ са главне почетне странице еСцан-а.

Авира Фрее Антивирус за ПЦ

Авира фрееИзвор: Авира

Још један врхунски производ АВ-Тест, Авира Фрее Антивирус за ПЦ такође одликује примање Адванцед + и Голд статуса од друге независне лабораторијске јединице за тестирање: АВ-Цомпаративес.

Авира је прилично јасна у ономе што нуди. Верзија бесплатне верзије софтвера пружа све следеће карактеристике:

 • Квалитетни алати за скенирање и уклањање злонамјерног софтвера и вируса
 • Стварна заштита времена
 • Заштита од рансомвареа
 • Заштита приватности ради заштите ваших личних података

С Авиром се скенирање догађа у облаку, што помаже идентификовању непознатих вируса и компјутерских експлоатација, занемарујући потребу за преузетом библиотеком дефиниција вируса (што Авира такође укључује).

Авира Фрее Антивирус за ПЦ такође може идентификовати и уклањати потенцијално нежељене програме (ПУПС), познате и као потенцијално нежељени програми (ПУА).

Негативно, Авира помаже да подржи бесплатну верзију свог програма укључивањем огласа.

Ако одлучите да желите мало више од Авире или се само желите уклонити с огласима, плаћена претплата на Авира Антивирус Про можда је горе. Не само да плаћена верзија уклања огласе, већ вам омогућава да инсталирате програм на до 5 уређаја са истом лиценцом, поред гарантиране подршке за телефон и е-пошту.

Авира Фрее Антивирус за ПЦ нуди награђену опцију са снажним алатом за уклањање вируса.

Можда ће вам се свидети и антивирусни ресурси за безбедност: Велика листа алата и водичаАнтивирусКако да избегнете заједничке безбедносне рупеАнтивирусДо ли је Линуку потребан антивирус? АнтивирусБест Бесплатни фиревалл за 2020. годину

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1

Adblock
detector