10 ingyenes vírus- és rosszindulatú program-eltávolító eszköz

Ingyenes víruseltávolító eszközök

Hacsak jelenleg nem működik teljesen az internetről lekapcsolt számítógép, védelemre van szüksége a vírusok és a rosszindulatú programok ellen. Ha ezen az oldalon lép fel, nagy esély van arra, hogy megfelel a következők közül egynek (vagy többnek):

 • Ön, családtag vagy barátja telepített egy vírust, és most arra törekszik, hogyan lehet olcsón megszabadulni tőle
 • Most kapott egy új számítógépet, amelyet meg akar védeni a vírusok ellen
 • Fáradtan fáradt fizetni a vírusok és rosszindulatú programok eltávolításáért és a védelemért

Még akkor is, ha a leírás egyike sem felel meg tökéletesen, mi továbbra is magunkkal foglalkozunk. Ez a lista a jelenleg a fogyasztók számára rendelkezésre álló legjobb ingyenes rosszindulatú programok és víruseltávolító eszközök feltárását tartalmazza. Itt sem foglalkozunk alacsony minőségű, éjszakánként futó szoftverrel.

Minden programot teljes körűen megvizsgáltunk egy saját minősítési kritérium alapján. A legfontosabb tényezők között, amelyeket mindegyiküknél figyelembe vettünk, az, hogy miként definiálják a „ingyenes” -t, míg egyes szoftverek csak ingyenes próbaverziót vagy „ingyenes” víruseltávolító eszközöket kínálnak, amelyek csak akkor működnek, ha előbb fizet, a listán szereplő összes lehetőség jogszerűen használható, és felhasználható a vírusok és a rosszindulatú programok eltávolítására egy érme fizetése nélkül.

Megállapítottuk, hogy a legjobb ingyenes rosszindulatú programok, a rootkit és a vírus eltávolító eszközök egy része a szoftverbiztonsági iparág rendkívül elismert vállalataitól származik..

Az alábbiakban található szoftverlistánk a Windows számítógépekre vonatkozik csak. Ha egy Mac felhasználó vírus- és rosszindulatú programmal szembeni védelmet keres, kérjük, olvassa el a legjobb Mac víruskereső programokról szóló cikket.

Ezenkívül, ha további információt szeretne kapni arról, hogy milyen kritériumokat használtunk a listánk kutatásakor, olvassa el részletes elemzésünket arról, hogy mit kell keresni az antivírus szoftverben.

Lásd még: A legjobb víruskereső szoftver

Ingyenes vírusok és rosszindulatú programok eltávolító eszközei

Az alábbi összes ingyenes víruseltávolító programhoz azonosítottuk, hogy miért kedveli ezt a szoftvert, néhány kulcsfontosságú részletet arról, hogy mit tudsz vele csinálni, és egy teljes képhez, milyen korlátozásokat talál az ingyenes verzió használatakor. Ezen ingyenes vírusok és eltávolító eszközök többsége fizetett verzióra frissíthető, amely a funkciókkal bővül, néha jelentősen.

Fontos megjegyezni, hogy minden ingyenes vírus- és rosszindulatú program-eltávolító eszköznek korlátozása van a túlfizetett verziókkal. Néhány ingyenes szoftver például nem távolíthatja el a vírusok minden formáját, ideértve a kémprogramokat is. És a legtöbb ingyenes vírusölő eszköz funkció korlátozott, mint a fizetett alternatívák, tehát nem tartalmaznak speciális funkciókat, mint például a nyomkövetőellenes böngészőbővítményeket. Noha az ingyenes szerszámok a legtöbb munkát elvégezhetik a munkát, előfordulhat, hogy valamivel többet igényel * umph *, mint egy ingyenes eszköz nyújt..

Avast Free AntiVirus

AvastForrás: Avast

Antivírus eszközökkel kapcsolatban az Avast nem játszik körül. Az Avast Free AntiVirus képes a rosszindulatú programok különféle formáinak ápolására, beleértve a trójaiak, a rootkit-ek, a keyloggerek és egyebek használatát is..

Az ingyenes eszköz legfontosabb előnyei a következők:

 • Valós idejű malware szkennelés és blokkolás
 • Vizsgálja a Wi-Fi biztonság hiányosságait (valami fontosabb, mint valaha)
 • Ingyenes jelszavas szekrény a biztonságos jelszó tároláshoz és visszakereséshez

Szoftverüket a független informatikai biztonsági laboratórium, az AV-Test nagyra értékeli. Az AV-Test 2017. augusztusi szoftvertesztjeiben 100% -kal biztosította ezt a programot mind a 0 napos rosszindulatú programok támadásainak, mind az elterjedt rosszindulatú programok észleléséhez. Ez növekedést mutatott az AV-Test 2017. júliusi, a szoftver közelébe eső felülvizsgálatához képest, amely már majdnem tökéletes volt.

Az Avast Free AntiVirus biztonságos lehetőséget kínál azok számára, akik pénzt megtakarítva akarnak megszabadulni néhány csúnya vírustól. Az Avast azonban menti a legjobb ínyenceket a szoftverek fizetett változatáért.

Az ingyenes felhasználók kihagynak néhány meglehetősen érdekes Avast AntiVirus funkciót, beleértve az alkalmazás homokozóját; dosszié a ransomware ellen; védelem webkamera hackelés ellen; az érzékeny fájlok biztonságos, végleges törlése; és fejlett tűzfal, többek között a szolgáltatások.

Ugyanakkor ez a víruskereső program egy szilárd, egyszerű és alacsony profilú vírus és rosszindulatú program eltávolító eszköz, amely aktívan védi a számítógépet a közös fenyegetésekkel szemben.

AVG AntiVirus Free

AVGForrás: AVG

Az AVG AntiVirus Free szoftver személyes kedvencem. Az AVG 1992-ben alapította meg a társaságát, és 1998-ban a programját a Cseh Köztársaságból az Egyesült Államokba vitte. A cég szoftverük szilárdan ingyenes verzióját kínálja, és azóta óriási rajongó voltam. Egyszerűen fogalmazva: az AVG működik. Időnként úgy találtam, hogy az ingyenes vírusok és rosszindulatú szoftverek eltávolító eszköze jobb, mint az akkoriban népszerűbb fizetett szoftverek.

Közel 20 évvel később, az AVG ingyenes víruskereső programja továbbra is az egyik legjobb vírus eltávolító eszköz a piacon..

Ezt megerősíti az AV-Test, amely az AVG AntiVirus Free magas pontszámokat és jóváhagyási bélyegzőjét adja az AV-Test 2017. augusztusi laboratóriumi teszteiben..

Az AVG AntiVirus Free ingyenes verziójával a felhasználók az alábbi funkciók mindegyikét élvezhetik:

 • A malware, spyware, ransomware és más típusú vírusok valós idejű blokkolása
 • A potenciálisan rosszindulatú linkek, e-mailek, mellékletek és letöltések blokkolása
 • PC teljesítmény-letapogatás
 • Valós idejű biztonsági frissítések a vírusleírásokhoz és a szoftverekhez

Az AVG szoftverének ingyenes verziója rendkívül hatékony mértékben kezeli az alapvető biztonsági kockázatokat. Többet akar? Az AVG fizetett verziója észrevehetően drágább, mint a legtöbb más általunk felülvizsgált program, de van néhány érdekes funkciója, ideértve a fokozott tűzfalak védelmét, az Android-alkalmazást, a webkamera kémtelen védelmét, a biztonságos mappákat a ransomware ellen és a hamis webhelyszűrőt..

Megéri a fizetett verzió? Attól függ, amit keres. De ha csak a minőségi víruseltávolításra és a valós idejű védelemre van szüksége, az AVG AntiVirus Free egy remek lehetőség.

Comodo Free Anti-Malware BOClean

ComodoForrás: Comodo

A Comodo az internetes biztonság vezető márkája. A cég nemcsak nagyméretű biztonsági szoftvert kínál, hanem a webhelyek SSL tanúsítványainak egyik legismertebb kereskedője..

A Comodo ingyenes kártevő-ellenes BOClean szoftvert kínál, csatolások nélkül. A listán szereplő más lehetőségektől eltérően, nem kap egy fizetett opció kissé nullázott változatát. Ehelyett a BOClean a Comodo önálló terméke, amelynek célja a számítógép megszabadítása a nemkívánatos programoktól.

A BOClean az egyik leggazdagabb ingyenes vírus és malware eltávolító eszköz, amelyet felfedeztünk. A BOClean segítségével az összes alábbi szolgáltatást megkapja:

 • Valós idejű rosszindulatú programok észlelése és kiküszöbölése
 • Eltávolítja a rosszindulatú fájlok és alkalmazások minden formáját (sok ransomware kivételével)
 • Korlátozza a hamis riasztásokat
 • Rendszeres malware észlelési jelentések
 • Új és frissített malware változatok felismerése és törlése
 • Ingyenes vírusleírási frissítések
 • Rejtett konfiguráció vállalkozások és iskolák számára a szoftver jogosulatlan megsértésének elkerülése érdekében

Ha egy kis csomagba annyit csomagolnak, könnyen belátható, hogy a Comodo miért vezető és az iparág, és miért népszerű a BOClean. Ha többet szeretne, a BOClean szerepel a Comodo Internet Security szoftverében. Ha azonban csak egy ingyenes eszközre van szüksége, akkor a BOClean-t nehéz legyőzni.

Adaware Antivirus Free

adawareForrás: Adaware

Az Adaware három víruskereső szoftvert kínál. Két fizetett verziója egy nagy könyvtár-funkciót kínál, beleértve a szülői felügyeletet és a digitális fájltárolót (csak a teljes csomaghoz), valamint továbbfejlesztett tűzfalat és online vásárlási védelmet (Pro és Total verziók)..

Mindez azonban vitathatatlan. Ha azonnali vírusprobléma merül fel, és most cselekednie kell, az ingyenes verzió szilárd lehetőség. Az Adaware ingyenes alkalmazásával a következőket kaphatja meg:

 • Az Adaware díjnyertes víruskereső eszközei
 • Valós idejű védelem a vírusok ellen
 • Töltse le a szkennelést, hogy megvédje számítógépét fenyegetésekkel szemben

A névvel ellentétben az Adaware nemcsak az adware eltávolítását kínálja. Ennek a programnak a talán a legnagyobb korlátja az a tény, hogy nem kap semmilyen technikai támogatást az ingyenes verzióval. Frissítenie kell a fizetett Total vagy Pro verziót, hogy hozzáférjen minden valódi emberi támogatáshoz, ha a szoftver rosszul működik. Van egy fórum és egy GYIK szakasz a webhelyen, de tapasztalataink szerint ezek gyakran nem használhatók.

Összességében az Adaware valóban egy rendkívüli antivírus és rosszindulatú program eltávolító megoldása. Ha csak amire szükséged van valami egyszerű és ingyenes, ez jó lehetőség a szórakozásra.

Norton Power Eraser

Norton radírForrás: Norton

Nagyon jó esély van, hogy hallottál a Nortonról. Elsődleges fizetett opciójuk, a Norton Security nemcsak az AV-Test felsőkategóriáját kapott, a független tesztelő laboratórium áhított „Top Product” jóváhagyási bélyegzőt adott neki..

Következésképpen a Norton internetes biztonsági intézkedései meglehetősen megbízhatóak. Ide tartozik a Power Eraser, amely a fizetett szoftverekre alkalmazott nyertes biztonsági módszerek egy részét átveszi és egy erőteljes malware eltávolító eszközbe csomagolja őket..

Ne feledje, hogy a Power Eraser kifejezetten „bűncselekményt”, például ransomware vagy más azonosító lopó vírusok számára készült. A Norton azt is állítja, hogy a Power Eraser eszközt úgy tervezték, hogy megszabaduljanak a vírusoktól, amelyeket a legtöbb program nem fog megszerezni.

Az Eraser funkció korlátozott, mivel kissé célzott célja. Ennek ellenére meglehetősen egészséges listája van a szkennelési funkcióknak, amelyek a következőket tartalmazzák:

 • Kockázatok keresése (vírusok, rosszindulatú programok stb.)
 • Nem kívánt programok szkennelése (PUP-k)
 • Egyetlen fájl vagy mappa szkennelése
 • Rendszer szkennelés
 • Több indítású szkennelés
 • A korábbi javítás visszavonásának lehetősége

Ez az eszköz valóban meglehetősen agresszív, bár a rendkívüli célját tekintve viszonylag kevés a rendszer erőforrásaival. Ez az agresszió azonban azt jelenti, hogy számos hamis riasztást eredményezhet. Ha a Power Eraser programot választja a vírusok vagy rosszindulatú programok megszabadulásához, mindenképpen mindennemű törlése előtt gondosan olvassa át a jelentést. Bizonyos típusú szoftverek, beleértve a VPN-szoftvereket vagy más vírusszoftvereket, bekerülhetnek a Norton ragacsos göndörébe..

RegRun Reanimator

regrunForrás: Greatis

A Regis Reanimator a Greatis Software-től rendkívül eltérő módon kezeli a rosszindulatú programokat és a vírusokat. Greatis kifejezetten kijelenti, hogy a RegRun az nem víruskereső szoftver. Valójában, a legtöbb felsorolt ​​lehetőségtől eltérően, a RegRun Reanimator nem tartalmazza a valósidejű védelmet.

Ehelyett a Reanimator célja a trójaiak, az adware, a spyware, a malware és a rootkit eltávolítása. Itt fejeződik be az antivírus programokkal való hasonlósága. A Reanimator futtatásakor létrehoz egy naplót, amely részletezi, hogy mely vírusokat fedezte fel a rendszeren, és hol vannak. A felhasználók ezt a naplófájlt elküldik a RegRun műszaki támogatási csoportjának, amely elemzi a fájlt, és küld egy vissza egy fájlt, amely végrehajtja a tisztítást és a vírus eltávolítását a REAnimator szoftver segítségével..

Komolyan hangzik? Ez. A RegRun Reanimator azonban az egyetlen elérhető opció, amely emberi érintést kölcsönöz a vírus eltávolításának. Ennek ellenére, ha szüksége van valamire azonnalibbra, akkor lehet, hogy a RegRun Renaimator nem az Ön számára. A cég szerint 1-2 napig tart, hogy a technikai támogatás válaszát megkapja az Ön futtatható fájljával.

A RegRun a Security Suite segítségével tradicionálisabb víruskereső szoftvert használ. A Reanimator az, amit a társaság a kereskedelmi szoftver „korlátozott funkciójú verziójaként” ír le.

Fontolja meg a RegRun Reanimator lehetőséget, ha a többi, tradicionálisabb vírus eltávolító program sikertelen.

EMCO Malware Destroyer

emco malware rombolóForrás: EMCO

Az EMCO elsősorban hálózati szoftvert gyártó cég. Valójában a nagy szoftvercsomagból csak két alkalmazás áll a rosszindulatú programok és a vírusok eltávolítására összpontosítva. Az egyik ilyen lehetőség, a Network Malware Cleaner, célja a rosszindulatú programok észlelése és tisztítása a hálózatba csatlakoztatott számítógépek között.

Az EMCO ugyanakkor ugyanezt a lehetőséget választja, és magánfelhasználók számára ingyenes verziót kínál. A Malware Destroyer hasonlóan működik, mint az EMCO Network Malware Cleaner, sok azonos funkcióval. Az tartalmazza:

 • Több mint 10 000 vírusdefiníció
 • Gyors malware keresés
 • Rendszeres szoftverfrissítések
 • A felhasználók által benyújtott információk az új és a felmerülő veszélyekről

Ha valós idejű védelmet szeretne, az EMCO nem lesz a választás az Ön számára. És ha azt akarja, hogy a jövőben egy ingyenes programot használjon, amelyet fizetett opcióval lehet kibővíteni, akkor másutt is keresnie kell. Az EMCO Malware Destroyer egy dolgot csinál, de jól csinálja.

Bitdefender Antivirus Free Edition

BitdefenderForrás: Bitdefender

A Bitdefender érdekes lehetőség. A nagyra becsült internetes biztonsági társaságnak nemcsak az AV-Test Magas rangú bélyegzője van, hanem az AV-Comparatives is nagyra értékeli. Az ingyenes szoftver nagyszámú ingyenes eszközt kínál a fizetett víruskereső csomag mellett. Noha a fizetett változat külön figyelmet érdemel, az ingyenes eszközök képesek önmagukban állni.

Az Antivirus Free Edition négy olyan funkciót emel ki, amelyek érdemessé teszik a program használatát:

 • Hatékony víruskeresés és eltávolítás a vírusok, férgek, mindenféle rosszindulatú programok, rootkit-ek, nulla napos kizsákmányolások és kémprogramok ellen
 • Fenyegetések észlelése a gyanús alkalmazástevékenység miatt
 • Webhelyek blokkolása (adathalászat elleni védelem);
 • Csalásellenes rendszer azon webhelyek számára, amelyek potenciális csalások lehetnek

Ez nem minden. Ha az Antivirus Free Edition olyan rosszindulatú programokat talál, amelyek nem tisztíthatók, akkor a Bitdefendernek továbbra is lehet vírus eltávolító lehetősége az Ön számára. A Bitdefender ingyenes víruseltávolító eszközöket kínál konkrét megnevezett vírusokhoz. Csak beírhatja a vírus nevét a keresőmotorba, és megnézheti, létezik-e eszköz a vírus eltávolításához.

A Bitdefender áron kínál szoftverének továbbfejlesztett változatát. Az ingyenes verzió azonban annyira befogadó, hogy kissé nehéz megindokolni a teljes szoftvercsomag teljes árának megfizetését.

Ingyenes víruseltávolító eszközzel és még inkább ingyenes lehetőségekkel a különösen zavaró vírusok számára a Bitdefender a zavaró rosszindulatú programok egyik lehetősége..

eScan Anti-Virus Toolkit

escan antivírus mentesForrás: eScan

Ha az eScan Anti-Virus újdonság számodra, akkor jó társaságban vagy. A darab kutatása előtt még soha nem hallottam a nevet. De a kutatás érdekes módon rejtett kincseket tár fel, és úgy tűnik, hogy az eScan az egyik.

A listán szereplő sokkal nagyobb vállalkozáshoz képest kicsi név, az eScan több, mint bizonyítja érdemét. Az AV-Test az eScan fő termékét a kevés legmagasabb minősítésű bélyegzőjének egyikévé, a teljesítmény és a funkcionalitás magas minősítése mellett. Az Anti-Virus Toolkit számos eScan víruseltávolító eszközt kínál, és ingyenesen kínálja azokat a felhasználóknak, akik megpróbálnak egy dollárt megtakarítani..

Az eScan Anti-Virus Toolkit tisztán szkenner és eltávolító eszköz. A program szinte nincs jelen a rendszerben, és nem megy keresztül a telepítési folyamaton. Az eszközkészlet letöltésekor automatikusan futtathatja, és megteheti a következőket:

 • Vizsgálja meg a rosszindulatú programokat
 • Beolvashatja az egyes mappákat
 • Távolítsa el a vírusokat
 • Ellenőrizze a hálózati tevékenységeket szokatlan viselkedés szempontjából

Ennek a programnak az az előnye, hogy a szoftvert bárhonnan futtathatja, beleértve az USB flash meghajtót. Ezért az eScan Anti-Virus Toolkit megér egy külön flash meghajtóra, csak abban az esetben, ha olyan vírust kap, amely letiltja a programokhoz való hozzáférést.

Erősen javasoljuk az Anti-Virus Toolkit alkalmazását, amely lehetővé teszi a vírusok és rosszindulatú programok eltávolításának eszköztárát.

*Jegyzet: Az eScan elsődleges víruskereső programmal rendelkezik, amely ingyenes, korlátozott próbaverziót kínál. Ez NEM ugyanaz, mint az eszközkészlet, és ezt kissé nehéz megtalálni a weboldalon. A fenti link segítségével közvetlenül odajuthat. Ellenkező esetben az eszközkészletet az eScan fő honlapján a „Támogatás” szakaszban találhatja meg.

Avira Free Antivirus PC-hez

Avira ingyenesForrás: Avira

Egy másik AV-teszt legjobban értékelt termék, az Avira Free Antivirus for PC is megkülönbözteti az Advanced + és Gold státuszt egy másik független tesztelő laboratóriumtól: AV-Comparatives.

Az Avira meglehetősen világos abban, hogy mi lenne, ha kínál. Szoftverének „örökre ingyenes” verziója az alábbi összes funkciót kínálja:

 • Minőségi malware és víruskereső és eltávolító eszközök
 • Valós idejű védelem
 • Védelem a ransomware ellen
 • Adatvédelem a személyes adatainak védelme érdekében

Az Avira esetében a szkennelés a felhőben történik, amely elősegíti az ismeretlen vírusok és a számítógépes kihasználások azonosítását, figyelmen kívül hagyva a vírusleírások letöltött könyvtárának szükségességét (amelyet az Avira is tartalmaz).

Az Avira Free Antivirus for PC képes azonosítani és eltávolítani a potenciálisan nem kívánt programokat (PUPS), más néven potenciálisan nem kívánt programokat (PUA)..

Negatív módon az Avira hirdetésekkel való támogatásával segíti a program ingyenes verziójának támogatását.

Ha úgy dönt, hogy egy kicsit többet szeretne kivenni az Avira-ból, vagy csak el szeretne szüntetni a hirdetéseket, akkor az Avira Antivirus Pro fizetős előfizetése lehet a sikátorban. A fizetett verzió nemcsak eltávolítja a hirdetéseket, hanem lehetővé teszi a program telepítését akár 5 eszközre, azonos licenccel, garantált telefonos és e-mail támogatás mellett..

Az Avira Free Antivirus PC számára díjnyertes lehetőséget kínál nagy teljesítményű víruseltávolító eszközzel.

Lehet, hogy tetszik azAntivirusCyberbiztonsági erőforrások: Az eszközök és útmutatók nagy listájaAntivírusHogyan lehet elkerülni a közös biztonsági lyukakatAntivírusra van szüksége a Linuxra antivírus? AntivírusA legjobb ingyenes tűzfalak 2020-ra

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

61 − 59 =

Adblock
detector