10 instrumente gratuite de eliminare de viruși și malware

Instrumente gratuite de eliminare a virusului

Cu excepția cazului în care în prezent executați un computer complet deconectat de pe web, veți avea nevoie de protecție împotriva virușilor și programelor malware. Dacă aterizați pe această pagină, există șanse mari să încadrați una (sau mai multe) dintre următoarele:

 • Tu, un membru al familiei sau un prieten ai instalat un virus și acum cauți cum să scapi de el ieftin
 • Tocmai ai un computer nou pe care vrei să-l protejezi împotriva virușilor
 • Pur și simplu te-ai săturat să plătești prețuri ridicate pentru eliminarea și protecția împotriva virușilor și a malware

Chiar dacă niciuna dintre aceste descrieri nu se potrivește cu adevărat, totuși te-am acoperit. Această listă explorează unele dintre cele mai bune instrumente gratuite de eliminare a malware și viruși disponibile în prezent pentru consumatori. Nici aici nu avem de-a face cu software de calitate slabă, zbor de noapte.

Am verificat complet fiecare program pe baza unui set de criterii proprii. Printre cei mai importanți factori pe care i-am luat în considerare cu fiecare dintre aceștia este modul în care acestea definesc „gratuit”. În timp ce unele programe software oferă doar teste gratuite sau instrumente de eliminare a virusului „gratuite” care nu funcționează decât dacă plătiți mai întâi, toate opțiunile din această listă sunt în mod legitim gratuit de utilizat și pot fi utilizate pentru a elimina viruși și malware, fără să plătească niciun ban.

Am descoperit că unele dintre cele mai bune instrumente gratuite de eliminare a programelor malware, rootkit și virus provin de la companii foarte respectate din industria securității software.

Lista noastră de software de mai jos acoperă calculatoarele Windows numai. Dacă sunteți un utilizator Mac care caută protecție împotriva virușilor și malware, consultați articolul nostru despre cele mai bune programe antivirus Mac.

În plus, pentru mai multe informații despre tipul de criterii pe care le-am folosit la cercetarea listei noastre, consultați analiza noastră detaliată despre ce să căutați în software-ul antivirus.

Vezi si: Cel mai bun software antivirus

Instrumente gratuite de eliminare a virușilor și programelor malware

Pentru fiecare dintre programele gratuite de eliminare a virusului de mai jos, am identificat de ce ne place acest software, câteva detalii cheie cu privire la ce puteți face cu el și pentru o imagine completă, ce limitări veți găsi utilizând versiunea gratuită. Majoritatea acestor instrumente gratuite de eliminare a virușilor și eliminării pot fi actualizate la o versiune plătită care se extinde pe funcții, uneori semnificativ.

Este important să rețineți că toate instrumentele gratuite de eliminare a virușilor și a programelor malware vor avea unele limitări ale versiunilor plătite. De exemplu, este posibil ca unele programe gratuite să nu elimine toate formele de viruși, inclusiv anumite tipuri de spyware. Și majoritatea instrumentelor antivirus gratuite sunt limitate de funcții în comparație cu alternativele plătite, astfel încât acestea nu vor include funcții avansate, cum ar fi extensiile de browser anti-urmărire. În timp ce instrumentele gratuite pot face treaba de cele mai multe ori, poate exista o ocazie care necesită un pic mai mult * umph * decât va oferi un instrument gratuit.

Avast antivirus gratuit

staiSursa: Avast

Când vine vorba de instrumente antivirus, Avast nu joacă în jur. Avast Free AntiVirus este capabil să aibă grijă de mai multe forme de malware, inclusiv troieni, rootkit-uri, keyloggers și multe altele.

Principalele avantaje ale acestui instrument gratuit includ:

 • Scanare și blocare malware în timp real
 • Căutați punctele slabe ale securității Wi-Fi (ceva mai important acum decât oricând)
 • Un blocator de parole gratuit pentru stocarea și regăsirea securizată a parolelor

Software-ul lor este apreciat de laboratorul independent de securitate IT, AV-Test. În testele sale software din august 2017, AV-Test a oferit acestui program 100% atât pentru detectarea atacurilor malware de 0 zi, cât și pentru detectarea de malware. Aceasta a însemnat o creștere de la revizuirea software-ului AV-Test din iulie 2017, care era deja aproape perfectă.

Avast Free AntiVirus oferă o opțiune sigură pentru cei care doresc să scape de unele virușe urâte în timp ce economisesc bani. Cu toate acestea, Avast salvează unele dintre cele mai bune bunătăți pentru versiunea plătită a software-ului lor.

Utilizatorii gratuite ratează unele caracteristici Avast AntiVirus destul de interesante, inclusiv aplicația sandboxing; un blocaj de fișiere pentru protecție împotriva ransomware-ului; protecție împotriva piratării webcam-ului; ștergerea sigură și permanentă a fișierelor sensibile; și firewall avansat, printre alte funcții.

Acestea fiind spuse, acest program antivirus este un instrument de eliminare a virușilor și malware-ului cu profil redus, simplu și cu profil scăzut, care poate proteja activ computerul împotriva amenințărilor comune.

AVG AntiVirus Free

AVGSursa: AVG

Programul AVG AntiVirus Free este un favorit personal al meu. AVG și-a format compania în 1992 și și-a adus programul din Republica Cehă în SUA în 1998. Compania a oferit o versiune solid gratuită a software-ului lor, iar de atunci am fost un fan imens. Pur și simplu, AVG funcționează. Uneori, am considerat că instrumentul lor gratuit de eliminare a virușilor și programelor malware este mai bun decât unele dintre cele mai populare programe plătite la acea vreme.

Aproape 20 de ani mai târziu, programul gratuit de antivirus AVG rămâne unul dintre cele mai bune instrumente de eliminare a virusului de pe piață, cu mâna în jos.

Aceasta este coroborată de AV-Test, care oferă notele înalte AVG AntiVirus Free și ștampila sa de aprobare în testele de laborator AV-Test august 2017.

Cu versiunea gratuită de AVG AntiVirus Free, utilizatorii se pot aștepta să se bucure de toate următoarele caracteristici:

 • Blocarea în timp real a programelor malware, spyware, ransomware și alte tipuri de viruși
 • Blocarea de link-uri, e-mailuri, atașamente și descărcări potențial dăunătoare
 • Scanarea performanței PC-ului
 • Actualizări de securitate în timp real la definițiile și software-ul virusului

Versiunea gratuită a software-ului AVG are grijă de riscurile dvs. de securitate de bază într-un grad extrem de eficient. Vreau mai mult? Versiunea plătită a AVG este în mod vizibil mai scumpă decât majoritatea celorlalte programe pe care le-am revizuit, dar are câteva caracteristici interesante, inclusiv protecția îmbunătățită pentru firewall, o aplicație Android, protecție de spionaj webcam, foldere sigure pentru a vă proteja împotriva ransomware-ului și filtrul site-ului fals..

Versiunea plătită merită pentru tine? Depinde de ceea ce căutați. Dar dacă tot ce ai nevoie este eliminarea virusului de calitate și protecția în timp real, AVG AntiVirus Free este o opțiune excelentă.

Comodo Free Anti-Malware BOClean

ComodoSursa: Comodo

Comodo este un brand lider în securitatea internetului. Compania nu oferă doar o gamă largă de software de securitate, ci este și unul dintre dealerii mai respectați din certificatele SSL pentru site-uri web..

Comodo oferă software-ul lor gratuit Anti-Malware BOClean, fără niciun fel de șiruri atașate. Spre deosebire de alte opțiuni de pe lista noastră, nu veți primi o versiune ușor neutrată a unei opțiuni plătite. În schimb, BOClean este un produs autonom de la Comodo, conceput pentru a vă elibera computerul de programe nedorite.

BOClean este, de asemenea, unul dintre cele mai bogate caracteristici gratuite de eliminare a virusului și a instrumentelor de eliminare a malware-ului pe care le-am descoperit. Cu BOClean, veți obține toate următoarele caracteristici:

 • Detectare și eliminare malware în timp real
 • Elimină toate formele de fișiere și aplicații dăunătoare (multe ransomware excluse)
 • Limită falsele alarme
 • Rapoarte periodice de detectare de malware
 • Detectează și șterge variante noi și actualizate de malware
 • Actualizări gratuite de definire a virusului
 • Configurație ascunsă pentru companii și școli pentru a evita modificarea neautorizată a software-ului

Cu atât de mult într-un singur pachet, este ușor să vedem de ce Comodo este lider și în industrie și de ce BOClean-ul lor este o alegere populară. Dacă doriți mai mult, BOClean este inclus în software-ul Internet Security de la Comodo. Cu toate acestea, dacă tot ce ai nevoie este un instrument gratuit, BOClean este greu de învins.

Adaware Antivirus Free

AdawareSursa: Adaware

Adaware are trei instrumente software antivirus de oferit. Cele două versiuni plătite oferă o mare bibliotecă de caracteristici, inclusiv controale parentale și un fișier digital (numai pachet total), precum și un firewall îmbunătățit și protecție la cumpărături online (versiuni Pro și Total).

Cu toate acestea, toate acestea sunt molice. Dacă aveți o problemă de virus imediată și aveți nevoie de acțiune acum, versiunea lor gratuită este o opțiune solidă. Cu Adaware gratuit, veți obține:

 • Instrumentele antivirus premiate Adaware
 • Protecție în timp real împotriva virușilor
 • Descărcați scanarea pentru a vă proteja computerul împotriva amenințărilor

Contrar numelui, Adaware oferă mai mult decât o eliminare adware. Poate cea mai mare limită la acest program este faptul că nu primiți niciun suport tehnic cu versiunea gratuită. Va trebui să faceți upgrade la versiunile Total sau Pro plătite pentru a accesa orice suport real uman în cazul în care lucrurile nu merg bine. Există un forum și o secțiune de întrebări frecvente pe site, dar din experiența noastră, acestea sunt adesea inutile.

În general, Adaware este într-adevăr o soluție de eliminare a antivirusului și a malware-ului fără probleme. Dacă tot ce ai nevoie este ceva simplu și gratuit, este o opțiune bună pentru a vă distra.

Norton Power Eraser

Ștergere de putere NortonSursa: Norton

Există o șansă foarte bună să fiți auzit de Norton. Opțiunea lor plătită principală, Norton Security, nu numai că a primit notele de top de la AV-Test, laboratorul independent de testare i-a oferit un râvnit timbru „Top Product” de aprobare.

Prin urmare, măsurile de securitate pe internet ale Norton sunt destul de demne de încredere. Aceasta include Power Eraser, care ia unele dintre metodele câștigătoare de securitate aplicate software-ului plătit și le împachetează într-un instrument puternic de eliminare a programelor malware.

Rețineți că Power Eraser este conceput special pentru „crimeware”, de exemplu, ransomware sau alte viruși care fură identificarea. De asemenea, Norton susține că instrumentul Power Eraser este conceput pentru a scăpa de virușii pe care majoritatea celorlalte programe nu le vor primi.

Power Eraser este limitat de caracteristici, având în vedere scopul său oarecum vizat. Acestea fiind spuse, are o listă destul de sănătoasă a funcțiilor de scanare, care includ:

 • Scanarea riscurilor (viruși, malware, etc.)
 • Scanare de programe nedorite (PUP)
 • Scanarea unui singur fișier sau folder
 • Scanare sistem
 • Scanare multi-boot
 • Opțiunea de a anula o soluție anterioară

Acest instrument este de fapt destul de agresiv, deși relativ ușor asupra resurselor de sistem, având în vedere scopul său singular. Cu toate acestea, această agresiune înseamnă că poate duce la o serie de alarme false. Dacă optați pentru Power Eraser pentru a scăpa de virusul sau problema malware, asigurați-vă că revizuiți cu atenție raportul înainte de a șterge complet. Anumite tipuri de software, inclusiv software VPN sau alte programe antivirus, pot fi înfășurate în capcana lipicioasă de la Norton.

Reanimator RegRun

regrunSursa: Greatis

RegRun Reanimator de la Greatis Software adoptă o abordare mult diferită de eliminarea programelor malware și virusului. Greatis afirmă expres că RegRun este nu un instrument software antivirus. De fapt, spre deosebire de majoritatea celorlalte opțiuni pe care le-am enumerat, RegRun Reanimator nu include protecție în timp real.

În schimb, Reanimator este proiectat pentru a elimina troieni, adware, spyware, malware și unele rootkit-uri. Acolo se termină asemănarea cu programele antivirus. Când executați Reanimator, creează un jurnal care detaliază virușii descoperiți în sistemul dvs. și unde se află. Utilizatorii trimit apoi acel fișier de jurnal către echipa de asistență tehnică a RegRun care analizează fișierul și trimite înapoi un alt fișier care execută curățarea și eliminarea virusului produs prin intermediul programului REAnimator.

Sună complicat? Este. Dar RegRun Reanimator este una dintre singurele opțiuni disponibile care pune o atingere umană asupra procedurilor de eliminare a virusului. Acestea fiind spuse, dacă aveți nevoie de ceva mai imediat, RegRun Renaimator este posibil să nu fie pentru dvs. Compania spune că este nevoie de 1-2 zile pentru a primi un răspuns de la suportul tehnic cu fișierul dvs. executabil.

RegRun utilizează o opțiune software tradițională antivirus prin Security Suite. Reanimatorul este ceea ce compania descrie ca o „versiune cu funcție limitată” a software-ului comercial.

Luați în considerare RegRun Reanimator o opțiune dacă celelalte programe de eliminare a virusului mai tradiționale nu reușesc.

Distribuitor de programe malware EMCO

emco malware distrugătorSursa: EMCO

EMCO este în principal o companie de software de rețea. De fapt, din marea lor gamă de software, doar două aplicații se concentrează efectiv pe malware și eliminarea virusului. O astfel de opțiune, Network Malware Cleaner, este concepută pentru a detecta și curăța programele malware de pe computerele în rețea.

Cu toate acestea, EMCO ia aceeași opțiune și oferă o versiune freeware a acesteia pentru utilizatorii privați. Malware Destroyer funcționează în mod similar cu programul de curățare a rețelelor de programare EMCO, cu multe dintre aceleași funcții. Care include:

 • Peste 10.000 de definiții de virus
 • Scanare rapidă de malware
 • Actualizări periodice de software
 • Informații transmise de utilizator despre amenințările noi și emergente

Dacă doriți protecție în timp real, EMCO nu va fi opțiunea pentru dvs. Și dacă doriți ca opțiunea de a utiliza un program gratuit care poate fi extins cu o opțiune plătită în viitor, va trebui să căutați și în altă parte. Distrugătorul malware al EMCO face un lucru, dar o face bine.

Bitdefender Antivirus Free Edition

BitdefenderSursa: Bitdefender

Bitdefender este o opțiune interesantă. Compania foarte respectată de securitate a internetului nu are doar o ștampilă de top AV-Test, care este foarte apreciată și de către AV-Comparatives. Programul gratuit oferă o gamă largă de instrumente gratuite, alături de suita sa antivirus plătită. În timp ce versiunea plătită este deosebit de demnă de atenție, instrumentele gratuite sunt capabile să stea singure.

Antivirus Free Edition evidențiază patru caracteristici care fac ca programul să merite utilizat:

 • Scanarea și eliminarea puternică a virușilor pentru viruși, viermi, toate formele de malware, rootkit-uri, exploatări de zi zero și spyware
 • Detectarea amenințărilor pentru activitatea aplicației suspecte
 • Blocarea site-urilor web (anti-phishing);
 • Sistem antifraudă pentru site-uri care pot fi potențiale escrocherii

Asta nu e tot. În cazul în care Antivirus Free Edition găsește malware, acesta nu poate fi curățat, Bitdefender ar putea avea în continuare o opțiune de eliminare a virusului. Bitdefender oferă instrumente gratuite de eliminare a virușilor pentru viruși specifici numiți. Puteți introduce doar numele virusului în motorul de căutare și pentru a vedea dacă există un instrument disponibil pentru a elimina virusul.

Bitdefender oferă o versiune actualizată a software-ului său la un preț. Cu toate acestea, versiunea gratuită este atât de incluzivă încât este oarecum greu de justificat să plătim prețul complet pentru software-ul complet.

Cu un instrument gratuit de eliminare a virușilor și și mai multe opțiuni gratuite pentru viruși deosebit de supuși, Bitdefender este o opțiune perfectă pentru malware.

eScan Anti-Virus Toolkit

escan antivirus gratuitSursa: eScan

Dacă eScan Anti-Virus este nou pentru dvs., sunteți în compania bună. Înainte de a cerceta această piesă, niciodată nu mai auzisem numele. Dar cercetarea dezvăluie interesant comorile ascunse, iar eScan pare să fie unul dintre ele.

Un nume mic în comparație cu unele dintre întreprinderile mult mai mari de pe această listă, eScan mai mult decât își dovedește valoarea. AV-Test a oferit produsului principal al eScan unul dintre puținele sale ștampile de top, cu ratinguri ridicate pentru performanță și funcționalitate. Setul de instrumente Anti-Virus oferă multe dintre instrumentele de eliminare a virusului eScan și le oferă gratuit utilizatorilor care încearcă să salveze un buck.

eScan Anti-Virus Toolkit este pur și simplu un scaner și instrument de îndepărtare. Programul nu are aproape nicio prezență pe sistemul dvs. și nu trece printr-un proces de instalare. Când descărcați Toolkit-ul, îl puteți rula automat și faceți următoarele:

 • Căutați malware
 • Scanați folderele individuale
 • Eliminați virușii
 • Verificați activitatea de rețea pentru un comportament neobișnuit

Avantajul acestui program este că puteți rula software-ul de oriunde, inclusiv o unitate flash USB. Acest lucru face ca eScan Anti-Virus Toolkit să merite să aveți o unitate flash separată în cazul în care primiți un virus care oprește accesul la programele dvs..

Vă recomandăm cu mare încredere Anti-Virus Toolkit ca o opțiune viabilă pentru a adăuga în caseta de instrumente de eliminare a virușilor și a malware.

*Notă: eScan are un program principal Anti-Virus care oferă un proces gratuit, limitat. Acesta NU este același lucru cu setul de instrumente și este oarecum dificil de localizat pe site-ul lor web. Folosiți linkul de mai sus pentru a merge direct acolo. În caz contrar, puteți găsi Setul de instrumente din secțiunea „Asistență” din pagina principală principală a eScan.

Avira Free Antivirus pentru computer

Avira liberSursa: Avira

Un alt produs AV-Test de cea mai mare calitate, Avira Free Antivirus pentru PC are, de asemenea, distincția de a primi statutul Advanced + și Gold de la un alt laborator de testare independent: AV-Comparatives.

Avira este destul de clar în ce se întâmplă dacă oferă. Versiunea „gratuită pentru totdeauna” a software-ului său oferă toate caracteristicile următoare:

 • Instrumente de scanare și eliminare de malware și virus de calitate
 • Protectie in timp real
 • Protecție împotriva ransomware-ului
 • Protecții de confidențialitate pentru securizarea datelor dvs. personale

Cu Avira, scanarea are loc în cloud, care ajută la identificarea virușilor necunoscuți și a exploatării computerului, fără a ține cont de necesitatea unei biblioteci descărcate de definiții ale virusului (care include și Avira).

Avira Free Antivirus pentru PC poate identifica și elimina programele potențial nedorite (PUPS), cunoscute și sub denumirea de programe potențial nedorite (PUA).

În mod negativ, Avira ajută să sprijine versiunea gratuită a programului său, incluzând reclame.

În cazul în care decideți că doriți un pic mai mult din Avira sau doriți doar să eliminați reclamele, un abonament plătit la Avira Antivirus Pro poate fi pe calea dvs. Nu numai că versiunea plătită elimină anunțurile, ci vă permite, de asemenea, să instalați programul pe până la 5 dispozitive cu aceeași licență, pe lângă telefonul garantat și suportul de e-mail.

Avira Free Antivirus pentru PC oferă o opțiune premiată cu un instrument de îndepărtare a virusului puternic.

S-ar putea să vă placă, de asemenea, resurse AntivirusCybersecurity: o listă mare de instrumente și ghiduriAntivirusCum să evitați gaurile comune de securitateAntivirusDoce Linux are nevoie de antivirus?

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 1 =

Adblock
detector