A Bitdefender BOX gyakorlati áttekintési, telepítési és hibaelhárítási útmutatója

2019 nagyszerű alkalom, hogy technikává válj. Manapság egyre nagyobb számú eszköz osztja meg otthoni hálózatát. A számítógépektől a telefonokig és az „intelligens” eszközökig úgy tűnik, hogy szinte minden akkumulátorral akarja az adatokat fogadni és megosztani. Azoknak a hűtőszekrényeknek köszönhetően, amelyek bevásárló listákat készítenek az intelligens vizes palackokhoz, és amelyek arra késztetik Önt, hogy több vizet kell inni, sok otthoni termék csatlakozhat otthoni wifi hálózatához. De az összes csatlakoztatott eszköznek van egy sötét oldala, és ez is így van fokozott biztonsági fenyegetések.

bitdefender doboz

Lásd még: A Bitdefender teljes biztonsági áttekintése

Minden eszköz, amelyet csatlakoztatott otthoni internetéhez, potenciális belépési pontot hoz létre a számítógépes bűnözők számára. És bár természetesen vásárolhat VPN-útválasztót személyazonosságának elfedésére, vagy biztonsági szoftvert telepíthet a számítógépére és a mobil eszközökre, nagy esély van arra, hogy okos kenyérpirítója nem rendelkezik vírusvédelemmel. Az egyetlen módja a összes intelligens eszközeinek célja az, hogy a teljes hálózatra egyszerre alkalmazzák a biztonsági intézkedéseket.

Itt érkezik a Bitdefender BOX. Az intelligens otthoni kiberbiztonsági eszközt, a Bitdefender BOX-ot úgy tervezték, hogy az ehhez szükséges védettségi réteget hozzáadja okos otthonához. Vannak más ilyen eszközök is a piacon, és valószínűleg ezek népszerűsége az elkövetkező években növekedni fog. A Bitdefender a maga BOX-jét egy első ilyen típusú hálózati védelmi eszközként számolja.

A Bitdefender az elmúlt években megpróbálta megoldani ezt a biztonsági rést, először az eredeti Bitdefender BOX és most a BOX V2 verzióval. Az adattörések és a vírusok titkosításának középpontjában állva mindenkinek, aki úgy dönt, hogy csatlakozik a házhoz, végül ilyen eszközre lesz szüksége, amely védi az egész hálózatot a külső biztonsági fenyegetésekkel szemben.

A Bitdefender BOX lesz az egyetlen olyan eszköz, amelyre szüksége van egy védett intelligens otthonhoz? Miután teszteltem és több mint egy hónapig együtt éltem az eszközzel, sajnos nem könnyű ajánlani a fogyasztóknak. Noha a BOX-m mutatott néhány figyelemre méltó előnyt otthonom számára, azt tapasztaltam, hogy túl sok technikai kérdéssel tele van ahhoz, hogy készen álljon a nagy ligákra..

A Bitdefender BOX áttekintő összefoglalója

A Bitdefender BOX értékes funkciókat kínál minden felhasználó számára. Az eszköz hatékonyan kiszűri a teljes hálózatot, és megakadályozza, hogy eszközei hozzáférjenek a rosszindulatú webhelyekhez. Ez valószínűleg azt is megakadályozza, hogy a rossz szereplők beszivárogjanak a hálózatába, különösen a közép-ember támadások esetén.

Túl sok negatív sújt a BOX V2-et. Az eszköz túl gyakran leállítja a megfelelő működést, és hetente többször, vagy akár többször is vissza kell állítania a gyári beállításokat nap. Szinte minden alkalommal rájöttem erre, amikor megpróbáltam fizikailag mozgatni az eszközt, de csak véletlenszerűen, még akkor is, amikor az eszközt egyedül hagyták, hogy megtegye a dolgát..

A telepítési folyamat időnként gyors, de valószínűleg nehézségekbe ütközik, ha első alkalommal átvészel egy wifi útválasztót, amely nem akarja szépen játszani a BOX-tal. És sajnos, még akkor is, ha a készüléket megfelelően beállítják, a szoftver hiányzik a jelölésből a hozzá csatlakoztatott eszközök azonosításában.

Ezen túlmenően, míg a Bitdefender állítása szerint az eszköz nem befolyásolja az adatfolyamokat, miután több hetet töltöttem a hálózathoz csatlakoztatott BOX-fel, észrevettem a következetes problémákat a feltöltések. Gyakran össze kellett kötnem készülékeimet más hálózatokkal annak érdekében, hogy megszakítás nélkül hatékonyan töltsem fel az adatokat.

Összességében a Bitdefender BOX V2 időnként hatékonyan működik, de túl sok technikailag elvonzó tényező van ahhoz, hogy az eszköz legyen, amelyet jelenleg az intelligens otthoni hálózatának megvédni szeretne..

IoT / hálózatvédelem mint szolgáltatás

A Bitdefender BOX csak egy eszköz az IoT / otthoni hálózati védelmi megoldások növekvő trendje között. Ezen eszközök célja az intelligens otthoni termékek növekedésének eredményeként merült fel számos otthoni hálózatunkon.

A legtöbb intelligens otthoni termékkel járó belső probléma az, hogy biztonsági kockázatot jelentenek. Míg számítógépeink és mobil eszközeink olyan kifinomult operációs rendszerekkel rendelkeznek, amelyek antivírusokat, kártevőirtó programokat és anti-hacker szoftvereket tudnak felhasználni, az intelligens otthoni eszközöknek nagyon korlátozott operációs rendszere van. Nem tudnak ilyen szoftvereket futtatni, viszonylag védetlenül hagyva őket. Még mindig hajlamosak a hackelésre, rosszindulatú programokat fogadhatnak el, és egy ravasz hackerek felhasználhatják az otthoni hálózat többi részéhez való jobb hozzáférést..

Az átjáró eszközök érdekes és funkcionális megoldást jelentenek erre a problémára. A Bitdefender BOX és hasonló eszközök „hídként” szolgálnak a hálózathoz. Az összes internetes forgalom áthalad rajtuk keresztül, és gyanús tevékenységekre kiszűrjük. Tehát még akkor sem, ha nem telepíthet védelmi szoftvert az Amazon Alexa-ra, mert a BOX vagy hasonló eszköz titkosított védelem pajzsot hoz létre az egész hálózatán, az Alexa valójában feltörésbiztossá válik..

Az olyan vállalatok, mint például a Bitdefender, egyre növekvő mértékben értékesítik ezeket az eszközöket a kapcsolódó előfizetési szolgáltatások mellett, általában antivírusokkal és más megfigyelő szoftverekkel. A szoftver és a hardver kombinálásával a cél egy funkcionális, védő szolgáltatás létrehozása a tárgyak internetéhez és a növekvő számú kritikusan kiszolgáltatott eszközhöz az otthoni wifi-hálózatok megosztása során..

Rendszerkövetelmények és BOX specifikációk

Kétféle követelménykészlet létezik a Bitdefender BOX V2 használatához. Először a BOX beállítása az otthoni hálózattal való együttműködéshez. Másodszor, az eszközspecifikus követelmények azon számítógépekre és mobil eszközökre, amelyek futtatják a mellékelt Total Security Antivirus szoftvert.

A Bitdefender BOX számára a következőkre lesz szüksége:

 • Szélessávú internet kapcsolat (kábel / DSL / UTP)
 • Bitdefender Central Mobile App (Android 4.4 vagy újabb vagy iOS 9 vagy újabb)
 • 4G / 3G adatkapcsolat

A 4G / 3G adatkapcsolat elengedhetetlen ahhoz, hogy a BOX működjön a telepítési folyamat során. Ha nem rendelkezik hozzáféréssel a 4G / 3G-hez a telepítés során használt mobil eszközön, akkor valószínűleg különálló wifi-hálózathoz kell hozzáférnie; egyébként a telepítés során jelentős problémák merülnek fel.

A Total Antivirus esetén az eszközöinek az eszköz típusától függően különböző feltételeknek kell megfelelniük. Az eszközspecifikus követelményekhez javasoljuk, hogy nézze meg a Teljes biztonság 2019 termékoldal.

Ami a maga Bitdefender BOX-ot illeti, az eszköz úgy van felépítve, hogy nagy aktivitású otthoni hálózaton működjön. A BOX V2 1,2 GHz-es kétmagos Cortex A9 processzorral és 1 GB DDR3 memóriával rendelkezik. Még 4 GB belső tárhelyet is tartalmaz.

A vezeték nélküli sugárzási képességeit illetően az eszköz egyidejű, két sávú, 2,4 GHz-es és 5 GHz-es antennát használ az IEEE 802.11a / b / g / n / ac Wave-2 @ AC1900 készülékhez. A hétköznapi felhasználók számára ez azt jelenti, hogy az eszköz nagy teljesítményű antennával rendelkezik, és hatékonyan és nagy távolságra képes továbbadni az újabb és az idősebb készülékeket egyaránt. Ha úgy dönt, hogy a BOX-ot önálló útválasztóként használja, akkor azt fogja találni, hogy jól sugároz, kis csomagvesztéssel.

A BOX legnagyobb hátránya, és ami korlátozza annak funkcióját önálló útválasztóként, az ethernet port helyzet. A várakozások szerint 1 WAN-port van, de csak 1 LAN-port van. És bár a BOX képes használni a Gigabites wifi-kapcsolatokat, ez meglehetősen korlátozott azok számára, akik az Ethernet-kapcsolatokat preferálják útválasztójukkal.

A Bitdefender BOX telepítése és beállítása

Fizikailag a Bitdefender kiberbiztonsági központja nem a legjobb azok számára, akik minimalizálni akarják a hálózati eszközökre fordított helyet. A BOX esztétikailag jól megtervezett, de egy kissé nagy oldalról szól, így kevésbé optimális megoldást jelent a korlátozott helyűek számára..

Szükség lehet arra, hogy húzza ki az eszközt a dobozból, és azonnal indítsa el a telepítési folyamatot. Erőteljesen bátorítanék Önt ennek a fellépésnek. A tesztelés során néhány olyan gombócba ütköztem, amelyek valóban lelassították a telepítési folyamatot, ezért bölcs dolog mérlegelni, hogy mit kell tennie a BOX beállítás megfelelő megszerzéséhez, és mi történhet rosszul, mielőtt a.

bitdefender doboz

A telepítés megfelelő elvégzéséhez telepítenie kell a Bitdefender Central App alkalmazást, és onnan futtatnia kell a Bitdefender BOX beállítást. Valószínűleg talál egy maroknyi Bitdefender-alkalmazást mind a Google Play Áruházban, mind az iOS App Store-ban. Te vagy az szükség az úgynevezett Bitdefender Central. Do nem telepítse a Bitdefender BOX 1st Gen alkalmazást, mivel ezt kizárólag a Bitdefender BOX V1 számára fejlesztették ki. Jelenleg a vállalat V2-t árusít, és a régi alkalmazás nem fog működni az új BOX-szal.

Miután felhasználói fiókot hozott létre a Bitdefender segítségével, a következőkre van szüksége:

 • Csatlakoztassa a Bitdefender BOX-ot
 • Csatlakoztassa mobilkészülékét a BOX-en keresztül sugárzott Bitdefender wifi hálózathoz
 • Csatlakoztassa a Bitdefender BOX készüléket a vezeték nélküli modemhez a mellékelt Ethernet kábel segítségével

Amint a telepítés ezen része befejeződött, sikeres kapcsolatot kell kapnia.

Innentől kezdve a Bitdefender végigvezeti Önt a hálózatnak az eszközzel történő biztosításának folyamatán, lényegében átjáróvá téve a BOX-ot az útválasztó és a hálózat között. Ezért csatlakoztassa először a BOX-ot az ISP-modemhez.

A hálózat biztosítása három lehetséges módszerre oszlik: ISP-biztosított útválasztó, személyi útválasztó használata vagy különálló új vezeték nélküli hálózat létrehozása a Bitdefender BOX segítségével. A személyes útválasztó használatát választottam, mivel nincs router az internetszolgáltatómon. Kipróbáltam a BOX-ot is mint saját routerét, amelyet később részletesebben tárgyalok.

Néhány figyelemre méltó csuklás után sikerült befejezni a folyamatot a Bitdefender mellékelt utasításai szerint, amelyek csak kissé különböznek attól függően, hogy melyik beállítási módszert használja.

bitdefender doboz

Különbségek a beállítási lehetőségek között

Van néhány különbség az adatforgalom áramlásában, a beállítástól függően. Ha személyes vagy internetszolgáltató által biztosított wifi útválasztót használ, az adatforgalma a következő folyamatot követi:

MODEM >>> BITDEFENDER BOX >>> WIFI ROUTER >>> ESZKÖZÖK

A BOX átjáróként szolgál a modem és a wifi útválasztó között, így a bejövő és a kimenő összes adatot kiszűrjük, mielőtt befolyásolhatja az eszközöket (vagy szivároghat az információ). Így képes a készülék hatékonyan lefedni okos otthoni készülékeit, még a szűrőszoftver telepítése nélkül is.

Ha a Bitdefender BOX-ot használja önálló útválasztóként, akkor el kell távolítania egy különálló wifi-útválasztó használatának szükségességét. Ennek eredményeként az információ így folyik:

MODEM >>> BITDEFENDER BOX >>> ESZKÖZÖK

Van néhány előnye a BOX mint útválasztó módszernek. A különálló wifi router kikapcsolása segít csökkenteni a sávszélességre gyakorolt ​​kis hatást. A Bitdefender BOX azonban önmagában wifi routerként észrevehetően korlátozott, különös tekintettel a korlátozott számú LAN-portra. Ugyanakkor, ha régi, elavult és lassú wifi útválasztót használ, akkor valószínűleg nem hibázhat, ha legalább a BOX-ot lövésnek látja otthoni frissített útválasztójaként..

Bitdefender BOX: A szolgáltatások áttekintése

A Bitdefender közvetlenül csatlakozik az útválasztóhoz és egy Android vagy iOS alkalmazáson keresztül vezérelhető. A BOX egy komplett, többrétegű kiberbiztonsági megoldás, amelynek célja a digitális élet védelme. A Bitdefender BOX az otthoni wifi hálózathoz kapcsolódik, és külön tűzfalként működik. (természetesen túl egyszerűsített összehasonlítás), a hálózati forgalom megfigyelése szabálytalanságok szempontjából.

A cég webhelye szerint a Bitdefender BOX V2 a következők mindegyikét végzi el:

 • Blokkolja a nem biztonságos vagy rosszindulatú URL-eket
 • Folyamatosan ellenőrzi a hálózatot a biztonsági hiányosságok szempontjából
 • Blokkolja az eszköz és a hálózat kihasználási kísérleteit
 • Fejlett szülői felügyeleti eszközök tartalomszűrőkkel (jövőbeli számítógépes zaklatás és online ragadozó észlelésével)
 • Automatikus riasztásokat biztosít minden alkalommal, amikor egy új eszköz csatlakozik a hálózathoz
 • Tartalmazza a Bitdefender Total Security víruskereső szoftvert, amely korlátlan számú Windows, Mac, iOS vagy Android eszközre telepíthető
 • Blokkolja az eszköz gyanús viselkedését
 • Nyers erővédelem a hackerek eszközök átvételének megakadályozására
 • Automatikusan blokkolja az érzékeny adatok - például hitelkártya-adatok, hitelesítési információk vagy helyadatok - küldését a titkosítatlan kapcsolatokon keresztül.

bitdefender doboz

A Bitdefender BOX egyéves garanciával és 1 éves előfizetéssel jár. Miért előfizetés? Ez a rész kevésbé világos. Az előfizetés nagy része az Ön készülékének a Bitdefender Total Security szolgáltatáson keresztüli védelmére irányul, ám a költségek egy részét a teljes otthoni hálózat biztonságának az előfizetési szolgáltatásként történő nyújtása, nemcsak eszközként kell kiszámítani..

Ha megsérti ezt a gyakorlatot, a Bitdefender nem egyedül benne. A versengő eszközök, például a RATtrap és a Norton Core szintén előfizetéseket igényelnek, hogy termékeik az első év után is működőképesek legyenek. Más versenytársak, például a Cujo azonban elhagyták az előfizetési lehetőséget, és inkább magasabb árú terméket választottak egyszeri díj ellenében.

Sajnos, ha nem fizeti az előfizetést, sok hasznot vehet a BOX-ból, annak ellenére, hogy sok védelmi szolgáltatás helyben történik. A Bitdefender a szolgáltatások nagy részét felhőalapú rendszerhez köti, tehát ha lemondja az előfizetést, akkor a BOX nem csupán a biztonságos útválasztót szolgálja..

Az első év után az előfizetés évente 99 dollárba kerül, ami valójában jó üzlet, ha már tervezte megvásárolni a Bitdefender kiváló minőségű Total Security AV szoftvert az eszközök védelme érdekében. A Total Security részletesebb áttekintését itt olvashatja. A BOX-áttekintéstől eltekintve azt találtuk, hogy a Total Security előfizetés szinte fizeti magát azért, mert mennyire védi az eszközöket a biztonsági fenyegetésekkel szemben.

A teljes biztonság általában 120 dollár / év.

Eszközök csatlakoztatása és védelme

Láthatóan a hálózathoz csatlakoztatott összes eszköznek megjelennie kell az alkalmazás Bitdefender BOX beállításai alatt. A BOX azonban küzdött annak meghatározása érdekében, hogy mely eszközöket valóban védették.

Amikor kezdetben beállítottam az otthoni hálózatom biztonságát, a BOX megmutatta, hogy az egyetlen eszköz, amely lefedettséget kapott, a wifi útválasztóm:

bitdefender doboz

Körülbelül egy órával később a BOX kimutatta, hogy az Amazon Echo-ra volt az egyetlen készülék, amelyet fedeztek:

Bitdefender doboz

Miközben azt hittem, hogy a wifi-útválasztóm eltűnt, az történt, hogy a BOX összekeverte az Amazon Echo-t az útválasztóval. Amit az Amazon Echo címkével lát, valójában a wifi router. Később rájöttem, hogy ez igaz, amikor rosszindulatú hivatkozásokat tesztel.

Amikor a BOX regisztrálta a rossz linket, és jelezte, melyik eszköz próbálja elérni a linket, rámutatott az Amazon Echo-ra. Bárki számára, aki jelenleg Echo birtokosa van, vagy megérti, hogyan működik, vegye figyelembe, hogy nem használhatja böngészőként bizonyos linkek eléréséhez, így valójában ez nem lehetséges. Ehelyett a regisztrált rosszindulatú linket a laptopomon keresztül végezték, amely a Bitdefender BOX beállításaiban jelenik meg, mint a több leválasztott eszköz egyikét, de valójában továbbra is védelem alatt áll a teljes wifi-hálózaton keresztül.

Ha úgy dönt, hogy a Bitdefender BOX-ot saját vezeték nélküli útválasztójaként állítja be, ez a furcsa probléma megszűnik. Ebben a forgatókönyvben az eszközöket közvetlenül a BOX wifi hálózatához kell csatlakoztatni. A BOX saját wifi-hálózata jobban képes volt azonosítani a hozzá csatlakoztatott eszközöket, mint a Bitdefender preferált módszerével.

Rosszindulatú URL-blokkolás

A Bitdefender BOX egyik aktívabb funkciója, a rosszindulatú URL-blokkolás jól működik. És mivel a BOX védi az összes vezeték nélküli útválasztóhoz csatlakoztatott eszközt, Bármi a nem biztonságos URL-hez csatlakozni próbáló eszköz a következő üzenetet kapja:

bitdefender doboz

Milyen webhelyeket tart a BOX nem biztonságosnak vagy rosszindulatúnak? Ez egy olyan kérdés, amelyet nehéz megválaszolni. A Bitdefender BOX valószínűleg az ismert rosszindulatú webhelyek és algoritmusok keverékét használja fel, amelyek célja annak felismerése, hogy egy webhely mikor lehet rosszindulatú adathalász oldal.

Ha egy eszköz rosszindulatú webhelyet próbál meg elérni, akkor a Bitdefender Central alkalmazáson keresztül push értesítést kap arról, hogy a rosszindulatú URL le lett tiltva, néhány további információval. Azt fogja mondani, melyik eszköz próbálta elérni a rossz linket, és megadja a lehetőséget, hogy engedélyezze a webhely feketelistáját, ha úgy gondolja, hogy biztonságos.

Szülői felügyelet

A Bitdefender BOX szolgáltatáson keresztül elérhető szülői felügyelet alapértelmezés szerint nincs bekapcsolva, és a teljes hálózaton nem alkalmazható. Ehelyett külön kell hozzárendelnie azokat a különféle eszközökhöz, amelyek telepíthetik a társított alkalmazást.

Ehhez el kell lépnie az „Eszköz hozzáadása” menüponthoz, a Tevékenység képernyő alján a Központi alkalmazásban, majd válassza ki a megfelelő operációs rendszert:

bitdefender doboz

Innentől válassza a „Parental Advisor” lehetőséget. Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy letöltési linket küldjön bármelyik e-mail címre. A letöltési linket elküldtem az Android telefonomhoz társított e-mail címre. Az e-mail tartalmaz egy linket a Bitdefender Parental Advisor alkalmazáshoz az adott eszközhöz, amelyet ebben az esetben választott a Google Play számára:

bitdefender doboz

A Parental Advisor alkalmazás telepítésével a következőket teheti:

 • Figyelemmel kísérheti gyermekeinek online tevékenységeit és alkalmazásait
 • Szüneteltesse az eszközhöz való hozzáférést
 • A pálya elhelyezkedése
 • Hívások és üzenetek blokkolása
 • Figyelemmel kíséri a Facebook tevékenységét

Az alkalmazás még azt is megkérdezi, hogy az alapértelmezett üzenetküldő alkalmazás helyett a Szülői tanácsadót kívánja-e használni, lehetővé téve több ellenőrzést a gyermeke tevékenységével kapcsolatos látnivalók felett..

Miután mindent beállított, a Parental Advisor teljes mértékben irányítja a megfigyelt eszközt. A figyeléshez létre kell hoznia egy „gyermekprofilt” a szóban forgó eszközhöz. Az én esetemben ez valójában nem volt lehetséges, mivel a Bitdefender egyetlen eszközként regisztrált nekem a vezeték nélküli útválasztót (kezdetben tévesen Amazon Echo néven tüntették fel), és nem észlelte a személyes wifi hálózathoz csatlakoztatott eszközöket ezen túl..

Eszköz figyelmeztetések

Az egyetlen alkalom, amikor az eszközriasztásokat megfelelő működésbe hoztam, amikor a Bitdefender BOX-ot beállítottam saját különálló wifi-hálózatként. Ebben az esetben jól működött. Minden alkalommal, amikor egy új eszköz csatlakozik a hálózathoz, riasztást kap. Innentől választhat, hogy engedélyezi vagy tiltja-e az eszközt, megnézheti az operációs rendszerét, és egyéb információkat is megvizsgálhat. Szkennelhet bármilyen eszközt a mellékelt alkalmazásból, vagy egyszerűen szüneteltetheti a hálózathoz való kapcsolódását egy ideig.

Nem tesztelt szolgáltatások

A Bitdefender BOX számos tulajdonságát nehezebb tesztelni, ezért ezeket félretettük. Ide tartoznak a külső forrásokból történő hackelés és a nem biztonságos hálózatokon keresztül történő fizetések megkísérlése. Biztosnak érezzük magunkat a nem tesztelt szolgáltatások működésében, mivel igazoltuk, hogy a BOX valóban védi az egész hálózatot.

Hasznosság biztonsági eszközként

Általában rajongok annak, amit a Bitdefender kínálhat. A társaság Antivirus Plus 2018 és Total Antivirus szoftverei a piacon megtalálhatók egyik legjobbak között, a legérdekesebb funkciókkal együtt, amelyeket én is teszteltem..

A Bitdefender BOX? Nem túl sok. Sajnos a termék jelenlegi állapotában túlságosan sok karbantartást igényel, hogy hatékony biztonsági megoldássá váljon otthoni hálózatához. Az adatok feltöltésével kapcsolatos állandó problémáktól, amíg az eszköz csatlakoztatva van a több gyári alaphelyzetbe állításig, a Bitdefender BOX egy nagyszerű koncepció, általában véve rossz kézbesítéssel. És bár jelenleg a második generációjában jelenik meg, úgy tűnik, hogy a Bitdefender csak csekély javításokat hajtott végre az eredeti eszközhöz képest, és még mindig elmulasztotta a jelet egy olyan eszköz felépítésében, amely megfelelően működik az otthoni hálózat védelme érdekében.

Hibaelhárítás a Bitdefender BOX beállításainál

Őszinte legyek: a Bitdefender utasításait követve, legalábbis eredetileg, szóváltás volt. A mellékelt utasítások sok ismételt kísérlet után nem voltak képesek számomra, és a probléma megoldásához sok-sok ügyfélszolgálat igényelt. Az ügyfélszolgálat által nyújtott megoldások egyike sem tett teljes feladatot a problémáim megoldásában, bár a támogatási e-mail röplabda mérkőzésem segített jobban megérteni a termék beállítási korlátozásait..

Két fő kérdés merült fel a telepítési folyamat során. Először is, ha megpróbálom a BOX-ot csatlakoztatni az ISP-modemhez, akkor a két hiba egyikét okozhatom:

bitdefender doboz

bitdefender doboz

Telepítési hibák nagyon sok

Az első hiba az, amely mindig elvégzi a gyári alaphelyzetbe állítást és a telepítési folyamat újraindítását. A tesztelés óta nehéz volt megtalálni a hiba pontos okát. A telepítés során néhány alkalommal kaptam az üzenetet.

Ennek egyik oka azonban a hálózathoz való hozzáférés. A központi alkalmazás használatához internet-hozzáférésre van szüksége. Ez lehet mobil adat, vagy egy wifi hálózaton keresztül. Mivel azonban a telepítési folyamat megköveteli a wifi-útválasztó leválasztását az internetszolgáltató modemétől, 4G vagy 3G kapcsolatra lesz szüksége a telepítés befejezéséhez, vagy pedig egy szomszédjának nyílt wifi kapcsolatához. Ennek hiányában hibaüzenet jelenik meg, és nem tudja folytatni a telepítési folyamatot.

A fent megadott első hibával akkor is előfordulhat, ha sikeresen csatlakozik a Bitdefender BOX wifi kapcsolathoz, ahogy a telepítési utasítások előírják és működő mobil vagy internetes kapcsolat van jelen. Nem találtam azonnali javítást erre, csak az, hogy visszaállítottam az eszközét a gyárba, és próbáld újra.

Internetkapcsolat hibái

A második kép a folyamat egy olyan lépését tükrözi, amelyet a Bitdefender nem tudott megemlíteni. A telepítési folyamat során csatlakozni kell a BOX wifi hálózathoz. Mivel a BOX még nincs beállítva az internethez való hozzáférés biztosítására, ezt a hibaüzenetet kaphatja a telepítési folyamat működésének eredményeként. A probléma megoldásához válassza ki az internetszolgáltató internetes kapcsolatának típusát. mert a legtöbb felhasználóknak, ennek DHCP-nek kell lennie. Ezután nyomja meg a következőt. Ennek meg kell oldania a problémát, és be kell fejeznie a telepítési folyamatot, ha elvégezte a többi szükséges lépést (BOX csatlakoztatva az ISP modemhez, és wifi router csatlakoztatva a BOX-hoz).

Bridge mode hibák

Egy harmadik probléma, amivel csak egyszer találkoztam, amikor megpróbáltam biztonságossá tenni a hálózatomat. Miután kiválasztottam a személyes wifi útválasztó biztonságát AP / Bridge módon keresztül, hatalmas gubancra ütköztem. Az első alkalommal, amikor ezt megkíséreltem, csak annyit tettem, hogy a Bitdefender BOX megváltoztatta a vezeték nélküli útválasztó SSID azonosítóját, ami miatt vissza kellett állítanom az útválasztót, és újból fel kellett állítanom a korábban beállított SSID-t és jelszót, hogy elkerüljem az összes eszköz újraújítását. eszköz jelszavak az egész házamban. Nem alakult ki híd, és gyárilag újra kellett állítanom a Bitdefender BOX-ot (újra).

Miközben a Bitdefender azt mondja, hogy állítsa be személyes wifi útválasztóját AP / Bridge módra, van esély arra, hogy az útválasztónak még csak nincs is erre a lehetősége, mint én. A helyzetemben később rájöttem, hogy az útválasztóm meg fog tenni automatikusan lépjen AP / Bridge módba. Azt javaslom, hogy először ellenőrizze az útválasztó rendszergazdai beállításait, hogy megtudja, van-e ilyen lehetőség az Ön számára. Ha nem lát egyet, folytassa a beállítások megváltoztatása nélkül, és remélje a legjobbat.

Végső soron a kapcsolatoknak, amint a Bitdefender szándéka szerint megtörténnek, a következőknek kell kinézniük:

Bitdefender doboz

Kommunikáció a Bitdefender ügyfélszolgálatával

Küldtem egy e-mailt a Bitdefender ügyfélszolgálatáról a telepítési problémákról, és kaptam egy választ (gyorsan, talán hozzáteszem), amely egyszerűen összekapcsolta a BOX ezen beállítási oldalával, amikor saját wifi routerét használja. Sajnos ugyanazok az irányok voltak, amelyeket a telepítési útmutatóban találtam, amelyek nem szolgáltak jól, és ezért nem működtek anélkül, hogy később felfedeztem volna néhány további lépést..

Végül egy kicsit oldalra tettem ezt a tesztet a beállítási fejfájások miatt. Később visszatérve ehhez a kérdéshez ismét felvettem a kapcsolatot a Bitdefender támogatásával, mielőtt megpróbáltam volna átmenni a telepítési folyamatba, egyszerűen lemásolva / beillesztve a korábban felmerült problémát. Másodszor, pontosabb utasításokat kaptam az ügyfélszolgálattól, ám ezek nem különböztek egymástól az ajánlattételi utasításoktól, amelyek folyamatosan nem működtek.

Következésképpen néhány különböző módon sikerült átjutnom a telepítési folyamaton, kissé megváltoztatott beállítási folyamatok segítségével.

Az egyik módszer, amelyet használtam:

 • Tartsa a személyes vezeték nélküli útválasztót csatlakoztatva az ISP-modemhez (pl. Ne változtasson semmit ezekkel a kapcsolatokkal kapcsolatban)
 • Kapcsolja be a Bitdefender BOX-ot, és csatlakoztassa a mobil eszközemet a Bitdefender BOX wifi jelhez
 • Csatlakoztassa a mellékelt Ethernet kábelt a a legalacsonyabb Ethernet port a Bitdefender BOX-on, és bármilyen elérhető LAN portba a wifi útválasztón
 • Futtassa a beállítást a központi alkalmazásban

És voila! Siker. Legalábbis kisebb siker. Ezen a folyamaton keresztül a Bitdefender BOX fel lett állítva és megjelenik, de nem az egész hálózatom monitorjaként működött. Csak egy olyan eszköz volt, amely megosztja a hálózatomat, így kevésbé hasznos. Ezen a beállítási módszeren keresztül azonban a BOX önálló útválasztóként futhat a saját wifi útválasztójával egyidejűleg, amely folyamat lépcsőzetesként ismert. A Bitdefendernek nincs beállítási módja az útválasztók lépcsőzetes beállításához, de ez jó lehetőség, ha az áthidaló módszer nem működik az Ön számára.

Csatlakoztam az eszközeim a lépcsőzetes BOX hálózathoz, biztonságos hubot hozva létre a hálózati tevékenységeim figyelésére.

Mivel a fenti beállítási módszer nem olyan, amellyel a Bitdefender a készüléket működteti, megpróbáltam újra átmenni a normál telepítési folyamaton. Ezúttal követtem az utolsó utasításokat, amelyeket ugyanazon a reggelen küldtek nekem, amikor megkaptam a készüléket a megfelelő beállításhoz:

Ez egy gyakori hiba, amely korlátozott okokból a beállítás során fordul elő.

Ennek javításához kikapcsolhatja őket [az ISP modem és a BOX], és csatlakoztathatja őket kikapcsolt állapotban, utána bekapcsolva, vagy egy kis teszt elvégzésével:

Miután csatlakoztatta a modemet a WAN-t a BOX-hoz, az alsó aljzatba, és bekapcsolta mindkét eszközt, a BOX továbbítja a WiFi hálózatot, csatlakozik ehhez egy mobilkészülékkel, és ellenőrzi, hogy van-e hozzáférése a Internet.

Ha megnyit egy böngészőt, és az betölt egy oldalt, akkor a beállítási folyamat befejeződhet, lehet, hogy szinkronizálásához egyszer vagy kétszer be kell zárnia az alkalmazást és a BOX-ot, de a hibanek nem szabad fennállnia. Ha nincs internet-hozzáférése, ellenőrizze a kábelt és a kábel végeit. A fizikai kudarc lehet az az oka, hogy nem elsősorban nem működött.

Ne feledje, hogy ha a BOX-ot egy személyes útválasztó után helyezi el, akkor a saját hálózatának biztonságossá tétele érdekében saját WiFi-kapcsolatot kell továbbítania. ”

Lásd, íme, ez a módszer működött, de csak azután, hogy megbizonyosodtam arról, hogy a DHCP-t választottam a „Csatlakozás észlel egy működő internetkapcsolatot” képernyőn, majd a „Tovább” gombra kattintva folytatom a telepítési folyamatot. Ez ismét egy kritikus lépés, amelyet kihagyunk a használati utasításból, és nem szerepeltetve a kapott támogatási e-mailekben, de remélhetőleg a BOX-ot helyesen kell beállítani hálózati monitorként.

Állítsa be a Bitdefender BOX-ot önálló útválasztóként

A Bitdefender BOX önálló útválasztóként történő beállításához az utasítások azt mutatják, hogy csatlakoztassa az ISP-modemet a BOX-hoz, majd futtassa a telepítő képernyő alján elérhető „Biztonságos wifi hálózat létrehozása” folyamatot..

Ha ezek a kapcsolatok helyben voltak, a BOX-ot saját routerként állíthattam be saját SSID-vel és jelszavával. Ahhoz, hogy fedezze a wifi-kompatibilis eszközöket, akkor csak csatlakoztatnia kell azokat a BOX által sugárzott új wifi hálózathoz..

Most, amikor a Központi alkalmazást nézi, látni fogja, hogy az eszközök a Bitdefender BOX hálózat alá vannak borítva, állapotjelzéssel védettségükkel kapcsolatban.

A Bitdefender BOX gyakorlati áttekintési, telepítési és hibaelhárítási útmutatója

Az eszközöket manuálisan kell csatlakoztatnia a Bitdefender hálózatához, ami unalmas lehet, ha sok eszköz van. A Bitdefender BOX különálló hálózatként történő használata a jelenlegi személyes wifi-hálózattól azonban lehetőséget ad arra, hogy megválaszthassa, mely eszközök részesülnek az extra biztonságban.

Újabb problémák merülhetnek fel a Bitdefender BOX készülékkel az út során. Van egy dobozod? Milyen volt a beállítási és üzemeltetési tapasztalata? Tudasd velünk!

Látogasson el a Bitdefender Box oldalra

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 1

Adblock
detector