A Kaspersky Antivirus 2016 áttekintése

A Kaspersky Anti-vírus sokat ígér egy újabb, jó hírnévnek örvendő antivírus, amely évek óta szerzett tapasztalatokat.

Meghozza??

Minimális rendszerkövetelmények - fut az eszközén?

A Kaspersky a következőket sorolja fel a program futtatásához szükséges minimális rendszerkövetelményekként:

 • Operációs rendszer: Windows Vista, XP, 7, 8, 8.1 és 10, 32 és 64 bites
 • CPU: 1 GHz-es vagy annál jobb egymagos processzor (800 Mhz tesz ezt Windows XP esetén)
 • Memória (RAM): 1 GB RAM 32 bites operációs rendszerekkel, 2 GB 64 bites telepítéseknél (512 MB RAM minden Windows XP verzióra)
 • Rendelkezésre álló ingyenes merevlemez-fűszer: 480 MB vagy kb

A tesztelésem során a Kaspersky Anti-virus 2016 nagyon kis mennyiségű RAM-ot használt, így a specifikáció széléhez közel futtatása nem okozhat túl sok problémát.

A rendszer általános hatása szempontjából a program nem volt olyan kedves az 1,3 GHz-en működő i3 processzoroknál, ezért óvatosságra szólítanék fel, ha arra gondolsz, hogy ezt a programot egy régebbi gépen futtasd.

Telepítés és beállítás

A Kaspersky Anti-virus 2016 telepítése egyszerû és gyors.

Más antivírus programokkal ellentétben az orosz cég szoftvere lehet a rendszerén, és készen áll arra, hogy a letöltési linkre kattintva 3 percen belül menjen be..

Miért van ilyen gyors a telepítés??

Egyszerűen az az oka, hogy a Kaspersky úgy dönt, hogy a telepítési folyamat részeként nem végez gyorskeresést vagy letölt frissítéseket.

Akár ez jó, akár nem, véleménykérdés - az enyém egy időszerűbb telepítési folyamat felé halad, amely jó vírusvédelmi megoldással zárul, és amely már ellenőrizte a rendszer fő területeit a rosszindulatú programok számára.

A Kaspersky másik megközelítése sérülékenyvé teheti Önt, ha úgy dönt, hogy nem frissíti a vírusleírások adatbázisát, vagy nem hajt végre egy ellenőrzést a telepítés után.

A Kaspersky azon döntése, hogy nem telepít frissítést, és nem vizsgálja meg a telepítési folyamatot, még furcsábbnak tűnik, ha figyelembe vesszük, mennyire gyorsan képes végrehajtani mindkettőt - az időd változhat a letölthető frissítések számától és a beolvasandó fájloktól függően, de az enyém 90, majd 50 másodperc.

Ezért nem tudom beépíteni a telepítési és telepítési rutinba.

Kaspersky-AV-interfész

Felület

Az orosz biztonsági cég által választott felület nem rossz - a szürke, a fehér és az aqua színösszetétel elég jól működik, és az interfész egyértelművé teszi, hogy számítógépe teljesen védett-e a képernyő tetején lévő üzenettel - de tartalmaz néhány furcsa tervezési döntés.

A főoldalon a Kaspersky Lab büszkén jeleníti meg négy nagy téglalap alakú gombot. Az egyik ilyen a szkennelési funkcióhoz, amely elég tisztességes, mivel ez az ilyen típusú szoftver fő jellemzője.

Más nyilvánvaló linkek lehetővé teszik a program frissítését, virtuális billentyűzet bekapcsolását és jelentések elolvasását.

Noha ez utóbbi érdekes lehet, nem tudom elképzelni, hogy sokan túl sok időt töltenek rájuk.

Furcsa módon néhány más érdekesebb szolgáltatás, például a sebezhetőségi szkenner, csak akkor fedezhető fel, ha a fent említett és erősen reklámozott szolgáltatások alatti szöveges linkre kattint..

Legalább furcsanak tűnik az, hogy ez és más funkciók látszólag ki vannak zárva.

Kaspersky-scan

Biztonsági jellemzők

Antivírus programként a fő jellemző, amelyet elvárhat, hogy találjon, természetesen egy szkennelő motor, és a Kaspersky e tekintetben számos lehetőséget kínál:

 • Teljes szkennelés - lefedi a számítógép összes fájlját, mappáját és egyéb területét
 • Gyorskeresés - áttekinti a közös és kritikus területeket
 • Egyéni szkennelés - mappák, fájlok és az Ön által meghatározott egyéb területek
 • Cserélhető meghajtók keresése - USB meghajtókhoz és hasonlóhoz.

Van egy Task Manager fül is, amely összefoglalja a korábban futtatott vizsgálatokat, vagy bemutatja a jelenleg folyamatban lévő vizsgálatok előrehaladását.

Ismét az oldal aljára ragasztva van egy másik link, ezúttal a program beállításainak és ütemezési funkcióinak.

Noha nem pontosan láthatatlan, ki is hagyhatjuk, legalább az első alkalommal a felhasználók számára, ami inkább szégyen, mint probléma.

A jövőbeni szkennelések ütemezésének lehetősége mellett a beállítási funkció egyébként homályos hozzáférést biztosít néhány érdekes funkcióhoz, például annak eldöntéséhez, hogy a program fut-e a Windows indításakor, vagy e-mail üzeneteket szkennel..

Noha az alapértelmezett beállítások a biztonságot kedvelik a kényelem helyett, szégyen, hogy a beállítások oldalának nem ad több gravitasz az interfészen belül.

Kaspersky-Cloud-védelem

Egyéb eszközök

Mint korábban említettem, a Kaspersky Anti-virus 2016 csomag néhány további eszközt is tartalmaz, amelyek elérhetők a felület jobb alsó sarkában található hivatkozásra kattintással. Ők:

 • Felhővédelem, amely statisztikákat mutat a Kaspersky Security Networkről, egy „azonnali globális fenyegetésről szóló információról”, amely minden részt vevő felhasználótól adatokat küld a vállalat Virus Lab-jához, ezáltal megkönnyítve az újonnan felfedezett fenyegetések gyors reagálását.
 • A Karantén biztonságos területet hoz létre a merevlemezen, ahova a program minden fertőzött vagy ismeretlen fájlt elhelyez. Dönthet úgy, hogy az itt tárolt tartalmakat visszahozza-e, vagy véglegesen törli-e.
 • A biztonsági rés vizsgálata során az alkalmazások és az operációs rendszer sérülékenységeit keresik. A tesztrendszeren néhány kérdést azonosított az Internet Explorer programmal (nincs gond, soha nem használom), és javasolta az Autorun letiltását a hálózati és a külső merevlemezeken. Szerencsére nem voltak problémáim az operációs rendszerrel (az összes biztonsági frissítés már telepítve van), de a program ismerete azt jelentette volna, hogy bármiféle biztonságérzetet jelent.
 • A Böngésző konfigurációja ellenőrzi a főbb böngészőket (Internet Explorer, Chrome és Firefox), ha telepítve van, és ajánlásokat tesz azok beállításaik alapján. Néhány vizsgált terület olyan beállításokkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a programok futtatását, vagy a hirdetések megjelenését, és megváltoztatják a kezdőlapot.
 • A Privacy Cleaner javasolja, és ha szükséges, végrehajt néhány változtatást, amelyek elősegítik az adatvédelem fenntartását az interneten és bárki máson, ugyanazt a gépet használva. Példák erre az eszközre: böngésző előzményeinek törlése, a TEMP mappa ürítése és a sütik eltávolítása.
 • A Kaspersky Rescue lemez valójában egy link az internethez, ahonnan letöltheti a cég indítható lemezképét, amelyet aztán CD-re, DVD-re vagy USB-ra kell másolni. Ha a számítógép a jövőben valaha is megfertőződik, akkor a lemezkép használatával indíthatja el a rendszert a Windowson kívülről, és megtisztíthatja a fertőzést.

Van egy link a Microsoft saját Windows hibaelhárító varázslójához, valamint külön hivatkozás a mellékelt virtuális billentyűzethez, amely felhasználható a billentyűzáró szoftverek megakadályozására..

Kaspersky-Virtual Keyboard-

Mindent egybevetve, ez meglehetősen lenyűgöző extra funkciók listája az önálló víruskereső programként forgalmazott termékek számára.

Noha nem egészen olyan kiterjedt, mint a Bitdefender ekvivalens terméke által kínált extrák, a lista mégis lényegesen több funkcióval büszkélkedhet, mint a többi biztonsági szolgáltató..

Hatékonyság mint biztonsági megoldás

Ugyanolyan lenyűgöző, mint a Kaspersky által csomagolt kiegészítő eszközök, a legtöbb ember számára a vírusvédelmi teljesítmény lesz a legfontosabb szempont.

E tekintetben a program elég csodálatosan teljesít, és a független laboratóriumi AV-Test által végzett négy teszt közül háromban 100% -ot szerez..

Az egyetlen terület, ahol pontot dobott, a valós 0 napos malware támadások elleni védelem volt.

A védelem, a teljesítmény és a használhatóság szempontjából a program elérte a legmagasabb pontszámot, amit csak a Bitdefender tett.

Az AV-Comparatives-nál, egy másik független tesztelő laboratóriumnál az értékelés inkább egy nagyszerű termék, sem pedig a legjobbéval megegyezett.

A Kaspersky Anti-virus 2015 ezüst díjat nyert a proaktív védelemért, a valós védelemért és a rosszindulatú programok eltávolításáért, és a 2016. évi verzió valószínűleg hasonló elismerést kap. Ezenkívül két aranydíjat - a fájldetektálásért és a teljesítményért -, valamint a legmagasabb szintű termék-ajánlást zsákmányolt.

Összességében egy nagyon lenyűgöző besorolás, amely vitathatatlanul a Kaspersky-t a második helyre helyezi a Bitdefender mögött.

Kaspersky-résének-Seal

A rendszer hatása

A Kaspersky Anti-virus 2015 szkennelésének működése kissé eltér a többi víruskereső programtól.

Míg egyesek azonnal annyi CPU-magot és szálat keresnek, amennyit csak tudnak, és maximalizálják őket a teljes letapogatás során, ez a program változó erőforrásokat használt a folyamat során.

Elméletileg ez azt mondta nekem, hogy a rendszer teljesítménye valószínűleg jobb lenne, mint a verseny, mivel a processzort nem mindig terheli 100% -ban, de a valóságban az ellenkezője más volt.

Határozottan észrevettem a rendszer lassúságának enyhe elemét, és legalábbis véleményem szerint a Chrome weboldalának egyszerű megnyitása kissé késett. Tekintettel a szkennelési folyamat során felhasznált alacsony memóriafelhasználásra - csak a beolvasás nagy részében csak 50 MB kiegészítő memóriát használtunk fel, de átmenetileg egy újabb 500 MB-os ugrást tapasztaltunk félúton - ez furcsa és váratlan eredménynek tűnik.

Tekintettel arra, hogy a teljes vizsgálat 25 percet vett igénybe a viszonylag fel nem használt rendszeren, esély van arra, hogy a Kaspersky szkennelési folyamata idővel enyhén bosszantóvá válhat..

A teljes szkennelésről beszélve egy másik furcsa tény az volt, hogy egy folyamatjelző sáv becsülte meg a folyamat során fennmaradó időt. Kényelmes gondolkodni, és valóban lehet, ha csak pontos lenne - a szkennelésem során egészen azt mondta, hogy egy teljes órát vesz igénybe, egészen a 25 perces jelig, amíg hirtelen lehajolt a befejezésig..

Furcsa, nem??

Általános benyomás

A Kaspersky Anti-virus 2016 egy nagyon jó program, amelyet független laboratóriumok nagyra értékeltek, és tele van olyan extra funkciókkal, amelyek közül sokan valószínűleg hasznosnak találják.

Érdemes megjegyezni, hogy nem olyan magasan értékelt, mint a Bitdefender Antivirus Plus 2016, de a köztük lévő hézag jó, különös tekintettel arra, hogy a Kaspersky ajánlata általában olcsóbb.

Lehet, hogy a kettő közül a jobb egyezik meg Önnek személyes választással - funkcionálisan nagyjából ugyanazok, bár egyeseknek a Bitdefender könnyebben használható.

Ön dönti el, hogy ez indokolja-e a magasabb költségeket.

Mielőtt elmennék, még egy utolsó dolgot meg kell említeni - noha önmagában nem része a felülvizsgálatnak, fontosnak tartom megemlíteni a Kaspersky Lab által a közelmúltban kapott rossz sajtóval kapcsolatos téves pozitív üzeneteket - amelyek fájdalmasnak minősülnek akkor, amikor valójában jóindulatúak.

Sokat mondtak Eugevne Kaspersky-ról és az ex-feleségével alapított vállalat állítólagos üzleti gyakorlatáról.

Az írás idején semmi sem volt bizonyított, és személyesen mondanám, hogy a Kaspersky versenytársainak szabotálni próbálkozásai teljes bunkem.

Más emberek nem értenek egyet.

Bármi legyen is a saját nézőpontja - Iain Thomson, a The Register kiegyensúlyozott képet nyújt, ha nem ismeri a történetet - az a tény, hogy maga a szoftver egészséges és magasra értékelt.

Tehát tanácsom: ne tegye félre a média beszámolóit, amelyek anonim forrásokat idéznek elő, és ne féljenek arról, hogy a Kaspersky Oroszországban székhellyel rendelkezik - véleményem szerint egyik sem releváns.

Látogasson el a Kaspersky-ba

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

58 + = 59

Adblock
detector