A legjobb ingyenes tűzfalak 2020-ra

A legjobb ingyenes tűzfalak

Ha van egy Wi-Fi útválasztója, akkor valószínűleg már van bizonyos védelme a behatolás ellen egy beépített hardver tűzfal formájában. Ezenkívül előfordulhat, hogy az operációs rendszerbe be van építve egy szoftver tűzfala, például a Windows Defender a Windows felhasználók számára. A 2017/2018. Évi AV Test biztonsági jelentés szerint a Windows messze a leginkább megtámadott operációs rendszer, tehát a beépített védelemnek van értelme.

Ezek a tűzfalak azonban nem tökéletesek, és előfordulhat, hogy extra védelemre van szüksége. És nem csak a Windows felhasználóknak kell aggódniuk. Egyetlen operációs rendszer sem immunis a támadásokra, ezért senkinek sem szabad elégedetten élni az internethez csatlakoztatott eszközök sérülékenységével kapcsolatban.

TIPP: A jó víruskereső szoftverek tartalmaznak tűzfalat a biztonsági szolgáltatások szélesebb körének részeként. Vessen egy pillantást a legjobb általános vírusvédelmi és a legjobb víruskereső szoftverekre, amelyek a Mac-hez kapcsolódnak.

A víruskereső szoftverek és egy kiegészítő tűzfal telepítése a legjobb esélye annak, hogy a készüléket kártékony programoktól mentesítse. Szerencsére nem kell feltörnie a bankot, ha harmadik féltől származó szoftverekről van szó, vagy akár egy fillért sem kell fizetnie. Minden tűzfalat részletesen lefedünk, de ha csak egy gyors listát keres, akkor ezek a legjobb ingyenes tűzfalak:

  1.  Sophos XG Firewall Home Edition
  2.  A ZoneAlarm ingyenes tűzfal
  3.  AVS tűzfal
  4.  Avast Free Antivirus
  5.  Comodo Ingyenes tűzfal
  6.  TinyWall
  7.  Előzetes tűzfal
  8.  GlassWire
  9.  Privatefirewall
  10. OpenDNS Home

A következő szakaszok elmagyarázzák, hogy ezek mindegyike mit kínál:

A 2020 legjobb ingyenes tűzfalai

Nem kell fizetnie a kiváló minőségű tűzfalakért, mert néhány vezető kiberbiztonsági vállalat ingyenes szoftvert állít elő, amely megvédi a számítógépet.

Itt található a 2020-as legjobb ingyenes tűzfalak listája:

1. Sophos XG Firewall Home Edition

Sophos XG tűzfalA Sophos növekvő csillag a kiberbiztonsági iparban, és kiváló üzleti védelmi szoftvere otthoni használatra is rendelkezésre áll. Ez a biztonsági rendszer szokatlanul fejlett a szokásos tűzfalszoftverhez képest. Ez nem csak egy számítógépes biztonsági rendszer, hanem egy hálózati biztonsági rendszer.

Tekintettel arra, hogy a legtöbb otthon többutas wifi-hálózatokat működtet, a teljes otthoni kiberbiztonsági lefedettség Sophos megközelítése hosszú ideje elterjedt koncepció. Alapvetően az összes rendszervédelmi vezérlőt megkapja, amelyet egy vállalkozás számára, de az otthoni hálózat számára is biztosítana.

Ennek ellenére az ingyenes tűzfalnak jelentős infrastrukturális követelményei vannak, amelyek elbocsáthatják Önt. A Sophos XG-nek saját operációs rendszere van (OS), és amikor számítógépre telepíti, akkor törli a meglévő operációs rendszert és az eszközre telepített összes szoftvert. A Sophos XG operációs rendszer futtatása után még a Windows-kompatibilis szoftvert sem tudja újra telepíteni. A gazdagépnek négy maggal és 6 GB RAM-mal kell rendelkeznie.

Ha van tartalék számítógépe, akkor ez a tűzfal opció könnyű évekkel megelőzi a versenyt. Magában foglalja a rosszindulatú programokat, és webbiztonságot, kapcsolatok adatvédelmét és az URL szűrését nyújtja. A hálózaton belül alkalmazásvezérlést, behatolás-megelőző rendszert (IPS) és forgalomformáló funkciókat kap. A konzol tartalmaz egy hálózati megfigyelési és jelentési irányítópultot, amely biztosítja az összes rendszerirányítási lehetőséget, amelyet a nagyvállalatok élveznek a hálózatukban.

Töltse le a Sophos XG Firewall Home Edition szoftvert

2. A ZoneAlarm ingyenes tűzfal

ZoneAlarm logóA ZoneAlarm ingyenes tűzfal Telepíti a Windows 7, 8, 9 és 10 operációs rendszerre. Ez a rendszer rendelkezik néhány nagyszerű extrával, ami jó választást kínál otthoni wifi hálózatokhoz és laptopokhoz, amelyek nyilvános helyeken csatlakoznak az internethez. A telepítéshez mindössze egy Internet kapcsolat szükséges a letöltéshez és egy e-mail cím az aktiváláshoz.

A tűzfal tartalmaz egy „lopakodó módot”, amely megvédi a kapcsolatokat a hackerektől, magában foglalja az identitásvédelmi szolgáltatásokat és blokkolja a rosszindulatú programokat. Ha az Egyesült Államokban tartózkodik, személyazonosság-lopás esetén hívhatja fel a társaságot az áldozatok helyreállítási segítségére.

A szoftver egy extra védettséget fog biztosítani a kapcsolatokhoz, amikor nyilvános wifi-hozzáférési pontokhoz kapcsolódik, és felméri otthoni wifi-hálózatának biztonságát a támadásokkal szembeni védelem fokozása érdekében. Automatikusan frissül, így élvezheti a legfrissebb fenyegetésvédelmi adatbázist.

Töltse le a ZoneAlarm Free tűzfalat

3. AVS tűzfal

AVS tűzfalAz AVS márka a Online Media Technologies Ltd. tulajdonában van. Ugyanakkor a vállalat nem teszi a tűzfalszoftvert webhelyén könnyen elérhetővé. Alternatív megoldásként letöltheti a Tucows vagy a Softpedia alkalmazásból a többi ingyenes szoftver-terjesztési oldal között. Ez a tűzfal a Windows összes verzióján fut, XP-től Windows 10-ig.

A tűzfal blokkolja a bejövő csatlakozási kérelmeket, és egyéb biztonsági intézkedéseket is tartalmaz. Ezek magukban foglalják annak lehetőségét, hogy kiválassza a számítógépen lévő alkalmazásokat, amelyek csatlakozhatnak az internethez, és egy biztonsági szint funkciót. A szoftver figyeli a nyilvántartásban zajló tevékenységeket és blokkolja a módosításokat. Ez egy nagyon fontos védelmi intézkedés a férgek és a tartós malware ellen.

Az AVS tűzfal védelmet nyújt a szörfözésnek, valamint a rendszer biztonságát is. Ezek az intézkedések magukban foglalják a hirdetéseket és a felbukkanó blokkolókat, valamint a szülői felügyeletet. A sávszélesség-korlátozásokat kioszthatja eszközökre, alkalmazásokra vagy programokra.

Töltse le az AVS tűzfalat

4. Avast Free Antivirus

Avast logóAz Avast jelentős szerepet játszik az antivírus piacon, és AV szoftvercsomagjai tűzfalakat tartalmaznak. A cég egy ingyenes víruskereső csomagot állít elő, amely teljes védelmet nyújt otthoni számítógépének az internetes támadásokkal szemben. Ez a szoftver Windows, MacOS és Android rendszeren fut.

A csomag vírusvédelmi modulja tartalmazza a fenyegetés-adatbázis élő frissítéseit, amelyek azonnali lefedettséget nyújtanak, amikor a vállalat új vírust fedez fel. A szoftver létrehoz egy Sandbox környezetet a számítógépén. Ez akkor hasznos, ha új szoftvert szeretne letölteni nem megbízható forrásokból, mivel kipróbálhatja az új segédprogramot anélkül, hogy fennállna annak a veszélye, hogy rejtett vírusokat terjeszt a számítógépére..

A csomagban található Wi-Fi-biztonság figyeli a betolakodókat és a hálózati gyengeségeket, és az online védelem magában foglalja a jelszózárat és a hamis webhelyek észlelését, amelyek megóvják a DNS eltérítését..

Töltse le az Avast Free Antivirus programot 

5. Comodo Ingyenes tűzfal

Comodo logóA Comodo egy díjnyertes kiberbiztonsági szoftverház, amely tűzfalat állít elő a Windows összes verziójára, az XP-től a Windows 10-ig. A fizetett tűzfalnak van egy ingyenes alternatívája, amely szerint a cég szerint a világ első számú ingyenes tűzfala.

A bejövő kapcsolatok blokkolása mellett ez a szoftvercsomag folyamatosan frissített fenyegetés-adatbázissal ellenőrzi a számítógépet a folyamatban lévő veszélyekkel kapcsolatban. A monitor valós időben figyelmeztet az észlelt kockázatokra. Minden új letöltött szoftverhez Sandbox környezetet kap, amely megvédi a rejtett vírusokat. A rendszer az AI segítségével létrehozza a számítógép normál működési profilját, hogy ez megakadályozza a gyanús tevékenységeket. Dönthet úgy, hogy bizonyos alkalmazások megakadályozzák az Internet elérését, miközben a szoftver figyeli az összes kimenő forgalmat, valamint a bejövő adatokat.

Egyéb funkciók között szerepel egy böngészőtisztító segédprogram és egy játékmód, amely lehetővé teszi az interaktív alkalmazások interneten történő működését.

Töltse le a Comodo Ingyenes tűzfalat

6. TinyWall

TinyWall logó

A TinyWall fejlesztője, Pados Károly arra az okos ötletre jutott, hogy fejlesztést készítsen a natív Windows tűzfal, a Windows Defender számára. Tehát, meglepő módon, ez a segédprogram csak Windows számára érhető el.

A TinyWall fejlesztésének mögött álló etosz az, hogy zavarónak kell lennie. A program folyamatosan fut, és ikonként jelenik meg a tálcán. Az ikonra kattintva megtekintheti a rendszer felbukkanó menüjét. Ez azt jelenti, hogy a fenyegetéssel kapcsolatos információk igény szerint rendelkezésre állnak. A jó érv ezzel kapcsolatban az, hogy a számítógépet nem fagyasztja le egy fedvény, amikor valami közepén áll. A hátránya azonban, hogy a veszélyeztető riasztásokat könnyű figyelmen kívül hagyni, ami kockázat.

Ingyenes könnyű segédprogramként (csak 1 MB helyet foglal el a merevlemezen), ennek a tűzfalnak nincs sok funkciója. Engedélyezheti az alkalmazások engedélyező listáját, hogy megakadályozza a fontos programok blokkolását, de erről szól.

Töltse le a TinyWall szoftvert

7. Előzetes tűzfal

Az Outpost tűzfal logója

Az Outpost gyártóját, az Agnitum Ltd-t 2017-ben eladták a Yandexnek, az orosz Google-nak, és ezen a ponton bezárta saját webhelyét. Ezt a tűzfalat közvetlenül nem szerezheti be közvetlenül a vállalattól, de olyan szoftver-terjesztési webhelyekről érhető el, mint például a Filehippo és a Softonic.

Kíváncsi lehet, hogy egy látszólag elhagyott tűzfal miért van ebbe a listába. Itt van, mert megérdemli, hogy legyen. Az Agnitum engedélyezte tűzfalat más biztonsági társaságoknak, tehát valójában ezt a tűzfalat kapja meg más nagy név kiberbiztonsági szolgáltatók, köztük a Sophos. Noha a fizetett Outpost Firewall Pro már nem támogatott, az ingyenes tűzfal továbbra is erős.

Ennek a kiváló biztonsági segédprogramnak a tulajdonságai közé tartozik a jól ismert szoftverek automatikus engedélyezése a listába, egy szivárgásgátló modul, amely blokkolja a gyanús kimenő üzeneteket, egy fájl- és mappaszám, valamint egy hirdetés- és felbukkanó blokkoló a webes szörfösök számára..

Töltse le az Outpost tűzfalat

8. GlassWire

GlassWire logó

A GlassWire hálózati megfigyelő szoftver, valamint tűzfal, és ingyenesen használható. Ez a csomag a Windows 7, 8 és 10 operációs rendszerre települ. Bár ez a szoftver ideális lenne egy kis üzleti hálózat számára, otthoni használatra is forgalmazzák. A tűzfalat több profillal is beállíthatjuk, így az egyes forgatókönyvekben eltérően viselkedik. Például beállíthat otthoni hálózatot és nyilvános wifi profilt.

A bejövő kapcsolatok blokkolása mellett a csomag lehetővé teszi a sávszélesség használatának figyelemmel kísérését, egyes alkalmazások fojtásával megnöveli a sávszélességet a kulcsfontosságú alkalmazások számára. A forgalomkezelő funkciók a portszámra, a programra és a folyamatra mennek.

A monitor mindig be van kapcsolva, és a számítógép összes tevékenységét nyomon követi, és gyanús mindent gyanúsnak talál. A TinyWallhoz hasonlóan a GlassWire tűzfal funkciói valójában csak a natív Windows Defender kezelőfelületét jelentik.

Töltse le a GlassWire-t

9. Privatefirewall

PrivatefirewallA Privatefirewall az Privacyware terméke. A vállalat jellemző terméke a ThreatSentry, az üzleti hálózatokhoz tervezett biztonsági rendszer. A társaságot már nem érdekli a Privatefirewall, és még a weboldalán sem említi a terméket. Töltse le ingyen szoftverek forgalmazóitól, például a CNet és a Softpedia. A program Windows rendszeren XP-től 8.1-ig fog futni - nincs a Windows 10 verziója.

A tűzfal mellett ez a segédprogram egy host alapú behatolás-észlelési rendszer is. Megvizsgálja a számítógép naplófájljait, hogy aggódó eseményeket keressen. Ezenkívül megvédi ezeket a naplófájlokat az illetéktelen módosítások és törlések ellen is, ami egy nyomkövetési trükk, amelyet egyes rosszindulatú programok használnak.

A lakosztály szokásos tűzfal funkciói között szerepel a fehére és a feketelistára történő funkciók, valamint a tartalom adatvédelmi vezérlői, például a szövegmásolás leállítása és a vágólap figyelése. A tűzfal felülete egy felugró helyi menü, amelyet akkor aktivál, ha a jobb egérgombbal kattint a tálcán található programikonra.

Az eszköz figyelemmel kíséri az e-mail tevékenységeket, letiltja a fertőzött vagy tiltott webhelyek betöltését, és blokkolja az internetes tevékenységeket egy megadott címről.

Töltse le a Privatefirewall alkalmazást

10. OpenDNS Home

OpenDNS logó

Az OpenDNS egy üzleti hálózati biztonsági rendszer, amelynek ingyenes Home kiadása is van. Ez a tűzfal lefedi az otthoni összes internet-aktív eszközt, beleértve a DVR-ket és az intelligens TV-ket, a számítógépeket, a táblagépeket és az okostelefonokat. Nagyszerű választás családok számára, mivel magában foglalja a szülői felügyeletet.

Ez a rendszer felhőalapú, tehát nem kell szoftvert telepítenie. Ehelyett a szolgáltatás megváltoztatja az útválasztó beállításait, hogy az összes internetes forgalmat az OpenDNS szerveren keresztül csatornázza. Ez az, amit az iparág „élszolgáltatásnak” nevez, és megvédi Önt más hackertől, például a DDoS támadásoktól is..

Iratkozzon fel az OpenDNS Home oldalra

Szükségem van-e harmadik féltől származó tűzfalra?

A vállalkozások vallásosan telepítnek tűzfalakat, hogy megvédjék erőforrásaikat a támadásoktól (lásd: A legjobb webes alkalmazások tűzfalai), ám a nagyközönség kevésbé érdekli az ilyen típusú védelmet. Ennek az önelégülésnek nagy oka az, hogy a védelem gyakran be van építve az eszközökbe.

Otthon a wifi útválasztók hardveres tűzfal formájában védelmet nyújtanak az internetes támadások ellen. A trójaiak megjelenése azonban azt jelenti, hogy ez a bejövő csatlakozási igény blokk már nem elég; A trójaiak kinyitják a kimenő kapcsolatokat az alaphoz, és más vírusokat hívnak fel.

A népszerű operációs rendszerek gyakran saját szoftveres tűzfallal vannak ellátva, például a Windows Defender a Windows újabb verzióiban. Ez azonban egy olyan kezdetleges tűzfal, amely még sok más lehetőséggel megteheti, amit harmadik féltől származó tűzfalakkal érhet el..

Vegye figyelembe, hogy ha van tűzfala beépítve az útválasztóba vagy az operációs rendszerbe, akkor ellenőriznie kell, hogy vannak-e engedélyezve. A letiltott tűzfal ugyanolyan haszontalan, mintha egyáltalán nem volna.

Kép: Tűzfal képe a Pixabay-től. Közösségi terület.

Lehet, hogy tetszik azAntivirusFake antivírus is - mi ez, mit csinál, és hogyan lehet a fenyegetést enyhíteniAntivirusThessen-e további biztonsági programokat futtatni, ha már van telepítve víruskereső? Antivirus10 ingyenes vírusok és rosszindulatú programok eltávolító eszközeiAntivirusHogyan lehet webhelyet keresni rosszindulatú programok ellen és javítani a feltört webhelyeket

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

81 − = 77

Adblock
detector