A McAfee AntiVirus Plus 2016 áttekintése

Antivírus programokkal kapcsolatban a McAfee márka valóban nagyon jól ismert, részben azért, mert a biztonsági szoftverének kipróbálását új PC-gyártmányok tartalmazzák.

Ebben az áttekintésben megpróbálok felfedezni, hogy azok az emberek, akik az ingyenes próbaverzió lejártakor fizetnek egyszerűen a fizetés útján, megalapozott döntést hoznak.

Minimális rendszerkövetelmények - fut az eszközén?

A McAfee a következőket sorolja fel a program futtatásához szükséges minimális rendszerkövetelményekként:

  • Operációs rendszer: A Microsoft Windows összes 32 és 64 bites verziója XP-től 10-ig
  • CPU: legalább 1 GHz-es processzor
  • Memória (RAM): 256 MB RAM vagy annál nagyobb Windows XP esetén (512 MB ajánlott) / 512 MB RAM Vista / Windows 7 esetén (ajánlott 2 GB)
  • Szabad szabad merevlemez-terület: 200 MB

Mint láthatja, a program futtatásához szükséges minimális követelmények valóban meglehetősen alacsonyak.

Önnek azonban le kell állítania és fel kell kérdeznie magától, hogy jó-e olyan biztonsági program futtatása olyan számítógépen, amely egy elavult, nem támogatott operációs rendszerre, például a Windows XP-re épül.

Telepítés és beállítás

A McAfee AntiVirus Plus 2016 telepítése gyors és egyszerű.

Miután átadta a készpénzt, feliratkozik egy McAfee-fiókra (ehhez csak e-mail címet és biztonságos jelszót kell megadnia), majd kap egy letöltési linket és aktiválási kódot..

Fontos, hogy lejegyezze ezt a kódot, vagy add hozzá a vágólapra - először elfelejtettem ezt megtenni, és nincs egyszerű módja annak, hogy újra felfedezzem (ha valóban ez lehetséges), és elég sok időt pazaroltam el. létrehoz egy újat azáltal, hogy be kell jelentkeznie, majd újra letöltenie a telepítőt.

Az egyik, amelyet legyőzött az akadálytól, a program telepítése megkezdődik.

Írja be a kódot, vagy kattintson a vezérlés + V elemre, és illessze be (a jobb egérgombbal történő beillesztés nem működik), majd kikapcsol és fut.

Néhány rövid perc múlva - amelynek során a program gyorsan és nem annyira részletesen ellenőrzi a rendszerét, hogy van-e létező rosszindulatú program..

McAfee-interfész

Felület

A McAfee AntiVirus Plus 2016 egyszerű és könnyen használható felületet kínál.

A túlnyomórészt szürke paletta formájában a program félkövér üzenet jelenik meg a képernyő tetején, hogy tudatja Önnel, hogy számítógépe jelenleg biztonságos-e vagy sem..

Ebben az esetben egy hatalmas zöld kifröccsenést és egy nagy fehér kullancsot szeretne látni.

Az állapotjelentés alatt 6 mező található, amelyek hozzáférést biztosítanak a víruskereső program alapvető részeihez:

  • Vírusok és kémprogramok védelme
  • Internetes és e-mail védelem
  • McAfee frissítések
  • Előfizetése
  • Adat védelem
  • PC és otthoni hálózati eszközök

Ezenkívül a program otthoni linket kínál, amely a javasolt módon visszatér az interfész első oldalára, egy navigációs linket, amely a program minden funkcióját felölelő oldalra vezet - egyszerű linket biztosít, de ha ' olvastam a Kaspersky antivírus programjáról szóló áttekintésemet, megtudhatja, mennyire hasznos ez, és egy súgó linket, amely hozzáférést biztosít a telepített súgófájlokhoz, vagy egy linket a cég támogatási webhelyéhez.

Végül az interfész alján egyértelműen megjelenik a következő ütemezett szkennelés dátuma és ideje, valamint egy link a McAfee Threat Map-jához, amely nagyszerű, de potenciálisan ijesztő képet ad arról, hogy a világ miként rendeződik a rosszindulatú programok fenyegetéseivel szemben. és spam.

McAfee-full scan

Biztonsági jellemzők

A McAfee AntiVirus Plus 2016 fő célja, hogy megvédje számítógépét minden típusú rosszindulatú programtól, beleértve a vírusokat, a trójait, a kémprogramokat és a rootkit-eket, függetlenül attól, hogy azok már vannak-e a merevlemezen, vagy az interneten, e-mailben vagy cserélhető USB-n vagy optikai meghajtón keresztül jelennek meg..

E célból a program igény szerinti szkennelést, ütemezett szkennelést és valós idejű szkennelést tartalmaz.

A program web-alapú védelmet is tartalmaz értékelések és jelentések formájában, amelyek tanácsot adnak arról, hogy mely webhelyek biztonságosak, és melyek nem - mielőtt bármikor átkattintana őket meglátogatni..

Itt érdekes az a tény, hogy ez a szolgáltatás valójában szelektíven blokkolhatja egy adott webhely tartalmát, nem pedig a teljes domaint. Ez valóban nagyon jó érzés.

McAfee-safe-kereső

Ezen felül a szoftver olyan oldalakat is kínál, amelyeket általában nem lát egy önálló víruskereső programban - a tűzfalat.

Egyéb eszközök

A váratlan tűzfal mellett a McAfee tartalmaz néhány más funkciót is, amelyeket általában a drágább internetbiztonsági csomagok számára fenntartanak, nevezetesen a fájlok megsemmisítését és az adathalászat elleni küzdelmet..

Az iratmegsemmisítő - amelyet a vállalat Digital Data Shredder-nek nevez - biztonságos eszközt biztosít a fájlok törléséhez.

Általában egy nem kívánt program, dokumentum vagy más fájl törlése egyszerűen eltávolítja azt a merevlemez indexlistájából. Mindaddig, amíg ezeket az adatokat valami másnel nem írják felül, az egyszerű számítógépes kriminalisztikai eszközökkel meglehetősen könnyű visszakeresni..

A iratmegsemmisítő segítségével véglegesen törölheti a fájlokat oly módon, hogy megakadályozzák azok visszakeresését - rendkívül hasznos, ha valaha érzékeny jellegű dolgokkal foglalkozik, az üzleti fiókoktól kezdve a saját személyes dokumentumokig..

Az aprító használatához egyszerűen kattintson a jobb egérgombbal bármelyik fájlra, majd válassza az Összegzés lehetőséget.

Az aprítás mûveletét maga a víruskereső program beállítási oldalán konfigurálhatja, a négy opció közül választhat - Alap, Biztonságos, Átfogó vagy Teljes aprítás. A törlés előtt minden lépés fokozatosan felülírja a fájlt.

A szokásos fájlok aprítása mellett ugyanezt megteheti az ideiglenes fájlokkal és a Lomtár tartalmával is.

Ha a régi fájlok törlése nem elég, akkor lehetősége van egy kaszát is figyelembe venni az internetes böngészési előzményekre és az e-mail használatára - a McAfee QuickClean programja megsemmisítheti böngészési előzményeit, valamint az összes elküldött e-mailt.

A kötelezettségvállalás előtt megnézheti, hogy mi lesz törölve, így véletlenül eltávolíthat valamit, amelyet meg akar tartani.

A számítógép biztonsága szempontjából a rosszindulatú programok nem az egyetlen fenyegetés - te is.

Sokan, bármilyen okból is, nem tartja az operációs rendszert teljesen naprakészen a legújabb szervizcsomagokkal vagy a Microsoft által dobott rendszeres javításokkal..

Miközben a Windows 10 megoldja ezt a problémát azáltal, hogy mindenki számára kényszeríti a frissítéseket, bárki, aki még mindig van egy régebbi verzión, veszélyezteti eszközét, mivel nem fedezi következetesen az új sebezhetőségeket.

A McAfee ennek ellenére fedezi ezt - a sebezhetőségi szkenner nem csak a Windows telepítését fogja naprakészen tartani, hanem az elavult alkalmazásokkal is gondoskodni fog.

Mind a biztonsági rés szkenner, mind a QuickClean igény szerint futtatható, vagy beállítható úgy, hogy egy-egy alkalommal futtassák.

Ami a belépő szintű biztonsági víruskereső programot illeti, a McAfee AntiVirus Plus 2016 a kiegészítő szolgáltatások lenyűgöző listáját kínálja..

A további mellékelt eszközök közé tartozik a QuickClean eszköz, amely automatikusan megtisztítja a kéretlen fájlok rendszerét, és törli a böngészési előzményeket, a webhelyek besorolását és egy figyelmeztető rendszert, ha megpróbál elérni egy olyan webhelyet, amely a saját biztonsága szempontjából megkérdőjelezhető..

McAfee-network-szerszámok

Ha a programot több számítógépre telepítette a háztartásában (ennek az antivírus terméknek nagy hátránya az egyetlen felhasználói licenc), akkor megnyílik a Saját otthoni hálózat szolgáltatás, amely lehetővé teszi az antivírus program minden egyes példányának kommunikációját testvéreivel. , lehetőséget biztosítva a többi számítógép biztonsági állapotának figyelemmel kísérésére és a távoli javításra.

Azt gyanítom, hogy ez a szolgáltatás különösen akkor hasznos lehet, ha gyermekeinek saját számítógépe van.

Végül, a program olyan fenyegetési térképet is tartalmaz, amely valójában nem szolgál számszerűsíthető módon hasznos céllal, de hihetetlenül hűvösnek tűnik..

Színkódok segítségével megmutatja, hogy a világ mely területei hajlamosak a rosszindulatú szoftverekre és a spamre, vagy azokért felelősek. Felsorolja a jelenlegi öt legfontosabb globális veszélyt is.

McAfee-fenyegetés-térkép

Ha túljut a térkép szemüveg értékén, rájön, hogy az nem fogja biztonságosabbá tenni a személyi számítógépet, de érdekes.

Ha valami funkcionálisabb, akkor jobban kiszolgálja a saját biztonsági előzményei, amelyek részletezik, mi történik a saját rendszerén.

Hatékonyság mint biztonsági megoldás

Míg az extra csomagban szereplő szolgáltatások kellemesek, a kérdés, hogy érdemes-e egy víruskereső programot telepíteni, mindig annak kérdése, hogy mennyire képes blokkolni és eltávolítani a rosszindulatú programokat.

És ezen a fronton a program sajnos kissé leesik.

A korábban jól figyelembe vett, a program legújabb verziója ezúttal küzdött a független teszteléssel.

Az AV-Comparatives dinamikus tesztjében még a lehető legalacsonyabb standard minősítést sem érte el.

Az AV-Testnél, egy másik nagyra becsült független tesztelő laboratóriumnál a McAfee AntiVirus nem kapta meg a Windows XP tanúsítványát, vagy ami még aggasztóbb, a sokkal újabb Windows 7.

Más operációs rendszereken, mint például a Windows 8, a kép hihetetlenül jobb - az AV-Test nagyra értékelte a programot, majdnem megegyezik a Bitdefender és a Kaspersky kissé előnyben részesített ajánlataival..

Egy kicsit vegyes táska, valóban, és valami, ami arra gondol, hogy még mindig a Microsoft egyik régebbi operációs rendszerén van-e.

De mi van a tűzfallal??

Tekintettel arra, hogy egy váratlan részvétel egy belépő szintű AV-programban, ez csak visszafordíthat a McAfee javára, ha az jó.

Sajnos, bár nem ez a helyzet.

Noha pozitív tulajdonságokkal rendelkezik, például intelligensen hozhat döntéseket a háttérben, anélkül, hogy zavarná a felhasználót, aki esetleg nem képes arra, hogy válasszon, amit át kell engednie vagy sem. A tesztelésem során kiderült, hogy nem volt olyan jó a blokkolások blokkolása, mint a Windows egyenértékű.

Tekintettel arra, hogy ingyenes, ez nem sok, de minden bizonnyal sajnálatos, hogy ami kiváló értékesítési pontnak tűnik, valójában nem jobb, mint egy ingyenes alternatíva, amely már kéznél van..

Ennek ellenére az antivírusok és a tűzfalak egy kombinált csomagban való kényelme valószínűleg vonzó lehet Önöknek, bár nem feltétlenül szükséges.

McAfee menetrend-scan

A rendszer hatása

Az első teljes szkennelés futtatása a McAfee AntiVirus Plus 2016 segítségével csak fél órát vett igénybe, ami inkább kellemes, mint kiváló idő..

Ennek ellenére a későbbi szkennelés csak néhány percet vett igénybe, ami azt sugallja, hogy a program arra összpontosít, hogy bármi megváltozott, ahelyett, hogy időt fordítana egyes fájlok felesleges átvizsgálására.

A szkennelési folyamat során a CPU-felhasználás magas volt, 100% -ot ért el és átlagosan körülbelül 95% -ot tett ki..

Ez azonban nem volt probléma - nem észleltem késést vagy lelassulást több böngésző megnyitásakor vagy a tiszta Windows telepítéséhez tartozó alkalmazások futtatásakor..

Ha a tapasztalatok eltérnek - és kétlem, hogy hacsak nem sokkal régebbi gépet futtat, akkor a víruskeresõ beállításait úgy állíthatja be, hogy kevésbé alapos vizsgálatot végezzenek az erõforrás-felhasználásért.

Hasonlóképpen, választhat egy alaposabb letapogatást is, bár ez valószínűleg észrevehető hatást gyakorol a számítógép működésére, ha multitasking.

Az egyetlen enyhe probléma az volt, amikor szándékosan bevezettem néhány rosszindulatú szoftvert a rendszerbe.

Igen, a program felfedezte, ami jó jel, de a tisztítási folyamat részeként ragaszkodott az újraindításhoz, ami némi fájdalmat okozott, tekintettel arra, hogy akkoriban félúton írtam ezt az áttekintést..

A kisebb morgástól eltekintve nagyon lenyűgözött voltam - a szoftver frissítései, amelyek nélkülözhetetlenek a rendszer biztonságának megőrzéséhez, nagyon észrevehetőek voltak észrevétlenségük miatt, a háttérbe való letöltésnek köszönhetően, amikor egyébként nem használtam a számítógépem erősen.

Segítség és támogatás

Időnként mindenkinek segítségre van szüksége a számítógépre telepített programokkal kapcsolatban, legyen az akár a telepítéstől kezdve, akár a spektrum másik végén egy műszaki elem megértése szempontjából..

A legtöbb víruskereső gyártó segítséget nyújt, bár a segítség minősége és elérhetősége meglehetősen eltérő lehet.

A McAfee-vel azonban szinte biztosan megkapja a legmagasabb szintű szolgáltatást.

Maga a víruskereső programból hozzáférhet egy online súgó oldalhoz, amely hatékonyan szolgál a gyakran feltett kérdések hibaelhárító listájává..

Ha ez nem elegendő a kérdés megválaszolásához, akkor hozzáférhet a video útmutatókhoz, e-mailt küldhet vagy cseveghet az ügyfélszolgálati tanácsadónak..

Amikor valakivel beszélgettünk, kitűnőnek találtam a tudás és a kompetencia szintjét - meglepődne, hogy a tech-vállalatokban hány első vonalbeli válaszadó nem túl technikai - bár érdemes megjegyezni, hogy az ilyen emberi interakció csak hétfőtől péntekig érhető el. rendes munkaidő.

Az e-mail és az internetes csevegés ingyenes szolgáltatások.

Általános benyomás

A McAfee AntiVirus Plus 2016-ra vonatkozó általános benyomásom vegyes.

Egyrészt ez az egyik hatékonyabb vírusvédelmi megoldás, amely jelenleg elérhető, de nem olyan jó, mint mondjuk a Bitdefender Antivirus Plus 2016 vagy a Kaspersky Anti-Virus 2016.

A tűzfal beillesztése kiváló bónusz, de vannak jobb alternatívák a piacon, és merem merem mondani, hogy a Windows saját beépített megfelelője ugyanolyan jó.

Ugyanakkor az egyéb kiegészítő szolgáltatások, mint például az adathalászat elleni védelem és a fájlok megsemmisítése, rendkívül üdvözlendők, főleg mivel ezek a kiegészítők általában a teljes internetbiztonsági csomag számára vannak fenntartva, amelyek észrevehetően többet fizetnek, mint az önálló víruskereső programok..

De a McAfee AntiVirus Plus 2016 programmal kapott licenc csak egy számítógépre vonatkozik, tehát, bár jó ár-érték arányt képvisel egy gép tulajdonosai számára, általában nem nyújtja a legjobb ütést a dollárért, ha több számítógépe van a védelme érdekében.

Ezért azt a következtetést vonom le, hogy ezt a programot érdemes megfontolni, ha csak egy gépe van.

Ha több számítógépet szeretne megvédeni, az ajánlott eladási ár túl magas ahhoz, hogy ez érdemes vásárlás legyen ... de… A McAfee-ről ismert, hogy nagyon mély kedvezményeket kínál a többlicences ügyletek során. Ha valaha is lát ilyen ajánlatot, azt mondom, hogy menjen rá!

Látogasson el a McAfee-be

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 + = 23

Adblock
detector