A Norton Security 2016 áttekintése

A Symantec Corporation által üzemeltetett Norton már nem kínál önálló víruskereső programot ebben az évben, de a többfunkciós készülék egy hasonló áron érkezik..

Úgy néz ki, mintha egy kicsit vonzó megoldás lenne, nézzük meg, hogy nincs-e rajta vagy sem.

Minimális rendszerkövetelmények – fut az eszközén?

A Norton a következőket sorolja fel a program futtatásához szükséges minimális rendszerkövetelményekként:

  • Operációs rendszer: Windows XP 32 bites, Vista, 7, 8, 8.1 és 10, 32 és 64 bites változatban
  • Más minimális előírások nem érhetők el a Norton weboldalán, ami aggaszthatja az idősebb gépeket futtatókat – működni fog? Azt gyanítom, hogy egy szerény vagy egymagasabb Pentium, akár kb. Gigabájt RAM-mal, megcsinálhatja a trükköt, de ennek alapján nem vásárolok. Ha a gépe régebbi, akkor keressen egy másik terméket, amely elvárásait kristálytisztavá teszi, csak hogy biztonságos legyen.

Telepítés és beállítás

A Norton Security 2016 telepítése viszonylag gyors volt.

A folyamat arra kényszeríti Önt, hogy regisztráljon egy Norton fiókra a telepítés során, ami kisebb kényelmetlenséget okoz, de ez nem akadályozta meg mintegy öt perc múlva a felállástól és a futástól..

Bosszantóan a program újraindítást igényelt, de mivel olyan SSD-t használtam, amely nem volt fontos probléma.

Norton Security 2015 felület

Felület

A Norton Security 2016 egyértelmű és tömör felülettel rendelkezik, amely túlnyomórészt fehér háttérrel van borítva, szürke ékezetes betűkkel és zöld háttérrel, hogy felhívja a figyelmet az igazán fontos dolgokra, például a számítógép állapotára (a sárga azt jelenti, hogy frissítést kell telepíteni; a piros azt mondja) komoly fenyegetést jelent kezelésére), és az előfizetésnél fennmaradó idő marad fenn.

Az interfész alján négy téglalap alakú ikon található, amelyek hozzáférést biztosítanak a Norton Security kulcsfontosságú elemeihez: Biztonság, Identitás, Perfomance és Egyebek.

Ezen elemek bármelyikére kattintva új lehetőségeket csúsztathat be néhány szép animációs munkával.

A főképernyőn elérhető linkeket talál a Beállításokhoz és a Súgóhoz, valamint egy előfizetési linket is, ha meg szeretné újítani a védelmet.

Norton-Security-Security

Biztonsági jellemzők

Mint a legtöbb víruskereső program, a Norton Security 2016 a rosszindulatú programokat úgy is észleli, ha összehasonlítja a gyanús fájlokat egy felhőalapú adatbázissal, amely tartalmazza a rendelkezésére álló összes jelenleg ismert malware-meghatározást, vagy elemzi a gyanús viselkedést..

  VIPRE Antivirus Review

Alapértelmezett állapotában a program hetente egyszer ellenőrzi a rendszert a rosszindulatú programok ellen, ezáltal biztosítva, hogy bárki használjon legalább bizonyos biztonsági szintet, amelyre visszatérhet. Azok köztük, akiknek a gyakoribb keresése rendben van, megrendelhetik az igényeket, vagy ütemezhetik őket megfelelő időre, bár a biztonsági beállításokban vagy a főbeállításokban egy kicsit körül kell gurulniuk, hogy utóbbi lehetőséget találjanak..

Más szavakkal: ez a program úgy működik, mint egy szokásos víruskereső program, és mindent kínál, amire számíthat.

De még több funkcióval is rendelkezik …

A Norton identitásvédelmet kínál

Egyéb eszközök

Tekintettel ennek a terméknek a jellegére, valószínűleg egy egész sor extra funkcióra számíthat, és ez rendben van, mert a Norton nem csalódást engedelmeskedik. Javarészt.

Amellett, hogy a számítógépét számos különféle módon be tudja szkennelni, a szoftver ellenőrizheti a Facebook falán is rosszindulatú hivatkozásokat, vagy ellenőrizheti a merevlemezt átható böngésző-gépeltérítőktől és hirdetésektől, amelyeket egyes víruskereső programok általában figyelmen kívül hagynak..

Egy másik szkennelési módszer – a Norton Insight – azonosítja a megbízhatónak ítélt fájlokat, majd kihagyja azokat a jövőbeli gyors szkennelésekből, amelyek felgyorsítják a észrevehetően felgyorsuló folyamatokat..

Az Identitás címsor alatt a program olyan eszközöket kínál, amelyek titkosított állapotban tárolhatják a legérzékenyebb információkat – banki bejelentkezéseket stb. – a felhőben. Itt található az adathalászat elleni védelem, a webhely biztonsági funkciói és egy nagyon hasznos jelszókezelő is.

Néhány Norton kiegészítő eszköz megkérdőjelezhető értéket kínál

A diagnosztikai eszközök átvizsgálhatják a számítógépet, és javaslatokat tehetnek a számítógép felgyorsítására. Ez nem valami, amit magammal használok (ennek más módjai is vannak), de egy nem technikai személy számára ez egy nagyon hasznos eszköz lehet.

Más teljesítményszerszámok tükrözik a Windows rendszerben található vagy egyszerűen elérhető ingyenes optimalizáló eszközök, például a CCleaner segítségével. Személy szerint nem találom különösen hasznosnak a lemezes és fájltisztítókat vagy az indítókezelőket, ám ezek egy helyen vannak, és könnyen használhatók, ha tetszik nekik.

A Norton Security 2015 többplatformos védelmet kínál

Nagyobb érdeklődésre számítanak az olyan szolgáltatások, mint például az Eszközök hozzáadása és a Kezelés, amelyek kezelik az összes licenc alatt védett eszközt, beleértve a többi számítógépet, Mac-ot és minden olyan iOS- vagy Android-eszközt, amelyik ön tulajdonában van.

  Най-добрите безплатни защитни стени за 2023 г.

A biztonsági mentés, amely úgy tűnik, hogy hasznos lehet (inkább alapvető fontosságú), kissé kiábrándító – ahelyett, hogy valamilyen mellékelt biztonsági mentési segédprogramhoz vezetne, inkább tölti el, hogy töltsön el extra pénzt a Norton Security with Backup segítségével – frusztráló!

Egy másik szolgáltatás, az Előzmények, azonban hasznos – nem csak a számítógépén végrehajtott biztonsági műveleteket részletezi, hanem a bejelentkezési és a Wi-Fi-adatokat is megjeleníti, amelyek közül néhányat jól használhat..

Végül, a megjegyzés másik eszköze a Norton Family, a cég szülői felügyeleti funkciója. Nagyon jól hangzik – figyeli a gyerekeket böngészési tevékenységeket, keresési előzményeket és Facebook tevékenységeket egy böngészőn vagy okostelefonon keresztül. Ezen felül nyomon tudja követni gyermekei eszközének helyét, amely rendkívül hasznos lehet, korlátozhatja az internet és az egyéb eszközök használatának idejét. Az egyetlen gubanc: több pénzbe kerül (kb. 50 USD / 30 font az írás idején)

Tekintettel arra, hogy ez a szoftver nem olcsó, és hogy a neve azt sugallja, hogy valami több, mint önálló víruskereső program, ezért nehéz tablettát nyelni, annak ellenére, hogy értékét és lelki nyugalmát kétségtelenül hozzáteszi azoknak, akiknek gyermekei vannak a védelme érdekében..

Hatékonyság mint biztonsági megoldás

Annak ellenére, hogy érdekes számot és kiegészítő funkciót csomagolt be, a Norton Security 2015 legfontosabb szempontja a számítógépe fenyegetéseinek felismerése és semlegesítése..

Hogyan jár ez az osztály??

Nos, az AV-Test szerint csodálatosan teljesített, és 100% -os észlelési arányt kapott, ha a közönséges rosszindulatú programok mintájára mutatták be. Ez összehasonlítható az iparági átlag 98% -ával.

Ha nulla napos időszakra halmozott fel (újonnan felfedezett rosszindulatú szoftverek, amelyeket a biztonsági szolgáltatók még nem adtak hozzá adatbázisukhoz), akkor 100% -os észlelési arányt kapott, szemben az iparági átlag 94% -ával..

Egy másik független tesztelő laboratórium – AV-Test Institute – közelmúltbeli jelentése szerint a program is tökéletes pontszámot ért el, összehasonlítva a Kaspersky és a Bitdefender kedvelt szereplőivel, mint az iparág vezetőjével (olvassa el a Bitdefender antivírus plusz 2023 áttekintést itt ).

  Cel mai bun antivirus pentru Windows 10 în 2023

A rendszer hatása

Az alacsony fogyasztású, i3 NUC ​​magon futó, 8 gigabájt RAM-mal rendelkező processzor használata a szkennelés futtatásakor inkább mérsékelt, mint a várt magas volt. Az átlagos memóriafelhasználással kombinálva azt tapasztaltam, hogy a gépem teljes mértékben reagál a rövid és a teljes szkennelés során is arra a pontra, ahol nem tudtam volna, hogy futtam őket, ha nem kezdeményeztem volna őket.

Figyelembe véve néhány erőforrás-disznót, amelyet az évek során használtam, és néhány modern antivírus programban észlelt alkalmi enyhe késést, azt mondanám, hogy a Norton Security 2015 rendkívül sima volt.

Segítség és támogatás

A Symantec lenyűgöző támogatási csatornák listáját kínálja a biztonsági programjaihoz, beleértve az e-maileket, az internetes csevegést és a telefont, amelyek napi 24 órában és a hét 7 napján érhetők el, ami néhány ember számára rendkívül hasznos lehet..

Ezenkívül a vállalat támogatást nyújt e támogatás megígérésével: ha a Norton Security 2016 helyesen van telepítve és konfigurálva, és olyan fertőzést kap a számítógépen, amelyet nem tud eltávolítani, a Symantec visszatéríti a termék beszerzési árát. Szép darab!

Biztonsági beállítások

Általános benyomás

Az egy-egy biztonsági csomagért, amely az önálló víruskereső programok magasabb végén kerül felszámolásra (ezt az árat meg kell vásárolnia), a Norton Security 2016 vonzó ügyet hoz be pénzéért.

Számos extra funkciója hasznos, ideértve a platformok közötti támogatást a Mac és Android eszközökhöz, valamint azt a lehetőséget, hogy a licencet három gép között megoszthassák, ellentétben néhány alternatívával, amelyek csak egy telepítést tesznek lehetővé..

A felület jól néz ki, és könnyen navigálható, a jelszókezelő nagyszerű kiegészítés, és a támogatás kiváló.

De egy olyan program esetében, amely úgy tűnik, hogy inkább biztonsági csomagként, mint antivírus programként reklámozza magát, van egy szemmel látható mulasztás vagy, ha úgy tetszik, eladási lehetőség: szülői felügyelet.

Magam szülőként ez az egyetlen szolgáltatás, amely valóban elhúz egy biztonsági víruskereső program kiválasztásától, ám Norton esetén hiányzik… hacsak nem szeretne átadni nagy mennyiségű érmét, hogy beillessze..

Szégyen.

Ezen kívül szeretem ezt a programot. Ha a mellékelt szolgáltatások megegyeznek azzal, amit keres, és van néhány gépe, amelyet védeni kell, akkor nagyon ajánlom.

Másrészről, ha csak egy számítógép van, vagy családvédelemre van szüksége, jobb választás lehet olcsóbb víruskereső programok vagy más internetes biztonsági szoftverek..

Látogasson el a Nortonba

About the author

Comments

  1. gukövető rendszerrel, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy nyomon kövessék a számítógépük állapotát és a víruskereső program hatékonyságát. A Norton Security 2016 további funkciói közé tartozik a szülői felügyelet, amely lehetővé teszi a szülők számára, hogy korlátozzák a gyerekek internetes tevékenységeit, valamint a jelszókezelő, amely segít a felhasználóknak biztonságos jelszavak létrehozásában és tárolásában. Összességében a Norton Security 2016 egy nagyon hatékony és sokoldalú víruskereső program, amely számos extra funkcióval rendelkezik, hogy a felhasználók teljes körű védelmet nyújtsanak a különböző online fenyegetések ellen.

  2. gukövető rendszerrel, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy nyomon kövessék a számítógépük állapotát és a víruskereső program hatékonyságát. A Norton Security 2016 további funkciói közé tartozik a szülői felügyelet, amely lehetővé teszi a szülők számára, hogy korlátozzák a gyerekek internetes tevékenységeit, valamint a jelszókezelő, amely segít a felhasználóknak biztonságos jelszavak létrehozásában és tárolásában. Összességében a Norton Security 2016 egy nagyon hatékony és sokoldalú víruskereső program, amely számos extra funkcióval rendelkezik, hogy a felhasználók teljes körű védelmet nyújtsanak a különböző online fenyegetések ellen.

  3. a gyakran használt fájlokat, és csak azokat ellenőrzi, amelyek valószínűleg problémát okozhatnak. Ez jelentősen csökkenti a szkennelési időt és a rendszer terhelését. A Norton Security 2016 további funkciói közé tartozik a szülői felügyelet, a biztonsági mentés és a jelszókezelő. Ezek az eszközök segítenek megvédeni a gyermekeket az online veszélyektől, biztonsági mentéseket készítenek fontos fájlokról és jelszavakat tárolnak biztonságosan. Hatékonyság mint biztonsági megoldás A Norton Security 2016 hatékonysága kiváló. A tesztek szerint a program nagyon hatékonyan észleli és eltávolítja a rosszindulatú programokat, és minimális hatással van a rendszer teljesítményére. A szkennelési idők rövidek, és a program nem okoz lassulást vagy összeomlást. A Norton Security 2016 egyértelműen egy erős biztonsági megoldás, amely megfelel a legtöbb felhasználó igényeinek. A rendszer hatása A Norton Security 2016 minimális hatással van a rendszerre. A program nem okoz lassulást vagy összeomlást, és a szkennelési idők rövidek. A Norton Security 2016 hatékonyan észleli és eltávolítja a rosszindulatú programokat, és minimális hatással van a rendszer teljesítményére. Segítség és támogatás A Norton Security 2016 támogatást és segítséget nyújt a felhasználóknak. A programhoz tartozik egy részletes kézikönyv, amely segít a telepítésben és a beállításokban. A Norton weboldalán további információk és támogatás érhető el, beleértve a gyakran ismételt kérdéseket, a fórumokat és az élő chatet. Általános benyomás A Norton Security 2016 egy erős biztonsági megoldás, amely hatékonyan észleli és eltávolítja a rosszindulatú programokat, minimális hatással a rendszer teljesítményére. A program könnyen telepíthető és beállítható, és számos extra funkcióval rendelkezik, mint például a szülői felügyelet, a biztonsági mentés és a jelszókezelő. A Norton Security 2016 egy jó választás azok számára, akik hatékony biztonsági megoldást keresnek.

Comments are closed.