A Windows helyreállítási cheat lapja: Rendszer-visszaállítás, frissítés, visszaállítás, friss indítás és újratelepítés

a Windows rendszer visszaállítása

A Windows 10 számos új helyreállítási opciót kínál az operációs rendszerbe. Az időben ellenőrzött Rendszer-visszaállítás mellett két új műveletet is végrehajthat: Rendszerfrissítés és Rendszer-visszaállítás. Ezek segítenek a rendszer helyreállításában a lehetséges rosszindulatú programoktól, miközben érintetlenül hagyják a személyes fájljait.

Az alábbiakban részletesebben tárgyaljuk az egyes lehetőségeket, hogy melyik helyzethez ez a legmegfelelőbb, és hogyan segíthet megszabadulni a nehéz malware fertőzésektől.

Rendszer-visszaállítás

Windows rendszer visszaállítása
A rendszer-visszaállítás a Windows ME óta működik, és hasznos a hibás illesztőprogramok vagy a rendszerfrissítések miatti változtatások visszaállításához. Visszaállíthatja a rendszerét egy visszaállítási pontra, és folytathatja az „állapot” működését, hogy meg tudja-e javítani a problémát..

Előnyök: Gyors és könnyű. Évtizedek óta működik.

Hátrányok: Hacsak a rendszer lassúságát nem a szoftver vagy az illesztőprogram frissítése okozza, a Rendszer-visszaállítás gyakran nem szabadul meg sokféle rosszindulatú programtól. Ha a Visszaállítás megoldja a problémákat, nagyszerű! Ha nem, olvassa tovább.

Ha még nem állította be a Rendszer-visszaállítási pontokat kézzel, akkor minden remény nem veszíti el. Ellenőrizze, hogy a Windows létrehozott-e automatikus visszaállítási pontokat a rendszer főbb frissítéseinek vagy új illesztőprogramjainak telepítésekor.

Mikor kell használni?? A Rendszer-visszaállítás meglehetősen egyszerű és gyors stratégia kipróbálására, megnézve, ez javítja-e a teljesítményt. Ha elvégzi a Rendszer-visszaállítást, és a számítógépe normálisnak tűnik, ez azt jelentheti, hogy a frissítést vagy a telepített programot okozta a probléma.

Rendszerfrissítés

A Windows 8-tól kezdve a Rendszerfrissítés lehetőséget nyújt a rendszerfájlok „frissítésére” a személyes adatok megsértése nélkül. A múltban ehhez a rendszer teljes újratelepítéséhez lett volna szükség, de már nem. Természetesen azt javasoljuk, hogy készítsen biztonsági másolatot a fájljairól.

Előnyök: Alapvetően újra telepítheti a Windows-t anélkül, hogy elveszíti a személyes fájljait. Sokak számára ez egy hatalmas értékesítési pont.

Hátrányok: Csak a rendszerfájlokat frissíti, és nem érinti a személyes adatait, tehát ha a fertőzés máshol található, a System Refresh nem fogja tudni elérni. Ezen műveletek bármelyikével van adatvesztés veszélye (bár ez nem általános), ezért ügyeljen a fájlok biztonsági mentésére. Egy másik szempont az, hogy eltávolítja az összes programot, amelyet a számítógép megszerzése óta hozzáadott. Ezenkívül újratelepíti azokat a programokat is, amelyeket esetleg eltávolított a rendszerhez. Bár ez határozottan fájdalom, a Windows létrehozza az asztalon eltávolított programok listáját, így a művelet befejezése után könnyen beléphet és újratelepítheti őket..

Mikor kell használni?? Ez gyakran a legjobb módszer a rosszindulatú programok elhárításához. Ha elvégezte a szükséges vizsgálatokat, és megpróbálta eltávolítani, de még mindig felbukkan, akkor valószínű, hogy a rendszerfájlok mélyén helyezkedik el. A rendszerfrissítés javíthatja ezt az Ön számára.

Rendszer visszaállítása

a Windows rendszer visszaállítása 2
Előnyök: A Rendszer-visszaállítás a Frissítés agresszívebb formája. Valójában a Windows 10 rendszerben a Frissítés és a Visszaállítás is egy párbeszédpanelen található. A művelet megkezdése előtt kiválaszthatja, hogy melyiket kívánja folytatni. A rendszer-visszaállítás jó, ha tiszta palara van szüksége, és hatékonyan eltávolíthatja a rosszindulatú programokat is, mivel sokkal mélyebb tisztítást végez, mint a Frissítés..

Hátrányok: Törli a személyes fájljait, valamint a rendszerfájlok újratelepítését. Ebben a tekintetben hasonló a teljes újratelepítéshez.

Mikor kell használni?? Ha számítógépe eladását tervezi, a Rendszer-visszaállítás jó lehetőség. Újratelepíti a rendszerfájlokat, és törli a személyes fájljait is. Felhívjuk figyelmeztetést - csak azért, mert egy fájlt töröltünk, még nem jelenti azt, hogy helyrehozhatatlan. Ha ebben a szakaszban továbbra is rosszindulatú programok vannak, és megpróbálta a Visszaállítást és a Frissítést, itt az ideje, hogy továbblépjen a Visszaállítás lehetőségre. Ne feledje ezt akarat törölje a személyes fájljait, ezért kezdés előtt készüljön fel.

A rendszer újratelepítése

Előnyök: Alapvetően garantált, hogy megsemmisíti mi zavar.

Hátrányok: A rendszert újratelepíti a rendszerről, így ha nem rendelkeznek átfogó biztonsági mentésekkel, akkor adatvesztés merülhet fel. Nagyon sok időbe telhet, amíg a készüléket visszaállítja úgy, ahogy volt.

Mikor kell használni?? Ha az összes többi módszer kudarcot vall.

Ez csak akkor marad végső megoldás, ha a többi lehetőség sem működik érted. Sok esetben helyreállíthatja számítógépét egy rosszindulatú programtól, a programok és fájlok minimális károsodásával. Vannak azonban különösen rosszindulatú programok, amelyek ellenzik az eltávolításuk minden szokásos módszerét. Noha meg lehet szabadulni a rosszindulatú programoktól, a szükséges erőfeszítések és technikai tapasztalatok néhány felhasználó számára nem biztos, hogy hihetőek.

Ha ilyen helyzetbe kerül, akkor talán a legjobb megoldás az újratelepítés. A merevlemez törlése és a Windows új példányának újratelepítése biztosan megszabadul a problémától. Az újratelepítés megkezdése előtt biztonsági másolatot kell készíteni a személyes fájljairól.

Újrakezdés

Windows új indítás
Előnyök: Lehetővé teszi a legfrissebb Windows verzió újratelepítését a személyes adatainak elvesztése nélkül.

Hátrányok: Eltávolítja a legtöbb alkalmazást a számítógépről.

Mikor kell használni?? Ha úgy gondolja, hogy a visszaállítási partíció sérült vagy sérült.

A Windows 10 készítőjének frissítésében hozzáadva a Windows 10 friss indító eszközét a Rendszerfrissítés helyébe lépett. A szokásos kezelőpanel helyett a Windows Defender részeként szerepel. A Friss Start lehetővé teszi a Windows tiszta újratelepítését és frissítését, de megőrzi a személyes adatokat és a legtöbb Windows beállítást. Ez eltávolítja az alkalmazások nagy részét a számítógépről. A Friss indítás és a Rendszer-visszaállítás között az a különbség, hogy amikor egy Friss indítást hajt végre, a Windows 10 letöltődik a Microsoft-ról, nem pedig az eszköz szokásos visszaállítási partícióiról..

Mi a rosszindulatú program??

A rosszindulatú programok egy olyan esernyő kifejezés, amely a különféle típusú káros számítógépes fertőzésekre utal: vírusok, kémprogramok, rootkit-ek, trójaiak, férgek és még sok más. A Windows rendszer helyreállítási lehetőségei jó alternatíva a PC-n lévő víruskeresőktől való megszabaduláshoz, akár antivírus szoftverrel együtt, akár annak helyett.

A hatások a kisebb bosszantástól a teljes rendszer összeomlásáig terjedhetnek. És ezt senki sem akarja. A rosszindulatú programok támadása időt vesz igénybe, és a kár sok pénzbe kerülhet a vállalatának.

Lehetséges, hogy a közelmúltban több széles körű malware támadást hallottál a hírekben. Az egyik legújabb volt a WannaCry nevű ransomware. Aktiváláskor az összes fájlt titkosította a felhasználói rendszeren, és megtagadta a titkosítást, hacsak nem fizetnek „váltságdíjat”, általában a Bitcoinban. Ez a rosszindulatú program az egész világon szervezeteket törölt ki, ezek közül a legjelentősebbek az NHS, a FedEx és a Nissan..

A rosszindulatú programok nem mennek el. Az ilyen nagy horderejű támadásokkal a híreket készítő számítógépes rendszerek biztonságának megőrzése még soha nem volt ilyen fontos. Ez az oka annak, hogy megtudjuk, hogyan fertőzött-e, és mit tegyünk vele, ha.

Megfertőztem??

Igen, válaszolj, ha észrevetted ezt a viselkedést az elmúlt 7 napban.

  • Titokzatosan, figyelmeztetés nélkül újraindította a számítógépet?
  • Van számítógépe felugró ablakai vagy ablakai, amelyeket nem lehet bezárni, vagy amelyek visszatérnek?
  • Keresse meg a gyakran használt programokat fagy, vagy érzékelhetetlen okok miatt nem reagál?
  • Van olyan furcsa betöltési vagy telepítési párbeszédpanel az indítás során, amelyet nem indított el?
  • Általános lassúságot tapasztal a gépeden, amely úgy tűnik, hogy egyre rosszabb?

Ha a kérdésre egy vagy többre igennel válaszolt, akkor lehet, hogy rosszindulatú programot tartalmaz. Szerencsére szinte mindig visszafordítható. A Windows 10 számos lehetőséget kínál ennek kezelésére, és az alábbiakban bemutatjuk a következő lépéseket.

Megakadályozhatom a rosszindulatú programokat?

A rosszindulatú programok ellenszere mindig a megelőzés. Íme néhány tipp, amelyek segítségével a jövőben el lehet kerülni egy rosszindulatú programot:

  • Ne kattintson a ismeretlen linkekre, e-mailekre vagy felbukkanó ablakokra.
  • Ne töltsön le fájlokat megbízhatatlan forrásokból.
  • Ha zavaró üzenetet kap egy barátjától a közösségi médiában, ne lépjen kapcsolatba vele. Ehelyett forduljon közvetlenül a baráthoz. Lehet, hogy számlájuk veszélybe került.
  • Használjon erős jelszavakat az online fiókokon, és próbálja meg ne újra felhasználni a jelszavakat.
  • Használjon víruskereső programot, és tartsa naprakészen.

Ezzel a tudással képes lesz felfedezni és elpusztítani a rosszindulatú programokat, még mielőtt lehetősége lenne kárt okozni a rendszerén.

Lehet, hogy tetszik azAntivirusHogyan lehet megakadályozni és eltávolítani a ransomwareAntivirusCybersecurity forrásokat: Az eszközök és útmutatók nagy listájaAntivirusAnnak Linuxra van szüksége antivírusra? AntivirusA legjobb ingyenes tűzfalak 2020-ra

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 5 =

Adblock
detector