AVG Antivirus Ingyenes áttekintés

Az AVG ingyenes antivírus véleményem szerint gyakran nem más, mint eszköz, amellyel rábeszéljük a felhasználókat, hogy frissítsenek a cég egyik fizetett biztonsági termékére.

Noha ez egy érthető üzleti lépés, az állandó frissítés utáni bosszantó hatású volt, mint az AVG Free korábbi verzióiban, így változott meg a vállalat 2015-ben is?

Minimális rendszerkövetelmények - fut az eszközén?

Az AVG a következőket sorolja fel a program futtatásához szükséges minimális rendszerkövetelményekként:

  • Operációs rendszer: Windows XP, 7, 8, 8.1. Nincs említés a Windows 10 kompatibilitásáról.
  • CPU: Intel Pentium 1,5 Ghz vagy annál jobb
  • Memória (RAM): 1 GB RAM (512 MB XP)
  • Rendelkezésre álló ingyenes merevlemez-fűszer: 950 MB

Érdekes módon az AVG Free rendszerkövetelmény-oldala nem tesz említést arról, hogy támogatja-e a 32 és / vagy 64 bites operációs rendszereket. 

Feltételezem, hogy a 32 bites program minden bizonnyal támogatott, és a tesztelésem során nem tudom megerősíteni a Windows 7 Home 64 bites telepítésén futó problémákat, de örülnék, ha valami hivatalos szót látnának ezen a pontszámon..

Telepítés és beállítás

Mint egy ingyenes program, az AVG Free egy karika segítségével bemutatja, amint letöltheti, mihelyt letöltötte - a CNET-hez vissza kell ugrani, hogy megszerezze..

Nem nagy dolog, de bepillantást nyújt a jövőbe - egy letöltési oldal, amely nem csak néhány hirdetést tartalmaz.

Nem-a-legjobb-start-for-AVG-

A különféle csábító gombok gondos navigálása után, amelyek bármit letölthetnek, de csak azt, amit akar, egy kis gomb egy kis futtatható fájl letöltéséhez vezet..

Nyissa meg ezt, és telepítővé válik, aki gyorsan megkérdezi, hogy válasszon nyelvet, és fogadja el a vállalat feltételeit..

Ezután a program megkísérli Önt arra, hogy figyelmen kívül hagyja az ingyenes víruskereső választását, ha alapértelmezés szerint egy másik lehetőséget választ - a vállalat alternatív (fizetett) internetes biztonsági programjának letöltését..

Fontos figyelni az AVG-re!

Ezt követően elindul egy 69 MB méretű telepítés, amely körülbelül 3 percet vesz igénybe a szerény i3 NUC-re történő letöltés és telepítés során.

Az AVG Free telepítésének befejezése után megnyílt egy weboldal, amely lehetőséget kínál nekem arra, hogy megragadjam az eladó ingyenes Android AVG Antivirus programját. Nem mondtam köszönet, mivel nem rendelkezem ilyen eszközökkel.

Felület

Amikor az interfész először megjelenik, számos dolog felhívhatja a figyelmet, de lehet, hogy esztétikája nem az első, ami eszébe jut..

Az első dolog, amelyet valószínűleg észlel, az az ASK eszköztár telepítésének hatalmas felszólítása.

AVG-ASK

Tetszik ez a fajta „webes védelem”, de én nem vagyok, és senkit sem ismerek.

Tegyen egy szívességet, törölje a jelölést, és utasítsa el az ajánlatot.

Másodszor, valószínűleg észreveszi, hogy a felület körülbelül egynegyedét egy szalaghirdetés veszi fel, amely azt mondja, hogy az ingyenes próbaverzió véges, és lehetőséget kínál a teljes program megvásárlásához..

Ez felhívta a figyelmemet, mielőtt bármiféle információ a rendszerem biztonságáról zavaró volt.

AVG-Interface-első

Ezen túlmenően a felület nagyon vonzó, olyan fekete, szürke és zöld színösszeállítást használva, amely nagymértékben használja a vörös színt, ha bármilyen problémára figyelmeztet..

A kulcsfontosságú területeket, amelyeket meg akar nézni a programmal kapcsolatban, a főképernyőn találja meg, amely mindig hasznos, de egyes biztonsági gyártók nem mindig tervezik meg.

Biztonsági jellemzők

Első pillantásra az AVG Antivirus Free 2015 tele van érdekes funkciókkal, de egy gyors továbbfejlesztés visszavonhatja első benyomásait..

Annak ellenére, hogy egy tűzfalat büszkén mutatnak a főképernyőn, valójában nincs ott - ez egy opcionális extra.

Hasonlóképpen a spam elleni küzdelem.

És véleményem szerint ez nem jó üzlet.

Persze, azt látom, hogy nem kellene számítania ezekre az összetevőkre egy antivírus programban, és azt látom, hogy az AVG keres pénzt - elvégre vállalkozás -, ám véleményem szerint félrevezető..

Félre morog, a program természetesen magában foglal egy vírusvédelmi szkennert, valamint a webes és közösségi médiahivatkozások szkennelésének és a rosszindulatú e-mailek elleni védelem képességét..

AVG-számítógép-biztonsági

Egyéb eszközök

Az alapokon túl az AVG Antivirus Free 2015 keveset kínál.

Az egyetlen további figyelemre méltó eszköz a letöltések szkennerje, az identitásvédelem, amely a telepített szoftvert gyanús viselkedés szempontjából ellenőrzi, valamint a szkennelések ütemezésének és az ellenőrzések frissítésének képessége.

Vajon az ilyen kiegészítő eszközök hiánya azt jelenti, hogy el kellene hagynia a felülvizsgálat elolvasását, és fizetnie kell egy víruskereső programért?

Nem feltétlenül - a fizetett programok további szolgáltatásokat kínálnak árért, de ha meg kell kérdezni, hogy valóban használni fogja-e őket, akkor valószínűleg elsősorban pazarolja a pénzét.

Ehelyett azt mondanám, hogy egy ingyenes víruskereső program néhány ember számára teljesen megfelelő lehet.

Mindaddig, amíg megfelelő védelmet nyújt ...

Hatékonyság mint biztonsági megoldás

Nem minden víruskereső program jön létre egyenlően.

Néhány ingyenes, mások nem így vannak.

De függetlenül attól, hogy fizeti-e a biztonsági szoftvert, vagy sem, akkor számítania kell legalább a megfelelő szintű védelemre.

Sajnos az AVG Antivirus Free 2015 kissé megbukott ezen a téren.

Az AV-Test független tesztelő laboratórium szerint a program mindössze 100% -ot ért el a négy teszt közül kettőben, és 96% -ot és 98% -ot vett fel a valós 0-napos malware támadásokkal szembeni védelem és az utóbbi 4-ben felfedezett általános rosszindulatú programok észlelése érdekében. hetek, ill.

A védelem, a teljesítmény és a használhatóság szempontjából az AV-Test az AVG-t az egyik legalacsonyabb teljesítményűnek ítélte, 18 pontból 14,5 ponttal.

Saját gyorstesztemben - egyszerűen teljes vizsgálatot végeztem el a program telepítése után - a 7 perces folyamat (ami gyors!) Az AVG-vel fejeződött be, és azt mondta, hogy egy fenyegetést eltávolítottak..

Tekintettel arra, hogy a frissen telepített és frissített Windows 7 rendszeren fut, ez nagyon meglepő volt.

Szóval mit talált? Érdekes módon a semlegesített fájl a Dell monitorom vezérlője.

Furcsa, nem?

A rendszer hatása

Miután egy kicsit elbűvölt a szoftverről, örülök, hogy az áttekintést jóval pozitívabban fejezem be.

Beolvasáskor a memóriahasználat valóban nagyon alacsony. Hasonlóképpen, a CPU-t alig adóztatják a folyamat bármely pontján, az egyes magok kevesebb mint 40% -át használják fel.

A szkennelés gyors és multitasking, miközben futtatása egyáltalán nem jelent problémát - a lelassulást nem figyelték meg.

Az AVG ebben a tekintetben határozottan lenyűgözi, hogy az észlelési képességei egyik szakaszon sem valójában a legjobbak.

Általános benyomás

Az AVG Antivirus Free 2015 egy kissé vegyes zsák.

A legfontosabb értékesítési pont az a tény, hogy ingyenes, és nem sokat panaszkodhat azért az értékért, amelyet egy termékért kap, amely nem fizet semmit.

A víruskereső program telepítése a számítógépére minden bizonnyal a helyes irányba tett lépés, szemben a biztonsági szoftverek egyáltalán nem alkalmazott védelmével, de nem a legjobb a rosszindulatú programok észlelésére vagy semlegesítésére, még a többi ingyenes programmal összehasonlítva is..

Adja hozzá az állandóan észrevehető eladási kísérletet és a kiegészítő eszközök hiányát, és olyan dolgot hagy maga után, amely szerintem egy kicsit inspiráló.

Nem a teljes hely pazarlás, de ahogyan a régi iskolai tanárom gyakran beszélt, jobb is lehetne.

Látogassa meg az AVG-t

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − = 2

Adblock
detector