Bitdefender Antivirus Plus 2018 áttekintés: Meglepően erős AV eszköz a fogyasztók számára

2015-ben alaposan megvizsgáltuk a Bitdefender Antivirus Plus 2016 kiadását. Ebben a felülvizsgálatban egy 10/10-et adtunk az AV szoftvernek, dicsérték a gazdag funkcióit, a hatékony szkennelést és a víruseltávolítást, az alacsony hatást gyakorló felhasználói felületet és az általános használat egyszerűségét. És bár kissé lefelé jeleztük a magas árat, végül azt tapasztaltuk, hogy a 2016-os kiadás megéri a vásárlást.

De már több mint két év telt el a legutóbbi áttekintésünk óta, és a Bitdefender most a szoftver 2018-as kiadásán jelenik meg. A díjnyertes Antivirus Plus alkalmazás továbbra is megtartja a sajátját? A rövid válasz igen. A Bitdefender Antivirus Plus 2018 kiadást átfogó teszteinkkel végeztük, hogy meghatározzuk, vajon továbbra is megfelel-e a nevének.

OLVASÓ OLDAL: 50% megtakarítás a Bitdefender Antivirus Pluson

Minimális rendszerkövetelmények - fut az eszközén?

A Bitdefender frissítette alapvető rendszerkövetelményeit az Antivirus Plus 2018 szoftver futtatásához:

 • Operációs rendszer: Windows 7 SP1 | Windows 8 | Windows 8.1 | Windows 10
 • CPU: 1,6 GHz-es processzor
 • Memória (RAM): 1 GB
 • Szabad szabad merevlemez-terület: 1,5 GB szabad hely

A Bitdefender 2018-as verziójának egyetlen, a 2016-os verzióhoz viszonyított nagy változása az, hogy a vállalat hivatalosan lemondta a Windows XP-t és a Windows Vista-t kínálatából. Tekintettel arra, hogy a Windows-felhasználók kevesebb, mint 5% -a továbbra is ezen operációs rendszereken működik, nehéz a Bitdefendert hibáztatni a továbblépésért.

Bitdefender ajánlja a következő rendszer-architektúra:

 • CPU: Intel CORE 2 Duo (2 GHz) processzor vagy azzal egyenértékű
 • Memória (RAM): 2 GB
 • Szabad szabad merevlemez-terület: 2 GB szabad hely

Lehet, hogy tudatában kell lennie azoknak a rendszerkorlátozásoknak, amelyeket akkor tapasztal, amikor az Antivirus Plus programot olyan számítógépen futtatja, amely csak a minimális követelményeknek felel meg. Még egy olyan hatékonyabb program, mint például a Bitdefender, idõsebb vagy alacsony fogyasztású gépeket lassan futtathat, és az AV programok esetében ez különösen igaz, ha a teljes rendszerkeresést megpróbálják futtatni..

A Bitdefender Antivirus Plus regisztrációs folyamata

A termék 2016. évi verziójának áttekintése óta elkezdtük megvizsgálni a termék feliratkozási folyamatát. A tapasztalatokból és a tesztelésből megtudtuk, hogy néhány AV-társaság barátságtalan üzleti gyakorlatokat alkalmaz a regisztráció során. Ezek a gyakorlatok gyakran nem kívánt kiegészítő szolgáltatások formájában jelentkeznek, amelyek növelik az előfizetési árat, és az előfizetés rejtett automatikus megújítási irányelveit. Antivírus regisztrációs folyamathoz hogy fogyasztóbarát legyen, el kell kerülnie:

 • Túl sok felesleges addon szolgáltatás elküldése
 • A felhasználókat arra kényszerítik, hogy több oldalt szitáljanak át, mielőtt eljutnának a vásárlás véglegesítéséhez (egyes szolgáltatások több oldalt használnak az addon szolgáltatások elérésére)
 • A kiegészítő szolgáltatások automatikus kiválasztása a regisztrációkor
 • Az ügyfelek automatikus feliratkozása az automatikus megújításra, vagy megnehezíti az automatikus megújítás kijelölésének megszüntetését a vásárlás előtt

Ebből a szögből a Bitdefender egy kissé vegyes táska. Megvásárolhatja a Bitdefendert az interneten keresztül, vagy kedvezményes ajánlaton keresztül. A kedvezményes ajánlat révén a Bitdefender egy eszköz / 1 / év csomagot kínál (jó), évi 19,99 dollárért..

OLVASÓ OLDAL: 50% megtakarítás a Bitdefender Antivirus Pluson

bitdefender antivírus plusz kedvezménykód

A „Vásárlás most” gomb kiválasztása után a Bitdefender eljut a vásárlás véglegesítésére. Itt találunk néhány olyan beszerzési trükköt, amelyek nem pontosan szörnyűek, de nem is előnyben részesítik. Például a Bitdefender az automatikus megújítást automatikusan bekapcsolja a pénztárnál. Ez sem teszi egyértelművé, hogy megváltoztathatja az automatikus megújítást, de akkor is, ha rákattint az „Auto-Renewal” szóra közvetlenül a csomag tetején található pont alatt. A javára a Bitdefender gondoskodik arról, hogy az itt található szöveg nagy, merész és nehezen hagyható ki.

bitdefender antivirus plusz

A Bitdefender egy maroknyi kiegészítő szolgáltatást is fizet a pénztárnál, amelyek nagy részéhez valószínűleg nincs szüksége. Ennek ellenére ezek egyikét sem adja hozzá automatikusan előfizetéséhez, ami nagyszerű.

Ami a regisztrációs folyamatot illeti, a Bitdefender nem nyújtja a legtöbbet Bitdefender pénztárkorszerűsített és fogyasztóbarát megközelítés, amelyet látunk, de ez nagyon messze van a legrosszabbtól. Amíg időt vesz igénybe a regisztráció folyamatán, megvásárolhatja és letöltheti az AV szoftvert, ahogy szeretné..

Telepítés és beállítás

A Bitdefender Antivirus Plus 2018 telepítése rendkívül egyszerű, de a telepítési idő függ. A telepítőprogram letöltése és futtatása után a Bitdefender letölti a teljes alkalmazást. Innentől a teljes program telepítését el kell végeznie, amely a rendszer során víruskeresést végez a folyamat során. Ha egy olyan vírusokkal fertőzött rendszert telepít, amely lelassítja a folyamatot, és a teljes telepítés befejezése előtt szükség lehet a számítógép újraindítására..

bitdefender antivirus plusz

A telepítési folyamat az ütköző szoftverek miatt is lelassulhat. Ha már van más víruskereső szoftver a számítógépen, akkor a Bitdefendernek szüksége lehet lehet annak eltávolítására vagy letiltására, mielőtt folytatná, amely valószínűleg egy rendszer újraindítását jelenti a folyamat befejezéséhez. Ugyanakkor NEM talál olyan szoftverütközést a Windows Defenderrel, amelyet konfliktusmentességre terveztek. Ehelyett más harmadik féltől származó AV-eszközök ezeket a konfliktusokat okozhatják.

Ha szülői szűrő vagy megfigyelő szoftvert használ, a Bitdefender megkövetelheti, hogy távolítsa el ezt a szoftvert az eszközéről. Ez meglehetősen figyelemreméltó szoftverkonfliktushoz vezethet, különösen akkor, ha már fizet a szülői felügyeleti szoftverért.

Nagyon problematikus a jelenlegi szoftver, például a szülői monitorok eltávolításának szükségessége. Szülői felügyelet esetén a Bitdefender szülői tanácsadója nem tartozik az AV Plus 2018-ba. A Szülői tanácsadó megszerzéséhez frissítenie kell az Internet Security 2018 vagy a Total Security 2017 programot. Valójában a Bitdefender arra kényszeríti Önt, hogy törölje az Ön szoftverét. lehet, hogy már fizet, csak azért, hogy letölt és telepítsen egy olyan AV programot, amelynek van egy szülői monitorja, amelyet csak frissítés nélkül használhat. Ideális esetben a Bitdefender ezt nem teheti meg.

A tesztelés során azt tapasztaltam, hogy kissé meg tudja játszani a rendszert. A szülői felügyeleti szoftver eltávolítása és az AV Plus telepítése után később újratelepítettem a fizetett szülői monitort. Voálá! Működött. Úgy tűnik, hogy a szoftver konfliktus csak a telepítés során merült fel, de az AV Plus telepítése után már nem volt több összeütközés. Ez a konfliktus újra felmerülhet, ha megpróbáltam a Bitdefender Parental Monitor-ot futtatni a saját szoftverem mellett, de az AV Plus számára ez nem számított, miután a konfliktus a telepítés után megoldódott..

bitdefender antivirus plusz

Az én esetemben a szülői felügyeleti szoftvert minden számítógépre és mobil eszközre telepítettük. Ha úgy találja, hogy ütközik a szülői felügyeleti szoftverrel vagy más típusú szoftverrel, próbálja meg újból telepíteni ezeket a programokat a Bitdefender AV Plus telepítése után.

Lásd még: A legjobb szülői felügyeleti szoftver

bitdefender antivirus plusz

A szoftverkonfliktusok nem ritka forgatókönyv az AV szoftverekkel, tehát ez nem a hatalmas aggódik a Bitdefender AV Plus kapcsán. Végfelhasználóként előfordulhat, hogy mérlegelnie kell az ütköző szoftverek törlésének előnyeit és hátrányait, hogy hozzáférjen a hatékony AV eszközökhöz.

Konfliktusok nélkül a telepítés mindössze öt percig tartott.

bitdefender antivirus plusz

Ezzel a Bitdefender Antivirus szoftvernek telepítve kell lennie és készen áll a használatra. Valójában valószínűleg észreveszi, hogy azonnal működik. A telepítés befejezése után azonnal üzenetet kaphat a wifi biztonsági állapotáról, tudatva ezzel, hogy a program már működik.

Felület

Bármely szoftverhez fontos az egyszerű felület. Annak annyi funkciója mellett, hogy a Bitdefender beépíti az Antivirus Plus 2018 alkalmazásába, az interfész számára könnyű lenne a kezéből, és zavarba ejtő lenne. Szerencsére úgy tűnik, hogy a vállalat alapos figyelmet fordított a felhasználói élményre, megkönnyítve a menü és a beállítások navigálását.

Kevés változás történt a szoftver 2016 és 2018 verziói közötti felületen. A menü egyszerű és könnyen navigálható. A közepén lévő csempézett képernyő egyértelműen felcímkézi a szolgáltatásneveket, és a fülek az oldalát sorozzák az olyan kategóriák közötti váltáshoz, mint a „Védelem”, „Adatvédelem”, „Tevékenység”, „Értesítések” és „Beállítások”.

A felületen minden könnyen kezelhető. A háttérszínek nem okoznak feszültséget, és semmit sem találunk különösen nehéznek. Az „intuitív” valószínűleg a legjobb szó, amely eszébe jut a menüben való navigáláshoz.  

bitdefender antivirus plusz

A kezdőképernyőn választhat, hogy futtasson egy gyorskeresést vagy egy biztonsági rést. Ha szélesebb körű beolvasást vagy más típusú beolvasást szeretne végezni, akkor a „Szolgáltatások” opcióra kell kattintania, hogy elérje a szélesebb körű szolgáltatás elrendezését..

A Bitdefender néhány további funkciót is feltesz a kezdőképernyőre, amelyekre nagyobb valószínűséggel van szüksége: Alkalmazásvédelem, Fájlvédelem és Internetes védelem. Az „Auto Pilot” funkciót a kezdőképernyő jobb felső sarkában is válthatja, amely lehetőséget ad arra, hogy engedje, hogy a Bitdefender önállóan működjön az Ön bevitele nélkül..

bitdefender antivirus plusz

A 2016-os verzióhoz hasonlóan átkapcsolhatja, hogy a Bitdefender widgetként jelenjen-e meg a számítógép képernyőjének jobb alsó sarkában. Ez az opció, valamint a jelszóvédelem a telepítéskor automatikusan kikapcsol. Bekapcsolhatja a Beállítások menüben, amely a bal oldali fül fogaskerék szimbólumán található.

bitdefender antivirus plusz

bitdefender antivirus plusz

Javasoljuk, hogy játsszon a beállításokkal, hogy kitaláljon, hol található az összes szolgáltatás, és milyen szolgáltatások érhetők el. Hosszú felsorolás található arról, mit tehet a Bitdefender Antivirus Plus 2018, és a fejlettebb funkciók némelyike ​​a program felületének különböző helyein rejtve marad..

Biztonsági és adatvédelmi szolgáltatások

A Bitdefender feltölti az Antivirus Plus 2018 szoftver szolgáltatásait. Míg a szoftverhez tartozik a szkennelő eszköz (Gyors vizsgálat, Rendszer szkennelés, Szkennelés ütemezése, Karantén) és a valós idejű védelem (Fenyegetésvédelem, Bitdefender pajzs, Ransomware védelem), a következőket is tartalmazza:

 • Sebezhetőség vizsgálata (a rendszerben a biztonsági és adatvédelmi sérülékenység lehetséges területeit keresi)
 • Alkalmazásvédelem
 • Fájlvédelem
 • web védelem
 • Mentő környezet
 • Wi-Fi biztonsági tanácsadó
 • Védett mappák
 • Hozzáférés az alkalmazáshoz
 • Biztonsági fizetés (biztonságos böngésző)
 • VPN
 • File Shredder
 • Jelszókezelő
 • Profiles

Szeretnénk a lehető legtöbb funkciót bevonni a tesztbe az AV eszköz holisztikus elemzése érdekében. A legtöbb AV-program sokkal többet végez, mint a víruskeresés megfigyelése és eltávolítása, így a kiegészítő szolgáltatások mérlegelése fontos felülvizsgálati cél. Ennek ellenére a valós idejű védelem és antivírus eltávolító eszközök továbbra is a legmegfelelőbbek a legtöbb fontos funkció, tehát a szolgáltatástesztjeink itt kezdődnek.

Valós idejű fenyegetésvédelem

A Bitdefender Antivirus Plus 2018 programját arra tervezték, hogy ellenőrizze a számítógépet a rosszindulatú programok különféle formáival kapcsolatos gyanús tevékenységek szempontjából. A közelmúltban a Bitdefender elkezdett hozzáadni a ransomware-ellenes eszközöket is.

Ez a megfigyelési folyamat magában foglalja a jelenleg telepített programok ellenőrzését a vörös zászlóval végzett tevékenységek, valamint a letöltések és az új telepítések szempontjából. Kétféle módon teszteltük a valós idejű védelmet: hamis tesztvírusokkal és valódi vírusokkal.

1. teszt: EICAR tesztvírusok

Az első teszt az EICAR tesztvírusok letöltésének kísérletéből állt. Ezek a tesztvírusok olyan egyszerű fájlok, amelyek rosszindulatú programoknak vannak kódolva. Végső soron inertek, és valójában nem árthatnak számítógépére, de tesztelő szoftverként vannak kialakítva, hogy ellenőrizzék, vajon egy AV eszköz hatékonyan meghatározza-e létezésüket és karanténba helyezi a fájlokat.

Ennek a fájlnak négy változata van: „.com”, „.txt”, „.zip” és dupla zip fájlok..

Eredmények:

Ami a tesztet illeti, a Bitdefender valós idejű monitorja repülő színekkel ment át. Ahol más AV eszközök lehetővé teszik a letöltést, de a letöltés utáni karanténba helyezi a fájlt, a Bitdefender valójában teljesen blokkolta a letöltést:

bitdefender antivirus plusz

bitdefender antivirus plusz

bitdefender antivirus plusz

Ez a lépés jelentős csalódást okozott a múltban más AV eszközökkel. De a Bitdefender agresszív megközelítése itt a legjobb, amellyel eddig találkoztam. A letöltés teljes letiltása biztosítja, hogy a letöltött vírusoknak ne legyen idejük pusztítani, mielőtt karanténba kerülnének. Én is kellett disable a Webes védelmi szolgáltatás annak érdekében, hogy a tesztvírusok letöltési oldalához is hozzáférhessen, amire még soha nem találkoztam az AV eszközök tesztelésekor. Később többet beszélek a webes védelemről, de mondanom sem kell, hogy ez egy alaposan meggyőző teszt volt.

2. teszt: Élő vírusminták

A második valós idejű védelmi teszt élő vírusminták letöltését foglalta magában. Az átlagos felhasználóknak nem javasoljuk az élő vírusminták letöltését AV szoftverük tesztelésére. A 2018. februári valós világvédelmi teszt során az AV-Comparatives azt találta, hogy a Bitdefender 0 hamis pozitív eredményt produkált, és a tesztelt vírusok közel 100% -át elkapta. Az AV-Comparatives 203 valódi vírus ellen tesztelt. A tesztünk különösen kevésbé volt szigorú. Ehelyett csak öt vírusmintát próbáltunk letölteni. (Azt mondjuk, hogy kevésbé szigorú, de a múltban olyan AV szoftvereket teszteltünk, amelyek még öt mintának azonosítására is küzdöttek, a több száz ellenére).

Eredmények:

A várakozások szerint a Bitdefender hatékonyan elkapta mind az öt vírusmintát, amelyeket megpróbáltam telepíteni a gépemre. Az öt vírusmintából négyet azonnal karanténba helyezték a következő üzenettel:

bitdefender antivirus plusz

Míg az egyik vírus kezdeti értékelésekor nyilvánvalóan kevesebb kockázatot jelentett, ezért regisztrálta ezt a figyelmeztetést:

bitdefender antivirus plusz

Az utóbbi esetében az értesítések fülre vagy magára az értesítésre kattintva lehetőséget kaptam a program karanténba helyezésére vagy törlésére. Akárhogy is, még csak ezzel sem tudtam folytatni, ha nem tettem további lépéseket.

A Bitdefender valósidejű védelme repülő színekkel ment át. Nem teszteltem a Ransomware védelmét, így előfordulhat, hogy ez a szolgáltatás egy kicsit kevésbé megbízható. Figyelembe véve a rosszindulatú eszköz hatékonyságát, nagy esély van arra, hogy a Ransomware Protection eszköz jól működik, hogy megakadályozzon a ransomware rendszert is az átvételében.

Víruskeresés és eltávolítás

Abban a valószínűtlen esetben, amikor egy csúnya malware elcsúszik az Antivirus Plus 2018 fenyegetésvédelem alatt, a beolvasó és eltávolító eszköz segítségével el kell távolítania a jogsértő programot. 2017-ben az AV-Comparatives a rosszindulatú programok eltávolításának tesztjén a Bitdefendernek adta a legmagasabb díjat / tanúsítási szintet. Tekintettel a Bitdefender fenyegetésvédelmével kapcsolatban már tapasztalt hatékonyságra, érdeklődtem, vajon a vállalat átvitte-e ezt az agresszív észlelési funkciót a szkennelő és eltávolító eszközébe is.

A szkennelési és eltávolítási teszt a rendszer hatását (a beolvasás futtatásához mennyi memória szükséges), valamint az eszköz hatékonyságát vizsgálta a rosszindulatú programok felismerésére és eltávolítására a rendszerből. Kipróbáltam a rendelkezésre álló különféle szkennelési lehetőségeket is: Gyorskeresés, Rendszerkeresés és szkennelési ütemezés.

1. teszt: A rendszer behatása

Mivel helyes gyakorlat a rendszeres szkennelés, a valódi vírusok telepítése előtt elvégeztem a rendszer hatásvizsgálatát. Ha vírusok vannak a rendszeren egy vizsgálat során, akkor valószínűleg megnövekszik az AV szkenner által igényelt memória mennyisége, mivel a háttérben a fertőzések kezelésére fog működni. A legtöbb szkennelésnek azonban nem szabad fenyegetést feltenni, tehát egyszerűen a rendszeres karbantartás céljából kell végrehajtani.

Nincs beolvasás Gyors vizsgálat Teljes rendszer ellenőrzés
CPU-használat 0% ~ 0,2% ~ 3,0%
Memóriahasználat 16,7 MB 16,7 MB ~ 75 MB
Beolvasási idő N / A 6 másodperc 17:26 perc
Beolvasott tételek NA 3427 1497974

A rendszer hatásvizsgálata jó eredményeket adott a Bitdefender számára. A vizsgálatok egyike sem eredményezte sok erőforrás-felhasználást. És bár a gyors lekérdezés egy kicsit volt is gyors, hogy a legtöbb célhoz teljes mértékben hasznos legyen, a teljes letapogatás sebessége viszonylag gyors volt a teljes letapogatáshoz, különösen, ha más AV-eszközökkel összehasonlítottuk, amelyeket teszteltünk, amelyek gyakran teljesítik a 25 percet vagy többet a teljes rendszer letapogatásához.

2. teszt: Mintavírusok

Mint már rájöttünk, a Bitdefender könnyen blokkolja az EICAR tesztvírusok elérését. De mi történik, ha ezek a tesztvírusok valahogy eljutnak mind a webszűrőn, mind a valós idejű monitoron?

Ennek tesztelésére megpróbáltam kikapcsolni a Bitdefender AV Plus összes adatvédelmi funkcióját, arra a pontra, hogy eszközemet „veszélyeztetettnek” tekintik:

bitdefender antivirus plusz

Azt tapasztaltam, hogy a Bitdefender még az összes AV funkció kikapcsolása után is (még mindig megtalálható volt) blokkolta a tesztvírus letöltési kísérleteimet. Úgy tűnik, hogy ez azt jelzi, hogy a Bitdefender rendelkezik velejáró, megváltoztathatatlan rendszervédelemmel. Sok biztonsági funkciót kikapcsolhat, de amíg a Bitdefender Antivirus Plus telepítve van, a vállalat nem engedi, hogy kikapcsolja összes a védelem.

Az EICAR tesztvírusok sikeres telepítésének egyetlen módja a teljes telepítés volt töröl Bitdefender a rendszerből.

Eredmények:

Miután letöltöttem a tesztvírusokat, újratelepítettem a Bitdefender alkalmazást és gyors vizsgálatot végeztem. A gyorskeresés nem eredményezett eredményt, ami azt jelzi, hogy a gyorskeresés nem ellenőrzi a letöltések mappát. Ezután teljes rendszeres vizsgálatot végeztem, amely feltárta az EICAR tesztvírusokat, és automatikusan törölte őket:

bitdefender antivirus plusz

A Bitdefender AV Plus 2018 jelenlegi állapotában teljes mértékben teljesítette a tesztet, elfogva és törölve az összes EICAR tesztvírust, amelyet a számítógépre töltöttek. A végső teszt célja azonban az volt, hogy megtudja, lehet-e ugyanez az élő vírusmintákkal.

2. teszt: Élő vírusminták

Az EICAR tesztvírusokhoz hasonlóan a tesztvírusok telepítése érdekében törölnem kellett a Bitdefender-et is. Ennek a további lépésnek a nélkül a Bitdefender automatikusan karanténba helyezné a letöltési és telepítési kísérleteket, még akkor is, ha az elérhető biztonsági szolgáltatások ki vannak kapcsolva.

Eredmények:

Három tesztvírust telepítettem a rendszerre, vírusvédelem nélkül. Ezután megpróbáltam telepíteni a Bitdefender szoftvert. A telepítési folyamat egészében megtettem az utóbbi lépést, amikor a Bitdefender konfigurálja a szoftvert. Ezután a program megfagyott, és már nem fejezte be a folyamatot. Úgy tűnik, hogy a rendszerre telepített egyik vírus megakadályozta az AV eszköz telepítését. Ez gyakori, mivel sok vírust úgy terveztek, hogy megvédjék magukat az AV eszközökkel szemben. És mivel sokan csak addig próbálják telepíteni az AV szoftvert utána felfedezik, hogy számítógépe megfertőződött, ez a fajta taktika jó módszer (viszonylag szólva) a vírusprogramozók számára a rosszindulatú programok eltávolításának megakadályozására.

Mint ilyen, a fertőzött gépek teszteredményei vegyesek. Az összes többi vizsgálat alapján biztos vagyok benne, hogy a Bitdefender képes lesz a gyökérzet eltávolítására és eltávolítására a rendszerre telepített minden rosszindulatú programot, ám ez a közös AV-probléma oka a hagyományos AV-eszközök fertőzés utáni telepítése. Annak ellenére, hogy a Bitdefender a telepítés során egy kurzusos letapogatást hajt végre annak biztosítása érdekében, hogy tiszta gépre telepítse, a rendszer rosszindulatú programjait teljesen elmulasztotta.

Az eredmények alapján a Bitdefender határozottan kiválóan megakadályozza, hogy a rosszindulatú programok megtalálják az utat a tiszta gép felé. Ha már van egy fertőzése, akkor mindenképpen megpróbálhatja telepíteni a Bitdefender programot annak eltávolításához, de előfordulhat, hogy először olvassa el a rosszindulatú programok eltávolításáról szóló útmutatónkat, majd telepítse a Bitdefender AV Plus programot, miután megtisztította a gépet. A Bitdefender rendkívül agresszív valós idejű védelme valószínűleg biztosítja, hogy számítógépe nem fog újra megfertőződni.

web védelem

A Bitdefender Web Protection biztonsági funkciójának öt dolga van: a rosszindulatú programok ellenőrzése, a rosszindulatú hivatkozások webes keresése, az SSL ellenőrzése, a csalások elleni védelem és az adathalász kísérletek elleni védelem.

Ezeket a funkciókat be- és kikapcsolhatja a Web Protection beállításokban.

A legtöbb ember számára a Web Protection elsősorban a rendszeres internetes szörfözés során mutatkozik be. A Web Protection teljesen letiltja a hozzáférést minden olyan oldalhoz, amely rosszindulatú linkeket, fájlokat vagy kódot tartalmaz.

Korábban megemlítettem, hogy csak az EICAR tesztvírus oldal elérése érdekében ki kellett kapcsolnom a Web védelmet.

Így néz ki, amikor a Bitdefender egy gyanús oldalt talál:

bitdefender antivirus plusz

A figyelmeztető oldal egyszerű, és pontosan tudja, miért blokkolta az oldalt. A fenti példában az oldalt adathalászathoz címkézték. Ha úgy találja, hogy egy oldalt nem megfelelően blokkolt, akkor kattintson a folytatáshoz, vagy engedélyezheti az engedélyezési listát, hogy elkerülje a jövőbeni szűrőket.

Megállapítottam, hogy a Web Protection szűrő nem akadályozta meg az összes adathalász weboldal elérését. Számos megerősített adathalász link, amelyet a phishtank.com webhelyről teszteltem, nem eredményezte az adathalász webhely figyelmeztetését. Mások megtettek. A webes védelem ugyanakkor jó biztonságot nyújt a potenciális adathalász és rosszindulatú programok ellen, különösen mivel a böngészőben szereplő szűrés nem jelöl majd meg annyi rosszindulatú webhelyet, mint a dedikált AV szoftverek..

Sebezhetőségi vizsgálat

A víruskereső eszköztől különálló funkció, a Bitdefender biztonsági résének vizsgálata célja, hogy a számítógépet a következőkre vizsgálja: biztonsági rések. A vizsgálat négy területet vizsgál: kritikus Windows frissítések, alkalmazásfrissítések, gyenge Windows-fiók-jelszavak és wifi-hálózatok. Ha úgy találja, hogy ezen területek egyikében sebezhetőség van, figyelmeztető üzenetet küld.

Például, ha csatlakozik egy nyílt, nyilvános wifi hotspothoz, figyelmeztető értesítést kap a csatlakozás után:

bitdefender antivirus plusz

A kiszolgáltatott wifi kapcsolat a biztonsági rés ellenőrzésén keresztül is megjelenik, amelyen további részleteket is megnézhet:

bitdefender antivirus plusz

Láthatja, hogy milyen biztonsági rés létezik, mit jelent ez az internetbiztonság szempontjából, és a helyzet enyhítésének néhány módját. Hasonló figyelmeztetések és javaslatok más típusú biztonsági résekre is felbukkannak.

Biztonságos fájlok

A Bitdefender egy „Biztonságos fájlok” funkciót tartalmaz a szoftvercsomaggal. A Biztonságos Fájlok funkció elsősorban az érzékeny adatok védelmére szolgál a ransomware támadások ellen. Az alkalmazás szerint alapértelmezés szerint a dokumentumok, képek és videók mappái védettek. Azt is találtam, hogy a OneDrive eszközöm és a zenemappák alapértelmezés szerint védettek voltak.

Kiegészítő mappákat átadhat a Bitdefender Biztonságos Fájljainak védelmi őrizetébe.

Például határozottan meg akarom védeni ezt a mappát, feltűnően feltüntetve az „Adó” feliratot, amely szinte minden bizonnyal érzékeny adatokat tartalmaz, és a mappám babás képeit:

bitdefender antivirus plusz

A „védett mappák” alapján a Bitdefender azt jelenti, hogy csak megbízható alkalmazások férhetnek hozzá a szóban forgó mappákhoz. Nem védi a fájlokat vagy mappákat jelszóval, és nem teszi őket a fájltárolóba, mint a többi ransomware védelmi módszernél. A Biztonságos fájlok beállítások képernyő azt is megmutatja, hogy mely alkalmazások kérték hozzáférést a védett fájlokhoz.

Safepay

Ha nem biztonságos wifi hálózaton tartózkodik, a Bitdefender azt javasolja, hogy használja a Biztonsági fizetés funkciót, ha pénzügyi adatokat szeretne online bárhol megadni. A Biztonságos fizetés funkció megnyitja a biztonságos böngészőt. Mivel a legtöbb böngészőnek már meglehetősen szűk a biztonsága, és a legtöbb banki webhely és más online kereskedő már használja az SSL titkosítást, könnyű csoda, hogy miért kellett a Safepay-t használni.

A Bitdefender szerint a Safepay böngésző a következő előnyöket nyújtja:

 • Blokkolja az asztalhoz való hozzáférést és a képernyő pillanatfelvételeinek készítését.
 • Védi a titkos jelszavait, miközben online böngészhet a Password Manager segítségével.
 • Virtuális billentyűzettel érkezik, amely használat közben lehetetlenné teszi a hackerek számára, hogy olvassák el a billentyűzetet.
 • Teljesen független a többi böngészőtől.
 • A készülék beépített hotspot védelemmel rendelkezik, amelyet akkor kell használni, ha a számítógépe nem biztonságos Wi-Fi hálózatokhoz van csatlakoztatva.
 • Támogatja a könyvjelzőket, és lehetővé teszi a navigációt a kedvenc banki / bevásárló oldalai között.
 • Ez nem korlátozódik a banki és az elektronikus vásárlásra. Bármely webhely megnyitható a Bitdefender Safepay szolgáltatásban.

Ezek meglehetősen komoly előnyök, bár lehet, hogy nincs szüksége rájuk.

Csatlakozhat a Bitdefender VPN-hez is, miközben a Safepay szolgáltatásban van, de a számítógépen nem végezhet mást, csak ha bezárja a Safepay böngészőt. Ha különös figyelmet fordít a használt nyilvános wifi-re, akkor a VPN és a hiperbiztonságos böngésző kombinálása nem rossz ötlet.

File Shredder

Tudta, hogy ha egy fájlt töröl a számítógépről, akkor azt véglegesen nem törli? A fájl még akkor is, ha kiüríti a kukát, a kriminalisztikai módszerekkel is helyreállítható. Tehát ha valaki ellopja a számítógépet, mindaddig, amíg rendelkeznek a megfelelő eszközökkel, visszaállíthatják a törölt adatokat. Továbbá, ha te elad egy régi számítógép, még ha gyári alaphelyzetbe állítja is, nem fogja teljesen eltávolítani az összes régi adatot.

bitdefender antivirus plusz

Egy jó fájlcsiszoló segít megoldani ezt a problémát. A Bitdefender AV Plus a program részét képezi. A File Shredder teljes mértékben törli az adatokat úgy, hogy a legalapvetőbb szintre olvassa be azokat, mielőtt mindenképpen törli a fájlt. Ezeket az adatokat senki sem fogja visszahozni.

Bitdefender VPN

VPN beszerzése jobb nehéz, még egy dedikált VPN-társaság számára is. Mivel sok VPN-szolgáltatást áttekintünk a Comparitech-nél, hajlamosak vagyunk nagyon kritikusak lenni rájuk, különösen, ha olyan cégekből származnak, amelyek nem működnek a VPN-ekkel mint alapvető szolgáltatással.

bitdefender antivirus plusz

Általában véve néhány dolgot keresünk egy jó VPN-ben:

 • Szigorú bejelentkezési politika
 • Több szerver érhető el
 • Korlátlan sávszélesség
 • Nagy sebesség
 • Több VPN-hely
 • Szigorú titkosítási szabványok
 • Több és megbízható VPN-protokoll közül választhat

És attól függően, hogy mire használja a VPN-t, azt is megvizsgáljuk, hogy a VPN rendelkezik-e olyan funkciókkal, mint például a megszakítók, a DNS szivárgás elleni védelem és az obfuzációs módszerek a mély csomag ellenőrzés megkerülésére..

A Bitdefender GYIK-ja és előfizetési politikája alapján a mellékelt VPN nem igazán felel meg annak, amit a legfelső szintű VPN-ekben keresünk. A felhasználók 200 MB-os adatátvitelt korlátozhatnak, kivéve, ha fizetnek egy prémium VPN-fiókért. A Bitdefender azt sem állítja, hogy nincs bejelentkezési szabálya. Ehelyett azt mondja, hogy senki sem fér majd hozzá az online naplókhoz - hallgatólagos bevallás, hogy naplókat tart.

Ezenkívül a Bitdefender elismeri, hogy VPN-szolgáltatásaik nem a sajátjuk. Ehelyett szerződést kötnek a Hotspot Shield céggel, hogy VPN-szolgáltatásokat nyújtsanak ügyfeleiknek. A 2018. évi Hotspot Shield áttekintésünkben azt találtuk, hogy a szolgáltatásnak van bizonyos előnyei (feloldja a Netflix blokkolását, magában foglalja a kill kapcsolót is), ám ez nem méri néhány fontosabb tulajdonságot, például a felhasználói adatvédelmet. A Hotspot Shield időnként lassú is lehet, korlátozott számú elérhető szerverrel rendelkezik a felhasználók számára, nyomon követi a felhasználók online viselkedését harmadik felek hirdetői számára, és a felhasználói kapcsolatok hozzájárulása nélkül átirányíthatja őket..

A 200 MB-os korlátozás önmagában teszi a szabadon beépített Bitdefender VPN-opció korlátozott felhasználását a legtöbb célra, ám a többi adatvédelmi aggály azt jelenti, hogy valószínűleg szeretne ragaszkodni egy dedikált VPN-szolgáltatáshoz (és valószínűleg nem a Hotspot Shield-hez), ha a VPN használatát tervezi. Ezenkívül az ingyenes verzió nem engedélyezi a VPN-hely kiválasztását. Ehelyett csak az „automatikus” használatával csatlakozhat, amely csak a legközelebbi VPN-kiszolgálóhoz fog csatlakozni, valószínűleg a saját országában (feltételezve, hogy országa rendelkezik VPN-kiszolgálókkal elérhető). Pozitív módon te tud módosítsa a beállításokat, hogy a VPN automatikusan csatlakozzon, ha nyilvános wifi-t használ, de ez többet segít azoknak, akik elfelejtik manuálisan ezt megtenni.. 

Az alábbiakban bemutatjuk a legjobb VPN-szolgáltatásokat.

Jelszókezelő (Bitdefender Wallet)

A jelszókezelő szoftver egy tucat dollár pénz. A legtöbb böngészőben jelszókezelők vannak, míg a Mac eszközök az Apple kulcstartóját használják az összes eszközén. A Bitdefender magában foglalja a saját Jelszókezelőt, amelyet kiegészítésként hozzáad az Internet Explorer, a Firefox vagy a Chrome böngészőhöz..

Valóban szüksége van rá, ha már használja az Apple Keychain, a Google Chrome, a Firefox vagy más népszerű jelszókezelőt? Nem különösebben. Az én esetemben már van LastPass a Chrome böngészőben, a Chrome mellékelt jelszókezelője mellett.

bitdefender antivirus plusz

Van néhány egyedi szolgáltatás, amely a Bitdefender Wallet segítségével elérhető. Ha a Bitdefender AV Plus több eszközre van telepítve, akkor a jelszavait minden eszközön elérheti. Ezenkívül a Bitdefender Wallet lehetővé teszi a jelszókezelő zárolását, ha túl sokáig tartózkodik a számítógéptől.

Egy másik egyedülálló és értékes tulajdonság az a lehetőség, hogy az összes jelenlegi jelszavát megvizsgáljuk. Ha például hozzáadja a Bitdefender Wallet-ot a Google Chrome-hoz, akkor az letölt a jelenlegi jelszavait a Wallet-ba. A beállításokból gyorsan felhívhatja a jelszavakat, megnézheti azok erősségi szintjét, és megváltoztathatja azokat a Pénztárca beállításokban.

bitdefender antivirus plusz

Más jelszókezelő eszközökkel ellentétben az alkalmazáslicenc kulcsokat és a wifi hálózati jelszavakat is tárolhatja.

A legtöbb felhasználó nem találja meggyőző felhasználást a Bitdefender Wallet számára, de ott van az Ön számára, ha úgy dönt, hogy használja. A teszteléstől kezdve úgy tűnik, hogy jól működik érdekes és hasznos funkciókkal.

Nem tesztelt szolgáltatás: mentési környezet (mentési mód)

Az egyik olyan szolgáltatás, amelyet nem teszteltünk, és amelyet remélhetőleg soha nem kell használni, a Bitdefender mentési környezete, más néven mentési mód. Ez a szolgáltatás bizonyos mértékben hasonló a Windows biztonságos módhoz. Míg a Windows biztonságos mód korlátozott verziót nyit meg, amely lehetővé teszi az alapvető funkciók elvégzését, és segít megszabadulni a vírusoktól, a Bitdefender Rescue Environment újraindítja a számítógépet olyan formátumra, amely lehetővé teszi a fertőzött meghajtók és partíciók tisztítását az operációs rendszerek bármelyikén kívül..

Elképzelhető, hogy ez megakadályozhatja a vírusok beavatkozását a meghajtó tisztítási folyamatába. A Bitdefender további információt nyújt a folyamat működéséről.

Hatékonyság mint biztonsági megoldás

A Bitdefender Antivirus Plus 2018 hatékony biztonsági megoldás? Ez tényleg attól függ, hogy pontosan mit akar elérni a szolgáltatásból.

Ha elsődleges célja az, hogy megakadályozza a rosszindulatú szoftverek, a ransomware és a legtöbb vírus behatolását a rendszerébe, nehéz tagadni azt a rendkívüli előnyt, amelyet a Bitdefender AV Plus nyújthat. Teszteléseink azt mutatják, hogy a Bitdefender agresszív valós idejű védelme csúcsminőségű, és a legjobbak között, amelyeket látunk és teszteltünk. Ez kétségtelen.

Ezenkívül a Bitdefender néhány további eszközt tartalmaz, amelyek minden bizonnyal értékes szoftvercsomagot tesznek a fogyasztók számára. Az antivíruskereső eszköz jól működik, a biztonsági rés ellenőrzése hozzáadott bónuszt jelent, és a webes védelmi szolgáltatás elég jól működik, ami az. És ha különféle típusú adatvédelmi oldalakat keres, például fájltörmelést és biztonságosabb fizetéseket nyilvános wifi-n keresztül, akkor a Bitdefender határozottan jó választás.

Ha azonban meg akarja tisztítani a gépet néhány jelenlegi vírusfertőzéstől, akkor a Bitdefender nem biztos, hogy az Ön választási lehetősége. Ugyanakkor, ha a számítógépe mentes a vírusoktól, akkor valószínűleg jól szolgálja Önt, ha ráhelyezi a Bitdefender AV Plus készüléket, és megakadályozza, hogy a vírusok újra megfertőzzék a számítógépet..

Általános benyomás

A Bitdefender AV Plus 2018 sok szempontból kellemes meglepetés volt. A tesztelt AV eszközök közül soha nem láttam ilyen funkcionális fenyegetésvédelmi funkciót. Az a tény, hogy ki kellett mennem a program törléséhez, csak az inert tesztvírusok és az igazi vírusok mintáinak telepítése céljából, annak igazolása, hogy ez a program mennyire hatékonyan tartja távol a rossz szereplőket a számítógépről.

A területeken, ahol a Bitdefender csalódást okoz (telepítés már fertőzött gépen, más szülői felügyeleti szoftverek eltávolításának kényszerítése, egy nem megfelelő VPN), a legjobb. Ezek többségét néhány hibaelhárítási tipp segítségével ellensúlyozhatják, vagy csak olyan kiegészítő szolgáltatásokkal segíthetnek, amelyek jobban teljesítenek.

De ha azon alapvető funkciókat keres, amelyeket az AV eszköznek tennie kell, akkor nem hibázhat ezzel a Bitdefenderrel.

OLVASÓ OLDAL: 50% megtakarítás a Bitdefender Antivirus Pluson

Látogassa meg a Bitdefender antivirus Plus 2018 alkalmazást

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =

Adblock
detector