Care este cel mai bun antivirus pentru Mac în 2020?

Cele mai bune programe antivirus Mac


Poate cea mai mare minciună spusă oricărui utilizator Mac este aceasta: „Mac-urile nu primesc viruși.” Dacă aterizați pe această pagină, ați descoperit, din păcate, că Mac-urile sunt într-adevăr susceptibile la viruși, sau ați fost doar un pic suspect de afirmație când ați auzit-o. De fapt, potrivit Raportului de amenințare din 2018 al McAfee, numărul total de viruși macOS detectați în sălbăticie a fost mai mult decât dublat începând cu 2016. Virusii Mac pot fi mai puțin obișnuiți decât virușii Windows, dar sunt acolo, și încă pot provoca ravagii pentru Mac. utilizatori.

Pentru a ține pasul cu cererea din ce în ce mai mare de instrumente AV, un număr tot mai mare de companii de software AV bine apreciate produc acum versiuni macOS ale instrumentelor lor.

Am aliniat detaliile la fiecare serviciu de mai jos, dar dacă căutați versiunea scurtă, acestea sunt cele mai bune antivirus pentru Mac:

 1. Intego Mac Internet Security X9: Alegerea noastră numărul unu pentru utilizatorii de Mac. Intego face doar antivirus pentru Mac și o face foarte bine. Pachet cu caracteristici excelente și rezultate puternice de la laboratoare de testare independente.
 2. Kaspersky Internet Security pentru Mac: O opțiune solidă pentru utilizatorii de Mac. Utilizarea procesorului foarte scăzută, scoruri ridicate de la laboratoare de testare independente și practici de facturare în care aveți încredere.
 3. Bitdefender Antivirus pentru Mac: O altă opțiune bună pentru utilizatorii de Mac. Bitdefender combină o valoare bună cu scoruri excelente din marile laboratoare de testare.
 4. McAfee Antivirus: Produce o versiune complet Mac OS, dar mai ales ca un produs de nivel secundar pentru software-ul său Windows.
 5. Standardul de securitate Symantec Norton: O opțiune de luat în considerare, dar acoperită doar marginal de laboratoare independente de testare AV.
 6. ESET Cybersecurity Basic pentru Mac: Un performant puternic care încearcă să împingă câteva complimente inutile la check out.
 7. Trend Micro Antivirus pentru Mac: O intrare bună la un cost redus, dar cu unele practici de facturare neprietenoase pentru utilizatori.

Deși toate programele antivirus funcționează în mod similar din punct de vedere al securității, majoritatea programelor au caracteristici sau metode de execuție unice. Într-adevăr, unele funcționează de fapt mai bine pentru computerele Windows decât pentru Mac-uri, ceea ce înseamnă că veți dori un program care are o versiune Mac și care să fie bine adaptat atât pentru curățarea, cât și pentru protejarea Mac-ului dvs..

În plus, una dintre cele mai mari preocupări pentru utilizatorii de Mac este utilizarea procesorului. Un program antivirus bun Mac ar trebui să funcționeze bine cu foarte puțină utilizare a procesorului și nu ar trebui să încetinească considerabil puterea de procesare a computerului.

Atunci când căutăm cel mai bun software antivirus pentru Mac, am evaluat opțiunile folosind următoarele criterii:

 • O versiune definitivă a software-ului Mac este disponibilă cu ușurință
 • Scoruri de detectare AV-Test independente ridicate
 • Rata de performanță independentă a testului AV independent (utilizarea procesorului)
 • Scoruri de detecție AV-Comparative ridicate
 • Practici de facturare favorabile consumatorilor

Multe programe antivirus false sau umbroase există pe piață, care sunt concepute pentru a scoate banii utilizatorilor de calculatoare. În loc de software-ul legitim, acestea furnizează adesea aplicații defecte care acționează mai mult ca un virus decât un program antivirus real.

Toate aplicațiile antivirus Mac recomandate mai jos nu sunt doar programe legitime de la companii de software de renume, dar sunt verificate complet pe mai multe laboratoare de teste antivirus independente, utilizatori independenți și site-uri de recenzie..

Rețineți că am utilizat în mod specific scorurile AV-Test.com și AV-Comparatives.org deoarece aceste două laboratoare de testare sunt independente. Am investigat alte laboratoare de testare independente respectate (cum ar fi Dennis Labs și Virus Bulletin), dar acestea nu au avut teste pentru aplicații antivirus Mac sau nu au avut teste recente din 2017.

Cel mai bun antivirus pentru Mac

Pe baza cercetărilor noastre, acestea sunt cele mai bune instrumente antivirus pentru computerele macOS.

1. Intego

antivirus intego mac

Intego este singurul furnizor din această listă care este specializat exclusiv în securitatea Mac. Rezultatul este un produs bine lustruit, eficient și ușor de utilizat.

În testele antivirus independente, Intego este printre cei mai performanți performanți. Scorurile de teste puternice combinate cu o abundență de caracteristici utile o plasează în vârful listei noastre.

Intego a trecut, de asemenea, analiza noastră pentru practicile de facturare. Compania evită umflarea semnificativă la efectuarea plății și include doar servicii suplimentare minime. Pentru 39,99 dolari, Intego încearcă să concureze cu celelalte servicii performante la preț și reprezintă o valoare bună pentru bani.

Rezultatele laboratorului de testare pentru Intego sunt mixte, dar acesta este de fapt un lucru bun. Această companie vinde mai multe versiuni ale software-ului său antivirus pentru utilizatorii de Mac, ceea ce este un caz neobișnuit, deoarece majoritatea companiilor vând doar o versiune. Cel mai recent software revizuit, VirusBarrier a primit note mari de la AV-Test și AV-Comparatives pentru detectarea perfectă a programelor malware. A primit recenzii mixte pentru performanță, dar ni se spune că există o îmbunătățire a vitezei în lucrări.

Caracteristici cheie pentru Intego:

Intego oferă o serie completă de opțiuni pentru utilizatorii de Mac. În timp ce include acum instrumentele standard de ecranizare a programelor malware pe care te-ai putea aștepta, Intego oferă și următoarele caracteristici:

 • Software construit de la început cu Mac-uri (nu se bazează pe arhitectura Windows)
 • Firewall-ul bazat pe locație
 • Anti-phishing

Cei care ar putea fi interesați de Intego vor găsi facturarea favorabilă consumatorilor și caracteristicile software-ului de top, în ciuda dezavantajelor de performanță ale sistemului. Înainte de a face chiar clic pe „cumpărați”, opțiunea presetată a Intego împinge cel mai mic punct de preț: 1 computer, 1 an. După ce faceți clic pe cumpărare, Intego încearcă să împingă încă două achiziții unice: un serviciu de descărcare extinsă similar cu cel al lui Kaspersky și un DVD de rezervă.

Pro:

 • Evaluări perfecte pentru detectarea programelor malware
 • Practici excelente de facturare pentru consumatori
 • Nu există rezultate pozitive false în rezultatele laboratorului de testare

Contra:

 • Unele impacturi asupra performanței sistemului și vitezei de procesare

Cel mai bun Antivirus pentru Mac: Intego X9 este alegerea noastră 1 pentru utilizatorii Mac. Un produs eficient și ușor de utilizat, care vine cu o garanție de returnare de 30 de zile.

Cupon Intego X9Salvați 53% cu această ofertă limitată GET DEALConturi aplicate automat

2. Kaspersky Internet Security pentru Mac

Kaspersky

Aplicații disponibile:

 • PC

Kaspersky a obținut o notă constantă în diferite teste de laborator independente, ceea ce o face o opțiune de top pentru noi. Cu toate acestea, am fost atenți și la punctul de preț și am căutat practici de facturare favorabile consumatorilor. Am constatat că prețul lui Kaspersky și practicile de facturare sunt destul de bune. Kaspersky oferă serviciul său pentru un preț relativ mic de 39,99 USD pe an dacă achiziționați programul pentru un computer.

Caracteristici cheie Kaspersky:

Kaspersky Internet Security pentru Mac include opțiunile dvs. standard de detectare și eliminare a malware, precum și câteva caracteristici unice, inclusiv:

 • Filtrul de conținut parental
 • Protecție împotriva spionajului webcam-ului
 • Scanare pentru site-uri web sigure

Probabil că Kaspersky este o opțiune rapidă, sigură și complet funcțională pentru computerele Mac. În testele de detecție, Kaspersky a obținut 100% pentru AV-Test și 100% pentru AV-Comparatives. Acest lucru plasează Kaspersky Internet Security pentru Mac la o rată de detectare perfectă de 100% între cele două teste, la fel de bine pentru orice program antivirus..

În analiza performanței testului AV, Kaspersky s-a comportat extrem de bine. În testul de copiere a fișierelor AV-Test (care arată modul în care funcționează programul antivirus afectează copierea fișierelor de fișiere mari), Kaspersky nu a mărit deloc timpul necesar. În testul de descărcare a fișierelor, rularea Kaspersky a făcut doar o modificare de 1 secundă, suficient de mică pentru a fi considerată necuvențială..

Kaspersky nu încearcă să vă sporească la finalizarea serviciilor cu care nu vă doriți sau nu aveți nevoie. Dacă încercați să achiziționați cea mai scumpă opțiune, vi se oferă un pop-up care vă recomandă să faceți upgrade, dar acest lucru este ușor de ignorat. Dincolo de asta, Kaspersky include doar un supliment la checkout, serviciul lor de descărcare extinsă (EDS).

Pro:

 • Rezultate de performanță la nivel înalt
 • Practici de afaceri favorabile consumatorilor
 • Destul de ieftin, cu caracteristici bune

Contra:

 • La un preț mai mare decât unii concurenți

Citiți recenzia noastră completă despre Kaspersky Antivirus (pentru Windows).

Kaspersky CouponSalvați până la 60% pentru soluții antivirus și securitate

3. Bitdefender Antivirus pentru Mac

Bitdefender

Aplicații disponibile:

 • PC

Bitdefender, cu sediul în România, este un nume în creștere din industrie. Bitdefender și Kaspersky sunt opțiuni similare în mod efectiv pentru utilizatorii de Mac, ajung chiar la același preț 39,99 USD lunar pentru acoperire de 1 an a unui computer.

Bitdefender a obținut un punctaj echivalent cu Kaspersky Internet Security pentru Mac atât în ​​testele de detecție AV-Test, cât și în AV-Comparatives. Cu un 100% perfect din ambele laboratoare, Bitdefender oferă o detectare a amenințărilor fiabile de înaltă calitate împotriva malware-urilor cunoscute și zero zile.

Funcții cheie pentru Bitdefender:

Bitdefender este complet încărcat cu funcții de eliminare antivirus standard și așteptate, dar include câteva opțiuni unice, cum ar fi:

 • Protecția mașinii de timp care vă protejează copiile de siguranță ale datelor (o acoperire benefică împotriva ransomware-urilor din ce în ce mai supără)
 • Funcția de pilot automat care acoperă toate aspectele internetului și securității
 • Funcția Fișiere sigure, care vă permite să protejați fișierele selectate împotriva criptării malware, cum ar fi ransomware

În testele anterioare, Bitdefender a căzut ușor în spatele Kaspersky în testele de performanță, dar acest lucru nu mai este adevărat. Statisticile de la AV-Test și AV-Comparatives arată că acest software a reușit să atingă toate marcajele corecte pentru performanță, capacitate de utilizare și, mai important, detectare a amenințărilor. Instrumentul Bitdefender identifică 100% din malware-urile Mac pe care le găsește în sălbăticie, inclusiv malware-ul pentru zero zile.

Ceea ce a funcționat împotriva Bitdefender a fost faptul că compania încearcă să vândă utilizatorilor trei servicii suplimentare la checkout, încearcă să vă facă să cumpărați un abonament pentru trei computere la început și nu vă permite să deselectați reînnoirea automată. pentru abonament până când ați făcut deja clic pe „cumpărați”. Va trebui să faceți clic pe linkul de reînnoire automată ceva mai puțin vizibil sub numele produsului, apoi să faceți clic pe „Dezactivați reînnoirea automată”.

Puteți reuși să achiziționați cu ușurință Bitdefender fără a adăuga la prețul final, va trebui doar să fiți un pic mai priceput în acest sens decât cu Kaspersky.

Pro:

 • Rezultate perfecte ale laboratorului de testare
 • Practici de facturare bune pentru consumatori
 • Destul de scump în comparație cu concurența cu caracteristici excelente

Contra:

 • Împinge un software suplimentar la finalizare

Citiți recenzia noastră completă despre Bitdefender Antivirus (pentru Windows)

Cupon Bitdefender Total SecuritySa economisiți 45 USD pentru acordul de un an GET DEALContul se aplică automat

4. McAfee Total Protection

McAfee

Aplicații disponibile:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android

McAfee nu se termină pe lista noastră, dar acest produs vinde o versiune Mac pentru software-ul său Total Security. Cu toate acestea, este mai jos pe lista noastră, deoarece nu există rezultate curente ale laboratorului de testare pentru acest software pentru perioada 2018-2019. Cele mai recente rezultate, din acest moment de scriere, sunt din 2017.

Totuși, trebuie să ne desprindem de rezultatele testelor Windows. McAfee oferă același instrument pentru Windows și Mac, dar pot exista diferențe în modul în care funcționează cu ambele sisteme de operare. În ceea ce privește rezultatele Windows, Total Security a primit 3 stele de la AV-Comparatives (cel mai mare scor), în timp ce a obținut scoruri perfecte și de la AV-Test.. Acest lucru înseamnă scoruri perfecte pentru detectarea programelor malware, fără pozitive false în teste și foarte puțin impact asupra sistemului. Are chiar ștampila „Produs de top” de la AV-Test.

Caracteristici cheie ESET:

Total Security de la McAfee oferă aceleași funcții atât pentru versiunile Windows cât și pentru Mac, inclusiv:

 • Protecție Ransomware
 • Tocător de documente
 • Aplicație mobilă pentru iOS
 • Criptarea fișierelor
 • Instrumente standard anti-malware și antivirus

Cea mai mare problemă cu McAfee este prețul și practicile sale de facturare. McAfee are aproape întotdeauna „oferte” postate pe site-ul său, așa că prețul pe care îl plătiți la reînnoire va fi cu puțin mai mare decât ceea ce plătiți la finalizarea de azi. În plus, prețul de bază al Total Security este ridicat - 69,99 USD pe an pentru 1 licență, ceea ce reprezintă aproximativ de două ori prețul unor concurenți.

De asemenea, McAfee își împinge pachetul de securitate la cel mai mare preț, la 109 USD pe an, așa că va trebui să derulați în jurul paginilor sale de produs până când veți găsi planurile cu 1 sau 5 dispozitive.

Mai mult, McAfee implementează automat reînnoirea automată. Nu îl puteți dezactiva la finalizare, astfel încât dacă nu doriți să vă reînnoiți automat, va trebui să vă amintiți să accesați setările contului și să îl dezactivați după achiziționarea produsului.

Veți găsi că McAfee Total Protection este o opțiune excelentă pentru cei care doresc un instrument mai puternic pentru Mac OS, cu atât de multe funcții pe care utilizatorii Windows le obțin de obicei. Cu toate acestea, va trebui să vă preocupați de practicile de facturare.

Pro:

 • Un număr mare de caracteristici.
 • Proiectat bine pentru MacOS.
 • Foarte apreciat de laboratoarele de testare independente.

Contra:

 • Preț mai mare decât concurenții.
 • Nicio opțiune de a opri reînnoirea automată la finalizare.

REliminați recenzia noastră completă despre McAfee Antivirus (pentru Windows).

Protecție totală McAfee Cupon de 60 $ cu un plan de un an (1 până la 5 dispozitive) GET DEALCoupon aplicat automat

5. Standardul de securitate Symantec Norton

symantec norton mac antivirus

Instrumentul Norton terenuri destul de scăzute pe listă în primul rând din cauza prețului. Deși este bine evaluat prin testul AV (oferind scoruri perfecte în ceea ce privește protecția împotriva malware, performanța și falsele pozitive), cum ar fi McAfee Total Security, Norton Security Standard are un preț introductiv care este ieftin, dar crește dramatic după primul an. Te vei găsi plătit aproape 80 USD pe an pentru un singur dispozitiv.

Caracteristici cheie Norton:

Standardul de securitate Norton utilizează același instrument pentru computerele Windows și Mac, ceea ce înseamnă că nu are o versiune redusă pentru utilizatorii Mac. Veți găsi detecție și eliminare anti-malware la nivel înalt, alături de alte funcții frumoase, care includ:

 • Protecție împotriva infracțiunilor
 • Actualizari automate
 • Suport gratuit pentru clienți 24/7

Dacă optați pentru versiunea Premium, veți beneficia, de asemenea, de back-up de cloud și de acoperire cu mai multe dispozitive (inclusiv dispozitive mobile). Unele dintre funcțiile de nivel superior nu funcționează însă pe Mac, inclusiv Familia Norton, ceea ce înseamnă că probabil cel mai bine respectați versiunea Standard.

Practicile de facturare ale Norton lasă de asemenea multe de dorit. Când mergeți să cumpărați produsul, primiți o fereastră pop-up care încearcă să vă determine să cumpărați software suplimentar ca pachet. Singura modalitate de a trece peste acest ecran și a obține controlul regulat este să apăsați „X” în colțul ferestrei pop-up. Dacă faceți clic pe linkurile obișnuite pentru a continua în fereastră, veți fi îndreptat către checkout cu suplimentele din coș..

În cele din urmă, reînnoirea automată nu este doar forțată, Norton nu oferă nicio informație ușor identificată cu privire la politicile sale de reînnoire automată la finalizare. Acest lucru face mult prea ușor să vă înscrieți fără să vă dați seama că veți primi nu doar un abonament reînnoit automat, ci un preț mult mai mare odată ce reînnoirea automată va ajunge într-un an. Dacă vă înscrieți la Norton Security Standard, asigurați-vă că dezactivați reînnoirea automată a setărilor contului.

Pro:

 • Brand cunoscut și respectat
 • Nivel ridicat de protecție anti-virus

Contra:

 • Preț ridicat comparativ cu concurenții
 • Reînnoirea automată a forțelor

Citiți recenzia noastră completă despre Norton Security (pentru Windows).

Norton Anti-virus PlusSalvați peste 55% pe planurile de un anGET DEALCupon aplicați automat

6. ESET Cyber ​​Security (de bază)

eset mac antivirus

ESET din Slovacia are mai multe versiuni ale software-ului său antivirus pentru utilizatorii de Mac. Cea mai simplă, cea mai ieftină opțiune, Cybersecurity Basic, este doar asta: de bază. Pentru 49,99 USD (același punct de preț ca și ceilalți concurenți din această listă), ESET oferă două avantaje cheie: protecția împotriva programelor malware și protecția (limitată) împotriva ransomware-ului. ESET face lista noastră, deoarece oferă protecție fonică, dar este departe de cele mai bune, de unde și poziția sa mai scăzută în clasament.

ESET a avut rezultate bune în rezultatele recente ale detectării testelor AV. Software-ul a detectat 100% din malware-ul trimis, în timp ce a avut o scădere oarecum mai scăzută, dar totuși bună (impactul sistemului). Comparativele AV nu au testat această opțiune, așa că am plasat-o mai jos pe lista noastră.

Caracteristici cheie ESET:

Pentru utilizatorii de Mac, software-ul ESET are funcții limitate, dar include:

 • Software construit de la început cu Mac-uri (nu se bazează pe arhitectura Windows)
 • Protecție anti-răscumpărare

Dacă optați pentru versiunea pro, veți beneficia, de asemenea, de instrumente de protecție pentru firewall și monitorizare parentală pentru a vă asigura copiii în siguranță online.

Software-ul antivirus ESET Mac nu a reușit la fel de bine ca cele două opțiuni de top ale noastre, dar a avut în continuare doar un impact marginal asupra sistemului.

În cazul în care ESET a fost cel mai grav în analiza practicilor noastre de facturare, compania încearcă să împingă mai multe suplimente la checkout decât celelalte opțiuni din listă. Cu toate acestea, este, de asemenea, prioritar cu privire la politica de reînnoire automată. Puteți selecta reînnoirea automată a abonamentului dvs. aproape de sfârșitul procesului de finalizare.

Cu siguranță, ar fi de preferat ca ESET să informeze mai devreme utilizatorii despre reînnoirea automată. Cu toate acestea, pentru companie este un aspect pozitiv faptul că acestea permit activarea sau dezactivarea acestora înainte de finalizarea plății.

Pro:

 • Foarte eficient la identificarea programelor malware
 • Permite utilizatorilor să deselecteze reînnoirea automată la finalizare

Contra:

 • Împinge suplimente la checkout

7. Trend Micro Antivirus pentru Mac

tendință antivirus micro mac

Cu un scor perfect de la testul AV și un scor aproape perfect de la AV-Comparatives, Trend Micro Antivirus pentru Mac este o opțiune potențială bună pentru utilizatorii de Mac.

AV-Test a oferit acestei opțiuni un 18/18, cu scoruri perfecte în categoriile de protecție, performanță și utilizabilitate (fals pozitive). În testele de laborator, acesta a detectat 100% din probele de malware testate, a avut doar o cantitate minimă de impact asupra performanței pentru procesarea sistemului și nu a trimis înapoi niciun fel de pozitive false.

Software-ul a funcționat mai puțin admirabil în testele recente AV-Comparatives, deoarece a înregistrat peste 40 de pozitive false în testele de laborator. Asta a spus, AV-Comparatives a dat Trend Micro 2 din 3 stele, devenind, în general, o opțiune potrivită de luat în considerare.

Caracteristici cheie pentru Micro Trend:

Trend Micro Antivirus pentru Mac oferă protecție antivirus la nivel înalt, precum și alte caracteristici cheie:

 • Navigare sigură (blocați site-uri suspecte automat)
 • Funcția de siguranță a camerei web pentru a preveni accesul neautorizat la camerele de calculator
 • Protecție Ransomware

Software-ul Mac al Trend Micro are, de asemenea, un preț egal la opțiunile de top, la 39,95 USD pe lună pentru o protecție de un an pe un singur dispozitiv. Există, de regulă, oferte pentru primul an.

Din păcate, Trend Micro primește o grevă mare împotriva ei pentru practicile sale de facturare. Nu veți primi multe informații despre reînnoirea automată atunci când mergeți la cumpărare și trebuie să mergeți să săpați în FAQ pentru a afla cum să dezactivați reînnoirea automată. Puteți dezactiva serviciul de reînnoire automată a abonamentului numai după ce v-ați înscris accesând setările utilizatorului dvs. pe site-ul web Trend Micro.

Pro:

 • Eliminarea virusului bine evaluată și precisă

Contra:

 • Un număr notabil de falsuri pozitive în unele rezultate ale testelor de laborator
 • Forțează reînnoirea automată și îngreunează eliminarea reînnoirii automate

De ce ai nevoie de antivirus pentru calculatoarele Mac OS

Cu siguranță nu sunteți primul care a pus la îndoială validitatea afirmației cu privire la Mac-uri și viruși. „Mac-urile pot primi viruși și programe malware?”, A întrebat DigitalTrends într-un articol din 2015. „Răspunsul este cu siguranță, da”, a spus Bogdan Botezatu, analistul principal al amenințărilor electronice Bitdefender, pentru revista online. „Au fost incidente și vor fi mai multe.” Declarația lui Botezatu poate fi un pic afirmație modestă.

În realitate, Mac OSX este al 4-lea sistem de operare cel mai vulnerabil, conform datelor din lista CVE Vulnerabilities. În adevăr, Mac OSX are Mai Mult vulnerabilități decât sistemele de operare Windows concurente, inclusiv mai in varsta Versiuni Windows, cum ar fi Windows 7, 8 și chiar Windows Vista.

Conform McAfee Labs, atacurile malware asupra Mac-urilor au înregistrat o scădere a maxilarului 744 la sută în 2016. În ciuda acestei creșteri provenite în primul rând din adware-urile încorporate, cazul mitologicului „fără virus” Mac devine din ce în ce mai puternic. Deși este adevărat că, procentual, Mac reprezintă un procent foarte mic de computere care primesc viruși, aceasta are mai mult de-a face cu cota de piață mai mică decât Mac-urile, având pur și simplu o mai bună securitate.

NetMarketShare afirmă că doar 3,52 la sută din toate calculatoarele rulează Mac OSX. În prezent, există mai multe computere care au sistemul de operare Windows XP vechi de aproape 20 de ani.

Totuși, există niste adevăr la pretenții. Sistemele de operare Mac OSX sunt însoțite de nisip, ceea ce înseamnă că este mai greu pentru un virus să se răspândească în întregul sistem dacă contractează un virus computer sau un malware. În plus, instrumentele necesare pentru a crea malware pentru Mac-uri nu sunt la fel de ușor disponibile sau la fel de ușor de creat pentru mașinile Windows, ceea ce le face mai puțin vulnerabile, deoarece dezvoltatorii de virus au nevoie de mai mult timp și motivație pentru a crea software-ul malware.

Cu toate acestea, dintr-o perspectivă mai largă, Mac nu evită atât de mult să obțină viruși, deoarece sunt mai puțin susceptibili să fie vizați de hackeri din cauza șanselor reduse de a obține un profit. Microsoft observă că există 400 de milioane de utilizatori Windows 10, există și 100 de milioane de utilizatori Apple. Șansele de a obține un profit pentru un hacker sunt mult mai mari atunci când vizează mașini Windows. Cu toate acestea, cu 100 de milioane de utilizatori Mac, oportunitatea este încă acolo, iar dezvoltatorii de viruși profită din ce în ce mai mult de gradul de mulțumire al utilizatorilor Mac, mai ales că dispozitivele Apple devin mai populare pe plan internațional.

Ai nevoie de protecție antivirus pentru Mac? Răspunsul simplu este da. Fiecare utilizator Mac ar trebui să aibă protecție antivirus pe computerul său. Întrebarea mai mare care îmi vine în minte, atunci, este care este cel mai bun antivirus pentru computerele Mac și ce ar trebui să caute utilizatorii Mac atunci când fac cumpărături pentru un program antivirus.

Citire ulterioară:

 • Principalele noastre recomandări VPN Mac
 • Pagina Apple despre securitatea Mac
 • Google raportează probleme de securitate pentru iPhone
 • Lista vulnerabilităților de securitate Mac OS X raportate
 • Kaspersky raportează aproape 6 milioane de încercări de phishing către utilizatorii Mac în prima jumătate a anului 2019

Ați putea, de asemenea, să vă placăAntivirusCum să preveniți și să eliminați ransomwareAntivirusComputer Resurse de virus: O listă mare de instrumente și ghiduriAntivirusDoce Linux are nevoie de antivirus? Antivirus Am testat 21 de aplicații antivirus Android și am constatat aceste vulnerabilități grave.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 23 = 24