Cele mai bune aplicații antivirus gratuite și plătite pentru dispozitivele bazate pe Android și Android

Dispozitivele Android alcătuiesc acum partea leului de smartphone-uri și tablete pe care majoritatea consumatorilor le utilizează în aceste zile. De fapt, începând cu 2023, sistemul de operare Android a reprezentat peste 85 la sută din toate dispozitivele mobile. Cu popularitate riscă totuși, iar dispozitivele Android sunt mult mai predispuse la a primi viruși decât omologii lor Apple iOS.

Cele mai bune aplicații antivirus gratuite și plătite pentru Android

Acest lucru nu înseamnă că dispozitivele Android sunt, în mod inerent, mai rele decât dispozitivele iOS ale Apple, precum iPhone sau iPad. Ce înseamnă că, la fel ca în cazul computerelor Windows, ar trebui să luați câteva precauții suplimentare pentru a vă proteja dispozitivele Android cu o aplicație antivirus solidă. Și dacă aveți deja de-a face cu ceea ce credeți că poate fi un virus pe dispozitivul dvs. Android, veți dori să curățați telefonul sau tableta de malware cât mai curând posibil pentru a preveni eventualele pierderi de date sau de confidențialitate.

Luați în considerare o opțiune antivirus multi-dispozitiv

Înainte de a vă plimba în versiuni gratuite și plătite ale aplicațiilor antivirus Android, există o opțiune pe care ar trebui să o luați în considerare: aplicațiile antivirus cu mai multe dispozitive. Multe companii de securitate software oferă un abonament antivirus care acoperă fiecare dispozitiv pe care îl aveți – inclusiv laptopurile, desktopurile, smartphone-urile și tabletele..

În cele mai multe cazuri, companiile de software AV extrem de apreciate și de încredere oferă aplicații Android de sine stătătoare în magazinul Google Play, atât cu versiuni gratuite, cât și cu plata. Cu toate acestea, este posibil să cumpărați un abonament de la o companie care vă acoperă toate dispozitivele, în loc de Android. Și având în vedere că abonamentul all-in-one oferă în mod obișnuit acces la aplicația Android ca parte a pachetului, s-ar putea să găsiți mai multă valoare pe această rută dacă intenționați deja să achiziționați o aplicație antivirus Android de calitate..

Următoarele instrumente AV, care includ toate aplicațiile AV, au acces la o aplicație antivirus Android inclusă în pachetul de abonamente:

Vezi și: Cel mai bun VPN pentru Android

Cupola Panda

Panda Security oferă un instrument antivirus prietenos pentru consumatori, numit Panda Dome, conceput pentru a vă proteja toate dispozitivele. Ca atare, Panda Dome oferă o aplicație Android alături de aplicația Windows pentru prețul abonamentului.

Panda cupola antivirus android

Citiți recenzia noastră Panda Dome 2023 pentru mai multe informații.

Antivirus Bitdefender

Bitdefender este printre cei mai buni furnizori de antivirus de pe piață. Când am revizuit software-ul Antivirus Plus 2023 pentru Windows, am considerat că este extrem de bine conceput. Instrumentul lor de scanare a virusului este extrem de eficient și oferă unul dintre cele mai agresive instrumente de protecție în timp real pe care le-am testat.

bitdefender mac antivirus

Serviciul vă permite nu numai să vă protejați dispozitivele mobile Android cu o versiune mobilă a software-ului său, dar vă puteți gestiona și celelalte instalații Bitdefender Antivirus din aplicația mobilă.

Citiți recenzia noastră Bitdefender Antivirus Plus 2023 pentru a afla mai multe.

VIPRE Antivirus

Am oferit Vipre Antivirus câteva recenzii favorabile după efectuarea unui test amplu al software-ului. Singura preocupare majoră pentru această companie de software este serviciul său relativ scăzut pentru clienți. Dincolo de asta, compania oferă protecție atât pentru calculatoarele dvs., cât și pentru dispozitivele Android rulate în același abonament. Aplicația Android a VIPRE nu a fost descărcată pe scară largă de pe Google Play Store, în principal pentru că VIPRE în sine este o companie mai puțin cunoscută. Cu toate acestea, instrumentul lor AV este unul care merită verificat.

VIPRE antivirus cel mai bun antivirus android

Revizuirea noastră VIPRE Antivirus are mai multe detalii despre ce le oferă.

McAfee Antivirus Plus

McAfee și instrumentele sale antivirus sunt bine cunoscute și utilizate deopotrivă de companii și consumatori. În unele cazuri, veți găsi că instrumentul antivirus al McAfee vine preinstalat cu un computer sau laptop Windows nou. De asemenea, vine însoțit de un software popular, inclusiv multe produse Abode. Pentru cei care au achiziționat deja McAfee sau care ar putea avea în vedere achiziționarea software-ului AV, un abonament McAfee Total Security vă permite să instalați antivirusul pe computerul dvs. și versiunea mobilă pe dispozitivul dvs. Android.

mcafee antivirus mac

Puteți afla mai multe despre McAfee Antivirus în recenzia noastră detaliată.

Antivirus Kaspersky

Prin opțiunile sale de securitate internet și protecție totală, Kaspersky oferă acoperire pentru toate a dispozitivelor dvs., inclusiv dispozitivele cu sistem de operare Android și chiar computere Mac. Ca companie, Kaspersky este din ce în ce mai cunoscut nu doar pentru instrumentele sale AV, ci și pentru bursa și cercetarea problemelor de securitate pe internet, ceea ce o face o sursă de încredere atât pentru cercetători cât și pentru consumatori..

kaspersky

Analiza noastră completă oferă detalii deosebite cu privire la ce oferă instrumentul all-in-one al Kaspersky.

Cum am evaluat aplicațiile antivirus gratuite și plătite

Pentru a identifica cele mai bune 10 aplicații antivirus gratuite și primele 5 cele mai bine plătite pentru Android, am analizat următoarele criterii:

 • Numărul de instalări (cu cât mai mult, cu atât mai bine)
 • Scor total de la utilizatori (din 5)
 • Numărul de recenzii ale clienților (foarte important!)
 • Țara dezvoltatorului (important – detalii de mai jos)
 • Mărime fișier
 • Data software-ului a fost actualizată ultima dată
 • Funcții suplimentare oferite
 • Utilizarea reclamelor
 • Preț (numai pentru aplicații plătite)

Pentru orice aplicație Android, un număr mai mare de descărcări de obicei înseamnă că aplicația nu numai că funcționează, dar a fost efectiv comercializată de ambele reclame și cuvânt de gură. Unii alți factori ar putea duce la o bază mare de utilizatori pentru o aplicație subpar, deoarece unii dezvoltatori mai lipsiți de scrupule vor plăti utilizatorilor să descarce software-ul și să utilizeze recenzii plătite, astfel încât celelalte criterii contează..

Evaluările utilizatorilor (din 5) sunt extrem de importante, dar cu atât mai mult când analizăm cât de mulți oameni au lăsat de fapt ratingurile și recenziile scrise. Dacă o aplicație are un rating de 4.5 stele, de exemplu, și peste 100 de milioane de descărcări, dar foarte puține recenzii scrise și scoruri, ar putea fi o indicație a achiziției de scoruri frauduloase de la dezvoltatorul de aplicații. Contrar este valabil și (scor scăzut, dar un număr mare de recenzii pozitive).

antivirus android

Mărimea fișierului va fi importantă și pentru orice dispozitiv mobil. Deși funcțiile adăugate dincolo de scanarea și monitorizarea antivirusului sunt benefice, funcția bloat poate face ca aplicația să fie în general nesănătoasă, mai ales dacă ai deja spațiu limitat pe dispozitivul Android.

Și, deși o aplicație poate avea o evaluare extrem de mare și poate avea o mulțime de descărcări, s-ar putea să fie și una pe care mulți oameni nu o folosesc în prezent. Actualizările recente sunt importante, nu numai pentru a vă asigura că aplicația este funcțională, ci și că este încă sigur de utilizat.

În plus, ne uităm la locul în care se află dezvoltatorul aplicației. Deși nu discriminăm în funcție de locație în mod specific, aplicațiile malware și aplicațiile încărcate cu spyware sunt mai susceptibile să provină din țări în care regulile de confidențialitate ale utilizatorilor nu sunt strict aplicate. Deoarece multe instrumente antivirus pot colecta și transfera date cu caracter personal în procesul de monitorizare a telefonului pentru amenințări, este foarte important să aveți încredere că confidențialitatea datelor dvs. va fi protejată.

De fapt, un raport din 2014 de la AV-Comparatives a analizat problemele legate de securitatea instrumentelor AV, sugerând consumatorii să „instaleze numai produse de la producători de renume și să verifice dacă acordul de licență nu permite practici îndoielnice, cum ar fi să permită toate datele utilizatorului. pentru a fi colectate. ”Raportul avertizează împotriva utilizării de produse gratuite, deoarece acestea sunt mai susceptibile de a utiliza în mod eronat datele utilizatorilor.

În acest scop, aplicațiile din țările cu legi puternice privind protecția datelor au fost notate mai bine în analiza noastră.

Vezi si: 100+ fapte înfricoșătoare de securitate cibernetică

Top 10 cele mai bune aplicații gratuite pentru antivirus Android

Nimic nu este niciodată cu adevărat gratuit, așa că aplicațiile gratuite vor avea întotdeauna un risc. Pentru aplicațiile Android antivirus, riscul este că, de obicei, trebuie să creezi o mulțime de anunțuri, funcționalitate limitată până când treci la serviciul premium sau, în unele cazuri, deprimarea și vânzarea datelor utilizatorului.

Următoarele aplicații antivirus gratuite pentru Android obțin note foarte bune de la noi pe baza criteriilor testate:

 1. Google Play Protect
 2. Securitate de control & Antivirus
 3. Antivirus Free – Virus Cleaner
 4. CM Security Lite – Antivirus
 5. Securitate mobilă & Antivirus (ESET)
 6. Antivirus & Securitate mobilă – protector gratuit
 7. Super Speed ​​Cleaner – Antivirus Cleaner & Booster
 8. Super Cleaner – Antivirus, Booster, Phone Cleaner
 9. Virus Cleaner – Antivirus, Booster (MAX Security)
 10. Avast Antivirus 2023

După ce le-am instalat, testat și evaluat, am primit aceste aplicații ștampila aprobării noastre. Cu toate acestea, toate au unele limitări în ceea ce privește aplicațiile gratuite și am observat dacă este necesar orice problemă majoră.

Google Play Protect

Înainte de a analiza celelalte opțiuni gratuite, trebuie să identificăm în primul rând faptul că dispozitivul dvs. Android are deja un instrument antivirus instalat ca parte a aplicației Google Play Store. Cunoscut sub numele de Google Play Protect, instrumentul AV încorporat Google scanează deja aplicațiile instalate în mod regulat, precum și orice aplicație pe care puteți încerca să o instalați din Google Play Store.

Google Play Android antivirus

Dacă o amenințare este localizată în Play Store sau într-o aplicație pe care ați instalat-o deja, Google Play Protect vă va anunța și vă va ajuta să faceți față situației.

Google Play Protect este conceput atât pentru a elimina aplicațiile dăunătoare, cât și pentru a proteja aplicațiile pe care le-ați instalat. De asemenea, vă va anunța dacă o aplicație de pe Play Store este potențial periculoasă. Dar nu va elimina alte tipuri de fișiere potențial dăunătoare care ar putea exista în afara aplicațiilor și este posibil să nu poată face față unei variante largi de alte programe malware care pot fi instalate pe un dispozitiv Android.

Puteți verifica starea de securitate a aplicației Android prin deschidere Magazin Google Play, apoi faceți clic pe butonul meniu (trei linii în stânga sus a ecranului).

Android antivirus google protect

De acolo, faceți clic pe Joacă Protect.

antivirus android

Puteți vedea apoi starea de securitate a aplicației și a dispozitivului și puteți rula o scanare în cazul în care doriți să verificați.

Având în vedere existența Google Play Protect (o caracteristică relativ necunoscută), multe dintre problemele dvs. de securitate sunt deja gestionate de sistemul dvs. de operare Android fără a fi nevoie de software suplimentar. Și este complet gratuit. Cu toate acestea, este posibil să fie necesară o protecție suplimentară pentru a vă proteja dispozitivul, așa că merită să explorați opțiuni suplimentare gratuite și plătite, având în vedere limitările Play Protect.

  A legjobb ingyenes rootkit eltávolító, felderítő és szkenner programok

Securitate de control & Antivirus

Există o șansă foarte bună să auziți despre securitatea privirii & Antivirus. Ca utilizator obișnuit de Android, chiar l-am avut pe acesta să fie preinstalat pe diverse telefoane Android. Securitate de control & Antivirus este unul dintre cele mai de încredere instrumente AV Android disponibile în Google Play Store și, da, este disponibil gratuit, la un preț mic și gratuit. Cu toate acestea, versiunea gratuită este destul de limitată, iar în timp ce Lookout nu monetizează versiunea gratuită cu reclame, oferă o versiune plătită extinsă pentru funcții, care este, într-adevăr, sincer, doar un pic pe partea de preț.

securitate cu aspect antivirus android

Iată care sunt statisticile cheie ale acestei aplicații:

 • Evaluare utilizator: 4,4 din 5
 • Descărcări: 100 de milioane+
 • Numărul de evaluări ale clienților: 948404
 • Mărime fișier: 9,62 MB
 • Caracteristici suplimentare: da
 • Țara dezvoltatorului: Statele Unite ale Americii
 • Ultima actualizare: Martie 2023
 • Ad-acceptate ?: Nu
 • Versiune Premium ?: da

Un lucru este sigur, Lookout Security & Antivirusul arată cu siguranță. Și cu avantajul suplimentar de a nu avea anunțuri care să mănânce interfața dvs., este o experiență mult mai plăcută.

În mod gratuit, veți primi Securitate pentru aplicații, Localizare instrumente (în cazul în care pierdeți dispozitivul Android sau va fi furat) și Consilier sistem. Fiecare dintre acestea oferă în mod adecvat protecția dispozitivului dvs. Android trebuie să fie în siguranță împotriva intrusilor și hoților.

Alertele de furt funcționează folosind GPS-ul aplicației dvs. Dacă dispozitivul este pierdut sau furat, puteți să vă conectați la contul dvs. pe Lookout.com și să aflați unde se află dispozitivul dvs. Puteți bloca și șterge dispozitivul de la distanță. (Toate telefoanele Android vin cu Android Manager, care vă permite să faceți și acest lucru, ceea ce înseamnă că aveți această opțiune chiar și fără Lookout.)

Dacă doriți un plus de protecție împotriva furtului, cum ar fi încuietori automate atunci când SIM-ul este eliminat sau dacă există mai multe încercări de parolă eșuate, va trebui să plătiți pentru un abonament Premium.

Pentru nevoile dvs. de bază, Lookout oferă funcții de securitate care scanează malware și chiar protejează împotriva programelor adware, droppers pentru aplicații, roboți, sarcini (aplicații care vă încarcă portofelele digitale fără cunoștința dvs.), faceți clic pe fraudă, exploatează, riscware, acces root, activatori root, spam, spyware, supraveghere, fraudă, troieni și alte vulnerabilități. Aceasta este o listă de protecții destul de extinsă pentru liber.

securitatea cu privire la antivirus androi

Dacă doriți să vă extindeți funcțiile, veți avea nevoie de un cont plătit. Premium începe de la 2,99 USD pe lună, dar dacă doriți monitorizarea identității, monitorizarea rețelelor de socializare, asistența de restaurare 24/7 și protecția la asigurarea de furt de identitate de 1 milion de dolari (da, vând serios asigurarea de furt de identitate), va trebui să plătiți 9,99 USD pe lună sau 99 USD pe an (reducere aplicată).

Lookout este o aplicație solidă gratuit. Lipsa de reclame îl face printre cele mai bune opțiuni, așa că, dacă îl aveți deja preinstalat pe Android, este posibil să rămâneți la fel de bine cu acesta. În caz contrar, poate doriți să luați în considerare opțiunea de a vă transforma în opțiune.

Antivirus Free – Virus Cleaner

Din ce în ce mai mult pe lista noastră din mai multe motive, Antivirus Free – Virus Cleaner este destul de bun și din fericire mic aplicație cu multe pentru a oferi celor care doresc un instrument AV gratuit.

antivirus gratuit antivirus android

Iată defalcarea statisticilor din analiza noastră:

 • Evaluare utilizator: 4,4 din 5
 • Descărcări: 50 de milioane+
 • Numărul de evaluări ale clienților: 987489
 • Mărime fișier: 6,25 MB
 • Caracteristici suplimentare: da
 • Țara dezvoltatorului: Statele Unite ale Americii
 • Ultima actualizare: Mai 2023
 • Ad-acceptate ?: da
 • Versiune Premium ?: Nu

Aceasta este o alegere excelentă pentru oricine este strâns în spațiu și nu are nevoie de un instrument AV cu multă pufă. După cum puteți vedea din imaginile de mai jos, Antivirus Free – Virus Cleaner are o interfață de utilizator foarte bine gândită. Și deși este într-adevăr suportat de anunțuri, am constatat că anunțurile sunt discrete cel mai a vremii. Ele apar după ce faci cel mai mult orice acțiune, dar poți ieși din ele destul de ușor.

fără antivirus

În timp ce servește în principal ca scaner și monitor în timp real, o caracteristică îngrijită pentru acest instrument este funcția sa Anti-Eavedropping. Prin această opțiune, puteți ține datele private la distanță de aplicațiile de redresare și să identificați apelanții potențiali de spam. În plus, puteți efectua o scanare profundă cu acest instrument.

În timp ce aplicația în sine este oarecum mică, se pare că puteți descărca funcții suplimentare, cum ar fi Cool Master, WiFi Doctor, Call Blocker și Baterie verde ca aplicații separate. Aceste caracteristici suplimentare sunt destul de explicative, care vă ajută să vă gestionați mai bine telefonul.

În mod ciudat, Antivirus Free – Virus Cleaner include o aplicație de notificare meteo. Probabil că utilizați deja una, astfel încât să puteți activa această caracteristică de pe în setări. În plus, unele dintre caracteristicile aplicației pot fi reduse doar puțin, dar puteți dezactiva toate funcțiile suplimentare din setări. Singurul lucru care a rămas în competiție este reclame.

În general, Antivirus Free – Virus Cleaner primește note mari de la noi. Dacă puteți susține anunțuri oarecum enervante, este o aplicație solid construită.

CM Security Lite – Antivirus

Deși s-a remarcat pentru a fi situat într-una dintre țările cu mai multă suspiciune de securitate (China), CM Security Lite – Antivirus are de fapt multe de oferit celor care doresc să lase deoparte această preocupare. Mai exact, această aplicație a fost cel mai mic instrument AV Android pentru care ne-am uitat la doar 1,14 MB. Pentru cei cu un spațiu de telefon foarte limitat, este probabil să se ia în considerare unul dintre cele mai bune instrumente antivirus Android fără a face.

Android antivirus cm securitate

Pe baza criteriilor noastre, iată cum se potrivește CM Security Lite – Antivirus:

 • Evaluare utilizator: 4,6 din 5
 • Descărcări: 10 milioane+
 • Numărul de evaluări ale clienților: 254752
 • Mărime fișier: 1,14 MB
 • Caracteristici suplimentare: Nu
 • Țara dezvoltatorului: China
 • Ultima actualizare: Ianuarie 2023
 • Ad-acceptate ?: Nu*
 • Versiune Premium ?: Nu

Dacă ați examinat informațiile de mai sus, ați putea observa, de asemenea, că CM Security Lite – Antivirus nu este doar mic, dar este și fără anunțuri și nu oferă un serviciu premium. Aceasta este o parte din ceea ce a ajutat-o ​​să aterizeze atât de sus pe lista noastră și este, de fapt, singura aplicație antivirus pentru Android pe care am analizat-o care se potrivește acestor criterii foarte restrânse.

Afirmația „fără anunțuri” face un unicorn în acest sens, dar povestea este mai nuanțată decât asta. Dezvoltatorul aplicației primește solicitând „fără anunțuri”, deoarece nu există anunțuri la servicii externe. În schimb, aplicația anunță câteva caracteristici suplimentare pe care ar putea să încercați să le încercați, care sunt practic un plug pentru alte câteva aplicații pe care compania le oferă, mai ales una numită Security Master – Antivirus, VPN, AppLock, Booster. Acea aplicația este acceptată de anunțuri și are o opțiune premium plătită.

cm viață antivirus android

Deci, în timp ce cele două aplicații sunt într-adevăr entități separate de aceeași companie, există un pic de feed de la una la alta. Cu toate acestea, în scopurile noastre, CM Security Life – Antivirus funcționează ca un instrument antivirus fără anunțuri, fără plată, în special, având în vedere că „anunțurile” sunt destul de în afara celor testate..

Datorită dimensiunilor mici, ceea ce face această aplicație este simplu: scanări malware și protecție sistem în timp real. Această funcționalitate la scară mică face bine celor care nu au nevoie de o mulțime de funcții suplimentare.

Acestea fiind spuse, există câteva preocupări cu Cheetah Mobile, dezvoltatorul din spatele acestei aplicații, din cauza unor activități umbroase cu unele dintre celelalte aplicații pe care le publică.

Curând după achiziționarea unei aplicații numită QuickPic, compania a început să încarce datele utilizatorilor pe serverele lor. Compania a fost chemată de Poliția Android pentru unele dintre practicile lor umbroase și cu alte aplicații. Mai exact, au fost acuzați că au făcut aplicații de calitate scăzută, care încarcă doar adware în dispozitivele utilizatorilor. Din nou, aceasta este o aplicație de la un dezvoltator chinez, ceea ce înseamnă că a obținut un pic din ochi în timpul procesului nostru de revizuire și reducerea punctajului său general din cauza standardelor de confidențialitate mai scăzute pentru datele utilizatorilor din țara de origine.

Având în vedere acest lucru, luați CM Security Lite – Antivirus cu un bob de sare. Este o aplicație destul de bună și nu este încărcată cu tipul de adware de obicei asociat cu dezvoltatorul. Dar, atunci când dezvoltatorul are o reputație proastă pentru acest tip de activitate, ar trebui să știi în ce te ocupi.

Securitate mobilă & Antivirus (ESET)

ESET este unul dintre puținii producători de antivirus cunoscuți a căror aplicație gratuită a făcut lista noastră. Aplicația vine cu o cantitate bună de asistență din partea utilizatorilor și evaluări foarte mari ale clienților.

eset antivirus android

Iată cum arată securitatea mobilă a ESET & Antivirus măsurat:

 • Evaluare utilizator: 4,7 din 5
 • Descărcări: 10 milioane+
 • Numărul de evaluări ale clienților: 550885
 • Mărime fișier: 9,95 MB
 • Caracteristici suplimentare: da
 • Țara dezvoltatorului: Statele Unite ale Americii
 • Ultima actualizare: Aprilie 2023
 • Ad-acceptate ?: Nu
 • Versiune Premium ?: da

Provenind de la un dezvoltator bine apreciat ca ESET, acest supliment antivirus suferă doar de faptul că teacă o încărcătură de funcții frumoase timp de 30 de zile. În acest timp, ESET vă permite să încercați versiunea premium a aplicației lor, după care veți fi blocat de orice, cu excepția instrumentelor AV esențiale. Cu toate acestea, ESET are instrumente AV de calitate pentru utilizatorii Android, așa că nu este deloc rău.

Odată cu versiunea premium, veți obține scanarea antivirus și un monitor în timp real, un instrument antifurt care utilizează GPS-ul dispozitivului, anti-phishing, blocarea aplicațiilor, SMS și filtrarea apelurilor și o caracteristică de audit de securitate..

eset antivirus android

În timpul perioadei de încercare, va trebui să vă mulțumiți cu ESET, împingând constant o tranzacție de 70% pentru serviciul premium și probabil mai multe anunțuri pentru prima după aceea. Însă, în general, aplicația este în continuare tehnică fără publicitate și cu o interfață de utilizator deosebit de atractivă.

Securitate mobilă & Antivirusul de la ESET este o opțiune foarte bună pentru cei care doresc protecție AV Android gratuit și pentru o sursă cât mai repede..

Antivirus & Securitate mobilă – protector gratuit

Trustul este Antivirus & Securitate mobilă – Free Protector este un convingător surprinzător pe piața antivirusului Android. Pentru început, compania se numără printre câteva servicii mai de încredere care oferă instrumente AV pe Google Play Store. Nu numai că aplicația lor are evaluări și recenzii bune, instrumentul antivirus Android al companiei a primit în trecut o ștampilă de aprobare de la AV-Test. Din păcate, AV-Test nu a oferit niciun feedback despre Antivirus & Securitate mobilă – Protector gratuit din 2015.

  Лучшие бесплатные программы удаления, обнаружения и сканирования руткитов

încredere antivirus android

În ceea ce privește modul în care acest serviciu măsoară criteriile noastre, iată rezultatele:

 • Evaluare utilizator: 4,4 din 5
 • Descărcări: 10 milioane+
 • Numărul de evaluări ale clienților: 477587
 • Mărime fișier: 6,27 MB
 • Caracteristici suplimentare: da
 • Țara dezvoltatorului: Statele Unite ale Americii
 • Ultima actualizare: Aprilie 2023
 • Ad-acceptate ?: da
 • Versiune Premium ?: Nu

În mod ciudat, aplicația Trustlook împărtășește un aspect și o suspiciune similară cu CM Security Lite de la Cheetah Mobile. Dincolo de asta, funcțiile și funcțiile par să funcționeze bine. Aplicația este fidelă cuvântului său de a fi un „protector gratuit”. Nu există nicio opțiune de plată pentru funcții și nu vă veți bloca din funcții după o perioadă de încercare, așa cum faceți cu aplicațiile plătite precum ESET.

Dincolo de programul de curățare antivirus, veți găsi câteva caracteristici suplimentare, deși niciuna care este deosebit de neobișnuită. O opțiune „Phone Booster” ajută telefonul să funcționeze mai repede, eliberând ceva RAM și economisind durata de viață a bateriei. Phone Booster funcționează la fel ca majoritatea acestor tipuri de aplicații: oprește anumite aplicații care scurg bateria, curăță „junk” și afectează consumul de energie forțând modurile și orele de așteptare, printre altele.

Outlook antivirus de încredere

Junk Cleaner vă ajută să scăpați de fișierele de gunoi de pe dispozitiv. Managerul de aplicații este în mare parte inutil, deoarece nu oferă nicio funcție care nu este deja prezentă în Android. Și o funcție de blocare a aplicațiilor vă permite să protejați parola cu anumite aplicații care pot avea un risc pentru confidențialitate.

Datorită interfeței netede, feedback-ului general al utilizatorilor și impactului foarte limitat din partea reclamelor, Antivirus & Securitate mobilă – Protector gratuit este cu siguranță un instrument AV gratuit pentru a face check out.

Super Speed ​​Cleaner – Antivirus Cleaner & Booster

Super Speed ​​Cleaner are toate aspectele unei aplicații oarecum îndoielnice, atât de la nume, cât și din imaginea de caracteristici destul de scăzută din Play Store. Cu toate acestea, o aplicație destul de eficientă din spatele său a ridicat acest instrument AV pe rând. Are peste 10 milioane de descărcări, un scor de utilizator apropiindu-se perfect și provine de la un dezvoltator de aplicații dintr-o țară considerată mai de încredere cu datele utilizatorului (Hong Kong).

Cele mai bune aplicații antivirus gratuite și plătite pentru dispozitivele bazate pe Android și Android

Iată cum Super Speed ​​Cleaner – Antivirus Cleaner a atins toate punctele din criteriile noastre:

 • Evaluare utilizator: 4,7 din 5
 • Descărcări: 10 milioane+
 • Numărul de evaluări ale clienților: 386234
 • Mărime fișier: 7,03 MB
 • Caracteristici suplimentare: da
 • Țara dezvoltatorului: Hong Kong
 • Ultima actualizare: Aprilie 2023
 • Ad-acceptate ?: da
 • Versiune Premium ?: da

Acesta este unul pe care l-ar putea avea în vedere în aceeași familie ca CM Antivirus Lite și Trust Protectorul gratuit. Aplicația are un set similar de caracteristici (curățare de gunoi, spor la telefon, răcire baterie / telefon, instrument de scanare antivirus și protecție în timp real). Modul în care Super Speed ​​Cleaner își afișează reclamele este, de asemenea, foarte asemănător, cu o casetă de reclamă mică, în colțul din dreapta sus..

Super Speed ​​Cleaner are mai multe funcții disponibile decât mulți dintre concurenții săi. Asistența apelurilor blochează automat apelurile, activează apelurile și automatizează răspunsurile la mesaje. O caracteristică „Game Booster” eliberează memoria RAM în alte locuri în timp ce joci jocuri.

antivirus android curată super viteză

Ceea ce nu ne place despre această aplicație este faptul că instalează o aplicație separată „One-Tap Boost” alături de aplicația obișnuită. Deși toate celelalte par să funcționeze bine, iar anunțurile sunt în cea mai mare parte din afara, adăugarea de aplicații suplimentare pe dispozitivul dvs. fără permisiunea dvs. nu este niciodată de dorit.

Super Cleaner – Antivirus, Booster, Phone Cleaner

Super Cleaner – Antivirus, Booster, Phone Cleaner pare să fie în aceeași familie de aplicații ca CM Lite, Super Speed ​​Cleaner și multe altele. Totuși, această aplicație are câteva caracteristici distincte despre aceasta pe care ar putea să o iei în considerare. Cel mai important este, însă, faptul că trece multe dintre testele noastre de miros care l-au ajutat să treacă pe lista în top 10.

antivirus android super cleaner

Iată cum a măsurat Super Cleaner:

 • Evaluare utilizator: 4,7 din 5
 • Descărcări: 50 de milioane+
 • Numărul de evaluări ale clienților: 1422129
 • Mărime fișier: 14,03 MB
 • Caracteristici suplimentare: da
 • Țara dezvoltatorului: Statele Unite ale Americii
 • Ultima actualizare: Mai 2023
 • Ad-acceptate ?: da
 • Versiune Premium ?: Nu

Super Cleaner este o aplicație antivirus, da, dar este mult mai mult decât atât. Dovada este atât în ​​nume, cât și în linia de funcții. Aplicația vă oferă o eliminare standard antivirus, precum și toate următoarele: Cleaner Junk, Cache Cleaner, Phone Booster, Game Booster, CPU Cooler, App Lock și App Manager.

Mai mult, dezvoltatorul Hawk App promite o funcție nouă interesantă pe viitor: Facebook Junk Cleaner. Facebook tinde să utilizeze o cantitate semnificativă de spațiu pe un dispozitiv mobil, făcând un spălător de curățare specific pentru Facebook o caracteristică atractivă pe care o are.

antivirus android super cleaner

Instrumentul antivirus al Hawk App face lista noastră, dar nu este nimic special. Tot ceea ce oferă aplicația este destul de rulat. Instrumentele funcționează, dar aici nu veți găsi nimic din alte instrumente AV. Cu toate acestea, cu 50 de milioane de descărcări și un număr mare de evaluări pozitive, este un pariu sigur, chiar dacă aplicația este puțin umflată.

Virus Cleaner – Antivirus, Booster (MAX Security)

Virus Cleaner – Antivirus, Booster de la MAX Security oferă o interfață destul de imaculată într-un mediu preponderent fără publicitate. Deși puteți scoate bani pentru a face ca această aplicație să nu fie publicitară, nu va trebui să o faceți cu adevărat. În timpul testării, nu am găsit reclame care să fie atrăgătoare. Dincolo de asta, aplicația funcționează rapid pentru a realiza diversele scanări și protecții pe care le are în vigoare, toate fiind susținute de instrumentul de antivirus standard și de monitorizare în timp real..

curatator de virus antivirus Android

Iată cum arăta Virus Cleaner – Antivirus, Booster după criteriile noastre:

 • Evaluare utilizator: 4,7 din 5
 • Descărcări: 10 milioane+
 • Numărul de evaluări ale clienților: 307753
 • Mărime fișier: 6,99 MB
 • Caracteristici suplimentare: da
 • Țara dezvoltatorului: Hong Kong
 • Ultima actualizare: Aprilie 2023
 • Ad-acceptate ?: da
 • Versiune Premium ?: da

Obțineți un număr nebun de funcții gratuite cu produsul MAX Security. Pe lângă scanarea împotriva virusului și protecția în timp real, MAX Security include: Lock Lock App, Wi-Fi Boost, Wi-Fi Speed ​​Test, Navigare sigură, Organizator de notificări, Mesaj privat (protector de mesagerie), App Manager, Asistent apel (bun pentru blocare apeluri și numere), Economizor de baterii, scaner de fișiere, rapel de jocuri, monitorizare de date și hoți de date (verifică ce aplicații folosesc date în timp ce ecranul este blocat).

Da, sunt multe funcții. Într-un fel, MAX Security reușește să le adune pe toate într-o aplicație cu dimensiunea sub 7 MB. Acest lucru se realizează prin a avea un design foarte minimalist, dar și prin faptul că nu sunt instalate la început toate caracteristicile. De exemplu, când am încercat să rulez rapelul, am găsit aplicația instalată o aplicație separată „One-Tap Booster” pe telefonul meu fără permisiunea mea.

curatator de virus antivirus Android

Asta deoparte, poate una dintre cele mai bune funcții cu această aplicație este dorința dezvoltatorului de a răspunde la feedback negativ într-un mod pozitiv pe pagina sa Google Play Store. Este ceva ce ne place întotdeauna să vedem și este într-adevăr un semn distinctiv al unui dezvoltator bun.

Notă: MAX Security de la ONE App Ltd are câteva clone din aplicația lor pe Google Play Store, inclusiv Virus Cleaner 2023 – Antivirus Boost, Super Antivirus Cleaner & Booster – MAX, și MAX Cleaner – Telefon de curățat & Antivirus. Între aceste aplicații nu există o diferență mică sau mică, așa că folosiți orice credeți că vi se potrivește cel mai mult. ONE App LTD este probabil să sponeze Play Store cu clone ale aceleiași aplicații folosind nume de aplicații ușor diferite pentru a crește cota de piață proprie și pentru a capta termeni de căutare diferiți..

Avast Antivirus 2023

Ah, Avast. Ne-am bucurat să vedem că acest instrument AV se ridică în top 10 și am făcut lista noastră cu cele mai bune aplicații antivirus pentru Android. Avast produce un set de instrumente antivirus extrem de dorit și foarte funcțional pentru aplicații desktop. Antivirusul lor gratuit este la fel de bun pe cât ți-ai putea imagina că va fi așa, în special cu peste 100 de milioane de descărcări.

avast android antivirus

Avast Antivirus 2023 a atins toate următoarele mărci:

 • Evaluare utilizator: 4,5 din 5
 • Descărcări: 100 de milioane+
 • Numărul de evaluări ale clienților: 5076967
 • Mărime fișier: 16,79 MB
 • Caracteristici suplimentare: da
 • Țara dezvoltatorului: Republica Cehă
 • Ultima actualizare: Aprilie 2023
 • Ad-acceptate ?: da
 • Versiune Premium ?: da

În timp ce mulți dintre cei mai cunoscuți dezvoltatori AV oferă versiuni gratuite fără reclame, Avast a decis să includă anunțuri pe produsul său. Aceasta nu este o problemă prea mare. Avast a evitat ferestrele de tip pop-up și, în schimb, anunțurile apar pe o parte a ecranului în timp ce efectuează sau utilizează diferite funcții, cum ar fi atunci când rulează o scanare antivirus.

Interfața de utilizator este bine construită, deși arată în multe feluri în multe feluri cu majoritatea instrumentelor AV din lista de aplicații gratuite.

Avast împinge destul de vizibil Pro, versiunea plătită a versiunii plătite, dar nu o face cu prea mult gust intruziv. În general, face reclamă versiunii plătite lângă funcțiile de care aveți nevoie de Pro pentru a debloca (elimina anunțuri, blocarea aplicațiilor). Gratuit, veți primi instrumente AV, Anti-furt, Photo Vault, Wi-Fi Security și Wi-Fi Speed ​​Tester. Avast are o probă gratuită de 14 zile, care înlătură funcțiile Anti-furt și Photo Vault după încheierea procesului.

avast android antivirus

Aceasta pune Avast mai jos pe listă pentru funcții suplimentare, dar este totuși un program de calitate pentru ceea ce plătiți (nimic). Și deși este puțin neobișnuit să trebuie să plătești pentru a obține o caracteristică pe care mulți alți concurenți o oferă gratuit (și anume App Locker), ești cel puțin susținut de confortul de a ști că Avast este un dezvoltator bine verificat..

Cele mai bune 5 aplicații antivirus plătite pentru Android

Ca și în cazul aplicațiilor antivirus gratuite, aplicațiile Android plătite pot fi clasificate pe caracteristicile lor, starea actualizării versiunii, evaluări, numărul de descărcări, recenzii și încredere în protecția datelor. Pentru aplicațiile plătite, am adăugat două criterii noi: costul și metoda de plată (bazată pe abonament, plată unică sau ambele). În mod evident, cu cât calitatea este mai mare și costul mai mic, cu atât mai bine.

În plus, am relaxat câteva dintre criteriile noastre pentru a avea o piscină mai largă de la care să funcționăm. Întrucât există mai puține aplicații AV plătite de încredere pentru Android, am permis ca aplicațiile care au mai puțin de 1 milion de descărcări să facă lista.

În cele din urmă, multe dintre aplicațiile gratuite cu versiuni plătite au ajuns pe lista noastră cu cele mai bune aplicații antivirus plătite, deși va trebui să stabiliți dacă aveți vreun beneficiu de plată. La urma urmei, multe dintre aplicațiile plătite oferă doar să elimine anunțurile contra cost, în timp ce altele includ o listă extinsă de funcții pe care le plătiți pentru a debloca.

Următoarele aplicații Android antivirus plătite au făcut reducerea:

 1. Avast Antivirus 2023
 2. Super Speed ​​Cleaner – Antivirus Cleaner & Booster
 3. Avira Antivirus Security 2023
 4. Security Master – Antivirus, VPN, AppLock, Booster VIP
 5. V3 Mobile Security – AntiMalware / Booster / Aplicații de blocare
  TotalAV Review 2023

Întrucât majoritatea acestor instrumente sunt deja pe lista noastră gratuită, preocupările dvs. principale vor fi dacă aplicația merită sau nu prețul unei actualizări gratuite. Cu toate acestea, câteva dintre aceste aplicații sunt noi în listele noastre și au primit o mini-recenzie mai detaliată similară cu ceea ce veți găsi în secțiunea aplicații gratuite.

Avast Antivirus 2023

După cum s-a menționat mai sus, o mare parte din ceea ce obțineți cu Avast Antivirus 2023 este deja inclus în versiunea gratuită acceptată de anunțuri. Dacă alegeți să faceți upgrade, veți primi Locker-ul de aplicații, anti-furt, Photo Vault și o experiență fără anunțuri. Din fericire, Avast evită orice metode de plată confuze. Veți plăti anual pentru serviciu, iar taxa anuală este de fapt destul de mică. Totuși, merită prețul experienței fără reclame și funcțiile suplimentare? Voi trebuie să decideți. Dincolo de asta, Avast oferă unul dintre cele mai bine plătite instrumente AV pe care le veți găsi pe Google Play Store.

Cost: 11,99 USD (pe an) sau 2,99 USD (pe lună)

Metoda de încărcare: Abonament – anual sau lunar

Super Speed ​​Cleaner – Antivirus Cleaner & Booster

Sistemul de curățare Super Speed ​​Hyper Speed ​​este plin de funcții. Puteți obține toate acestea (antivirus, blocare de aplicații, joc de rapel, etc.) fără reclame dacă plătiți o mică taxă. Având în vedere că această aplicație este pe lista noastră pentru instrumente AV gratuite de calitate, a făcut-o cu ușurință și aici. Cu toate acestea, veți dori să plătiți doar dacă amândoi iubiți această aplicație și chiar urați reclamele. În caz contrar, nu merită să plătiți un preț oarecum ridicat doar pentru a scoate reclame, mai ales că plata este bazată pe abonamente și nu o taxă unică..

Cost: 11,99 USD (pe an) sau 1,99 USD (pe lună)

Metoda de încărcare: Abonament – anual sau lunar

Security Master – Antivirus, VPN, AppLock, Booster VIP

Am menționat mai devreme că Security Master – Antivirus, VPN, AppLock, Booster VIP este versiunea plătită a CM Lite. Security Master este în sine o aplicație gratuită acceptată de anunțuri, cu o versiune plătită, dar se extinde la ceea ce oferă CM Lite (motiv pentru care cealaltă aplicație se numește „Lite”).

antivirus android curată super viteză

Veți găsi că Security Master – Antivirus, VPN, AppLock, Booster este o altă aplicație Cheetah Mobile (cum ar fi CM Lite), dar este atât acceptat de anunțuri, cât și cu o aplicație plătită. Nu a făcut lista cu cele mai bune aplicații AV gratuite, dar lista cu cele plătite.

La nivel fundamental, Security Master este foarte similar cu CM Lite, doar cu o extindere mai largă a instrumentelor și funcțiilor. Security Master a primit și o ștampilă de aprobare de la AV-Test pentru protecție, deși AV-Test a scăzut-o pentru utilizare. Conform AV-Test, aplicația oferă un număr mare de avertismente false.

În ceea ce privește îndeplinirea criteriilor noastre de testare, iată cum se potrivește Security Master:

 • Evaluare utilizator: 4,7 din 5
 • Descărcări: 500 milioane+
 • Numărul de evaluări ale clienților: 24669135
 • Mărime fișier: 14,25 MB
 • Caracteristici suplimentare: da
 • Țara dezvoltatorului: China
 • Ultima actualizare: Aprilie 2023
 • Ad-acceptate ?: da
 • Versiune Premium ?: da

Fără să plătiți pentru această aplicație, veți obține scanare antivirus și protecție în timp real, AppLock, curățare de fișiere necombustibile, Cooler procesor, Curățare notificări, Boost telefon, Economie baterie, Boost joc, Securitate mesaje, Securitate Wi-Fi, Navigare sigură, și acces limitat la SafeConnect VPN. Este destul de mult gratuit și s-ar putea să fie o opțiune bună doar ca versiune gratuită.

maestru de securitate antivirus Android

Plata pentru statutul VIP vă oferă o experiență fără anunțuri, Boost programat și 200 MB de utilizare VPN. Totuși, achiziția „Premium” aruncă VPN nelimitat.

Schemele de prețuri ale Cheetah Mobile sunt oarecum complicate și există anumite preocupări pentru VPN de la această companie, în special având în vedere istoricul său mai puțin stelar cu utilizarea datelor utilizatorilor.

Iată defalcarea prețurilor.

VIP standard

Cost: 2,99 USD (pe lună), 4,99 USD (pe 3 luni) 12,99 USD (pe an)

Metoda de încărcare: Abonament – anual sau lunar

Premium VIP

Cost: 11,99 USD (pe lună), 20,99 USD (pe 3 luni) 35,99 USD (pe an)

Metoda de încărcare: Abonament – anual sau lunar

La aceste prețuri, Cheetah Mobile Security Security este printre cele mai scumpe instrumente AV pentru Android. Dacă merită sau nu acest preț depinde de faptul că aveți nevoie într-adevăr de stimularea programată, VPN nelimitat și fără anunțuri.

Cu toate acestea, dacă vă aflați în VPN, nu. Există opțiuni VPN mai bune și mai de încredere. Dacă aveți nevoie cu adevărat de un VPN alături de instrumentul dvs. AV, utilizați doar versiunea gratuită a Security Master și descărcați și instalați un VPN de încredere de calitate, de înaltă calitate, cum ar fi ExpressVPN sau NordVPN. Ambele au aplicații pentru dispozitive Android.

Avira Antivirus Security 2023

Deși nu a ajuns în lista noastră de produse AV gratuite, Avira Antivirus Security 2023 oferă utilizatorilor opțiunea de a utiliza gratuit aplicația lor Android. Și cu calitatea și experiența pe care o aduce Avira la masă, există șanse mari să o alegeți ca opțiune gratuită, chiar dacă nu se află în top 10.

avira android antivirus

De ce Avira nu a fost în top 10? Mai ales că alte aplicații au avut mai multe descărcări, evaluări ușor mai bune ale utilizatorilor, dimensiuni de fișiere mai mici și au fost actualizate puțin mai recent în timpul testului nostru. Acestea fiind spuse, ar fi ajuns cu ușurință într-o listă de top 20.

Instrumentul AV al Avira este printre cele mai bune de pe piață pentru opțiuni plătite, cu o listă lungă de caracteristici de calitate. Iată cum se măsoară criteriile noastre de punctaj obișnuit:

 • Evaluare utilizator: 4,5 din 5
 • Descărcări: 10 milioane+
 • Numărul de evaluări ale clienților: 502180
 • Mărime fișier: 15.17 MB
 • Caracteristici suplimentare: da
 • Țara dezvoltatorului: Germania
 • Ultima actualizare: Aprilie 2023
 • Ad-acceptate ?: da
 • Versiune Premium ?: da

În mod gratuit, Avira oferă o aplicație puternic acceptată de anunțuri, care oferă un instrument de scanare, protecție în timp real și câteva funcții utile. Printre acestea se numără Anti-furt, Protecția identității (vă permite să căutați o listă publică a încălcărilor de date pentru adresa dvs. de e-mail), Call Blocker și un consilier de piraterie care vă permite să știți ce aplicații de pe dispozitivul dvs. au o securitate limitată..

avira android antivirus

Dacă plătiți să faceți upgrade la Avira, compania introduce aplicația Camera Protection pentru a preveni hackingul camerei, Protecția microfonului pentru a preveni hackingul audio și Protecția Web pentru a vă proteja dispozitivul în timp ce navigați pe web. De asemenea, Avira elimină reclamele, își actualizează regulat baza de date antivirus și oferă suport tehnic clienților plătitori.

În ceea ce privește prețul, iată ce are Avira de oferit:

Cost: 11,99 USD (pe an)

Metoda de încărcare: Abonament – anual

Prețul face ca Avira să fie una dintre cele mai ieftine opțiuni disponibile. Veți plăti 11,99 USD pe an pentru serviciul și funcțiile adăugate sau doar 0,99 USD pe lună.

V3 Mobile Security – AntiMalware / Booster / Aplicații de blocare

Cu 5 milioane de descărcări, un scor 4,5 din 5 și un timbru de aprobare AV-Test de partea sa, Ahn Labs are de ce să se mândrească cu aplicația lor V3 Mobile Security. La fel ca în cazul altor opțiuni de pe lista noastră de aplicații plătite, V3 Mobile Security oferă o versiune gratuită care nu a făcut-o pe primele noastre 10 aplicații antivirus gratuite, dar versiunea sa plătită a atins marcajele potrivite pentru a încheia lista noastră de top 5.

v3 securitate mobilă antivirus android

Ținând cont de aceasta, iată defalcarea acestei aplicații și modul în care se încadrează în criteriile noastre de clasare:

 • Evaluare utilizator: 4,5 din 5
 • Descărcări: 5 milioane+
 • Numărul de evaluări ale clienților: 54581
 • Mărime fișier: 12,7 MB
 • Caracteristici suplimentare: da
 • Țara dezvoltatorului: Coreea de Sud
 • Ultima actualizare: Aprilie 2023
 • Ad-acceptate ?: da
 • Versiune Premium ?: da

Unul dintre cele mai bune lucruri despre această aplicație este faptul că vă spune Tot trebuie să acceseze dispozitivul dvs. înainte de al instala. Odată cu mișcarea recentă către mai multă transparență în modul în care serviciile folosesc datele dvs., AhnLab era deja înaintea jocului. Și, într-adevăr, multe aplicații similare obțin aceste permisiuni fără să le ceară în față sau la fel de evident.

Acestea fiind spuse, V3 Mobile Security necesită destul de mult acces. Va trebui să fiți de acord să îi dați permisiuni pentru administratorul dispozitivului, istoricul dispozitivelor și aplicațiilor, contacte, SMS, telefon, cameră, locație, ID de dispozitiv și informații despre apel, senzor de amprentă (dacă aveți una), să atrageți alte aplicații (ecran suprapunere), acces la notificări, achiziții în aplicație și informații despre cont. Cele 13 permisiuni pe care trebuie să le acordați, ceea ce este efectiv fiecare secțiune importantă a sistemului de operare al telefonului.

Imediat după descărcare, puteți efectua o scanare malware. Aplicația va ajuta la prevenirea fumării, va adăuga protecții de confidențialitate pentru aplicații și fișiere și are un optimizator de memorie. În afara acestui lucru, V3 Mobile Security include un scaner URL pentru a testa link-uri suspecte, scaner de coduri QR, consilier de confidențialitate (verifică ce permisiuni are fiecare aplicație pe dispozitivul dvs.), curățător de confidențialitate, galerie ascunsă (pentru fotografii secrete), blocare de apeluri, rapel ( pentru a restabili o anumită putere de procesare prin ștergerea proceselor nedorite), Blocarea aplicațiilor, Nu deranjați (reduce apelurile, notificările, alarmele pe o programare) și un raport săptămânal pentru activitate.  

v3 securitate mobilă antivirus android

Deci, ce vei plăti pentru aceste funcții? Nimic. AhnLab oferă toate acestea gratuit. Cu toate acestea, aplicația este acceptată de anunțuri, astfel încât opțiunile plătite sunt doar pentru a scăpa de reclame.

Iată ce oferă AhnLab pentru aplicația lor:

Cost: 0,99 USD (lunar) sau 1,49 USD (o singură dată, 30 de zile)

Metoda de încărcare: Abonament – lunar sau unic

Costul merită? Poate nu. Aceasta este una dintre cele mai bine plătite aplicații, dar este posibil să nu fie nevoie să plătiți pentru asta. Anunțurile sunt aproape inexistente, în timp ce aplicația oferă o experiență de calitate gratuită.

Chiar am nevoie de un antivirus Android?

Răspunsul simplu aici este da. Dar este un pic mai complicat de atât.

Android este doar Mai ales sigur

Deși dispozitivele Android sunt mult mai predispuse la a primi viruși decât dispozitivele iOS, cele două sisteme de operare sunt construite în mod similar. Modul în care funcționează atât Android cât și iOS face mai dificil pentru un virus să efectueze ceva de fapt pe dispozitivul dvs. odată acolo. La fel ca iOS, Android se bazează pe nucleul Linux și folosește un proces cunoscut sub numele de sandboxing pentru a vă proteja securitatea sistemului..

Cu sandboxing, fiecărei aplicații i se atribuie locul propriu pe hard disk-ul dispozitivului și nu poate interacționa cu alte aplicații fără permisiunile necesare. De fapt, fiecare aplicație pe care o instalați trebuie să ceară permisiunea de a face aproape orice. Acesta este motivul pentru care veți găsi că după instalarea unei aplicații pe Android, este posibil să solicitați permisiunea de a accesa alte părți ale telefonului dvs., cum ar fi camera foto sau lista de contacte..

Sandboxingul face ca Android să fie în mod mai sigur decât Windows, de exemplu, dar nu eliberează sistemul de operare de viruși sau hacking. La fel ca în cazul Windows, hackerii tind să favorizeze Android din cauza câți utilizatori există, astfel încât hackerii tind să lucreze cu sârguință pentru a găsi modalități în jurul măsurilor de securitate. Ca atare, există foarte mulți viruși care pot ataca un dispozitiv Android, fie prin infectarea unei singure aplicații și obținerea permisiunilor, fie prin găsirea unor modalități în jurul metodei sandboxing-ului..

(FYI: dispozitivele Apple folosesc și sandboxing, ceea ce nu este impermeabil, așa cum a fost găsit de mulți dezvoltatori de aplicații și cercetători de securitate.)

Așadar, în timp ce design-ul de bază al Android-ului dvs. va împiedica virusurile să fie eficiente într-o anumită măsură, numărul mare de utilizatori Android, împreună cu lacune de securitate existente, fac din software-ul antivirus pentru dispozitivul dvs. Android o adevărată necesitate.

S-ar putea să vă placă, de asemenea, Antivirus Cele mai bune programe gratuite de eliminare, detectare și scanare a rootkit-ului Antivirus10 gratuit instrumente de eliminare a virușilor și a malware-ului Antivirus8 Tipuri comune de malware explicate în limba engleză simplăAntivirusCum să scanați un site web pentru malware și remedierea site-urilor hacked

About the author

Comments

 1. limba română:

  Dispozitivele Android sunt acum cele mai utilizate smartphone-uri și tablete de către majoritatea consumatorilor în aceste zile. Începând cu 2023, sistemul de operare Android a reprezentat peste 85% din toate dispozitivele mobile. Cu toate acestea, popularitatea lor vine cu un risc mai mare de a primi viruși decât dispozitivele Apple iOS. Acest lucru nu înseamnă că dispozitivele Android sunt mai rele decât cele ale Apple, ci doar că trebuie să luați precauții suplimentare pentru a vă proteja dispozitivele cu o aplicație antivirus solidă. Există multe opțiuni gratuite și plătite disponibile în magazinul Google Play, dar puteți lua în considerare și o opțiune antivirus multi-dispozitiv, care acoperă toate dispozitivele pe care le aveți. Companii de securitate software precum Panda Security și Bitdefender oferă astfel de abonamente, care includ și o aplicație antivirus Android. În cele din urmă, este important să vă protejați dispozitivele Android pentru a preveni pierderile de date sau de confidențialitate.

Comments are closed.