Cele mai bune firewall-uri gratuite pentru 2023

Cele mai bune firewall-uri gratuite

Dacă aveți un router wifi, este posibil să aveți deja o măsură de protecție împotriva intruziunii, sub forma unui firewall hardware încorporat. În plus, este posibil să aveți un firewall software încorporat în sistemul dvs. de operare, cum ar fi Windows Defender pentru utilizatorii Windows. Conform raportului AV Test Security 2023/2023, Windows este de departe cel mai atacat sistem de operare, astfel încât protecția încorporată are sens.

Cu toate acestea, aceste firewall-uri nu sunt perfecte și s-ar putea să fiți nevoit de o protecție suplimentară. Și nu ar trebui să fie preocupați doar utilizatorii Windows. Niciun sistem de operare nu este imun la atac, așa că nimeni nu ar trebui să fie plâng de vulnerabilitatea dispozitivelor lor conectate la internet.

BACSIS: Un software antivirus bun va include un firewall ca parte a unei game mai largi de caracteristici de securitate. Aruncați o privire la topurile noastre cu cel mai bun antivirus general și cel mai bun software antivirus pentru Mac.

Instalarea software-ului antivirus, precum și a unui firewall suplimentar, sunt cele mai bune șanse de a vă păstra echipamentul fără malware. Din fericire, nu trebuie să spargeți banca atunci când vine vorba de un software terț sau chiar să plătiți un ban. Vom acoperi fiecare firewall în detaliu, dar dacă căutați doar o listă rapidă, acestea sunt cele mai bune firewall-uri gratuite:

 1.  Sophos XG Firewall Home Edition
 2.  Firewall ZoneAlarm Free
 3.  AVS Firewall
 4.  Avast antivirus gratuit
 5.  Firewall gratuit Comodo
 6.  TinyWall
 7.  Firewall avanpost
 8.  GlassWire
 9.  Privatefirewall
 10. Acasă OpenDNS

Următoarele secțiuni vor explica ce are de oferit fiecare dintre acestea:

Cele mai bune firewall-uri gratuite din 2023

Nu trebuie să plătiți pentru un firewall de cea mai bună calitate, deoarece unele dintre cele mai importante companii de securitate cibernetică produc software gratuit care vă va proteja computerul.

Iată lista noastră cu cele mai bune firewall-uri gratuite pentru 2023:

1. Sophos XG Firewall Home Edition

Sophos XG FirewallSophos este o vedetă în creștere în industria cibersecurității și software-ul său excelent de protecție a afacerilor este disponibil și pentru uz casnic. Acest sistem de securitate este neobișnuit avansat în comparație cu software-ul standard pentru firewall. Nu este doar un sistem de securitate computer, ci un sistem de securitate de rețea.

Având în vedere că acum majoritatea caselor rulează rețele wifi multi-utilizatori, abordarea Sophos pentru acoperirea cibersecurității în casă este un concept care a rămas mult timp. În esență, obțineți toate controalele de protecție a sistemului pe care le-ați face pentru o afacere, dar pentru rețeaua de domiciliu.

Acestea fiind spuse, există o cerință majoră de infrastructură a acestui firewall gratuit care vă poate scoate din funcțiune. Sophos XG are propriul sistem de operare (OS) și atunci când îl instalați pe un computer, șterge sistemul de operare existent și software-ul instalat pe dispozitivul respectiv. Nici nu veți putea reinstala software-ul compatibil cu Windows odată ce funcționează Sophos XG OS. Calculatorul gazdă trebuie să aibă patru nuclee și 6 GB RAM.

Dacă aveți un computer de rezervă, atunci această opțiune pentru firewall este cu ani-lumină înaintea concurenței. Include anti-malware și vă oferă securitate web, confidențialitate pentru conexiuni și filtrare URL. În cadrul rețelei, obțineți controlul aplicației, un sistem de prevenire a intruziunilor (IPS) și caracteristici de modelare a traficului. Consola include un tablou de bord de monitorizare și raportare, care oferă toate facilitățile de gestionare a sistemului de care companiile mari se bucură în rețelele lor.

  Am testat 21 de aplicații antivirus Android și am constatat aceste vulnerabilități grave

Descărcați Sophos XG Firewall Home Edition

2. Firewall ZoneAlarm Free

Logo ZoneAlarmFirewall ZoneAlarm Free instalează pe Windows 7, 8, 9 și 10. Acest sistem are câteva elemente extraordinare, ceea ce îl face o alegere bună pentru rețelele wifi casnice și laptopurile care se conectează la internet în locuri publice. Tot ce trebuie să îl instalați este o conexiune la internet pentru descărcare și o adresă de e-mail pentru activare.

Firewall-ul include un „mod sigur” care vă protejează conexiunile împotriva hackerilor, include servicii de protecție a identității și blochează programele malware. Dacă sunteți în SUA, puteți apela compania pentru ajutor de recuperare a victimei în cazul furtului de identitate.

Software-ul va adăuga un strat suplimentar de protecție la conexiunile dvs. atunci când vă conectați la hotspot-urile wifi publice și evaluează securitatea rețelei dvs. wifi de acasă pentru a îmbunătăți protecția împotriva atacurilor. Se actualizează automat, astfel încât să beneficiați de o bază de date actualizată pentru protecția împotriva amenințărilor.

Descărcați firewallul gratuit ZoneAlarm

3. AVS Firewall

AVS FirewallBrandul AVS este deținut de Online Media Technologies Ltd. Cu toate acestea, compania nu face software-ul de firewall ușor de găsit pe site-ul său web. În mod alternativ, îl puteți descărca de pe Tucows sau Softpedia printre alte site-uri de distribuție de software gratuit. Acest firewall rulează pe toate versiunile de Windows de la XP la Windows 10.

Firewall-ul va bloca cererile de conectare primite și include alte măsuri de securitate. Acestea includ posibilitatea de a selecta ce aplicații de pe computerul dvs. au voie să se conecteze la internet și o caracteristică la nivel de securitate. Software-ul monitorizează activitatea din registru și blochează modificările. Aceasta este o măsură de protecție foarte importantă împotriva viermilor și a malware-urilor persistente.

AVS Firewall asigură protecție la navigare, precum și securitate a sistemului. Aceste măsuri includ un blocant de reclame și ferestre de tip pop-up și controale parentale. Puteți aloca limite de utilizare pentru lățimea de bandă dispozitivelor, aplicațiilor sau programelor.

Descărcați AVS Firewall

4. Avast antivirus gratuit

Logo AvastAvast este un jucător important pe piața antivirus și pachetele sale software AV includ firewall-uri. Compania produce un pachet antivirus gratuit care va oferi computerului dumneavoastră acasă o protecție completă împotriva atacurilor cibernetice. Acest software rulează pe Windows, MacOS și Android.

Modulul antivirus al acestui pachet include actualizări live pentru baza de date a amenințărilor, care vă oferă o acoperire instantanee când compania descoperă un nou virus. De asemenea, software-ul creează un mediu Sandbox pe computer. Acest lucru este util dacă doriți să descărcați software nou din surse de încredere, deoarece puteți încerca noua dvs. utilitate fără riscul de a elibera viruși ascunși pe computer.

Securitatea Wi-Fi în acest pachet monitorizează detectarea intrusilor și a deficiențelor rețelei, iar protecția online include un blocator de parole și detectarea de site-uri false care protejează împotriva deturnării DNS.

Descarcă Avast Free Antivirus 

5. Firewall gratuit Comodo

Logo ComodoComodo este o casă software premiată de cibersecuritate, care produce un firewall pentru toate versiunile de Windows de la XP până la Windows 10. Firewall-ul plătit are o alternativă gratuită, care susține compania că este primul firewall gratuit din lume.

  Cele mai bune aplicații antivirus gratuite și plătite pentru dispozitivele bazate pe Android și Android

Pe lângă blocarea conexiunilor primite, acest pachet software va monitoriza computerul pentru amenințările în curs, cu o bază de date amenințată actualizată constant. Monitorul vă avertizează în timp real cu privire la riscurile detectate. Obțineți un mediu Sandbox pentru orice software nou pe care îl descărcați pentru a vă proteja de virușii ascunși. Sistemul folosește AI pentru a construi un profil de comportament normal de operare pe computer, astfel încât să poată bloca activitatea suspectă. Puteți alege să blocați anumite aplicații de la accesul la internet în timp ce software-ul monitorizează tot traficul aferent, precum și datele de intrare.

Alte caracteristici includ un utilitar de curățare a browserului și un mod de jocuri pentru a permite aplicațiilor interactive să funcționeze pe internet.

Descarcă Comodo Free Firewall

6. TinyWall

Logo TinyWall

Dezvoltatorul TinyWall, Károly Pados, a venit cu ideea inteligentă de a produce un accesoriu pentru firewall-ul autohton Windows, Windows Defender. Deci, în mod surprinzător, acest utilitar este disponibil doar pentru Windows.

Etosul din spatele dezvoltării TinyWall este că acesta ar trebui să fie discret. Programul rulează tot timpul și se afișează ca o pictogramă în tava de sistem. Faceți clic pe pictogramă pentru a vizualiza meniul pop-up al sistemului. Aceasta înseamnă că informațiile despre amenințări sunt disponibile la cerere. Ideea bună este că nu veți obține computerul înghețat de o suprapunere atunci când vă aflați în mijlocul a ceva. Cu toate acestea, pe dezavantaj, alertele de amenințare sunt ușor de ignorat, ceea ce reprezintă un risc.

Fiind o utilitate gratuită, destinată a fi ușoară (necesită doar 1 MB de spațiu pe hard disk), acest firewall nu are multe funcții. Puteți afișa lista albă pentru a împiedica blocarea programelor dvs. importante, dar este vorba despre asta.

Descărcați TinyWall

7. Firewall avanpost

Sigla Firewall outpost

Producătorul Outpost, Agnitum Ltd, a fost vândut către Yandex, Google-ul rus, în 2023 și, la acel moment, și-a închis propriul site web. Nu mai puteți obține acest firewall direct de la companie, dar este disponibil de pe site-urile de distribuție software, cum ar fi Filehippo și Softonic.

V-ar putea să vă întrebați de ce un firewall aparent abandonat se află pe această listă. Este aici pentru că merită să fie. Agnitum și-a acordat licența firewall-ului către alte companii de securitate, așa că acesta este de fapt firewall-ul pe care îl obțineți de la alți furnizori mari de cibersecuritate, inclusiv Sophos. Deși Outpost Firewall Pro plătit nu mai este acceptat, firewall-ul gratuit continuă să fie puternic.

Caracteristicile acestui utilitar excelent de securitate includ listarea în format automat a unui software binecunoscut, un modul anti-scurgere care blochează mesaje suspecte de ieșire, blocarea fișierelor și a folderului, precum și un blocant de anunțuri și ferestre popup pentru navigatori web.

Descarcă Firewall Outpost

8. GlassWire

Sigla GlassWire

GlassWire este un software de monitorizare a rețelei, precum și un firewall și este gratuit de utilizat. Acest pachet se instalează pe Windows 7, 8 și 10. Deși acest software ar fi ideal pentru o rețea de afaceri mici, este comercializat și pentru uz casnic. Firewallul poate fi configurat cu mai multe profiluri, astfel încât să se comporte diferit în fiecare scenariu dat. De exemplu, puteți avea o setare a rețelei de domiciliu și un profil wifi public.

Pe lângă blocarea conexiunilor primite, suita vă permite să monitorizați utilizarea lățimii de bandă, accelerarea unor aplicații pentru a face mai largă lățime de bandă disponibilă pentru aplicațiile cheie. Funcțiile de gestionare a traficului se duc la numărul de port, program și proces.

  8 распространенных типов вредоносных программ, изложенных простым языком

Monitorul este mereu pornit și urmărește toată activitatea pe computerul dvs., căutând orice lucru suspect. La fel ca TinyWall, funcțiile firewall ale GlassWire sunt de fapt doar o interfață de administrare a Windows Defender nativ.

Descărcați GlassWire

9. Privatefirewall

PrivatefirewallPrivatefirewall este un produs al confidențialității. Produsul caracteristic al companiei este ThreatSentry, un sistem de securitate conceput pentru rețelele de afaceri. Compania nu mai este atât de interesată de Privatefirewall și nici nu menționează produsul pe propriul său site web. Cu toate acestea, îl puteți descărca gratuit de la distribuitori de software, precum CNet și Softpedia. Programul va rula pe Windows de la XP până la 8.1 – nu există o versiune pentru Windows 10.

Pe lângă faptul că este un firewall, această utilitate este un sistem de detectare a intruziunilor bazat pe gazdă. Acesta examinează fișierele jurnal de pe computer pentru a căuta evenimente îngrijorătoare. De asemenea, va proteja acele fișiere de jurnal împotriva modificărilor sau ștergerii neautorizate, care este un truc care acoperă traseul pe care îl folosește un malware.

Caracteristicile obișnuite ale firewall-ului din această suită includ funcții de listare albă și listare neagră, precum și controale de confidențialitate a conținutului, cum ar fi închiderea copiilor text și monitorizarea clipboard-urilor. Interfața pentru firewall este un meniu contextual pop-activ pe care îl activați dând clic dreapta pe pictograma programului din tava de sistem.

Instrumentul va monitoriza, de asemenea, activitatea de e-mail, va dezactiva încărcarea site-urilor infectate sau interzise și va bloca activitatea pe internet de la o adresă specificată.

Descărcați Privatefirewall

10. Acasă OpenDNS

Logo OpenDNS

OpenDNS este un sistem de securitate a rețelelor de afaceri care are și o ediție gratuită pentru acasă. Acest firewall acoperă toate dispozitivele active pe internet din casa ta, inclusiv DVR-urile și televizoarele inteligente, computerele, tabletele și smartphone-urile. Este o alegere excelentă pentru familii, deoarece include controale parentale.

Acest sistem este bazat pe cloud, deci nu trebuie să instalați niciun software. În schimb, serviciul schimbă setările routerului dvs. pentru a canaliza tot traficul dvs. de internet prin serverul OpenDNS. Aceasta este ceea ce industria numește un „serviciu de vârf” și vă va proteja și de alte acțiuni ale hackerilor, precum atacurile DDoS.

Înscrie-te la OpenDNS Home

Am nevoie de un firewall terț?

Întreprinderile instalează religios firewall-uri pentru a-și proteja resursele de atac (a se vedea cele mai bune firewall-uri pentru aplicații web), dar publicul general a devenit mai puțin interesat de această formă de protecție. Un motiv important pentru această neplăcere este că protecția este adesea încorporată dispozitivelor.

La domiciliu, routerele wifi oferă protecție împotriva atacului de pe internet sub forma unui firewall hardware. Cu toate acestea, apariția troienilor înseamnă că acest bloc de solicitare a conexiunii primite nu mai este suficient; Troienii vor deschide conexiuni de ieșire înapoi la bază și vor invita la alți viruși.

Sistemele de operare populare vin adesea cu firewall-ul propriu, cum ar fi Windows Defender în versiunile mai noi de Windows. Cu toate acestea, acesta este un firewall rudimentar care ar putea face cu mult mai multe opțiuni, pe care le obțineți cu firewall-uri terțe.

Rețineți că, dacă aveți firewall-uri încorporate pe routerul sau sistemul dvs. de operare, trebuie să vă asigurați că sunt activate. Un firewall dezactivat este la fel de inutil ca să nu ai unul deloc.

Imagine: Firewall grafic de la Pixabay. Domeniu public.

S-ar putea să vă placă și AntivirusFake antivirus – ce este, ce face și cum să atenuați amenința

About the author

Comments

 1. a dvs. ar avea nevoie. În general, Sophos XG Firewall Home Edition este o opțiune excelentă pentru cei care doresc o protecție avansată a rețelei de acasă, dar trebuie să fie pregătiți să investească într-un computer dedicat pentru a-l rula.

  În plus, este important să rețineți că niciun firewall nu este perfect și că este întotdeauna recomandat să aveți o protecție suplimentară, cum ar fi un software antivirus bun. În cele din urmă, alegerea unui firewall depinde de nevoile și preferințele individuale, dar această listă cu cele mai bune firewall-uri gratuite poate fi un punct de pornire util.

 2. a dvs. ar avea nevoie. În general, Sophos XG Firewall Home Edition este o alegere excelentă pentru utilizatorii avansați care doresc o protecție puternică și o gamă largă de caracteristici de securitate pentru rețeaua lor de domiciliu.

  Comentariu: Este important să ne protejăm dispozitivele conectate la internet împotriva atacurilor cibernetice. Firewall-urile încorporate în router-ul wifi sau sistemul de operare pot oferi o anumită măsură de protecție, dar nu sunt perfecte. Este recomandat să instalăm un software antivirus bun care include un firewall ca parte a caracteristicilor de securitate. Lista cu cele mai bune firewall-uri gratuite din 2023 poate fi utilă pentru a alege o opțiune potrivită pentru nevoile noastre. Sophos XG Firewall Home Edition este o alegere excelentă pentru utilizatorii avansați care doresc o protecție puternică și o gamă largă de caracteristici de securitate pentru rețeaua lor de domiciliu.

 3. a dvs. ar avea nevoie. În general, Sophos XG Firewall Home Edition este o alegere excelentă pentru utilizatorii avansați care doresc o protecție puternică și o gamă largă de caracteristici de securitate pentru rețeaua lor de domiciliu.

  Comentariu: Este important să ne protejăm dispozitivele conectate la internet împotriva atacurilor cibernetice, iar un firewall este o măsură importantă de protecție. Este bine de știut că majoritatea routerelor wifi au deja un firewall hardware încorporat, iar unele sisteme de operare, cum ar fi Windows, au și un firewall software încorporat. Cu toate acestea, aceste firewall-uri nu sunt perfecte și este posibil să fie nevoie de o protecție suplimentară. Există multe opțiuni de firewall-uri gratuite, iar Sophos XG Firewall Home Edition este o alegere excelentă pentru utilizatorii avansați. Este important să ne protejăm dispozitivele și să fim conștienți de vulnerabilitățile acestora.

 4. a dvs. ar avea nevoie. În general, Sophos XG Firewall Home Edition este o opțiune excelentă pentru cei care doresc o protecție avansată a rețelei de acasă, dar trebuie să fie pregătiți să investească într-un computer dedicat pentru a-l rula.

  În plus, este important să rețineți că niciun firewall nu este perfect și că este întotdeauna recomandat să aveți o protecție suplimentară, cum ar fi un software antivirus bun. În cele din urmă, alegerea unui firewall depinde de nevoile și preferințele individuale, dar lista noastră cu cele mai bune firewall-uri gratuite poate fi un punct de pornire util.

Comments are closed.