Да ли је бесплатни антивирусни софтвер довољан?

За многе људе, одлучивање између конкурентских производа у било којој области може бити тешко захваљујући великој количини избора и утицају маркетиншких буџета..

Зато ће многи од нас покушати да антивирусне програме процењују на генерички начин, на основу како оцењујемо друге, нетехничке предмете.

Овом методом теже се поклонити једном главном питању које се појављује на почетку поступка - одлуци да ли да кренем са бесплатним програмом или премиум антивирусним решењем.

Који је тачан одговор, много тога зависи од тога ко поставља питање.

Фрее-Антивирус

Ако изаберете бесплатан антивирусни програм или један који морате да платите?

Пре неколико година рекао бих да је ово питање подложно: добијате оно што плаћате, а бесплатни антивирусни програми нису били вредни много разматрања.

Наравно, неки су били у реду, али они који су склони паковању у досадне траке са алаткама, користе збуњујуће интерфејсе или покушавају да надограде сваку прилику.

Сада су ствари нешто другачије.

И бесплатни и плаћени антивирусни програми кретали су се с временом, први понекад нуде боље корисничко искуство, а други додају све више функција. С

о, за шта да идем?

Мислим да је прво што треба размотрити код бесплатних варијанти антивирусних програма ко их снабдева.

Нека решења о нула трошковима потичу од великих имена и нуде конкурентне резултате, понекад паралелно с браћом већим трошковима.

Они вам могу представљати изузетну вредност и не треба их одбацити, посебно нико ко нема довољно средстава или не користи машину критичну за мисију.

Постоје одређена разматрања при одабиру силаска тим путем, од којих је главни начин на који добављач зарађује свој новац.

Признајмо, ниједан посао није добротворна организација, тако да ако не плаћате неки производ, велике су шансе да сте производ, било у смислу да будете мета за продају, било кроз вредност личних података које предате. компанији.

Постоји и могућност да уколико не плаћају компанију не могу да пруже исти ниво подршке који може да пружи финансирани добављач софтвера.

О томе би дефинитивно требало размишљати, посебно ако нисте претерано техничке природе. Т

кокош постоје питања око природе самог софтвера - нека је опен соурце који могу, али не морају бити бесплатни.

Такав је софтвер на неки начин изврстан, јер омогућава било којој заинтересованој страни да прегледа код, предложи промене или чак промени код за сопствену инсталацију.

Трицки за типичног кућног корисника, али за неке примамљив.

Што нас доводи до последње тачке: једноставности употребе.

Иако је сигурно тачно да је већина бесплатних програма недавно побољшала игру у погледу њихових интерфејса, неки могу и даље да збуњују не-техничке кориснике да се разгледају или конфигуришу на начин на који би желели.

С обзиром да би коришћење сигурносног софтвера требало да буде беспрекорно искуство - прилагођено кориснику, а да не спомињемо и сигурно - за неке то може бити проблем.

Које користи можете добити плаћањем антивирусне заштите?

Рекла бих да је кључна корист коју сте добили заузврат за предају тешко зарађеног новца била одговорност.

Ако плаћате компанију за испоруку вашег безбедносног софтвера, очекујете и право да претпоставите да ће они бринути о вама, помоћи вам у вези са било којим проблемима у вези са инсталирањем и бити доступни за пружање савета ако вам икада затреба.

У идеалном случају, желите да се та подршка добије лако у свако доба дана и, по могућности, бесплатно.

Такву услугу је обично тешко пронаћи када користите бесплатан софтвер.

Такође бисте требали очекивати далеко више функција које бисте добили у бесплатном програму - тј. Могућност скенирања улазних и одлазних порука е-поште, фиревалл, анти-шпијунски софтвер итд..

Компаније које пружају плаћене антивирусне програме свесне су конкуренције са којом се суочавају од бесплатних алтернатива и настављају са додавањем функција за одржавање своје конкурентске предности.

Са друге стране, бесплатни програми немају средства да би могли да додају додатне функције.

Уз то, ионако се често користе као пролаз до сопствених плаћених програма програмера.

Можда ће вам се свидети и антивирус АнтивирусФаке - шта је, шта ради и како умањити претњуАнтивирус. Треба ли покренути додатне безбедносне програме ако већ имате инсталиран антивирус? Антивирус10 бесплатни алати за уклањање вируса и злонамјерног софтвераАнтивирус8 Уобичајене врсте злонамерног софтвера објашњене на обичном енглеском

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 − = 37

Adblock
detector