Date statistice și fapte Ransomware 2017-2019

* Acest articol este actualizat în mod regulat cu cele mai recente statistici ransomware pentru 2017 - 2019. Am compilat peste 40 de date, cifre și tendințe de ransomware, împreună cu o completare a predicțiilor din partea experților din industrie în partea de jos a articolului..

Ransomware. La un moment dat doar un cuvânt cheie, ransomware-ul este acum o amenințare prea reală pentru întreprinderile, guvernele și persoanele din întreaga lume. Problema cu ransomware-ul este de două ori.

În primul rând, ransomware este conceput pentru a cripta complet sistemul de fișiere al unei victime, ceea ce poate provoca o pierdere ireversibilă a datelor. În al doilea rând, un număr din ce în ce mai mare de cybercriminali folosesc ransomware pentru a extrage bani din victime. Unele sondaje au arătat că pierderile de ransomware pentru întreprinderi pot fi în medie de 2.500 de dolari pentru fiecare incident, întreprinderile dispuse să acopere o valoare mai mare de aproape un milion de dolari pentru a le decripta datele în unele cazuri..

Amenințarea crește doar, după cum constată unele rapoarte. Grupul Beazley, de exemplu, a constatat că întreprinderile mici și mijlocii aveau cel mai mare risc. Cea mai mare răscumpărare pe care compania a plătit-o pentru clienții săi în 2018 a fost de peste 930.000 de dolari.

ransomware STATS 2019Sursa: Beazley Group

Toate acestea sunt o dovadă pozitivă că ransomware-ul continuă să fie o acțiune extrem de profitabilă pentru criminalitatea cibernetică, atacatorii împotriva tuturor surselor (întreprinderi, guverne și persoane fizice) cerând acum aproximativ 13.000 de dolari pe atac..

Pentru a avea o idee mai bună despre cum arată peisajul ransomware, am adunat câteva dintre cele mai interesante fapte și statistici din 2017 pentru a prezenta care evidențiază această problemă de securitate continuă..

Vezi si: Statisticile privind securitatea cibernetică și criminalitatea criminalității

Când pierderea de date satisface dolari

Având în vedere că întregul ransomware este de a extrage bani de la victime, valorile pierderilor totale sunt adesea cele mai multe persoane care le pasă. În 2017 și 2018, un număr din ce în ce mai mare de companii, guverne și persoane fizice s-au confruntat cu pierderi uriașe datorită ransomware-ului. Deja vedem deja pierderi uriașe pentru instituții în 2019.

Cel mai mare producător de știri pentru 2019, de fapt, este guvernul orașului Baltimore. În mai 2019, sistemul informatic al orașului a fost lovit de o infecție cu ransomware, care a menținut guvernul orașului de peste o lună. Estimările au dus la recuperarea costurilor la peste 18 milioane de dolari, deși ciberneticul din spatele ransomware-ului a cerut doar 76.000 USD în valoare de Bitcoin. Se pare că atacul a afectat producția de vaccinuri, bancomatele, aeroporturile și spitalele.

Cu doar un an mai devreme, guvernul orașului Atlanta a cheltuit peste 17 milioane de dolari pentru a se recupera dintr-un atac ransomware care a cerut 52.000 de dolari în Bitcoin.

Deși mulți au ales să nu plătească costul pentru ransomware (și, într-adevăr, majoritatea profesioniștilor din domeniul securității spun că oricum plata este o idee proastă), cei care plătesc deseori găsesc că fișierele lor rămân criptate. La urma urmei, plasarea încrederii în bunele haruri ale infractorilor duce adesea la dezamăgire.

Și mai rău, majoritatea creatorilor de ransomware cer plata în criptomonede scumpe, în principal Bitcoin.

ransomware fapte 2019Sursa: Symantec

Conform tendințelor actuale, este posibil ca valorile pierderilor pentru 2018 să depășească ceea ce am văzut în ultimii ani. Cu toate acestea, infractorii cibernetici nu numai că au plecat cu mai mulți bani din ransomware în ultimii ani, dar au provocat și mai multe daune decât oricând înainte.

Acestea fiind spuse, Symantec a constatat că numărul total de incidente ransomware este în scădere. Potrivit companiei de cibersecuritate, infecțiile cu ransomware înregistrate au scăzut cu 20 la sută în 2018 față de anul precedent.

 • Potrivit Cybersecurity Ventures, pagubele ransomware-ului ar fi trebuit să depășească 8 miliarde de dolari în 2018 (Sursă: Proiecte de securitate cibernetică)
 • Guvernul din Baltimore City a fost lovit de un atac masiv de ransomware în 2019, care l-a lăsat criptat timp de peste o lună, cu o valoare a pierderii de peste 18 milioane de dolari. (Sursa: Baltimore Sun)
 • Capitala orașului New York a fost lovită de un atac ransomware în 2019, care a luat offline mai multe servicii cheie. (Sursa: CNET)
 • Ransomware-ul Ryuk este responsabil pentru creșterea mare a costurilor de plată a ransomware-ului. Ryuk solicită, în medie, 288.000 de dolari pe incident, comparativ cu aproximativ 10.000 de dolari solicitați de alte ransomware. (Sursa: Coveware)
 • Ransomware-ul Ryuk este folosit în principal pentru a viza companii mari și organizații cu o medie de 254 de angajați. (Sursa: Coveware)
 • Orașul Riviera Beach din Florida a plătit o răscumpărare de 600.000 USD în iunie 2019 pentru a recupera fișierele în urma unui atac de ransomware. (Sursa: CBS News)
 • Mai mulți furnizori de servicii medicale au fost afectați de ransomware la începutul anului 2019 și au plătit răscumpărarea pentru a prelua fișiere. Unul a plătit 75.000 USD pentru a recupera fișierele criptate. (Sursa: Securitatea IT pentru sănătate)
 • Timpul de oprire Ransomware costă organizațiile mai mult de 64.000 USD. (Sursa: Coveware)
 • Ransomware costă întreprinderile mai mult de 75 de miliarde de dolari pe an. (Sursă: Datto)
 • FBI sugerează că plățile ransomware sunt de aproximativ 1 miliard de dolari. (Sursa: Datto)
 • Întreprinderile au pierdut în jur de 8.500 de dolari pe oră din cauza timpului de oprire indus de ransomware. (Sursă: Govtech)
 • Infecțiile cu ransomware-ul Enterprise au crescut cu 12% în 2018. (Sursa: Symantec)
 • De asemenea, Symantec a descoperit că întreprinderile au reprezentat 81 la sută din toate atacurile ransomware în 2018. (Sursa: Symantec)
 • O zecime din întreprinderile care au raportat au declarat că cererea lor de răscumpărare este de 5.000 USD sau mai mult. (Sursă: Datto)
 • Aproape 40 la sută dintre victimele ransomware-ului au plătit răscumpărarea. (Sursă: Malwarebytes)
 • Peste jumătate din respondenții la sondaj (55 la sută) au spus că ar fi dispuși să plătească răscumpărarea pentru a recăpăta accesul la fotografiile digitale de familie. Treizeci și nouă la sută dintre respondenți fără copii au spus același lucru. (Sursă: IBM)
 • Un studiu IBM a menționat că un sfert dintre directorii de afaceri ar fi dispuși să plătească între 20.000 și 50.000 USD pentru a recâștiga accesul la datele criptate. (Sursă: IBM)
 • FedEx a atribuit o pierdere de 300 de milioane de dolari în raportul său de câștiguri din primul trimestru 2017 atacului NotPetya ransomware. Se pare că compania nu deținea asigurare de cibersecuritate. (Sursă: Reuters)
 • Pierderile NotPeyta ar putea depăși 1 miliard de dolari. (Sursă: eWeek)
 • După ce a fost lovit de ransomware-ul SamSam în martie 2018, Atlanta, Georgia, a cheltuit peste 5 milioane de dolari pentru a-și reconstrui rețeaua de calculatoare, inclusiv cheltuind aproape 3 milioane de dolari angajând consultanți de urgență și manageri de criză. (Sursa: Statescoop)
 • Un district școlar din Massachusetts a plătit 10.000 USD în Bitcoin după un atac de ransomware din aprilie 2018. (Sursa: Cyberscoop)
 • Cererea medie de ransomware în 2017 a reprezentat jumătate din ceea ce a fost în 2016, trecând de la peste 1.000 USD în medie la 522 dolari. Acest lucru marchează un potențial accent nou pe ținte de cibernetici cu o valoare mai mare. (Sursa: Symantec)
 • 96% din organizațiile care au plătit răscumpărarea au primit un instrument de decriptare din partea hackerilor. (Sursa: Coveware)
 • Cu toate acestea, succesul de decriptare depinde de tipul de ransomware. Variantele Dharma erau adesea fiabile după plata răscumpărării, în comparație cu GrandGrab TOR, care aproape întotdeauna a livrat un instrument de decriptare reușit după ce a fost plătită răscumpărarea. (Sursa: Coveware)
 • Bitcoin a fost principala metodă de plată pentru ransomware. Aproximativ 98 la sută din plățile cu ransomware au fost efectuate în Bitcoin. (Sursa: Coveware)

statistici ransomware 2019Sursa: Acoperiri

Ransomware-ul continuă să crească, lovind cu greu consumatorii și întreprinderile

Adevărul greu despre ransomware este că cunoașterea mai mult despre amenințare nu se traduce cu ușurință la un impact scăzut. FedEx este un bun exemplu în acest sens. În ciuda cunoașterii amenințării de ani buni, compania a înregistrat o pierdere de 300 de milioane de dolari din cauza ransomware-ului. Pierderea nu a fost rezultatul plății răscumpărării, ci în primul rând pentru costurile de recuperare a dezastrelor și de imobilizarea sistemului. Lipsa companiei de asigurare cibernetică evidențiază faptul că multe persoane și chiar întreprinderi multinaționale mari încă nu au înțeles pe deplin amenințarea.

În ceea ce privește disponibilitatea pentru ransomware și alte amenințări cibernetice, un sondaj recent efectuat de profesioniștii IT a constatat că cei care lucrează în industria medicală au cel mai probabil să raporteze o lipsă de pregătire pentru un atac. Peste 50 la sută au considerat că industria lor pur și simplu nu este pregătită să facă față amenințării.

Kaspersky

Sursa: Kaspersky

Cu toate acestea, pe măsură ce apar mai multe rapoarte, este clar că ransomware-ul este acum mijlocul preferat de alegere pentru cibernetici. Pe măsură ce 2018 continuă să progreseze, este probabil să vedem rapoarte ale jucătorilor importanți care indică faptul că creșterea de la an la an a amenințărilor ransomware crește într-un ritm aproape neașteptat.

Acestea fiind spuse, iată câteva dintre modalitățile în care ransomware-ul a lovit puternic și rapid în ultimii doi ani.

 • Potrivit Cryptonite, organizațiile de asistență medicală au înregistrat o creștere de 89 la sută peste an a atacurilor de ransomware în 2017 (Sursă: Cryptonite)
 • Un sondaj IBM Security a constatat că doar 29 la sută dintre întreprinderile mici aveau experiență cu ransomware-ul, ceea ce face ca aceste afaceri să fie mai puțin pregătite pentru amenințare. (Sursă: IBM)
 • Peste 70 la sută dintre părinți au fost cei mai preocupați de pierderea fotografiilor sau videoclipurilor digitale de familie. (Sursă: IBM)
 • Un sondaj datto la 1.100 de profesioniști IT a relevat că peste 90 la sută au avut clienți care au suferit atacuri de ransomware în ultimul an. Patruzeci la sută au avut clienți care au fost supuși la cel puțin șase atacuri de ransomware. (Sursă: Datto)
 • 60 la sută din încărcările utile malware în primul trimestru 2017 au fost răscumpărate. (Sursă: Malwarebytes)
 • Un raport Cisco 2017 afirmă că ransomware-ul crește cu 350 la sută anual. (Sursă: Cisco)
 • Kaspersky observă că, în timp ce ransomware-ul crește, creatorii pot fi din ce în ce mai puțin inovatori. Compania de securitate a declarat că în 2016 existau doar 38 de noi familii de ransomware, comparativ cu 61 în 2016 (Sursă: Kaspersky)
 • Potrivit unui sondaj Kaspersky Lab, 34 la sută dintre întreprinderile lovite cu malware au avut nevoie de o săptămână sau mai mult pentru a recupera accesul complet la datele lor. (Sursă: Kaspersky)
 • Între timp, 36 la sută au plătit răscumpărarea, în timp ce 17 la sută care au plătit nu și-au recuperat datele nici măcar după ce au plătit. (Sursă: Kaspersky)
 • Aproape 1 din 5 e-mailuri din domeniul sănătății au fost frauduloase în 2017 (Sursa: Proofpoint)
 • Compania de securitate cloud Carbon Black a constatat că 90% dintre instituțiile financiare au raportat că sunt vizate de malware în 2017. (Sursa: BetaNews)
 • Proofpoint a detectat, de asemenea, 40 de milioane de atacuri ransomware folosind URL-uri rău intenționate sau atașamente împotriva furnizorilor de servicii medicale în trimestrul 3 2017. (Sursa: Proofpoint)
 • Numărul de noi variante ransomware a crescut în 2017 față de anul precedent, fiind localizate 350 de variante noi. (Sursa: Symantec)

Predicții Ransomware, 2018 și nu numai

Din păcate, ransomware-ul nu merge nicăieri repede. Cybercriminalii au aflat cât de profitabile pot fi criptarea datelor. Există în continuare alte forme de amenințări la adresa securității, în special încălcările de date, dar infractorii care doresc să extragă o bucată ușoară apelează în mod regulat la pachete de ransomware ușor disponibile. Potrivit McAfee, ransomware-ul a crescut cu 56% în ultimele patru trimestre.

Mcafee

Sursa: McAfee

Deci, ce ne putem aștepta în 2019 și nu numai? Iată câteva preziceri.

 • Ransomware-ul Dharma și Ryku și variantele lor sunt acum cea mai populară variantă și vor continua să fie cele mai populare pe tot parcursul anului 2019 (sursa: Coveware)
 • Cybersecurity Ventures prevede că ransomware-ul va costa 6 trilioane de dolari anual până în 2021. (Sursă: Proiecte de securitate cibernetică)
 • McAfee prezice că unele ținte comune ransomware vor scădea. Cu toate acestea, compania sugerează că cybercriminalii vor viza victime mai puțin obișnuite și mai vulnerabile, cum ar fi persoanele cu valori nete mari și dispozitive conectate (IoT). (Sursă: McAfee)
 • Palo Alto Networks prevede o creștere notabilă a ransomware-ului Mac în acest an. (Sursă: Rețele Palo Alto)
 • MIT prezice că companiile de cloud computing vor vedea atacuri crescute împotriva sistemelor lor. (Sursă: Computer săptămânal)

S-ar putea să vă placă și resursele AntivirusCybersecurity: O listă mare de instrumente și ghiduriAntivirusCum să evitați gaurile de securitate comuneAntivirusDoce Linux are nevoie de antivirus? AntivirusBest Free Firewall pentru 2020

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 − = 71

Adblock
detector