Este suficient software-ul antivirus bun?

Pentru mulți oameni, a decide între produsele concurente din orice domeniu poate fi dificilă, datorită volumului mare de alegere și influenței bugetelor de marketing.

Acesta este motivul pentru care mulți dintre noi vom încerca să evalueze programele antivirus într-un mod generic, pe baza modului în care evaluăm alte elemente care nu sunt tehnice.

Această metodă are tendința de a se acorda unei singure întrebări care apare la începutul procesului - decizia de a merge cu un program gratuit sau o soluție antivirus premium.

În ceea ce privește răspunsul corect, depinde mult de cine pune întrebarea.

Antivirus gratuit

Dacă alegeți un program antivirus gratuit sau unul pe care trebuie să îl plătiți?

Cu câțiva ani în urmă, aș fi spus că această întrebare este falsă: primiți ce plătiți și programele antivirus gratuite nu au fost demne de luate în considerare.

Sigur, unii erau în regulă, dar cei care aveau tendința de a împacheta barele de instrumente enervante, de a folosi interfețe confuze sau de a încerca să crească în orice ocazie..

Acum, lucrurile sunt oarecum diferite.

Atât programele gratuite, cât și cele plătite pentru antivirus s-au mutat de-a lungul timpului, primele oferind uneori o experiență de utilizator mai bună, cel de-al doilea adăugând tot mai multe funcții. S

o, care să mergi?

Cred că primul lucru care trebuie luat în considerare cu variantele gratuite ale programelor antivirus este cine le furnizează.

Unele soluții cu costuri zero provin din nume mari și oferă rezultate competitive, uneori la egalitate cu frații lor cu costuri mai mari.

Acestea ar putea reprezenta o valoare excepțională pentru dvs. și nu ar trebui respinse, în special de către oricine are fonduri pe fond sau nu rulează o mașină critică pentru misiune.

Cu toate acestea, există anumite considerente atunci când aleg să parcurgem acel drum, șeful căruia este modul în care furnizorul își câștigă banii.

Să recunoaștem, nicio afacere nu este o organizație caritabilă, deci dacă nu plătiți pentru un produs, este posibil să fiți produsul, fie în ceea ce privește obiectivul de vânzare, fie prin valoarea informațiilor personale pe care le transmiteți la companie.

Există, de asemenea, posibilitatea de a nu plăti lasă compania să nu poată oferi același nivel de suport pe care îl poate oferi un furnizor de software finanțat.

Cu siguranță, este ceva la care să te gândești, mai ales dacă nu ești prea tehnic în natură. T

prin urmare, există întrebări legate de natura software-ului în sine - unele sunt surse deschise care pot, dar nu trebuie să fie, gratuite.

Un astfel de software este excelent în unele moduri, deoarece permite oricărei părți interesate să vadă codul, să sugereze modificări sau chiar să schimbe codul pentru propria lor instalare.

Tricios pentru utilizatorul obișnuit, dar convingător pentru unii.

Ceea ce ne aduce la ultimul punct: ușurința de utilizare.

Deși este cu siguranță adevărat că majoritatea programelor gratuite au îmbunătățit jocul în ceea ce privește interfețele lor recent, unele pot fi încă confuze pentru utilizatorii care nu sunt tehnici să-și ridice capul sau să se configureze în modul în care și-ar dori.

Având în vedere că utilizarea software-ului de securitate ar trebui să fie o experiență perfectă - este mai ușor de utilizat, ca să nu mai vorbim de sigur - care poate fi o problemă pentru unii.

Deci, ce beneficii puteți obține plătind protecția antivirus?

Eu aș spune că principalul beneficiu pe care îl primiți în schimbul predării numerarului câștigat cu greu este responsabilitatea.

Dacă plătiți o companie pentru a vă furniza software-ul de securitate, aveți o așteptare și un drept de a presupune că va avea grijă de dvs., vă va ajuta cu orice probleme de instalare și va fi disponibil pentru a vă oferi consultanță dacă aveți nevoie de el vreodată.

În mod ideal, ați dori ca acest suport să fie obținut cu ușurință în orice moment al zilei și, de preferință, gratuit.

Un astfel de serviciu este de obicei greu de găsit atunci când utilizați software gratuit.

De asemenea, ar trebui să vă așteptați la mai multe funcții pe care le veți obține într-un program gratuit - adică posibilitatea de a scana e-mailurile primite și de ieșire, un firewall, anti-spyware, etc..

Companiile care furnizează programe antivirus plătite sunt conștiente de concurența cu care se confruntă prin alternative gratuite și continuă să adauge funcții pentru a-și menține avantajul competitiv..

Pe de altă parte, programele gratuite nu au finanțare pentru a putea adăuga funcții suplimentare.

În plus, sunt adesea folosite pur și simplu pur și simplu ca o poartă pentru programele plătite pentru dezvoltatori.

Ați putea, de asemenea, să vă placă AntivirusFake antivirus - ce este, ce face și cum să atenuați amenințareaAntivirusSe poate rula programe suplimentare de securitate dacă aveți deja antivirus instalat?

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 − 16 =

Adblock
detector