Evaluare Bitdefender Antivirus Plus 2018: Un instrument AV surprinzător de puternic pentru consumatori

În 2015, am aruncat o privire atentă asupra ediției 2016 a Antivirus Plus 2016 a Bitdefender. În acea recenzie, am oferit software-ului AV un 10/10, lăudându-l pentru caracteristicile sale bogate, scanarea eficientă și eliminarea virusului, interfața utilizator cu impact redus și ușurința generală de utilizare. Și, în timp ce am marcat-o ușor pentru prețul ridicat, am constatat că, în cele din urmă, ediția 2016 a meritat cu siguranță achiziția.

Dar au trecut peste doi ani de la ultima noastră recenzie, iar Bitdefender este acum la ediția din 2018 a software-ului. Aplicația premiată Antivirus Plus își păstrează în continuare propria pagină? Răspunsul scurt este da. Punem ediția 2018 a Bitdefender Antivirus Plus prin testele noastre amănunțite pentru a stabili dacă încă mai ține numele.

OFERTA CITEȘTEI: economisiți 50% pe Bitdefender Antivirus Plus

Cerințe minime de sistem - va rula pe dispozitivul dvs.?

Bitdefender și-a modernizat cerințele de bază ale sistemului pentru a rula software-ul Antivirus Plus 2018:

 • Sistem de operare: Windows 7 SP1 | Windows 8 | Windows 8.1 | Windows 10
 • CPU: procesor 1.6 GHz
 • Memorie (RAM): 1 GB
 • Spațiu liber disponibil pe hard disk: 1,5 GB spațiu liber

Singurele mari schimbări în versiunea 2018 a Bitdefender față de versiunea 2016 este că compania a renunțat oficial la Windows XP și Windows Vista din oferta sa. Având în vedere că mai puțin de 5 la sută dintre utilizatorii Windows sunt încă pe aceste sisteme de operare, este greu de învinuit Bitdefender pentru a continua.

Bitdefender recomandă următoarea arhitectură de sistem:

 • CPU: procesor Intel CORE 2 Duo (2 GHz) sau echivalent
 • Memorie (RAM): 2 GB
 • Spațiu liber disponibil pe hard disk: 2 GB spațiu liber

S-ar putea să doriți să fiți conștienți de limitările sistemului pe care le veți experimenta atunci când rulați Antivirus Plus pe un computer care îndeplinește doar cerințele minime. Chiar și un program mai eficient, cum ar fi Bitdefender, poate face ca o mașină mai veche sau cu consum redus să funcționeze încet, iar pentru programele AV, care este mai ales adevărat atunci când încercați să rulați scanări complete ale sistemului.

Proces de înregistrare Bitdefender Antivirus Plus

În perioada în care am examinat versiunea din 2016 a acestui produs, am început să analizăm procesul de înregistrare a produsului. După cum am aflat din experiență și testare, unele companii AV includ practici de afaceri neprietenoase în timpul înregistrării. Aceste practici apar adesea sub formă de servicii de adăugare nedorite care se adaugă la prețul abonamentului și la politicile de reînnoire automată a abonamentului ascuns. Pentru un proces de înregistrare la antivirus pentru a fi consumator, trebuie să evite:

 • Împingând prea multe servicii suplimentare inutile
 • Forțarea utilizatorilor de a trece prin mai multe pagini înainte de a ajunge la pagina de finalizare a achiziției (unele servicii utilizează mai multe pagini pentru a împinge servicii suplimentare)
 • Selectarea automată a serviciilor de completare la înregistrare
 • Înscrierea automată a clienților pentru reînnoirea automată sau îngreunarea deselectării autoînnoirii automate înainte de cumpărare

În acest unghi, Bitdefender este un pic dintr-o pungă mixtă. Puteți achiziționa Bitdefender prin web-ul lor sau printr-o ofertă cu reducere. Prin oferta redusă, Bitdefender oferă un pachet de 1 dispozitiv / 1 / an (bun) pentru 19,99 USD pe an.

OFERTA CITEȘTEI: economisiți 50% pe Bitdefender Antivirus Plus

antivirus bitdefender plus cod de reducere

După selectarea butonului „Cumpărați acum”, Bitdefender vă va duce la pagina de finalizare a achiziției. Aici, găsim câteva trucuri de achiziție care nu sunt tocmai oribile, dar, de asemenea, nu sunt preferate. De exemplu, Bitdefender are reînnoire automată angajată automat la finalizare. De asemenea, nu este evident că puteți schimba reînnoirea automată, dar puteți, dacă faceți clic pe cuvântul „Auto-reînnoire” chiar sub opțiunea dvs. de pachet din partea de sus. În favoarea sa, Bitdefender se asigură că textul de aici este mare, îndrăzneț și greu de ratat.

bitdefender antivirus plus

Bitdefender împinge și o serie de servicii suplimentare la checkout, majoritatea de care probabil nu aveți nevoie. Totuși, nu adaugă automat niciunul dintre acestea la abonament, ceea ce este excelent.

În ceea ce privește procesul de înregistrare, Bitdefender nu oferă cel mai mult Comanda Bitdefenderam văzut o abordare simplificată și favorabilă consumatorilor, dar este foarte departe de cele mai grave. Atâta timp cât îți ocupi timpul prin procesul de înscriere, vei primi software-ul AV achiziționat și descărcat exact așa cum vrei.

Instalare și configurare

Instalarea Bitdefender Antivirus Plus 2018 este extrem de ușoară, dar timpul de instalare va varia. După ce descărcați și rulați programul de instalare, Bitdefender va descărca apoi aplicația completă. De acolo, va trebui să efectuați instalarea completă a programului, care vă scanează sistemul pentru viruși în timpul procesului. Dacă instalați pe un sistem deja infectat cu viruși, acesta va încetini procesul și va trebui să resetați calculatorul înainte de finalizarea unei instalări complete.

bitdefender antivirus plus

Procesul dvs. de instalare ar putea fi încetinit din cauza software-ului în conflict. Dacă aveți deja un alt software antivirus pe computer, Bitdefender poate avea nevoie să vă dezinstalați sau să dezactivați software-ul înainte de a continua, ceea ce va implica probabil o repornire a sistemului pentru a finaliza procesul. Cu toate acestea, NU veți găsi un conflict software cu Windows Defender, care este proiectat pentru a fi fără conflicte. Alte instrumente AV terțe pot provoca aceste conflicte în schimb.

Dacă utilizați software de filtrare sau monitorizare parentală, Bitdefender poate solicita dezinstalarea software-ului de pe dispozitiv. Acest lucru ar putea crea un conflict software destul de notabil pentru dvs., mai ales dacă plătiți deja pentru software de monitorizare parentală.

Nevoia de a dezinstala unele dintre software-ul dvs. curent, cum ar fi monitoarele parentale, este foarte problematică. În cazul monitorizării părinților, consilierul parental Bitdefender nu este inclus în AV Plus 2018. Pentru a obține consilierul parental, trebuie să faceți upgrade la Internet Security 2018 sau la Total Security 2017. De fapt, Bitdefender vă obligă să ștergeți software-ul dvs. este posibil să plătiți deja, doar pentru a descărca și instala un program AV care are un monitor parental pe care nu îl puteți utiliza decât dacă faceți upgrade. În mod ideal, Bitdefender nu ar trebui să facă asta.

Am găsit în timpul testării că puteți juca oarecum sistemul. După ce am dezinstalat software-ul meu de monitorizare parentală și apoi am instalat AV Plus, am reinstalat ulterior monitorul parental plătit. Voila! A mers. Se pare că conflictul software a apărut doar în timpul instalării, dar după instalarea AV Plus, nu a mai existat niciun conflict. Acest conflict poate apărea din nou dacă am încercat să rulez Monitorul parental Bitdefender alături de propriul meu software, dar pentru AV Plus nu a contat după ce conflictul a fost rezolvat după instalare..

bitdefender antivirus plus

În cazul meu, menținem software-ul de monitorizare parentală instalat pe toate calculatoarele și dispozitivele noastre mobile. Dacă găsiți un conflict cu software-ul de monitorizare parentală sau cu alte tipuri de software, încercați să reinstalați aceste programe după instalarea Bitdefender AV Plus.

Vezi si: Cel mai bun software de control parental

bitdefender antivirus plus

Conflictele software nu sunt un scenariu neobișnuit cu software-ul AV, deci acesta nu este un imens îngrijorare cu Bitdefender AV Plus. Ca utilizator final, este posibil să fie nevoie să cântărești avantajele și contra de ștergerea anumitor programe conflictuale pentru a avea acces la instrumente AV eficiente.

Fără conflicte, instalarea a durat aproximativ cinci minute.

bitdefender antivirus plus

Prin aceasta, software-ul dvs. Bitdefender Antivirus ar trebui instalat și gata de pornire. De fapt, probabil că veți observa că funcționează imediat. Este posibil să primiți un mesaj despre starea dvs. de securitate wifi imediat după finalizarea instalării, pentru a vă informa că programul funcționează deja.

Interfață

Pentru orice software, o interfață simplă este importantă. Având la fel de multe caracteristici pe care Bitdefender le împachetează în aplicația sa Antivirus Plus 2018, ar fi ușor pentru interfață să iasă din mână și confuz. Din fericire, compania pare să fi acordat o atenție atentă experienței utilizatorului, facilitând navigarea în meniu și setări.

S-a schimbat puțin în interfața dintre versiunile 2016 și 2018 ale software-ului. Meniul este necomplicat și ușor de navigat. Un ecran cu gresie din centru etichetează clar numele caracteristicilor, iar filele aliniază partea laterală pentru a circula între categorii precum „Protecție”, „Confidențialitate”, „Activitate”, „Notificări” și „Setări”.

Totul despre interfață este ușor de manipulat. Culorile de fundal nu produc încordare a ochilor și nimic nu este deosebit de dificil de găsit. „Intuitiv” este probabil cel mai bun cuvânt care vă vine în minte pentru navigarea în meniu.  

bitdefender antivirus plus

Din ecranul de start, aveți posibilitatea de a rula o scanare rapidă sau o scanare a vulnerabilității. Dacă doriți să faceți o scanare mai amplă sau alte tipuri de scanări, va trebui să faceți clic pe opțiunea „Funcții” pentru a ajunge la aspectul mai larg al funcțiilor.

Bitdefender pune, de asemenea, câteva caracteristici suplimentare pe ecranul de pornire care consideră că ai mai multe șanse de a avea nevoie: Protecția aplicațiilor, Protecția fișierelor și Protecția Web. De asemenea, puteți comuta „Auto Pilot” în partea dreaptă sus a ecranului de start, ceea ce vă oferă opțiunea de a lăsa Bitdefender să funcționeze singur, fără introducerea dvs..

bitdefender antivirus plus

Ca și în versiunea 2016, puteți comuta dacă Bitdefender apare ca widget în colțul din dreapta jos al ecranului computerului. Această opțiune, precum și Protecția parolelor, sunt dezactivate automat la instalare. Puteți să o activați în Setări, accesată pe simbolul cu roata din partea stângă.

bitdefender antivirus plus

bitdefender antivirus plus

Vă recomandăm să vă jucați cu setările pentru a afla unde se află toate funcțiile și ce funcții sunt disponibile. Există o listă lungă a ceea ce poate face Bitdefender Antivirus Plus 2018, iar unele dintre funcțiile mai avansate sunt ascunse în diferite locuri din interfața programului..

Funcții de securitate și confidențialitate

Bitdefender se încarcă pe funcții pentru software-ul Antivirus Plus 2018. În timp ce software-ul este livrat cu instrumentul de scanare standard (scanare rapidă, scanare sistem, programare scanare, carantină) și protecție în timp real (apărare împotriva amenințărilor, protejare cu bitdefender, protecție Ransomware), acesta include, de asemenea:

 • Scanare a vulnerabilității (căutare în zonele potențiale de securitate și vulnerabilitate în confidențialitate din sistemul dvs.)
 • Protecția aplicațiilor
 • Protecția fișierelor
 • protecție Web
 • Mediul de salvare
 • Consilier pentru securitate Wi-Fi
 • Foldere protejate
 • Acces la aplicație
 • Safepay (browser web securizat)
 • VPN
 • Tocător de documente
 • Manager de parolă
 • Profiluri

Ne place să punem cât mai multe caracteristici la test pentru a oferi o analiză holistică a unui instrument AV. Majoritatea programelor AV fac acum mult mai mult decât monitorizarea și îndepărtarea antivirusului, făcând cântărirea caracteristicilor suplimentare un obiectiv important de revizuire. Acestea fiind spuse, instrumentele de protecție și eliminare antivirus în timp real sunt în continuare cel mai funcție importantă, astfel încât testele noastre de funcții încep de acolo.

Protecția împotriva amenințărilor în timp real

Bitdefender’s Antivirus Plus 2018 este conceput pentru a monitoriza computerul pentru activitatea suspectă asociată cu diverse forme de malware. Mai recent, Bitdefender a început să adauge și instrumente anti-ransomware.

Acest proces de monitorizare include verificarea programelor instalate în prezent pentru activități cu pavilion roșu, precum și descărcările și instalațiile noi. Am testat protecția în timp real în două moduri: cu viruși de testare falsă și cu viruși reali.

Testul nr. 1: viruși de test EICAR

Primul test a implicat încercarea de a descărca viruși de test EICAR. Aceste virusuri de testare sunt fișiere simple codate pentru a arăta ca malware. În cele din urmă, sunt inerte și nu vă pot răni computerul, dar sunt proiectate ca software de testare pentru a vedea dacă un instrument AV va identifica în mod eficient existența lor și va pune în carantină fișierele..

Există patru versiuni ale acestui fișier: un fișier „.com”, un fișier „.txt”, un fișier „.zip” și un fișier dublu zip.

Rezultate:

În ceea ce privește acest test, monitorul în timp real al Bitdefender a trecut cu culori zburătoare. În cazul în care alte instrumente AV vor permite descărcarea, dar apoi în carantină fișierul după descărcare, Bitdefender a blocat descărcarea completă:

bitdefender antivirus plus

bitdefender antivirus plus

bitdefender antivirus plus

Acest pas a dus la o dezamăgire semnificativă în trecut cu alte instrumente AV. Dar abordarea agresivă a Bitdefender este cea mai bună pe care am întâlnit-o până acum. Respingerea completă a descărcării asigură că virușii descărcați nu vor avea timp să facă ravagii înainte de a fi introduse în carantină. De asemenea, a trebuit Dezactivați funcția de protecție web pentru a accesa chiar pagina de descărcare a virușilor de testare, lucru pe care nu l-am mai întâlnit în timp ce testam instrumente AV. Voi vorbi mai mult despre Protecția Web mai târziu, dar inutil să spun, acesta a fost un test complet convingător.

Testul 2: Probele de virus viu

Al doilea test de protecție în timp real a implicat descărcarea de probe de virus viu. Nu recomandăm utilizatorilor obișnui să descarce probe de virus viu pentru a testa software-ul AV. În testul său de protecție reală din februarie 2018, AV-Comparatives a constatat că Bitdefender a produs 0 pozitive false și a prins aproape 100% din virusurile testate. Comparative AV testate împotriva a 203 viruși reali. Testul nostru a fost în special mai puțin riguros. În schimb, am încercat să descărcăm doar cinci viruși de probă. (Spunem că este mai puțin riguros, dar în trecut, am testat niște programe software AV care s-au străduit să identifice chiar și 5 eșantioane, în comparație cu câteva sute.)

Rezultate:

După cum era de așteptat, Bitdefender a surprins în mod eficient toate cele cinci probe de virus pe care am încercat să le instalez pe mașina mea. Patru dintre cele cinci probe de virus au fost imediat plasate în carantină cu următorul mesaj:

bitdefender antivirus plus

În timp ce unul dintre viruși aparent prezenta un risc mai mic în urma evaluării inițiale, așa că a înregistrat acest avertisment:

bitdefender antivirus plus

Pentru aceasta din urmă, făcând clic pe fila notificări sau pe notificarea în sine mi-a oferit opțiunea de a face carantină sau să șterg programul. În orice caz, nu puteam continua nici măcar cu acela decât dacă am luat măsuri suplimentare.

Protecția în timp real a Bitdefender a trecut prin culori zburătoare. Nu i-am pus protecția Ransomware la test, așa că este posibil ca această caracteristică să fie puțin mai de încredere. Cu toate acestea, având în vedere eficacitatea instrumentului malware, există șanse mari ca instrumentul de protecție Ransomware să funcționeze bine pentru a împiedica ransomware-ul să preia și un sistem.

Scanarea și eliminarea virușilor

În scenariul puțin probabil ca un malware urât să treacă peste Antivirus Plus 2018 Threat Defense, va trebui să eliminați programul infractor folosind instrumentul de scanare și eliminare. În 2017, AV-Comparatives a acordat Bitdefender cel mai înalt nivel de premiere / certificare în testul său de eliminare a malware. Având în vedere eficiența pe care am găsit-o deja cu Bitdefender's Threat Defense, am fost interesat să văd dacă compania a preluat funcționalitatea de detectare agresivă și instrumentului de scanare și eliminare.

Testul de scanare și eliminare a analizat impactul sistemului (cât de multă memorie este necesară în timpul rulării scanărilor), precum și eficacitatea instrumentului în detectarea și eliminarea programelor malware din sistem. Am testat, de asemenea, diferitele opțiuni de scanare disponibile: scanare rapidă, scanare sistem și programare scanare.

Testul nr. 1: impactul sistemului

Deoarece este o practică bună de a efectua scanări periodice ale sistemului dvs., am efectuat testul de impact al sistemului înainte de a instala viruși reali. Dacă în sistemul dvs. există viruși în timpul unei scanări, veți vedea probabil un nivel ridicat de cantitate de memorie pe care o cere scanerul AV, deoarece va funcționa în fundal pentru a face față infecțiilor. Cu toate acestea, majoritatea scanărilor nu trebuie să prezinte amenințări, astfel încât acestea vor fi efectuate doar pentru întreținere periodică.

Fără scanare Scanare rapidă Scanarea întregului sistem
Utilizarea procesorului 0% ~ 0,2% ~ 3,0%
Folosirea memoriei 16,7 MB 16,7 MB ~ 75 MB
Timpul de scanare N / A 6 secunde 17:26 minute
Elemente scanate N / A 3427 1497974

Analiza impactului sistemului a avut rezultate bune pentru Bitdefender. Niciuna dintre scanări nu a dus la utilizarea multor resurse. Și în timp ce scanarea rapidă a fost puțin de asemenea rapid pentru a fi în întregime utilă pentru majoritatea scopurilor, viteza completă a scanării a fost relativ rapidă pentru o scanare completă, în special atunci când am măsurat cu alte instrumente AV, am testat adesea maxim 25 de minute sau mai mult pentru o scanare completă a sistemului.

Testul 2: Exemple de viruși

După cum am descoperit deja, Bitdefender blochează cu ușurință accesul la virușii de test EICAR. Dar ce se întâmplă dacă aceste virusuri de testare trec cumva peste filtrul web și monitorul în timp real?

Pentru a testa acest lucru, am încercat să opresc toate funcțiile de protecție a datelor din Bitdefender AV Plus, până la punctul în care dispozitivul meu a fost considerat „la risc”:

bitdefender antivirus plus

Ceea ce am găsit a fost că, chiar și cu toate funcțiile AV dezactivate (pe care le-am putut găsi), Bitdefender a blocat încă încercările mele de descărcare a virusului de test. Acest lucru pare să indice faptul că Bitdefender are unele protejări inerente și neschimbabile ale sistemului. Puteți dezactiva multe dintre funcțiile de securitate, dar atâta timp cât aveți Bitdefender Antivirus Plus instalat, compania nu vă permite să dezactivați toate a protecțiilor.

Singura modalitate de a instala cu succes virusurile de test EICAR a fost completarea șterge Bitdefender din sistemul meu.

Rezultate:

După ce am descărcat virușii de testare, am reinstalat Bitdefender și am efectuat o scanare rapidă. Scanarea rapidă nu a dat rezultate, ceea ce pare să indice că scanarea rapidă nu verifică folderul de descărcări. Am rulat apoi o scanare completă a sistemului, care a descoperit virușii de test EICAR și i-a șters automat:

bitdefender antivirus plus

Așa cum este, Bitdefender AV Plus 2018 a trecut complet testul, captând și ștergând toate virusurile de test EICAR care au fost descărcate pe computerul meu. Totuși, testul final a fost să vadă dacă poate face același lucru cu probele de virus viu.

Testul 2: Probele de virus viu

Ca și în cazul virusurilor de test EICAR, a trebuit să șterg Bitdefender pentru a instala virușii de testare. Fără a face acest pas suplimentar, Bitdefender ar pune automat în carantină încercările de descărcare și instalare, chiar dacă funcțiile de securitate accesibile sunt dezactivate.

Rezultate:

Am instalat trei viruși de testare pe sistemul meu fără nicio protecție împotriva virusului. Ulterior, am încercat să instalez Bitdefender. Am făcut-o de cele mai multe ori prin procesul de instalare până la ultimul pas când Bitdefender configurează software-ul. Apoi, programul a înghețat și nu ar mai termina procesul. Se pare că unul dintre virușii instalați pe sistemul meu împiedica instalarea instrumentelor AV. Acest lucru este obișnuit, întrucât multe virusuri sunt concepute pentru a se proteja împotriva instrumentelor AV. Și din moment ce mulți oameni nu încearcă să instaleze software AV decât după descoperă că computerul lor este infectat, acest tip de tactică este o metodă bună (relativ vorbind) pentru programatorii de virus pentru a preveni eliminarea malware-ului.

Ca atare, rezultatele testelor pentru o mașină infectată sunt amestecate. Pe baza celorlalte teste, sunt sigur că Bitdefender va fi capabil să elimine eficient și să înlăture orice malware instalat pe sistemul meu, dar a căzut pradă problemei comune cu încercarea de a instala instrumentele AV tradiționale după o infecție. Deși Bitdefender rulează o scanare cursivă în timpul instalării pentru a se asigura că se instalează pe o mașină curată, a lipsit complet malware-ul de pe sistemul meu.

Pe baza rezultatelor, Bitdefender excelează cu siguranță la prevenirea malware-ului să-și găsească drumul către o mașină curată. Dacă aveți deja o infecție, puteți încerca, cu siguranță, să instalați Bitdefender pentru a o elimina, dar poate doriți să consultați mai întâi ghidul nostru despre eliminarea programelor malware și apoi să instalați Bitdefender AV Plus după ce ați șters aparatul. Protecția în timp real foarte agresivă a Bitdefender va asigura probabil computerul dvs. nu se va mai infecta.

protecție Web

Funcția de securitate web pentru Protecția web a Bitdefender este proiectată pentru a face cinci lucruri: scanarea malware, scanarea căutărilor pe web pentru linkuri dăunătoare, scanarea SSL, protejarea împotriva fraudei și protejarea împotriva încercărilor de phishing.

Puteți activa sau dezactiva aceste funcții în setările de protecție web.

Pentru majoritatea oamenilor, Protecția Web se va prezenta în primul rând în timpul navigării web regulate. Protecția Web vă va bloca complet accesul la orice pagină care pare să conțină legături, fișiere sau coduri rău intenționate.

Mai devreme, am menționat că trebuie să opresc Protecția Web doar pentru a accesa pagina cu virusul testului EICAR.

Iată cum arată când Bitdefender găsește o pagină suspectă:

bitdefender antivirus plus

Pagina de avertizare este simplă și vă permite să știți exact de ce pagina a fost blocată. În exemplul de mai sus, pagina a fost etichetată pentru phishing. Dacă găsiți că o pagină a fost blocată în mod necorespunzător, puteți să faceți clic pentru a continua oricum sau pe lista albă a paginii pentru a evita blocurile viitoare din filtru.

Am descoperit că filtrul de protecție web nu m-a oprit să accesez toate paginile suspectate de phishing. Mai multe link-uri confirmate de phishing testate de pe phishtank.com nu au avut ca rezultat un avertisment pentru site-ul de phishing. Alții au făcut-o. Totuși, protecția web adaugă un nivel bun de securitate împotriva potențialelor site-uri de phishing și malware, în special având în vedere că filtrarea inclusă a browserului dvs. Web nu va marca aproape tot atâtea site-uri dăunătoare ca software AV dedicat.

Scanarea vulnerabilității

O caracteristică separată de instrumentul de scanare a virusului, scanarea vulnerabilității Bitdefender este destinată să scaneze computerul doar pentru asta: vulnerabilități. Scanarea analizează patru domenii: actualizări critice pentru Windows, actualizări ale aplicațiilor, parole slabe ale contului Windows și rețele wifi. Dacă constată că există o vulnerabilitate în oricare dintre zonele respective, trimite un mesaj de avertizare.

De exemplu, dacă sunteți conectat la un punct de acces WiFi public deschis, public, veți primi o notificare de avertizare imediat ce vă conectați:

bitdefender antivirus plus

Conexiunea wifi vulnerabilă va apărea, de asemenea, printr-o scanare a vulnerabilității, moment în care puteți vedea și mai multe detalii:

bitdefender antivirus plus

Puteți vedea ce fel de vulnerabilitate există, ce înseamnă asta pentru securitatea dvs. pe internet și câteva modalități de atenuare a situației. Avertizări și sugestii similare apar și pentru alte tipuri de vulnerabilități.

Fișiere sigure

Bitdefender include o caracteristică „Fișiere sigure” cu pachetul său software. Funcția Fișiere sigure este concepută în principal pentru a proteja datele sensibile împotriva atacurilor de ransomware. Conform aplicației, în mod implicit, folderele documentelor, imaginilor și videoclipurilor dvs. sunt protejate. De asemenea, am descoperit că OneDrive și folderele muzicale erau protejate în mod implicit.

Puteți preda dosare suplimentare în custodia de protecție a Fișierelor sigure Bitdefender.

De exemplu, vreau cu siguranță să protejez acest folder etichetat în mod evident „Taxe”, care conține aproape sigur date sensibile și folderul meu cu imagini pentru copii:

bitdefender antivirus plus

Prin „foldere protejate”, Bitdefender presupune că numai aplicațiile de încredere pot accesa folderele respective. Nu protejează parola fișierele sau folderele și nici nu le introduce într-un locker de fișiere ca în cazul altor metode de protecție ransomware. Ecranul de setări Fișiere sigure arată, de asemenea, ce aplicații au solicitat acces la fișierele dvs. protejate.

Safepay

Dacă vă aflați într-o rețea wifi nesigură, Bitdefender vă sugerează să utilizați funcția Safepay dacă intenționați să introduceți date financiare oriunde online. Funcția Safepay deschide un browser web securizat. Deoarece majoritatea browserelor web au deja o securitate destul de strictă, iar majoritatea site-urilor bancare și alți comercianți online folosesc deja criptarea SSL, este ușor să ne întrebăm de ce trebuie să utilizați Safepay.

Bitdefender spune că browserul Safepay oferă următoarele avantaje:

 • Blochează accesul pe desktop și orice încercare de a realiza instantanee de pe ecran.
 • Vă protejează parolele secrete în timp ce navigați online cu Password Manager.
 • Este dotată cu o tastatură virtuală, care, atunci când este utilizată, face imposibil ca hackerii să citească apăsările dvs. de taste.
 • Este complet independent de celelalte browsere.
 • Este livrat cu protecție hotspot încorporată pentru a fi utilizat atunci când computerul este conectat la rețele Wi-Fi nesigure.
 • Acceptă marcaje și vă permite să navigați între site-urile dvs. bancare / cumpărături preferate.
 • Nu se limitează la activități bancare și e-shopping. Orice site web poate fi deschis în Bitdefender Safepay.

Acestea sunt beneficii destul de solide, deși este posibil să nu ai nevoie de ele.

De asemenea, vă puteți conecta la Bitdefender VPN în timp ce vă aflați în Safepay, dar nu puteți face nimic altceva pe computer decât dacă închideți browserul Safepay. Dacă vă preocupați în mod special de wifi-ul public pe care îl utilizați, combinarea unui VPN și a unui browser hiper-sigur nu este o idee proastă.

Tocător de documente

Știați că ștergerea unui fișier de pe computer nu îl șterge de fapt pentru totdeauna? Chiar dacă vă goliți coșul de gunoi, respectivul fișier poate fi recuperat prin metode medico-legale. Deci, dacă cineva vă fură computerul, atât timp cât au instrumentele potrivite, poate recupera datele șterse. În plus, dacă vinde un computer vechi, chiar dacă face o resetare din fabrică, nu va elimina complet toate datele vechi.

bitdefender antivirus plus

Un bun tocat fișier va ajuta la rezolvarea acestei probleme. Bitdefender AV Plus vine cu unul inclus în program. File Shredder va șterge complet datele scrutându-le la nivelul cel mai de bază înainte de a șterge fișierul bine. Aceste date vor fi complet nerecuperabile de oricine.

VPN Bitdefender

Obținerea unui VPN dreapta este dificil, chiar și pentru o companie dedicată VPN. Deoarece ne uităm la o mulțime de servicii VPN aici la Comparitech, avem tendința de a fi extrem de critici cu acestea, mai ales atunci când provin de la companii care nu operează VPN-uri ca serviciu principal..

bitdefender antivirus plus

În general, există câteva aspecte pe care le căutăm într-o VPN bună:

 • O politică strictă fără jurnaluri
 • Mai multe servere disponibile
 • Lățime de bandă nelimitată
 • Viteze mari
 • Mai multe locații VPN
 • Standarde stricte de criptare
 • Protocoale VPN multiple și de încredere din care să alegeți

Și în funcție de ce utilizați VPN-ul dvs., ne uităm, de asemenea, să vedem dacă VPN are funcții, cum ar fi comutatoarele de ucidere, protecția împotriva scurgerilor DNS și metode de obstrucție pentru a ocoli inspecția profundă a pachetelor..

Pe baza întrebărilor frecvente ale Bitdefender și a politicii sale de abonament, VPN-ul inclus nu măsoară destul de bine ceea ce căutăm în VPN-urile de top. Utilizatorii sunt limitați la 200 MB de transfer de date, cu excepția cazului în care plătesc pentru un cont VPN Premium. De asemenea, Bitdefender nu pretinde că nu are o politică fără jurnaluri. În schimb, acesta spune că nimeni nu va avea acces la jurnalele tale online - o admitere tacită pe care o păstrează jurnalele.

În plus, Bitdefender recunoaște că serviciul lor VPN nu este propriu. În schimb, se contractă cu Hotspot Shield pentru a oferi servicii VPN clienților lor. În recenzia noastră pentru Hotspot Shield din 2018, am constatat că serviciul are unele beneficii (deblochează Netflix, include un comutator de ucidere), dar nu măsoară până la unele dintre calitățile mai importante, cum ar fi confidențialitatea utilizatorului. Hotspot Shield poate fi, de asemenea, lent, are un număr limitat de servere disponibile pentru utilizatori, urmărește comportamentul online al utilizatorilor pentru agenții de publicitate terți și poate redirecționa conexiunile utilizatorului fără acordul lor.

Limita de 200 MB face ca opțiunea VPN Bitdefender inclusă în mod liber să fie utilizată în cele mai multe scopuri, însă celelalte probleme de confidențialitate înseamnă că probabil veți dori să vă lipiți de un serviciu VPN dedicat (și probabil nu de Hotspot Shield, pentru asta). intenționați să utilizați VPN. În plus, versiunea gratuită vă permite să alegeți locația dvs. VPN. În schimb, vă puteți conecta doar folosind „automat”, care vă va conecta doar la cel mai apropiat server VPN, probabil în propria țară (presupunând că țara dvs. are servere VPN disponibile). Pozitiv, tu poate sa ajustați setările pentru a face conectarea VPN automat dacă utilizați wifi public, dar acest lucru servește mai mult pentru a ajuta cei care uită să facă acest lucru manual. 

Iată care avem cele mai bune servicii VPN.

Password Manager (portofoliu Bitdefender)

Software-ul de gestionare a parolelor este acum o duzină de ani. Majoritatea browserelor web au administrate parole, în timp ce dispozitivele Mac folosesc cheia Apple pe toate dispozitivele. Bitdefender include propriul său Manager de parolă, care va fi adăugat și la browserul dvs. Internet Explorer, Firefox sau Chrome ca supliment.

Chiar ai nevoie dacă folosești deja cheia Apple Keychain, Google Chrome, Firefox sau alți manageri de parole populare? Nu în special. În cazul meu, am deja LastPass pe browserul meu Chrome, alături de managerul de parolă inclus de Chrome.

bitdefender antivirus plus

Există câteva funcții unice disponibile în portofelul Bitdefender. Dacă aveți Bitdefender AV Plus instalat pe mai multe dispozitive, vă puteți accesa parolele pe fiecare dispozitiv. În plus, Bitdefender Wallet vă permite să blocați administratorul de parole dacă sunteți departe de computer pentru prea mult timp.

O altă caracteristică unică și valoroasă este opțiunea de a evalua toate cuvintele de parolă curente pentru ca valoare. Dacă adăugați Bitdefender Wallet la Google Chrome, de exemplu, acesta va descărca parolele curente în Wallet. Din setări, puteți să vă ridicați rapid parolele, să le vedeți nivelul de forță și să le modificați în setările din portofel.

bitdefender antivirus plus

Și spre deosebire de alte instrumente de gestionare a parolelor, puteți stoca și cheile de licență pentru aplicații și parolele de rețea wifi.

Majoritatea utilizatorilor nu vor găsi o utilizare convingătoare pentru Bitdefender Wallet, dar este acolo pentru utilizarea dvs., dacă decideți să o utilizați. De la testare, se pare că funcționează bine cu caracteristici interesante și utile.

Funcție netestată: Mediu de salvare (Mod de salvare)

Una dintre caracteristicile pe care nu le-am testat și, sperăm că nu trebuie să le folosești niciodată, este Mediul de salvare Bitdefender, cunoscut și sub denumirea de Mod de salvare. Această caracteristică este similară cu modul Safe Windows, într-o anumită măsură. În timp ce Windows Safe Mode deschide o versiune limitată care vă permite să îndepliniți funcții de bază și este bun pentru a ajuta la scăparea de viruși, Respectarea Mediului de salvare a Bitdefender repornește computerul într-un format care vă permite să curățați unitățile și partițiile infectate complet în afara oricărui sistem de operare..

Acest lucru ar trebui să împiedice orice virus să interfereze cu procesul de curățare a unei unități. Bitdefender oferă mai multe informații despre modul în care funcționează acest proces.

Eficiența ca soluție de securitate

Bitdefender Antivirus Plus 2018 este o soluție eficientă de securitate? Asta depinde cu adevărat de ceea ce căutați pentru a ieși din serviciu.

Dacă obiectivul principal este de a preveni malware-ul, ransomware-ul și practic orice tip de virus să vă invadeze sistemul, este greu să negați avantajul extrem pe care îl veți obține de la Bitdefender AV Plus. Testarea noastră arată că protecția agresivă în timp real a Bitdefender este de top și printre cele mai bune pe care le-am văzut și le-am testat. Asta este fără îndoială.

În plus, Bitdefender conține câteva instrumente suplimentare care îl fac cu siguranță un pachet software demn pentru consumatori. Instrumentul de scanare antivirus funcționează bine, scanarea vulnerabilității este un bonus suplimentar, iar funcția de protecție web funcționează suficient de bine pentru ceea ce este. Și dacă căutați diferite tipuri de protecție a confidențialității, cum ar fi mărunțirea fișierelor și plăți mai sigure în wifi public, Bitdefender este cu siguranță o opțiune bună.

Cu toate acestea, dacă încercați să vă curățați aparatul de unele infecții cu virusuri actuale, este posibil ca Bitdefender să nu fie opțiunea dvs. directă. Acestea fiind spuse, odată ce computerul dvs. este liber și fără virusuri, probabil că veți fi bine servit punând Bitdefender AV Plus pe acesta și împiedicând virușii să vă infecteze vreodată mașina..

Impresia generală

Bitdefender AV Plus 2018 a fost o surpriză plăcută din multe puncte de vedere. Dintre numeroasele instrumente AV pe care le-am testat, nu am văzut niciodată o astfel de caracteristică funcțională de protecție împotriva amenințărilor. Faptul că a trebuit să-mi iau drumul pentru a șterge programul doar pentru a instala viruși de test inert și probe de viruși reali este o dovadă a cât de eficient este acest program pentru a-i scoate pe mașini pe actori răi..

Zonele în care Bitdefender dezamăgește (instalarea pe o mașină deja infectată, forțarea dezinstalării altor programe de monitorizare parentală, un VPN lipsit de caracter) sunt în cele mai bune condiții. Cele mai multe dintre acestea pot fi contracarate prin câteva sfaturi de rezolvare a problemelor sau doar accesând servicii suplimentare care fac o treabă mai bună.

Dar dacă căutați funcțiile de bază ale unui instrument AV ar trebui să facă, nu puteți greși cu acest Bitdefender.

OFERTA CITEȘTEI: economisiți 50% pe Bitdefender Antivirus Plus

Accesați Bitdefender antivirus Plus 2018

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 45 = 52

Adblock
detector