Хеимдал ПРО преглед 2020 & попуст за читатеље

Упркос претрпаном тржишту безбедносног софтвера, Хеимдал и даље успева да направи убедљив случај због чега вам је потребан његов ПРО безбедносни софтвер. Дјелујући донекле у својој класи, Хеимдал ПРО није антивирусни програм, који се јединствено уклапа у врло малу нишу побољшања сигурности и надгледања мреже. Иако је основна цена мало високих појединачних купаца, софтвер постаје приступачнији са попустом који је детаљно описан у овој рецензији, што га чини добром куповином за готово свакога.

АЛТЕР: Уштедите огромних 70% на Хеимдал ПРО-у

Са Хеимдал ПРО можете урадити све следеће:

 • Аутоматски ажурирајте рањиве апликације
 • Аутоматски скенирајте мрежу ради долазних и одлазних претњи
 • Скенирајте мрежни саобраћај ради сумњивих активности у вези са злонамјерним софтвером, као што су претње без дана и финансијске преваре

Међутим, апликација је изразито ограничена. Не можете уклонити злонамјерни софтвер са рачунара помоћу програма Хеимдал, нити можете скенирати рачунар ради вируса у традиционалном смислу. Уместо тога, Хеимдал испуњава ограничену, а опет функционалну улогу активне заштите крајњих тачака ваше мреже од сумњивих активности. Софтвер такође обезбеђује да су неке од ваших најугроженијих софтверских апликација ажурне са најновијим безбедносним закрпама.

У том смислу, Хеимдал се добро слаже са традиционалним антивирусним опцијама, побољшавајући подручја у којима су антивирусни програми често слаби, док проактивно покрива сигурносне рупе које обично игноришу већина произвођача антивирусног софтвера. Из шире перспективе, Хеимдал је дизајниран да помогне у заштити ваших софтверских апликација пре него што они постају проблем док надгледају вашу мрежу како би вам помогли да спрече упада од тешко откривеног малвера "друге генерације".

Уз могућност бесплатног пробног периода од 30 дана и поступка пријаве без глупости, тешко је пронаћи разлог да се Хеимдалу барем не да тестна вожња. Стварна цена можда ће вам тешко пасти ако већ плаћате антивирусни софтвер, од којих неки могу имати функције сличне ономе што нуди Хеимдал. Међутим, Хеимдал се добро слаже са бесплатним и плаћеним антивирусним решењима у околностима кад у вашој мрежи још увек постоје рупе у безбедности.

Процес пријаве Хеимдал-а

У Цомпаритецх-у ми више волимо да вршимо приступ одоздо према прегледу антивирусног софтвера. Ова метода започиње с најбитније најважнијим делом: процесом плаћања и пријаве. У прошлости смо пронашли неке антивирусне апликације које намјерно збуњују овај важан корак. Збуњујући поступак пријављивања често доводи до тога да потрошачи плаћају непотребне и нежељене додатке, као и да се корисници ненамерно пријављују за аутоматско обнављање.

Позитивно, Хеимдал не само да поједностављује поступак пријаве, већ не нуди никакве додатке на производу. Све што можете да урадите са софтвером је свеобухватно за цену коју плаћате приликом одјаве за софтвер. Уз то, можете одабрати да ли желите аутоматско обнављање пре одласка. Хеимдал не крије или прикрива ову опцију.

Регистрација за Хеимдал ПРО

Ако се пријавите за Хеимдал ПРО за ваше предузеће, можете да унесете податке о компанији (адреса за наплату и ПДВ број) како би Хеимдал створио фактуру за вас. Поред тога, ако сте добили ваучер за програм, можете га унети пре него што одете на наплату.

Дужина лиценце Број рачунара Цена
1 година 1 ком 34,00 € (44,00 УСД)
2 године 1 ком 54,00 € (66,00 УСД)
3 године 1 ком 67,99 € (87,99 УСД)
1 година До 4 рачунара 54,00 € (70,00 УСД)
2 године До 4 рачунара 81,00 € (105,00 УСД)
3 године До 4 рачунара 107,99 € (139,99 УСД)

Све у свему, процес пријаве за Хеимдал ПРО један је од најјаснијих што смо видели. Са недвосмисленим ценама, без додатака и очигледном локацијом за одабир или поништавање одабира аутоматске обнове, Хеимдал из процеса пријаве показује да је услуга намијењена пружању квалитетне заштите без играња игара са новчаником.

Део читача: Уштедите на стандардној цени овде

Минимални системски захтеви

Хеимдал ПРО је направљен посебно за Виндовс рачунаре и уређаје. Овај софтвер је доступан само за Виндовс рачунаре са оперативним системом Виндовс 7 до 10, као и Мицрософт .НЕТ Фрамеворк верзије 4.6.1. Системски захтеви обично показују да је Хеимдал ПРО дизајниран као пословна апликација за мала и средња предузећа током веће личне употребе потрошача. Ипак, појединци који пронађу вредност у софтверу не би требали имати проблема да га употребе такође.

С обзиром на то да Хеимдал ПРО није традиционални антивирусни програм, захтева и много мање ресурса. Након инсталирања, Хеимдалу је потребно минималних 25 МБ простора на тврдом диску. Софтвер такође захтева локална администраторска права и приступ интернету да би функционисао. Захтев за приступ интернету је посебно зато што две функције компаније Хеимдал ПРО, надгледање мреже и закрпа софтвера не служе без функције без интернетске везе.

Инсталација и подешавање

У складу са својим фокусом на брзину и једноставност, процес инсталације и подешавања компаније Хеимдал ПРО је изузетно брз. Након преузимања мораћете да одаберете локацију за инсталирање. Затим ће вас Хеимдал ПРО провести кроз само два корака брзог подешавања.

Ажурирања софтвера

Једна од главних карактеристика Хеимдал ПРО-а су тихе, аутоматске исправке за апликације вашег рачунара. Хеимдал ПРО вам даје могућност избора апликација које желите да надгледате и аутоматски ажурирате. Можете поставити Хеимдал ПРО на режим „Аутопилот“ или „Цустом“. Аутопилот аутоматски бира преузете апликације и ажурира их уместо вас. Цустом ће и даље аутоматски ажурирати неке од ваших апликација до најновијих верзија, али вам омогућава да одаберете које ће апликације примити ове исправке.

Безбедносне обавештења

Хеимдал ПРО преглед 2020 & попуст за читатеље

Друга кључна карактеристика коју Хеимдал ПРО нуди је надзор мреже. Услуга ће надгледати ваш интернет саобраћај због злонамерних активности. Током поступка подешавања, Хеимдал ПРО вам омогућава да одлучите које врсте обавештења желите да примате. Ако желите више информација о томе што ове нотификације заправо раде, можете да кликнете на плаво "и" за више детаља. Такође можете добити преглед како би свако обавештење могло изгледати кликом на симбол зеленог ока поред сваке врсте ажурирања статуса.

Имајте на уму да искључивање „Обавештења на балону“ онемогућиће вашу могућност пребацивања осталих обавештења. Чини се да Хеимдал ПРО не показује никакве индикације у почетном поступку подешавања зашто је то случај. Међутим, ако желите да пребаците било које од додатних обавештења о статусу, мораћете да оставите ову опцију укључену.

Када завршите са изменама статуса обавештења и одаберете које ће се апликације аутоматски ажурирати, подешавање је завршено. Хеимдал ПРО је довољно лако подесити и користити да је сасвим могуће затворити прозор и пустити да програм у том тренутку нечујно ради у позадини.

Интерфејс

Хеимдал ПРО интерфејс

Корисници ће на Хеимдал ПРО пронаћи изненађујуће једноставан интерфејс. Ово је превасходно зато што, како је наведено, Хеимдал ПРО јесте не антивирусни програм. Иако има функцију праћења која провјерава вашу мрежу због злонамјерних активности уобичајених међу злонамјерним софтвером, она не може уклонити злонамјерни софтвер из вашег система. Хеимдал ПРО има ограничен, али фокусиран скуп функција, што резултира укупним необремењеним интерфејсом.

Након отварања софтвера, Хеимдал ПРО корисницима нуди екран „Преглед“ који приказује извештаје о здрављу система. Ако је све у реду, видећете зелено преко прозора. Ако је нешто искључено или погрешно, видећете жуту или црвену боју, у зависности од озбиљности извештаја.

Корисници могу прелазити између три додатна екрана за „Скенирање саобраћаја“, „Злонамерни софтвер“ и „Патцхинг Систем“. Много тога што ћете наћи на овим додатним екранима су подешавања која можете укључити или искључити током почетног поступка подешавања..

Детаљнија извештаја о активностима су такође доступна кликом на „Извештаји о активностима“ на врху прозора, док су додатне опције подешавања доступне помоћу симбола зупчаника у горњем десном углу..

Ништа о Хеимдал ПРО интерфејсу није збуњујуће, нити су тешке могућности проналажења. С обзиром на то да је Хеимдал ПРО првенствено дизајниран за покретање у позадини, уопште врло мало корисника може радити са интерфејсом осим пријема и прегледавања извештаја, промена поставки и ручно инсталирање ажурирања софтвера или софтвера, ако је применљиво.

Сигурносне карактеристике Хеимдал ПРО-а

Две су кључне карактеристике које долазе са Хеимдал ПРО-ом: аутоматско ажурирање софтверских апликација и надгледање мреже.

Аутоматско ажурирање софтвера

Ажурирања софтвера Хеимдал

Мало антивирусних програма аутоматски ажурира инсталиране апликације. Међутим, ова често превидјена безбедносна претња захтева пажњу. Спицеворкс је писао о опасностима употребе софтвера за крај века трајања (ЕОЛ), посебно наглашавајући опасност од сигурносних рањивости. Како пише Спицеворкс, "ватрозид и [антивирус] нису довољна заштита од ненадокнадивих рањивости, које хакери брзо искориштавају."

Иако Хеимдал ПРО не пружа ажурирања ЕОЛ софтвера (или софтвера који његов произвођач више не подржава), активно ће проверити безбедносне закрпе на тренутно инсталираним апликацијама. Ово укључује Адобе Ацробат који према подацима из ЦВЕ Детаилс спада међу највећи број различитих сигурносних рањивости. С обзиром на свеприсутност Ацробат-а у послу (свет и даље ради на ПДФ-овима), ажурирање софтвера је суштинска безбедносна мера.

Хеимдал ПРО ће приказати 10 различитих потенцијалних статуса вашег софтвера, укључујући:

 • Савремен
 • Застарела
 • Откривена је новија верзија
 • Преузимање
 • Грешка при преузимању
 • Инсталирање
 • Грешка приликом инсталирања
 • Покушај ручно
 • Обратите се подршци
 • Не надгледа се

Сваки од ових статуса има јасно обележен симбол на левој страни екрана Патцхинг система како би се избегла пометња.

Статуси ажурирања Хеимдал ПРО-а

Постоји неколико питања која се односе на функцију аутоматског закрпа, укључујући:

 • Како функционише систем закрпа?
 • Колико често се појављују софтверске закрпе?
 • Са којим софтверским апликацијама ради?
 • Да ли су закрпе наметљиве?

Објашњено је крпање софтвера Хеимдал ПРО

Закрпа софтвера помоћу Хеимдал ПРО-а је заправо прилично једноставна. Користећи своју библиотеку подржаног софтвера, можете одабрати који софтвер желите да Хеимдал ПРО прати. Копаће у верзији за инсталиране апликације, тражећи верзије и бројеве закрпа. Хеимдал ПРО ће потом те податке упоредити са оним што је тренутно доступно на мрежи

Ако Хеимдал ПРО утврди да постоји нови закрпа за ваш софтвер или новија верзија, аутоматски ће преузети и инсталирати ту закрпу у позадини.

Када је закрпа доступна, Хеимдал Про ће вас обавестити путем обавештења у доњем десном углу екрана. Такође ће вас обавестити преко интерфејса на екрану „Патцхинг Систем“. Ако је релевантно, пружиће симбол који указује на врсту проблема са тренутним софтвером (као што је „Застарело“ са црвеним ускличником или „Нова верзија“ са жутим ускличником).

Ако нешто не буде у реду са процесом крпљења, постоје и симболи који то указују. Једном када преузимање почне, Хеимдал ПРО ће приказати симбол елипсе („…“) поред потребног назива апликације.

Учесталост закрпа и компатибилност апликације

Уласком на екран са подешавањима (зелени симбол зупчаника у горњем десном углу) можете да подесите колико често Хеимдал ПРО скенира ваше апликације и проверава нови софтвер. Унапред постављено време је сваких 120 минута. Нажалост, не можете да смањите ову фреквенцију испод једном у два сата. Максимално дозвољено време између скенирања је једном у 1440 минута (24 сата), што је уобичајена фреквенција скенирања за сигурносни софтвер.

Да бих закрпу поставио на тест, преузео сам неколико старији верзије различитих апликација. Користећи веб страницу ОлдВерсион.цом, инсталирао сам застареле верзије неких популарно коришћених програма: Мозилла Фирефок, Ацробат Реадер, ДирецтКс и Опера.

Хеимдал ПРО преглед 2020 & попуст за читатеље

Након преузимања и инсталирања старијих верзија софтвера, покренуо сам Хеимдал ПРО апликацију и проверио подешавања система закрпа. Старија верзија Фирефока регистрована код Хеимдал ПРО-а и под „статусом“, означила је црвени ускличник. Остале три софтверске апликације су не региструјте, што ме наводи на питање колико би ефикасност могла бити ако не региструје сав мој инсталирани софтвер.

Касније сам открио да је узео на знање мој застарели Ацробат Реадер, али никад није регистровао жалбу у интерфејсу. Уместо тога, тихо је ажурирао и Фирефок и Ацробат до својих најновијих верзија.

Поред тога, иако га нисам преузео као тест, софтвер је такође ажурирао мој Цхроме прегледач неколико дана касније, након почетног тестирања софтверског крпљења..

Хеимдал ПРО преглед 2020 & попуст за читатеље

У одељку „Препоручени софтвер“ на екрану Софтваре Патцхес, Хеимдал ПРО садржи дугу листу од 70 апликација које можете инсталирати директно са Хеимдал ПРО интерфејса. Ово су такође апликације које ће Хеимдал ПРО надгледати због закрпа и ажурирања верзија. Програм такође нуди напомену да ажурира 99% „безбедносних критичних апликација“, за које се може претпоставити да је листа апликација које је пружио Хеимдал.

Да ли су софтверске закрпе наметљиве?

Након тестирања Хеимдал ПРО-а неколико дана, никада се нисам сусрео с било каквим наметнутим понашањем због закрпе софтвера. Точно својој речи, Хеимдал ПРО води овај процес тихо у позадини. Поред обавештења (које можете искључити), тако је лако „подесити и заборавити“.

Чак и након што је Хеимдал ПРО ажурирао мој прегледач Цхроме, то није прекинуло мој радни ток. Закрпа се догодила у позадини и није захтевало да затворим свој прегледач. Ово можда није случај када Хеимдал ПРО мора да инсталира нову верзију апликације уместо само сигурносне закрпе..

Кроз тестирање открио сам да је закрпа софтвера изузетно функционална, с тим да је највеће ограничење изузетно мали број апликација које Хеимдал ПРО заправо прати. То ограничење потенцијално представља велики проблем ако рачунате на коришћење Хеимдал ПРО-а за покривање неких програма безбедности који не нуде пусх нотификације за ажурирање софтвера.

Мотор за скенирање саобраћаја и злонамерни софтвер

Друго кључно подручје које покрива Хеимдал ПРО је надзор мреже. Ово се постиже функцијама за скенирање саобраћаја у апликацији. Хеимдал ПРО осмишљен је као монитор „крајње тачке уређаја“, што значи да скенира и долазни и одлазни саобраћај који пролази кроз рачунар повезан са интернетом или друге уређаје. То такође значи да провјерава сумњиве активности широм ваше кућне или пословне бежичне мреже. Само ће скенирати сумњиве активности на свакој машини на којој је инсталиран.

Скенирање саобраћаја

Скенирање саобраћаја Хеимдал ПРО

Као и код закрпа софтвера, скенирање промета у Хеимдал ПРО-у углавном је пасивна активност. Све док су поставке укључене, софтвер ће аутоматски надгледати све мрежне активности на и са вашег рачунара помоћу његових мрежних филтера за надгледање. Свака сумњива активност је означена или блокирана, у зависности од озбиљности активности.

Могуће је да би Хеимдал скенирање саобраћаја могло утицати на ширину опсега мреже, али моји тестови су на његовој предњој страни били неувјерљиви. Са почетним тестом, наишао сам на неки мањи утицај на латенцију и брзину преузимања током више тестова. Након укључивања скенера саобраћаја, кашњење је искочило, иако се убрзо вратило у нормалу. Брзина преузимања маргинално је утицала. Пробној датотеци од 100 МБ требало је око 45 секунди да преузме без филтера, око 55 секунди са укљученим филтером. Тестови брзине коришћењем Интернет Хеалтх Тест открили су мали, али приметни пад брзине преузимања од око 7 Мбпс са укљученим филтером.

Међутим, каснији тестови за преузимање датотека и извјештаји са Интернет Хеалтх Тест-а показали су малу разлику. Све речено, ако Хеимдал утиче на ширину опсега, вероватно је то превише мали утицај за регистрацију или материју.

Поред потенцијалних утицаја на брзину мреже, скенирање саобраћаја нуди и неке приметне предности. Скенирањем саобраћаја остварују се све следеће активности:

 • Опасне веб локације су блокиране
 • Злоћудни садржај је блокиран
 • Некорисни подвизи скривени на веб локацијама су блокирани
 • Преусмери саобраћаја се откривају и блокирају
 • Откривено је пропуштање података и корисник је обавијештен

Скенирање саобраћаја такође укључује Хеимдал-ову ДаркЛаиер Гуард. ДаркЛаиер Гуард је Хеимдал-ов кључни софтвер који стоји иза мрежног филтрирања. Такође користи базу података веб локација које треба да угоштају злонамерни софтвер или су у прошлости угостиле малваре. Софтвер такође активно открива потенцијалне претње на веб локацијама које се не налазе у бази података.

Блокирање веб локација

Сходно томе, приликом тражења старих верзија различитог софтвера за тестирање помоћу функције крпљења софтвера наишао сам на веб локацију коју је Хеимдал ПРО блокирао:

Блокирање веб странице Хеимдал ПРО

Блокирање је било брзо и примјетно је агресивније од већине блокада веб локација које укључују претраживач. Ова агресивност може понекад бити штетна.

За разлику од другог софтвера за блокирање веб локација који вам омогућава да наставите ако верујете да је веб локација безбедна, са укљученим Хеимдал ПРО-ом, не можете уопште прећи на веб локацију. Морате да искључите надзор мреже ако желите да наставите. Такође ћете морати да затворите и поново отворите прегледач да бисте приступили блокираној локацији.

Открио сам да је Хеимдал ПРО заиста блокирао веб локације које није требало блокирати. На пример, чини се да је веб локација снип.ли из необичног разлога на Хеимдал-овој несташној листи. Као и веб странице ип-апи.цом и неколико других који су мање или више безопасни. Чини се да су те веб-локације биле блокиране док су учитавали властити садржај друго веб локације (нпр. огласи). Међутим, свако ко покуша директно отићи до њих био би потпуно блокиран без искључивања скенирања саобраћаја.

Можете директно да контактирате Хеимдал ПРО да бисте се распитали о блокираном сајту за који сматрате да је безбедан. Док се не огласите и претпоставите да добијете позитиван одговор, мораћете да искључите надзор саобраћаја да бисте уопште могли да приступите тој веб локацији..

Алтернативно, сами можете да додате спискове са листа путем својих поставки. Једноставно идите на подешавања Хеимдал Про-а и померите се према доле до „Ажурирај да бисте пустили кандидата.“ Ово је искључено према заданим поставкама, тако да требате да га укључите. Да бисте приморали ажурирање, идите на екран за преглед и кликните на „Скенирање“ да бисте преузели и инсталирали исправку.

Након што је закрпа завршена, идите на „Извештаје о активностима“ и „Веб локације блокирана“. Видећете опцију за листање било које блокиране веб локације, уз обавезно упозорење малвера од компаније Хеимдал.

Хеимдал Про беле листе

Чини се да Хеимдал ПРО не блокира већина сајтова, тако да је мало вероватно да ће веб локација којој покушавате да буде блокирана осим ако из неког разлога заиста не подигне црвену заставу.

Скенирање саобраћаја може узроковати да изгубите приступ интернету

Један од проблема са Хеимдал ПРО-ом, који је компанија већ препознала, је чињеница да скенирање у саобраћају може проузроковати грешку која резултира губљењем ваше интернетске везе. То се може догодити јер скенер саобраћаја мора бити у сталном контакту са цлоуд сервером. Ако Хеимдал ПРО не може да ступи у контакт са цлоуд сервером, филтрирање саобраћаја неће радити и може проузроковати да се ваша интернетска веза прекине.

Да би се супротставио овом проблему, Хеимдал ПРО има могућност аутоматског онемогућавања филтрирања у саобраћају. Ово зауставља филтрирање саобраћаја ако се не може приступити цлоуд серверу и спречава да се појави грешка у интернетској вези.

Малваре Енгине

Хеимдал скенер малваре-а

Хеимдал ПРО-ов мотор за злонамјерни софтвер активно скенира и блокира злонамјерни софтвер друге генерације заштитом од скенирања саобраћаја. Према Хеимдалу, њихов софтвер ВецторН Детецтион осмишљен је да детектује и познати и непознати злонамјерни софтвер "анализом образаца комуникације у вашем одлазном и долазном промету". Пошто је злонамерни софтвер често дизајниран за слање и примање података, овај дизајн има за циљ посебно да ухвати Зеро-Хоур малваре који можда није дефинисан у базама података које користе многи антивирусни програми у стварном времену..

Са већином антивирусних софтвера у Цомпаритецх-у активно тестирамо откривање и уклањање вируса користећи живе узорке вируса у затвореном систему. Међутим, то се показало мало тешко са Хеимдал ПРО-ом. Проналажење узорка уживо који ће такође активно слати и примати податке је, једноставно речено, и тешко и није добра идеја, чак и када се користи затворени систем са песковним сандучићем..

Нажалост, нисмо могли лично да проверимо колико добро скенирање злонамјерног софтвера функционише. Међутим, Хеимдал је дошао по нас и пружио нам је врло детаљне информације о томе како овај процес изгледа када заиста функционише.

Следећи екран са Хеимдал-а показује шта ћете видети ако ваш ПРО софтвер открије сумњиве активности на вашој мрежи:

Резултати скенирања злонамјерног софтвера

Као што видите, скенер малим софтвера компаније Хеимдал ПРО указаће на ниво претње у вези са врстом претње која је била блокирана. Као и код скенера саобраћаја, ако се нападне откриће, он ће бити блокиран. То спречава да евентуални злонамјерни софтвер инфицира ваш систем од слања или примања података. Затим можете покренути скенирање вируса да бисте открили злонамјерни софтвер који је можда скривен у вашем систему.

Ту долази до изражаја кључна слабост Хеимдал ПРО-а. Будући да је софтвер пре свега алат за скенирање саобраћаја, нема могућности уклањања вируса. Недостатак ове функције отежава оправдање трошкова многим потенцијалним корисницима.

Помоћ и подршка

Хеимдал одржава страницу подршке која вам омогућава да пронађете помоћ путем неколико метода.

Прва, а најмање најмање корисна, јесте путем компаније „Најаве“. Овде ћете наћи мало више од белог папира или две и информација о новим верзијама.

Нешто кориснија је Хеимдал-ова страница "Познати проблеми". Ако наиђете на неку врсту грешке у вашем софтверу, постоји добра шанса да су га други искусили и пријавили. Тренутно је овде наведено само осам чланака који идентификују познате проблеме.

Ако се и даље борите за проналажење одговора, одељци ФАК-а и Водич за производе вероватно вам неће бити од велике помоћи. Одељак ФАК садржи неколико десетина ФАК-а, сви су категорисани, али ниједан који се заиста бави сложенијим техничким проблемима. Водич за производе је више проширење одељка ФАК, нуди нешто више техничких одговора, али не баш помоћ која ће вам требати.

Ваше најбоље могућности су да користите или карту за подршку или за ћаскање уживо. Одлучио сам да тестирам и једно и друго. Прво сам послао Хеимдалу питање карте за подршку у 17:15 ЕСТ, 14.11.2017. Мој тест овде је био да утврдим а) колико брзо сам добио одговор и б) какав одговор ћу добити. Нисам имао намеру да престрого оцењујем Хеимдал на моје питање. Једноставно сам се распитао како ефикасно тестирати значајку скенирања злонамјерног софтвера.

Одмах сам добио аутоматизован одговор који је обећао да ће ми се неко јавити у року од три сата ако је уобичајен радни дан (М-Ф) или у року од 24 сата ако је викенд или одмор. Моју карту сам предао у уторак, тако да је моје очекивање било одговор у року од 3 сата, као што је и обећано.

Следећег дана добио сам одговор и од представника цхат-а уживо и од представника улазнице за подршку путем е-поште. Одговори су стигли око 9 сати након што сам послао иницијалне упите. Прошли смо 3-сатни прозор обећани током радног дана, али разумљиво изван тог временског оквира с обзиром да сам упите послао око поноћи.

Одговори подршке су били различити

Ливе Цхат био је далеко најлакши начин за употребу. То се често дешава када службе имају ливе цхат. Из мог искуства, системи за четовање уживо били су добра замена за подршку телефоном. Хеимдалов разговор уживо помогао ми је да потврдим тај концепт за мене.

Мој једини проблем са Ливе Цхат-ом био је колико је времена требало да добијем одговор. Када сам покренуо Ливе Цхат већ ми је недостајало времена. У мом првом покушају, 10 минута је прошло без одговора. Морао сам да се спакујем и оставим своје питање без одговора следећег дана путем е-маила.

Оба помоћна особља су на исто питање одговарала на различите начине, што је било помало збуњујуће. Моје испитивање, конкретно, било је како да безбедно истражим скенер малваре-а.

Овај одговор уживо је пружио овај одговор:

"Здраво Сем. Морали бисте покушати да се заразите. Тако да нема сигурног начина, извини.

Мотор са злонамерним софтвером није главна функција компаније Хеимдал ПРО - Скенирање саобраћаја & Филтрирање је. Злонамерни софтвер долази као додатна заштита. "

Иако је представник карата за подршку путем е-поште пружио следећи одговор:

Здраво Самуел,

Нажалост, немамо јавне датотеке за тестирање. Можете да направите виртуелну машину и користите пробни поступак Хеимдал-а, а можете да тестирате све функције у сигурном окружењу без угрожавања ваше примарне машине. "

Свакако преферирам одговор путем улазнице за подршку путем е-поште, али оба одговора су била поучна. Одговор поновног разговора за цхат указивао би да чак и ако скенер злонамерног софтвера не ради, сматра се више терцијарном функцијом, а не основном сврхом Хеимдал ПРО-а. Међутим, то би изгледало противно томе колико је та функција оглашавана на Интернету. А с обзиром на нове информације које сам касније добио од подршке путем е-поште, чини се да ће скенер злонамјерног софтвера бити главна карактеристика поред традиционалног АВ скенирања и уклањања.

Одговор представника е-поште за подршку ми је барем дао до знања да компанија има интерне методе тестирања за скенер малваре-а. Овдје се подразумијева да скенер злонамјерног софтвера функционира, а могао бих замислити могућност да конструирам методу за тестирање те значајке у сигурном окружењу с правим алатима.

Углавном сам задовољан корисничком подршком компаније Хеимдал. Можда ће желети да покушају да осигурају већу доследност између одговора на питања између карата уживо и карата за подршку путем е-поште, али времена одзива су добра за оба и претпостављам да могу бити корисна за озбиљније упите.

Ако покушавате да помогнете својим документима подршке, вероватно то не вреди. Боље је да прескочите право на е-пошту или подршку у цхату.

Ефикасност као безбедносно решење

Као сигурносно решење, Хеимдал ПРО има неке значајне предности. Прво, чињеница да неприметно скенира сав ваш мрежни саобраћај је благодат. Ни у једном тренутку нисам имао прекида у мрежи, нити је Хеимдал ПРО успорио мој систем док је активно скенирао. Чак су и обавештења била прилично неупадљива, иако су на екрану обично задржавала дуже него што мислим да је неопходно.

Само скенирање саобраћаја била је несумњиво Хеимдал-ова ПРО функционална функција. То је ефективно блокирало сумњиве веб странице, чак и ако је било мало на агресивној страни.

Систем закрпања такође ради изузетно добро, мада нисам нарочито импресиониран чињеницом да се не може закрпати све мојих преузетих програма. Ипак, листа преузетих апликација садржи најобичније безбедносне критичне апликације на које хакери теже да циљају. Барем, Хеимдал ПРО покрива основе својим софтверским закрпама.

Помало ми је да се позабавим Хеимдаловим речима да њихов скенер за злонамјерни софтвер ради како је планирано. Ја радије тестирам ове ствари сам, али скенирање злонамјерног софтвера користи методу која је лагано тестирати на лаике. Ипак, њихов одзив у пружању доказа био ми је сјајан знак.

С обзиром на то колико су ефективне деловале друге функције, прилично сам уверен да бих се, уколико наиђем на проблем са слањем или примањем података о злонамјерном софтверу, Хеимдал ПРО обавестио о мени и ефикасно се бавио ситуацијом..

Све у свему, Хеимдал ПРО је веома атрактивно безбедносно решење. Најтежа продаја било коме биће да ли је тај додатни слој заштите заиста потребан. За појединце би то могло бити теже доказати. Иако Хеимдал ПРО има неке функције које можете пронаћи без куповине софтвера (као што је блокирање веб локација), већина онога што може учинити је недоступна чак и са најбоље оцењеним АВ опцијама. Аутоматско закрпање софтвера је сигурно јак потез поред јединственог мрежног скенирања, посебно ако купујете Хеимдал ПРО за мали или средњи посао.

Ако је упарен са квалитетним бесплатним антивирусним програмом или јефтиним, минимално плаћеним програмом, Хеимдал ПРО одабере тамо где су те друге опције често најслабије..

АЛТЕР: Уштедите огромних 70% на Хеимдал ПРО-у

Посетите Хеимдал Про

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 − 22 =

Adblock
detector