Heimdal PRO Review 2020 и отстъпка за четец

Въпреки претъпкания пазар на софтуер за сигурност, Heimdal все пак успява да направи убедително дело защо се нуждаете от неговия софтуер за сигурност PRO. Работейки донякъде в свой собствен клас, Heimdal PRO не е антивирусна програма, вписваща се по-уникално в много малка ниша за подобряване на сигурността и мониторинг на мрежата. Въпреки че базовата цена е малко висока за отделните купувачи, софтуерът става по-достъпен с отстъпката, подробно описана в този преглед, което го прави добра покупка за почти всеки.

СЪОБРАЖЕНИЕ НА АЛЕРТА: Спестете огромни 70% от Heimdal PRO

С Heimdal PRO можете да направите всичко от следното:

 • Автоматично актуализирайте уязвимите приложения
 • Автоматично сканирайте вашата мрежа за входящи и изходящи заплахи
 • Сканирайте мрежовия си трафик за подозрителна дейност, свързана със злонамерен софтуер, като заплахи за нулев ден и финансови измами

Приложението обаче е ясно ограничено. Не можете да премахнете злонамерен софтуер от компютъра си с Heimdal, нито можете да сканирате компютъра си за вируси в традиционен смисъл. Вместо това Heimdal изпълнява по-ограничената, но все пак функционална роля за активното защитаване на крайните точки на вашата мрежа от подозрителна активност. Софтуерът също така гарантира, че някои от най-уязвимите ви софтуерни приложения са в крак с най-новите защитни лепенки.

За тази цел Heimdal играе добре с традиционните антивирусни опции, подобрявайки области, в които антивирусните програми често са слаби, като същевременно активно покрива дупки в сигурността, обикновено игнорирани от повечето производители на антивирусен софтуер. От по-голяма гледна точка Heimdal е проектиран да помогне за сигурността на вашите софтуерни приложения преди те се превръщат в проблем, докато наблюдават мрежата ви, за да ви помогнат да предотвратите проникванията от трудно откриваем зловреден софтуер от второ поколение.

С възможността за безплатен 30-дневен пробен период и без регистрация без регистрация е трудно да се намери причина да не се даде поне на Heimdal за тест. Може да намерите действителната цена малко трудно за стомаха, ако вече плащате за антивирусен софтуер, някои от които може да имат функции, подобни на предлаганите от Heimdal. Въпреки това Heimdal се съчетава добре както с безплатни, така и с платени антивирусни решения при обстоятелства, в които все още има дупки за сигурност във вашата мрежа.

Процес на регистрация на Heimdal

В Comparitech предпочитаме да правим подход отгоре надолу при преглед на антивирусен софтуер. Този метод започва с може би най-важната част: процеса на плащане и регистрация. В миналото открихме някои антивирусни приложения, които целенасочено заглушават тази важна стъпка. Объркващият процес на регистрация често води до това, че потребителите плащат за ненужни и нежелани добавки, както и потребителите неволно да се регистрират за автоматично подновяване.

Положително Heimdal не само опростява процеса на регистрация, но не предлага никакви добавки към продукти. Всичко, което можете да направите със софтуера, е всичко включено за цената, която плащате при касата за софтуера. Освен това можете да изберете дали искате автоматично подновяване преди касата. Heimdal не крие и не скрива тази опция.

Регистрация на Heimdal PRO

Ако се регистрирате в Heimdal PRO за вашия бизнес, можете да въведете данни за компанията (адрес за фактуриране и номер на ДДС), така че Heimdal да създаде фактура за вас. Освен това, ако сте получили ваучер за програмата, можете да въведете тази информация преди да пристъпите към касата.

Дължина на лиценза Брой компютри Цена
Една година 1 компютър 34,00 € (44,00 USD)
2 години 1 компютър 54,00 € (66,00 USD)
3 години 1 компютър 67.99 € (87.99 USD)
Една година До 4 компютъра 54,00 € (70,00 USD)
2 години До 4 компютъра 81,00 € (105,00 USD)
3 години До 4 компютъра 107,99 € (139,99 USD)

Като цяло процесът на регистрация за Heimdal PRO е един от най-ясните, които сме виждали. С недвусмислено ценообразуване, без добавки и очевидно място за избор или премахване на избор на автоматично подновяване, Heimdal показва от процеса на регистрация, че услугата е предназначена да осигури качествена защита, без да играете игри с портфейла си.

Сделка за четене: Спестете от стандартното ценообразуване тук

Минимални системни изисквания

Heimdal PRO е създаден специално за компютри и устройства с Windows. Този софтуер е достъпен само за компютри с Windows, работещи под Windows 7 до 10, както и за Microsoft .NET Framework версия 4.6.1. Системните изисквания обикновено показват, че Heimdal PRO е по-проектиран като бизнес приложение за малки и средни предприятия при по-лична употреба от потребители. Все пак хората, които намират стойност в софтуера, не трябва да имат проблеми и с него.

Като се има предвид, че Heimdal PRO не е традиционна антивирусна програма, тя също изисква много по-малко ресурси. След инсталирането Heimdal се нуждае от минус 25 MB място на твърдия диск. Софтуерът също изисква местни права на администратор и достъп до интернет, за да функционира. Изискването за достъп до интернет е конкретно, защото двете функции на Heimdal PRO, мониторинг на мрежата и кръпка на софтуер, не обслужват никаква функция без интернет връзка.

Инсталиране и настройка

В съответствие със своя фокус върху скоростта и простотата, процесът на инсталиране и настройка на Heimdal PRO е изключително бърз. След изтеглянето ще трябва да изберете място за инсталиране. Тогава Heimdal PRO ще ви преведе само през две стъпки за бърза настройка.

Актуализации на софтуера

Една от основните характеристики на Heimdal PRO са безшумните, автоматични актуализации за приложенията на вашия компютър. Heimdal PRO ви дава възможност да изберете кои приложения искате да наблюдавате и да се актуализира автоматично. Можете да настроите Heimdal PRO в режим „Автопилот“ или „Персонализиран“. Автопилотът автоматично избира изтеглените от вас приложения и ги актуализира вместо вас. Custom все пак автоматично ще актуализира някои от вашите приложения до най-новите версии, но ви позволява да изберете кои приложения да получават тези актуализации.

Известия за сигурност

Heimdal PRO Review 2020 и отстъпка за четец

Втората ключова функция, която Heimdal PRO предлага, е мониторинг на мрежата. Услугата ще следи вашия интернет трафик за злонамерена дейност. По време на процеса на настройка Heimdal PRO ви позволява да решите кои видове известия искате да получавате. Ако искате повече информация за това, което всъщност правят тези известия, можете да щракнете върху синьото „i“ за повече подробности. Можете също така да получите предварителен преглед на това как може да изглежда всяко известие, като кликнете върху символа на зеленото око до всеки тип актуализация на състоянието.

Обърнете внимание, че изключването на „Известие с балон“ ще деактивира възможността ви да превключвате другите известия. Изглежда, че Heimdal PRO не дава указания в процеса на първоначална настройка защо е така. Ако обаче искате да включите някое от допълнителните известия за състояние, ще трябва да оставите тази опция включена.

След като приключите с промяна на състоянията на известията и изберете кои приложения да се актуализират автоматично, настройката е завършена. Heimdal PRO е достатъчно лесен за настройка и използване, че е напълно възможно да затворите прозореца и да оставите програмата да работи безшумно във фонов режим в този момент.

интерфейс

Интерфейс на Heimdal PRO

Потребителите ще намерят изненадващо прост интерфейс на Heimdal PRO. Това е преди всичко, защото, както беше посочено, Heimdal PRO е не антивирусна софтуерна програма. Въпреки че има функция за мониторинг, която проверява мрежата ви за злонамерена активност, често срещана сред злонамерен софтуер, тя не може да премахне злонамерен софтуер от вашата система. Heimdal PRO има ограничен, но съсредоточен набор от функции, което води до цялостен необременен интерфейс.

След отваряне на софтуера, Heimdal PRO представя на потребителите екран "Преглед", който показва системни здравни доклади. Ако всичко е чудесно, ще видите зелено през прозореца. Ако нещо е изключено или грешно, ще видите жълто или червено, в зависимост от тежестта на отчета.

Потребителите могат да превключват между три допълнителни екрана за „Сканиране на трафика“, „Malware Engine“ и „Patching System“. Голяма част от това, което ще намерите в тези допълнителни екрани, са настройки, които можете да включите или изключите по време на първоначалния процес на настройка.

По-подробни отчети за дейности също са достъпни, като кликнете върху „Отчети за дейността“ в горната част на прозореца, докато допълнителни опции за настройки са достъпни с помощта на символа на зъбно колело в горния десен ъгъл.

Нищо за интерфейса на Heimdal PRO не е объркващо, нито опциите са трудни за намиране. Като се има предвид, че Heimdal PRO е проектиран основно да работи във фонов режим, като цяло много малко потребители могат да се справят с интерфейса, освен да получават и преглеждат отчети, да променят настройките и да инсталират ръчно софтуер или софтуерни актуализации, когато е приложимо.

Характеристики на защитата на Heimdal PRO

Има две основни функции, които се предлагат с Heimdal PRO: автоматични актуализации на софтуерни приложения и мониторинг на мрежата.

Автоматични актуализации на софтуера

Актуализации на софтуера Heimdal

Малко антивирусни програми автоматично актуализират инсталираните ви приложения. Тази често пренебрегвана заплаха за сигурността обаче изисква внимание. Spiceworks пише за опасностите от използването на софтуер за излезли от употреба (EOL), като изтъква конкретно опасността от уязвимости в сигурността. Както пише Spiceworks, „защитната стена и [антивирусът] не са достатъчна защита срещу неуправляеми уязвимости, които хакерите бързо използват.“

Докато Heimdal PRO не предоставя актуализации на софтуера EOL (или софтуер, който вече не се поддържа от производителя му), той активно ще проверява за кръпки за сигурност на инсталираните понастоящем приложения. Това включва Adobe Acrobat, който според данните на CVE Details е сред най-големия брой различни уязвими места в сигурността. Като се има предвид повсеместността на Acrobat в бизнеса (все пак светът продължава да работи на PDF файлове), актуализирането на софтуера е съществена мярка за сигурност.

Heimdal PRO ще покаже 10 различни потенциални състояния на вашия софтуер, включително:

 • Актуална
 • Остарял
 • Открита е по-нова версия
 • Изтеглянето
 • Грешка при изтеглянето
 • Инсталиране
 • Грешка при инсталирането
 • Изпробвайте ръчно
 • Свържете се с поддръжката
 • Не се следи

Всеки от тези състояния има ясно маркиран символ от лявата страна на екрана на системата за кръпка, за да се избегне объркване.

Статуси за актуализиране на Heimdal PRO

Има няколко въпроса, свързани с функцията за автоматично кръпка, включително:

 • Как работи системата за пластири?
 • Колко често се появяват софтуерни лепенки?
 • С кои софтуерни приложения работи?
 • Натрапчиви ли са пластирите?

Обяснено е кръпката на софтуера Heimdal PRO

Софтуерното кръпка с Heimdal PRO всъщност е доста просто. Използвайки неговата библиотека от поддържан софтуер, можете да изберете кой софтуер искате да наблюдава Heimdal PRO. Той ще копае във версията на инсталираните приложения, като търси номера на версии и кръпки. След това Heimdal PRO ще пресече тази информация с това, което в момента е достъпно онлайн

Ако Heimdal PRO установи, че има нов пластир за вашия софтуер или по-нова версия, той автоматично ще изтегли и инсталира този пластир на заден план.

Когато е наличен пластир, Heimdal Pro ще ви уведоми за това чрез известие в долната дясна част на вашия екран. Той също така ще ви уведоми чрез интерфейса на екрана „Patching System“. Където е уместно, тя ще предостави символ, указващ какъв тип проблем съществува с текущия софтуер (например „Изтекъл“ с червен възклицател или „Нова версия“ с жълт удивителен знак).

Ако нещо се обърка с процеса на кръпка, има символи, които също така посочват. След като изтеглянето започне, Heimdal PRO ще покаже символ на елипса (“…”) до необходимото име на приложението.

Честота на патч и съвместимост на приложението

Като отидете на екрана с настройки (зелен символ на предавка в горния десен ъгъл), можете да регулирате колко често Heimdal PRO сканира вашите приложения и проверява за нов софтуер. Предварително зададеното време е на всеки 120 минути. За съжаление, не можете да намалите тази честота под веднъж на всеки два часа. Максималното време между разрешените сканирания е веднъж на 1440 минути (24 часа), което е често срещана честота на сканиране за софтуер за сигурност.

За да сложа кръпката на теста, изтеглих няколко по-стари версии на различни приложения. Използвайки уебсайта OldVersion.com, инсталирах остарели версии на някои популярно използвани програми: Mozilla Firefox, Acrobat Reader, DirectX и Opera.

Heimdal PRO Review 2020 и отстъпка за четец

След изтеглянето и инсталирането на по-старите версии на софтуера стартирах приложението Heimdal PRO и проверих настройките на системата за кръпка. По-старата версия на Firefox, регистрирана в Heimdal PRO и под „статус“, обозначава червен възклицателен знак. Останалите три софтуерни приложения го направиха не регистрирайте се, което ме кара да се чудя колко ефективна може да е тази функция, ако не регистрира целия ми инсталиран софтуер.

По-късно открих, че взе предвид моята остаряла програма Acrobat Reader, но никога не регистрира оплакване в интерфейса. Вместо това той безшумно актуализира както Firefox, така и Acrobat до най-новите им версии.

Освен това, въпреки че не го изтеглях като тест, софтуерът актуализира и браузъра ми Chrome няколко дни по-късно след първоначалния тест за кръпка на софтуер.

Heimdal PRO Review 2020 и отстъпка за четец

В раздела „Препоръчителен софтуер“ на екрана „Патчи за софтуер“ Heimdal PRO включва дълъг списък от 70 приложения, които можете да инсталирате директно от интерфейса на Heimdal PRO. Това са и приложенията, които Heimdal PRO ще следи за кръпки и актуализации на версиите. Програмата предлага също така бележка, че актуализира 99% от „критичните за сигурността приложения“, за които може да се предположи, че е списъкът на приложенията, предоставени от Heimdal.

Натрапчиви ли са софтуерните лепенки?

След като тествах Heimdal PRO в продължение на няколко дни, нито веднъж не срещнах натрапчиво поведение от софтуерното кръпка. Верен на думата си, Heimdal PRO изпълнява този процес безшумно на заден план. Освен известията (които можете да изключите), лесно е да го „зададете и забравите“, така да се каже.

Дори след като Heimdal PRO актуализира браузъра ми Chrome, това не прекъсна работния ми процес. Патчът се случи на заден план и не изискваше да затворя браузъра си. Това може да не е така, когато Heimdal PRO трябва да инсталира нова версия на приложение, а не само патч за сигурност, обаче.

Чрез тестване открих, че софтуерният кръпка е изключително функционален, като най-голямото ограничение е изключително малкият брой приложения, които Heimdal PRO всъщност следи. Това ограничение е потенциално голям проблем, ако разчитате да използвате Heimdal PRO за покриване на някои критични за сигурността програми, които не предлагат push известия за актуализации на софтуера.

Двигател за сканиране на трафика и злонамерен софтуер

Другата ключова област, която покрива Heimdal PRO, е мониторингът на мрежата. Това се осъществява чрез функциите за сканиране на трафика на приложението. Heimdal PRO е проектиран да бъде монитор на „крайно устройство“, което означава, че сканира входящия и изходящия трафик, преминаващ през свързан към интернет компютър или други устройства. Това също означава, че проверява за съмнителна активност в целия ви домашен или бизнес безжична мрежа. Той ще сканира само за съмнителна активност на всяка машина, на която е инсталирана.

Сканиране на трафика

Сканиране на трафика Heimdal PRO

Както при софтуерното кръпка, сканирането на трафика в Heimdal PRO е предимно пасивна дейност. Докато включите настройките „включени“, софтуерът автоматично ще следи цялата мрежова активност към и от вашия компютър, използвайки неговите мрежови филтри за наблюдение. Всяка подозрителна дейност е маркирана или блокирана, в зависимост от тежестта на дейността.

Възможно е Heimdal Scanning Traffic да повлияе на честотната лента на мрежата, но тестовете ми бяха неубедителни на предната му страна. С първоначален тест срещнах малко влияние върху латентността и скоростта на изтегляне при множество тестове. След включване на скенера за трафик латентността скочи, въпреки че скоро се върна към нормалното. Скоростта на изтегляне бе засегната незначително. Тестовият файл със 100 MB отне около 45 секунди без филтъра, около 55 секунди с включен филтър. Тестовете за скорост с използване на теста за здраве на Интернет разкриха малък, но забележим спад на скоростта на изтегляне от около 7 Mbps с включен филтър.

По-късно обаче тестовете за изтегляне на файлове и докладите за интернет здраве показаха малка разлика. Всичко казано, ако Heimdal влияе на широчината на честотната лента, вероятно е твърде малко въздействие, за да се регистрира или има значение.

Потенциалните въздействия на скоростта на мрежата встрани, сканирането на трафика предлага някои забележими предимства. Чрез сканиране на трафика се извършват всички следните дейности:

 • Опасните уебсайтове са блокирани
 • Зловредното съдържание е блокирано
 • Експлоатациите от нула ден, скрити на уебсайтове, са блокирани
 • Пренасочванията за трафик се откриват и блокират
 • Детекцията на данни се открива и потребителят се уведомява

Сканирането на трафика също включва собствената DarkLayer Guard на Heimdal. DarkLayer Guard е основният софтуер на Heimdal, който стои зад мрежовото филтриране. Той също така използва база данни от уебсайтове, които трябва да хостват злонамерен софтуер или са хоствали злонамерен софтуер в миналото. Софтуерът също така активно открива потенциални заплахи на уебсайтове, които не са в базата данни.

Блокиране на уебсайтове

Следователно, когато търсех стари версии на различен софтуер, който да тествам с функцията за кръпка на софтуера, попаднах на уебсайт, който Heimdal PRO блокира:

Блокиране на уебсайта на Heimdal PRO

Блокирането беше бързо и е видимо по-агресивно от повечето блокирани в браузъра уебсайтове. Тази агресивност може да бъде пагубна на моменти.

За разлика от друг софтуер за блокиране на уебсайтове, който ви позволява да продължите, ако смятате, че сайтът е безопасен, с включен Heimdal PRO, изобщо не можете да продължите към уебсайта. Ще трябва да изключите мониторинга на мрежата, ако искате да продължите. Освен това ще трябва да затворите и отворите отново браузъра си, за да получите достъп до блокирания сайт.

Открих, че Heimdal PRO наистина блокира сайтове, които не трябваше да бъдат блокирани. Например, уебсайтът snip.ly по някаква странна причина е в непослушния списък на Хеймдал. Така бяха и уебсайтовете ip-api.com, както и няколко други, които са повече или по-малко безобидни. Изглежда тези сайтове са били блокирани, докато се зарежда собственото им съдържание друг сайтове (например реклами). Всеки, който се опита да отиде директно до тях, ще бъде напълно блокиран без да изключва сканирането на трафика.

Можете да се свържете директно с Heimdal PRO, за да се запитате за блокиран сайт, който смятате, че е безопасен. Докато не се чуете и приемете, че получите положителен отговор, ще трябва да изключите мониторинга на трафика, за да получите достъп до този сайт изобщо.

Като алтернатива можете сами да добавяте бели списъци чрез настройките си. Просто отидете на настройките на Heimdal Pro и превъртете надолу до „Актуализиране до освобождаване на кандидата.“ Това е изключено по подразбиране, така че трябва да го включите. За да наложите актуализацията, можете да отидете на екрана за преглед и да кликнете върху „Сканиране“, за да изтеглите и инсталирате актуализацията.

След като кръпката приключи, отидете на „Отчети за дейността“ и „Уебсайтове са блокирани“. Ще видите опция за включване в бели списъци на всички блокирани сайтове, с необходимото предупреждение за злонамерен софтуер от Heimdal.

Heimdal Pro бели списъци

Изглежда, че Heimdal PRO не блокира най-много сайтове, така че е малко вероятно сайт, до който се опитвате да получите достъп, да бъде блокиран, освен ако в действителност не вдигне червен флаг по някаква причина.

Сканирането на трафика може да доведе до загуба на достъп до интернет

Един от проблемите с Heimdal PRO, който компанията вече призна, е фактът, че сканирането на трафика може да доведе до грешка, която води до загуба на вашата интернет връзка. Това може да се случи, защото скенерът за трафик трябва да поддържа постоянен контакт с облачен сървър. Ако Heimdal PRO не е в състояние да се свърже с облачния сървър, филтрирането по трафик няма да работи и може да доведе до прекъсване на вашата интернет връзка.

За да се справи с този проблем, Heimdal PRO има опция за автоматично деактивиране на филтрирането по трафика. Това спира филтрирането на трафика, ако облачният сървър не може да бъде достигнат и предотвратява появата на грешка в интернет връзката.

Злонамерен софтуер

Heimdal скенер за злонамерен софтуер

Двигателят за зловреден софтуер на Heimdal PRO активно сканира и блокира зловреден софтуер от второ поколение, като хеджира технологията за сканиране на трафика. Според Heimdal, техният софтуер VectorN Detection е предназначен да открива както известни, така и неизвестни зловредни програми, като „анализира моделите на комуникация във вашия изходящ и входящ трафик“. Тъй като често злонамереният софтуер е предназначен за изпращане и получаване на данни, този дизайн е предназначен специално за улавяне на Zero-Hour злонамерен софтуер, който може да не е дефиниран в базите данни, използвани от много антивирусни програми в реално време..

С повечето антивирусни програми в Comparitech ние активно тестваме откриването и премахването на вируси, използвайки живи проби от вируси в затворена система. Това обаче се оказа малко трудно с Heimdal PRO. Намирането на жива извадка, която също активно ще изпраща и получава данни, е, просто казано, и трудно, и не е добра идея, дори и при използване на затворена система с пясъчна кутия.

За съжаление не успяхме лично да проверим колко добре работи сканирането на зловреден софтуер. Въпреки това, Heimdal дойде за нас и ни предостави много подробна информация относно това как изглежда този процес, когато той действително работи.

Следният скрийншот от Heimdal показва какво ще видите, ако вашият PRO софтуер открие подозрителна активност във вашата мрежа:

Резултати от сканиране на злонамерен софтуер

Както можете да видите, скенерът за злонамерен софтуер на Heimdal PRO ще посочи ниво на заплаха по отношение на типа заплаха, която е била блокирана. Както при скенера за трафик, ако бъде открита атака, тя ще бъде блокирана. Това предотвратява каквото и да е потенциално злонамерен софтуер заразява вашата система от изпращане или получаване на данни. След това можете да стартирате сканиране за вируси, за да откриете злонамерен софтуер, който може да е скрит във вашата система.

Именно тук играе ключовата слабост на Heimdal PRO. Тъй като софтуерът е предимно инструмент за сканиране на трафик, той няма възможности за премахване на вируси. Липсата на тази функция затруднява оправдаването на разходите за много потенциални потребители.

Помощ и подкрепа

Heimdal поддържа страница за поддръжка, която ви позволява да намерите помощ чрез няколко метода.

Първата и лесно най-малко полезна е чрез страницата на компанията „Съобщения“. Тук ще намерите малко отвъд бяла книга или две и информация относно новите версии.

Малко по-полезна е страницата „Известни проблеми“ на Хеймдал. Ако срещнете някакъв вид грешка в софтуера си, има голяма вероятност други да са го изпитали и да съобщят за него. Понастоящем има само осем статии, изброени тук, идентифициращи известни проблеми.

Ако все още се мъчите да намерите отговори, секциите с често задавани въпроси и ръководства за продуктите вероятно няма да ви бъдат от голяма полза. Разделът с често задавани въпроси съдържа няколко десетки често задавани въпроса, всички категоризирани, но нито един, който наистина се занимава с по-сложни технически проблеми. Ръководството за продуктите е по-скоро разширение от раздела с често задавани въпроси, предлагащо малко по-технически отговори, но не точно помощта, от която ще се нуждаете.

Най-добрите ви възможности са да използвате или билет за поддръжка, или чат на живо. Реших да тествам и двете. Първо изпратих на Heimdal въпрос за билет за поддръжка в 17:15 EST на 14.11.2017. Тестът ми тук беше да определя а) колко бързо получих отговор и б) какъв отговор ще получа. Нямах намерение да преценявам твърде много Хеймдал по въпроса ми. Просто попитах как ефективно да тествам функцията за сканиране на злонамерен софтуер безопасно.

Веднага получих автоматизиран отговор, който обеща, че някой ще се върне при мен в рамките на 3 часа, ако в обикновен работен ден (M-F) или в рамките на 24 часа, ако в почивните дни или в почивни дни. Изпратих билета си във вторник, така че очакванията ми бяха отговор в рамките на 3 часа, както беше обещано.

На следващия ден получих отговор както от представител на чат на живо, така и от представител на билета за поддръжка по имейл. Отговорите дойдоха около 9 часа, след като изпратих първоначалните разследвания. Изминаха 3-часовия прозорец, обещан през делничен ден, но разбираемо отвъд тази времева рамка, като изпратих запитванията около полунощ тяхното време.

Отговорите на подкрепата са различни

Чатът на живо беше най-лесният метод за използване. Това често се случва, когато службите имат чат на живо. От моя опит системите за чат на живо са добра подмяна на поддръжката по телефона. Чатът на Heimdal на живо помогна да потвърдя тази концепция за мен.

Единственият ми проблем с Live Chat беше колко време отне, за да получа отговор. Когато стартирах чат на живо, вече ми липсваше време. При първия ми опит мина 10 минути без отговор. Трябваше да опаковам и да оставя въпроса си без отговор по-късно на следващия ден по имейл.

И двамата помощни служители отговориха на един и същ въпрос по различни начини, което беше малко объркващо. Моето запитване, по-специално, беше как да предприемете безопасно тестване на скенера за злонамерен софтуер.

Представителят на чата на живо предостави този отговор:

- Здрасти Сам. Ще трябва да се опитате да се заразите. Така че няма безопасен начин, извинявай.

Двигателят за злонамерен софтуер не е основната функция на Heimdal PRO - Сканиране на трафика & Филтрирането е. Злоумишленият двигател се предлага като допълнителна защита. “

Докато представителят на билета за поддръжка по имейл предостави следния отговор:

"Здравейте Samuel,

За съжаление нямаме публични тестови файлове. Можете да изградите виртуална машина и да използвате изпитанието на Heimdal и можете да тествате всички функции в безопасна среда, без да компрометирате основната си машина. “

Със сигурност предпочитам отговора на билета за поддръжка по имейл, но и двата отговора бяха поучителни. Отговорът на отговора на чата на живо ще покаже, че дори и скенерът за злонамерен софтуер да не работи, той се счита повече за третична функция, а не за основна цел на Heimdal PRO. Това обаче изглежда противно на това колко силно се рекламира тази функция за софтуера. И като се има предвид новата информация, която получих по-късно от поддръжка по имейл, изглежда, че скенерът за злонамерен софтуер ще бъде ключова характеристика наред с традиционното сканиране и премахване на AV.

Отговорът на представителя на поддръжката по имейл поне ме уведомява, че компанията има вътрешни методи за тестване на скенера за злонамерен софтуер. Влиянието тук е, че скенерът за злонамерен софтуер работи и бих могъл да мога да конструирам метод за тестване на тази функция в безопасна среда с подходящите инструменти.

В по-голямата си част съм доволен от поддръжката на клиентите на Heimdal. Те може да искат да се опитат да гарантират по-голяма съгласуваност между това как се отговаря на въпросите между билетите за чат на живо и билетите за поддръжка по електронна поща, но времената за отговор са добри и за двете и предполагам, че може да е полезно за по-сериозни запитвания.

Ако се опитвате да се самопомощте с техните документи за поддръжка обаче, вероятно не си струва да отделите време. По-добре е да пропуснете правото на имейл или поддръжка за чат на живо.

Ефективност като решение за сигурност

Като решение за сигурност Heimdal PRO има някои забележителни предимства. Първо, фактът, че сканира безпроблемно целия ви мрежов трафик, е благодат. В нито един момент нямах прекъсвания в мрежата си, нито Heimdal PRO забави системата ми, докато тя активно сканира. Дори известията бяха доста ненатрапчиви, въпреки че те са склонни да се задържат на екрана по-дълго от това, което смятам за необходимо.

Самото сканиране на трафика е несъмнено най-функционалната функция на Heimdal. Той ефективно блокира подозрителните уебсайтове, дори и да е малко от агресивната страна.

Системата за кръпка също работи изключително добре, въпреки че не съм особено впечатлен от факта, че не може да се лепенки всичко от изтеглените от мен програми. Все пак списъкът на изтеглените приложения включва най-често срещаните критични за сигурността приложения, към които хакерите са склонни да се насочват. Най-малкото, Heimdal PRO покрива основите със своето софтуерно кръпка.

Налагането на думата на Heimdal, че техният скенер за злонамерен софтуер работи по предназначение, ме оставя малко неспокоен. Предпочитам да тествам тези неща сам, но сканирането на злонамерен софтуер използва метод, който се оказва малко труден за безопасно тестване за миряни. И все пак тяхната отзивчивост при представянето ми на доказателства беше чудесен знак.

Имайки предвид колко ефективно са работили другите функции, аз съм доста уверен, че ако срещна проблем с изпращането или получаването на данни от злонамерен софтуер, Heimdal PRO ще ме уведоми и ще се справи със ситуацията ефективно.

Като цяло Heimdal PRO е много атрактивно решение за сигурност. Най-трудната продажба за всеки ще бъде дали този допълнителен слой защита е действително необходим. За хората това може да бъде по-трудно да се докаже. Въпреки че Heimdal PRO има някои функции, които можете да намерите без да закупите софтуера (като блокиране на уебсайтове), повечето от това, което може да направи, е недостъпно чрез дори най-високо оценени AV опции. Автоматичното кръпка на софтуер със сигурност е силно привлекателно, заедно с уникалното сканиране в мрежа, особено ако купувате Heimdal PRO за малък или среден бизнес.

Ако е сдвоена с качествена безплатна антивирусна програма или с евтина, минимално предлагана платена програма, Heimdal PRO избира там, където тези други опции често са най-слаби..

СЪОБРАЖЕНИЕ НА СДЕЛКА Спестете огромни 70% на Heimdal PRO

Посетете Heimdal Pro

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

50 − = 43

Adblock
detector