Heimdal PRO Review 2020 & Reader kedvezmény

A biztonsági szoftverek zsúfolt piaca ellenére a Heimdalnak továbbra is sikerül meggyőzõ okot adnia arra, hogy miért van szüksége a PRO biztonsági szoftverére. Valamelyik osztályban működő Heimdal PRO nem antivírus program, amely egyedileg illeszkedik egy nagyon kicsi biztonsági fejlesztési és hálózati megfigyelő résbe. Noha az alapár kissé magas az egyes vásárlók számára, a szoftver olcsóbbá válik a jelen áttekintésben részletezett kedvezménnyel, ez mindenki számára jó vásárlást eredményez..

VÉGREHAJTÁS: Takarítson meg egy hatalmas 70% -ot a Heimdal PRO-n

A Heimdal PRO segítségével az alábbiakat teheti meg:

 • A sérülékeny alkalmazások automatikus frissítése
 • Automatikusan megvizsgálja a hálózatot a bejövő és kimenő fenyegetések szempontjából
 • Vizsgálja meg a hálózati forgalmat a rosszindulatú programokkal kapcsolatos gyanús tevékenységek szempontjából, például nulla napos fenyegetések és pénzügyi csalások ellen

Az alkalmazás azonban kifejezetten korlátozott. A Heimdal nem távolíthatja el a rosszindulatú programokat a számítógépről, és a hagyományos értelemben nem tudja megvizsgálni a számítógépet a vírusok ellen. Ehelyett a Heimdal a korlátozottabb, mégis funkcionális szerepet tölti be, a hálózat végpontjainak aktív védelme a gyanús tevékenységekkel szemben. A szoftver azt is biztosítja, hogy a legsebezhetőbb alkalmazásai közül néhány naprakész legyen a legújabb biztonsági javításokkal.

Ebből a célból a Heimdal jól játszik a hagyományos vírusvédelmi lehetőségekkel, javítva azokat a területeket, ahol a víruskereső programok gyakran gyengék, miközben proaktívan lefedi a biztonsági lyukakat, amelyeket a legtöbb víruskereső szoftvergyártó általában figyelmen kívül hagy. Nagyobb szempontból a Heimdal célja, hogy segítse a szoftveralkalmazások biztonságát előtt problémává válnak a hálózat felügyelete közben, hogy megakadályozzák a nehezen felismerhető „második generációs” rosszindulatú programok behatolását.

A 30 napos ingyenes próbaverzió és a non-nonsense regisztrációs folyamatának köszönhetően nehéz megtalálni azt az okot, hogy legalább ne tegyen Heimdalnak tesztvezetést. Lehet, hogy a tényleges árat kissé nehezen tudja megbirkózni, ha már fizet antivírus szoftverért, amelynek néhány funkciója hasonló lehet a Heimdal által kínált szolgáltatásokhoz. A Heimdal azonban párosul mind ingyenes, mind fizetett vírusvédelmi megoldásokkal, olyan körülmények között, amikor a hálózatban még mindig vannak biztonsági rések.

Heimdal feliratkozási folyamat

A Comparitechnél inkább top-down megközelítést alkalmazunk az antivírus szoftver felülvizsgálatához. Ez a módszer vitathatatlanul a legfontosabb résznél kezdődik: a fizetési és feliratkozási folyamatnál. A múltban olyan víruskereső alkalmazásokat találtunk, amelyek célzottan elrontják ezt a fontos lépést. A zavaró feliratkozási folyamat gyakran ahhoz vezet, hogy a fogyasztók fizetnek a felesleges és nem kívánt kiegészítőkért, valamint a felhasználók akaratlanul feliratkoznak az automatikus megújításra..

Pozitív módon a Heimdal nemcsak leegyszerűsíti a regisztrációt, hanem nem kínál semmilyen termék-kiegészítőt. Minden, amit a szoftverrel elvégezhet, az mindent tartalmaz, az árért, amelyet a pénztárnál fizet a szoftverért. Ezenkívül kiválaszthatja, hogy a megrendelés előtt automatikusan megújuljon-e. Heimdal nem rejti el vagy takarja el ezt a lehetőséget.

Heimdal PRO regisztráció

Ha feliratkozik a Heimdal PRO-ra vállalkozása számára, megadhatja a cég adatait (számlázási címet és HÉA-számot), hogy a Heimdal számlát készítsen az Ön számára. Ezenkívül, ha a programhoz utalványt kaptunk, akkor ezt az információt megadhatjuk, mielőtt folytatnák a fizetést.

Az engedély hossza PC-k száma Ár
1 év 1 PC 34.00 € (44.00 USD)
2 év 1 PC 54.00 € (66.00 USD)
3 év 1 PC 67,99 € (87,99 USD)
1 év Akár 4 számítógép 54.00 € (70.00 USD)
2 év Akár 4 számítógép 81.00 € (105.00 USD)
3 év Akár 4 számítógép 107,99 € (139,99 USD)

Összességében a Heimdal PRO regisztrációs folyamata az egyik legtisztább, amit látunk. Az egyértelmű árazással, kiegészítők nélkül, valamint az automatikus megújítás kiválasztásának vagy eltávolításának nyilvánvaló helyével a Heimdal a regisztrációs folyamatból megmutatja, hogy a szolgáltatás célja a minőségi védelem biztosítása anélkül, hogy a pénztárcájával játszani kellene..

Olvasó üzlet: Mentés itt a szokásos árképzésre

Minimális rendszerkövetelmények

A Heimdal PRO kifejezetten Windows számítógépekhez és eszközökhöz készült. Ez a szoftver csak a Windows 7-10 operációs rendszert futtató Windows PC-ken, valamint a Microsoft .NET-keretrendszer 4.6.1 verzióján érhető el. A rendszerkövetelmények általában arra utalnak, hogy a Heimdal PRO üzleti alkalmazását inkább kis- és középvállalkozások számára fejlesztették ki, több mint személyes fogyasztói felhasználás mellett. Ennek ellenére az egyéneknek, akik értéket találnak a szoftverben, semmi gondnak kell lenniük a szoftver használatával.

Mivel a Heimdal PRO nem egy hagyományos víruskereső program, sokkal kevesebb erőforrást igényel. Telepítéskor a Heimdalnak kevés 25 MB merevlemezre van szüksége. A szoftver működéséhez helyi adminisztrátori jogokat és internet-hozzáférést is igényel. Az internet-hozzáférés követelménye kifejezetten azért van, mert a Heimdal PRO két funkciója, a hálózatfigyelés és a szoftver javítása, internetkapcsolat nélkül nem szolgál..

Telepítés és telepítés

Figyelembe véve a sebességet és az egyszerűséget, a Heimdal PRO telepítési és beállítási folyamata rendkívül gyors. A letöltés után kiválasztania kell a telepítési helyet. Ezután a Heimdal PRO mindössze két gyors telepítési lépésben végigvezeti Önt.

Szoftver frissítések

A Heimdal PRO egyik legfontosabb funkciója a csendes, automatikus frissítés a számítógép alkalmazásaihoz. A Heimdal PRO lehetőséget ad arra, hogy kiválassza, mely alkalmazásokat kívánja figyelni és automatikusan frissíteni. Beállíthatja a Heimdal PRO “Autopilot” vagy “Custom” módba. Az Autopilot automatikusan kiválasztja a letöltött alkalmazásokat, és frissíti azokat az Ön számára. Az Custom továbbra is automatikusan frissíti néhány alkalmazását a legújabb verziókra, de lehetővé teszi annak kiválasztását, hogy mely alkalmazások kapják meg ezeket a frissítéseket.

Biztonsági értesítések

Heimdal PRO Review 2020 & Reader kedvezmény

A Heimdal PRO második kulcsfontosságú szolgáltatása a hálózati megfigyelés. A szolgáltatás figyelni fogja az internetes forgalmat rosszindulatú tevékenységek szempontjából. A telepítési folyamat során a Heimdal PRO lehetővé teszi, hogy eldöntse, milyen típusú értesítéseket szeretne kapni. Ha további információra van szüksége arról, hogy ezek az értesítések valójában mi történik, kattintson a kis kék „i” gombra a további részletekhez. Az egyes állapotjelentések melletti zöld szem szimbólumra kattintva megkaphat egy előnézetet arról is, hogy az egyes értesítések hogyan nézhetnek ki.

Vegye figyelembe, hogy a „Léggömb-értesítés” kikapcsolása kikapcsolja a többi értesítés váltásának lehetőségét. A Heimdal PRO úgy tűnik, hogy a kezdeti telepítési folyamatban semmilyen utalást nem ad arra, hogy miért van ez a helyzet. Ha azonban meg akarja váltani a kiegészítő állapotjelentéseket, akkor ezt a lehetőséget be kell kapcsolnia.

Miután befejezte az értesítési állapotok váltását és az automatikus frissítésre kerülő alkalmazások kiválasztását, a telepítés kész. A Heimdal PRO telepítéséhez és használatához elég könnyű az a lehetőség, hogy bezárja az ablakot, és hagyja, hogy a program csendesen működjön a háttérben..

Felület

Heimdal PRO felület

A felhasználók meglepően egyszerű felületet találnak a Heimdal PRO-n. Ennek oka elsősorban az, hogy amint azt állítottuk, a Heimdal PRO nem víruskereső szoftver. Noha rendelkezik egy figyelő funkcióval, amely ellenőrzi a hálózatot a rosszindulatú programok körében gyakori rosszindulatú tevékenységek ellen, nem tudja eltávolítani a rosszindulatú programokat a rendszeréből. A Heimdal PRO korlátozott, mégis összpontosított funkciókkal rendelkezik, ami egy teljes, nem megterhelt felületet eredményez.

A szoftver megnyitásakor a Heimdal PRO a felhasználók számára egy „Áttekintés” képernyőt jelenít meg, amely megjeleníti a rendszer állapotjelentéseit. Ha minden remek, akkor az ablakon zöld lesz. Ha valami kikapcsolt vagy rossz, akkor a jelentés súlyosságától függően sárga vagy piros színt fog látni.

A felhasználók három további képernyő között válthatnak a „Forgalomkeresés”, a „Malware Engine” és a „Patching System” képernyők között. A kiegészítő képernyőkön található beállítások nagy részét azok a beállítások képezik, amelyeket be lehet kapcsolni vagy ki lehet kapcsolni az első telepítési folyamat során..

Részletesebb tevékenységi jelentések is elérhetők az ablak tetején található „Tevékenységi jelentések” linkre kattintva, míg a jobb felső sarokban lévő fogaskerék szimbólummal további beállítási lehetőségek érhetők el..

A Heimdal PRO felületén semmi nem zavaró, és a lehetőségeket sem nehéz megtalálni. Mivel a Heimdal PRO programot elsősorban a háttérben való futtatásra tervezték, általában nagyon kevés a felhasználó képes a felülettel a jelentések fogadására és megtekintésére, a beállítások megváltoztatására, valamint a szoftver vagy szoftverfrissítések manuális telepítésére, ha van ilyen.

Heimdal PRO biztonsági szolgáltatások

Két lényeges jellemző van a Heimdal PRO-val együtt: automatikus szoftverfrissítések és hálózati megfigyelés.

Automatikus szoftverfrissítések

Heimdal szoftverfrissítések

Kevés víruskereső program frissíti automatikusan a telepített alkalmazásokat. Ez a gyakran figyelmen kívül hagyott biztonsági fenyegetés azonban figyelmet igényel. A Spiceworks az elhasználódott szoftverek (EOL) használatának veszélyeiről írt, külön kiemelve a biztonsági rések veszélyét. Ahogy a Spiceworks írja: "A tűzfal és az [antivírusok] nem elegendő védelmet nyújtanak a hozzáférhetetlen biztonsági rések ellen, amelyeket a hackerek gyorsan kihasználnak."

Noha a Heimdal PRO nem nyújt frissítéseket az EOL szoftverhez (vagy olyan szoftverhez, amelyet a gyártó már nem támogat), aktívan ellenőrzi a jelenleg telepített alkalmazások biztonsági javításait. Ide tartozik az Adobe Acrobat, amely a CVE Details adatai szerint rendelkezik a legnagyobb számú különálló biztonsági réssel. Mivel az Acrobat mindenütt jelen van az üzleti életben (a világ mégis mindig PDF-fájlokon fut), a szoftver frissítése alapvető biztonsági intézkedés.

A Heimdal PRO 10 különféle potenciális státuszt jelenít meg a szoftverén, beleértve:

 • Naprakész
 • Lejárt
 • Újabb verziót észleltünk
 • A letöltés
 • Hiba történt a letöltéskor
 • telepítése
 • Hiba történt a telepítéskor
 • Újra kézi úton
 • Vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal
 • Nem figyelték meg

A zavarok elkerülése érdekében ezeknek az állapotoknak a Patching System képernyő bal oldalán egyértelműen jelölt szimbólum van.

A Heimdal PRO frissítési státusai

Az automatikus javítás funkcióval kapcsolatban számos kérdés merül fel, ideértve:

 • Hogyan működik a javítórendszer??
 • Milyen gyakran fordulnak elő szoftver javítások?
 • Mely szoftveralkalmazásokkal működik együtt?
 • Zavaróak-e a javítások??

A Heimdal PRO szoftver javításának magyarázata

A szoftver javítása a Heimdal PRO-val valójában meglehetősen egyszerű. A támogatott szoftver könyvtárának segítségével kiválaszthatja, hogy mely szoftvert kívánja a Heimdal PRO megfigyelni. Be fog mélyedni a telepített alkalmazások verziójába, megkeresi a verziószámot és a javítócsomagokat. A Heimdal PRO ezt követően kereszthivatkozni fog az információval a jelenleg elérhető online információkkal

Ha a Heimdal PRO megállapítja, hogy van egy új javítás a szoftveréhez vagy egy újabb verzió, akkor automatikusan letölti és telepíti a javítást a háttérben.

Ha rendelkezésre áll egy javítás, a Heimdal Pro értesítést küld a képernyő jobb alsó sarkában található értesítéssel. Emellett a „Patching System” képernyőn megjelenő felületen keresztül értesíti Önt. Adott esetben egy szimbólumot mutat, amely jelzi, hogy milyen típusú probléma létezik a jelenlegi szoftverrel (például: “Elavult” egy piros felkiáltójellel vagy “Új verzió” egy sárga felkiáltójellel).

Ha valami nem megfelelő a javítás során, szimbólumok is jelzik ezt. Amint a letöltés megkezdődik, a Heimdal PRO egy ellipszis szimbólumot (“…”) mutat a kívánt alkalmazásnév mellett.

Javítási gyakoriság és az alkalmazás kompatibilitása

A beállítások képernyőn (a zöld fogaskerék szimbóluma a jobb felső sarokban) beállíthatja, hogy a Heimdal PRO milyen gyakran ellenőrzi az alkalmazásokat, és ellenőrizze az új szoftvereket. Az előre beállított idő minden 120 perc. Sajnos ezt a gyakoriságot nem csökkentheti két óránként egyszer. A beolvasás között megengedett maximális idő 1440 perc (24 óra) egyszer, amely a biztonsági szoftverek szkennelési gyakorisága.

A javítás teszteléséhez többet töltöttem le idősebb különböző alkalmazások verziói. Az OldVersion.com weboldalon keresztül telepítettem néhány népszerűen használt program elavult verzióit: Mozilla Firefox, Acrobat Reader, DirectX és Opera.

Heimdal PRO Review 2020 & Reader kedvezmény

A régebbi szoftververziók letöltése és telepítése után elindítottam a Heimdal PRO alkalmazást, és ellenőriztem a javítórendszer beállításait. A Firefox régebbi verziója, amelyet a Heimdal PRO-vel regisztráltak, és „status” alatt, piros felkiáltójellel jelölt. A másik három szoftver alkalmazás megtörtént nem regisztrálva, és arra gondolva, mennyire hatékony lehet ez a szolgáltatás, ha nem regisztrálja az összes telepített szoftvert.

Később rájöttem, hogy tudomásul veszi az elavult Acrobat Readeromat, de soha nem regisztrált panaszt az interfészen. Ehelyett csendben frissítette a Firefox és az Acrobat legújabb verzióit.

Ezen felül, bár nem töltöttem le tesztként, a szoftver néhány nappal később a kezdeti szoftverjavító teszt után frissítette a Chrome böngészőmet is.

Heimdal PRO Review 2020 & Reader kedvezmény

A Szoftver javítások képernyő „Ajánlott szoftver” szakaszában a Heimdal PRO tartalmaz egy hosszú listát, amely 70 alkalmazást tartalmaz, amelyeket közvetlenül a Heimdal PRO felületről telepíthet. Ezeket az alkalmazásokat a Heimdal PRO is ellenőrzi a javítások és a verziófrissítések szempontjából. A program azt is megjegyzi, hogy frissíti a „biztonsági szempontból kritikus alkalmazások” 99% -át, amely feltételezhető, hogy a Heimdal által biztosított alkalmazások listája.

Zavaróak-e a szoftverjavítások?

A Heimdal PRO néhány napig tartó tesztelése után soha nem találkoztam olyan zavaró viselkedéssel, amelyet a szoftver javítása okozott. A Heimdal PRO szavaihoz igazan csendesen, a háttérben futtatja ezt a folyamatot. Az értesítéseken túl (melyeket kikapcsolhat) könnyű úgy állítani, hogy „beállítsa és elfelejtse”.

Még azután is, hogy a Heimdal PRO frissítette a Chrome-böngészőt, ez nem szakította meg a munkafolyamatomat. A javítás a háttérben történt, és nem követelte meg, hogy bezárjam a böngészőt. Lehetséges, hogy nem erről van szó, amikor a Heimdal PRO-nak egy alkalmazás új verzióját kell telepítenie, nem csupán egy biztonsági javítás helyett..

A tesztelés során úgy találtam, hogy a szoftver javítása rendkívül funkcionális, és a legnagyobb korlátozás az, hogy a Heimdal PRO valóban figyeli az alkalmazások rendkívül kis számát. Ez a korlátozás potenciálisan nagy probléma, ha arra számít, hogy a Heimdal PRO-t olyan biztonsági kritikus programok fedezésére használja, amelyek nem kínálnak push értesítést a szoftverfrissítésekről.

Forgalomkeresés és malware motor

A Heimdal PRO másik kulcsterülete a hálózati megfigyelés. Ez az alkalmazás forgalomkeresési funkcióival érhető el. A Heimdal PRO-t úgy tervezték, hogy „végpont eszköz” -monitor legyen, vagyis beolvassa mind a bejövő, mind a kimenő forgalmat, amely az internethez csatlakoztatott számítógépen vagy más eszközön keresztül áramlik. Ez azt is jelenti, hogy ellenőrzi a gyanús tevékenységeket az egész otthoni vagy üzleti vezeték nélküli hálózatán. Csak a gyanús tevékenységeket fogja ellenőrizni minden olyan gépen, ahol telepítve van.

Forgalomkeresés

Forgalom letapogató Heimdal PRO

A szoftver javításaihoz hasonlóan a forgalom letapogatása a Heimdal PRO-ban többnyire passzív tevékenység. Mindaddig, amíg a beállításokat be nem kapcsolja, a szoftver automatikusan figyeli az összes hálózati tevékenységet a számítógépére és a számítógépről a hálózati megfigyelő szűrők segítségével. Minden gyanús tevékenységet megjelölnek vagy blokkolnak, a tevékenység súlyosságától függően.

Lehetséges, hogy a Heimdal forgalmi szkennelés befolyásolhatja a hálózati sávszélességet, de a tesztjeim nem voltak meggyőzőek az elülső oldalán. Egy kezdeti teszttel némi kisebb hatással volt a késleltetésre és a letöltési sebességre több teszt során. A forgalmi szkenner bekapcsolása után a késés megnőtt, bár nem sokkal ezután normalizálódott. A letöltési sebességet csekély mértékben befolyásolta. Egy 100 MB-os tesztfájl kb. 45 másodpercet vett igénybe a szűrő nélküli letöltés után, körülbelül 55 másodpercig bekapcsolt szűrővel. Az internetes egészségügyi teszttel végzett sebesség-tesztek kicsi, de észrevehető letöltési sebesség-csökkenést mutattak, kb. 7 Mb / s, a szűrő bekapcsolt állapotában.

A későbbi fájlletöltési tesztek és az Internet Health Test jelentései azonban nem mutattak különbséget. Mindent egybevetve, ha Heimdal befolyásolja a sávszélességet, akkor valószínűleg túl kicsi ahhoz, hogy regisztráljon vagy számít.

A hálózat sebességének lehetséges hatásait eltekintve a forgalom letapogatása néhány észrevehető előnyt kínál. A forgalom letapogatásával az alábbi tevékenységek mindegyike elvégezhető:

 • A veszélyes webhelyek blokkolva vannak
 • A rosszindulatú tartalom blokkolva van
 • A webhelyeken rejtett nulla napos kizsákmányolások blokkolva vannak
 • A forgalomátirányításokat észleli és blokkolja
 • Az adatok szivárgását észlelik, és a felhasználót értesítik

A forgalom letapogatása magában foglalja a Heimdal tulajdonában lévő DarkLayer Guardot is. A DarkLayer Guard a Heimdal legfontosabb szoftvere a hálózati szűrés mögött. Olyan webhelyek adatbázisára is támaszkodik, amelyek rosszindulatú programokat tárolnak, vagy a múltban már tartalmaztak rosszindulatú programokat. A szoftver aktívan felismeri az adatbázisban nem szereplő webhelyek potenciális veszélyeit is.

Webhelyek blokkolása

Következésképpen, amikor különféle szoftverek régi verzióit kerestem a szoftver javításával való tesztelés céljából, bekerültem egy olyan weboldalra, amelyet a Heimdal PRO blokkolt:

A Heimdal PRO weboldalának blokkolása

A blokkolás gyors volt, és észrevehetően agresszívebb, mint a legtöbb böngésző által beépített webhely blokkolása. Ez az agresszivitás időnként káros lehet.

Más webhely-blokkoló szoftverekkel ellentétben, amelyek lehetővé teszik a továbblépést, ha úgy gondolja, hogy a webhely biztonságos, a Heimdal PRO bekapcsolt állapotában egyáltalán nem léphet tovább a webhelyre. Ha folytatni akarja, akkor ki kell kapcsolnia a hálózati figyelést. A blokkolt webhelyhez való hozzáféréshez be kell zárnia és újra megnyitnia a böngészőt.

Megállapítottam, hogy a Heimdal PRO valóban blokkolta azokat a webhelyeket, amelyeket nem kellett volna blokkolni. Például úgy tűnik, hogy a snip.ly weboldal furcsa okból szerepel a Heimdal szemtelen listáján. Ugyanezek voltak az ip-api.com webhelyek és számos más, többé-kevésbé ártalmatlan webhely. Úgy tűnik, hogy ezeket a webhelyeket blokkolták, miközben saját tartalmat töltöttek be Egyéb webhelyek (például hirdetések). Azonban bárki, aki közvetlenül hozzájuk akar lépni, teljesen blokkolódik anélkül, hogy kikapcsolná a forgalmi szkennelést.

A Heimdal PRO-val közvetlenül kapcsolatba léphet egy biztonságosnak vélt blokkolt webhelyről. Amíg vissza nem hall, és feltételezve, hogy pozitív választ kap, a forgalom megfigyelését ki kell kapcsolnia annak érdekében, hogy egyáltalán beléphessen a webhelyre..

Alternatív megoldásként a webhelyeket saját engedélyezési listáján is megadhatja a beállításaival. Csak keresse meg a Heimdal Pro beállításait, és görgessen le a „Frissítés a jelölt felszabadításához” pontra. Ez alapértelmezés szerint ki van kapcsolva, ezért be kell kapcsolnia. A frissítés kényszerítéséhez nyissa meg az áttekintő képernyőt, és kattintson a „Beolvasás” elemre a frissítés letöltéséhez és telepítéséhez.

Miután a javítás befejeződött, lépjen a „Tevékenységi jelentések” és a „Webhelyek blokkolva” részre. Lát egy opciót a blokkolt webhelyek feketelistára való felvételéhez, a Heimdal által megkövetelt rosszindulatú figyelmeztetéssel kapcsolatban.

A Heimdal Pro engedélyezési listája

Úgy tűnik, hogy a Heimdal PRO nem blokkolja a legtöbb nem valószínű, hogy egy olyan webhelyet, amelyhez megpróbálsz hozzáférni, blokkolni fogják, kivéve, ha valójában valamilyen okból felveszi a vörös zászlót..

A forgalomkeresés az internet-hozzáférés elvesztését okozhatja

A Heimdal PRO egyik problémája, amelyet a cég már felismert, az a tény, hogy a forgalom letapogatása hibát okozhat, amelynek eredményeként elveszíti internetkapcsolatát. Ez akkor fordulhat elő, mert a forgalomszkennernek folyamatos kapcsolatot kell tartania egy felhőszerverrel. Ha a Heimdal PRO nem tud kapcsolatba lépni a felhőkiszolgálóval, akkor a forgalom szűrése nem fog működni, és az internetkapcsolat kikapcsolásához vezethet.

A probléma megoldására a Heimdal PRO opcióval automatikusan letilthatja a forgalom szűrését. Ez leállítja a forgalom szűrését, ha a felhőkiszolgálót nem lehet elérni, és megakadályozza az internetkapcsolat hibáját.

Malware Engine

Heimdal Malware Scanner

A Heimdal PRO rosszindulatú motorja a forgalom letapogatásának technológiájának fedezésével aktívan ellenőrzi és blokkolja a második generációs rosszindulatú programokat. Heimdal szerint a VectorN Detection szoftvert úgy tervezték, hogy felismerje mind az ismert, mind az ismeretlen rosszindulatú programokat, „a kimenő és a bejövő forgalom kommunikációs mintáinak elemzésével”. Mivel a rosszindulatú programokat gyakran adatok küldésére és fogadására fejlesztették ki, ennek a kialakításnak a célja a nulla órás rosszindulatú programok elkapása, amelyeket esetleg nem definiálnak a sok valós idejű víruskereső program által használt adatbázisokban.

A legtöbb Comparitech víruskereső szoftverrel aktívan teszteljük a vírus észlelését és eltávolítását élő vírusminták felhasználásával, zárt rendszerben. Ez azonban kicsit nehéznek bizonyult a Heimdal PRO-val. Egy élő minta megtalálása, amely szintén aktívan küld és fogad adatot, egyszerűen szólva, nehéz és nem jó ötlet, még akkor is, ha egy homokozóba zárt rendszert használunk..

Sajnos nem tudtuk személyesen ellenőrizni, hogy a rosszindulatú programok ellenőrzése megfelelő-e. A Heimdal azonban átment nekünk, és nagyon részletes információkat adott meg arról, hogy ez a folyamat miként néz ki, amikor ténylegesen működik.

A Heimdal következő képernyőképe bemutatja, mit fog látni, ha a PRO-szoftver észlel a gyanús tevékenységeket a hálózatán:

Malware keresési eredmények

Mint láthatja, a Heimdal PRO rosszindulatú programjainak szkennerje egy fenyegetés szintjét jelzi a blokkolt fenyegetés típusától függően. Mint a forgalmi szkennernél, ha támadást észlelnek, akkor az blokkolódik. Ez megakadályozza, hogy bármilyen potenciális rosszindulatú program megfertőzze a rendszert az adatok küldésével vagy fogadásával. Ezután víruskeresést futtathat a rendszerében rejtett rosszindulatú programok észlelésére.

A Heimdal PRO legfontosabb gyengesége itt játszik szerepet. Mivel a szoftver elsősorban forgalomkereső eszköz, ezért nem rendelkezik víruseltávolító képességekkel. Ennek a funkciónak a hiánya sok potenciális felhasználó számára megnehezíti a költségek igazolását.

Segítség és támogatás

A Heimdal támogatási oldalt tart fenn, amely több módszer segítségével segítséget nyújthat Önnek.

Az első, és a legkevésbé hasznos a vállalat „Bejelentések” oldalán keresztül. Alig találsz itt egy-két fehér könyvet és az új verziókkal kapcsolatos információkat.

Valamivel jobban segít Heimdal „Ismert problémák” oldala. Ha valamilyen hibát észlel a szoftverével, akkor nagy esély van, hogy mások megtapasztalták és jelentették azt. Jelenleg csak nyolc cikk található itt, amelyek ismert problémákat azonosítanak.

Ha továbbra is küzdesz a válaszok megtalálásában, akkor a GYIK és a Termék útmutató részei valószínűleg nem lesznek sok segítséget nyújtanak neked. A GYIK részben több tucat GYIK van felsorolva, mindegyik kategóriába sorolva, de egyik sem, amely valóban összetett technikai kérdésekkel foglalkozik. A Termék útmutató inkább a GYIK szakasz kibővítése, amely valamivel több technikai választ kínál, de nem pontosan a szükséges segítségre.

A legjobb megoldás az, ha támogatási jegyet vagy élő csevegést használunk. Úgy döntöttem, hogy kipróbálom mindkettőt. Először feladtam a Heimdalnak a támogatási jegy kérdését 2017.1.14-én, 17: 15-kor, EST-n. A tesztem itt annak meghatározása volt, hogy a) milyen gyorsan kapok választ és b) milyen választ fogok kapni. Nem akartam túlzottan megítélni Heimdalot a kérdésemben. Egyszerűen azt kérdeztem, hogyan lehet hatékonyan tesztelni a Malware Scanning funkciót.

Azonnal kaptam egy automatizált választ, amely megígérte, hogy valaki 3 órán belül visszatér hozzám, ha rendes munkanapon (M-F), vagy 24 órán belül, ha hétvégén vagy ünnepnapon van. A jegyet kedden adtam be, tehát arra számítottam, hogy 3 órán belül válaszolok, ahogy ígértem.

Másnap válaszot kaptam mind az élő csevegő képviselőjétől, mind az e-mailes támogatási jegy képviselőjétől. A válaszok körülbelül 9 órán belül érkeztek, miután elküldtem az első kérdéseket. Jóval a hétköznap ígért három órás ablakon túl, de érthető módon ezen időkereten túl, mivel a kérdéseket éjfél körül küldtem meg..

A támogatási válaszok változatosak voltak

A Live Chat messze volt a legegyszerűbb módszer. Ez gyakran fordul elő, amikor a szolgálatok élő csevegést folytatnak. Tapasztalataim szerint az élő csevegő rendszerek jó helyettesítik a telefonos támogatást. Heimdal élő csevegése segített megerősíteni ezt az elképzelést számomra.

Az egyetlen probléma az élő csevegéssel kapcsolatban az volt, hogy mennyi időbe telt a válasz. Amikor elkezdtem a Live Chat-t, már nagyon kevés volt az időm. Első kísérletemben 10 perc telt el válasz nélkül. Csomagolnom kellett és a kérdésemmel később, másnap e-mailben megválaszolatlanul hagytam.

Mindkét támogató személyzet különböző módon válaszolt ugyanazon kérdésre, ami kissé zavaró volt. Konkrétan a kérdésem az volt, hogy hogyan tegyük biztonságosan a rosszindulatú szoftverek szkennerét.

Az élő csevegőpartner megadta ezt a választ:

"Szia Sam. Meg kell próbálnia megfertőződnie. Tehát nincs biztonságos mód, sajnálom.

A rosszindulatú program nem a Heimdal PRO legfontosabb szolgáltatása - a forgalomkeresés & A szűrés az. A Malware Engine kiegészítő védelmet nyújt. ”

Az e-mail támogatási jegy képviselője a következő választ adott:

„Hi Samuel,

Sajnos nincsenek nyilvános tesztelési fájlok. Készíthet virtuális gépet és használhatja a Heimdal próbaverzióját, és kipróbálhatja az összes szolgáltatást biztonságos környezetben anélkül, hogy veszélyeztetné az elsődleges gépet. ”

Természetesen jobban szeretem az e-mailes támogatási jegyre adott választ, de mindkét válasz tanulságos volt. Az élő csevegőpartnerek válasza azt jelzi, hogy még ha a rosszindulatú szoftverek nem működnek is, inkább harmadlagos funkciónak tekintik őket, nem pedig a Heimdal PRO elsődleges céljának. Ez azonban ellentmond annak, hogy ezt a funkciót mennyire erősen reklámozzák a szoftver számára. És tekintettel azokra az új információkra, amelyeket később kaptam meg az e-mail támogatásból, úgy tűnik, hogy a Malware Scanner kulcsfontosságú funkció lesz a hagyományos AV szkennelés és eltávolítás mellett.

Az e-mailt támogató képviselő válasza legalább tudassa velem, hogy a vállalatnak van belső tesztelési módszere a Malware Scanner számára. Ennek a következménye az, hogy a Malware Scanner működik, és elképzelhetően képesnek lennék arra, hogy felépítsek egy módszert, hogy ezt a funkciót biztonságos környezetben teszteljem a megfelelő eszközökkel..

Leginkább elégedett vagyok a Heimdal ügyfélszolgálatával. Lehet, hogy megpróbálják biztosítani az egységesebb konzisztenciát az élő csevegés és az e-mail támogatási jegyek közötti kérdések megválaszolása között, de a válaszidő mindkettőre jó, és feltételezem, hogy valószínűleg hasznosak a komolyabb kérdéseknél is..

Ha azonban önsegítéssel próbál segítséget nyújtani a támogatási dokumentumokkal, akkor valószínűleg nem éri meg az idejét. Jobb, ha kihagyja az e-mailes vagy az élő csevegési támogatást.

Hatékonyság mint biztonsági megoldás

Biztonsági megoldásként a Heimdal PRO néhány figyelemre méltó előnnyel rendelkezik. Először is, az a dolog, hogy zökkenőmentesen megvizsgálja az összes hálózati forgalmat, az áldás. Soha nem történt megszakítás a hálózatomban, és a Heimdal PRO sem lassítottam le a rendszert, miközben aktívan szkenneltem. Még az értesítések is meglehetősen zavaróak voltak, bár hajlamosabbak voltak a képernyőn hosszabb ideig maradni, mint amit véleményem szerint szükségesnek tartok.

A forgalom letapogatása kétségkívül a Heimdal PRO legfunkcionálisabb funkciója volt. Hatékonyan blokkolta a gyanús webhelyeket, még ha kissé agresszív oldalon is volt.

A javítórendszer szintén rendkívül jól működik, bár nem vagyok különösebben lenyűgözve a tényben, hogy nem javítható összes a letöltött programjaim közül. A letöltött alkalmazások listája mégis tartalmazza a leggyakoribb biztonsági szempontból kritikus alkalmazásokat, amelyeket a hackerek általában megcéloznak. Legalábbis a Heimdal PRO lefedi az alapokat a szoftver javításával.

Kicsit nyugtalanul hagyom Heimdal szavát, miszerint a rosszindulatú szoftverek szkennere a szándék szerint működik. Jobban szeretem ezeket a dolgokat kipróbálni, de a rosszindulatú programok ellenőrzése olyan módszert használ, amely kicsit nehéznek bizonyul a laikusok biztonságos tesztelésében. Ennek ellenére nagy bizonyíték volt az, hogy reagáltak a bizonyítékok megszerzésére.

Figyelembe véve a többi szolgáltatás működését, meglehetősen biztos vagyok abban, hogy ha problémát tapasztalok az adatok küldésével vagy fogadásával kapcsolatos rosszindulatú szoftverekkel kapcsolatban, a Heimdal PRO értesítést küld és hatékonyan kezeli a helyzetet..

Összességében a Heimdal PRO nagyon vonzó biztonsági megoldás. A legkeményebb eladás bárki számára az lesz, hogy valóban szükség van-e erre a kiegészítő védelmi rétegre. Az egyének számára ezt nehezebb bizonyítani. Noha a Heimdal PRO rendelkezik bizonyos funkciókkal, amelyeket a szoftver megvásárlása nélkül is megtalálhat (például a weboldalak blokkolását), a legtöbb, amit meg tud tenni, még a legmagasabb szintű AV opciókkal is elérhető. Az automatikus szoftverjavítás minden bizonnyal erőteljes vonzerő az egyedi hálózati szkennelés mellett, különösen akkor, ha Heimdal PRO-t vásárol kis- vagy középvállalatok számára.

Ha párosul egy minőségi ingyenes víruskereső programmal vagy egy alacsony költségű, minimálisan elérhető fizetős programmal, a Heimdal PRO akkor indul, ahol ezek a lehetőségek gyakran a leggyengébbek..

VÉGREHAJTÁS: Takarítson meg egy hatalmas 70% -ot a Heimdal PRO-n

Látogasson el a Heimdal Pro oldalra

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 − 67 =

Adblock
detector