Интего ВирусБарриер Кс9 Преглед 2020

Од свог оснивања 1997. године, Интего је протеклих 30+ година провео усредсређујући се на две ствари: растуће потребе за антивирусима Мац заједнице и распршивање мита да Мац-овима уопште није потребан антивирус..

Пошто је једна од АВ компанија на тржишту која се готово искључиво фокусира на Мац рачунаре, тешко је одбити родовник компаније када је у питању понуда АВ алата за МацОС. Имајући то у виду, држали смо Интего ВирусБарриер до краја и открили да је то снажан Мац антивирусни алат који се фокусира на одржавање што је једноставније заштите од злонамјерног софтвера..

Резултати независних испитивања

Већина независних лабораторија за тестирање углавном се фокусира на Виндовс и Андроид АВ алате. Мало, заправо, уопште уопште размотри антивирусни софтвер МацОС-а. Међутим, две лабораторије редовно раде тестове за МацОС антивирусне алате: АВ тест и АВ-компаратив.

Резултати АВ-теста

АВ-Тест разматра три области приликом тестирања антивирусних алата:

 • Заштита: Колико ефикасно софтвер идентификује и ставља у карантин злонамерни софтвер
 • Перформансе: Колико ефикасно софтвер користи системске ресурсе приликом покретања скенирања
 • Употребљивост: Мера лажних позитивних и других лажних упозорења

За већину потрошача ефикасност антивирусног софтвера на његовом примарном послу је најважнији фактор који треба узети у обзир, чинећи заштиту резултатом најважнијим од три.

У најновијем тесту компаније АВ-Тест Интего ВирусБарриер - Интеговом примарном АВ алату који је укључен у све његове Мац безбедносне производе за кућну употребу, укључујући пакете Интернет Сецурити и Премиум - Интего је функционисао једнако добро или боље од већине других Мац АВ у заштити категорија. ВирусБарриер је добио савршен резултат од АВ-теста (6/6) за његову ефикасност у препознавању и уклањању злонамјерног софтвера.

Интегов софтвер такође је савршено успео на тесту употребљивости за децембар 2018. И иако је добио 4,5 од 6 за последњи тест перформанси, добио је савршен резултат перформанси у јуну 2018. године, што одражава неку благу варијабилност у резултатима теста, посебно за перформансе.

Ако укопате у детаље, установићете да су резултати тестова перформанси у децембру 2018. одражавали првенствено утицај на инсталацију апликације (апликације су било знатно спорије за инсталирање када је Интего био активан) и лагано одложено покретање уобичајених апликација. Ипак, укупни утицај је представљао разлику у секунди уместо минута.

Резултати АВ-Цомпаративес

У свом Мац Тесту за безбедност за 2018. годину & Преглед, АВ-компаративци су пронашли да је Интего идентификован и заштићен од свих 300+ узорака злонамерног софтвера против којих је лабораторија тестирана. Поред тога, Интего Премиум Бундле Кс9 није вратио лажне позитивне резултате (као ни било који други Мац софтвер за безбедност који је тестирао АВ-Цомпаративес за тај одређени тест период).

Да напоменем, Интего Премиум Бундле Кс9 је наступао на истом нивоу као и остали добро брендирани АВ алати, укључујући оне из Аваст, Авира, Касперски и Битдефендер.

Узето заједно, оба лабораторијска испитивања показују да је Интегов антивирусни алат изведен на посебно високом нивоу, ефикасно идентификује и ставља у карантин сав сродни софтвер на његовом путу, избегава слање лажних извештаја или погрешно идентификовање програма и поузданих датотека као малвера, а може имати само маргинални утицај на систем брзине обраде.

Процес пријаве и куповина

Постоји неколико кључних ствари које треба потражити када се ради о регистрацији и инсталацији. Кључни међу њима су транспарентност и лакоћа навигације без додатног притискања производа.

Процес пријаве је прво место где се могу наћи потрошачке (или непријатне) политике. Чини се да Интего, на срећу, прати већину добрих пословних пракси када је реч о процесу пријаве, са једним изузетним изузетком.

Прво, Интегов софтвер можете купити директно или након бесплатног пробног периода. Бесплатна пробна верзија траје 30 дана и омогућава скенирање датотека на вирусе, с неким ограниченим карантинским функцијама, али не допушта вам уклањање злонамјерног софтвера.

Ако сте, међутим, у мисији куповине, можете кликнути на велико дугме „Купи“ на страници производа. Интего нуди више опција за претплату на свој софтвер, у распону од 1-2 године заштите на једном, три или пет Мац рачунара. Чак имате могућност покрити Виндовс рачунар под истом претплатом кликом на опцију „Дуал Протецтион“. Имајте на уму да Интего не прави Виндовс софтвер. Уместо тога, добићете претплату на 1 рачунар на Панда Антивирус за додатних 10 УСД годишње.

мац премиум пакет

Након што одаберете опцију претплате, Интего вас води на екран за плаћање који се може финализирати помоћу кредитне картице или ПаиПал-а.

Позитивно, Интего вас не тера да кликнете кроз бескрајне екране да бисте довршили плаћање и не гура рејлове додатних производа при одласку. Тестирали смо друге АВ алате који користе ове непријатељске праксе и то им на штету. Једини додатак Интего понуде је ЦД са резервним копијама и опоравком.

Међутим, овде смо приметили једну ману процеса Интегове пријаве. Нема начина да се изабере аутоматско обнављање претплате било где током регистрације, нити Интего чак заиста не помиње своје политике аутоматске обнове током процеса..

На основу размене адресе е-поште за подршку са Интегом, то смо научили аутоматски ћете бити укључени у аутоматску обнову када завршите уплату и добићете е-поруку 10 дана пре него што је претплата постављена на аутоматско обнављање. То значи да неки купци могу прећи готово читаву годину на претплату а да не схвате да су пријављени за аутоматску обнову.

Имајте на уму да ви ће Следеће године ће вам се поново наплатити ако не искључите аутоматску обнову пре него што започне. Једини начин искључивања Интеговог аутоматског обнављања је контактирање корисничке подршке, било путем е-поште или преко ливе цхат-а. Изгледа да је Интего имплементирао приличан број препрека за путеве како би поништавање рачуна било отежано, што је жалосно с обзиром да нуди квалитетан производ који ће већина корисника вероватно задржати и обновити.

НАЈБОЉИ АНТИВИРУС ЗА МАЦ: Мац Премиум Бундле Кс9 наш је избор број 1, ефикасан и једноставан за употребу производ који долази са 30-дневном гаранцијом поврата новца, тако да можете испробати без ризика.

Минимални системски захтеви

За разлику од Виндовс апликација, МацОС апликације имају прилично јасне системске захтеве. Према Интего-у, ваш Мац рачунар мора да испуњава следеће критеријуме:

 • Компатибилан је са тренутном и претходном верзијом МацОС-а (10.14 и новији)
 • 1,5 ГБ простора на тврдом диску
 • Интернет веза потребна за сигурносне исправке НетУпдате

То је то! Интего такође нуди свој софтвер на више језика: енглеском, немачком, француском, јапанском и шпанском.

Инсталација и подешавање

Било да купите софтвер одмах или одаберете бесплатну пробну верзију, поступак инсталације на вашем Мац рачунару биће исти. То је брзо и ефикасно.

Да бисте инсталирали, прво преузмите софтвер и покрените иницијални програм за инсталацију пакета.

интего преглед

Затим двоструко кликните да бисте покренули примарни инсталацијски програм:

интего преглед

На крају, кликните на различите позиве, унесите своју адресу е-поште када се то затражи и завршите инсталацију поновним покретањем оперативног система.

интего преглед

Софтгов софтвер компаније Интего ћете наћи под / Апликације / Интего. Компанија дели различите алате на различите програме уместо да их стави под исти кров. За наше потребе се посебно фокусирамо на ВирусБарриер Кс9, али ако купите Премиум пакет, добићете и НетБарриер Кс9, Машину за прање веша Кс9, ЦонтентБарриер Кс9 и Персонал Бацкуп 10.9

интего преглед

Морате да унесете кључ производа који сте добили од куповине или кликните на „Бесплатна пробна верзија“ да бисте одмах почели да користите ВирусБарриер.

интего преглед

Коначно, Интего ће тражити да одаберете ниво заштите од вируса: Минимални, Стандардни или Максимални.

Имајте на уму да ће ниво покривености утицати на колики ће утицај апликација имати на системске процесе, али већи ниво покривености значиће бољу АВ заштиту. У складу с тим, увек можете касније променити покривеност, па препоручујемо да одаберете Стандард или Минимум за почетак.

Кориснички интерфејс

Будући да Интего дели различите алате на различите програме апликација, открит ћете да је ВирусБарриер мало виткији и мање компликован од Виндовс антивирусних алата, који имају тенденцију помало надувавања због стављања готово свих доступних функција заједно под један кров.

До ВирусБарриер-а постоје само три одељка која се лако крећу: Скенирање, карантин и поуздане датотеке.

Скенирај где ћете почети и где ћете се већином служити ВирусБарриер-ом, јер је то примарни интерфејс за подешавање поставки скенирања и покретање ручних скенирања са малваре-ом..

интего преглед

Карантена где ћете ићи да проверите било који злонамерни софтвер или сумњиви злонамјерни софтвер који је био под карантином током аутоматског или ручног скенирања. Одатле такође можете одлучити да заувек избришете датотеке у карантину или да их уклоните из карантина ако су оне погрешно постављене тамо.

интего преглед

Поуздане датотеке је одељак који ћете користити да идентификујете које датотеке и фасцикле не желите да скенирају или скенери у стварном времену или аутоматски. Већина корисника ће вероватно задржати ово празно, али ако имате подручја на рачунару која не желите да буду скенирана, једноставно је питање да бисте их додали у списак.

интего преглед

Све у свему, Интего користи надасве једноставно приступ корисничком интерфејсу. Постоји неколико подменија и менија подешавања за кретање кроз њих, тако да су готово све што је потребно за подешавање и покретање ваших ручних, реал-тиме и заказаних скенирања доступно са почетног екрана.

Интего ВирусБарриер антивирусни алати

ВирусБарриер Кс9 као једнонаменска апликација има две кључне функције: антивирусну заштиту у реалном времену и ручно или заказано скенирање злонамјерног софтвера. Обе опције ће довести до карантина и уклањања вируса.

Скенирање

Доступне су четири опције скенирања са Интего ВирусБарриер:

 • Антивирусно скенирање у реалном времену, које прати активност датотека на вашем рачунару ради откривања сумњивих активности
 • Планирано скенирање које ће покренути скенирање на вашем Мац-у редовно и у време по вашем избору
 • Сигурно прегледавање, које скенира вашу активност прегледавања веба како би открио и блокирао злонамерне веб локације или преузимања
 • Ручно скенирање, које има исту улогу као скенирање у стварном времену и заказано, али на захтев

Зачудо, ручно скенирање није доступно директно са почетног екрана скенирања. Уместо тога, мораћете да кликнете Филе а затим изаберите врсту ручног скенирања које желите да изведете (одређена датотека / мапе, цео систем или брзо скенирање).

Да би тестирао функције скенирања, Цомпаритецх је извршио четири испитивања:

 • Брзо скенирање
 • Скенирање целог система
 • Скенирање датотеке / мапе
 • Скенирање распореда

Такође смо тестирали ВирусБарриер функцију сигурног прегледавања на разним потенцијално злонамерним веб локацијама и преузимању датотека.

Током вршења скенирања тражили смо све следеће:

 • Број скенираних датотека
 • Време скенирања (почетак до краја)
 • Потрошња системских ресурса (проценат процесора, меморије (у МБ) и диска (у МБ))
 • Да ли су тест вируси били лоцирани и стављени у карантин

Нажалост, количина информација коју Интего ВирусБарриер пружа након скенирања знатно је мања него код осталих многих других АВ алата. Не постоје додатне информације на детаљном нивоу, на пример колико категорија скенираних датотека или системски процеси су проверени, на пример.

Међутим, можете видети додатне детаље о резултатима скенирања ако проверите Дневнике који ће показати колико је датотека скенирано, имена одређеног злонамерног софтвера који се налазио и тачно време почетка и завршетка скенирања..

Испитана подручјаНема скенирањаБрзи СцанФулл СцанФиле / Скенирање мапе / мапе (мапа за преузимање)
Број скенираних датотека Н / А 76894 424064 4734
Вируси смештени и под карантином? Н / А 4/10 узорака 10/10 узорци 4/10 узорака
Време скенирања Н / А 1 минут 45 минута 2,5 минута
% ЦПУ система ~ 3% ~ 45% ~ 20% ~ 20%
% ЦПУ корисника ~ 2.5% ~ 37.5% ~ 70% ~ 70%
Притисак у меморији (низак, средњи, висок) Ниска Ниска Ниска Ниска

Да бисмо тестирали различите могућности скенирања, преузели смо 10 различитих копија тестних вируса ЕИЦАР, смештених у различитим деловима система. Сва скенирања нису показала скоро никакав утицај на системску меморију, али је приметан утицај на ЦПУ. Као такав, ако покрећете скенирање, вероватно не желите да радите много више, посебно ако користите старији Мац рачунар.

И брза и скенирања датотека / мапа била су брза и ефикасна. Та ефикасност је значила да нису пронашли све узорке вируса, али обе опције имају циљани приступ и вероватно ће пропустити нешто ако покушате дезинфиковати тешко заражен рачунар.

С друге стране, потпуно скенирање било је изузетно споро, али изузетно темељито и лако је пронашло све тест узорке на различитим локацијама у систему.

интего преглед

С планираним скенирањем, које овде нисмо тестирали, можете подесити време скенирања и врсту скенирања које ће се извести (потпуно, брзо или датотека / мапа). Као такав, препоручујемо употребу било које методе скенирања за коју верујете да ће најбоље обавити посао за ваш систем.

Додатне антивирусне функције

Постоје још две функције за које ћете вероватно желети да буду укључене када користите ВирусБарриер: Скенирање у реалном времену и сигурно прегледавање.

Скенер у реалном времену

ВирусБарриер Кс9 скенер у реалном времену дизајниран је тако да активно прегледа датотеке које се спремају или отварају на вашем Мацу. Неће вршити провјере неактивних или позадинских процеса, већ ће се фокусирати само на активне процесе у које учествујете док користите свој систем.

Да напоменемо, морали смо да укључимо скенер у стварном времену ван да бисмо обавили наше тестове скенирања злонамјерног софтвера, јер је скенер у стварном времену активно идентификовао и ставио у карантин узорке вируса. То је сјајно за видети и јак показатељ да скенер у реалном времену ради оно што је требало да уради.

Сигурно прегледавање

Интего ВирусБарриер Кс9 долази са функцијом сигурног прегледавања која активно скенира веб локације које посећујете због злонамјерних веза и садржаја. Слично другим алатима за сигурно прегледавање упозориће да веб локација коју ћете посетити садржи злонамерни софтвер или вирусе било које врсте.

Ипак, постоји велика шанса да ако је веб локација заиста злонамерна, ваш веб прегледач већ има уграђену функцију безбедног прегледавања која ову функцију Интега чини мало сувишном. Ако погодите злонамерну веб локацију, Сафари, Цхроме и Фирефок дизајнирани су за слање упозорења и блокирање приступа.

интего преглед

Ипак, та вишак може бити корисна у случају да уграђени алат за сигурно прегледавање у вашем прегледачу не успе.

Помоћ и подршка

Ако се борите са његовим софтвером, Интего нуди 3 кључна подручја корисничке подршке:

 • Уживо ћаскање
 • Е-пошта (путем веб обрасца)
 • Претразива база знања

Свако од њих је прилично стандардна опција за помоћ и подршку, али би се скоро могло сматрати апсолутно неопходним за компанију за развој антивирусног софтвера. Једине праве опције које недостају су подршка путем телефона и наменски форум корисника. Форум би могао бити користан ако Интего одлучи да га креира, али што се тиче телефонске подршке, не рачунајте да ће се то икада остварити. Већина потрошача заиста не воли телефонске позиве подршке, тако да недостатак те опције није стварни губитак.

Ако ништа друго, чињеница да Интего нуди ливе цхат је перо у његовом шеширу, као што неки од његових конкурената још увек немају. Ливе цхат је најбржи начин да клијенти добију подршку за проблеме који су исувише компликовани за базу знања, а превише тренутни притисак за подршку путем е-поште. Једино о чему треба бринути је да ли су ливе цхат, е-пошта и база знања ефикасна у решавању проблема.

Уживо ћаскање

Ливе цхат нуди значајне предности у односу на подршку телефона коју је дизајниран за замену. Времена одговора често су бржа јер агенти за кориснике могу истовремено руковати с више корисника. Корисници могу добити интерактивније искуство, јер агенти за цхат уживо могу слати и примати слике и линкове који помажу у решавању проблема. Ливе цхат такође помаже у уклањању неких потешкоћа и главобоља често повезаних са спољном техничком подршком, посебно језичким и нагласним баријерама.

Интегово укључивање ћаскања уживо је позитиван позитиван став са становишта корисничке услуге. Открили смо да је подршка за ћаскање била брза с почетним временом одговора (уопште није много чекања), па чак и брже у пружању одговора на питања.

Када отворите ливе цхат, од вас ће се затражити да унесете своје питање или питање. Тада ћете бити послани у ред за агента за чет уживо, што је из мог искуства изузетно брзо. Чекао сам само неколико секунди пре него што сам се повезао са "Јустином". Одатле ће вам се затражити адреса е-поште са налогом. Међутим, агент за цхат уживо ће и даље ступити у контакт са вама чак и ако само тражите више детаља о производима пре него што се пријавите.

интего преглед

У мом случају питао сам Јустина о томе како функционише понуда дуалне заштите. Јустин је био брз и информативан. На моје питање је, наравно, било лако одговорити, али цео ангажман је био ефикасан и професионалан. Након што завршите са четом уживо, одмах ћете добити е-пошту са потпуним текстом ћаскања у случају да вам треба референца.

Емаил

Подршка путем е-поште путем веб форме је добра опција ако имате питање везано за вашу услугу или софтвер који није временски осетљив.

Тестирали смо време одговора путем е-поште слањем упита о Интеговим правилима аутоматског обнављања. Конкретно смо тражили две ствари: брзину реаговања Интегових агената за подршку путем е-поште и квалитет одговора (додуше субјективна мера).

Када користите образац за подршку е-поште, од вас ће се тражити да унесете следеће информације:

 • Ваша емаил адреса
 • Предмет
 • Опис питања
 • Ваше име и презиме
 • Назив компаније (није обавезно)
 • Земља
 • Специфични Интего производ (нпр. ВирусБарриер Кс9)
 • Серијски број производа (обавезан, али можете ставити Н / А ако још немате куповину)
 • Тип рачунара или уређаја
 • Оперативни систем (као што је Мац ОС 10.14.2 или Виндовс 10)
 • Прилози (као што су слике или снимке екрана)

Већина информација је означена као "обавезна", али можете ставити Н / А за готово било које подручје осим земље и адресе е-поште.

интего преглед

Послали смо карту за подршку у 13:24 ЕСТ. Интего је послао аутоматски одговор одмах (у року од исте минуте) да потврди пријем карте за подршку, који је садржавао обећање да ће Интего одговорити „истог радног дана“ све док је карта примљена у уобичајеном радном времену, или следеће радни дан ако је примљен после сати.

интего преглед

Импресивно, особље за подршку компаније Интего, "Цхрис", одговорило је за мање од два сата на моје питање. Интего је то пратио и дан касније са е-поруком тражећи повратне информације о подршци за е-пошту.

Што се тиче времена одговора путем е-маила, ово је било прилично добро. Подршка путем е-поште очито неће бити тако брза као подршка за ћаскање или брза претрага базе знања, али добро је за оне којима је потребан одговор на питање на које нису одговорени кроз базу знања, али без времена да сачекају да разговарају подршка.

База знања

Већина антивирусних веб локација сада има базу знања која омогућава корисницима да претражују чланке о различитим темама везаним за софтвер. Сврха базе знања је да помогне у смањењу оптерећења агената за услуге купцима нудећи детаљне информације и водиче за решавање проблема за уобичајена питања.

База знања Интега је добро структуирана, са функцијом претраге и страницама категорија и главних тема. Пронаћи ћете уобичајене теме и проблеме, као и још нејасне грешке и кодове грешака.

интего преглед

База знања је прилично обимна и обухвата велики број тема од којих већину вероватно (надамо се) никада нећете морати тражити. Међутим, ту вам је на располагању, а Интего укључује систем оцењивања чланака путем једноставног палца горе-доле. Ако је чланак био користан и уобичајен проблем, надамо се да ћете добити позитивне повратне информације о њему. Корисници такође могу остављати коментаре, што помаже допунити чињеницу да Интего нема наменски форум корисника.

Радни сати и више

Интего је наменио сервисне сате за свој систем подршке е-поштом, али није јасно да ли то преноси ливе цхат јер је ливе цхат пренет у Зендеск. Компанија наводи да њена подршка путем е-поште функционише у уобичајеном радном времену, што би могло бити од 8-4 или 9-5, у зависности од тога како дефинишете термин. Такође је сигурно претпоставити да ћете моћи да примате подршку путем е-поште од понедељка до петка.

Интего има седиште у Сијетлу, Вашингтону и Паризу, Француска, али чини се да служба за кориснике делује по централном времену (УТЦ-5 или УТЦ-6, у зависности од доба године).

Међутим, сате ћаскања уживо је мало теже утврдити. Будући да Интего своје живо четовање шаље у Зендеск, могуће је да компанија нуди ливе цхат 24/7.

Ефикасност као безбедносно решење

Посједовање Маца на срећу значи наилазити на злонамјерни софтвер далеко рјеђе. Међутим, корисници Маца нису имуни, а цибер-криминалци све више циљају Мацу, пре свега зато што је његова мања вероватноћа да ће антивирусни алат бити инсталиран.

Како број Мац вируса расте, тако ће се повећати и број алата који сервисирају Мац кориснике. Интего је један од ретких који је био испред овог тренда, па тако и његови антивирусни алати одражавају ту чињеницу. Интего добро функционише на препознавању и уклањању злонамерног софтвера заснованог на Мацу, иако се чини да игнорише много Виндовс злонамерног софтвера који је можда инертан на вашем систему. Софтвер је такође дизајниран на начин на који Мац корисници воле: Танак, ненаметљив и једноставан за употребу. Брзо скенирање и скенирање датотека / мапа су хипер ефикасне, док ћете можда желети да га „подесите и заборавите“ када покренете потпуно скенирање (што је најбоље резервисано за предвиђено време).

Све речено, тешко је пронаћи много грешака са Интего ВирусБарриер Кс9 као антивирусним алатом. Компанија има друге грешке које треба да реши да би побољшала своју услугу, али њен АВ алат је међу најбољима које ћете пронаћи за Мац рачунаре.

Посетите Интего - Мац Премиум пакет

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

89 + = 95

Adblock
detector