Kaspersky Antivirus 2016 Review

Un alt antivirus cu o reputație puternică câștigat de-a lungul mai multor ani, Kaspersky Anti-virus promite multe.

Se livrează??

Cerințe minime de sistem - va rula pe dispozitivul dvs.?

Kaspersky listează următoarele ca cerințe minime de sistem pentru rularea programului:

 • Sistem de operare: Windows Vista, XP, 7, 8, 8.1 și 10, 32- și 64 de biți
 • CPU: 1 Ghz sau mai bun procesor single core (800 MHz se va face pe Windows XP)
 • Memorie (RAM): 1 GB RAM cu sisteme de operare pe 32 de biți, 2 GB pe instalări pe 64 de biți (512 MB de RAM pe toate versiunile de Windows XP)
 • Disponibil pentru discuri de discuri gratuite: 480 MB sau acolo

În testarea mea, Kaspersky Anti-virus 2016 a folosit cantități foarte mici de RAM, astfel încât să funcționeze aproape de vânt pe specificația respectivă poate să nu vă provoace prea multe probleme.

În ceea ce privește impactul general asupra sistemului, programul nu a fost atât de amabil pe un procesor i3 care funcționează la 1,8 Ghz, aș dori să cer precauție dacă vă gândiți să rulați acest program pe o mașină mai veche..

Instalare și configurare

Instalarea Kaspersky Anti-virus 2016 este simplă și rapidă.

Spre deosebire de alte programe antivirus, software-ul firmei ruse poate fi pe sistemul dvs. și gata să acționeze în cel puțin 3 minute de la clic pe linkul de descărcare.

De ce instalarea este atât de rapidă?

Pur și simplu, se datorează faptului că Kaspersky alege să nu ruleze o scanare rapidă sau să descarce nicio actualizare ca parte a procesului de configurare.

Fie că este un lucru bun sau nu este o chestiune de opinie - a mea renunță la un proces de instalare mai oportun, care se încheie cu o soluție antivirus care este bine să meargă și care a verificat deja zonele cheie ale unui sistem pentru malware.

Cealaltă abordare, pe care a luat-o Kaspersky, v-ar putea lăsa vulnerabil dacă alegeți să nu actualizați baza de date cu definițiile virusului sau să executați o scanare imediat după instalare..

Decizia lui Kaspersky de a nu implementa o actualizare și scanare în procesul de instalare pare chiar mai ciudată atunci când aveți în vedere cât de repede se pot efectua ambele - timpul dvs. poate varia, în funcție de numărul de actualizări care urmează să fie descărcate și de fișierele de scanat, dar a mea a luat 90, respectiv 50 de secunde.

Nu știu de ce asta nu ar putea fi încorporat în rutina de instalare și configurare.

Kaspersky-AV-interfață

Interfață

Interfața aleasă de firma de securitate rusă nu este rea - schema de culori gri, alb și aqua funcționează suficient de bine, iar interfața face clar dacă computerul dvs. este complet protejat printr-un mesaj din partea de sus a ecranului - dar se încorporează. unele decizii ciudate de proiectare.

Pe pagina principală Kaspersky Lab afișează cu mândrie patru butoane dreptunghiulare mari. Una dintre acestea este pentru funcția de scanare suficient de corectă, deoarece aceasta este caracteristica principală a acestui tip de software.

Alte legături evidente vă permit să actualizați programul, să implicați o tastatură virtuală și să citiți rapoarte.

Deși acesta din urmă poate fi interesant, nu-mi imaginez că mulți oameni petrec prea mult timp pentru ei.

În mod ciudat, unele dintre celelalte funcții mai interesante, cum ar fi scanerul de vulnerabilitate, pot fi descoperite doar făcând clic pe un link text sub funcțiile menționate anterior și puternic promovate.

De ce asta și alte caracteristici sunt aparent scos din vedere pare cel puțin curios.

Kaspersky-scanare

Caracteristici de securitate

Fiind un program antivirus, principala caracteristică pe care te-ai aștepta să o găsești este, desigur, un motor de scanare, iar Kaspersky oferă mai multe opțiuni în această privință:

 • Scanare completă - acoperă toate fișierele, folderele și alte zone ale computerului
 • Scanare rapidă - analizează zonele comune și critice
 • Scanare personalizată - foldere, fișiere și alte zone definite de dvs.
 • Scanarea unităților amovibile - pentru unități USB și altele asemenea.

Există, de asemenea, o filă Manager de sarcini, care rezumă scanările rulate anterior sau care arată progresul oricărei scanări în curs de desfășurare.

Din nou, în partea de jos a paginii este un alt link, de data aceasta la setările programului și funcțiile de planificare.

Deși nu este chiar invizibil, ar putea fi ratat, cel puțin de către utilizatorii prima dată, ceea ce ar fi mai mult o rușine decât o problemă.

Dincolo de oferirea oportunității de a programa viitoare scanări, funcția de setare oferă acces altfel obscur la unele caracteristici interesante, cum ar fi posibilitatea de a alege dacă programul rulează sau nu la pornirea Windows sau scanează mesaje de e-mail.

În timp ce valorile implicite favorizează securitatea în funcție de comoditate, este păcat că pagina de setări nu i se oferă mai multe gravite în interfață.

Kaspersky-Cloud-Protecție

Alte instrumente

După cum am menționat anterior, Kaspersky Anti-virus 2016 împachetează câteva instrumente suplimentare la care puteți accesa făcând clic pe un link din colțul din dreapta jos al interfeței. Sunt:

 • Protecția în cloud care arată statistici despre rețeaua de securitate Kaspersky, o „informație de amenințare globală imediată” care trimite date de la toți utilizatorii participanți la Laboratorul Virus al companiei, facilitând astfel o reacție rapidă la amenințările recent descoperite.
 • Carantina creează o zonă sigură pe hard disk în care programul va plasa orice fișiere infectate sau necunoscute. Puteți decide dacă recuperați ceva stocat aici sau îl ștergeți definitiv.
 • Scanarea vulnerabilității caută vulnerabilități atât în ​​aplicațiile dvs. cât și în sistemul de operare. Pe sistemul meu de testare a identificat câteva probleme cu Internet Explorer (fără griji, nu îl folosesc niciodată) și a sugerat, de asemenea, dezactivarea Autorun în rețea și hard disk-uri externe. Din fericire nu am avut probleme cu sistemul de operare (toate actualizările de securitate deja instalate), dar știind că programul ar fi semnalat orice acordare o anumită senzație de siguranță.
 • Configurația browserului va verifica dacă sunt instalate browserele majore (Internet Explorer, Chrome și Firefox) și va face recomandări pe baza setărilor lor. Unele zone pe care le privește sunt setări care permit difuzarea programelor sau apariția reclamelor și modificări ale paginii de pornire.
 • Privacy Cleaner vă va sugera și apoi, dacă doriți, să executați mai multe modificări care vă vor ajuta să vă mențineți confidențialitatea pe internet și de la oricine altcineva folosind aceeași mașină. Exemple despre ce poate face acest instrument includ ștergerea istoricului browserului dvs., golirea folderului TEMP și eliminarea cookie-urilor.
 • Discul Kaspersky Rescue este de fapt un link către internet de pe care puteți descărca imaginea discului de pornire a companiei care ar trebui apoi transferată pe un CD, DVD sau USB stick. În cazul în care computerul dvs. va fi infectat vreodată în viitor, puteți utiliza imaginea discului pentru a porni din afara Windows și a curăța infecția.

Există, de asemenea, un link către asistentul de soluționare a problemelor Windows de la Microsoft, precum și o legătură separată către o tastatură virtuală inclusă, care poate fi folosită pentru a zădărnui software-ul de keylogging.

Kaspersky-Virtual-Tastatură

În total, aceasta este o listă impresionantă de caracteristici suplimentare pentru ceea ce este comercializat ca un program antivirus autonom.

Deși nu este la fel de extinsă ca și accesoriile oferite de produsul echivalent Bitdefender, lista are încă mai multe caracteristici semnificativ decât cele oferite de alți furnizori de securitate..

Eficiența ca soluție de securitate

La fel de impresionant ca și instrumentele suplimentare oferite de Kaspersky, performanța antivirus va fi cea mai importantă considerație pentru majoritatea oamenilor.

În acest sens, programul este suficient de admirabil, punctând 100% în trei dintre cele patru teste efectuate de laboratorul independent AV-Test.

Singura zonă în care a scăzut un punct a fost protecția împotriva atacurilor malware din lumea reală de 0 zile.

În ceea ce privește protecția, performanța și capacitatea de utilizare, programul a obținut notele de vârf, un obiectiv asociat doar de Bitdefender.

La AV-Comparatives, un alt laborator de testare independent, evaluarea s-a potrivit cu cea a unui produs excelent decât a celui mai bun.

Kaspersky Anti-virus 2015 a câștigat premii de argint pentru protecție proactivă, protecție din lume reală și eliminare de malware, iar versiunea 2016 va primi probabil premii similare. De asemenea, a bagat două premii de aur - pentru detectarea și performanța fișierelor - precum și o recomandare de calitate a produsului.

În total, un rating foarte impresionant, care lasă probabil Kaspersky pe locul doi în spatele Bitdefender.

Kaspersky-Vulnerabilitate-Sca

Impactul sistemului

Modul în care funcționează o scanare Kaspersky Anti-virus 2015 este puțin diferit față de alte programe antivirus.

În timp ce unii vor maximiza instantaneu cât mai multe nuclee de CPU și thread-uri pe care le pot găsi și le vor menține maxed pentru întreaga scanare, acest program a folosit un nivel variabil de resurse pe tot parcursul procesului..

În teorie, acest lucru mi-a spus că performanța sistemului ar fi probabil mai bună decât concurența din cauza sarcinii nu întotdeauna 100% a procesorului, dar, în realitate, opusul a fost diferit.

Cu siguranță am observat un ușor element de încetinire a sistemului și, cel puțin în mintea mea, pur și simplu deschiderea Chrome în pagina de start a fost ușor întârziată. Având în vedere utilizarea scăzută a memoriei în timpul procesului de scanare - doar 50 MB de memorie RAM adițională au fost utilizate pentru majoritatea scanării, dar un salt de încă 500 MB a fost văzut temporar la jumătatea timpului - acest lucru pare un rezultat ciudat și neașteptat.

Având în vedere că o scanare completă a durat 25 de minute pe sistemul meu relativ neutilizat, există posibilitatea ca procesul de scanare al Kaspersky să devină ușor enervant în timp.

Vorbind de scanări complete, o altă problemă a fost faptul că o bară de progres a estimat timpul rămas pe parcursul întregului proces. Este la îndemână să vă gândiți și, într-adevăr, s-ar putea să fie, doar dacă ar fi corect - scanarea mea spunea că va fi nevoie de o oră întreagă până la nota de 25 de minute când s-a terminat brusc până la finalizare.

Ciudat, nu?

Impresia generală

Kaspersky Anti-virus 2016 este un program foarte bun, evaluat foarte bine de laboratoare independente și încărcat cu funcții suplimentare pe care mulți dintre voi le pot găsi cu adevărat utile.

Că nu este la fel de apreciat ca Bitdefender Antivirus Plus 2016 este un punct de remarcat, însă marja dintre ele este una excelentă, mai ales având în vedere faptul că oferta Kaspersky tinde să fie mai puțin costisitoare.

Care dintre cele două este cea mai potrivită potrivită pentru tine poate fi o alegere personală - funcțional sunt cam aceleași, deși unii pot găsi Bitdefender mai ușor de utilizat.

Dacă acest lucru garantează că costul mai mare depinde de dvs..

Înainte de a pleca, există un ultim lucru de menționat - deși nu este o parte din recenzie în sine, cred că este important să menționez o presă proastă recentă primită de Kaspersky Lab cu privire la falsele pozitive - fișiere identificate ca fiind de natură dăunătoare atunci când de fapt sunt benigne.

S-a vorbit mult despre Eugevne Kaspersky și despre presupusele practici de afaceri ale companiei pe care a fondat-o împreună cu fosta sa soție.

În momentul scrierii, nimic nu s-a dovedit și eu personal aș spune povești despre Kaspersky care încearcă să saboteze concurenții este un bunkem complet.

Alte persoane pot fi de acord.

Indiferent de punctul dvs. de vedere - Iain Thomson din The Register oferă o vedere echilibrată dacă nu știți povestea - faptul rămâne că software-ul în sine este sunet și foarte apreciat.

Așadar, sfatul meu: nu vă lăsați de la rapoartele mass-media care citează surse anonime și nu vă preocupați de faptul că Kaspersky are sediul în Rusia - nici nu sunt relevante în opinia mea.

Vizitați Kaspersky

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2

Adblock
detector