Који је најбољи антивирус за Мац у 2020. години?

Најбољи Мац антивирусни програми

Можда је највећа лаж коју било који Мац рачунар наводи следећа: „Маци не добијају вирусе.“ Ако слети на ову страницу, открили сте, нажалост, да су Маци заиста подложни вирусима, или сте били само помало сумњичав према тврдњи када сте је чули. У ствари, према МцАфее-овом извештају о претњи за 2018. годину, укупан број мацОС вируса откривених у дивљини више се него удвостручио од 2016. Мац вируси су можда рјеђи од Виндовс вируса, али они су вани и још увек могу опустошити Мац корисника.

Како би били у току са све већом потражњом за АВ алатима, све већи број добро цењених компанија са софтвером за АВ сада производи мацОС верзије својих алата.

Подредили смо детаље о свакој услузи у наставку, али ако тражите кратку верзију, ово су најбољи антивируси за Мац:

 1. Интего Мац Интернет Сецурити Кс9: Наш избор број један за Мац кориснике. Интего прави антивирус само за Мац и то чини јако добро. Пуне сјајних функција и снажних резултата независних лабораторија за тестирање.
 2. Касперски Интернет Сецурити за Мац: Солидна опција за Мац кориснике. Веома мала потрошња ЦПУ-а, високи резултати независних лабораторија за тестирање и праксе наплате којима можете веровати.
 3. Битдефендер Антивирус за Мац: Још једна добра опција за Мац кориснике. Битдефендер комбинује добру вредност са одличним резултатима из великих лабораторија за тестирање.
 4. МцАфее Антивирус: Производи потпуно окарактерисану верзију Мац ОС-а, али углавном као другоразредни производ свог Виндовс софтвера.
 5. Симантец Нортон безбедносни стандард: Могућност разматрања, али само маргинално покривена независним лабораторијама за тестирање АВ-а.
 6. ЕСЕТ Басиц Циберсецурити за Мац: Снажан извођач који се труди да одјави неколико непотребних додатака при одјави.
 7. Тренд Мицро Антивирус за Мац: Добар унос уз ниску цену, али са неким корисничким методама наплате.

Иако сви антивирусни софтвер функционишу слично са становишта сигурности, већина програма има јединствене функције или начине извршења. Заправо, неки заправо раде боље за Виндовс рачунаре него за Мац рачунаре, што значи да ћете желети програм који има верзију за Мац и који је сасвим прикладан за задатак чишћења и заштите вашег Маца.

Поред тога, једна од највећих брига за Мац кориснике је коришћење ЦПУ-а. Добар Мац антивирусни програм требало би да ради добро са врло мало употребе ЦПУ-а и не би требало да примјетно успорава процесну снагу вашег рачунара.

У потрази за најбољим Мац антивирусним софтвером, проценили смо опције користећи следеће критеријуме:

 • Дефинитивна Мац верзија софтвера је лако доступна
 • Високи независни резултати откривања АВ-теста
 • Одличне независне стопе перформанси АВ-теста (коришћење ЦПУ-а)
 • Високи независни резултати откривања АВ-компаратива
 • Потрошачке методе наплате

На тржишту постоје многи лажни или сјеновити антивирусни програми који су дизајнирани тако да привуку кориснике рачунара из свог новца. Уместо легитимног софтвера, они често нуде неисправне апликације које делују више као вирус него стварни антивирусни програм.

Све Мац антивирусне апликације које се препоручују у наставку нису само легитимни програми угледних софтверских компанија, већ су у потпуности прегледани у више независних лабораторија за тестирање антивируса, независних корисника и места за преглед.

Имајте на уму да смо посебно користили резултате АВ-Тест.цом и АВ-Цомпаративес.орг, јер су ове две лабораторије за тестирање независне. Истражили смо друге угледне независне лабораторије за тестирање (као што су Деннис Лабс и Вирус Буллетин), али оне нису имале тестове за Мац антивирусне апликације или нису имале недавне тестове од 2017.

Најбољи антивирус за Мац

На основу нашег истраживања, ово су најбољи антивирусни алати за мацОС рачунаре.

1. Интего

интего мац антивирус

Интего је једини провајдер на овој листи који је специјализован искључиво за Мац безбедност. Резултат је добро полиран, ефикасан и једноставан за употребу производ.

У независним антивирусним тестовима, Интего је међу најбољим перформансама. Резултати јаких тестова у комбинацији са мноштвом корисних карактеристика сврставају га у сам врх наше листе.

Интего је такође прошао наш преглед у вези са праксама наплате. Компанија избегава значајне надоградње при одјави и укључује само минималне додатне додатне услуге. За 39,99 УСД, Интего покушава да се надмеће са осталим услугама које су најкорисније по цени и представља добру вредност за новац.

Резултати лабораторијског тестирања за Интего су мешани, али то је заправо добра ствар. Ова компанија продаје више верзија свог антивирусног софтвера за Мац кориснике, што је необичан случај јер већина компанија продаје само једну верзију. То је недавно прегледани софтвер, ВирусБарриер је добио високе оцене од АВ-теста и АВ-компаратива за савршено откривање злонамјерног софтвера. Добијао је мешовите критике о перформансама, али рекли су нам да је убрзање у току.

Кључне карактеристике Интега:

Интего нуди потпуни скуп опција за Мац кориснике. Иако укључује сада стандардне алате за претрагу злонамјерног софтвера који се могу очекивати, Интего такође нуди следеће карактеристике:

 • Софтвер изграђен од почетка за Мац (не заснован на Виндовс архитектури)
 • Локацијски заштитни зид
 • Анти-пхисхинг

Они који би могли да буду заинтересовани за Интего сматраће да ће наплате компаније бити прилагођене потрошачима и да ће функције софтвера бити врхунске, упркос недостатцима перформанси система. Пре него што чак и кликнете „купи“, Интегова преднастављена опција притиска најнижу цену: 1 рачунар, 1 година. Након што кликнете на куповину, Интего само покушава да притисне још две једнократне куповине: Проширену услугу преузимања сличну Касперскијевој и резервни ДВД.

Прос:

 • Савршене оцене детекције злонамјерног софтвера
 • Изврсне праксе за наплату прилагођене потрошачима
 • Нема лажних позитивних резултата у резултатима тестирања

Против:

 • Неки утицаји на перформансе система и брзину обраде

Најбољи антивирус за Мац: Интего Кс9 је наш избор број 1 за Мац кориснике. Ефикасан и једноставан за употребу производ који долази са 30-дневном гаранцијом поврата новца.

Интего Кс9 Купон уштедите 53% уз овај ограничени посаоГЕТ ДЕАЛЦоупон се аутоматски примењује

2. Касперски Интернет Сецурити за Мац

Касперски

Доступне апликације:

 • ПЦ

Касперски континуирано је постизао добре резултате у различитим независним лабораторијским тестовима, што га чини врхунском опцијом и за нас. Међутим, такође смо се позабавили ценом и тражили поступке наплате за потрошаче. Открили смо да је цена Касперског и начина наплате прилично добри. Касперски нуди своју услугу за релативно јефтиних 39,99 УСД годишње ако купујете програм за један рачунар.

Кључне карактеристике Касперског:

Касперски Интернет Сецурити за Мац укључује ваше стандардне могућности откривања и уклањања злонамјерног софтвера, као и неке јединствене функције, укључујући:

 • Филтер за родитељски садржај
 • Заштита од шпијунирања веб камера
 • Скенирање сигурних веб локација

Вјероватно ћете Касперски сматрати брзом, сигурном, потпуно опремљеном опцијом за Мац рачунаре. У тестовима детекције, Касперски је постигао 100% за АВ-тест и 100% за АВ-компаратив. Ово омогућава Касперски Интернет Сецурити за Мац савршену стопу детекције између два теста, добру као и било који антивирусни програм.

У анализи перформанси АВ-теста, Касперски је извео изузетно добро. У тесту копирања датотека АВ-Тест-а (који гледа на то како покретање антивирусног програма утиче на копирање великих датотека), Касперски уопште није повећао тражено време. У тесту за преузимање датотека, покретање Касперског само је умањило промену од једне секунде, довољно малу да се сматра ненадлежном.

Касперски не покушава да вас прода на наплати услугама које не желите или не желите. Ако покушавате да купите најмање скупу опцију, добили сте скочни прозор са препоруком да надоградите, али то је лако занемарити. Поред тога, Касперски укључује само један додатак при одјави, њихову продужену услугу преузимања (ЕДС).

Прос:

 • Резултати перформанси на највишем нивоу
 • Потрошачке прилагођене пословне праксе
 • Повољне цене са добрим карактеристикама

Против:

 • Цене веће од неких конкурената

Прочитајте нашу потпуну рецензију о Касперски Антивирус (за Виндовс).

Касперски Цоупон уштедите до 60% на антивирусним и безбедносним решењима ГЕТ ДЕАЛЦоупон се аутоматски примењује

3. Битдефендер Антивирус за Мац

Битдефендер

Доступне апликације:

 • ПЦ

Румунски Битдефендер са седиштем је растуће име у индустрији. Битдефендер и Касперски су ефикасно сличне опције за Мац кориснике, чак и по истој цени од 39,99 УСД месечно за једногодишње покриће једног рачунара.

Битдефендер постигао је еквивалент Касперски Интернет Сецурити за Мац у оба испитивања АВ-теста и АВ-Цомпаративес. Са савршеним 100% из обе лабораторије, Битдефендер пружа висококвалитетну, поуздану детекцију претњи и против познатих и нула-дневног малвареа.

Кључне карактеристике Битдефендера:

Битдефендер долази у потпуности оптерећен очекиваним и стандардним функцијама за уклањање антивируса, али укључује неке јединствене опције, као што су:

 • Заштита времеплова која штити сигурносне копије података (корисна заштита од све проблематичнијег рансомвареа)
 • Функција аутоматског пилота која покрива све аспекте вашег интернета и сигурности
 • Функција сигурних датотека која вам омогућава да заштитите одабране датотеке од шифрирања злонамерног софтвера, попут рансомвареа

У претходним тестовима, Битдефендер је помало заостајао за Касперским у тестовима перформанси, али то више није тачно. Статистике и АВ-теста и АВ-компаратива показују да овај софтвер погађа све исправне оцене за перформансе, употребљивост и, што је најважније, откривање претњи. Алат Битдефендер идентификује 100 одсто Мац злонамјерног софтвера на који наиђе у дивљини, укључујући злонамерни софтвер без икаквих дана.

Оно што је функционисало против Битдефендера јесте чињеница да компанија покушава продати три додатне додатне услуге на одјави, покушава да вас на почетку купи за претплату за три рачунара и не дозвољава вам да одаберете аутоматску обнову. за претплату док већ нисте кликнули „купи“. Морате да кликнете на везу мање аутоматске обнове која је мање видљива, а затим кликните на „Онемогући аутоматску обнову“.

Можете једноставно да купите Битдефендер без додавања коначне цене, морат ћете бити мало лукавији у односу на Касперски.

Прос:

 • Савршени резултати лабораторијских испитивања
 • Добре праксе плаћања рачуна
 • Повољне цене у поређењу са конкуренцијом са сјајним карактеристикама

Против:

 • Гура неки додатни софтвер при одјави

Прочитајте наш комплетан преглед Битдефендер Антивирус (за Виндовс)

Битдефендер Тотал Сецурити Цоупон уштедите 45 УСД на једногодишњу понудуГЕТ ДЕАЛЦоупон се аутоматски примењује

4. МцАфее Тотал Протецтион

МцАфее

Доступне апликације:

 • ПЦ
 • Мац
 • ИОС
 • Андроид

МцАфее не завршава високо на нашој листи, али овај производ продаје верзију за Мац за свој софтвер Тотал Сецурити. Међутим, то је на нашој листи јер нема тренутних резултата лабораторијског тестирања за овај софтвер за 2018-2019. Најновији резултати, од овог писања, су из 2017. године.

Међутим, оно што морамо да одустанемо су резултати Виндовс теста. МцАфее нуди исти алат за Виндовс и Мац, али могу постојати разлике у начину рада са оба оперативна система. Што се тиче резултата Виндовс-а, Тотал Сецурити је добио 3 звездице од АВ-Цомпаративес (његов највећи резултат), док је такође добио савршене резултате и од АВ-теста. То значи савршене резултате за откривање злонамјерног софтвера, неистините резултате у тестовима и врло мали утицај на систем. Чак има и печат „Топ Продуцт“ од АВ-теста.

Кључне карактеристике ЕСЕТ-а:

Потпуна безбедност компаније МцАфее нуди исте функције у обе верзије оперативног система Виндовс и Мац, укључујући:

 • Рансомваре заштита
 • Филе схреддер
 • Мобилна апликација за иОС
 • Шифровање датотека
 • Стандардни анти-малваре и антивирусни алати

Највећи проблем компаније МцАфее су његове цене и његове наплате. МцАфее готово увек има „понуде“ објављене на својој веб локацији, тако да ће цена коју платите обнављањем бити прилично виша од оне коју данас плаћате при одјави. Поред тога, основна цена Тотал Сецурити-а је висока - 69,99 УСД годишње за 1 лиценцу, што је отприлике двоструко више од цене неких конкурената.

МцАфее такође гура свој најнижи ценовни пакет безбедности, са 109 УСД годишње, тако да ћете морати да се крећете по његовим производима док не нађете планове 1- или 5 уређаја..

Поред тога, МцАфее аутоматски имплементира аутоматску обнову. Не можете да га искључите при одјави, тако да ако не желите да се аутоматски обнавља, мораћете да заборавите да уђете у подешавања налога и искључите га након куповине производа.

Открићете да је МцАфее Тотал Протецтион одлична опција за оне који желе снажнији алат за Мац ОС са толико функција као што Виндовс корисници обично уживају. Међутим, мораћете бити обазриви на поступке наплате.

Прос:

 • Велики број функција.
 • Дизајниран добро за МацОС.
 • Високо оцењена од стране независних лабораторија за тестирање.

Против:

 • Виша цена од конкурената.
 • Нема могућности за искључивање аутоматске обнове при одјави.

Реад наш потпуни преглед МцАфее Антивирус (за Виндовс).

МцАфее купон за укупну заштиту 60 УСД на једногодишњи план (1 до 5 уређаја) ГЕТ ДЕАЛЦоупон се аутоматски примењује

5. Симантец Нортон безбедносни стандард

симантец нортон мац антивирус

Нортонов алат земљиште је прилично ниско на листи првенствено због цене. Иако је АВ-тест добро оцењен (нуди савршене резултате у заштити од злонамјерног софтвера, перформансама и лажним позитивним резултатима), попут МцАфее Тотал Сецурити-а, Нортон Сецурити Стандард има почетну цену која је јефтина, али драматично расте већ након прве године. Наћи ћете скоро да плаћате 80 долара годишње само за један уређај.

Кључне карактеристике Нортона:

Нортон Сецурити Стандард користи исту алатку за Виндовс и Мац рачунаре, што значи да нема упарену верзију за Мац кориснике. Пронаћи ћете и уклањање и уклањање анти-малваре-а високог нивоа, поред неколико других добрих карактеристика, укључујући:

 • Заштита од крађе идентитета
 • Аутоматско ажурирање
 • Бесплатна корисничка подршка 24 сата дневно

Ако се одлучите за Премиум верзију, добићете и резервно копирање у облаку и покривање више уређаја (укључујући мобилне уређаје). Неке функције вишег нивоа не раде на Мацу, укључујући Нортон Фамили, што значи да вероватно најбоље држите стандардну верзију.

Нортонове праксе наплате такође остављају пуно жељеног. Када идете да купите производ, добићете скочни прозор који покушава да вас натера да купите додатни софтвер као пакет. Једини начин да се пређе преко овог екрана и стигне до редовног одласка је погодити „Кс“ у углу искачућег прозора. Ако кликнете на редовне везе да бисте наставили у прозору, бићете упућени према наплати са додацима у вашој кошарици.

Коначно, аутоматско обнављање није само присилно, Нортон не даје никакве лако уочене информације о својим правилима аутоматске обнове при одјави. Због тога је претјерано лако пријавити се без да схватите да ћете добити не само аутоматски обновљену претплату, него и далеко вишу цијену након што ауто-обнова погоди за годину дана. Ако се региструјете за Нортон Сецурити Стандард, обавезно искључите аутоматску обнову поставки рачуна.

Прос:

 • Добро позната и цијењена марка
 • Висок ниво заштите од вируса

Против:

 • Висока цена у поређењу са конкурентима
 • Присиљава аутоматску обнову

Прочитајте наш комплетан преглед Нортон Сецурити-а (за Виндовс).

Нортон Анти-вирус Плус уштедите преко 55% на једногодишњим плановимаГЕТ ДЕАЛЦоупон се аутоматски примењује

6. ЕСЕТ Цибер безбедност (основна)

есет мац антивирус

ЕСЕТ са сједиштем у Словачкој има неколико верзија свог антивирусног софтвера за Мац кориснике. Најједноставнија, најјефтинија опција, основна цибер-сигурност, је управо та: басиц. За 49,99 УСД (иста цена као и остали конкуренти на овој листи), ЕСЕТ пружа две кључне предности: заштиту од злонамерног софтвера и (ограничену) заштиту од рансомвареа. ЕСЕТ чини нашу листу, јер нуди звучну заштиту, али далеко је од најбољег, стога је нижа позиција на ранг листи.

ЕСЕТ је добро показао последње резултате детекције АВ-теста. Софтвер је открио да је 100% злонамерног софтвера послао свој пут, док је имао нешто ниже, али још увек добре резултате (системски утицај). АВ-Цомпаративес нису тестирали ову опцију, па смо је ставили ниже на нашу листу.

Кључне карактеристике ЕСЕТ-а:

За кориснике Мац рачунара, ЕСЕТ-ов софтвер има ограничене функције, али укључује:

 • Софтвер изграђен од почетка за Мац (не заснован на Виндовс архитектури)
 • Анти-рансомваре заштита

Ако се одлучите за професионалну верзију, добићете и заштиту заштитног зида и родитељски надзорни алати како бисте децу чували на мрежи.

ЕСЕТ Мац антивирусни софтвер није успео као наша два главна избора, али је ипак имао само маргинални утицај на систем.

Тамо где је ЕСЕТ урадио најгоре у анализи наплате рачуна Компанија се труди да гурне више додатака при одласку од осталих опција на листи. Међутим, она се унапред бави политиком аутоматске обнове. Можете да изаберете да аутоматски обнављате своју претплату при крају процеса одјаве.

Свакако би било корисно да ЕСЕТ кориснике претходно обнови о аутоматској обнови. Ипак, за компанију је позитиван аспект то што дозвољавају да се то укључи или искључи пре него што завршите плаћање.

Прос:

 • Веома ефикасан у препознавању злонамјерног софтвера
 • Омогућује корисницима да пониште одабир аутоматске обнове при одјави

Против:

 • Гура додатке на одлазак

7. Тренд Мицро Антивирус за Мац

тренд микро мац антивирус

Са савршеним резултатом АВ-теста и готово савршеним резултатом од АВ-компаратива, Тренд Мицро Антивирус за Мац је добра потенцијална опција за Мац кориснике.

АВ-тест је овој опцији дао 18/18, са савршеним резултатима у категорији заштите, перформанси и употребљивости (лажно позитивни резултати). Током лабораторијских тестова, открио је 100% тестираних узорака злонамерног софтвера, имао је само минималан утицај на перформансе за обраду система и послао је назад да нема лажних позитивних резултата.

Софтвер је имао мање успеха у недавним тестовима АВ-Цомпаративес, јер је у лабораторијским тестовима снимио преко 40 лажних позитивних резултата. То је рекло, АВ-Цомпаративес су дали Тренд Мицро 2 од 3 звезде, што је уопштено погодно за разматрање.

Кључне карактеристике Тренд Мицро-а:

Тренд Мицро Антивирус за Мац нуди антивирусну заштиту високог нивоа, као и друге кључне карактеристике:

 • Сигурно прегледавање (аутоматски блокирајте сумњиве веб локације)
 • Функција безбедности веб камере како би се спречио неовлашћени приступ рачунарским камерама
 • Рансомваре заштита

Мац-ов софтвер Тренд Мицро-а такође је подједнако вредан врхунских опција, са 39,95 УСД месечно за једногодишњу заштиту на једном уређају. Обично постоје и понуде прве године.

Нажалост, Тренд Мицро добија велики штрајк против њега због својих начина наплате. Нећете имати пуно информација о аутоматској обнови приликом куповине и мораћете да копате у ФАК-има да бисте научили како да искључите аутоматску обнову. Услугу аутоматског обнављања претплате можете искључити тек након што се пријавите ако уђете у своја корисничка подешавања на веб локацији Тренд Мицро.

Прос:

 • Добро оцењено и прецизно уклањање вируса

Против:

 • Знатан број лажних позитивних резултата у неким резултатима лабораторијских тестова
 • Присиљава аутоматску обнову и отежава уклањање аутоматске обнове

Зашто вам треба антивирус за Мац ОС рачунаре

Сигурно нисте први који постављају сумњу у ваљаност тврдњи о Мацу и вирусима. „Могу ли Маци добити вирусе и злонамерни софтвер?“ Питао је ДигиталТрендс у чланку из 2015. године. "Одговор је дефинитивно, да", рекао је Богдан Ботезату старији аналитичар е-претњи Битдефендера. „Било је инцидената и биће их још више.“ Изјава Ботезату-а можда је помало и неуобичајена потцјењивање.

У стварности, Мац ОСКС је четврти најосјетљивији оперативни систем, према подацима са ЦВЕ листе угрожености. Заправо, Мац ОСКС има више рањивости него конкурентни Виндовс оперативни системи, укључујући старији Верзије оперативног система Виндовс као што су Виндовс 7, 8, па чак и Виндовс Виста.

Према МцАфее Лабс, напади злонамјерног софтвера на Мац-ове повећали су пад чељусти 744 процента у 2016. Упркос овом повећању првенствено захваљујући пакетном адваре-у, случај против митолошког Мац-а без вируса сваки дан постаје све јачи. Иако је тачно да, према процентама, Мац чини врло мали проценат рачунара који добијају вирусе, то има више везе са мањим тржишним удјелом од Мац-а, једноставно имају бољу сигурност.

НетМаркетСхаре наводи само 3,52 посто свих рачунара који имају Мац ОСКС. Тренутно има више рачунара који управљају скоро 20-годишњим Виндовс КСП оперативним системом.

Ипак, постоји неки истина у тврдњама. Мац ОСКС оперативни системи су на песку, што значи да је вирус теже ширити по вашем систему ако уговори рачунарски вирус или злонамерни софтвер. Уз то, алати потребни за стварање злонамјерног софтвера за Мац рачунаре нису тако лако доступни или једноставни за стварање као за Виндовс машине, што их чини мање угроженима, јер програмерима вируса треба више времена и мотивације да израде злонамерни софтвер.

С друге стране, Мац не избегава толико вируса, јер ће хакери бити мање вероватно да ће их метати због ниских шанси да уствари профитирају. Мицрософт напомиње да постоји 400 милиона Виндовс 10 корисника, а има и 100 милиона Аппле-ових корисника. Шансе да се добитку хакера окрене много су веће при циљању Виндовс машина. Ипак, са 100 милиона Мац корисника, прилика је и даље присутна, а програмери вируса све више користе Мац самозадовољство, поготово јер Аппле-ови уређаји постају све популарнији у свету..

Да ли вам треба антивирусна заштита за ваш Мац? Једноставан одговор је да. Сваки Мац рачунар требало би да има антивирусну заштиту на свом рачунару. Дакле, веће питање које вам пада на памет је који је најбољи антивирус за Мац рачунаре и шта би Мац корисници требало да траже када купују око антивирусног програма.

Додатна литература:

 • Наше препоруке за Мац ВПН
 • Аппле-ова страница о безбедности за Мац
 • Гоогле извештава о безбедносним проблемима иПхоне-а
 • Листа пријављених сигурносних рањивости за Мац ОС Кс
 • Касперски извјештава о готово 6 милиона покушаја крађе идентитета корисницима Мац-а у првој половини 2019. године

Можда ће вам се такође свидетиАнтивирусКако спречити и уклонити рансомвареАнтивирусЦомпутер Вирус Ресоурцес: Великој листи алата и водичаАнтивирусДобе Линука треба антивирус? АнтивирусПровјерили смо 21 Андроид антивирусну апликацију и открили ове озбиљне рањивости

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 + = 70

Adblock
detector