Кой е най-добрият антивирус за Mac през 2020 г.?

Най-добрите Mac антивирусни програми


Може би най-голямата лъжа, която се казва на всеки потребител на Mac, е тази: „Маковете не получават вируси.“ Ако кацате на тази страница, или сте открили, за съжаление, че Macs наистина е податлив на вируси, или просто сте били малко подозрително към твърдението, когато го чухте. В действителност, според доклада за заплахата на McAfee за 2018 г., общият брой на macOS вируси, открити в дивата природа, се е удвоил повече от 2016 г. Mac вирусите може да са по-рядко срещани от Windows вирусите, но те са там и все още могат да предизвикат хаос за Mac потребители.

За да бъдат в крак с нарастващото търсене на AV инструменти, все по-голям брой добре уважавани компании за софтуер за AV произвеждат macOS версии на своите инструменти.

Подредохме подробности за всяка услуга по-долу, но ако търсите кратката версия, това са най-добрият антивирус за Mac:

 1. Intego Mac Internet Security X9: Нашият избор номер едно за потребителите на Mac. Intego прави само антивирус за Mac и го прави много добре. Опакован с чудесни функции и силни резултати от независими лаборатории за тестване.
 2. Интернет сигурност за Kaspersky за Mac: Солидна опция за потребители на Mac. Много ниско използване на процесора, високи резултати от независими лаборатории за тестване и практики за фактуриране, на които можете да се доверите.
 3. Антивирус на Bitdefender за Mac: Друг добър вариант за потребителите на Mac. Bitdefender съчетава добра стойност с отлични резултати от големите лаборатории за тестване.
 4. Антивирус McAfee: Изработва напълно чертана версия на Mac OS, но най-вече като второстепенен продукт на своя софтуер за Windows.
 5. Symantec Norton Standard за сигурност: Възможност за обмисляне, но само незначително покрита от независими лаборатории за тестване на AV.
 6. Основна киберсигурност на ESET за Mac: Силен изпълнител, който се опитва да избута няколко ненужни добавки при проверка.
 7. Trend Micro Antivirus за Mac: Добро влизане на ниска цена, но с някои неприветливи за потребителите практики за таксуване.

Въпреки че всички антивирусни програми работят подобно от гледна точка на сигурността, повечето програми имат уникални функции или методи за изпълнение. Всъщност някои всъщност работят по-добре за компютри с Windows, отколкото за Macs, което означава, че ще искате програма, която има версия на Mac и която е много подходяща за задачата както за почистване, така и за защита на вашия Mac.

Освен това, една от най-големите проблеми за потребителите на Mac е използването на процесора. Една добра антивирусна програма на Mac трябва да се справя добре с много малко използване на процесора и не трябва да забавя видимо процесора на вашия компютър.

Когато търсехме най-добрия антивирусен софтуер за Mac, преценихме опциите, използвайки следните критерии:

 • Окончателната версия на софтуера за Mac е лесно достъпна
 • Високи независими резултати за откриване на AV-тест
 • Отлични степени на независими AV-тестове (използване на процесора)
 • Високи независими резултати за откриване на AV-Comparatives
 • Потребителски практики за фактуриране

На пазара съществуват много фалшиви или сенчести антивирусни програми, които са предназначени да привлекат компютърните потребители от парите си. Вместо законен софтуер, те често предоставят дефектни приложения, които действат по-скоро като вирус, отколкото действителна антивирусна програма.

Всички антивирусни приложения на Mac, препоръчани по-долу, са не само легитимни програми от реномирани софтуерни компании, но са напълно проучени в множество независими лаборатории за антивирусни тестове, независими потребители и сайтове за преглед.

Обърнете внимание, че специално използвахме резултатите на AV-Test.com и AV-Comparatives.org, тъй като тези две лаборатории за тестване са независими. Изследвахме други уважавани независими лаборатории за тестване (като Dennis Labs и Virus Bulletin), но те или не са имали тестове за антивирусни приложения за Mac или не са имали скорошни тестове от 2017 г..

Най-добрият антивирус за Mac

Въз основа на нашите изследвания това са най-добрите антивирусни инструменти за macOS компютри.

1. Интего

intego mac антивирус

Intego е единственият доставчик в този списък, който е специализиран единствено в защитата на Mac. Резултатът е добре полиран, ефективен и лесен за употреба продукт.

В независими антивирусни тестове Intego е сред най-добрите изпълнители. Резултатите от силни тестове, комбинирани с изобилие от полезни функции, го поставят в челната част на нашия списък.

Intego също премина нашия преглед за практиките за фактуриране. Компанията избягва значителни продажби при плащане и включва само минимални допълнителни услуги за добавяне. За 39,99 долара, Intego се опитва да се конкурира с останалите най-добри услуги по цена и представлява добра цена / качество.

Резултатите от тестовите лаборатории за Intego са смесени, но това всъщност е добро нещо. Тази компания продава множество версии на своя антивирусен софтуер за потребители на Mac, което е необичаен случай, тъй като повечето компании продават само една версия. Това е най-скоро прегледаният софтуер, VirusBarrier получи високи оценки от AV-Test и AV-Comparatives за перфектно откриване на злонамерен софтуер. Той получи смесени отзиви за ефективността, но ни се казва, че увеличаването на скоростта е в ход.

Основни характеристики на Intego:

Intego предлага пълен набор от опции за потребителите на Mac. Въпреки че включва стандартните инструменти за скрининг на злонамерен софтуер, които може да се очаква, Intego предлага и следните функции:

 • Софтуер, създаден отначало с Macs (не базиран на архитектурата на Windows)
 • Защитна стена, базирана на местоположение
 • Анти-фишинг

Тези, които могат да се интересуват от Intego, ще намерят фактурирането на дружествата за потребителите и функциите на софтуера за първокласни, въпреки недостатъците в работата на системата. Преди дори да кликнете върху „купи“, предварително зададената опция на Intego избутва най-ниската ценова точка: 1 компютър, 1 година. След като щракнете върху купуване, Intego се опитва само да натисне още две еднократни покупки: разширена услуга за изтегляне, подобна на тази на Касперски, и резервно DVD.

Професионалисти:

 • Перфектни оценки за откриване на зловреден софтуер
 • Отлични практики за фактуриране, удобни за потребителите
 • Няма фалшиви положителни резултати при тестване на резултатите от лабораторията

Недостатъци:

 • Някои влияят върху производителността на системата и скоростта на обработка

Най-добрият антивирус за Mac: Intego X9 е нашият избор №1 за потребителите на Mac. Ефективен и лесен за употреба продукт, който се предлага с 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Intego X9 Coupon Спестете 53% с тази ограничена сделка ВЗЕМЕТЕ ДАЛИКупон се прилага автоматично

2. Интернет сигурност на Kaspersky за Mac

Kaspersky

Налични приложения:

 • настолен компютър

Kaspersky постигнаха добри резултати в различни независими лабораторни тестове, което го прави топ опция и за нас. Въпреки това ние погледнахме и цената и потърсихме удобни за потребителите практики за фактуриране. Открихме цената на Касперски и начините на таксуване да са доста добри. Kaspersky предлага услугата си за сравнително евтини 39,99 долара годишно, ако закупите програмата за един компютър.

Основни функции на Касперски:

Kaspersky Internet Security за Mac включва вашите стандартни опции за откриване и премахване на злонамерен софтуер, както и някои уникални функции, включително:

 • Родителски филтър за съдържание
 • Защита срещу шпиониране на уеб камери
 • Сканиране за сигурни уебсайтове

Вероятно ще намерите Kaspersky за бърза, сигурна и пълнофункционална опция за компютри с Mac. При тестовете за откриване Касперски отбеляза 100% за AV-тест и 100% за AV-сравнители. Това поставя Kaspersky Internet Security за Mac на перфектна 100% степен на откриване между двата теста, толкова добра, колкото и за всяка антивирусна програма.

В анализа на ефективността на AV-Test, Касперски се представи изключително добре. В теста за копиране на файлове на AV-Test (който разглежда как работата на антивирусната програма влияе върху копирането на големи файлове на файлове), Касперски изобщо не увеличи времето, необходимо. В теста за изтегляне на файлове, пускането на Касперски изведе само една секунда промяна, достатъчно малка, за да се счита за несъществена.

Kaspersky не се опитва да ви продава на касата с услуги, които всъщност не искате или не се нуждаете. Ако се опитвате да закупите най-малко скъпата опция, получавате изскачащ прозорец, препоръчващ да надстроите, но това е лесно да се игнорира. Отвъд това Kaspersky включва само една добавка при плащане, тяхната разширена услуга за изтегляне (EDS).

Професионалисти:

 • Резултати от най-високо ниво на изпълнение
 • Потребителски бизнес практики
 • Доста цена с добри характеристики

Недостатъци:

 • Цени по-високи от някои конкуренти

Прочетете пълния ни преглед на антивируса на Kaspersky (за Windows).

Kaspersky Coupon Спестете до 60% върху антивирусни и защитни решенияGET DEALCoupon се прилага автоматично

3. Антивирус на Bitdefender за Mac

Bitdefender

Налични приложения:

 • настолен компютър

Базираната в Румъния Bitdefender е нарастващо име в индустрията. Bitdefender и Kaspersky са ефективно подобни опции за потребителите на Mac, дори влизат на същата цена от $ 39,99 на месец за 1-годишно покритие на един компютър.

Bitdefender оцени еквивалентно на Kaspersky Internet Security за Mac както в тестовете за откриване на AV-Test и AV-Comparatives. С перфектните 100% от двете лаборатории, Bitdefender осигурява висококачествено, надеждно откриване на заплаха както от известни, така и от нулев ден зловреден софтуер.

Основни функции на Bitdefender:

Bitdefender е напълно зареден с очаквани и стандартни функции за премахване на антивирусни програми, но включва някои уникални опции, като например:

 • Защита на машината на времето, която защитава архивирането на вашите данни (полезно хеджиране срещу все по-обезпокоителен откуп
 • Функция за автопилот, която обхваща всички аспекти на вашия интернет и сигурност
 • Функция „Безопасни файлове“, която ви позволява да защитите избрани файлове от криптиране на злонамерен софтуер, като например откупуващ софтуер

В предишните тестове Bitdefender изостава малко зад Касперски в тестовете за ефективност, но това вече не е вярно. Статистически данни както от AV-Test, така и от AV-Comparatives показват този софтуер, за да постигне всички правилни марки за производителност, използваемост и най-важното - откриване на заплаха. Инструментът на Bitdefender идентифицира 100 процента от зловредния софтуер на Mac, който се среща в природата, включително злонамерен софтуер с нулев ден.

Това, което работеше срещу Bitdefender, е фактът, че компанията се опитва да продаде на потребителите три допълнителни добавъчни услуги при плащане, опитва се да ви накара да закупите абонамент за три компютъра в началото и не ви позволява да изтриете автоматично обновяване за абонамента си, докато вече не сте кликнали върху „купи“. Ще трябва да щракнете върху малко по-малко забележимата връзка за автоматично обновяване под името на продукта и след това да кликнете върху „Деактивиране на автоматично обновяване“.

Можете да успеете лесно да закупите Bitdefender, без да добавите към крайната цена, просто ще трябва да сте малко по-хитър за това, отколкото с Kaspersky.

Професионалисти:

 • Перфектни резултати от лабораторни изследвания
 • Добри практики за фактуриране, удобни за потребителите
 • Доста цени в сравнение с конкуренцията с чудесни функции

Недостатъци:

 • Избутва допълнителен софтуер при плащане

Прочетете пълния ни преглед на Bitdefender Antivirus (за Windows)

Bitdefender Total Security Coupon Спестете $ 45 при една година сделка ПОЛУЧАВАНЕ ДАЛИКупон се прилага автоматично

4. Обща защита на McAfee

McAfee

Налични приложения:

 • настолен компютър
 • Mac
 • IOS
 • андроид

McAfee не е в нашия списък, но този продукт продава версия на Mac за софтуера си Total Security. Той обаче е по-нисък в нашия списък, тъй като няма текущи резултати от лабораторни тестове за този софтуер за 2018-2019. Най-новите резултати към този момент на писане са от 2017 г..

Това, което трябва да изчезнем обаче, са резултатите от тестовете на Windows. McAfee предлага един и същ инструмент за Windows и Mac, но може да има разлики в начина на работа с двете операционни системи. Що се отнася до резултатите от Windows, Total Security получи 3 звезди от AV-Comparatives (най-високият й резултат), докато получи и перфектни резултати от AV-Test. Това означава перфектни резултати за откриване на злонамерен софтуер, липса на фалшиви резултати в тестовете и много малко въздействие върху системата. Той дори има печат „Топ продукт“ от AV-Test.

Основни функции на ESET:

Total Security от McAfee предлага едни и същи функции във всички версии на Windows и Mac, включително:

 • Ransomware защита
 • File shredder
 • Мобилно приложение за iOS
 • Шифроване на файлове
 • Стандартни анти-злонамерен софтуер и антивирусни инструменти

Най-големият проблем на McAfee е ценообразуването и практиките му за фактуриране. McAfee почти винаги има „сделки“, публикувани на неговия сайт, така че цената, която плащате при подновяване, ще бъде доста по-висока от тази, която плащате при плащане днес. Освен това основната цена на Total Security е висока - $ 69,99 на година за 1 лиценз, което е около два пъти цената на някои конкуренти.

McAfee също избутва своя пакет за сигурност с най-висока цена от $ 109 на година, така че ще трябва да превъртате около страниците му с продукти, докато не намерите плановете за 1- или 5 устройства.

Освен това McAfee осъществява автоматично обновяване автоматично. Не можете да го изключите при плащане, така че ако не искате да подновите автоматично, ще трябва да не забравяте да влезете в настройките на профила си и да го изключите след закупуване на продукта.

Ще откриете, че McAfee Total Protection е чудесна опция за тези, които искат по-мощен инструмент за Mac OS с толкова функции, колкото обикновено имат потребителите на Windows. Въпреки това ще трябва да внимавате за практиките на фактуриране.

Професионалисти:

 • Голям брой функции.
 • Проектиран добре за MacOS.
 • Високо оценен от независими лаборатории за тестване.

Недостатъци:

 • По-висока цена от конкурентите.
 • Няма опция за изключване на автоматично подновяване при касата.

Read пълният ни преглед на McAfee Antivirus (за Windows).

McAfee Общ купон за защита 60 долара при едногодишен план (от 1 до 5 устройства) ПОЛУЧАВАЙТЕ ДАЛИКупон се прилага автоматично

5. Symantec Norton Standard за сигурност

symantec norton mac антивирус

Инструментът на Нортън земите са доста ниски в списъка предимно заради цената. Въпреки че е добре оценен от AV-Test (предлага перфектни резултати в защита от злонамерен софтуер, производителност и фалшиви позитиви), като McAfee Total Security, Norton Security Standard има встъпителна цена, която е евтина, но се покачва драстично след първата година. Ще се окажете, че плащате почти 80 долара годишно само за едно устройство.

Основни характеристики на Norton:

Norton Security Standard използва един и същ инструмент за компютри с Windows и Mac, което означава, че той няма сдвоена версия за потребителите на Mac. Ще намерите откриване и премахване на анти-злонамерен софтуер на високо ниво, заедно с няколко други приятни функции, включително:

 • Защита от фишинг
 • Автоматични актуализации
 • Безплатна 24/7 поддръжка за клиенти

Ако изберете Premium версия, ще получите и резервно копие в облак и покритие на няколко устройства (включително мобилни устройства). Някои от функциите от по-високо ниво не работят на Mac, включително Norton Family, което означава, че най-добре се придържате към стандартната версия.

Практиките за таксуване на Нортън също оставят много да се желае. Когато отидете да закупите продукта, получавате изскачащ прозорец, който се опитва да ви накара да закупите допълнителен софтуер като пакет. Единственият начин да преминете през този екран и да стигнете до обикновената каса е да натиснете „X“ в ъгъла на изскачащия прозорец. Ако щракнете върху обикновените връзки, за да продължите в прозореца, ще се насочите към касата с добавките в кошницата си.

И накрая, автоматичното обновяване не е просто принудително, Norton не предоставя никаква лесно забелязана информация за своите политики за автоматично обновяване при плащане. Това прави твърде лесно да се регистрирате, без да осъзнавате, че ще получите не само автоматично подновен абонамент, но и далеч по-висока цена, след като автоматично обновяването достигне до една година. Ако все пак се регистрирате за Norton Security Standard, не забравяйте да изключите автоматичното подновяване на настройките на вашия акаунт.

Професионалисти:

 • Добре известна и уважавана марка
 • Високо ниво на антивирусна защита

Недостатъци:

 • Висока цена в сравнение с конкурентите
 • Принуждава автоматично обновяване

Прочетете пълния ни преглед на Norton Security (за Windows).

Нортън Антивирус Плюс Запишете над 55% при едногодишни планове ПОЛУЧЕТЕ ДАЛИКупон се прилага автоматично

6. Кибер сигурност на ESET (основна)

eset mac антивирус

Базираната в Словакия ESET има няколко версии на своя антивирусен софтуер за потребители на Mac. Най-простият, най-евтиният вариант, Basic Cybersecurity, е точно това: basic. За 49,99 долара (същата ценова точка като останалите конкуренти в този списък), ESET предоставя две основни предимства: защита срещу злонамерен софтуер и (ограничена) защита срещу рансъмуер. ESET прави нашия списък, тъй като предлага звукова защита, но е далеч от най-добрите, следователно и по-ниската му позиция в класацията.

ESET се представи добре в последните резултати от откриването на AV-Test. Софтуерът откри 100% от зловредния софтуер, изпратен по пътя си, докато имаше малко по-ниски, но все пак добри резултати от работата (въздействие върху системата). AV-Comparatives не тестваха тази опция, затова я поставихме по-ниска в нашия списък.

Основни функции на ESET:

За потребителите на Mac софтуерът на ESET има ограничени функции, но включва:

 • Софтуер, създаден отначало с Macs (не базиран на архитектурата на Windows)
 • Защита срещу рансъмуер

Ако изберете про версията, ще получите и защита на защитната стена и родителски мониторинг, за да запазите децата си онлайн.

Антивирусният софтуер на ESET Mac не се справи както с нашите два най-добри избора, но все пак имаше само пределно въздействие върху системата.

Къде ESET извърши най-лошото в нашия анализ на методите за фактуриране. Компанията се опитва да избута повече добавки при плащане, отколкото другите опции в списъка. Въпреки това, тя също е на първо място по отношение на политиката за автоматично обновяване. Можете да изберете да подновите автоматично абонамента си близо до края на процеса на плащане.

Със сигурност би било за предпочитане ESET да информира потребителите за автоматично обновяване по-рано. Независимо от това, за компанията е положителен аспект, че те позволяват това да бъде включено или изключено преди да финализирате плащането.

Професионалисти:

 • Високо ефективен при идентифициране на злонамерен софтуер
 • Позволява на потребителите да премахнат избора си за автоматично подновяване при касата

Недостатъци:

 • Избутва добавки при плащане

7. Trend Micro Antivirus for Mac

тенденция micro mac антивирус

С перфектен резултат от AV-Test и почти перфектен резултат от AV-Comparatives, Trend Micro Antivirus for Mac е добра потенциална опция за потребителите на Mac.

AV-Test даде тази опция 18/18, с перфектни резултати в категориите за защита, производителност и използваемост (фалшиви позитиви). При лабораторни тестове той откри 100% от тестваните проби на зловреден софтуер, имаше само минимално количество въздействие върху производителността за обработка на системата и изпрати обратно неверни положителни резултати.

Софтуерът се представи по-малко възхитително в последните тестове на AV-Comparatives, тъй като изстреля над 40 фалшиви положителни резултати в лабораторните тестове. Това каза, AV-Comparatives даде Trend Micro 2 от 3 звезди, което го прави като цяло подходящ вариант за разглеждане.

Основни характеристики на Micro Trend Micro:

Trend Micro Antivirus for Mac предлага висока антивирусна защита, както и други основни функции:

 • Безопасно сърфиране (блокирайте подозрителните сайтове автоматично)
 • Функция за безопасност на уеб камерата за предотвратяване на неоторизиран достъп до компютърни камери
 • Ransomware защита

Софтуерът на Mac на Trend Micro също се цени еднакво с най-добрите опции - 39,95 долара на месец за едногодишна защита на едно устройство. Обикновено има и сделки за първа година.

За съжаление, Trend Micro получава голяма стачка срещу него заради своите практики за фактуриране. Няма да имате много информация за автоматично обновяване, когато отивате да купувате, и трябва да се ровите в често задаваните въпроси, за да научите как да изключите автоматичното обновяване. Можете да изключите услугата за автоматично подновяване на абонамента само след като сте се регистрирали, като влезете в потребителските си настройки на уебсайта Trend Micro.

Професионалисти:

 • Добре оценено и точно премахване на вируса

Недостатъци:

 • Значителен брой неверни положителни резултати в някои резултати от лабораторни тестове
 • Принуждава автоматично обновяване и затруднява премахването на автоматичното обновяване

Защо се нуждаете от антивирус за компютри с Mac OS

Със сигурност не сте първият, който поставя под въпрос валидността на твърдението за Macs и вируси. „Могат ли Mac-и да получават вируси и зловреден софтуер?“, Попита DigitalTrends в статия от 2015 г. „Отговорът е определено, да“, заяви старшият анализатор на електронните заплахи на Bitdefender, Богдан Ботезату каза пред онлайн списанието. „Имало е инциденти и ще има още.” Твърдението на Ботезату може да е малко омаловажаване.

В действителност Mac OSX е четвъртата най-уязвима операционна система, според данни от списъка с уязвимости на CVE. В действителност, Mac OSX има Повече ▼ уязвимости от конкурентните операционни системи на Windows, включително по-стари Версии на Windows като Windows 7, 8 и дори Windows Vista.

Според McAfee Labs, атаките на зловреден софтуер срещу Macs повишиха челюстта 744 процента през 2016 г. Въпреки това увеличение, идващо предимно от пакетния рекламен софтуер, делото срещу митологичния „без вирус“ Mac се увеличава с всеки изминал ден. Въпреки че е вярно, че по процент на Mac съставляват много малък процент компютри, които получават вируси, това има повече общо с по-малкия пазарен дял, отколкото Macs просто с по-добра сигурност.

NetMarketShare посочва само 3,52 процента от всички компютри, работещи под Mac OSX. В момента има повече компютри, работещи с почти 20-годишната операционна система Windows XP.

Все пак има някои истина към твърденията. Операционните системи на Mac OSX са с пясък, което означава, че е по-трудно да се разпространи вирус във вашата система, ако той зарази компютърен вирус или зловреден софтуер. Освен това инструментите, необходими за създаване на зловреден софтуер за Macs, не са толкова лесно достъпни или толкова лесни за създаване, колкото за Windows машини, което ги прави по-малко уязвими, защото разработчиците на вируси се нуждаят от повече време и мотивация, за да изработят злонамерения софтуер.

От по-голяма гледна точка обаче Mac не избягва толкова много вируси, тъй като е по-малко вероятно да бъдат насочени от хакери поради ниските шансове за реална печалба. Microsoft отбелязва, че има 400 милиона потребители на Windows 10, има и 100 милиона потребители на Apple. Шансовете за реализиране на печалба за хакер са много по-високи при насочване към Windows машини. Независимо от това, със 100 милиона потребители на Mac възможността все още е налице, а разработчиците на вируси все повече се възползват от самодоволството на потребителите на Mac, особено когато устройствата на Apple стават все по-популярни в международен план.

Имате ли нужда от антивирусна защита за вашия Mac? Простият отговор е „да“. Всеки потребител на Mac трябва да има антивирусна защита на своя компютър. Тогава по-големият въпрос, който идва на ум, е кой е най-добрият антивирус за Mac компютри и какво трябва да търсят потребителите на Mac, когато пазаруват за антивирусна програма.

Допълнителна информация:

 • Нашите топ препоръки за Mac VPN
 • Страницата на Apple за сигурност на Mac
 • Google съобщава за проблеми със сигурността на iPhone
 • Списък на съобщените уязвимости на Mac OS X
 • Касперски съобщава за близо 6 милиона опита за фишинг на потребители на Mac през първата половина на 2019 г.

Може да ви хареса и Антивирус Как да предотвратите и премахнете ransomwareAntivirusComputer Virus Resources: Голям списък от инструменти и ръководстваAntivirusDoes Linux се нуждаят от антивирус?

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 1 =