Mi a legjobb víruskereső Mac-hez 2020-ban?

A legjobb Mac víruskereső programok


Talán a Mac-felhasználóknak elmondott legnagyobb hazugság: „A Mac nem kap vírusokat.” Ha ezen az oldalon lépsz fel, akkor sajnos felfedezte, hogy a Mac valóban hajlamos a vírusokra, vagy csak kissé gyanakvó az állításról, amikor meghallotta. Valójában, a McAfee 2018-as fenyegetési jelentése szerint, a vadonban észlelt macOS-vírusok száma 2016 óta több mint kétszeresére nőtt. A Mac-vírusok ritkábban fordulhatnak elő, mint a Windows-vírusok, de vannak odakint, és továbbra is pusztíthatják a Mac-ot. felhasználók.

Annak érdekében, hogy lépést tudjon tartani az AV eszközök iránti növekvő kereslettel, egyre több jól megfontolt AV szoftvert gyártó cég ma készül az eszközök macOS verzióit.

Az alábbiakban felsoroltuk az egyes szolgáltatások részleteit, de ha rövidebb verziót keres, akkor ezek a legjobb vírusölők a Mac számára:

 1. Intego Mac Internet Security X9: Az első számú választásunk a Mac felhasználók számára. Az Intego antivírust csak a Mac számára készít, és nagyon jól. Nagyszerű tulajdonságokkal és független tesztelési laboratóriumok kiváló eredményeivel tele.
 2. Kaspersky Internet Security for Mac: Kiváló lehetőség a Mac felhasználók számára. Nagyon alacsony a CPU-felhasználás, a független tesztelő laboratóriumok magas pontszáma és a megbízható számlázási gyakorlatok.
 3. Bitdefender Antivirus Mac rendszerhez: Egy másik jó lehetőség a Mac felhasználók számára. A Bitdefender ötvözi a jó ár-érték arányt a nagy tesztelési laboratóriumok kiváló pontszámaival.
 4. McAfee Antivirus: Teljes funkcionalitású Mac OS verziót állít elő, de leginkább Windows szintű második szintű termékként.
 5. Symantec Norton biztonsági szabvány: Lehetőség mérlegelni, de független AV tesztelő laboratóriumok csak korlátozottan fedezik fel.
 6. ESET alapvető kiberbiztonság Mac rendszeren: Egy erős előadó, aki megpróbál néhány felesleges kiegészítőt kitölteni a kijelentkezéskor.
 7. Trend Micro Antivirus Mac rendszerhez: Jó bejegyzés alacsony költséggel, de néhány felhasználóbarát számlázási gyakorlattal.

Bár az összes víruskereső szoftver biztonsági szempontból hasonlóan működik, a legtöbb programnak egyedi jellemzői vagy végrehajtási módjai vannak. Valójában egyesek valóban jobban működnek a Windows számítógépeknél, mint a Mac-ok esetében, vagyis azt szeretnénk, hogy olyan programra lenne szükség, amelynek Mac verziója van, és amely kiválóan alkalmas a Mac megtisztítására és védelmére..

Ezenkívül a Mac felhasználók számára az egyik legnagyobb aggodalom a CPU használata. Egy jó Mac vírusvédelmi programnak nagyon kevés CPU-felhasználással kell jól teljesítenie, és nem szabad észrevehetően lelassítania a számítógép feldolgozási teljesítményét.

Amikor a legjobb Mac víruskereső szoftvert kerestük, a következő kritériumok alapján ítéltük meg a lehetőségeket:

 • A szoftver végleges Mac verziója könnyen elérhető
 • Magas független AV-teszt érzékelési pontszámok
 • Kiváló független AV-teszt teljesítmény (CPU használat)
 • Magas független AV-Comparatives észlelési pontszámok
 • Fogyasztóbarát számlázási gyakorlatok

Számos hamis vagy árnyas víruskereső program létezik a piacon, amelyeket arra terveztek, hogy a számítógép-használókat pénzükből kiszabadítsák. Legális szoftverek helyett gyakran hibás alkalmazásokat nyújtanak, amelyek inkább vírusként viselkednek, mint tényleges víruskereső programként.

Az összes, az alábbiakban ajánlott Mac víruskereső alkalmazás nemcsak a jó hírű szoftvertársaságok legitim programjai, hanem teljes ellenőrzés alatt állnak több független vírusvédelmi tesztlabor, független felhasználó és felülvizsgálati oldal között..

Vegye figyelembe, hogy kifejezetten az AV-Test.com és AV-Comparatives.org pontszámokat használtuk fel, mivel ez a két tesztlabor független. Megvizsgáltunk más elismert független tesztelési laboratóriumokat (mint például a Dennis Labs és a Virus Bulletin), de ezek vagy nem voltak tesztek a Mac víruskereső alkalmazásokra, vagy nem voltak legújabb tesztek 2017-től.

A legjobb víruskereső Mac-hez

Kutatásaink alapján ezek a legjobb víruskereső eszközök a MacOS számítógépekhez.

1. Intego

intego mac antivirus

Az Intego az egyetlen szolgáltató ebben a listában, amely kizárólag a Mac biztonságára szakosodott. Az eredmény egy jól csiszolt, hatékony és könnyen használható termék.

A független víruskereső tesztekben az Intego a legjobbak közé tartozik. Az erős teszteredmények és a rengeteg hasznos szolgáltatás kombinálva teszik a listánk tetején.

Az Intego a számlázási gyakorlatra vonatkozó áttekintésünket is átadta. A társaság elkerüli a pénzeszközök jelentős eladását, és csak minimális kiegészítő szolgáltatásokat nyújt. 39,99 dollárért, Az Intego megpróbál áron versenyezni a többi legjobban teljesítő szolgáltatással és jó ár-érték arányt képvisel.

Az Intego tesztelési eredményei vegyesek, de ez jó dolog. Ez a cég antivírusszoftverének több változatát árusítja a Mac felhasználók számára, ami szokatlan eset, mivel a legtöbb vállalat csak egy verziót árusít. Ez a legutóbb felülvizsgált szoftver, a VirusBarrier magas pontszámot kapott az AV-Test és az AV-Comparatives termékektől a tökéletes malware észlelés érdekében.. Vegyes értékeléseket kaptunk a teljesítményért, de azt mondták nekünk, hogy a sebességjavítás folyamatban van.

Az Intego legfontosabb jellemzői:

Az Intego a Mac felhasználók számára teljes opciókészletet kínál. Míg magában foglalja a most már szokásos malware-szűrő eszközöket, az Intego a következő funkciókat is kínálja:

 • Az alapoktól a Mac-ekhez épített szoftver (nem a Windows architektúrán alapul)
 • Helyfüggő tűzfal
 • Anti-phishing

Azok számára, akik érdeklődhetnek az Intego iránt, a társaság fogyasztóbarát számlázása és a szoftver funkciói a rendszer teljesítményének hátrányai ellenére is csúcsminőségűek lesznek. Mielőtt még rákattintana a „vásárlás” gombra, az Intego előre beállított opciója lenyomja a legalacsonyabb árat: 1 számítógép, 1 év. Miután rákattintott a vásárlásra, az Intego csak két további egyszeri vásárlást próbál végrehajtani: a Kasperskyhez hasonló kiterjesztett letöltési szolgáltatást, és egy tartalék DVD-t.

Előnyök:

 • Tökéletes rosszindulatú programok észlelése
 • Kiváló, fogyasztóbarát számlázási gyakorlat
 • Nincs hamis pozitív eredmény a laboratóriumi eredmények tesztelésekor

Hátrányok:

 • Néhány hatással van a rendszer teljesítményére és a feldolgozási sebességre

A legjobb víruskereső Mac-hez: Az Intego X9 a Mac felhasználók számára első számú választásunk. Hatékony és könnyen használható termék, amely 30 napos pénz-visszatérítési garanciával rendelkezik.

Intego X9 CouponTakarítson meg 53% -ot ezzel a korlátozott üzlettelGET DEALCoupon automatikusan alkalmazva

2. Kaspersky Internet Security for Mac

Kaspersky

Elérhető alkalmazások:

 • PC

Kaspersky következetesen jól szerepelt a különféle független laboratóriumi tesztekben, így számunkra is kiemelkedő lehetőség volt. Ugyanakkor szemügyre vettük az árpontot, és keresettük a fogyasztóbarát számlázási gyakorlatokat. Megállapítottuk, hogy Kaspersky ára és a számlázási gyakorlat nagyon jó. A Kaspersky évi viszonylag olcsó 39,99 dollárért kínálja szolgáltatását, ha egy számítógépet vásárol.

A Kaspersky legfontosabb jellemzői:

A Kaspersky Internet Security for Mac tartalmazza a szokásos rosszindulatú programok észlelési és eltávolítási lehetőségeit, valamint néhány egyedi funkciót, köztük:

 • Szülői tartalom szűrő
 • Védelem a webkamera kémkedése ellen
 • A biztonságos webhelyek keresése

Valószínű, hogy a Kaspersky egy gyors, biztonságos, teljes funkcionalitású lehetőség a Mac számítógépek számára. Az észlelési tesztekben a Kaspersky 100% -ot szerepelt az AV-Test és 100% -ot az AV-Comparatives termékekre vonatkozóan. Ez a Kaspersky Internet Security for Mac számára tökéletesen 100% -os észlelési arányt biztosít a két teszt között, olyan jó, mint bármely antivírus program esetén..

Az AV-Test teljesítmény elemzésében a Kaspersky rendkívül jól teljesített. Az AV-Test fájlmásolási tesztjében (amely azt vizsgálja, hogy az antivírus program futtatása hogyan befolyásolja a nagy fájlok fájlmásolását) a Kaspersky egyáltalán nem növelte a szükséges időt. A fájlok letöltésének tesztjén a Kaspersky futtatása csak egy másodperces változást hajtott végre, amely elég kicsi ahhoz, hogy irrelevánsnak lehessen tekinteni.

A Kaspersky nem próbál felkínálni téged pénztárán olyan szolgáltatásokkal, amelyekre nem igazán van szüksége vagy szüksége. Ha a legolcsóbb opciót akarja megvásárolni, akkor kap egy felugró ablakot, amelyben javasolja a frissítést, de ezt könnyű figyelmen kívül hagyni. Ezen felül a Kaspersky csak egy kiegészítőt tartalmaz a pénztárnál, a kiterjesztett letöltési szolgáltatást (EDS)..

Előnyök:

 • Legfelső szintű teljesítmény eredmények
 • Fogyasztóbarát üzleti gyakorlatok
 • Megfizethető áron, jó tulajdonságokkal

Hátrányok:

 • Ára magasabb, mint néhány versenytársnál

Olvassa el a Kaspersky Antivirus teljes verzióját (Windows).

A Kaspersky CouponTakarítson meg akár 60% -ot a vírusvédelmi és biztonsági megoldásokonGET DEALCoupon automatikus alkalmazása

3. Bitdefender Antivirus Mac-hez

Bitdefender

Elérhető alkalmazások:

 • PC

A romániai székhelyű Bitdefender egyre növekvő név az iparban. A Bitdefender és a Kaspersky gyakorlatilag hasonló lehetőségek a Mac felhasználók számára, még akkor is, ha ugyanazon az áron érkeznek 39,99 USD havonta egy számítógép 1 éves lefedettségére.

Bitdefender A Kaspersky Internet Security for Mac-hez hasonló pontszámot kapott mind az AV-teszt, mind az AV-Comparatives észlelési tesztekben. Mindkét laboratórium tökéletes 100% -ával a Bitdefender kiváló minőségű, megbízható fenyegetések észlelését biztosítja mind az ismert, mind a nulla napos rosszindulatú programok ellen.

A Bitdefender legfontosabb jellemzői:

A Bitdefender teljesen fel van töltve a várt és szabványos antivírus eltávolító szolgáltatásokkal, de tartalmaz néhány egyedi lehetőséget, például:

 • Időgépvédelem, amely védi az adatmentéseket (előnyös fedezeti ügynökség az egyre zavaróbb ransomware ellen)
 • Autopilot szolgáltatás, amely lefedi az internet és a biztonság minden aspektusát
 • Biztonságos fájlok szolgáltatás, amely lehetővé teszi a kiválasztott fájlok védelmét a rosszindulatú programok, például a ransomware titkosítása ellen

A korábbi tesztekben a Bitdefender kissé elmaradt a Kaspersky-től a teljesítményteszt során, de ez már nem igaz. Az AV-Test és az AV-Comparatives statisztikái azt mutatják, hogy ez a szoftver a megfelelő teljesítmény-, használhatóság- és ami még fontosabb, a fenyegetések felismerésére szolgáló összes megfelelő jelölést eltalálja.. A Bitdefender eszköze azonosítja a vadonban előforduló Mac rosszindulatú programok 100% -át, ideértve a nulla napos rosszindulatú programokat is..

A Bitdefender ellen az a tény volt, hogy a vállalat három kiegészítő kiegészítő szolgáltatást próbál eladni a felhasználóknak a pénztárnál, megkísérli Önt, hogy elején vásároljon előfizetést három számítógépre, és nem engedi, hogy törölje az automatikus megújítást. előfizetésedig, amíg a „vásárlás” elemre nem kattintott. A terméknév alatt kattintson a kissé kevésbé feltűnő automatikus megújítás linkre, majd kattintson az „Automatikus megújítás letiltása” linkre.

Meg tudja könnyedén megvásárolni a Bitdefender-et anélkül, hogy hozzáadná a végső árat, csak egy kicsit ravaszabb kell lennie rajta, mint a Kaspersky-nál..

Előnyök:

 • Tökéletes laboratóriumi eredmények
 • Jó fogyasztóbarát számlázási gyakorlat
 • Megfizethető ár a versenyhez képest, kiváló tulajdonságokkal

Hátrányok:

 • Elküld néhány további szoftvert a pénztárnál

Olvassa el a Bitdefender Antivirus (Windows) teljes áttekintését

A Bitdefender Total Security Coupon 45 dollárt takarít meg az egyéves ügylet során. A GET DEALCoupon automatikusan alkalmazandó

4. A McAfee teljes védelme

McAfee

Elérhető alkalmazások:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android

McAfee nem szerepel a listán magasan, de ez a termék egy Mac verziót ad a Total Security szoftveréhez. A listánkban ez alacsonyabb, mert a 2018–2019-es időszakra vonatkozóan nincsenek jelen szoftver tesztelési laboratóriumi eredményei. A legfrissebb eredmények, az írás idején, 2017-től származnak.

A Windows teszt eredményeit azonban el kell távolítanunk. A McAfee ugyanazt az eszközt kínálja a Windows és a Mac számára, de különbségek lehetnek abban, hogyan működik mindkét operációs rendszer. Ami a Windows eredményeket illeti, a Total Security 3 csillagot kapott az AV-Comparatives-tól (a legmagasabb pontszámot), míg az AV-Test is tökéletes pontszámot kapott.. Ez azt jelenti, hogy tökéletes pontszámok vannak a rosszindulatú programok észleléséhez, nincs téves pozitív eredmény a tesztekben, és nagyon csekély a rendszer hatása. Még az AV-Test „Legjobb termék” bélyegzővel is rendelkezik.

Az ESET legfontosabb jellemzői:

A McAfee teljes biztonsága ugyanazokat a funkciókat kínálja mind a Windows, mind a Mac verziókban, beleértve:

 • A Ransomware védelme
 • Iratmegsemmisítő
 • Mobilalkalmazás iOS-hez
 • Fájl titkosítása
 • Szabványos anti-malware és antivírus eszközök

A McAfee esetében a legnagyobb probléma az árazás és a számlázási gyakorlat. A McAfee-nek szinte mindig „üzletei” vannak a webhelyén, ezért a megújításkor fizetendő összeg egy kicsit magasabb lesz, mint amit ma fizetnek a pénztárnál. Ezenkívül a Total Security alapára magas - Évben 69,99 USD 1 licencért, ami körülbelül kétszerese a versenytársak árainak.

A McAfee emeli a legolcsóbb biztonsági csomagot is, évente 109 dollárral, tehát a termékoldalakon kell görgetnie mindaddig, amíg meg nem találja az 1- vagy 5-eszközes terveket.

Ezenkívül a McAfee automatikusan végrehajtja az automatikus megújítást. A pénztárnál nem tudja azt kikapcsolni, így ha nem akarja az automatikus megújítást, akkor a termék megvásárlása után emlékeznie kell a fiókbeállítások bekapcsolására és kikapcsolására..

Megállapíthatja, hogy a McAfee Total Protection kiváló lehetőség azok számára, akik erősebb eszközöket akarnak a Mac OS-hez, olyan funkciókkal, mint a Windows felhasználók általában élvezhetik. A számlázási gyakorlatnak azonban óvatosnak kell lennie.

Előnyök:

 • Számos szolgáltatás.
 • Jól tervezték a MacOS-hoz.
 • Magasra értékelték a független tesztelő laboratóriumok.

Hátrányok:

 • Magasabb ár, mint a versenytársaknál.
 • Nincs lehetőség az automatikus megújítás kikapcsolására a pénztárnál.

Rolvasd el a McAfee Antivirus (Windows) teljes áttekintését.

A McAfee teljes védelmi kuponja 60 dollár az egyéves tervtől (1-5 eszköz). GET DEALCoupon automatikusan alkalmazva

5. A Symantec Norton biztonsági szabvány

symantec Norton Mac antivírus

A Norton eszköz elsősorban az ár miatt enyhén landol a listán. Noha az AV-Test jól értékelte (tökéletes pontszámokat kínál a rosszindulatú programok védelme, a teljesítmény és a hamis pozitív eredmények terén), mint a McAfee Total Security, a Norton Security Standard bevezető ára olcsó, de az első év után drámai módon növekszik. Majdnem fizetni fogsz Évente 80 dollár csak egy eszközhöz.

Fő Norton jellemzők:

A Norton Security Standard ugyanazt az eszközt használja a Windows és a Mac számítógépekhez, azaz a Mac-felhasználók számára nincs felcímkézett verziója. Magas szintű rosszindulatú szoftverek elleni észlelést és eltávolítást talál néhány további kedvező funkcióval együtt, beleértve:

 • Adathalász-védelem
 • Automatikus frissítések
 • Ingyenes 24 órás ügyfélszolgálat

Ha a prémium verziót választja, felhőalapú biztonsági másolatot és több eszköz lefedettségét is kapja (ideértve a mobil eszközöket is). Néhány magasabb szintű szolgáltatás azonban nem működik a Mac rendszeren, beleértve a Norton Family-t is, azaz valószínűleg a legjobban ragaszkodsz a standard verzióhoz.

A Norton számlázási gyakorlata szintén sok kívánnivalót hagy maga után. Amikor megvásárolja a terméket, megjelenik egy felbukkanó ablak, amely megkísérel rávenni, hogy csomagként további szoftvereket vásároljon. A képernyőn való átjutás és a rendszeres pénztár elérésének egyetlen módja az előugró ablak sarkában lévő „X” megütése. Ha rákattint a szokásos hivatkozásokra, hogy folytassa az ablakot, akkor a kosárban lévő kiegészítőkkel a pénztár felé mutat..

Végül, az automatikus megújítást nem csak kényszerítik, a Norton nem nyújt könnyen észrevehető információt az automatikus megújítás politikájáról a pénztárnál. Ez túlságosan könnyű feliratkozni anélkül, hogy rájött, hogy nemcsak automatikusan megújuló előfizetést kap, hanem sokkal magasabb árat is, ha az automatikus megújítás egy év alatt megtörténik. Ha feliratkozik a Norton Security Standardra, akkor feltétlenül kapcsolja ki a fiókbeállítások automatikus megújítását.

Előnyök:

 • Jól ismert és elismert márka
 • Magas szintű vírusvédelem

Hátrányok:

 • Magas ár a versenytársakhoz képest
 • Az automatikus megújítást kényszeríti

Olvassa el a Norton Security teljes áttekintését (Windows rendszerhez).

A Norton Anti-virus PlusSzerződjen több mint 55% -ot az egyéves tervekben. A GET DEALCoupon automatikusan alkalmazandó

6. ESET kiberbiztonság (alapvető)

eset mac antivirus

A szlovákiai ESET többféle verziójú antivírusszoftverből áll a Mac felhasználók számára. A legegyszerűbb és legolcsóbb lehetőség, az alapvető kiberbiztonság, éppen ez: alapvető. 49,99 dollárért (ugyanaz az ár, mint a listán szereplő többi versenytársnál) az ESET két fő előnyt kínál: védelmet a rosszindulatú programok ellen és (korlátozott) védelmet a ransomware ellen. Az ESET teszi a listánkat, mivel hangos védelmet nyújt, de messze nem a legjobbtól, ennélfogva alacsonyabb pozíciója a rangsorban.

Az ESET jól teljesített a legutóbbi AV-teszt detektálási eredményekkel. A szoftver észlelte a rosszindulatú programok 100% -át, bár kissé alacsonyabb, de még mindig jó teljesítményt kapott (rendszer-hatás). Az AV-Comparatives nem tesztelte ezt a lehetőséget, tehát alacsonyabb listán tettük.

Az ESET legfontosabb jellemzői:

Mac felhasználók számára az ESET szoftverének korlátozott funkciói vannak, de a következőket tartalmazza:

 • Az alapoktól a Mac-ekhez épített szoftver (nem a Windows architektúrán alapul)
 • Antivírus elleni védelem

Ha a profi verziót választja, akkor tűzfalak védelmét és szülői felügyeleti eszközöket is beszerezheti, hogy gyermekei online biztonságban legyenek.

Az ESET Mac víruskereső szoftver nem tette meg a legjobban választott két lehetőségünket, ám a rendszerre csak csekély hatással volt.

Ahol az ESET a legrosszabbnak bizonyult a számlázási gyakorlat elemzésében. A vállalat megkísérel több pótlólagos kiegészítőt nyomtatni a pénztárnál, mint a listában szereplő többi lehetőség. Ugyanakkor előzetesen szól az automatikus megújítás politikájáról is. Választhatja az előfizetés automatikus megújítását a fizetési folyamat végén.

Természetesen jobb lenne, ha az ESET korábban értesíti a felhasználókat az automatikus megújításról. Ennek ellenére pozitív szempont a vállalat számára, hogy engedik, hogy ezt be- vagy kikapcsolják, mielőtt befejeznék a fizetést.

Előnyök:

 • Nagyon hatékony a rosszindulatú programok azonosításában
 • Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a pénztárnál töröljék az automatikus megújítás jelölését

Hátrányok:

 • Tolja a kiegészítőket a pénztárnál

7. Trend Micro Antivirus Mac-hez

trend mikro mac antivírus

Az AV-Test tökéletes pontszáma és az AV-Comparatives szinte tökéletes pontszáma révén a Trend Micro Antivirus Mac-hez jó lehetőséget kínál a Mac felhasználók számára.

Az AV-Test 18/18-ra adott ezt az opciót, tökéletes védelem, teljesítmény és használhatóság (hamis pozitív) kategóriákban.. A laboratóriumi tesztek során a tesztelt malware minták 100% -át fedezte fel, csak minimális mértékben befolyásolta a teljesítményt a rendszer feldolgozása során, és nem küldött vissza hamis pozitív eredményeket.

A szoftver a legutóbbi AV-Comparatives tesztek során kevésbé csodálatosan teljesített, mivel több mint 40 hamis pozitív eredményt adott vissza a laboratóriumi tesztek során. Hogy az említett, Az AV-Comparatives a Trend Micro 2-ből 3 csillagot adott, ezáltal általában mérlegelni kell a megfelelő lehetőséget.

A Key Trend Micro jellemzői:

A Trend Micro Antivirus for Mac magas szintű vírusvédelmet, valamint egyéb kulcsfontosságú funkciókat kínál:

 • Biztonságos böngészés (automatikusan blokkolja a gyanús webhelyeket)
 • A webkamera biztonsági funkciója a számítógép kamerákhoz való jogosulatlan hozzáférés megakadályozására
 • A Ransomware védelme

A Trend Micro Mac szoftvere szintén megegyezik a legmagasabb opciók árával, havonta 39,95 dollárért, az egyéves eszköz egyéves védelme érdekében. Általában vannak első éves ügyletek is.

Sajnos a Trend Micro nagy sztrájkot indít ellene számlázási gyakorlata miatt. A vásárláshoz nem sok információ tartozik az automatikus megújításról, és a GYIK-ban kell tanulmányoznia, hogyan kell kikapcsolni az automatikus megújítást. Az automatikus előfizetés-megújítási szolgáltatást csak a regisztráció után kapcsolhatja ki, ha belép a felhasználói beállításokba a Trend Micro webhelyen.

Előnyök:

 • Jól besorolt ​​és pontos víruseltávolítás

Hátrányok:

 • Figyelemre méltó számú hamis pozitív eredmény néhány laboratóriumi teszt eredményében
 • Az automatikus megújítást kényszeríti, és megnehezíti az automatikus megújítás eltávolítását

Miért van szüksége antivírusra Mac OS számítógépekhez

Ön természetesen nem az első, aki megkérdőjelezi a Mac-ekkel és vírusokkal kapcsolatos állítás érvényességét. „Lehet-e a macsák vírusokat és rosszindulatú programokat szerezni?” - kérdezte a DigitalTrends egy 2015. évi cikkében. "A válasz határozottan igen." - mondta a Bitdefender vezető e-fenyegetés elemzője, Bogdan Botezatu az online magazinnak. „Voltak események, és lesz még több.” Botezatu kijelentése kissé borzasztó lehet kifejezés.

A valóságban a Mac OSX a 4. legsebezhetőbb operációs rendszer, a CVE biztonsági réseinek listáján szereplő adatok szerint. Valójában a Mac OSX rendelkezik több biztonsági rések, mint a versengő Windows operációs rendszerek, beleértve a idősebb Windows verziók, például a Windows 7, 8 és még a Windows Vista.

A McAfee Labs szerint a Mac-ekkel szembeni rosszindulatú programok támadást okoztak 744 százalék 2016-ban, annak ellenére, hogy ez a növekedés elsősorban a mellékelt reklámprogramokból származik, a mitológiai „vírusmentes” Mac elleni eset minden nap erősödik. Noha igaz, hogy a Mac százalékában a vírusok elnyerésének nagyon kis százalékát teszik ki a Mac-ok, ez inkább a kisebb piaci részesedéssel jár, mint a Mac-ek egyszerűen jobb biztonsága.

A NetMarketShare azt állítja, hogy az összes számítógépnek csak 3,52% -a fut Mac OSX. Jelenleg több számítógép futtatja a közel 20 éves Windows XP operációs rendszert.

Mégis van néhány az állítások igazsága. A Mac OSX operációs rendszerek homokdobozban vannak, ami azt jelenti, hogy egy vírus nehezebben terjed az egész rendszerben, ha számítógépes vírust vagy rosszindulatú szoftvert szerz. Ezenkívül a Mac-k számára a rosszindulatú programok létrehozásához szükséges eszközök nem olyan könnyen elérhetők vagy olyan könnyen létrehozhatók, mint a Windows gépekhez, így kevésbé érzékenyek, mivel a vírusfejlesztőknek több időre és motivációra van szükségük a rosszindulatú programok elkészítéséhez..

Nagyobb szemszögből nézve azonban a Mac nem annyira kerül el a vírusok elterjedését, mert a hackerek kevésbé valószínű, hogy a hackerek megcélozzák őket, mivel az esélyük a tényleges profit megszerzésére van. A Microsoft megjegyzi, hogy 400 millió Windows 10 felhasználó van, és 100 millió Apple felhasználó is van. A hackerek haszonszerzésének esélye sokkal nagyobb, ha Windows gépeket céloz meg. Ennek ellenére a 100 millió Mac-felhasználóval továbbra is fennáll a lehetőség, és a vírusfejlesztők egyre inkább kihasználják a Mac-felhasználók önelégültségét, főleg mivel az Apple eszközei nemzetközileg népszerűbbek..

Szüksége van vírusvédelemre a Mac rendszerén? Az egyszerű válasz igen. Minden Mac felhasználónak rendelkeznie kell vírusvédelemmel a számítógépén. Akkor felmerül a kérdés, hogy melyik a legjobb antivírus a Mac számítógépekhez, és mit kell keresnie a Mac felhasználóknak egy víruskereső program vásárlásakor?.

További irodalom:

 • A legnépszerűbb Mac VPN ajánlásaink
 • Az Apple oldala a Mac biztonságáról
 • A Google jelentést tesz az iPhone biztonsági kérdéseiről
 • A jelentett Mac OS X biztonsági rések felsorolása
 • Kaspersky közel 6 millió adathalászati ​​kísérletet jelentett a Mac felhasználók számára 2019 első felében

Lehet, hogy tetszik azAntivirusHogyan lehet megakadályozni és eltávolítani a ransomwareAntivirusSzámítógépes vírusforrásokat: Az eszközök és az útmutatók nagy listájaAntivirusAnnak szüksége van-e a Linuxra antivírus? AntivirusA 21 Android víruskereső alkalmazást teszteltünk

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 7 =