Най-добрите безплатни и платени антивирусни приложения за Android и базирани на Android устройства

Устройствата с Android сега съставляват лъвския дял на смартфоните и таблетите, които повечето потребители използват днес. Всъщност от 2023 г. операционната система Android представлява над 85 процента от всички мобилни устройства. С популярността обаче идва риск и устройствата с Android са далеч по-склонни да получават вируси, отколкото техните колеги от Apple iOS.

Най-добрите безплатни и платени антивирусни приложения за Android

Това не означава, че устройствата с Android са по своята същност по-лоши от устройствата на iOS на Apple, като iPhone или iPad. Това означава, че както при Windows компютрите, трябва да вземете няколко допълнителни предпазни мерки, за да защитите устройствата си с Android със солидно антивирусно приложение. И ако вече се занимавате с това, което смятате, че може да е вирус на устройството ви с Android, ще искате да почистите телефона или таблета си от злонамерен софтуер възможно най-скоро, за да предотвратите евентуални загуби на данни или поверителност.

Contents

Помислете за антивирусна опция за много устройства

Преди да се потопите в безплатни и платени версии на антивирусни приложения за Android, има една опция, която може да искате да обмислите: антивирусни приложения за много устройства. Много компании за софтуерна сигурност предлагат антивирусен абонамент, който обхваща всяко устройство, което имате – включително вашите лаптопи, настолни компютри, смартфони и таблети.

В повечето случаи висококачествените и надеждни AV софтуерни компании предлагат самостоятелни приложения за Android в Google Play Store с безплатни и платени версии. Въпреки това може да е по-добре да закупите абонамент от компания, която покрива всичките ви устройства, а не само вашия Android. И като се има предвид, че абонаментът „всичко в едно“ обикновено осигурява достъп до приложението Android като част от пакета, може да намерите по-голяма стойност в този маршрут, ако вече възнамерявате да закупите качествено антивирусно приложение за Android.

Следните AV all inclusive инструменти се предлагат с достъп до антивирусно приложение за Android, включено в абонаментния пакет:

Вижте също: Най-добър VPN за Android

Купол Панда

Panda Security предлага удобен за потребителите антивирусен инструмент, наречен Panda Dome, предназначен да защити всичките ви устройства. По този начин Panda Dome осигурява приложение за Android, заедно с приложението си за Windows, за цената на абонамента.

Антивирусен андроид на купола на Panda dome

Прочетете нашия преглед Panda Dome 2023 за повече информация.

Антивирус на Bitdefender

Bitdefender е сред най-добрите антивирусни доставчици на пазара. Когато прегледахме софтуера им Antivirus Plus 2023 за Windows, открихме, че той е изключително добре изработен. Техният инструмент за сканиране на вируси е изключително ефективен и разполага с един от най-агресивните (по добър начин) инструменти за защита в реално време, които тествахме.

антивирус bitdefender mac

Услугата ви позволява не само да защитавате вашите мобилни устройства с Android с мобилна версия на софтуера си, но можете да управлявате и другите си Bitdefender Antivirus инсталации от мобилното приложение.

Прочетете нашия рецензия за Bitdefender Antivirus Plus 2023, за да научите повече.

VIPRE Antivirus

Ние дадохме на Vipre Antivirus няколко благоприятни отзиви след провеждането на обширен тест на софтуера. Единствената основна грижа за тази софтуерна компания е сравнително лошото обслужване на клиентите. Отвъд това, компанията предлага защита както за вашите компютри, така и за устройства с Android, превърнати в един и същ абонамент. Приложението за Android на VIPRE не се изтегля широко в Google Play Store, предимно защото самият VIPRE е по-малко известна компания. Техният AV инструмент обаче е този, който си струва да проверите.

VIPRE антивирус най-добрият андроид антивирус

Нашият VIPRE Antivirus преглед има повече подробности за това, което предлагат.

McAfee Antivirus Plus

McAfee и нейните антивирусни инструменти са добре познати и често използвани както от бизнеса, така и от потребителите. В някои случаи ще намерите антивирусния инструмент на McAfee, който е предварително инсталиран с нов компютър или лаптоп с Windows. Той също се предлага в комплект с известен софтуер, включително много продукти на Abode. За тези, които вече са закупили McAfee или които може би обмислят да купят AV софтуера, абонамент за McAfee Total Security ви позволява да инсталирате антивируса на вашия компютър и мобилната версия на вашето Android устройство.

mcafee mac антивирус

Можете да научите повече за McAfee Antivirus в нашето подробно ревю.

Антивирус на Kaspersky

Чрез своите опции за интернет сигурност и пълна защита Kaspersky осигурява покритие за всичко на вашите устройства, включително устройства с Android OS и дори компютри с Mac. Като компания, Касперски е все по-известен не само със своите AV инструменти, но и със своите стипендии и изследвания на проблемите на сигурността в интернет, което го прави надежден източник както за изследователи, така и за потребители.

Kaspersky

Нашият пълен преглед обхваща много подробности относно това, което предлага всичко, което предлага Касперски.

Как оценихме безплатни и платени антивирусни приложения

За да идентифицираме топ 10 на най-добрите безплатни и топ 5 най-добре платени антивирусни приложения за Android, разгледахме следните критерии:

 • Брой инсталации (колкото повече, толкова по-добре)
 • Общ резултат от потребители (от 5)
 • Брой отзиви от клиенти (много важно!)
 • Страна на програмист (важно – подробности по-долу)
 • Размер на файла
 • Софтуерът за дата беше последно актуализиран
 • Предлагани допълнителни функции
 • Използване на реклами
 • Цена (само платени приложения)

За всяко приложение за Android, по-голям брой изтегляния обикновено означава, че приложението не само работи, но ефективно се предлага от двете реклами и от уста на уста. Някои други фактори могат да доведат до голяма потребителска база за приложение за подпарти, тъй като някои по-недобросъвестни разработчици ще плащат на потребителите да изтеглят софтуера и да използват платени отзиви, така че останалите критерии имат значение.

Оценките на потребителите (от 5) са изключително важни, но още повече, когато разгледаме колко хора всъщност са напуснали звездни оценки и писмени отзиви. Ако приложението има например 4,5-звезден рейтинг и над 100 милиона изтегляния, но все пак много малко писмени отзиви и резултати, това може да е индикация за фалшива покупка на резултат от разработчика на приложението. Вярно е и обратното (нисък резултат, но голям брой положителни отзиви).

андроид антивирус

Размерът на файла ще бъде важен и за всяко мобилно устройство. Докато добавените функции извън сканирането и мониторинга на антивируса са от полза, разцветът на функции може да направи приложението като цяло непослушно, особено ако вече имате ограничено пространство на устройството си с Android.

И въпреки че приложението може да е с висока оценка и да има много изтегляния, то може да е и такова, което много хора в момента не използват. Последните актуализации са важни не само за да се гарантира, че приложението е функционално, но и че все още е безопасно за използване.

Освен това разглеждаме къде се намира програмистът на приложения. Въпреки че не дискриминираме конкретно местоположение, приложенията, заредени със злонамерен софтуер и шпионски софтуер, е по-вероятно да произхождат от държави, в които правилата за поверителност на потребителите не се спазват строго. Тъй като много антивирусни инструменти могат да събират и прехвърлят лични данни в процеса на наблюдение на телефона ви за заплахи, е изключително важно да се доверите, че поверителността на вашите данни ще бъде защитена.

Всъщност доклад от 2014 г. от AV-Comparatives разгледа опасенията относно сигурността на AV инструментите, като предлага на потребителите да „инсталират само продукти от реномирани производители и да проверят дали лицензионното споразумение не позволява никакви съмнителни практики, като например допускане на всякакви и всички потребителски данни да се събират. ”Докладът предупреждава да не използвате безплатни продукти, тъй като е по-вероятно да злоупотребяват с потребителските данни.

За тази цел приложенията от държави със силни закони за защита на данните бяха оценени по-добре в нашия преглед.

Вижте също: 100+ страшни факти за киберсигурност

Топ 10 на най-добрите безплатни антивирусни приложения за Android

Никога никога не е наистина безплатно, така че безплатните приложения винаги ще идват с риск. За антивирусни приложения за Android този риск обикновено е да се налага да се примирява с много реклами, ограничена функционалност, докато не надстроите до първокласната услуга или, в някои случаи, прескачането и продажбата на потребителски данни.

Следните безплатни антивирусни приложения за Android печелят доста добри оценки от нас въз основа на тестваните критерии:

 1. Google Play Protect
 2. Охраната на сигурността & Antivirus
 3. Без антивирус – Virus Cleaner
 4. CM Security Lite – антивирус
 5. Мобилна сигурност & Антивирусен (ESET)
 6. Antivirus & Мобилна сигурност – безплатен протектор
 7. Super Speed ​​Cleaner – антивирусно почистване & бустер
 8. Super Cleaner – антивирусен, бустер, почистващ телефон
 9. Virus Cleaner – антивирус, бустер (MAX сигурност)
 10. Avast Antivirus 2023

Предоставихме на тези приложения нашия печат на одобрение след инсталирането, тестването и оценката на всяко едно от тях. Всички те обаче имат някои ограничения за тях като безплатни приложения и ние отбелязахме каквито и да е големи опасения, когато е необходимо.

Google Play Protect

Преди да разгледаме другите безплатни опции, трябва да идентифицираме преди всичко факта, че устройството ви с Android вече има инсталиран антивирусен инструмент като част от приложението Google Play Store. Известен като Google Play Protect, вграденият AV инструмент на Google вече редовно сканира инсталирани приложения, както и всяко приложение, което може да опитате да инсталирате от Google Play Store.

Андроид за Android на Google Play

Ако заплахата е в Play Store или в приложение, което вече сте инсталирали, Google Play Protect ще ви уведоми и ще помогне за справяне със ситуацията.

Google Play Protect е предназначен да премахва вредни приложения и да защитава приложенията, които сте инсталирали. Освен това ще ви уведоми дали приложение в Play Store е потенциално опасно. Но няма да премахне други видове потенциално вредни файлове, които могат да съществуват извън приложенията и може да не е в състояние да се справи с широк кръг от друг зловреден софтуер, който може да бъде инсталиран на устройство с Android.

Можете да проверите състоянието на сигурността на приложението си за Android, като отворите Google Play Store, след това щракнете върху бутона на менюто (три реда в горната лява част на екрана).

android antivirus google protection

От там кликнете върху Играйте Защита.

андроид антивирус

След това можете да видите състоянието на сигурността на приложението и устройството си и да стартирате сканиране, в случай че искате да проверите.

  10 ingyenes vírus- és rosszindulatú program-eltávolító eszköz

Предвид съществуването на Google Play Protect (сравнително неизвестна функция), много от проблемите ви със сигурността вече се обработват от вашата операционна система Android, без да е необходим допълнителен софтуер. И това е напълно безплатно. Въпреки това може да е необходима допълнителна защита, за да защитите устройството си, така че си струва да проучите допълнителни безплатни и платени опции, предвид ограниченията на Play Protect.

Охраната на сигурността & Antivirus

Има доста добър шанс да чуете за Lookout Security & Antivirus. Като обикновен потребител на Android, аз дори го бях предварително инсталиран на различни телефони с Android. Охраната на сигурността & Антивирусът е един от най-надеждните Android AV инструменти, наличен в Google Play Store, и да, той е достъпен за ниска, ниска цена безплатно. Въпреки това, безплатната версия е сравнително ограничена и макар че Lookout не реализира приходи от безплатната версия с реклами, тя предлага платена версия с разширени функции, която е, честно казано, малко на скъпата страна.

защита на антивирусни андроиди

Ето основните статистически данни на това приложение:

 • Оценка на потребителя: 4.4 от 5
 • Downloads: 100 милиона+
 • # от оценките на клиентите: 948404
 • Размер на файла: 9,62 MB
 • Допълнителни функции: да
 • Държава за разработчици: САЩ
 • Последна актуализация: Март 2023г
 • Ad-Поддържани ?: Не
 • Премиум версия ?: да

Едно е сигурно, Lookout Security & Антивирусът определено изглежда добре. И с допълнителното предимство да нямате реклами, изяждащи вашия интерфейс, това е много по-приятно изживяване.

Безплатно ще получите App Security, Locate Tools (в случай, че загубите устройството си с Android или то бъде откраднато) и System Advisor. Всяко от тях осигурява адекватната защита, която вашето Android устройство трябва да бъде безопасно от натрапници и крадци.

Сигналите за кражба работят с помощта на GPS-то на приложението ви. Ако устройството е изгубено или откраднато, можете да влезете в акаунта си на Lookout.com и да намерите къде се намира вашето устройство. Можете дори да заключите и изтриете устройството от разстояние. (Всички телефони с Android се предлагат с Android Manager, което ви позволява да правите и това, което означава, че имате тази опция дори и без Lookout.)

Ако искате някаква добавена защита срещу кражба, като например автоматично заключване при премахване на вашата SIM карта или ако има няколко неуспешни опита за парола, ще трябва да заплатите абонамент за Premium.

За вашите основни нужди, Lookout предлага функции за защита, които сканират за злонамерен софтуер и дори защитават от рекламен софтуер, капкомери на приложения, ботове, зареждащ софтуер (приложения, които зареждат вашите цифрови портфейли без ваше знание), измами с кликвания, експлоатации, рисково софтуер, root достъп, root кодове, спам, шпионски софтуер, системи за наблюдение, измами с пътни такси, троянски коне и други уязвимости. Това е доста обширен списък на защитите Безплатно.

сигурност на антивирусни андроиди

Ако искате да разширите функциите си, ще ви трябва платен акаунт. Премиумът започва от $ 2,99 на месец, но ако искате мониторинг на самоличността, мониторинг на социалните медии, помощ за възстановяване 24/7 и защита от кражба на самоличност от 1 милион долара (да, те сериозно продават застраховка за кражба на лична карта), ще трябва да платите $ 9,99 на месец или $ 99 на година (прилага се отстъпка).

Lookout наистина е солидно приложение безплатно. Липсата на реклами го прави сред най-добрите опции, така че ако вече сте го инсталирали предварително на вашия Android, може и да се придържате към него. В противен случай може да искате да помислите как да го направите.

Без антивирус – Virus Cleaner

Издигайки се високо в нашия списък по голям брой причини, без антивирус – Virus Cleaner е доста добър и с благодарност малък приложение с много, което да предложи на тези, които искат безплатен AV инструмент.

антивирус без антивирус

Ето статистическата разбивка от нашия анализ:

 • Оценка на потребителя: 4.4 от 5
 • Downloads: 50 милиона+
 • # от оценките на клиентите: 987489
 • Размер на файла: 6.25 MB
 • Допълнителни функции: да
 • Държава за разработчици: САЩ
 • Последна актуализация: Май 2023г
 • Ad-Поддържани ?: да
 • Премиум версия ?: Не

Това е отличен избор за всеки, който е ограничен в пространството и не се нуждае от AV инструмент с много допълнителен пух. Както можете да видите от скрийншотите по-долу, Antivirus Free – Virus Cleaner има много добре обмислен потребителски интерфейс. И макар наистина да се поддържа реклами, открихме, че рекламите са ненатрапчиви най-много на времето. Те се появяват, след като извършите повечето действия, но можете да излезете от тях сравнително лесно.

без антивирус

Макар че служи преди всичко като скенер и монитор в реално време, чиста функция за този инструмент е неговата функция за защита от подслушване. Чрез тази опция можете да държите личните си данни далеч от приложенията за подслушване и да идентифицирате потенциални обаждащи се от спам. Освен това можете да извършите дълбоко сканиране с този инструмент.

Въпреки че самото приложение е малко малко, изглежда, че можете да изтеглите допълнителни функции като Готин господар, WiFi лекар, Блокиране на обаждания и Зелена батерия като отделни приложения. Тези допълнителни функции са доста обясними, служещи за по-доброто управление на телефона ви.

Странно, Antivirus Free – Virus Cleaner включва приложение за известяване на времето. Вероятно вече използвате такъв, така че можете да включите тази функция от в настройките. Освен това някои от функциите на приложението могат да ви попречат малко, но можете да изключите всички допълнителни функции в настройките. Единственото, което остава да се опълчи, са рекламите.

Като цяло Antivirus Free – Virus Cleaner получава високи оценки от нас. Ако можете да издържите донякъде досадната реклама, това е солидно изградено приложение.

CM Security Lite – антивирус

Въпреки че е отбелязано, че се намира в една от по-подозрителните за сигурността страни (Китай), CM Security Lite – Antivirus всъщност има какво да предложи на желаещите да отпаднат този проблем. По-конкретно, това приложение беше абсолютно най-малкият Android AV инструмент, който разгледахме с едва 1,14 MB. За тези с много ограничено телефонно пространство, това вероятно ще премине към един от най-добрите антивирусни инструменти за Android, които трябва да разгледате.

андроид антивирусна см сигурност

Въз основа на нашите критерии, ето как CM Security Lite – Antivirus съвпада:

 • Оценка на потребителя: 4.6 от 5
 • Downloads: 10 милиона+
 • # от оценките на клиентите: 254752
 • Размер на файла: 1,14 MB
 • Допълнителни функции: Не
 • Държава за разработчици: Китай
 • Последна актуализация: Януари 2023г
 • Ad-Поддържани ?: Не*
 • Премиум версия ?: Не

Ако сте прегледали горната информация, вероятно също сте забелязали, че CM Security Lite – Antivirus е не само малък, но също така е без реклами и не предлага първокласна услуга. Това е част от това, което му помогна да застане толкова високо в нашия списък и всъщност е единственото антивирусно приложение за Android, което разгледахме, което отговаря на тези много тесни критерии.

Искът за „без реклами“ го прави малко еднорог в този смисъл, но историята е по-нюансирана от това. Програмистът на приложението получава с искане „няма реклами“, защото няма реклами към външни услуги. Вместо това приложението рекламира някои допълнителни функции, които може да искате да изпробвате, които всъщност са plug за няколко други приложения, които компанията предлага, най-вече едно наречено Master Security – Антивирус, VPN, AppLock, Booster. Че приложението се поддържа с реклама и има опция за платена премия.

cm живот андроид антивирус

Така че докато двете приложения наистина са отделни единици от една и съща компания, има малко подаване от едно в друго. И все пак, за нашите цели, CM Security Life – Antivirus работи като собствен антивирусен инструмент, без реклами, без нужда от плащане, особено като се има предвид, че „рекламите“ са доста изненадващи от това, което тествахме.

Поради малкия си размер това, което прави това приложение е просто: сканиране на злонамерен софтуер и защита на системата в реално време. Тази дребномащабна функционалност я прави добра за тези, които не се нуждаят от много допълнителни функции.

Въпреки това има няколко притеснения с Cheetah Mobile, разработчика зад това приложение, поради някои сенчести дейности с някои от другите приложения, които публикуват.

Скоро след закупуване на приложение, наречено QuickPic, компанията започна да зарежда потребителски данни на своите сървъри. Android Police е извикана от Android Police за някои техни сенчести практики и с други приложения. По-конкретно, те бяха обвинени, че правят нискокачествени приложения, които просто зареждат рекламен софтуер в устройствата на потребителите. Отново това е приложение от китайски разработчик, което означава, че получи малко странично око по време на нашия процес на преглед и намаление на общия му резултат поради по-ниските стандарти за поверителност на потребителските данни в своята страна.

Имайки това предвид, вземете CM Security Lite – антивирус със зърно сол. Това е доста добро приложение и не се зарежда с типа рекламен софтуер, обикновено свързан с програмиста. Но когато програмистът има лоша репутация за този вид дейност, трябва да знаете в какво се захващате.

Мобилна сигурност & Антивирусен (ESET)

ESET е един от малкото известни производители на антивирусни програми, чието безплатно приложение направи нашия списък. Приложението идва с добро количество поддръжка от потребителите и много висока оценка на клиентите.

eset android antivirus

Ето как мобилната сигурност на ESET & Измерван антивирус:

 • Оценка на потребителя: 4.7 от 5
 • Downloads: 10 милиона+
 • # от оценките на клиентите: 550885
 • Размер на файла: 9.95 MB
 • Допълнителни функции: да
 • Държава за разработчици: САЩ
 • Последна актуализация: Април 2023г
 • Ad-Поддържани ?: Не
 • Премиум версия ?: да

Този антивирусен аддон, идващ от добре утвърден разработчик като ESET, страда само от факта, че в продължение на 30 дни изпитва много добри функции. През това време ESET ви позволява да изпробвате премиум версията на приложението си, след което ще бъдете блокирани от всичко, освен основните AV инструменти. И все пак ESET има качествени AV инструменти за потребители на Android, така че не всичко е лошо.

С изпробването на премиум версията ще получите антивирусно сканиране и монитор в реално време, инструмент против кражба, който използва GPS устройството, анти-фишинг, заключване на приложения, филтриране на SMS и обаждания и функция за одит на сигурността.

eset android antivirus

По време на пробния период ще трябва да се задоволявате с ESET, като непрекъснато натискате 70% отстъпка за първокласната услуга и вероятно повече реклами за премия след това. Но като цяло приложението все още е технически без реклами и с особено атрактивен потребителски интерфейс.

Мобилна сигурност & Антивирусът от ESET е много добра опция за тези, които искат Android AV защита безплатно и от възможно най-уважаван източник.

Antivirus & Мобилна сигурност – безплатен протектор

Антивирусът на Trustlook & Mobile Security – Free Protector е изненадващ конкурент на пазара на антивирусни продукти на Android. Като начало, компанията е сред шепата по-надеждни услуги, предлагащи AV инструменти в Google Play Store. Не само приложението им има добри оценки и отзиви, антивирусният инструмент на компанията в миналото е получил печат на одобрение от AV-Test. За съжаление, AV-Test не е предоставил никакви отзиви за антивирус & Мобилна сигурност – безплатен протектор от 2015 г..

  8 Общи видове злонамерен софтуер, обяснени на обикновен английски

android антивирус

Що се отнася до начина, по който тази услуга измерва нашите критерии, ето резултатите:

 • Оценка на потребителя: 4.4 от 5
 • Downloads: 10 милиона+
 • # от оценките на клиентите: 477587
 • Размер на файла: 6.27 MB
 • Допълнителни функции: да
 • Държава за разработчици: САЩ
 • Последна актуализация: Април 2023г
 • Ad-Поддържани ?: да
 • Премиум версия ?: Не

Странно е, че приложението на Trustlook споделя подозрително подобен външен вид и чувство на CM Security Lite на Cheetah Mobile. Отвъд това изглежда, че функциите и функциите работят добре. Приложението е вярно на думата си, че е „безплатен защитник“. Няма опция за плащане за функции и няма да бъдете блокирани от функции след пробен период, както при платени приложения като ESET.

Отвъд антивирусния препарат за почистване ще намерите няколко допълнителни функции, макар че няма нито една, която да е особено рядка. Опция „Phone Booster“ помага на телефона ви да работи по-бързо, като освобождава малко RAM и спестява живота на батерията. Phone Booster работи по същия начин, както повечето от този тип приложения: изключва определени приложения за изтощаване на батерията, изчиства „боклуци“ и въздейства на консумацията на енергия, като наред с други неща форсира режими на готовност и време..

android antivirus trustlook

Junk Cleaner ви помага да се отървете от нежелани файлове от устройството си. Мениджърът на приложения обикновено е ненужен, тъй като не предоставя функция, която все още не е налична в Android. А функция за заключване на приложение ви позволява да защитите с парола определени приложения, които могат да имат риск за поверителност.

Благодарение на гладкия интерфейс, като цяло добра обратна връзка на потребителите и много ограничено въздействие от рекламите, Antivirus & Мобилна сигурност – Free Protector определено е безплатен AV инструмент, за да проверите.

Super Speed ​​Cleaner – антивирусно почистване & бустер

Super Speed ​​Cleaner има всички погледи на някак си съмнително приложение, както от името, така и от доста нискокачественото функция на изображението в Play Store. Въпреки това, доста ефективно приложение зад всичко това издигна този AV инструмент в редиците. Той има над 10 милиона изтегляния, потребителският резултат се доближава перфектно и идва от разработчик на приложения в държава, считана за по-надеждна с потребителските данни (Хонг Конг).

Най-добрите безплатни и платени антивирусни приложения за Android и базирани на Android устройства

Ето как Super Speed ​​Cleaner – Antivirus Cleaner постигна всички точки по нашите критерии:

 • Оценка на потребителя: 4.7 от 5
 • Downloads: 10 милиона+
 • # от оценките на клиентите: 386234
 • Размер на файла: 7.03 MB
 • Допълнителни функции: да
 • Държава за разработчици: Хонг Конг
 • Последна актуализация: Април 2023г
 • Ad-Поддържани ?: да
 • Премиум версия ?: да

Това е, което може да помислите в същото семейство като CM Antivirus Lite и безплатния протектор на Trustlook. Приложението има подобен набор от функции (почистване на боклуци, повишаване на телефона, охлаждане на батерията / телефона, инструмент за сканиране на антивирусни програми и защита в реално време). Начинът, по който Super Speed ​​Cleaner показва рекламите си също е много подобен, с малка подскачаща кутия за реклама в горния десен ъгъл.

Super Speed ​​Cleaner има повече налични функции от много от своите конкуренти. Помощта за повикване автоматично блокира обажданията, позволява връщане на повиквания и автоматизира отговорите на съобщенията. Функцията „Game Booster“ освобождава RAM паметта на други места, докато играете игри.

супер бърз чист андроид антивирус

Това, което не ни харесва в това приложение е, че то инсталира отделно приложение „One-Tap Boost“ заедно с обикновеното приложение. Въпреки че изглежда, че всичко останало работи добре, а рекламите най-вече са извън пътя, добавянето на допълнителни приложения към вашето устройство без ваше разрешение никога не е желателно.

Super Cleaner – антивирусен, бустер, почистващ телефон

Super Cleaner – Антивирус, Booster, Phone Cleaner изглежда са в същото семейство от приложения като CM Lite, Super Speed ​​Cleaner и много други. Все пак това приложение има някои отличителни характеристики за него, които може би искате да обмислите. Най-важното обаче е фактът, че той преминава много от нашите тестове за миризма, които му помогнаха да се премести нагоре в списъка в топ 10.

супер по-чист андроид антивирус

Ето как се измерва Super Cleaner:

 • Оценка на потребителя: 4.7 от 5
 • Downloads: 50 милиона+
 • # от оценките на клиентите: 1422129
 • Размер на файла: 14.03 MB
 • Допълнителни функции: да
 • Държава за разработчици: САЩ
 • Последна актуализация: Май 2023г
 • Ad-Поддържани ?: да
 • Премиум версия ?: Не

Super Cleaner е антивирусно приложение, да, но е и доста повече от това. Доказателството е в името, както и в редицата от функции. Приложението ви получава стандартно антивирусно премахване, както и всички от следните: Junk Cleaner, Cache Cleaner, Phone Booster, Game Booster, CPU Cooler, App Lock и App Manager.

Нещо повече, приложението Hawk App обещава интересна нова функция в бъдеще: Facebook Junk Cleaner. Facebook е склонен да използва значително пространство на мобилно устройство, което прави почистващ боклук специално за Facebook атрактивна функция, която трябва да има.

супер по-чист андроид антивирус

Антивирусният инструмент на Hawk App прави нашия списък, но той не е нищо особено. Всичко, което приложението предлага, е доста работещо. Всички инструменти работят, но тук няма нищо, което няма да намерите, като използвате други AV инструменти. Все пак, с 50 милиона изтегляния и голям брой положителни оценки, това е сигурен залог, дори ако приложението е малко подуто.

Virus Cleaner – антивирус, бустер (MAX сигурност)

Virus Cleaner – антивирусен, Booster от MAX Security предлага доста безупречен интерфейс в среда без реклами. Въпреки че можете да предоставите малко пари, за да направите това приложение без реклами, всъщност няма да е необходимо. По време на тестване не намерихме рекламите за натрапчиви. Освен това приложението работи бързо, за да извърши различните сканирания и защити, които има, всички подкрепени от стандартния антивирусен инструмент и мониторинг в реално време.

андроид антивирусен препарат за почистване

Ето как изглеждаше Virus Cleaner – Antivirus, Booster според нашите критерии:

 • Оценка на потребителя: 4.7 от 5
 • Downloads: 10 милиона+
 • # от оценките на клиентите: 307753
 • Размер на файла: 6.99 MB
 • Допълнителни функции: да
 • Държава за разработчици: Хонг Конг
 • Последна актуализация: Април 2023г
 • Ad-Поддържани ?: да
 • Премиум версия ?: да

Получавате луд брой безплатни функции с продукта MAX Security. Наред със сканирането на вируси и защитата в реално време, MAX Security включва: Locker за приложение, Wi-Fi Boost, тест за скорост на Wi-Fi, безопасно сърфиране, организатор на уведомления, частно съобщение (протектор за съобщения), мениджър на приложения, помощник за обаждания (подходящ за блокиране обаждания и номера), спестяване на батерията, скенер на файлове, бустер за игри, монитор на данни и крадци на данни (проверява кои приложения използват данни, докато екранът е заключен).

Да, това са много функции. По някакъв начин MAX Security успява да ги натъпче в приложение с размер под 7 MB. Това се постига чрез много минималистичен дизайн, но също така и като не са инсталирани всички функции в началото. Например, когато се опитах да стартирам бустер, открих, че приложението е инсталирало на телефона ми отделно приложение “One-Tap Booster” без моето разрешение.

андроид антивирусен препарат за почистване

Настрана, може би сред най-добрите функции с това приложение е готовността на програмиста да отговори на отрицателните отзиви по положителен начин на страницата си в Google Play Store. Това е нещо, което винаги обичаме да виждаме и наистина е отличителен белег на добрия разработчик.

Забележка: MAX Security от ONE App Ltd има няколко клона на приложението си в Google Play Store, включително Virus Cleaner 2023 – Antivirus Boost, Super Antivirus Cleaner & Booster – MAX, и MAX Cleaner – телефон за почистване & Antivirus. Има малка или никаква разлика между тези приложения, така че използвайте това, което смятате, че ви е най-подходящо. ONE App LTD вероятно спамира Play Store с клонове на едно и също приложение, използвайки малко различни имена на приложения, за да увеличи собствения си пазарен дял и да заснеме различни думи за търсене.

Avast Antivirus 2023

А, Аваст. С радост видяхме този AV инструмент да се издигне в топ 10 и направи нашия списък с най-добрите антивирусни приложения за Android. Avast произвежда изключително желан и високо функционален набор от антивирусни инструменти за настолни приложения. Техният безплатен антивирус е също толкова добър, колкото можете да си представите, че е също така, особено с над 100 милиона изтегляния.

avast android антивирус

Avast Antivirus 2023 удари всички от следните марки:

 • Оценка на потребителя: 4,5 от 5
 • Downloads: 100 милиона+
 • # от оценките на клиентите: 5076967
 • Размер на файла: 16,79 MB
 • Допълнителни функции: да
 • Държава за разработчици: Чехия
 • Последна актуализация: Април 2023г
 • Ad-Поддържани ?: да
 • Премиум версия ?: да

Докато много от по-известните AV разработчици предлагат безплатни версии без реклами, Avast реши да включи реклами в своя продукт. Това не е твърде голям проблем. Avast избягва изскачащи прозорци и вместо това рекламите се появяват на част от екрана, докато изпълняват или използват различни функции, като например при стартиране на сканиране за вируси..

Потребителският интерфейс е добре изграден, въпреки че все още изглежда по много начини подобен на повечето AV инструменти в списъка с безплатни приложения.

Avast натиска надплатено надграждането на Pro, платена версия, но не го прави с твърде натрапчиво желание. Основно рекламира платената версия до функциите, които ще ви трябва Pro за отключване (премахване на реклами, заключване на приложения). Безплатно ще получите AV инструменти, Anti-Theft, Photo Vault, Wi-Fi Security и Wi-Fi тестер за скорост. Avast има 14-дневна безплатна пробна версия, която премахва функциите против кражба и Photo Vault след приключване на процеса.

avast android антивирус

Това поставя Avast по-ниско в списъка за допълнителни функции, но все пак е качествена програма за това, което плащате (нищо). И въпреки че е малко необичайно, че трябва да платите, за да получите функция, която много други конкуренти дават безплатно (а именно App Locker), най-малкото сте подкрепени от удобството да знаете, че Avast е добре проучен разработчик.

Топ 5 най-добре платени антивирусни приложения за Android

Както при безплатните антивирусни приложения, платените приложения за Android могат да бъдат класирани по техните функции, състояние на актуализация на версиите, рейтинги, брой изтегляния, прегледи и надеждност на защитата на данните. За платени приложения добавихме два нови критерия: цена и начин на плащане (въз основа на абонамент, еднократно плащане или и двете). Съвсем очевидно, колкото по-високо качество и по-ниска цена, толкова по-добре.

Освен това облекчихме някои от нашите критерии, за да имаме по-широк пул, от който да работим. Тъй като има по-малко надеждни платени AV приложения за Android, ние допуснахме приложения, които имат по-малко от 1 милион изтегляния, за да направят списъка.

В крайна сметка много от безплатните приложения с платени версии попаднаха в нашия списък с най-добре платените антивирусни приложения, въпреки че ще трябва да прецените сами дали има полза от плащането. В крайна сметка много от платените приложения предлагат само за премахване на реклами срещу заплащане, докато други включват разширен списък с функции, които плащате за отключване.

Следните платени антивирусни приложения за Android направиха намаление:

 1. Avast Antivirus 2023
 2. Super Speed ​​Cleaner – антивирусно почистване & бустер
 3. Avira Antivirus Security 2023
 4. Магистър по сигурност – антивирус, VPN, AppLock, Booster VIP
 5. V3 Mobile Security – AntiMalware / Booster / Заключване на приложения
  Linux are nevoie de antivirus?

Тъй като повечето от тези инструменти вече са в нашия безплатен списък, вашите основни проблеми ще бъдат дали приложението си струва цената на надстройката без реклами. Няколко от тези приложения обаче са нови в нашите списъци и получиха по-подробен мини преглед, подобен на този, който ще намерите в секцията за безплатни приложения.

Avast Antivirus 2023

Както беше посочено по-горе, голяма част от това, което получавате с Avast Antivirus 2023, вече е включено в безплатната версия, поддържана от рекламата. Ако решите да надстроите, ще получите шкафче за приложения, анти-кражба, Photo Vault и без реклами. За щастие, Avast избягва объркващите методи за плащане. Ще плащате ежегодно за услугата, а годишната такса всъщност е доста малка. И все пак, струва ли си цената без опит и допълнителни функции? Това трябва да решите. Освен това Avast предоставя един от най-добре платените AV инструменти, които ще намерите в Google Play Store.

Цена: $ 11.99 (годишно) или $ 2.99 (на месец)

Метод на такса: Абонамент – годишен или месечен

Super Speed ​​Cleaner – антивирусно почистване & бустер

Super Speed ​​Cleaner на Hyper Speed ​​е пълен с функции. Можете да получите всички от тях (антивирус, шкафче за приложения, бустер за игри и др.) Без реклами, ако плащате малка такса. Като се има предвид, че това приложение е високо в нашия списък за качествени безплатни AV инструменти, лесно го направи и тук. Въпреки това ще искате да платите само ако и двамата обичате това приложение и наистина мразите рекламите. В противен случай не си струва да плащате малко по-високата цена, само за да отнемете реклами, особено защото плащането се основава на абонамент, а не еднократна такса.

Цена: $ 11.99 (годишно) или $ 1.99 (на месец)

Метод на такса: Абонамент – годишен или месечен

Магистър по сигурност – антивирус, VPN, AppLock, Booster VIP

По-рано споменахме, че Master Master Security – антивирус, VPN, AppLock, Booster VIP е платената версия на CM Lite. Самият Master Master е безплатно приложение, поддържано от реклама с платена версия, но се разширява с това, което предлага CM Lite (поради което другото приложение се нарича „Lite“.)

супер бърз чист андроид антивирус

Ще откриете, че магистърът за защита – антивирус, VPN, AppLock, Booster е друго приложение за Cheetah Mobile (като CM Lite), но е както поддържано с реклама, така и с платено приложение. Той не направи списъка за най-добрите безплатни приложения за AV, но прави списъка с платени.

На фундаментално ниво Master Master е много подобен на CM Lite, само с по-широко разширяване на инструменти и функции. Магистърът по сигурността също получи печат на одобрение от AV-Test за защита, въпреки че AV-Test го понижи ниско за използваемост. Според AV-Test приложението дава голям брой неверни предупреждения.

Що се отнася до нашите критерии за тестване, ето как се подхожда от Master Master:

 • Оценка на потребителя: 4.7 от 5
 • Downloads: 500 милиона+
 • # от оценките на клиентите: 24669135
 • Размер на файла: 14,25 MB
 • Допълнителни функции: да
 • Държава за разработчици: Китай
 • Последна актуализация: Април 2023г
 • Ad-Поддържани ?: да
 • Премиум версия ?: да

Без да плащате за това приложение, ще получите антивирусно сканиране и защита в реално време, AppLock, почистване на нежелани файлове, процесор охладител, почистване на известия, повишаване на телефона, запазване на батерията, усилване на игрите, сигурност на съобщенията, Wi-Fi сигурност, безопасно сърфиране, и ограничен достъп до SafeConnect VPN. Това е доста безплатно и може да бъде добър вариант сам като безплатна версия.

андроид майстор на антивирусна сигурност

Плащането за VIP статус Ви осигурява безплатен опит, Scheduled Boost и 200 MB VPN използване. Покупката „Premium“ обаче включва неограничен VPN.

Схемите за ценообразуване на Cheetah Mobile са малко сложни и има някои притеснения относно VPN от тази компания, особено като се има предвид нейната по-малко от звездна история с използването на потребителски данни.

Ето разбиването на цените.

Стандартен VIP

Цена: $ 2,99 (на месец), 4,99 $ (за 3 месеца) $ 12,99 (годишно)

Метод на такса: Абонамент – годишен или месечен

Premium VIP

Цена: $ 11.99 (на месец), $ 20.99 (за 3 месеца) $ 35.99 (на година)

Метод на такса: Абонамент – годишен или месечен

На тези цени майсторът на сигурността на Cheetah Mobile е сред най-скъпите AV инструменти за Android. Независимо дали си струва тази цена за вас, зависи от това дали наистина се нуждаете от планираното увеличаване, неограничен VPN и без реклами.

Ако сте в него за VPN, обаче, не го правете. Има по-добри, по-надеждни VPN опции там. Ако наистина имате нужда от VPN заедно с вашия AV инструмент, просто използвайте безплатната версия на Master Master и изтеглете и инсталирайте по-висококачествен, надежден VPN, като ExpressVPN или NordVPN. И двете имат приложения за Android устройства.

Avira Antivirus Security 2023

Въпреки че не попадна в нашия списък с безплатни AV продукти, Avira Antivirus Security 2023 наистина предлага на потребителите възможността да използват безплатно приложението си за Android. И с качеството и опита, които Avira носи на масата, има голям шанс да изберете този за своя безплатна опция, въпреки че не е в топ 10.

avira android antivirus

Защо Авира не беше в топ 10? Най-вече защото други приложения имаха повече изтегляния, малко по-добри потребителски оценки, по-малки размери на файловете и бяха актуализирани малко по-скоро по време на нашия тест. Това каза, че лесно би могъл да влезе в топ 20 списък.

AV инструментът на Avira е сред най-добрите на пазара за платени опции, с дълъг списък от качествени функции. Ето как се измерва в нашите редовни критерии за оценка:

 • Оценка на потребителя: 4,5 от 5
 • Downloads: 10 милиона+
 • # от оценките на клиентите: 502180
 • Размер на файла: 15,17 MB
 • Допълнителни функции: да
 • Държава за разработчици: Германия
 • Последна актуализация: Април 2023г
 • Ad-Поддържани ?: да
 • Премиум версия ?: да

Безплатно Avira предлага силно поддържано приложение, което осигурява инструмент за сканиране, защита в реално време и няколко полезни функции. Те включват анти-кражба, защита на самоличността (позволява ви да търсите публичен списък с нарушения на данните за вашия имейл адрес), блокиране на обаждания и съветник по пиратство, който ви позволява да знаете кои приложения на вашето устройство имат ограничена сигурност.

avira android antivirus

Ако плащате за надграждане до Avira, компанията въвежда защитата на камерата, за да предотврати хакването на камерата, защитата на микрофона за предотвратяване на хакерство на аудио и защитата на мрежата, за да защити устройството ви, докато сърфирате в интернет. Avira също премахва рекламите, редовно актуализира тяхната антивирусна база данни и осигурява техническа поддръжка на плащащите клиенти.

Що се отнася до ценообразуването, ето какво може да предложи Avira:

Цена: $ 11.99 (годишно)

Метод на такса: Абонамент – годишен

Цената прави Avira сред по-евтините налични опции. Ще плащате $ 11,99 на година за услугата и нейните добавени функции или само $ 0,99 на месец.

V3 Mobile Security – AntiMalware / Booster / Заключване на приложения

С 5 милиона изтегляния, 4,5 от 5 оценки и AV-Test печат на одобрение от своя страна, Ahn Labs има много да се гордее с приложението си V3 Mobile Security. Както при няколко други опции в нашия списък с платени приложения, V3 Mobile Security предлага безплатна версия, която не го направи в топ 10 на нашите безплатни антивирусни приложения, но платената му версия удари правилните марки, за да завърши нашия списък с топ 5.

v3 мобилен защитен андроид антивирус

Имайки предвид, че тук е разбивка на това приложение и как се вписва в нашите критерии за класиране:

 • Оценка на потребителя: 4,5 от 5
 • Downloads: 5 милиона+
 • # от оценките на клиентите: 54581
 • Размер на файла: 12,7 MB
 • Допълнителни функции: да
 • Държава за разработчици: Южна Кореа
 • Последна актуализация: Април 2023г
 • Ad-Поддържани ?: да
 • Премиум версия ?: да

Едно от най-добрите неща за това приложение е фактът, че той ви казва всичко той трябва да има достъп до вашето устройство, преди да го инсталирате. С неотдавнашния ход към по-голяма прозрачност в това как услугите използват вашите данни, AhnLab вече изпревари играта. И наистина много подобни приложения получават тези разрешения, без да ги искат предварително или както очевидно.

Въпреки това V3 Mobile Security изисква доста голям достъп. Ще трябва да се съгласите да му дадете разрешения за администратор на устройство, история на устройството и приложенията, контакти, SMS, телефон, камера, местоположение, идентификационен номер на устройството и информация за обаждане, сензор за пръстови отпечатъци (ако имате такъв), да изтеглите над други приложения (екран наслагване), достъп до известия, покупки в приложение и информация за акаунта. Това са 13 разрешения, които трябва да го дадете, на това, което е ефективно във всеки важен раздел от операционната система на вашия телефон.

Веднага след изтеглянето можете да извършите сканиране на злонамерен софтуер. Приложението ще помогне да се предотврати умиление, добавя защита за поверителност на приложения и файлове и има оптимизатор на паметта. Извън това V3 Mobile Security включва URL скенер за тестване на подозрителни връзки, скенер за QR код, съветник за поверителност (проверява какви разрешения всяко приложение на вашето устройство), програма за почистване на поверителност, скрита галерия (за секретни снимки), блокиране на повиквания, бустер ( за възстановяване на някаква мощност на обработка чрез изтриване на нежелани процеси), заключване на приложения, не безпокойте (заглушава повиквания, известия, аларми по график) и седмичен отчет за дейност.  

v3 мобилен защитен андроид антивирус

И така, какво ще платите за тези функции? Нищо. AhnLab предлага всичко това безплатно. Приложението обаче се поддържа с реклами, така че платените опции са единствено за да се отървете от рекламите.

Ето какво предлага AhnLab за приложението си:

Цена: 0,99 щ.д. (месечно) или 1,49 щ.д. (еднократно, 30 дни)

Метод на такса: Абонамент – месечен или еднократен

Струва ли си цената? Може би не. Това е едно от най-добре платените приложения, но може дори да не се налага да плащате за него. Рекламите са почти липсващи, за начало, докато приложението предлага качествено изживяване безплатно.

Имам ли нужда наистина от антивирус на Android?

Простият отговор тук е „да“. Но е малко по-сложно от това.

Android е само в повечето случаи сейф

Въпреки че устройствата с Android са много по-предразположени към получаване на вируси от iOS устройства, двете операционни системи са изградени по подобен начин. Начинът, по който и Android и iOS работят, затруднява вируса в действителност да направи нещо на устройството си веднъж там. Подобно на iOS, Android е базиран на ядрото на Linux и използва процеси, известни като пясъчни кутии, за да защити сигурността на вашата система.

С пясъчната кутия всяко приложение е назначено на място в твърдия диск на вашето устройство и не може да взаимодейства с други приложения без необходимите разрешения, предоставени му. Всъщност всяко приложение, което инсталирате, трябва да поиска разрешение, за да прави почти всичко. Ето защо ще установите, че след като инсталирате приложение на Android, той може да поиска разрешение за достъп до други части на вашия телефон, като например камерата или списъка с контакти.

Пясъчната кутия например прави Android по-безопасен от Windows, но не освобождава операционната система от вируси или хакване. Както при Windows, хакерите са склонни да предпочитат Android поради това колко потребители има, така че хакерите са склонни да работят усърдно, за да намерят начини за мерки за сигурност. Като такива, има много вируси, които могат да атакуват устройство с Android, или чрез заразяване на едно приложение и получаване на разрешения, или чрез намиране на начини около метода на пясъчни кутии.

(FYI: Устройствата на Apple използват също и пясъчни кутии, което не е непроницаемо, както откриха много разработчици на приложения и изследователи по сигурността.)

Така че докато основният дизайн на вашия Android ще предотврати до голяма степен ефективността на вирусите, чистият брой потребители на Android, комбиниран със съществуващите вратички за сигурност, превръща антивирусния софтуер за вашето устройство Android в реална необходимост.

Може също да ви харесаAntivirus Най-добрите безплатни програми за премахване, откриване и скенерAntivirus10 безплатни инструменти за премахване на вируси и зловреден софтуерAntivirus8 Общи видове злонамерен софтуер, обяснени на обикновен английскиAntivirusКак да сканирате уебсайт за злонамерен софтуер и да коригирате хакерски сайтове

About the author

Comments

 1. аблагате всички устройства си, но и да получите достъп до приложението за Android на Bitdefender. Това е отлична опция за тези, които търсят качествен антивирусен софтуер за всичките си устройства. VIPRE Antivirus VIPRE Antivirus е друга компания за софтуерна сигурност, която предлага антивирусен абонамент за всички ваши устройства. Техният софтуер е изключително ефективен и лесен за използване, а приложението за Android е включено в абонамента. McAfee Antivirus Plus McAfee е един от най-известните доставчици на антивирусен софтуер в света. Техният антивирусен софтуер е изключително ефективен и предлага много функции за защита на вашите устройства. Абонаментът им за всички устройства ви включва и приложението за Android. Антивирус на Kaspersky Kaspersky е още един известен доставчик на антивирусен софтуер. Техният софтуер е изключително ефективен и предлага много функции за защита на вашите устройства. Абонаментът им за всички устройства ви включва и приложението за Android. Как оценихме безплатни и платени антивирусни приложения При оценката на безплатни и платени антивирусни приложения за Android, ние се фокусирахме върху следните критерии: ефективност на сканиране, функции за защита, лесност на използване и цена. Топ 10 на най-добрите безплатни антивирусни приложения за Android Google Play Protect Google Play Protect е вградената антивирусна защита на Android, която предлага Google. Това е безплатно приложение, което е включено във всички устройства с Android и предлага основна защита срещу вируси и зловреден софтуер. Охраната на сигурността

Comments are closed.