Преглед антивируса Битдефендер Тотал Сецурити 2019

Битдефендер нуди избор антивирусних алата заснованих на претплати, како за потрошаче, тако и за предузећа. На страни потрошача, опције компаније укључују три кључне апликације: Антивирус Плус, Интернет Сецурити и Тотал Сецурити. Све три апликације покрећу исти основни програм, а свака верзија откључава разне нове функције. Ако тражите комплетан пакет, Тотал Сецурити 2019 је опција коју желите да истражите.

Тотал Сецурити 2019 нуди велики број функција, од којих су многе посвећене покривању безбедносних претњи за које многи корисници можда и не схватају да постоје. Међутим, срце програма је његова антивирусна заштита у стварном времену. Прошле године смо похвалили Битдефендер због његове заштите у реалном времену, а недавно у нашем прегледу њиховог софтвера Антивирус Плус 2018. Али да ли верзија Тотал Сецурити 2019 достиже или премашује исти стандард као и остале опције које нуди компанија?

ПРОЧИТАЊЕ ПРОЧИТА: Уштедите 50% на Битдефендер Тотал Сецурити-у

Минимални системски захтеви - да ли ће се покренути на вашем уређају?

Чак и ако је рачунар стар неколико година, постоји велика шанса да Битдефендер Тотал Сецурити 2019 испуни минималне захтеве.

Да бисте покренули програм, потребне су вам следеће спецификације система:

 • Оперативни систем: Виндовс 7 СП1 | Виндовс 8 | Виндовс 8.1 | Виндовс 10
 • ЦПУ: Дуал Цоре 1.6 ГХз процесор
 • Меморија (РАМ): 1 ГБ
 • Доступан слободан простор на тврдом диску: 1,5 ГБ слободног простора

Ако из неког разлога и даље користите Виндовс КСП или новију верзију, нећете моћи да покренете Тотал Сецурити на вашем систему. Поред тога, ако само једва испуњавате предложене захтеве, можете приметити проблеме са заостајањем система, посебно када користите АВ алат.

За најбоље перформансе Битдефендер препоручује следеће спецификације система:

 • ЦПУ: Интел ЦОРЕ 2 Дуо (2 ГХз) процесор или еквивалент
 • Меморија (РАМ): 2 ГБ
 • Доступан слободан простор на тврдом диску: 2 ГБ слободног простора

Већина новијих система (купљених у последње 2-3 године) не би требало да има више проблема него да испуни чак и препоручене системске захтеве.

Процес пријаве на Битдефендер Тотал Сецурити 2019

Процес пријаве је један од раних начина за мерење софтверске компаније, посебно у антивирусном царству. Многе компаније са софтверским програмима за АВ имају посебно сензационалне пословне праксе када је у питању продаја њихових АВ алата. Видели смо поприличан број тактика које су страшно неприкладне за потрошаче, као што су прикривање додатака и скривање чињенице да је услуга заснована на претплати. Из искуства волимо да погледамо како компанија поступа са куповином и пријављивањем како би стекла добар осећај за своју укупну поузданост..

Да би софтверска компанија овде прошла тест мириса, мора што је више могуће избегавати све следеће пословне праксе:

 • Покушај продаје великог броја додатних услуга на одласку
 • Навођење корисника да кликну на неколико страница додатних услуга за додавање пре него што стигну до последње странице за одлазак
 • Аутоматски одабир услуга додавања пре одузимања
 • Аутоматско пријављивање купаца за аутоматско обнављање претплате или отежавање одабира аутоматске обнове пре куповине

Битдефендер не ради страшан посао под овим углом, али далеко је од најбољег што смо видели. На почетној страници за регистрацију установићете да вас Битдефендер аутоматски поставља на најјефтинији могући пакет услуга за Тотал Сецурити: годину дана и до 5 уређаја:

ПРОЧИТАЊЕ ПРОЧИТА: Уштедите 50% на Битдефендер Тотал Сецурити-у

асортиман производа битдефендер

Ово је заправо Добро вежба. Уместо да прво покуша да примора кориснике на скупље опције, компанија на страници приказује њихову најнижу цену. Ако желите да повећате своју услугу на две или три године и покријете више уређаја, то можете лако учинити. Једноставно нисте угурани у скупљу опцију.

На страници кошарице, Битдефендер укључује неколико поступака који су углавном мање повољни за потрошаче. Први, и најочитији, је број наведених услуга за додавање:

битдефендер додавање додатака

Сада, у одбрани Битдефендера, компанија аутоматски не додаје ништа од тога у вашу корпу за куповину, као што смо видели и неке друге компаније у овој фази. Ипак, већина ових услуга је или непотребна или је требала бити укључена у њени премијерни Тотал Сецурити софтвер. То укључује премиум ВПН услугу.

Други проблем је аутоматска обнова претплате. Оно што овде волимо је да компанија не крије чињеницу да је аутоматско обнављање на снази. Једноставно можете да видите реч за њу кукану испод куповине софтвера на врху:

аутоматска обнова битдефендер-а

Међутим, Битдефендер започиње са аутоматском обнављањем на подразумевано. А избор боје за везу наменски је осмишљен како би био мање очигледан. Морате да кликнете на сиву везу „аутоматска обнова“ и искључите аутоматску обнову ако не желите да та опција подразумевано буде.

Тај Битдефендер нуди корисницима само снижену цену за 2. годину услуге након што окренете ван аутоматска обнова указује на чињеницу да је аутоматско обнављање углавном особина која фаворизује компанију, а не потрошаче.

укључите аутоматску обнову

Са свим тим факторима који раде заједно, не можемо се потпуно супротставити Битдефендеру за процес пријаве. То је брзо, не води вас кроз више страница са додатним услугама и релативно је јасно шта добијате при одјави. Ипак, аутоматска обнова би могла бити видљивија и није унапријед одабрана. Компанија би могла и вероватно требало да уведе неке од тих додатних услуга у основни програм за Тотал Сецурити сматрајући да је то главна опција за потрошаче.

Инсталација и подешавање

Након пријаве на услугу, Битдефендер ће вам омогућити да преузмете програм са рачуна Битдефендер Централ. Цео процес подешавања, од преузимања програма до коначне инсталације, одузима око 5 минута вашег времена.

потпуна сигурност

Одатле ћете инсталирати програм за преузимање који завршава цео поступак инсталације. Након довршетка нећете требати да се пријавите. Преузета датотека садржи податке о вашем налогу, тако да ће се аутоматски повезати с вашим рачуном и регистровати уређај у поставкама вашег Битдефендер Централ налога..

Потенцијални сукоби софтвера

Иако је редован поступак инсталације прилично несметан, можете наићи на неке софтверске компликације ако имате инсталиран било који други софтвер који је у директној супротности са Тотал Сецурити-ом. На пример, већ сам имао инсталиран софтвер за надгледање родитеља на својој машини. Међутим, када сам покушао да инсталирам Битдефендер Тотал Сецурити, добио сам упозорење „Провера компатибилности апликација“ и поруку која ми каже да ми је потребно да избришем тренутни родитељски монитор да бих довршио инсталацију..

потпуна сигурност

Могући разлог због којег сам добио ову поруку је да Битдефендер Тотал Сецурити долази са сопственим софтвером за надгледање родитеља. У неким случајевима, одређени софтвер не може постојати у истим деловима оперативног система и радити без сукоба. Сукоби у софтверу су прилично ретки ових дана, али могу се догодити, посебно у случају АВ алата. Ипак, чини се да је то једна од тих ситуација. Остали софтверски алати који долазе са Тотал Сецурити-ом, као што је ВПН, могу лако да коегзистирају са другим ВПН апликацијама без изазивања сукоба - једноставно не можете истовремено да покрећете више ВПН-ова..

У зависности од тога који су други безбедносни програми које сте инсталирали можда ћете наићи и на софтверски сукоб. Ако утврдите да сте посебно везани за конфликтни софтвер који сте тренутно инсталирали, задржавање Тотал Сецурити 2019 може бити одлука о прекиду или прекиду. Током тестирања установио сам да могу успешно поново инсталирати родитељског софтвера након инсталирања Битдефендер-а Антивирус Плус 2018, али то није био случај са Тотал Сецурити 2019. Како сам прилично везан за родитељски монитор који већ имам, задржавање Тотал Сецурити-а на мом систему једноставно није дуго била опција трцати. То вјероватно неће бити случај за све.

Интерфејс

Тешко је заобићи лош интерфејс са било којим софтвером који користите. Ако се морате пробити кроз покушај и не успете да пронађете оно што вам треба, страшно корисничко искуство обично резултира испадањем софтвера због боље опције.

Срећом, чини се да је Битдефендер уложио пуно бриге и пажње у свој Тотал Сецурити сучеље. Сучељем је лако управљати, са различитим одељцима који проналажење различитих функција чине прилично једноставним:

потпуна сигурност

Лева страна интерфејса може се користити за пребацивање између различитих категорија значајки (Заштита, Приватност, Алати), а сваки одељак са значајкама поставља најважније функције на „Прикажи функције“:

потпуна сигурност

Изван основних категорија значајки, можете приступити и Обавијестима, Подешавањима и Корисничким водичима. Битдефендер чак садржи неке основне информације о статусима инсталације вашег уређаја на дну. Можете да идентификујете колико уређаја сте покрили и да кликнете да додате још један уређај (који брзо приказује ваш Битдефендер Централ налог на веб прегледачу).

У алату се налази и неколико брзих тастера. Ако десном типком миша кликнете на икону Битдефендер у системској траци, можете извршити потпуну скенирање, на пример, да не морате отворити главни прозор апликације. Такође можете пребацити видгет за апликацију из системске траке.

Једини проблем који би корисници могли пронаћи са апликацијом је лако разумевање шта све функције у ствари раде. Међутим, одељак Водич за кориснике на интерфејсу требало би да помогне прилично брзо да се уклони свака конфузија.

Безбедносне и приватне функције

Ако идете за куповином Тотал Сецурити 2019, добро ће вам послужити огроман број функција које Битдефендер упакује у софтверски пакет. Будући да је Тотал Сецурити водећа компанија која се бави безбедношћу за потрошаче, укључено је готово све што можете да мислите (и вероватно више).

За почетак, Битдефендер Тотал Сецурити 2019 долази са свим следећим алаткама и функцијама:

 • Антивирусни монитор у реалном времену
 • Алат за скенирање антивируса (брзо, потпуно, прилагођено и заказано скенирање)
 • Режим аутопилота
 • Скенирање рањивости
 • Заштита апликација
 • Заштита датотека
 • Заштита веба (црна и бела листа)
 • Анти Спам
 • Ватрени зид
 • Напредна одбрана од претњи
 • Рансомваре заштита
 • Спасилачко окружење
 • Саветник за безбедност Ви-Фи-ја
 • Заштићене мапе
 • Приступ апликацијама
 • Сафепаи (сигуран веб прегледач)
 • ВПН
 • Филе схреддер
 • Менаџер лозинки (Битдефендер новчаник)
 • Трезор датотека
 • Заштита веб камера
 • Родитељски монитор
 • Оптимизатор система
 • Против крађе
 • Чишћење диска

С обзиром да покушавамо да пружимо холистички преглед, дали смо барем неколико минута и мало простора за што више функција. Међутим, нисмо тестирали неколико функција, као што је заштита од рансомвареа, због потешкоћа у њиховом тестирању у генерализованом прегледу.

Заштита од претњи у реалном времену

Тотал Сецурити 2019 користи прилично агресиван антивирусни алат у реалном времену. Иако Битдефендер укључује преко десетак различитих алата са Тотал Сецурити-ом, монитор у стварном времену је можда и најпродаванија тачка овог софтвера. Поред тога, ово је исти монитор у стварном времену који ћете користити у осталим Битдефендеровим осталим потрошачким антивирусним апликацијама. Као такав, резултати које смо пронашли приликом тестирања Антивирус Плус 2019 били су исти као и Тотал Сецурити 2019.

Ти резултати су следећи:

Тест бр. 1: ЕИЦАР тест вируси

Прво сам тестирао Тотал Сецурити-ову заштиту у реалном времену против ЕИЦАР тест вируса. Ови вируси су дизајнирани тако да опонашају стварне вирусе без да заправо ризикују било какву стварну инфекцију машине. Доступне су четири верзије овог вируса, а сваку од њих стављамо на тест: датотеку „.цом“, „.ткт“ датотеку, „.зип“ датотеку и двоструку компримирану датотеку. Бирање ових тест вируса требало би бити једноставно за било који ефикасан АВ алат.

Резултати:

Тотал Сецурити 2019 је на овом тесту извео изузетно добро. Остали АВ алати које смо тестирали нису успјели правилно идентификовати ЕИЦАР тест вирусе. Битдефендеров алат их је, међутим, лако блокирао са стопостотном прецизношћу.

потпуна сигурност

потпуна сигурност

потпуна сигурност

Изненађујуће, Битдефендеров монитор у реалном времену не само да карантински датотеке, већ их у потпуности блокира. Ово је корак који није сасвим уобичајен са осталим АВ алатима, који често омогућавају да прво преузме, а затим карантинише датотеку након што је идентификује. Потпуна безбедност, међутим, може утврдити да ли је датотека потенцијално злонамерна у веб претраживачу и спречити да се преузимање не догоди.

Тест бр. 2: Узорци живих вируса

ЕИЦАР тест вируси нису увек најбоља мера АВ алата, с обзиром да су само тест вируси. Да мало повисимо анте, волели бисмо и да тестирамо прави узорци вируса против главних карактеристика АВ алата.

Битдефендер је препознат у многим тестовима заштите у стварном свету, укључујући тест 2018-а АВ-Цомпаративес. У свом тесту, Битдефендеров алат пронашао је 100 одсто вируса тестираних из 203 узорка уживо. Тестирали смо само мали број, али с обзиром на успех алата са преко 100, била је сигурна претпоставка да ће пет вируса бити једноставна ствар.

Резултати:

Тотал Сецурити испунила је и моје очекивање на овом тесту. Могао је да идентификује живе узорке вируса које сам тестирао. Четири вируса су одмах стављена у карантин, док се за пети побринуо прилично брзо након што је погодио моју машину:

битдефендер потпуна сигурност

Монитор у реалном времену такође даје општу процену ризика за различите вирусе који су слетели на вашу машину, омогућавајући вам да донесете одлуку у вези са сваким карантинованим вирусом:

битдефендер потпуна сигурност

У случају када Битдефендер није сигуран за ризик датотеке, пружа вам могућност да га карантините или обришете. У сваком случају, програм вам неће дозволити да наставите док не донесете неку врсту одлуке на овај или онај начин о сумњивој датотеци.

Против стварних и тест вируса, Битдефендер-ова Тотал Сецурити 2019 постигла је резултате својих лабораторијских тестова.

Скенирање и уклањање вируса

С обзиром на то колико је стварни монитор битдефендера агресиван, мало је вероватно да ће га вирус заиста упасти у ваш систем са инсталираним АВ алатом. Ипак, за случај да монитор у стварном времену не успе, требат ће вам ефикасно уклањање вируса. Алат за скенирање АВ-а Тотал Сецурити је међу главним карактеристикама и онај који су у прошлости такође награђивани АВ-компаративима. Наравно да се поставља наше питање јесте да ли је ефикасан у тесту у стварном свету са становишта потрошача.

Алат за скенирање дизајниран је да ради у позадини и да има што мањи утицај на ваш систем. Такође ћете пронаћи неколико опција скенирања које су у овом тренутку прилично индустријски стандардне: Брзо скенирање, Потпуно скенирање, Планирано скенирање и Прилагођено скенирање.

Погледали смо какав утицај алат за скенирање има на ваш систем током извођења сваког скенирања и да ли је био ефикасан у одабиру стварних и тест вируса..

Тест бр. 1: Утицај на систем

Водио сам тестове утицаја на чист систем. Сваки тест је гледао на употребу процесора, меморију, време скенирања и укупан број скенираних ставки. Имајте на уму да скенирање на зараженом систему може да произведе различите резултате, а скенирање на систему са слабијим напајањем ће вероватно такође дати различите резултате.

Нема скенирања Брзо скенирање Скенирање целог система
Употреба ЦПУ-а 0% ~ 0.2% ~ 3.0%
Употреба меморије 16,7 МБ 16,7 МБ ~ 75 МБ
Време скенирања Н / А 6 секунди 17:26 минута
Скениране ставке Н / А 3427 1497974

Резултати овог испитивања били су добри на овом тесту. Свако скенирање је било брзо, па чак и целокупно скенирање система, које је трајало око 17 минута, било је релативно брзо.

Тест бр. 2: Узорци вируса

За тест узорка вируса користио сам исте ЕИЦАР тест вирусе као и за тест праћења у стварном времену. Да бих их исправно инсталирао на мој систем, морао сам у потпуности да искључим Тотал Сецурити, с обзиром на то колико је агресивно, монитор у стварном времену блокирао покушаје преузимања сумњивих вируса. Као што смо већ открили, Битдефендер лако блокира приступ ЕИЦАР тест вирусима.

Ако искључите главну заштиту софтвера, ваш рачунар ће сматрати ризичним:

битдефендер потпуна сигурност

У ствари, једини начин да се ефективно преузму тестни вируси ЕИЦАР-а било је потпуно брисање Тотал Сецурити-а из мог система, јер изгледа да постоје заштитне мере које не можете искључити из менија поставки.

Резултати:

Уз инсталиране тест вирусе, поново сам инсталирао Тотал Сецурити и покренуо брзо скенирање. Брзо скенирање није открило тест вирусе, што је био показатељ да то скенирање не проверава фасциклу за преузимање.

Потпуно скенирање система је, међутим, лоцирало, поставило карантин и избрисало сва четири тестна вируса ЕИЦАР.

укупна сигурност 2018

Тотал Антивирус 2018 лако је прошао овај тест након што је оба карантирао и избрисао ЕИЦАР тест вирусе.

Тест бр. 2: Узорци живих вируса

На овој машини је инсталиран нови сет живих вируса за овај тест. Као и код ЕИЦАР тест вируса, требало ми је да уклоним Тотал Сецурити да бих преузео вирусе на своју машину. Након што су се вируси учитали на моју машину, покушао сам поново инсталирати Тотал Сецурити и покренути скенирање вируса.

Резултати:

Нажалост, нисам успео да поново инсталирам Тотал Сецурити на рачунар након што сам инсталирао вирусе. Процес инсталације се у потпуности замрзнуо, што је чест проблем приликом покушаја инсталирања АВ алата на заражену машину. Многи вируси блокирају преузимања и инсталације антивирусног софтвера као средство да се заштите од уклањања. Чини се да је то био случај.

Резултат је био да нисам успео да утврдим колико добро Тотал Сецурити може да уклања вирусе на зараженој машини. Међутим, то ипак није нужно негативан коментар на Тотал Сецурити.

Као што је приказано горе, алат је невероватно добар у задржавању вируса далеко са своје машине. А с обзиром на ефикасност алата за скенирање у реалном времену, лако је веровати да би вирусни скенер, уколико се деблокира, такође функционисао.

Ако се нађете у ситуацији у којој не можете да инсталирате АВ алат због злонамерног програма, трчање рачунара у безбедном режиму је добра идеја. Одатле ћете можда покушати да покренете алатку за уклањање антивируса са спољне диск јединице. Више информација потражите у нашем водичу о уклањању злонамерног софтвера. За Битдефендер не можете покренути алат Тотал Антивирус са флеш уређаја, већ ви моћи створите ДВД за спасавање или флеш диск.

веб заштита

За свакога ко проводи прилично времена претражујући интернет, веб заштита веба ће вероватно бити драгоцено средство. Веб безбедност је осмишљена да скенира веб локације због потенцијално злонамерне активности и пружа вам упозорења у случају да слети на веб локацију која може имати покушаје злонамјерног софтвера или лажног представљања.

Пронаћи ћете Веб заштиту заштићену подразумевано, али можете је искључити у подешавањима. Веб заштита ће произвести поруку упозорења у вашем веб претраживачу ако наиђете на потенцијално злонамерну веб локацију:

битдефендер потпуна сигурност

На страници са упозорењем можете одабрати наставак или додавање листе са белешке ако сматрате да је погрешно циљана. У супротном можете да се одмакнете од странице онолико брзо колико вам прсти могу одузети.

Нажалост, филтер за заштиту веба није савршен. Још увек сам могао да приступим неким веб локацијама за које се знало да садрже злонамерне везе, доступним преко веб локације пхисхтанк.цом. Неке од тамо наведених локација су упозориле, а друге нису. То је показало да је Заштита веба добра, али на њу се не треба у потпуности ослањати да вас заштити од лоших актера на веб локацијама.

Ватрени зид

Значајка јединствена за Тотал Сецурити, Битдефендер такође укључује додатну опцију фиревалл за ваш рачунар. Ватрозид је заштитна мера која филтрира ваш долазни и одлазни саобраћај због сумњивих активности. Намењен је аутоматском блокирању било каквих злонамерних активности.

потпуна сигурност

Ваш оперативни систем већ има уграђени фиревалл. Уграђени фиревалл су добри, али нису сјајни. Као таква, додатна опција заштитног зида није лоша идеја. Ватрозид Битдефендера посебно циља апликације инсталиране на вашој машини и покушавају да приступе интернету. Оно што траже су апликације које могу бити злонамерне или деловати злонамерно.

Под претпоставком да ваш монитор у стварном времену ради, мале су шансе да ће проћи лош програм. Међутим, могуће је да би старији програм могао бити гурнут ажурирање због чега ће почети злонамерно. Ако је то случај, додатни ватрозид помоћи ће да се блокира.

Користећи Битдефендер-ов Тотал Сецурити Фиревалл можете погледати све програме који приступају интернету и ускладити се са правилима за те апликације ако нешто изгледа безобразно.

Анти Спам

Потпуна безбедносна функција, Антиспам је дизајниран да помогне корисницима да елиминишу нежељену пошту из своје е-поште. Ако првенствено користите интернетску услугу е-поште, као што је Гоогле, вјероватно нећете требати алат Антиспам. Међутим, ако користите Оутлоок, Антиспам може бити одличан алат за употребу.

Након што додате адресе е-поште или имена домена на листу нежељене поште, можете је сачувати у антиспам модулу. Одатле можете учитати модул у програму Екцханге. Ово је брз и једноставан начин за управљање нежељеном пошту за Екцханге, посебно имајући у виду Оутлоок мање прилагођен интерфејс и поставке.

Заштита веб камера

Да ли тренутно имате траку преко веб камере свог рачунара? Овај једноставан трик је један који већина професионалаца за безбедност препоручује. Чак је и оснивач Фацебоока Марк Зуцкерберг подузео ову једноставну сигурносну мјеру. Зашто? Будући да је хакирање веб камера права ствар, а нешто што људи не схватају је стварни сигурносни ризик.

Дали смо неке препоруке о томе како да заштитите веб камеру, али можда ће бити потребне додатне мере. То може да укључује алатку за заштиту веб камера компаније Тотал Сецурити.

Овај алат вам омогућава да додате само одређене програме на листу дозвола веб камере. То значајно смањује ризик непознатих програма или злонамјерног софтвера да приступе вашој веб камери без вашег знања или дозволе.

На пример, ако желите да само Скипе приступи вашој веб камери, можете то учинити тако да само Скипе има дозволу. Ниједан други програм који покушава да учита вашу веб камеру неће успети.

У том смислу, Битдефендеров промишљени приступ је добро средство које имате у свом безбедносном репертоару.

Сигурне датотеке

Заштита ваших приватних датотека и мапа је неопходна, посебно с обзиром на то како ради рансомваре. Тотал Сецурити укључује алатку „Сигурне датотеке“ која вам омогућава да уклоните неке од датотека и мапа, штитећи их од напада рансомвареа.

Неке датотеке су заштићене подразумевано помоћу ове функције, али можете додати и додатне датотеке и мапе.

битдефендер потпуна сигурност

Једном заштићене, само одређене апликације могу приступити предметним мапама. Шта овај алат ради не не, заштитите своје директоријуме лозинком. Уместо тога, ограничава права приступа из других програма, једноставан, али ефикасан начин да се спречи непознати програми да добију приступ и шифрирају те датотеке.

Филе Схреддер

Ако планирате да се убудуће решите свог рачунара, било давањем поклона неком или продајом, требат ће вам схреддер датотеке. Тотал Сецурити долази са инсталираном датотеком за уништавање датотека која ради управо оно што звучи: растура ваше датотеке заувек.

битдефендер потпуна сигурност

Једноставно брисање датотека и пражњење смећа вашег система у ствари не бришу датотеке. Компримирана верзија тих датотека још увијек постоји и може се опоравити. Филе схреддер у потпуности скенира те податке тако да их више никада не може вратити.

Битдефендер ВПН

Можда једна од разочаравајућих карактеристика која укључује Битдефендер Тотал Сецурити 2019 је ВПН услуга. То је једна опција коју из неколико разлога не препоручујемо.

Прво, упркос томе што је Тотал Сецурити врхунски производ за потрошаче које Битдефендер продаје, он не укључује пуну ВПН. Уместо тога, морате купити засебни ВПН за посебну накнаду за претплату.

битдефендер потпуна сигурност

Следи проблем са колико мало можете да изађете из бесплатног ВПН-а. Битдефендер нуди неколико мегабајта преноса података дневно, али то није ни приближно довољно да буде корисно. Чак и покретање теста брзине или два увећаваће ваше ограничење података са бесплатним ВПН-ом.

Уз то, бесплатни ВПН ограничава где можете да се повежете. Већина плаћених ВПН-а, па чак и бесплатне ВПН услуге, омогућавају вам да се повежете на бар неколико сервера на различитим међународним локацијама. Битдефендер укључује ВПН голубице на један ВПН сервер по њиховом избору. Ако желите више опција, мораћете да купите комплетну услугу.

Коначно, постоји проблем од кога Битдефендер добија њихову ВПН услугу.

У свом делу са ФАК-ом, Битдефендер објашњава да користи услугу треће стране за куповину ВПН простора, а сервис је Хотспот Схиелд. У нашем прегледу за Хотспот Схиелд за 2018. годину, ВПН услугу смо оценили прилично лоше из неколико разлога. Иако деблокира неке стриминг сервисе, попут Нетфлика, и укључује прекидач килл, он не штити ефикасно приватност корисника. Такође је ограничен број сервера доступних путем сервиса, уз чињеницу да може преусмеравати корисничке везе према трећим оглашивачима..

Ако вам треба ВПН услуга, услуга Битдефендер ће бити недоступна. АВ алат већ има велику прегршт квалитетних сигурносних функција. Ово, нажалост, није једно од њих.

Менаџер лозинки (Битдефендер новчаник)

Као заслуга, Битдефендер је покушао да реши једно од горућих питања за оне који проводе пуно времена на мрежи. Што више веб локација можете да се пријавите, више лозинки морате да запамтите. Тотал Сецурити укључује менаџер лозинки, познат као Битдефендер новчаник, који вам омогућава да сачувате лозинке и приступите тим лозинкама на било којем уређају на коме је инсталиран Битдефендер новчаник.

Да ли је овај програм заиста потребан већини људи? Не баш. Ако сте корисник Аппле-а, Кеицхаин већ покрива ваше уређаје. А ако користите већину било ког веб прегледача, као што је Фирефок или Цхроме, већ имате приступ тим уграђеним менаџерима лозинки.

битдефендер потпуна сигурност

Тамо где можете да нађете неку вредност у Битдефендер новчанику налази се у неколико функција које не постоје код већине уграђених менаџера лозинки. Можете да приступите Битдефендер новчанику и његовим сачуваним лозинкама на уређајима са различитим оперативним системима и прегледачима, тако да нисте везани само за употребу Цхроме-а или само Аппле производа, на пример. Новчаник такође има јединствену функцију која закључава рачунар ако га нисте били предуго, добра мера ако сте на јавном месту.

Поред тога, Менаџер лозинки може да процени снагу ваших лозинки и омогућава вам да промените те лозинке на лицу места ако користите слабе. И на срећу, можете да преузмете сачуване лозинке од других менаџера лозинки, као што су Цхроме или Фирефок, чинећи да се игра лепо са другим алаткама за управљање лозинкама..

битдефендер потпуна сигурност

Новчаник вам такође омогућава да чувате лиценчне кључеве програма, што је необична и атрактивна функција за оне који купују доста вредних апликација.

Родитељски саветник

Алат који је изазвао сукоб софтвера са мојом почетном инсталацијом програма, родитељски саветник осмишљен је да помогне у надзору ваших уређаја и учини их пријазнијим за децу.

потпуна сигурност

За било који уређај који је покривен родитељским саветником, Битдефендер тражи следеће:

 • Веб локације које ваше дете посећује
 • Обрасци приступа сајту („интереси“)
 • Вријеме проведено на мрежи
 • Понашање на друштвеним медијима

Да бисте користили овај алат, прво поставите дечији профил у подешавањима вашег Битдефендер Централ налога:

укупна сигурност 2018

Одатле бирате који уређај желите да се надгледа и који профил на том уређају треба да се надгледа. Ова је опција корисна, јер на једном рачунару можете имати више корисничких профила.

потпуна сигурност

Одатле ћете морати да додате уређај и преузмете Парентал Адвисор на изабрани уређај, с обзиром да је Парентал Адвисор заправо одвојени програм, а заправо није део главног софтверског пакета Тотал Сецурити..

Једном инсталиран и активан (за који ће бити потребно поновно покретање система) моћи ћете да видите све надгледане активности вашег детета путем Битдефендер Централ-а. Одатле можете укључити или искључити надзор, стећи увид у то колико времена се троши на одређене апликације, ограничити приступ одређеним веб локацијама, надгледати локацију вашег детета (само за Андроид уређаје) или поставити времена коришћења која аутоматски блокирају употребу уређаја на одређена времена.

укупна сигурност 2018

Родитељски саветник је заиста моћно средство за оне са децом и то добро функционише.

Међутим, то може створити сукоб с вашим постојећим родитељским софтвером, тако да би то требало узети у обзир пре него што инсталирате Тотал Сецурити 2019, јер вам програм не даје могућност да истовремено покрећете други родитељски софтвер, чак и ако не планирате да користите родитељски алат за надгледање Битдефендера..

Остали алати и функције Тотал Сецурити 2019

Иако нисмо тестирали све алате за приватност и сигурност компаније Тотал Сецурити 2019, они које смо тестирали били су прилично функционални. Уз изузетак Битдефендер-овог ВПН-а, који не препоручујемо, Тотал Сецурити доноси на стол импресиван пакет функција који у највећој мери покривају ваше потребе за приватношћу и сигурношћу..

Ефикасност као безбедносно решење

Тотал Сецурити 2019 је најбољи антивирусни алат Битдефендера за потрошаче. Као најјефтинија и најпотпунија опција, она може бити мало оптерећенија од онога што ће просечном кориснику бити потребно. Међутим, као сигурносно средство тешко је препоручити Тотал Сецурити 2019.

Велико питање овде је: зашто бирати Тотал Сецурити 2019 у односу на јефтинију опцију, као што је Антивирус Плус 2018? Постоје три кључна разлога:

 • Више заштићених уређаја по налогу
 • Приступ родитељском саветнику
 • Приступ додатном пожарном зиду

За потрошаче је жалосно што Битдефендер у друге опције не укључује стандард Родитељског саветника и Ватрени зид, али јесте оно што јесте. Тотал Сецурити 2019 више него надокнађује трошкове ако желите да покријете читаво домаћинство уређаја и рачунара. А ако вам заиста треба приступ квалитетном софтверу за надгледање родитеља за ваше мобилне телефоне и рачунаре, њихов алат за родитељски саветник је врхунски, чак и ако ствара софтвер у сукобу са другим алатима.

Ако узмемо у обзир, моћ иза монитора у реалном времену Тотал Сецурити-а је сама по себи продајна тачка алата. Ако је то све треба вам, Антивирус Плус 2018 је вероватно боља опција. Али ако сте на тржишту за свеобухватни софтверски пакет који покрива све могуће потребе за сигурношћу и приватношћу, Тотал Сецурити 2019 ће вам добро успети.

Општи утисак

Битдефендер се често хвали независним лабораторијима за тестирање својих сигурносних алата. Након стављања Тотал Сецурити-а на тест, са нагласком на његове алате за скенирање и уклањање вируса, са сигурношћу се може рећи да је Тотал Сецурити један од најбољих програма који су доступни на тржишту за потрошаче. Цена овог може бити тежак метак за неке кориснике.

Ако сте на тржишту нечега за заштиту већег броја уређаја и апсолутно вам требају више врста безбедносне заштите, Тотал Сецурити 2019 требало би да се нађе у вашем ужем избору.

ПРОЧИТАЊЕ ПРОЧИТА: Уштедите 50% на Битдефендер Тотал Сецурити -уПитајте Битдефендер Тотал Сецурити

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + = 8

Adblock
detector