Преглед Битдефендер Антивирус Плус 2018: Изненађујуће снажан АВ алат за потрошаче

У 2015. години детаљно смо погледали издање Битдефендеровог Антивирус Плус 2016 издања. У том прегледу смо АВ софтверу дали оцену 10/10, хвалећи га богатим карактеристикама, ефикасним скенирањем и уклањањем вируса, корисничким интерфејсом са малим утицајем и укупном лакоћом коришћења. И иако смо га мало обележили због његове високе цене, на крају смо установили да је издање за 2016. годину дефинитивно вредно куповине.


Али прошло је више од две године од нашег последњег прегледа, а Битдефендер је сада на њиховом издању за 2018. годину. Да ли награђивана апликација Антивирус Плус још увек има своје? Кратак одговор је да. Ставили смо Битдефендер Антивирус Плус 2018 издање кроз темељне тестове како бисмо утврдили да ли и даље одговара његовом називу.

ПРОЧИТАЊЕ ЧИТАЧА: Уштедите 50% на Битдефендер Антивирус Плус

Минимални системски захтеви - да ли ће се покренути на вашем уређају?

Битдефендер је надоградио своје основне системске захтеве за покретање софтвера Антивирус Плус 2018:

 • Оперативни систем: Виндовс 7 СП1 | Виндовс 8 | Виндовс 8.1 | Виндовс 10
 • ЦПУ: 1.6 ГХз процесор
 • Меморија (РАМ): 1 ГБ
 • Доступан слободан простор на тврдом диску: 1,5 ГБ слободног простора

Једине велике промене у верзији Битдефендера за 2018. годину у односу на верзију из 2016. године јесте да је компанија званично одустала од своје понуде Виндовс КСП и Виндовс Виста. С обзиром да је мање од 5 процената Виндовс корисника и даље на тим оперативним системима, тешко је окривити Битдефендер за кретање.

Битдефендер препоручује следећа системска архитектура:

 • ЦПУ: Интел ЦОРЕ 2 Дуо (2 ГХз) процесор или еквивалент
 • Меморија (РАМ): 2 ГБ
 • Доступан слободан простор на тврдом диску: 2 ГБ слободног простора

Можда желите да будете свесни системских ограничења која ћете искусити када покренете Антивирус Плус на рачунару који испуњава само минималне захтеве. Чак и ефикаснији програм попут Битдефендера може довести до тога да се старија машина са малим напајањем покреће споро, а за АВ програме што је посебно тачно када покушавате да покренете потпуно скенирање система..

Процес пријаве на Битдефендер Антивирус Плус

У времену од прегледа верзије овог производа за 2016. годину, почели смо са прегледом процеса пријаве на производ. Као што смо научили из искуства и тестирања, неке АВ компаније укључују пријаве непријатних пословних пракси током регистрације. Ове праксе често долазе у облику нежељених додатних услуга које додају цени претплате и правилима аутоматског обнављања скривене претплате. За поступак регистрације антивируса да би био потрошач прилагођен, треба избегавати:

 • Притискање превише непотребних аддон услуга
 • Присиљавање корисника да просијавају више страница прије него што стигну на страницу за финализирање куповине (неки сервиси користе више страница да би додали додатне услуге)
 • Аутоматски одабир услуга за додавање приликом пријаве
 • Аутоматско пријављивање купаца за аутоматску обнову или отежавање уклањања аутоматске обнове пре куповине

Под овим углом, Битдефендер је помало мешана торба. Битдефендер можете купити преко њиховог веба или преко снижене понуде. Кроз понуду с попустом, Битдефендер нуди пакет од 1 уређаја / 1 / годину (добро) за 19,99 УСД годишње.

ПРОЧИТАЊЕ ЧИТАЧА: Уштедите 50% на Битдефендер Антивирус Плус

битдефендер антивирус плус попуст код

Након што одаберете дугме „Купи одмах“, Битдефендер вас води на страницу за финализацију куповине. Овде проналазимо неколико трикова за куповину који нису баш страшни, али такође нису пожељни. На примјер, Битдефендер се аутоматски укључује при одјави аутоматски. Такође не постаје очигледно да можете променити аутоматску обнову, али можете ако кликнете на реч „Аутоматско обнављање“ одмах испод опције пакета на врху. У своју корист, Битдефендер осигурава да је овде текст великог, подебљан и тешко занемарив.

битдефендер антивирус плус

Битдефендер такође гура прегршт додатних услуга на одласку, од којих вам вероватно неће требати. Ипак, ништа од тога не додаје аутоматски у претплату, што је одлично.

Што се тиче процеса пријаве, Битдефендер не нуди највише Битдефендер благајнапоједностављен и прилагођен потрошачима приступ који смо видели, али је веома далеко од најгорег. Све док пролазите кроз процес пријаве, набавит ћете и преузети АВ софтвер управо онако како желите..

Инсталација и подешавање

Инсталација Битдефендер Антивирус Плус 2018 изузетно је једноставна, али време инсталације ће се разликовати. Након преузимања и покретања инсталационог програма, Битдефендер ће преузети комплетну апликацију. Одатле ћете морати да извршите инсталацију целог програма која скенира ваш систем на вирусе током процеса. Ако инсталирате на систем који је већ заражен вирусима, успорит ће процес и можда ћете морати да ресетујете рачунар пре него што се заврши потпуна инсталација..

битдефендер антивирус плус

Процес инсталације могао би бити успорен и због сукобљених софтвера. Ако на рачунару већ имате други антивирусни софтвер, Битдефендер ће вам можда требати да деинсталирате или онемогућите тај софтвер пре него што наставите, што ће вероватно захтевати поновно покретање система да бисте довршили поступак. Ипак нећете пронаћи софтверски сукоб са Виндовс Дефендер-ом који је дизајниран тако да буде без сукоба. Други АВ алати треће стране могу уместо тога изазвати те сукобе.

Ако користите родитељски софтвер за филтрирање или надгледање, Битдефендер ће можда тражити да деинсталирате тај софтвер са свог уређаја. Ово би могло створити прилично запажен софтверски сукоб за вас, посебно ако већ плаћате софтвер за родитељски надзор.

Потреба да се деинсталирају неки од ваших тренутних софтвера, као што су родитељски монитори, врло је проблематична. У случају родитељског надгледања, родитељски саветник Битдефендер-а не долази са АВ Плус 2018. Да бисте добили родитељски саветник, морате да надоградите или на Интернет Сецурити 2018, или на тоталну сигурност 2017. У ствари, Битдефендер вас присиљава да избришете софтвер можда већ плаћате, само да бисте преузели и инсталирали АВ програм који има родитељски монитор који не можете да користите ако не надоградите. У идеалном случају, Битдефендер не би то требао радити.

Током тестирања сам открио да можете донекле да играте систем. Након што сам деинсталирао софтвер за родитељски надзор, а затим инсталирао АВ Плус, касније сам поново инсталирао свој плаћени родитељски монитор. Воила! Успело је. Изгледа да је софтверски сукоб настао само током инсталације, али након инсталирања АВ Плус-а више није било сукоба. Тај би се сукоб могао поново појавити ако покушам покренути Битдефендер-ов родитељски монитор уз свој софтвер, али за АВ Плус није било важно након што је сукоб ријешен након инсталације..

битдефендер антивирус плус

У мом случају, софтвер родитељског праћења држимо инсталиран на свим нашим рачунарима и мобилним уређајима. Ако утврдите да имате сукоб с софтвером за родитељски надзор или другим врстама софтвера, покушајте поново инсталирати те програме након инсталирања Битдефендер АВ Плус.

Такође видети: Најбољи софтвер за родитељски надзор

битдефендер антивирус плус

Сукоби у софтверу нису неуобичајени сценарио са АВ софтвером, тако да ово није случај огроман забринутост за Битдефендер АВ Плус. Као крајњег корисника, можда ћете морати да одмерите предности и недостатке брисања одређеног конфликтног софтвера да бисте приступили ефикасним АВ алатима.

Без икаквих сукоба инсталација је трајала само пет минута.

битдефендер антивирус плус

С тим би ваш Битдефендер Антивирус софтвер требао бити инсталиран и спреман за рад. У ствари, вероватно ћете приметити да ради одмах. Можда ћете добити поруку о вашем статусу безбедности путем вифи-ја одмах након завршетка инсталације, обавештавајући вас да програм већ ради.

Интерфејс

За било који софтвер важан је једноставан интерфејс. Са толико функција као што је Битдефендер упакује у своју Антивирус Плус 2018 апликацију, сучеље би било лако избацити из руку и збунити. Срећом, чини се да је компанија пажљиво обратила корисничко искуство, што олакшава навигацију кроз мени и подешавања.

Мало се променило у интерфејсу између верзија софтвера за 2016. и 2018. У менију је једноставно и лако се креће. Поплочан екран у средини јасно садржи називе карактеристика, а картице се пружају по страни да бисте прешли између категорија као што су „Заштита“, „Приватност“, „Активност“, „Обавештења“ и „Подешавања“.

Све о интерфејсу је лако руковати. Боје позадине не стварају напрезање очију и ништа није посебно тешко пронаћи. „Интуитивно“ је вероватно најбоља реч која вам пада на памет за навигацију по менију.  

битдефендер антивирус плус

На почетном екрану имате могућност покретања брзог скенирања или скенирања рањивости. Ако желите да извршите опсежније скенирање или друге врсте скенирања, мораћете да кликнете на опцију „Функције“ да бисте дошли до опширнијег изгледа функција.

Битдефендер такође поставља неколико додатних функција на почетни екран за које сматра да вам вероватније требају: Заштита апликација, Заштита датотека и Веб заштита. Такође можете пребацити „Ауто Пилот“ у горњем десном углу почетног екрана, што вам омогућава опцију да се Битдефендер покрене сам без вашег уноса.

битдефендер антивирус плус

Као и код верзије 2016, можете пребацити да ли се Битдефендер приказује као видгет у доњем десном углу екрана рачунара. Та се опција, као и заштита лозинком, аутоматски искључује након инсталације. Можете да га укључите у подешавањима, којима се приступа на левој страни симбола зупчаника.

битдефендер антивирус плус

битдефендер антивирус плус

Препоручујемо да се поиграте са поставкама да бисте утврдили где се све функције налазе и које су функције на располагању. Постоји дугачак списак шта Битдефендер Антивирус Плус 2018 може да уради, а неке од напреднијих функција сакривене су на различитим местима у програмском интерфејсу.

Безбедносне и приватне функције

Битдефендер пуни функције за Антивирус Плус 2018 софтвер. Док софтвер долази са стандардним алатом за скенирање (брзо скенирање, скенирање система, планирање скенирања, карантена) и заштитом у реалном времену (одбрана од претњи, штитник Битдефендер-а, заштита од одлагања), он такође укључује:

 • Скенирање рањивости (претражује потенцијална подручја безбедности и угрожености приватности у вашем систему)
 • Заштита апликација
 • Заштита датотека
 • веб заштита
 • Ресцуе Енвиронмент
 • Саветник за безбедност за Ви-Фи
 • Заштићене мапе
 • Приступ апликацијама
 • Сафепаи (сигуран веб прегледач)
 • ВПН
 • Филе Схреддер
 • Пассворд Манагер
 • Профили

Желимо да на тестирање ставимо што више функција како бисмо пружили холистичку анализу АВ алата. Већина АВ програма сада чини много више од праћења и уклањања антивируса, што вагање додатних функција представља важан циљ прегледа. Упркос томе, алати за заштиту и уклањање антивируса у реалном времену су и даље то већина важна функција, тако да тамо почињу наши тестови значајки.

Заштита од претњи у реалном времену

Битдефендеров Антивирус Плус 2018 дизајниран је за надгледање вашег рачунара због сумњивих активности повезаних са различитим облицима злонамерног софтвера. Недавно је Битдефендер почео да додаје и анти-рансомваре алате.

Овај процес праћења укључује провјеру тренутно инсталираних програма за активности црвених застава, као и за преузимање и нове инсталације. Проверили смо заштиту у реалном времену на два начина: помоћу лажних тест вируса и са стварним вирусима.

Тест бр. 1: ЕИЦАР тест вируси

Први тест укључивао је покушај преузимања ЕИЦАР тест вируса. Ови тест вируси су једноставне датотеке кодиране да изгледају као злонамјерни софтвер. Они су на крају инертни и не могу заправо да наштете вашем рачунару, али дизајнирани су као тестирање софтвера да бисте видели да ли ће АВ алат ефикасно одредити њихово постојање и ставити у карантин датотеке.

Постоје четири верзије ове датотеке: датотека „.цом“, датотека „.ткт“, датотека „.зип“ и двострука зип датотека.

Резултати:

Што се тиче овог теста, Битдефендеров монитор у стварном времену прошао је летећим бојама. Тамо где други АВ алати дозвољавају да се преузимање преузме, али потом изврши карантин за фајл након преузимања, Битдефендер је у ствари блокирао преузимање у потпуности:

битдефендер антивирус плус

битдефендер антивирус плус

битдефендер антивирус плус

Овај корак је довео до значајног разочарања у прошлости другим АВ алатима. Али Битдефендеров агресивни приступ овде је најбоље на шта сам наишао до сада. Онемогућавање преузимања у потпуности осигурава да сви преузети вируси неће имати времена преварити се пре него што се ставе у карантин. Такође сам морао онеспособити функцију Веб заштите како бих чак приступио страници за преузимање тест вируса, са чим се никада нисам сусрео током тестирања АВ алата. Касније ћу говорити о Веб заштити, али непотребно је рећи да је ово био потпуно уверљив тест.

Тест бр. 2: Узорци живих вируса

Други тест заштите у стварном времену укључивао је преузимање узорака живих вируса. Не препоручујемо просечним корисницима да преузимају живе узорке вируса како би тестирали свој АВ софтвер. У свом тесту за заштиту од реалног света у фебруару 2018. године, АВ-компаративци су открили да је Битдефендер произвео 0 лажних позитивних резултата и ухватио готово 100% тестираних вируса. АВ-компаратив тестиран је на 203 правих вируса. Наш тест је био знатно мање ригорозан. Уместо тога, покушали смо да скинемо само пет узорака вируса. (Кажемо да је мање ригорозан, али у прошлости смо тестирали неки АВ софтвер који се борио да идентификује чак 5 узорака за разлику од неколико стотина.)

Резултати:

Као што се очекивало, Битдефендер је ефикасно ухватио свих пет узорака вируса које сам покушао да инсталирам на своју машину. Четири од пет узорака вируса одмах су под карантином са следећом поруком:

битдефендер антивирус плус

Иако је један од вируса очигледно представљао мањи ризик по почетној процени, па је регистровао ово упозорење:

битдефендер антивирус плус

За последње, кликом на картицу са обавештењима или на саму нотификацију дали су ми могућност карантина или брисања програма. Било како било, нисам могао наставити ни с тим ако нисам подузео даљње мјере.

Битдефендерова заштита у реалном времену прошла је летећим бојама. Нисам тестирао њену Рансомваре заштиту, па је можда та значајка мало мање поуздана. Међутим, с обзиром на ефикасност алата од злонамерног софтвера, постоји добра шанса да алат Рансомваре Протецтион добро функционише како би спречио да рансомваре такође преузме систем..

Скенирање и уклањање вируса

У мало вјероватном сценарију да гадни злонамјерни софтвер прође поред Антивирус Плус 2018 Тхреат Дефенсе, морат ћете уклонити увредљиви програм помоћу алата за скенирање и уклањање. Током 2017. године АВ-Цомпаративес је Битдефендеру доделио највишу награду / сертификат у тесту уклањања злонамјерног софтвера. С обзиром на ефикасност коју сам већ нашао код Битдефендерове одбране од претњи, занимало ме је да ли компанија преноси ту агресивну функцију детекције и на алат за скенирање и уклањање..

Тест скенирања и уклањања погледао је на утицај система (колико меморије је потребно током скенирања), као и на ефикасност алата у откривању и уклањању злонамјерног софтвера из система. Такође сам тестирао различите могућности скенирања: брзо скенирање, скенирање система и заказивање скенирања.

Тест бр. 1: Утицај на систем

Како је добра пракса обављати редовне претраге вашег система, покренуо сам тест утицаја на систем пре инсталирања било каквих стварних вируса. Ако вируси на вашем систему постоје током скенирања, вероватно ћете видети колико меморије АВ скенеру треба јер ће радити у позадини да се бори са инфекцијама. Међутим, већина скенирања не би требало да буде претњи, па ће се они једноставно обављати ради редовног одржавања.

Нема скенирања Брзо скенирање Скенирање целог система
Употреба ЦПУ-а 0% ~ 0.2% ~ 3.0%
Употреба меморије 16,7 МБ 16,7 МБ ~ 75 МБ
Време скенирања Н / А 6 секунди 17:26 минута
Скениране ставке НА 3427 1497974

Анализа утицаја система дала је добре резултате за Битдефендер. Ниједно од скенирања није резултирало значајном употребом ресурса. И док је брзог скенирања било мало такође брзо је у потпуности корисно за већину сврха, брзина пуног скенирања била је релативно брза за потпуно скенирање, посебно ако је мерено у односу на друге АВ алате које смо тестирали и које често прелазе 25 минута или више за потпуно скенирање система.

Тест бр. 2: Узорци вируса

Као што смо већ открили, Битдефендер лако блокира приступ ЕИЦАР тест вирусима. Али шта се догађа ако ови тест вируси некако прођу и путем веб филтра и у монитору у стварном времену?

Да бих ово тестирао, покушао сам да искључим све функције заштите података у Битдефендер АВ Плус, до те мере да је мој уређај сматран ризичним:

битдефендер антивирус плус

Оно што сам открио је да је чак и кад су искључене све АВ карактеристике (које сам могао да нађем), Битдефендер и даље блокирао моје покушаје преузимања тест вируса. Чини се да ово указује да Битдефендер има неке својствене, непроменљиве системске заштите. Можете да искључите многе безбедносне функције, али све док имате инсталиран Битдефендер Антивирус Плус, компанија не дозвољава да га искључите све заштите.

Једини начин за успешно инсталирање ЕИЦАР тест вируса био је у потпуности избриши Битдефендер из мог система.

Резултати:

Једном када сам преузео тест вирусе, поново сам инсталирао Битдефендер и покренуо брзо скенирање. Брзо скенирање није показало резултата, што изгледа да указује да брзо скенирање не проверава фасциклу за преузимање. Затим сам покренуо потпуно скенирање система, које је открило ЕИЦАР тест вирусе и аутоматски их избрисао:

битдефендер антивирус плус

У овом тренутку, Битдефендер АВ Плус 2018 је у потпуности прошао тест, ухвативши и обришући све ЕИЦАР тест вирусе који су преузети на мој рачунар. Коначни тест је, међутим, био да се види може ли то исто и са узорцима живих вируса.

Тест бр. 2: Узорци уживо вируса

Као и код ЕИЦАР тест вируса, и мени је било потребно да избришем Битдефендер да бих инсталирао тест вирусе. Без предузимања додатног корака, Битдефендер ће аутоматски ставити у карантин покушаје преузимања и инсталирања, чак и ако су искључене доступне безбедносне функције.

Резултати:

Инсталирао сам три тест вируса на свом систему без инсталиране заштите од вируса. Након тога, покушао сам да инсталирам Битдефендер. Направио сам га највише током инсталационог процеса до последњег корака када Битдефендер конфигурише софтвер. Тада се програм замрзнуо и више није завршио процес. Чини се да је један од вируса инсталираних у мом систему спречавао инсталирање АВ алата. То је уобичајено, јер је много вируса дизајнирано да се заштите од АВ алата. А пошто многи људи не покушавају да инсталирају АВ софтвер до тада после открију да је њихов рачунар заражен, ова тактика је добра метода (релативно гледано) за програмере вируса да спрече уклањање свог злонамјерног софтвера.

Као такав, резултати испитивања за заражене машине су мешани. На основу свих осталих тестова, уверен сам да ће Битдефендер успети да ефикасно уклони и уклони било који злонамерни софтвер инсталиран на мом систему, али то је постало предметом уобичајеног проблема с покушајем инсталирања традиционалних АВ алата након инфекције. Иако Битдефендер током инсталације покреће пажљиво скенирање како би се осигурао да се инсталира на чисту машину, потпуно је промашио злонамерни софтвер на мом систему.

На основу резултата, Битдефендер се дефинитивно истиче у спречавању злонамерног софтвера да пронађе свој пут до чисте машине. Ако већ имате инфекцију, сигурно можете покушати да инсталирате Битдефендер да бисте је уклонили, али можда бисте прво желели да проверите наш водич за уклањање злонамјерног софтвера и затим да инсталирате Битдефендер АВ Плус након што очистите уређај. Изузетно агресивна заштита у реалном времену Битдефендера ће вероватно осигурати да се рачунар неће поново заразити.

веб заштита

Сигурносна значајка Битдефендерове заштите од веба дизајнирана је да ради пет ствари: скенирање злонамјерног софтвера, скенирање веб потрага за злонамерним везама, скенирање ССЛ-а, заштита од преваре и заштита од покушаја лажног представљања..

Можете да укључите или искључите ове функције у подешавањима Веб заштите.

За већину људи Веб заштита ће се првенствено представити током редовног веб сурфања. Веб заштита потпуно ће блокирати ваш приступ било којој страници за коју се чини да садржи злонамерне везе, датотеке или код.

Раније сам споменуо да морам да искључим Веб заштиту само да бих приступио страници ЕИЦАР тест вируса.

Ево како изгледа када Битдефендер пронађе сумњиву страницу:

битдефендер антивирус плус

Страница упозорења је једноставна и омогућава вам да тачно знате зашто је страница блокирана. У горњем примеру, страница је означена као лажно представљање. Ако утврдите да је страница неправилно блокирана, можете кликнути да наставите било како било, или на белу листу да бисте избегли будуће блокове из филтра.

Открио сам да филтар за заштиту веба није спријечио приступ свим сумњивим пхисхинг страницама. Неколико потврђених пхисхинг линкова које сам тестирао с пхисхтанк.цом нису резултирали упозорењем за пхисхинг страницу. Остали су. Ипак, заштита веба додаје добар слој сигурности против потенцијалних веб локација са злоупотребом и злонамјерним софтвером, посебно имајући у виду да веб претраживач укључује филтрирање неће означити готово онолико штетних веб локација колико је намењен АВ софтвер.

Скенирање рањивости

Посебна карактеристика од алата за скенирање вируса, Битдефендерово скенирање рањивости намењено је скенирању вашег рачунара управо због тога: рањивости. Скенирање обухвата четири области: критичне исправке за Виндовс, ажурирања апликација, слабе лозинке за Виндовс рачуне и вифи мреже. Ако утврди да постоји рањивост у било којем од тих подручја, шаље поруку упозорења.

На пример, ако сте повезани са отвореним, јавним вифи приступним местом, добићете обавештење упозорења чим се повежете:

битдефендер антивирус плус

Рањива вифи веза ће се такође приказати кроз скенирање рањивости, а у том тренутку можете видети и више детаља:

битдефендер антивирус плус

Можете видети какву рањивост постоји, шта то значи за вашу интернет безбедност и неке начине да ублажите ситуацију. Слична упозорења и сугестије појављују се и за остале врсте рањивости.

Сигурне датотеке

Битдефендер укључује софтвер „Сигурне датотеке“ са својим софтверским пакетом. Функција Сигурне датотеке првенствено је дизајнирана да заштити осетљиве податке од напада рансомваре-ом. Према апликацији, подразумевано су мапе ваших докумената, слика и видео записа заштићене. Такође сам пронашао своје ОнеДриве и мапе музике заштићене подразумевано.

Можете да предате додатне фасцикле у заштитно чување Битдефендер-ових сигурних датотека.

На пример, дефинитивно ћу желети да заштитим ову фасциклу упадљиво под називом „Порез“, која готово сигурно садржи осетљиве податке и моју мапу слика бебе:

битдефендер антивирус плус

Под „заштићеним мапама“, Битдефендер подразумева да само поуздане апликације могу приступити предметним мапама. Не штити датотеке или мапе лозинком нити их ставља у ормар за датотеке као код неких других метода заштите од софтвера. Екран поставки безбедних датотека такође приказује које су апликације затражиле приступ вашим заштићеним датотекама.

Сафепаи

Ако сте на несигурној вифи мрежи, Битдефендер предлаже да користите њихову функцију Сафепаи ако планирате да уносите финансијске податке било где на мрежи. Функција Сафепаи отвара сигуран веб претраживач. Како већина веб прегледача већ има прилично добру безбедност, а већина банкарских веб локација и осталих онлајн трговаца већ користи ССЛ енкрипцију, лако је запитати се зашто требате да користите Сафепаи.

Битдефендер каже да њихов Сафепаи прегледач пружа следеће предности:

 • Блокира приступ радној површини и сваки покушај снимања вашег екрана.
 • Штити ваше тајне лозинке током прегледавања Интернета са Менаџером лозинки.
 • Долази са виртуелном тастатуром која, када се користи, хакерима онемогућује читање ваших притиска на тастеру.
 • Потпуно је независно од осталих прегледача.
 • Долази са уграђеном заштитном тачком која се користи када је рачунар повезан са незаштићеним Ви-Фи мрежама.
 • Подржава маркере и омогућава вам кретање између омиљених сајтова за банкарство / куповину.
 • Није ограничено на банкарство и е-куповину. Било која веб локација може се отворити у Битдефендер Сафепаи-у.

То су прилично солидне користи, мада вам их можда неће требати.

Такође се можете повезати са Битдефендер ВПН-ом док сте у Сафепаи-у, али на рачунару не можете радити ништа друго ако не затворите Сафепаи прегледач. Ако сте посебно обазриви на јавни вифи који користите, комбиновање ВПН-а и хипер-сигурног прегледача није лоша идеја.

Филе Схреддер

Јесте ли знали да брисање датотеке с рачунара не значи да је заувек бришете? Чак и ако испразните канту за смеће, та се датотека и даље може опоравити форензичким методама. Дакле, ако вам неко украде рачунар, све док имају праве алате, могу да обнове те избрисане податке. Даље, ако ви продати стари рачунар, чак и ако ресетујете фабрику неће у потпуности уклонити све старе податке.

битдефендер антивирус плус

Добар алат за уништавање датотека помоћи ће у решавању тог проблема. Битдефендер АВ Плус долази са једним који је укључен у програм. Филе Схреддер ће у потпуности избрисати податке тако што ће их избрисати на најосновнијем нивоу пре него што их заувек избришете. Те податке нико неће у потпуности повратити.

Битдефендер ВПН

Добијање ВПН-а јел тако је тешко чак и за наменску ВПН компанију. Док проучавамо многе ВПН услуге овде у Цомпаритецх-у, склони смо великој критичности према њима, посебно када долазе из компанија које не управљају ВПН-ом као основном услугом..

битдефендер антивирус плус

Постоји неколико ствари које тражимо у добром ВПН-у:

 • Строга политика без записивања
 • Доступно је више сервера
 • Неограничена пропусност
 • Велике брзине
 • Више ВПН локација
 • Јаки стандарди шифровања
 • Вишеструки и поуздани ВПН протоколи за избор

И у зависности за шта користите свој ВПН, такође ћемо видети да ли тај ВПН има функције као што су прекидачи за уклањање, заштита од цурења ДНС-а и методе забуне да заобиђу дубинску инспекцију пакета.

На основу Битдефендер-овог ФАК-а и његове политике претплате, укључени ВПН не одговара баш ономе што тражимо у врхунским ВПН-овима. Корисници су ограничени на 200 МБ преноса података осим ако не плаћају Премиум ВПН рачун. Битдефендер такође не тврди да нема правила о непостојању дневника. Уместо тога, пише да нико неће имати приступ вашим записницима на мрежи - прећутно признање да води евиденције.

Уз то, Битдефендер признаје да њихова ВПН услуга није њихова. Уместо тога, они склапају уговор са Хотспот Схиелд-ом да би пружили ВПН услуге својим купцима. У нашем прегледу Хотспот Схиелд за 2018. годину открили смо да услуга има неке предности (деблокира Нетфлик, укључује прекидач за укидање), али такође не мери до неких важнијих квалитета, као што је приватност корисника. Хотспот Схиелд такође може бити спор с времена на време, има ограничен број доступних сервера за кориснике, прати понашање корисника на мрежи за треће оглашаваче и може преусмеравати корисничке везе без њиховог пристанка.

Само ограничење од 200 МБ чини слободно укључену Битдефендер ВПН опцију ограничене употребе у већини сврха, али друга брига у вези са приватношћу значи да ћете се вероватно желите придржавати наменске ВПН услуге (а вероватно не и Хотспот Схиелд, ако је у питању) ако планирате да користите ВПН. Поред тога, бесплатна верзија вам омогућава да одаберете своју ВПН локацију. Уместо тога, можете да се повежете само помоћу „аутоматског“, који ће вас само повезати са најближим ВПН сервером, вероватно у вашој земљи (под условом да ваша земља има на располагању ВПН сервере). Позитивно, ти моћи прилагодите своја подешавања тако да се ВПН аутоматски повеже ако користите јавни вифи, али ово служи више за помоћ онима који то забораве да ураде ручно. 

Ево нашег скупа најбољих ВПН услуга.

Менаџер лозинки (Битдефендер новчаник)

Софтвер за управљање лозинкама је десетак десетака. Већина веб прегледача укључује управљаче лозинком, док Мац уређаји користе Аппле-ов привезак за кључеве на свим вашим уређајима. Битдефендер укључује сопствени менаџер лозинки који се такође додаје вашем Интернет Екплорер-у, Фирефоку или Цхроме прегледачу као додатак.

Да ли вам је заиста потребан ако већ користите Аппле Кеицхаин, Гоогле Цхроме, Фирефок или друге популарне менаџере лозинки? Не нарочито. У мом случају, већ имам ЛастПасс у Цхроме прегледачу, поред Цхроме-овог укљученог менаџера лозинки.

битдефендер антивирус плус

Постоје неке јединствене функције које су доступне кроз Битдефендер-ов новчаник. Ако имате Битдефендер АВ Плус инсталиран на више уређаја, можете приступити својим лозинкама на свим уређајима. Поред тога, Битдефендер Валлет омогућава закључавање вашег управљача лозинком ако сте предуго удаљени од рачунара.

Још једна јединствена и драгоцена карактеристика је могућност да се све тренутне лозинке процене на снагу. Ако додате Битдефендер новчаник на пример, Гоогле Цхроме, он ће преузети ваше тренутне лозинке у Новчаник. Из подешавања можете брзо да подигнете лозинке, видите њихов ниво снаге и промените их у подешавањима Новчаника.

битдефендер антивирус плус

А за разлику од неких других алата за управљање лозинкама, такође можете чувати лиценцне кључеве апликација и лозинке за ВиФи мрежу.

Већина корисника неће пронаћи обавезујућу употребу за Битдефендер новчаник, али он је ту за вашу употребу ако се одлучите да га користите. Из тестирања се чини да добро функционише са занимљивим и корисним функцијама.

Непровјерена функција: Ресцуе Енвиронмент (Ресцуе Моде)

Једна карактеристика коју нисмо тестирали и за коју се надамо да је никада нећете морати користити је окружење за спашавање Битдефендера, познато и као Ресцуе Моде. Ова функција је у одређеној мери слична Виндовс сигурном режиму. Док Виндовс Сафе Моде отвара ограничену верзију која вам омогућава обављање основних функција и добра је за помоћ у ослобађању од вируса, Битдефендер'с Ресцуе Енвиронмент поново покреће рачунар у формату који вам омогућује потпуно чишћење заражених дискова и партиција ван било којег оперативног система.

Могуће је да ово спречи да било који вирус омета процес чишћења уређаја. Битдефендер пружа више информација о томе како овај процес функционише.

Ефикасност као безбедносно решење

Да ли је Битдефендер Антивирус Плус 2018 ефикасно безбедносно решење? То заиста зависи од тога шта тражите да бисте добили из услуге.

Ако вам је основни циљ спречавање злонамерног софтвера, рансомвареа и прилично било које врсте вируса да нападну ваш систем, тешко је порећи екстремну корист коју ћете добити од Битдефендер АВ Плус. Наше тестирање показује да је Битдефендерова агресивна заштита у реалном времену врхунска, а међу најбољима смо видели и тестирали. То иде без питања.

Уз то, Битдефендер упакује у неке додатне алате који га дефинитивно чине вредним софтверским пакетом за потрошаче. Алат за скенирање антивируса добро функционише, скенирање рањивости је додатни бонус, а функција Веб заштите делује довољно добро за оно што јесте. А ако тражите различите врсте заштите приватности, попут уништавања датотека и сигурнијег плаћања док сте на јавном вифи-ју, Битдефендер је дефинитивно добра опција за коришћење.

Међутим, ако желите да очистите уређај од неких тренутних вирусних инфекција, Битдефендер можда није ваша опција за приступ. Ипак, кад се рачунар ослободи вируса, вероватно ће вам бити добро ако га ставите Битдефендер АВ Плус и спречите вирусе да икада више заразе вашу машину..

Општи утисак

Битдефендер АВ Плус 2018 био је угодно изненађење на више начина. Од многих АВ алата које сам тестирао никада нисам видео такву функцијску заштиту од претњи. Да сам морао да избацим програм само да бих инсталирао инертне тест вирусе и узорке правих вируса, доказ је колико је овај програм ефикасан у спречавању лоших актера из ваше машине.

Области у којима Битдефендер разочара (инсталирање на већ зараженој машини, присиљавање на деинсталације другог софтвера за надгледање родитеља, ВПН-а који недостаје) су у најбољем случају мали. Већини њих можете се супротставити неким саветима за решавање проблема или само додатним услугама које боље раде.

Али ако тражите основне функције шта треба радити АВ алатом, не можете погријешити с овим Битдефендер-ом.

ПРОЧИТАЊЕ ЧИТАЧА: Уштедите 50% на Битдефендер Антивирус Плус

Посетите Битдефендер антивирус Плус 2018

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

51 − = 49

map