Преглед Касперски Антивирус 2016

Још један антивирус са јаком репутацијом стеченом током многих година, Касперски Антивирус обећава много.

Да ли испоручује?

Минимални системски захтеви - да ли ће се покренути на вашем уређају?

Касперски наводи минималне системске захтеве за покретање програма:

 • Оперативни систем: Виндовс Виста, КСП, 7, 8, 8.1 и 10, 32- и 64-битни
 • ЦПУ: 1 Гхз или боље једнојезгарни процесор (800 Мхз ће радити на Виндовс КСП)
 • Меморија (РАМ): 1 ГБ РАМ-а са 32-битним оперативним системима, 2 ГБ за 64-битне инсталације (512 МБ РАМ-а за све верзије Виндовс КСП)
 • Доступан бесплатни зачин тврдог диска: 480 МБ или даље

На тестирању Касперски Анти-вирус 2016 користио је врло мале количине РАМ-а, тако да трчање близу ветра по тој спецификацији не може да вам изазове превише проблема.

У погледу укупног утицаја на систем, програм није био тако љубазан на и3 процесору који ради на 1,8 Гхз, па бих упозорио на опрез ако размишљате о покретању овог програма на старијој машини.

Инсталација и подешавање

Инсталација Касперски Анти-Вируса 2016 једноставна је и брза.

За разлику од неких других антивирусних програма, софтвер руске фирме може бити на вашем систему и спреман је да уђе за само 3 минута кликом на везу за преузимање.

Зашто је инсталација тако брза?

Једноставно, зато што Касперски одабере да не покрене брзо скенирање или не преузме ажурирања као део поступка подешавања.

Да ли је то добра ствар или не, питање је мишљења - моје се опредјељење за правовременији поступак инсталације који завршава антивирусним рјешењем које је добро и који је већ провјерио кључна подручја система на постојање злонамјерног софтвера..

Други приступ, онај који је узео Касперски, могао би вас изненадити ако одлучите да не ажурирате базу дефиниција вируса или покренете скенирање убрзо након инсталације.

Одлука Касперског да не примењује ажурирање и скенирање у процесу инсталације изгледа још чудније када размислите колико брзо то може обавити - ваша времена могу варирати, у зависности од броја ажурирања које треба преузети и датотека за скенирање, али моје је потрајало 90, а затим 50 секунди.

Зашто то не би могло бити уграђено у рутину инсталирања и подешавања, не знам.

Касперски-АВ интерфејс

Интерфејс

Интерфејс који је одабрала руска компанија за обезбеђење није лош - сива, бела и акуа боја шема делује довољно добро и интерфејсом даје јасно да ли је рачунар у потпуности заштићен поруком на врху екрана - али он садржи неке чудне дизајнерске одлуке.

На главној страници Лабораторија Касперски поносно приказује четири велика правоугаона дугмета. Једна од њих је за функцију скенирања која је довољно фер, јер је то главна карактеристика ове врсте софтвера.

Остале очигледне везе омогућавају вам ажурирање програма, укључивање виртуалне тастатуре и читање извештаја.

Иако је ово последње можда интересантно, не могу замислити да многи људи троше превише времена на њих.

Чудно је да су неке друге занимљивије карактеристике, као што је скенер рањивости, откривени само кликом на текстуалну везу испод горе поменутих и јако промовисаних функција.

Баш зашто су то и друге карактеристике наизглед избачене из вида, у најмању руку су занимљиве.

Касперски-сцан

Безбедносне функције

Будући да је антивирусни програм главна карактеристика коју бисте очекивали наћи је, наравно, механизам за скенирање и Касперски нуди неколико опција у том погледу:

 • Потпуно скенирање - покрива све датотеке, мапе и друга подручја вашег рачунара
 • Брзо скенирање - прегледава уобичајена и критична подручја
 • Прилагођено скенирање - мапе, датотеке и друга подручја која сте дефинисали
 • Скенирање уклоњених дискова - за УСБ драјвове и слично.

Постоји и картица управитеља задатака која резимира претходно извршена скенирања или показује напредак било којег скенирања које је тренутно у току.

Опет, на дну странице је смештена још једна веза, овај пут до функција подешавања и заказивања програма.

Иако није баш невидљиво, то би могло пропустити, барем од стране корисника који су први пут, што би било више срамота него проблем.

Осим што пружа могућност заказивања будућих скенирања, функција подешавања пружа нејасан приступ неким занимљивим функцијама као што је могућност избора да ли се програм покреће при покретању Виндовс-а или скенирање порука е-поште.

Иако задане вредности фаворизују сигурност због практичности, штета је што страници са подешавањима није додељено више гравитације у интерфејсу.

Касперски-Цлоуд-Протецтион

Остали алати

Као што је раније поменуто, Касперски Анти-вирус 2016 пакује неколико додатних алата којима се може приступити кликом на везу у доњем десном углу интерфејса. Су:

 • Заштита од облака која приказује статистике о Касперски Сецурити Нетворк, „непосредној глобалној обавези о претњама“, која шаље податке свих учесника у лабораторију вируса компаније, чиме се омогућава брзи одговор на новооткривене претње.
 • Карантена ствара на вашем чврстом диску сигурно место у које ће програм сместити све заражене или непознате датотеке. Можете одлучити да ли желите било шта сачувано овде или трајно избрисати.
 • Скенирање рањивости тражи рањивости и у вашим апликацијама и у оперативном систему. На мом тестном систему идентификовао је неколико проблема са Интернет Екплорер-ом (без бриге, никад га не користим) и предложио је онемогућавање Ауторун-а на мрежним и спољним чврстим дисковима. Срећом нисам имао проблема са оперативним системом (све безбедносне исправке су већ инсталиране), али знајући да би програм означио било какве осећаје сигурности.
 • Конфигурација прегледача ће проверити главне прегледаче (Интернет Екплорер, Цхроме и Фирефок) ако су инсталирани и даће препоруке на основу њихових поставки. Неке области које гледа су подешавања која омогућавају покретање програма или огласа и промене на почетној страници.
 • Чистач приватности ће предложити, а затим по жељи извршити неколико промена које ће вам помоћи да задржите приватност на Интернету и од било кога другог који користи исту машину. Примери шта овај алат може да ураде укључују брисање историје прегледача, пражњење ТЕМП мапе и одлагање колачића.
 • Касперски Ресцуе диск је уствари веза до интернета са које можете преузети слику компаније за покретање диска која би затим требало да се пренесе на ЦД, ДВД или УСБ стицк. Ако се ваш рачунар у будућности икада зарази, можете да употребите слику диска за подизање система изван Виндовса и да очистите инфекцију.

Такође постоји веза до Мицрософтовог чаробњака за решавање проблема у Мицрософт-у, као и засебна веза до укључене виртуелне тастатуре која се може користити за спречавање софтвера за блогове.

Касперски-Виртуал-Кеибоард

Све у свему, ово је прилично импресивна листа додатних функција за оно што се продаје као самостални антивирусни програм.

Иако није толико обиман као додаци које нуди Битдефендер-ов еквивалентни производ, листа се ипак може похвалити знатно већим могућностима од оних које нуде други добављачи безбедности.

Ефикасност као безбедносно решење

Колико год импресивни били и додатни алати које је Касперски набавио, антивирусне перформансе ће бити најважније разматрање за већину људи.

У том погледу, програм делује довољно примамљиво, оцјењујући 100% у три од четири испитивања која покреће независни лабораторијски АВ-тест.

Једина област у којој је пала тачка била је заштита од стварних напада 0-дневним злонамјерним софтвером.

У погледу заштите, перформанси и употребљивости, програм је постигао највеће оцене, подвиг који је само ускладио Битдефендер.

У АВ-Цомпаративес, другом независном лабораторију за тестирање, процена је одговарала оном одличног производа а не најбољег.

Касперски Анти-вирус 2015 покупио је сребрне награде за проактивну заштиту, заштиту у стварном свету и уклањање злонамјерног софтвера и верзија 2016 ће ​​вероватно добити слична признања. Такође је купио две златне награде - за откривање датотека и перформансе - као и препоруку за производ са највише оцене.

Све у свему, врло импресивна рејтинга која Касперски сигурно оставља на другом месту иза Битдефендера.

Касперски-Рањивост-Сца

Системски утицај

Начин на који дјелује скенирање Касперски Анти-вирус 2015 мало се разликује од неких других антивирусних програма.

Док ће неки одмах максимизирати онолико ЦПУ језгара и нити колико их могу пронаћи и држати их максенима за целокупно скенирање, овај програм је користио променљив ниво ресурса током процеса..

Теоретски ми је ово рекло да ће перформансе система вероватно бити боље од конкуренције због не увек 100-постотног оптерећења процесора, али у стварности је обрнуто.

Дефинитивно сам приметио лагани елемент спорости на свом систему и, по мом уму, једноставно отварање Цхроме-а на његову почетну страницу било је помало лагано. С обзиром на ниску потрошњу меморије током процеса скенирања - само 50 МБ додатне РАМ меморије је коришћено за већину скенирања, али скок од додатних 500 МБ привремено је примећен - на пола пута - ово изгледа као чудан и неочекиван резултат.

С обзиром да је потпуно скенирање трајало 25 минута на мом релативно некоришћеном систему, постоји могућност да би поступак скенирања Касперског временом могао бити благо досадан.

Када смо говорили о потпуним скенирањима, још једна потешкоћа била је чињеница да је трака напретка проценила преостало време у току процеса. Здраво, можете помислити, и заиста би то могло бити, ако је само тачно - скенирање ми је читаво време говорило да ће проћи пуних сат времена до 25 минута када се изненада пробудило до краја.

Чудно, ха?

Општи утисак

Касперски Анти-вирус 2016 је веома добар програм, који је високо оцењен од стране независних лабораторија и препун додатних функција за које многи од вас могу бити заиста корисни.

Да није баш толико високо оцењен као Битдефендер Антивирус Плус 2016, тачка је за напоменути, али разлика између њих је добра, посебно с обзиром на чињеницу да понуда Касперског изгледа мање скупа..

Који је од њих поклапате, можда вам представља лични избор - функционално су поприлично исти иако неки можда сматрају да је Битдефендер лакши за употребу.

Да ли ће то оправдати већи трошак, на вама је да одлучите.

Пре него што одем, морам да напоменем још једно последње - иако заиста није део рецензије, мислим да је важно напоменути недавну лошу штампу коју је примила лабораторија Касперски у вези са лажним позитивним налазима - датотеке за које је утврђено да су по природи злонамерне. они су заправо бенигни.

Много се причало о Еугевне Касперски и наводним пословним обичајима компаније коју је основао са бившом супругом.

У време писања ничега није доказано и ја бих лично рекао да је Касперски покушао да саботира такмичаре потпуни бункем.

Други људи се не могу сложити.

Без обзира на ваше сопствено гледиште - Иаин Тхомсон из Регистра нуди избалансиран приказ ако нисте упознати са причом - остаје чињеница да је сам софтвер звучан и високо оцењен.

Дакле, мој савет: не сметајте медијским извештајима који наводе анонимне изворе и не брините због тога што је Касперски са седиштем у Русији - ни по мом мишљењу нису релевантни.

Посетите Касперски

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 9 = 1

Adblock
detector