Преглед на антивирусни съобщения Bitdefender Total Security 2019

Bitdefender предлага избор от антивирусни инструменти, базирани на абонамент, както за потребителите, така и за бизнеса. От страна на потребителите, опциите на компанията включват три ключови приложения: Антивирус Плюс, Internet Security и Total Security. И трите приложения изпълняват една и съща базова програма, като всяка версия отключва различни нови функции. Ако търсите пълния пакет, Total Security 2019 е опцията, която искате да проучите.


Total Security 2019 предлага голям набор от функции, много от които са посветени на покриване на заплахи за сигурността, за които много потребители може да не осъзнават, че съществуват. Сърцето на програмата обаче е нейната антивирусна защита в реално време. В миналото ние похвалихме Bitdefender за защитата му в реално време, най-скоро в нашия преглед на техния софтуер Antivirus Plus 2018. Но дали версията Total Security 2019 достига или надвишава същия стандарт като другите опции, налични от компанията?

ПРОГРАМА НА ЧИТАТА: Спестете 50% от общата сигурност на Bitdefender

Минимални системни изисквания - ще работи ли на вашето устройство?

Дори ако компютърът ви е на няколко години, има голям шанс Bitdefender Total Security 2019 да отговори на минималните изисквания.

За да стартирате програмата, ще ви трябват следните системни спецификации:

 • Операционна система: Windows 7 SP1 | Windows 8 | Windows 8.1 | Windows 10
 • CPU: Dual Core 1.6 GHz процесор
 • Памет (RAM): 1 GB
 • Налично свободно пространство на твърдия диск: 1,5 GB свободно пространство

Ако по някаква причина все още използвате Windows XP или по-долу, няма да можете да стартирате Total Security във вашата система. Освен това, ако едва изпълнявате предложените изисквания, може да забележите проблеми със системното изоставане, особено когато стартирате AV инструмента.

За най-добра производителност, Bitdefender препоръчва следните спецификации на системата:

 • Процесор: Intel CORE 2 Duo (2 GHz) процесор или еквивалент
 • Памет (RAM): 2 GB
 • Налично свободно пространство на твърдия диск: 2 GB свободно пространство

Повечето по-нови системи (тези, закупени през последните 2-3 години) не трябва да имат повече проблеми, отколкото да отговарят дори на препоръчителните системни изисквания.

Процесът на регистрация на Bitdefender Total Security 2019

Процесът на регистрация е един от ранните начини за измерване на софтуерна компания, особено в антивирусната сфера. Много софтуерни компании за AV имат особено сенчести бизнес практики, когато става дума за продажба на техните AV инструменти. Видяхме доста голям брой тактики, които са неприятни за потребителите, като промъкване в услугите за добавяне и скриване на факта, че услугата се основава на абонамент. От опит, ние искаме да разгледаме как компанията се справя с покупките и регистрацията, за да получи добро усещане за цялостната си надеждност.

За да може софтуерната компания да премине теста за миризма тук, тя трябва да избягва колкото е възможно повече от следните бизнес практики:

 • Опит за продажба на голям брой услуги за добавяне при плащане
 • Накарайте потребителите да кликват през няколко страници на допълнителни услуги за добавяне, преди да стигнат до страницата за окончателна каса
 • Автоматично избиране на услуги за добавки преди касата
 • Автоматично регистриране на клиенти за автоматично подновяване на абонамента или затруднява отменянето на избор на автоматично подновяване преди покупка

Bitdefender не върши ужасна работа под този ъгъл, но е далеч от най-доброто, което сме виждали. На първоначалната страница за регистрация ще откриете, че Bitdefender ви поставя автоматично на най-евтиния възможен пакет услуги за Total Security: една година и до 5 устройства:

ПРОГРАМА НА ЧИТАТА: Спестете 50% от общата сигурност на Bitdefender

гама от продукти на bitdefender

Това всъщност е добре практикуват. Вместо да се опитва първо да принуди потребителите към по-скъпите опции, компанията представя най-ниската им цена на страницата. Ако искате да увеличите услугата си до две или три години и да покриете повече устройства, можете да го направите доста лесно. Просто не сте изтласкани в по-скъпата опция в началото.

На страницата на пазарската количка Bitdefender включва няколко практики, които обикновено са по-неблагоприятни за потребителите. Първият и най-очевидният е броят на изброените услуги за добавяне:

bitdefender добавете добавки

Сега, в защита на Bitdefender, компанията не добавя автоматично нито едно от тях в пазарската си количка, както видяхме, че на този етап правят и други компании. Все пак повечето от тези услуги са или ненужни, или би трябвало да бъдат включени в нейния премиер софтуер за Total Security. Това включва премия VPN услуга.

Другият проблем е с автоматично подновяване на абонамента. Това, което харесваме тук, е, че компанията не крие факта, че автоматичното обновяване е налице. Лесно можете да видите думата за нея, купена под закупуването на софтуер в горната част:

автоматично обновяване на bitdefender

Въпреки това, Bitdefender започва с автоматично подновяване На по подразбиране. И изборът на цвят за връзката е целенасочено проектиран, за да го направи по-малко очевиден. Ще трябва да кликнете върху сивата връзка „автоматично обновяване“ и да изключите автоматичното обновяване, ако не искате тази опция по подразбиране.

Този Bitdefender предлага на потребителите само намалена цена за година 2 от услугата, след като се обърнете от автоматичното обновяване е показателно за факта, че автоматичното обновяване обикновено е функция, която благоприятства компанията, а не потребителите.

включете автоматично подновяване

С всички тези фактори, които работят заедно, не можем да се справим с Bitdefender за процеса на регистрация. Той е бърз, не ви прокарва през множество страници на услуги за добавки и е сравнително ясен за това, което получавате на касата. Все пак автоматичното обновяване може да бъде по-видимо и да не е предварително избрано. Компанията може и вероятно би трябвало да включи някои от тези услуги за добавяне в основната програма за Total Security, като се има предвид, че това е основната опция за потребителите.

Инсталиране и настройка

След като се регистрирате за услуга, Bitdefender ще ви позволи да изтеглите програмата от акаунта на Bitdefender Central. Целият процес на настройка, от изтеглянето на програмата до окончателната инсталация, отнема около 5 минути от вашето време.

пълна сигурност

Оттам ще инсталирате програмата за изтегляне, която завършва пълния процес на инсталиране. След като приключите, няма да е необходимо да влизате. Изтегленият файл включва информация за вашия акаунт, така че той автоматично ще се свърже с вашия акаунт и ще регистрира устройството в настройките на вашия Bitdefender Central..

Потенциални софтуерни конфликти

Въпреки че процесът на редовно инсталиране е доста гладък, може да срещнете някои софтуерни усложнения, ако имате инсталиран друг софтуер, който директно влиза в конфликт с Total Security. Например, вече имах инсталиран софтуер за родителски мониторинг на моята машина. Въпреки това, когато се опитах да инсталирам Bitdefender Total Security, получих предупреждение за проверка на съвместимостта на приложението и съобщение, което ми казва, че трябва да изтрия текущия си родителски монитор, за да завърша инсталацията.

пълна сигурност

Вероятната причина да получа това съобщение е, че Bitdefender Total Security идва със собствен софтуер за родителски мониторинг. В някои случаи определен софтуер не може да съществува в същите части на операционна система и да работи без конфликти. Конфликтите в софтуера са доста редки в наши дни, но те могат да се случат, особено в случая с AV инструменти. Все пак изглежда, че това е една от тези ситуации. Други софтуерни инструменти, които се предлагат с Total Security, като VPN, могат лесно да съществуват съвместно с други VPN приложения, без да причиняват конфликти - просто не можете да стартирате няколко VPN едновременно.

В зависимост от това какви други програми за сигурност сте инсталирали, може да изпаднете и в софтуерни конфликти. Ако установите, че сте особено обвързани с конфликтния софтуер, който в момента сте инсталирали, запазването на Total Security 2019 може да е решение за прекъсване или прекъсване. По време на тестването установих, че мога успешно преинсталирате родителския софтуер след инсталирането на Bitdefender's Antivirus Plus 2018, но това не беше така с Total Security 2019. Тъй като съм доста обвързан с родителския монитор, който вече имам, запазването на Total Security в системата ми просто не беше опция за дълго се изпълнява. Това вероятно няма да е така за всички.

интерфейс

Трудно е да заобиколите лош интерфейс с всеки софтуер, който използвате. Ако трябва да се препънете, опитвайки се и не успявате да намерите това, от което се нуждаете, ужасното потребителско изживяване обикновено води до отпадане на софтуера за по-добра опция.

За щастие, изглежда, Bitdefender е положил много грижи и внимание в своя Пълен потребителски интерфейс. Интерфейсът е лесно навигируем, с отделни секции, които правят намирането на различните функции сравнително лесно:

пълна сигурност

Лявата страна на интерфейса може да се използва за превключване между различните категории функции (защита, поверителност, инструменти), докато всеки раздел с функции поставя най-важните функции в „Преглед на функциите“:

пълна сигурност

Извън основните категории функции можете да получите достъп до Известия, Настройки и Ръководства за потребителя. Bitdefender дори включва основна информация за състоянията на инсталацията на вашето устройство в долната част. Можете да идентифицирате колко устройства сте обхванали и можете да щракнете, за да добавите друго устройство (което бързо извежда вашия акаунт за Bitdefender Central в уеб браузър).

В инструмента има и няколко изящни бързи клавиша. Ако щракнете с десния бутон върху иконата на Bitdefender в системната област, можете да извършите пълно сканиране, без да се налага да отваряте главния прозорец на приложението, например. Можете също да превключите джаджата за приложение от системната област.

Единствените проблеми, които потребителите могат да намерят с приложението, е лесно да разберат какво всъщност правят всички функции. Разделът Ръководство за потребителя в интерфейса обаче трябва да помогне да се изчисти всяко объркване доста бързо.

Функции за сигурност и поверителност

Ако ще закупите Total Security 2019, ще бъдете добре обслужвани от огромния брой функции, които Bitdefender пакетира в софтуерния пакет. Тъй като Total Security е най-важната услуга за сигурност на компанията за потребителите, е включено почти всичко, което се сещате (и вероятно повече).

За начало Bitdefender Total Security 2019 се предлага с всички изброени по-долу инструменти и функции:

 • Антивирусен монитор в реално време
 • Антивирусни инструменти за сканиране (бързо, пълно, персонализирано и планирано сканиране)
 • Режим на автопилот
 • Сканиране на уязвимостта
 • Защита на приложението
 • Защита на файловете
 • Защита на мрежата (черна и бяла)
 • Анти спам
 • Firewall
 • Разширена защита от заплаха
 • Ransomware защита
 • Спасителна среда
 • Wi-Fi съветник по сигурността
 • Защитени папки
 • Достъп до приложения
 • Safepay (защитен уеб браузър)
 • VPN
 • File shredder
 • Мениджър на пароли (Bitdefender Wallet)
 • Файл свод
 • Защита на уеб камерата
 • Родителски монитор
 • Системен оптимизатор
 • Против кражба
 • Почистване на диска

Имайки предвид, че се опитваме да предоставим холистичен преглед, дадохме поне няколко минути и малко пространство за възможно най-много функции. Въпреки това, ние не тествахме няколко функции, като например защитата от софтуер, поради трудността при тестването им в обобщен преглед.

Защита от заплахи в реално време

Total Security 2019 използва доста агресивен антивирусен инструмент в реално време. Въпреки че Bitdefender включва над дузина различни инструменти с Total Security, мониторът в реално време е може би най-добрата точка за продажба на този софтуер. Освен това, това е същият монитор в реално време, който ще намерите в другите антивирусни приложения на Bitdefender. Като такива, резултатите, които открихме при тестване на Antivirus Plus 2019, бяха същите с Total Security 2019.

Тези резултати са следните:

Тест №1: Тестови вируси на EICAR

Първо тествах защитата в реално време на Total Security срещу тестовите вируси EICAR. Тези вируси са създадени да имитират реални вируси, без всъщност да рискуват каквато и да е реална инфекция на машина. Налични са четири версии на този вирус и ние поставяме всяка от тях на тест: файл ".com", ".txt" файл, ".zip" файл и двоен файл с цип. Избирането на тези тестови вируси трябва да е просто за всеки ефективен AV инструмент.

Резултати:

Total Security 2019 се представи изключително добре на този тест. Други AV инструменти, които тествахме, не успяха да идентифицират правилно тестовите вируси EICAR. Инструментът на Bitdefender обаче лесно ги блокира със 100 процента точност.

пълна сигурност

пълна сигурност

пълна сигурност

Изненадващо, мониторът на Bitdefender в реално време следи не само карантинните файлове, но всъщност напълно блокира изтеглянията. Това е стъпка, която не е напълно обичайна с други AV инструменти, които често позволяват изтеглянето първо да премине и след това да карантира файл след идентифицирането му. Total Security обаче може да установи дали даден файл е потенциално злонамерен в уеб браузъра и да блокира извършването на изтеглянето.

Тест № 2: Живи проби от вируси

Тестовите вируси на EICAR не винаги са най-добрата мярка за AV инструмент, като се има предвид, че те са само тестови вируси. За да увеличим антето малко, обичаме да тестваме реален вирусни проби спрямо основните характеристики на AV инструмента.

Bitdefender е добре оценен в много тестове за защита в реалния свят, включително тест 2018 на AV-Comparatives. В своя тест инструментът на Bitdefender намери 100 процента от тестваните вируси от 203 живи проби. Тествахме само малък брой, но предвид успеха на инструмента с над 100, беше сигурно предположение, че пет вируса ще бъде проста материя.

Резултати:

Total Security оправда очакванията ми и в този тест. Той успя да идентифицира тестваните живи вирусни проби. Четири от вирусите бяха незабавно поставени под карантина, докато петият се погрижи за доста бързо, след като удари моята машина:

обща сигурност на bitdefender

Мониторът в реално време също така дава цялостна оценка на риска от различните вируси, които са кацнали на вашата машина, което ви позволява да вземете решение относно всеки карантинен вирус:

обща сигурност на bitdefender

В случай, че Bitdefender не е сигурен за риска от даден файл, той ви дава възможност да поставите карантина или да го изтриете. Така или иначе програмата няма да ви позволи да продължите, докато не вземете някакво решение по един или друг начин на подозрителен файл.

На фона на реални и тестови вируси, Bitdefender's Total Security 2019 постигна своите резултати от лабораторни тестове.

Сканиране и премахване на вируси

Имайки предвид колко агресивен е мониторът в реално време на Bitdefender, малко вероятно е някой вирус всъщност да го вкара във вашата система с инсталиран AV инструмент. И все пак, при изключен шанс, че мониторът в реално време се провали, ще ви е необходимо ефективно премахване на вируси. Средството за сканиране на AV на Total Security е сред основните му характеристики и това, което в миналото е присъждано и от AV-Comparatives. Въпросът ни, разбира се, е дали той е ефективен в реалния тест от гледна точка на потребителите.

Инструментът за сканиране е проектиран да работи във фонов режим и да има възможно най-малко въздействие върху вашата система. На този етап ще намерите и няколко опции за сканиране, които са доста стандартни за индустрията: Бързо сканиране, Пълно сканиране, Планирано сканиране и Персонализирано сканиране.

Разгледахме какъв ефект оказва сканиращият инструмент върху вашата система, докато тече всяко сканиране и дали е ефективен при избора на реални и тестови вируси..

Тест №1: Въздействие върху системата

Изпълних тестовете за въздействие върху чиста система. Всеки тест разглеждаше използването на процесора, използването на паметта, времето на сканиране и общия брой сканирани елементи. Имайте предвид, че сканирането в заразена система може да доведе до различни резултати, а сканирането в система с по-ниско захранване вероятно също ще доведе до различни резултати.

Без сканиране Бързо сканиране Цялостно сканиране на системата
Използване на процесора 0% ~ 0.2% ~ 3,0%
Използване на паметта 16,7 MB 16,7 MB ~ 75 MB
Време за сканиране N / A 6 секунди 17:26 минути
Сканирани елементи N / A 3427 1497974

Резултатите от Total Security изглеждаха добри при този тест. Всяко сканиране беше бързо и дори пълното сканиране на системата, което отне около 17 минути, беше сравнително бързо.

Тест № 2: Проби от вируси

За тест за примерни вируси използвах същите тестови вируси EICAR, както при теста за мониторинг в реално време. За да ги инсталирам правилно в системата ми, трябваше напълно да изключа Total Security, предвид колко агресивно изглеждаше, че мониторът в реално време блокира опитите за изтегляне на предполагаеми вируси. Както вече разбрахме, Bitdefender лесно блокира достъпа до тестовите вируси EICAR.

Ако изключите основната защита на софтуера, той ще прецени компютъра ви „в риск“:

обща сигурност на bitdefender

Всъщност единственият начин за ефективно изтегляне на тестовите вируси на EICAR беше да изтриете напълно защитата от системата ми, тъй като изглежда има защитни мерки, които не можете да изключите от менюто с настройки.

Резултати:

С инсталираните тестови вируси, аз отново инсталирах Total Security и извърших бързото сканиране. Бързото сканиране не разкри тест вирусите, което беше показател, че това сканиране не проверява папката за изтегляне.

Пълното сканиране на системата обаче откри, карантира и изтрие и четирите тестови вируса EICAR.

обща сигурност 2018г

Total Antivirus 2018 лесно премина този тест, след като постави карантина и изтрие тестовите вируси EICAR.

Тест № 2: Живи проби от вируси

Нов набор от живи вируси беше инсталиран на моята машина за този тест. Както при тестовите вируси EICAR, аз трябваше да премахна Total Security, за да изтегля вирусите на моята машина. След като вирусите се заредиха на моята машина, след това се опитах да инсталирам Total Security и да извърша сканиране на вируси.

Резултати:

За съжаление, не успях успешно да инсталирам Total Security на компютъра си, след като инсталирах вирусите. Процесът на инсталиране напълно замръзна, което е често срещан проблем при опит за инсталиране на AV инструмент на заразена машина. Много вируси блокират изтеглянето и инсталациите на антивирусен софтуер като средство да се предпазят от премахване. Това изглежда беше така.

Резултатът тук беше, че не успях успешно да определя доколко Total Security може да премахва вируси на заразена машина. Това каза, обаче, това не е непременно отрицателен коментар за Total Security.

Както е показано по-горе, инструментът е невероятно добър в поддържането на вируси далеч от вашата машина. И като се има предвид ефективността на инструмента за сканиране в реално време, е лесно да се повярва, че вирусният скенер, ако бъде деблокиран, също ще работи.

Ако се окажете в ситуация, в която не можете да инсталирате AV инструмент поради злонамерена програма, пускането на компютъра в безопасен режим е добра идея. Оттам може да искате да опитате да стартирате антивирусен инструмент за премахване от външно устройство. Можете да разгледате нашето ръководство за премахване на злонамерен софтуер за повече информация. За Bitdefender не можете да стартирате инструмента Total Antivirus от флаш устройство, но вие мога създайте спасителен DVD или флаш устройство.

Защита на уеб

За всеки, който прекарва доста време в сърфиране в интернет, уеб защитата на Total Security вероятно ще бъде ценен инструмент. Уеб Сигурността е предназначена за сканиране на уебсайтове за потенциално злонамерена дейност и ви предоставя предупреждения в случай, че кацнете на уебсайт, който може да има опити за злонамерен софтуер или фишинг.

Ще намерите уеб защитата включена по подразбиране, но можете да я изключите в настройките. Web Protection ще създаде предупредително съобщение във вашия уеб браузър, ако попаднете на потенциално зловреден уебсайт:

обща сигурност на bitdefender

От страницата с предупреждения можете да изберете да продължите или да я добавите в бял списък, ако смятате, че е била насочена погрешка. В противен случай можете да се отдалечите от страницата толкова бързо, колкото пръстите ви могат да ви вземат.

За съжаление филтърът за защита на мрежата не е перфектен. Все още имах достъп до някои уебсайтове, за които се знае, че носят злонамерени връзки, предоставени чрез уебсайта phishtank.com. Някои от изброените там сайтове генерираха предупреждения, други - не. Това показа, че защитата на мрежата е добра, но не трябва да се разчита напълно, за да ви предпази от лоши участници в уебсайтовете.

Firewall

Функция, уникална за Total Security, Bitdefender включва и допълнителна опция за защитна стена за вашия компютър. Защитната стена е защитна мярка, която филтрира входящия и изходящия ви трафик за подозрителна дейност. Той има за цел автоматично да блокира всяка злонамерена дейност.

пълна сигурност

Вашата операционна система вече включва собствена вградена защитна стена. Вградените защитни стени са добри, но не и страхотни. Като такава, допълнителна опция за защитна стена не е лоша идея. Защитната стена на Bitdefender конкретно е насочена към приложения, инсталирани на вашата машина, които се опитват да имат достъп до интернет. Това, което търси, са приложения, които могат да бъдат злонамерени или да действат злонамерено.

Ако приемем, че мониторът ви в реално време работи, има малка вероятност лоша програма да премине. Възможно е обаче по-стара програма да бъде избутана актуализация, която я кара да започне да действа злонамерено. В такъв случай допълнителната защитна стена ще ви помогне да я блокира.

Използвайки защитната стена на Total Security Firewall на Bitdefender, можете да разгледате всички програми, които имат достъп до интернет, и да се срещнете с правилата за тези приложения, ако нещо изглежда рибаво.

Анти спам

Функция Total Security, Antispam е създадена да помага на потребителите да премахват спама от имейлите си. Ако използвате предимно уеб базирана услуга за електронна поща, като например Google, няма да ви е необходим инструментът Antispam. Ако обаче използвате Outlook, Antispam може да бъде чудесен инструмент за използване.

След като добавите имейл адреси или имена на домейни в списъка със спам, можете да запишете списъка в антиспам модул. Оттам можете да заредите модула в Exchange. Това е бърз и лесен начин за управление на нежелани съобщения за Exchange, особено като се има предвид интерфейсът и настройките на Outlook, по-малко от потребителя.

Защита на уеб камерата

Имате ли в момента лента върху вашата компютърна уеб камера? Този прост трик е един, който повечето специалисти по сигурността препоръчват. Дори основателят на Facebook Марк Зукерберг предприема тази проста мярка за сигурност. Защо? Тъй като хакерството на уеб камери е истинско нещо и нещо, което много хора не осъзнават, е действителен риск за сигурността.

Предоставихме някои препоръки как да защитите уеб камерата си, но може да са необходими допълнителни мерки. Това може да включва инструмента за защита на уеб камерата на Total Security.

Този инструмент ви позволява да добавяте само конкретни програми към списъка с разрешения на уеб камерата. Това значително намалява риска от непознати програми или злонамерен софтуер от достъп до вашата уеб камера без ваше знание или разрешение.

Например, ако искате само Skype да има достъп до вашата уеб камера, можете да го направите така, че само Skype има разрешение. Всяка друга програма, която се опитва да зареди вашата уеб камера, няма да успее.

В този смисъл, внимателният подход на Bitdefender е добро средство за включване в репертоара ви за сигурност.

Безопасни файлове

Защитата на вашите лични файлове и папки е необходимост, особено като се има предвид как работи ransomware. Total Security включва инструмент за безопасни файлове, който ви позволява да ограждате някои от вашите файлове и папки, като ги предпазва от атаки, получени от компютър.

Някои файлове са защитени по подразбиране чрез тази функция, но можете да добавите и допълнителни файлове и папки.

обща сигурност на bitdefender

След като бъдат защитени, само конкретни приложения имат достъп до въпросните папки. Какво прави този инструмент не направете защита на папките си с парола. Вместо това, той ограничава правата за достъп от други програми, прост, но ефективен начин за предотвратяване на достъпа на неизвестни програми и криптиране на тези файлове.

File Shredder

Ако смятате да се отървете от компютъра си в бъдеще, като го подарите на някого или го продадете, ще ви е необходим файлов шредер. Total Security се предлага с инсталиран файлов шредер, който прави точно това, което звучи: раздробява вашите файлове завинаги.

обща сигурност на bitdefender

Просто изтриването на файлове и изпразването на системния кош може всъщност да не изтрива файловете. Компресирана версия на тези файлове все още съществува и може да бъде възстановена. File shredder напълно кодира тези данни, за да не може да бъде възстановен.

Bitdefender VPN

Може би една от по-разочароващите функции, включени в Bitdefender Total Security 2019, е услугата VPN. Това е един вариант, който не препоръчваме по няколко причини.

Първо, въпреки че Total Security е основният продукт за потребителите, който Bitdefender продава, той не включва пълна VPN. Вместо това трябва да закупите VPN отделно срещу отделна абонаментна такса.

обща сигурност на bitdefender

Следва проблемът с това колко малко можете да излезете от безплатния VPN. Bitdefender предлага няколко мегабайта трансфер на данни на ден, но това не е почти достатъчно, за да бъде всъщност полезно. Дори провеждането на тест за скорост или две ще увеличи максимално ограничението на вашите данни с безплатния VPN.

Освен това, безплатните VPN ограничения, където можете да се свържете. Повечето платени VPN и дори безплатни VPN услуги ви позволяват да се свържете с поне шепа сървъри в различни международни локации. Bitdefender включва VPN гълъбовъдите ви в един VPN сървър по техен избор. Ако искате повече опции, ще трябва да закупите пълната услуга.

И накрая, има проблем с това кой от Bitdefender получава VPN услугата.

В раздела си с често задавани въпроси Bitdefender обяснява, че използва услуга на трети страни за закупуване на VPN пространство, като тази услуга е Hotspot Shield. В нашето ревю за 2018 г. на Hotspot Shield, ние оценихме VPN услугата доста слабо по няколко причини. Въпреки че разблокира някои стрийминг услуги, като Netflix, и включва превключвател за убиване, той не защитава ефективно поверителността на потребителите. Също така има ограничен брой сървъри, достъпни чрез услугата, наред с факта, че може да пренасочва потребителски връзки към трети страни рекламодатели.

Ако имате нужда от VPN услуга, тази, която Bitdefender предоставя, ще бъде бездействаща. AV инструментът вече има голяма част от качествени функции за сигурност. Това, за съжаление, не е от тях.

Мениджър на пароли (Bitdefender Wallet)

За тяхна заслуга, Bitdefender се опита да реши един от по-наболелите проблеми за тези, които прекарват много време онлайн. Колкото повече уебсайтове се регистрирате, толкова повече пароли трябва да запомните. Total Security включва мениджър на пароли, известен като Bitdefender Wallet, който ви позволява да запазвате пароли и да имате достъп до тези пароли на всяко устройство, на което е инсталиран Bitdefender Wallet.

Наистина ли е необходима тази програма за повечето хора? Не точно. Ако сте потребител на Apple, Keychain вече покрива вашите устройства. И ако използвате повечето уеб браузър, като Firefox или Chrome, вече имате достъп до тези вградени мениджъри на пароли.

обща сигурност на bitdefender

Където може да намерите някаква стойност в Bitdefender Wallet е в няколко функции, които не съществуват при повечето вградени мениджъри на пароли. Можете да получите достъп до Bitdefender Wallet и неговите запазени пароли на устройства с различни операционни системи и браузъри, така че не сте обвързани само с използването на Chrome или само с продукти на Apple, например. Wallet има и уникална функция, която заключва компютъра ви, ако сте били далеч от него твърде дълго, добра мярка, ако сте на обществено място.

Освен това, Мениджърът на пароли може да оцени силата на вашите пароли за вас и ви позволява да ги променяте на място, ако използвате слаби. И за щастие, можете да изтеглите запаметените си пароли от други мениджъри на пароли, като Chrome или Firefox, което го прави да играе хубаво с другите ви инструменти за управление на пароли.

обща сигурност на bitdefender

Wallet също ви позволява да съхранявате програмни лицензни ключове, необичайна и привлекателна функция за тези, които купуват много ценни приложения.

Родителски съветник

Инструментът, който предизвика конфликт на софтуера с първоначалната ми инсталация на програма, Parental Advisor е предназначен да ви помогне да наблюдавате вашите устройства и да ги направи по-удобни за деца.

пълна сигурност

За всяко устройство, което получава покритие под родителски съветник, Bitdefender търси следното:

 • Сайтове, които детето ви посещава
 • Модели за достъп до сайта („интереси“)
 • Време, прекарано онлайн
 • Поведение в социалните медии

За да използвате този инструмент, първо създавате детски профил в настройките на вашия акаунт в Bitdefender Central:

обща сигурност 2018г

Оттам избирате кое устройство искате да бъде наблюдавано и кой профил на това устройство трябва да бъде наблюдаван. Тази опция е ценна, тъй като може да имате множество потребителски профили на един компютър.

пълна сигурност

Оттам ще трябва да добавите устройството и да изтеглите родителския съветник на избраното устройство, като родителският съветник всъщност е отделна програма, а всъщност не е част от основния софтуерен пакет на Total Security..

След като бъде инсталиран и активен (което може да изисква рестартиране на системата), ще можете да видите цялата наблюдавана активност на вашето дете чрез Bitdefender Central. Оттам можете да включите или изключите мониторинга, да получите представа колко време се отделя за конкретни приложения, да ограничите достъпа до конкретни уебсайтове, да наблюдавате местоположението на детето си (само за устройства с Android) или да зададете времена на използване, които автоматично блокират използването на устройството при определени времена.

обща сигурност 2018г

Родителският съветник наистина е мощен инструмент за тези с деца и работи добре.

Това обаче може да създаде конфликт с вашия съществуващ родителски софтуер, така че това е нещо, което трябва да се има предвид преди инсталирайте Total Security 2019, тъй като програмата не ви дава възможност да стартирате друг родителски софтуер едновременно, дори ако не планирате да използвате инструмента за родителски мониторинг на Bitdefender.

Други инструменти и функции на Total Security 2019

Въпреки че не тествахме всички инструменти за конфиденциалност и сигурност на Total Security 2019, тези, които направихме, бяха доста функционални. С изключение на VPN на Bitdefender, който не препоръчваме, Total Security носи на масата впечатляващ набор от функции, които покриват в голяма степен по-голямата част от вашите нужди за поверителност и сигурност..

Ефективност като решение за сигурност

Total Security 2019 е най-добрият антивирусен инструмент на Bitdefender за потребителите. Като най-високата цена и най-пълнофункционалната опция, тя може да е малко по-натоварена от това, което ще се нуждае от вашия среден потребител. Въпреки това, като инструмент за сигурност е трудно да не препоръчате Total Security 2019.

Големият въпрос тук е: защо да изберете Total Security 2019 над по-евтин вариант, като Antivirus Plus 2018? Има три основни причини:

 • По-защитени устройства на акаунт
 • Достъп до родителски съветник
 • Достъп до добавената пожарна стена

За потребителите е жалко, че Bitdefender не включва стандарта за родителски съветник и Fire Wall в другите си опции, но е това, което е. Total Security 2019 повече, отколкото компенсира разходите, ако искате да покриете цялото домакинство от устройства и компютри. И ако наистина се нуждаете от достъп до качествен софтуер за родителски мониторинг за вашите мобилни телефони и компютри, техният инструмент за родителски съветник е отличен, дори ако създава софтуерни конфликти с други инструменти.

Освен тези аспекти, мощността зад монитора в реално време на Total Security е продаваща точка за инструмента сама по себе си. Ако това е всичко имате нужда, Antivirus Plus 2018 вероятно е по-добър вариант. Но ако сте на пазара за всеобхватен софтуерен пакет, който покрива всички възможни нужди за сигурност и поверителност, Total Security 2019 ще работи добре за вас.

Цялостно впечатление

Bitdefender често се възхвалява от независими лаборатории за тестване на своите инструменти за сигурност. След поставянето на Total Security на теста, с акцент върху инструментите за сканиране и премахване на вируси, със сигурност може да се каже, че Total Security е една от най-добрите програми, достъпни на пазара за потребителите. Цената за този може да бъде труден куршум за някои потребители.

Ако сте на пазара за нещо, което да защити по-голям брой устройства и абсолютно се нуждаете от множество видове защити за сигурност, Total Security 2019 трябва да бъде в списъка ви.

ЧЕТЕН СНИМКА: Спестете 50% от Bitdefender Total Security Посетете Bitdefender Total Security

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 2 =