Преглед на Intego VirusBarrier X9 2023

От основаването си през 1997 г. Intego прекарва последните 30+ години съсредоточавайки се върху две неща: нарастващите антивирусни нужди на общността Mac и разсейване на мита, че Macs изобщо не се нуждае от антивирус..

Като една от единствените AV компании на пазара, която се фокусира почти изключително върху компютри с Mac, е трудно да се откаже от родословието на компанията, когато става въпрос за предлагане на AV инструмент за MacOS. Имайки това предвид, проведохме Intego VirusBarrier до светлината и открихме, че това е силен антивирусен инструмент за Mac, който се фокусира върху поддържането на защита от злонамерен софтуер възможно най-просто..

Резултати от независими тестове

Повечето независими лаборатории за тестване се фокусират основно върху Windows и Android AV инструменти. Малко всъщност изобщо обръщат внимание на антивирусния софтуер на MacOS. Две лаборатории обаче провеждат редовно тестове за антивирусни инструменти на MacOS: AV-Test и AV-Comparatives.

Резултати от AV-тест

AV-Test разглежда три области при тестване на антивирусни инструменти:

 • Ниво на защита: Колко ефективно софтуерът идентифицира и карантира злонамерен софтуер
 • Производителност: Колко ефективно софтуерът използва системни ресурси при извършване на сканиране
 • ползваемост: Мярка за неверни позитиви и други неверни предупреждения

За повечето потребители ефективността на антивирусния софтуер в основната му задача е в крайна сметка най-важният фактор, който трябва да се вземе предвид, превръщайки резултата за защита в най-важния от трите.

В най-новия тест на AV-Test на Intego VirusBarrier – основният AV инструмент на Intego, който е включен във всичките му продукти за защита на Mac за домашна употреба, включително пакетите за Internet Security и Premium – Intego се представя по-добре или по-добре от повечето други Mac AV в защитата категория. VirusBarrier получи перфектен резултат от AV-Test (6/6) за ефективността си при идентифициране и премахване на зловреден софтуер.

Софтуерът на Intego също се класира отлично на теста за използваемост за декември 2023 г. И въпреки че получи 4.5 от 6 за най-новия тест за ефективност, той получи перфектна оценка на ефективността в теста през юни 2023 г., отразявайки известна лека вариабилност в резултатите от теста особено за Performance.

Ако се вкопаете в детайлите, ще намерите резултатите от тестовете за ефективност през декември 2023 г. отразяват предимно въздействието върху инсталирането на приложения (приложенията бяха забележимо по-бавни за инсталиране, когато Intego беше активен) и леко забавено стартиране на общи приложения. Независимо от това, цялостното въздействие представлява разлика в секунди вместо минути.

Резултати от AV-Comparatives

В своя тест за сигурност на Mac през 2023 г. & Преглед, AV-Comparatives откриха, че Intego е идентифициран и защитен срещу всички 300+ проби от зловреден софтуер, изпробвани от лабораторията. Освен това, Intego Premium Bundle X9 не изпрати никакви фалшиви положителни резултати (както и друг софтуер за сигурност на Mac, тестван от AV-Comparatives за този конкретен период на тестване).

За да отбележим, Intego Premium Bundle X9 се представи на същото ниво с другите добре маркови AV инструменти, включително тези от Avast, Avira, Kaspersky и Bitdefender.

Взети заедно, и двата лабораторни теста показват, че антивирусният инструмент на Intego работи на особено високо ниво, ефективно идентифицира и карантира всички злонамерен софтуер по пътя му, избягва изпращането на фалшиви доклади или грешни идентификации на програми и надеждни файлове като злонамерен софтуер и може да има само незначително въздействие върху системата скорост на обработка.

Процес на регистрация и покупка

Има няколко ключови неща, които трябва да търсите, когато става въпрос за регистрация и инсталация. Ключови сред тях са прозрачността и лекотата на навигация без допълнително натискане на продукти.

Процесът на регистрация е на първо място, където можете да намерите полезни за потребителите (или недружелюбни) правила. Intego, за щастие, изглежда, че следва повечето добри бизнес практики, когато става въпрос за процеса на регистрация, с едно забележително изключение.

Първо, можете да закупите софтуера на Intego директно или след безплатен пробен период. Безплатната пробна версия продължава 30 дни и ви позволява да сканирате файлове за вируси, с някои ограничени карантинни функции, но не ви позволява да премахвате злонамерен софтуер.

Ако обаче сте на мисия да купувате, можете да кликнете върху големия бутон „Купете“ на страницата на продукта. Intego предлага множество опции за абонамент за своя софтуер, вариращи от 1-2 години защита на един, три или пет Macs. Дори имате възможност да покриете компютър под Windows под същия абонамент, като щракнете върху опцията „Двойна защита“. Имайте предвид обаче, че Intego не прави софтуер за Windows. Вместо това ще получите абонамент за 1 компютър на Panda Antivirus за 10 долара годишно.

mac premium пакет

След като изберете опция за абонамент, Intego ще ви отведе до екрана за плащане, който може да бъде финализиран или с помощта на кредитна карта или PayPal.

Положително, Intego не ви кара да кликнете през безкрайни екрани, за да финализирате плащането си и не изтласква пакети от добавъчни продукти при плащане. Тествали сме други AV инструменти, които използват тези недружелюбни практики и това е в тяхна вреда. Единствената добавка, предлагана от Intego, е за CD за архивиране и възстановяване.

Тук обаче забелязахме единствения недостатък на процеса на регистрация на Intego. Няма начин да премахнете автоматичното подновяване на абонамента навсякъде по време на регистрация, нито Intego дори наистина споменава своите политики за автоматично обновяване по време на процеса.

  Am testat 21 de aplicații antivirus Android și am constatat aceste vulnerabilități grave

Въз основа на обмен на имейл за поддръжка с Intego, научихме това ще бъдете автоматично включени в автоматично подновяване, след като финализирате плащането, и ще получите имейл 10 дни, преди абонаментът ви да бъде настроен за автоматично подновяване. Това означава, че някои клиенти могат да влязат почти цяла година в абонамент, без да осъзнават, че са регистрирани за автоматично подновяване.

Обърнете внимание, че вие ще следващата година ще бъдете таксувани отново, ако не изключите автоматичното подновяване, преди да започне. Единственият начин да изключите автоматичното обновяване на Intego е да се свържете с поддръжката на клиенти или чрез имейл или чрез чат на живо. Изглежда Intego е приложило доста голям брой препятствия, за да затрудни анулирането на акаунта, което е жалко, тъй като предлага висококачествен продукт, който повечето потребители вероятно ще запазят и подновят така или иначе.

НАЙ-ДОБРИЯТ АНТИВИРУС ЗА MAC: Mac Premium Bundle X9 е нашият избор №1 Ефективен и лесен за употреба продукт, който се предлага с 30-дневна гаранция за връщане на парите, така че можете да го изпробвате безрисково.

Минимални системни изисквания

За разлика от приложенията за Windows, приложенията на MacOS имат доста ясни системни изисквания. Според Intego вашият Mac компютър ще трябва да отговаря на следните критерии:

 • Съвместим с текущи и предишни версии на MacOS (10.14 и по-нови)
 • 1,5 GB място на твърдия диск
 • Интернет връзка, необходима за актуализации на защитата на NetUpdate

Това е! Intego също предлага своя софтуер на няколко езика: английски, немски, френски, японски и испански.

Инсталиране и настройка

Независимо дали закупите софтуера направо или изберете безплатна пробна версия, процесът на инсталиране на вашия Mac ще бъде същият. Това е бързо и ефективно.

За да инсталирате, първо изтеглете софтуера и стартирайте първоначалния инсталатор на пакета.

преглед на интего

След това щракнете двукратно върху стартирайте основната инсталационна програма:

преглед на интего

Накрая щракнете върху различните подкани, въведете имейл адреса си, когато бъдете попитани, и завършете инсталацията, като рестартирате операционната система.

преглед на интего

Ще намерите софтуера на Intego в / Applications / Intego. Компанията разделя различните си инструменти на различни програми, вместо да ги помещава под един покрив. За нашите цели се съсредоточаваме конкретно върху VirusBarrier X9, но ако закупите Premium Bundle, ще получите също NetBarrier X9, пералня Mac X9, ContentBarrier X9 и Personal Backup 10.9

преглед на интего

Ще трябва да въведете продуктовия ключ, който сте получили от покупката си, или да кликнете върху „Безплатна пробна версия“, за да започнете веднага да използвате VirusBarrier.

преглед на интего

И накрая, Intego ще изисква да изберете нивото на покритие от антивирусна информация: минимално, стандартно или максимално.

Обърнете внимание, че вашето ниво на покритие ще повлияе на голямото влияние на приложението върху системните ви процеси, но по-високото ниво на покритие ще означава по-добра защита от AV. Въпреки това винаги можете да промените покритието си по-късно, затова препоръчваме да изберете Стандартен или Минимален за начало.

Потребителски интерфейс

Тъй като Intego разделя различните си инструменти на различни пакети за приложения, ще откриете, че VirusBarrier е малко по-тънък и по-малко сложен от антивирусните инструменти на Windows, които са склонни до малко подуване поради поставянето на почти всички налични функции заедно под един покрив.

Към VirusBarrier има само три лесно управляеми секции: Сканиране, карантина и надеждни файлове.

преглеждане е мястото, където ще започнете и където ще се окажете най-вече с VirusBarrier, тъй като това е основният интерфейс за коригиране на настройките за сканиране и извършване на ръчно сканиране на зловреден софтуер.

преглед на интего

карантина е мястото, където ще отидете да проверите какъв да е злонамерен или подозиран злонамерен софтуер, който е поставен под карантина по време на автоматично или ръчно сканиране. Оттам можете също така да изберете да изтриете карантинните файлове завинаги или да ги премахнете от карантина, ако те са поставени там погрешно.

преглед на интего

Доверени файлове е секцията, която ще използвате, за да идентифицирате кои файлове и папки не искате да бъдат сканирани или в реално време, или чрез автоматични скенери. Повечето потребители вероятно ще запазят това празно, но ако имате области на компютъра си, които не искате да бъдат сканирани, е просто да ги добавите в списък с бели списъци.

преглед на интего

Като цяло Intego предприема изключително прост подход към потребителския интерфейс. Има няколко подменюта и менюта за настройки, чрез които да се придвижвате, така че почти всичко, което е необходимо за настройка и изпълнение на вашето ръчно, в реално време и планирано сканиране, е достъпно от началния екран.

Антивирусни инструменти на Intego VirusBarrier

Като приложение за еднократна употреба VirusBarrier X9 има две ключови функции: антивирусна защита в реално време и ръчно или планирано сканиране на злонамерен софтуер. И двете опции ще доведат до карантиране и премахване на вируса.

Сканиране

Четири опции за сканиране са налични с Intego VirusBarrier:

 • Антивирусно сканиране в реално време, което следи активността на файловете на вашия компютър, за да открие подозрителна активност
 • Планирано сканиране, което ще стартира сканиране на вашия Mac по редовен график и по ваше желание
 • Безопасно сърфиране, което сканира вашата активност при сърфиране, за да открие и блокира злонамерени уебсайтове или изтегляния
 • Ръчно сканиране, което изпълнява същата роля като сканиране в реално време и планирано, но при поискване

Странно е, че ръчното сканиране не е достъпно директно от началния екран на сканирането. Вместо това ще трябва да кликнете върху досие и след това изберете типа на ръчно сканиране, което искате да извършите (конкретен файл / папки, пълна система или бързо сканиране).

За да тества функциите за сканиране, Comparitech извърши четири теста:

 • Бързо сканиране
 • Пълно сканиране на системата
 • Сканиране на файлове / папки
 • Сканиране по график

Тествахме и функцията за безопасно сърфиране на VirusBarrier в различни потенциално злонамерени уебсайтове и изтегляне на файлове.

  Care este cel mai bun antivirus pentru Mac în 2023?

При извършване на сканирането потърсихме всичко от следните:

 • Брой сканирани файлове
 • Време за сканиране (начало до край)
 • Използване на системния ресурс (процент на процесора, памет (в MB) и диск (в MB)
 • Дали тестовите вируси са били локализирани и поставени под карантина

За съжаление, количеството информация, което Intego VirusBarrier предоставя след сканиране, е значително по-малко, отколкото при други много други AV инструменти. Не се предоставя допълнителна информация на подробно ниво, например колко категории сканирани файлове или какви системни процеси са проверени, например.

Можете обаче да видите допълнителни подробности за резултатите от сканирането си, ако проверите Logs, който ще покаже колко файлове са сканирани, имената на конкретен зловреден софтуер, който се намира, както и точното начало и край на времето за сканиране..

Тествани областиНе сканиранеБързо сканиране Сканиране на файлове / папки (папка за изтегляния)
Брой сканирани файлове N / A 76894 424064 4734
Вируси, разположени и под карантина? N / A 4/10 проби 10/10 проби 4/10 проби
Време за сканиране N / A 1 минута 45 минути 2,5 минути
% На системния процесор ~ 3% ~ 45% ~ 20% ~ 20%
% Потребителски процесор ~ 2,5% ~ 37.5% ~ 70% ~ 70%
Налягане в паметта (ниско, средно, високо) ниско ниско ниско ниско

За да тестваме различните опции за сканиране, изтеглихме 10 различни копия на тестовите вируси EICAR, разположени в различни части на системата. Всички сканирания не показаха почти никакво въздействие върху системната памет, но забележимо въздействие върху процесора. Като такъв, ако стартирате сканиране, най-вероятно не искате да правите много други неща, особено ако използвате по-стар Mac компютър.

Както бързите, така и сканирането на файлове / папки бяха бързи и ефективни. Тази ефективност означава, че те не са намерили всички вирусни проби, но и двете опции използват целеви подход и вероятно ще пропуснат нещо, ако се опитвате да дезинфекцирате силно заразен компютър.

Пълното сканиране от друга страна беше забележимо бавно, но изключително щателно и лесно откриваше всички тестови проби на различни места в системата.

преглед на интего

С планирано сканиране, което не тествахме тук, можете да зададете времето за сканиране и вида на сканирането, което ще се извърши (пълно, бързо или файл / папка). Затова препоръчваме да използвате метод на сканиране, за който смятате, че най-добре ще свърши работата за вашата система.

Допълнителни антивирусни функции

Има още две функции, които вероятно ще искате да продължите да бъдат включени, когато използвате VirusBarrier: Сканиране в реално време и безопасно сърфиране.

Скенер в реално време

Скенерът за реално време на VirusBarrier X9 е проектиран да проверява активно файловете, които се съхраняват или отварят на вашия Mac. Той няма да извършва проверки на празни или фонови процеси, вместо да се фокусира само върху активни процеси, в които участвате, докато използвате системата си.

За да отбележим, трябваше да завъртим скенера в реално време от за да извършим нашите тестове за сканиране на злонамерен софтуер, тъй като скенерът в реално време активно идентифицира и постави под карантина пробните вируси. Това е чудесно да се види и ясен индикатор, че скенерът в реално време прави това, което е предназначен.

Безопасно сърфиране

Intego VirusBarrier X9 се предлага с функция за безопасно сърфиране, която активно сканира посещаваните от вас уебсайтове за злонамерени връзки и съдържание. Подобно на други инструменти за безопасно сърфиране, той ще предупреди дали уебсайт, който ще посетите, съдържа злонамерен софтуер или вируси от всякакъв вид.

Имайки предвид това, има голям шанс, че ако уебсайтът наистина е злонамерен, вашият уеб браузър вече има вградена функция за безопасно сърфиране, която прави тази функция от Intego малко излишна. Ако посетите злонамерен уебсайт, Safari, Chrome и Firefox са проектирани да изпращат предупреждения и да блокират достъпа.

преглед на интего

Независимо от това, тази излишност може да бъде полезна в случай, че вграденият инструмент за безопасно сърфиране в браузъра ви се провали.

Помощ и подкрепа

Ако се борите със своя софтуер, Intego предлага 3 основни области на поддръжката на клиентите:

 • Чат на живо
 • Имейл (чрез уеб формата на сайта)
 • Търсене на база знания

Всеки от тях е доста стандартен вариант за помощ и поддръжка, но почти може да се счита за абсолютно необходим за компания за разработка на антивирусен софтуер. Единствените реални опции, които липсват, са поддръжка по телефона и специализиран потребителски форум. Форумът може да бъде полезен, ако Intego реши да създаде такъв, но що се отнася до поддръжката по телефона, не разчитайте, че някога това ще се осъществи. Повечето потребители наистина не обичат телефонни обаждания за поддръжка, така че липсата на тази опция не е реална загуба.

Ако не друго, фактът, че Intego предлага чат на живо, е перо в шапката си, тъй като някои от конкурентите му все още нямат. Чатът на живо е най-бързият начин клиентите да получат поддръжка за проблеми, твърде сложни за базата от знания и твърде незабавно натискане за поддръжка по имейл. Единственото, което остава да се притеснявате, е дали чатът на живо, имейлът и базата от знания за търсене са ефективни за решаване на проблеми.

Чат на живо

Чатът на живо предлага забележителни предимства пред поддръжката на телефона, която е предназначена да замени. Времената за реакция често са по-бързи, защото агентите за обслужване на клиенти могат да се справят с няколко потребители наведнъж. Потребителите могат да получат по-интерактивно изживяване, тъй като агентите за чат на живо могат да изпращат и получават изображения и връзки, които помагат за разрешаване на проблем. Чатът на живо също помага да се премахнат някои от трудностите и главоболието, често свързани с външна техническа поддръжка, по-специално езикови и акцентни бариери.

Включването на чат на живо в Intego е силно положително от гледна точка на обслужването на клиентите. Открихме, че поддръжката на чат е бърза с първоначалното време за отговор (изобщо не е много чакане) и още по-бързо при предоставянето на отговори на въпроси.

  Преглед на Bitdefender Antivirus Plus 2023: Изненадващо силен AV инструмент за потребителите

Когато отворите чат на живо, ще бъдете подканени да въведете своя въпрос или проблем. След това ще бъдете изпратени на опашка за чат агент на живо, което от моя опит е изключително бързо. Чаках само няколко секунди, преди да се свържа с „Джъстин“. Оттам ще бъдете помолени за имейл на профила си. Въпреки това, агентът за чат на живо ще продължи да работи с вас, дори ако просто търсите повече подробности за продуктите, преди да се регистрирате.

преглед на интего

В моя случай попитах Джъстин за това как работи офертата за двойна защита. Джъстин беше бърз и информативен. Въпросът ми беше, разбира се, лесен за отговор, но цялата ангажираност беше ефикасна и професионална. След като приключите с чата на живо, веднага ще получите имейл с пълния текст на чата, в случай че трябва да го препратите.

електронна поща

Поддръжката по имейл чрез уеб формата е добра опция, ако имате въпрос, свързан с услугата или софтуера, който не е чувствителен към времето.

Тествахме времето за отговор по имейл, като изпращахме запитване за правилата за автоматично обновяване на Intego. Търсихме конкретно две неща: колко бързо реагират агентите за поддръжка по електронната поща на Intego и качеството на отговора (разбира се, субективна мярка).

Когато използвате формуляра за поддръжка по имейл, ще бъдете помолени да въведете следната информация:

 • Вашата електронна поща
 • Предмет
 • Описание на проблема
 • Вашето име и фамилия
 • Име на компанията (не се изисква)
 • Страна
 • Специфичен продукт Intego (например VirusBarrier X9)
 • Сериен номер на продукта (задължително, но можете да поставите N / A, ако все още не сте закупили)
 • Тип компютър или устройство
 • Операционна система (като Mac OS 10.14.2 или Windows 10)
 • Приложения (като изображения или екранни снимки)

По-голямата част от информацията е маркирана като „задължителна“, но можете да поставите N / A за почти всяка област, с изключение на държава и имейл адрес.

преглед на интего

Изпратихме билет за поддръжка в 13:24 EST. Intego изпрати автоматичен отговор незабавно (в рамките на същата минута), за да потвърди получаването на билет за поддръжка, който съдържаше обещанието, че Intego ще отговори „в същия работен ден“, стига билетът да бъде получен в рамките на обичайното работно време, или следното работен ден, ако е получен след часове.

преглед на интего

Впечатляващо, екипът за поддръжка на Intego, „Крис“, отговори след по-малко от 2 часа на въпроса ми. Intego също последва това ден по-късно с имейл с искане за обратна връзка относно поддръжката по имейл.

Що се отнася до времената за отговор на имейл чата, това беше доста добре. Поддръжката по имейл очевидно няма да бъде толкова бърза, колкото поддръжка за чат или бързо търсене на базата знания, но е добре за тези, които се нуждаят от отговор на въпрос, който не е отговорен чрез базата от знания, но без време да чакат чат поддържа.

Знание

Повечето антивирусни уебсайтове вече имат база знания, която позволява на потребителите да търсят статии по различни теми, свързани със софтуера. Смисълът на базата от знания е да се помогне да се намали натоварването на агентите за обслужване на клиенти, като се предлага подробна информация и ръководства за отстраняване на проблеми за често срещани проблеми.

Базата знания на Intego е добре структурирана, с функция за търсене и страница с категории и основни теми. Ще намерите изброени общи теми и проблеми, както и още неясни грешки и кодове за грешки.

преглед на интего

Базата от знания е доста обширна и обхваща голям брой теми, повечето от които вероятно (надяваме се) никога няма да търсите. Това обаче е на ваше разположение и Intego включва система за оценяване на статии чрез обикновен палец нагоре / палец надолу. Ако една статия е била полезна и често срещан проблем, ще се надяваме да видите положителни отзиви за нея. Потребителите могат да оставят коментари, което помага да се допълни фактът, че Intego няма специализиран потребителски форум.

Работно време и повече

Intego има специални часове за обслужване на системата си за поддръжка по електронна поща, но не е ясно дали това пренася чата на живо, тъй като чатът на живо се възлага на Zendesk. Компанията заявява, че поддръжката й по имейл работи в рамките на нормално работно време, което може да бъде от 8-4 или 9-5, в зависимост от това как определяте термина. Също така е безопасно да приемем, че ще можете да получавате поддръжка по имейл само от понеделник до петък.

Intego има централа както в Сиатъл, Вашингтон, така и в Париж, Франция, но изглежда, че обслужването на клиентите работи по централно време (UTC-5 или UTC-6, в зависимост от годината).

Часовете за чат на живо обаче са малко по-трудни за определяне. Тъй като Intego излъчва своя чат на живо в Zendesk, възможно е компанията да предложи чат на живо 24/7.

Ефективност като решение за сигурност

Притежаването на Mac за щастие означава да се натъкнете на злонамерен софтуер далеч по-рядко. Потребителите на Mac обаче не са имунизирани и киберпрестъпниците все повече се насочват към Macs, главно защото по-малко вероятно е потребителската му база да има инсталиран антивирусен инструмент.

С нарастването на броя на Mac вирусите, ще се увеличи и броят на инструментите, обслужващи потребителите на Mac. Intego е един от малкото, които са изпреварили тенденцията, така да се каже, и нейните антивирусни инструменти отразяват този факт. Intego работи добре за идентифициране и премахване на базиран на Mac злонамерен софтуер, въпреки че изглежда игнорира много зловреден софтуер на Windows, който може да е инертен във вашата система. Софтуерът също е проектиран по начина, по който потребителите на Mac предпочитат: тънък, ненатрапчив и лесен за използване. Бързото сканиране и сканирането с файлове / папки са хиперефективни, докато може да искате да го „настроите и забравите“, когато стартирате пълното сканиране (което е най-добре запазено за планираните времена, така или иначе).

Всичко казано, че е трудно да се намерят много грешки с Intego VirusBarrier X9 като антивирусен инструмент. Компанията има други неизправности, с които трябва да се обърне, за да подобри услугата си, но нейният AV инструмент е сред най-добрите, които ще намерите за Macs.

Посетете Intego – Mac Premium пакет

About the author

Comments

 1. тлично ниво и е ефективен при защита на Mac от злонамерен софтуер. Особено важно е, че Intego VirusBarrier е специализиран за Mac и се фокусира върху нуждите на тази общност, което го прави по-ефективен от общите антивирусни инструменти. Регистрацията и покупката на софтуера са лесни, а потребителският интерфейс е интуитивен и лесен за използване. Допълнителните функции като скенер в реално време и безопасно сърфиране правят Intego VirusBarrier още по-ценен инструмент за сигурност на Mac. Поддръжката на клиентите е добра, с различни опции за помощ и подкрепа. В крайна сметка, Intego VirusBarrier е един от най-добрите антивирусни инструменти за Mac на пазара и е препоръчителен за всеки, който търси ефективна защита на своя Mac.

Comments are closed.