Преглед на Norton Security 2016

Norton, марка, управлявана от Symantec Corporation, не предлага самостоятелна антивирусна програма през тази година, но нейната програма за сигурност всичко в едно идва на подобна цена.

Изглежда, че това може да е малко решение за всички сделки, нека разберем дали е главен за нищо или всички.

Минимални системни изисквания - ще работи ли на вашето устройство?

Нортън изброява следните като минимални системни изисквания за изпълнение на програмата:

  • Операционна система: Windows XP 32-битова, Vista, 7, 8, 8.1 и 10 в 32- и 64-битови разновидности
  • Други минимални спецификации не са достъпни чрез уебсайта на Нортън, което може да загрижи онези, които работят с по-стари машини - ще работи ли? Подозирам, че скромен едноядрен Pentium или по-добре с гигабайт или така на RAM може да се справи, но не купувайте въз основа на това. Ако вашата машина е по-стара, потърсете друг продукт, който прави изискванията й вместо тях кристално ясни, само за да сте в безопасност.

Инсталиране и настройка

Инсталирането на Norton Security 2016 беше сравнително бързо.

Процесът ви принуждава да се регистрирате за акаунт в Нортън по време на инсталирането, което е незначително неудобство, но това не ме спря да ставам и да работя за няколко минути или повече.

Досадно, програмата изискваше рестартиране, но тъй като използвам SSD, който не беше основен проблем.

Интерфейс на Norton Security 2015

интерфейс

Norton Security 2016 се предлага с ясен и кратък интерфейс, който разполага с предимно бял фон, покрит със сиви акценти и докосване на зелено, за да привлече вниманието към наистина важните неща като състоянието на компютъра (жълтото означава, че трябва да се инсталира актуализация; червеното ви казва там е сериозна заплаха за справяне) и оставащо време за вашия абонамент.

В долната част на интерфейса са разположени четири правоъгълни икони, които предоставят достъп до ключовите части на Norton Security: Сигурност, Идентичност, Перформанс и други.

Кликвайки върху някой от тези слайдове нови опции, за да видите с някои приятни анимационни работи.

Също на главния екран ще намерите връзки към Настройки и Помощ, както и връзка за абонамент, ако трябва да подновите защитата си.

Norton-Security-сигурност

Функции за сигурност

Подобно на повечето антивирусни програми днес, Norton Security 2016 открива злонамерен софтуер, като сравнява подозрителни файлове с базирана в облак база данни, съдържаща всички известни понастоящем дефиниции на злонамерен софтуер, с които разполага, или чрез анализ на подозрително поведение.

В своето състояние по подразбиране програмата ще сканира вашата система за злонамерен софтуер веднъж седмично, което гарантира, че всеки, който използва, има поне някакво ниво на сигурност, за да се върне обратно. Онези от вас, които се чувстват по-чести сканирания, са в ред, могат да поръчат един по желание или да ги планират за удобно време, въпреки че ще трябва да ровите малко около настройките за сигурност или основните настройки, за да намерите последната опция.

С други думи, тази програма действа като обикновена антивирусна програма и предлага всичко, което бихте очаквали от същата.

Но има и повече функции ...

Norton предлага защита на идентичността

Други инструменти

Предвид естеството на този продукт може да очаквате цял куп допълнителни функции и това е наред, защото Нортън не разочарова от тази страна. През по-голямата част.

Освен че може да сканира компютъра ви по много различни начини, софтуерът може също да провери вашата стена във Facebook за злонамерени връзки или да сканира вашия твърд диск за всеобхватни похитители на браузъри и рекламни изделия, които някои антивирусни програми са склонни да игнорират..

Друг метод за сканиране - Norton Insight - идентифицира файлове, които смята за надеждни, а след това ги пропуска от бъдещи бързи сканирания, които ускоряват процеса, който се забелязва значително.

Под заглавието Identity програмата предлага инструменти, които могат да съхраняват най-чувствителната ви информация - банкови данни и др. - в облака в криптирано състояние. Тук ще намерите и антифишинг защита, функции за безопасност на уебсайта и много полезен мениджър на пароли.

Някои от допълнителните инструменти на Norton предлагат съмнителна стойност

Диагностичните инструменти могат да сканират компютъра ви и да дават препоръки как можете да го ускорите. Това не е нещо, което бих използвал сам (има и други начини за това), но за нетехнически човек това може да бъде удобен малък инструмент.

Други инструменти за производителност огледални функции, открити в Windows или лесно открити чрез безплатни инструменти за оптимизация, като CCleaner. Аз лично не намирам почистващите дискове и файлове или стартиращите мениджъри за особено полезни, но те са там, на едно място и лесни за използване, ако ги харесвате.

Norton Security 2015 предлага защита от много платформи

По-голям интерес представляват функции като Добавяне на устройства и управление, които обработват всички устройства, които защитавате съгласно лиценза си, включително други компютри, Macs и всички устройства с iOS или Android, които притежавате.

Резервното копие, което звучи като би могло да бъде полезно (съществено по-скоро като), е малко разочароващо - вместо да доведе до някаква включена помощна програма за архивиране, вместо това ви подтиква да харчите допълнителни пари за Norton Security с Backup - разочароващо!

Друга функция, История, е полезна обаче - тя не само описва подробно действията за защита, които са се превърнали в вашето устройство, но също така показва данни за вход и Wi-Fi, за които някои от вас може да използват.

И накрая, другият инструмент за забележка е Norton Family, функцията за родителски контрол на компанията. Звучи чудесно - може да следи активността на сърфиране на децата ви, историята на търсенията и активността във Facebook през уеб браузър или чрез смартфон. В допълнение към това, той може да проследи местоположението на вашите деца устройства, което може да бъде изключително полезно, да ограничи времето, през което те могат да използват интернет и много повече. Единственият шнап: струва повече пари (около $ 50 / £ 30 по време на писането)

Като се има предвид, че този софтуер не е евтин и че името му предполага, че е нещо повече от самостоятелна антивирусна програма, това е трудно хапче за преглъщане, въпреки стойността и спокойствието, което несъмнено добавя към онези от вас, които имат деца, които да защитават.

Ефективност като решение за сигурност

Въпреки опаковането на интересен брой и масив от допълнителни функции, най-важното внимание за Norton Security 2015 е способността му да открива и неутрализира заплахите за вашия компютър.

Как става в този отдел?

Е, според AV-Test, той се представи отлично, като отбеляза 100% степен на откриване, когато се представи с обща проба за злонамерен софтуер. Това се сравнява със средно за 98%.

Когато се подрежда на нула дни (новооткритият зловреден софтуер, който доставчиците на сигурност все още не са добавили към своите бази данни), той също отбелязва 100% процент на откриване спрямо средно за 94%.

В неотдавнашен доклад от друга независима лаборатория за тестване - AV-Test Institute - програмата също постигна перфектен резултат, поставяйки го наравно с харесванията на Касперски и Bitdefender като лидер в индустрията (прочетете нашия рецензия за антивирус на Bitdefender плюс 2018 тук ).

Въздействие върху системата

Работеща на ниско захранвано ядро ​​i3 NUC ​​с 8 гигабайта RAM, използването на процесора беше умерено, а не очакваното високо, докато се изпълнява сканиране. В комбинация със средното използване на паметта установих, че машината ми е напълно отзивчива по време на кратки и пълни сканирания до момента, в който нямаше да съм наясно, че ги изпълнявам, ако не съм ги инициирал сам.

Като се има предвид някои от ресурсите, които използвах през годините, и понякога слабото забавяне, забелязано в някои съвременни антивирусни програми, бих казал, Norton Security 2015 беше изключително плавен в сравнение.

Помощ и подкрепа

Symantec предлага впечатляващ списък от канали за поддръжка на своите програми за сигурност, включително имейл, интернет чат и телефон, като всички те са на разположение 24 часа на ден, 7 дни в седмицата, което може да бъде изключително полезно за някои хора.

Освен това компанията подкрепя тази поддръжка, като обещава: ако имате Norton Security 2016 правилно инсталиран и конфигуриран и все още получите инфекция на вашия компютър, която не може да премахне, Symantec ще възстанови изкупната цена на продукта. Добро!

Настройки на сигурността

Цялостно впечатление

За пакет „всичко в едно“ пакет за сигурност на цени в по-високия край на самостоятелните антивирусни програми (ще трябва да пазарувате, за да получите тази цена), Norton Security 2016 прави убедително дело за парите ви.

Много от неговите допълнителни функции са полезни, включително поддръжка на многоплатформа за Macs и Android устройства и възможност за споделяне на лиценза между три машини, за разлика от някои алтернативи, които позволяват само една инсталация.

Интерфейсът изглежда добре и е лесен за навигиране, мениджърът на пароли е чудесно допълнение и поддръжката е на първо място.

Но за програма, която изглежда се предлага по-скоро като пакет за сигурност, отколкото антивирусна програма, има един забележителен пропуск или, ако предпочитате, възможност за повишаване на продажбите: родителски контрол.

Като родител, това е единствената функция, която наистина ще ме отдръпне от избора на проста антивирусна програма като мое решение за сигурност, но при Norton тя липсва ... освен ако не искате да предадете значително количество монета, за да я добавите в.

Срам.

Освен това харесвам тази програма. Ако включените функции отговарят на това, което търсите и имате няколко машини, които да защитите, горещо го препоръчвам.

От друга страна, ако имате само един компютър или имате нужда от защита на семейството, по-евтините антивирусни програми или друг софтуер за сигурност в Интернет могат да бъдат съответно по-добър избор.

Посетете Нортън

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 3 =

Adblock
detector