Recenzie Norton Security 2016

Norton, un brand operat de Symantec Corporation, nu oferă un program antivirus autonom în acest an, dar programul său de securitate all-in-one vine la un preț similar.

De parcă ar putea fi un pic o soluție jack-of-all-trade, să aflăm dacă este stăpân pe niciuna sau pe toate.

Cerințe minime de sistem - va rula pe dispozitivul dvs.?

Norton listează următoarele drept cerințe minime de sistem pentru rularea programului:

  • Sistem de operare: Windows XP pe 32 de biți, Vista, 7, 8, 8.1 și 10 în soiuri de 32 și 64 de biți
  • Alte specificații minime nu sunt disponibile prin intermediul site-ului web Norton, care ar putea preocupa persoanele care rulează mașini mai vechi - va funcționa? Bănuiesc că un Pentium modest sau mai bun cu un gigabyte sau RAM poate face truc, dar nu cumpărați pe baza acestui lucru. Dacă mașina dvs. este mai veche, mergeți la un alt produs care face ca cerințele sale să fie limpede în schimb, pentru a fi doar în siguranță.

Instalare și configurare

Instalarea Norton Security 2016 a fost relativ rapidă.

Procesul vă obligă să vă înscrieți pentru un cont Norton în timpul instalării, care este un inconvenient minor, dar asta nu m-a împiedicat să mă ridic și să funcționez în aproximativ cinci minute..

În mod enervant, programul a necesitat apoi o repornire, dar eu folosesc un SSD care nu a fost o problemă majoră.

Interfața Norton Security 2015

Interfață

Norton Security 2016 vine cu o interfață clară și concisă, care prezintă un fundal predominant alb suprapus cu accente gri și o notă de verde pentru a atrage atenția asupra lucrurilor cu adevărat importante, cum ar fi starea computerului (galben înseamnă că ar trebui instalat un update; roșu vă spune acolo reprezintă o amenințare serioasă de a face față) și timpul rămas la abonament.

Spre partea de jos a interfeței sunt patru pictograme dreptunghiulare care permit accesul la părțile cheie ale Norton Security: securitate, identitate, performanță și altele.

Făcând clic pe oricare dintre aceste diapozitive noi opțiuni în vederea cu o lucrare de animație frumoasă.

De asemenea, disponibil pe ecranul principal, veți găsi legături către Setări și Ajutor, precum și un link pentru abonament în cazul în care trebuie să vă reînnoiți protecția.

Norton-Security-securitate

Caracteristici de securitate

La fel ca majoritatea programelor antivirus de astăzi, Norton Security 2016 detectează malware-ul prin compararea fișierelor suspecte cu o bază de date cloud care conține toate definițiile malware cunoscute în prezent la dispoziția sa sau prin analizarea comportamentului suspect..

În starea implicită, programul va scana sistemul dvs. pentru malware o dată pe săptămână, ceea ce vă asigură că oricine utilizează are cel puțin un anumit nivel de securitate pentru a reveni. Cei dintre voi care simțiți că sunt mai frecvent scanări pot comanda unul după bunul plac sau programați-le pentru o perioadă convenabilă, deși va trebui să răzbunați puțin în setările de securitate sau în setările principale pentru a găsi ultima opțiune..

Cu alte cuvinte, acest program acționează ca un program antivirus obișnuit și oferă tot ceea ce te-ai aștepta de la același lucru.

Dar are și mai multe caracteristici ...

Norton oferă protecție identității

Alte instrumente

Având în vedere natura acestui produs, este posibil să vă așteptați la o serie de funcții suplimentare și este în regulă, deoarece Norton nu dezamăgește pe acest front. În majoritatea cazurilor.

Pe lângă faptul că vă poate scana computerul într-o serie de moduri diferite, software-ul vă poate verifica, de asemenea, peretele de Facebook dacă există link-uri rău intenționate sau vă poate scana hard disk-ul pentru deturnări și browser publicitare pervasive pe care unele programe antivirus tind să le ignore..

O altă metodă de scanare - Norton Insight - identifică fișierele pe care le consideră de încredere și apoi le omite din viitoarele scanări rapide, care viteză care se procesează vizibil.

La rubrica Identitate, programul oferă instrumente care vă pot stoca cele mai sensibile informații - conectări ale băncii, etc. - în cloud într-o stare criptată. Aici, veți găsi, de asemenea, protecție anti-phishing, caracteristici de siguranță a site-ului web și un manager de parolă foarte util.

Unele dintre instrumentele suplimentare ale Norton oferă valoare îndoielnică

Instrumentele de diagnostic vă pot scana computerul și vă pot face recomandări cu privire la modul în care îl puteți grăbi. Nu este un lucru pe care l-aș folosi singur (există alte modalități de a face acest lucru), dar pentru o persoană care nu este tehnică, ar putea fi un instrument util.

Alte caracteristici de oglindă oglindesc performanțe găsite în Windows sau găsite cu ușurință prin instrumente gratuite de optimizare, cum ar fi CCleaner. Eu personal nu consider curățători de discuri și fișiere sau manageri de pornire deosebit de utili, dar sunt acolo, într-un singur loc și ușor de utilizat dacă le place.

Norton Security 2015 oferă protecție multiplă platformă

Mai interesante sunt funcțiile precum Adăugarea dispozitivelor și Gestionarea care gestionează toate dispozitivele pe care le protejați sub licență, inclusiv alte PC-uri, Mac-uri și orice dispozitive iOS sau Android pe care vi le dețineți..

Backup, care pare a fi util (esențial mai mult ca), este un pic dezamăgitor - în loc să ducă la un fel de utilitate de rezervă inclusă, în schimb, vă solicită să cheltuiți bani suplimentari pe Norton Security cu Backup - frustrant!

O altă caracteristică, Istoric, este utilă - nu numai că detaliază acțiunile de securitate care au transpirat pe mașina dvs., ci afișează și datele de conectare și Wi-Fi, pentru care unii dintre voi ar putea folosi.

În sfârșit, celălalt instrument de notare este Norton Family, funcția de control parental a companiei. Sună excelent - vă poate monitoriza activitatea de navigare a copiilor, istoricul căutării și activitatea Facebook printr-un browser web sau prin intermediul unui smartphone. În plus, poate urmări locația dispozitivelor pentru copii, care ar putea fi extrem de utile, poate limita timpul pe care îl pot utiliza pe internet și multe altele. Singurul blocaj: costă mai mulți bani (în jur de 50 USD / 30 GBP la momentul scrierii)

Având în vedere că acest software nu este ieftin și că numele său implică că este ceva mai mult decât un program de antivirus autonom, este o pastilă greu de înghițit, în ciuda valorii și a liniștii sufletești, fără îndoială, se adaugă celor care aveți copii de protejat..

Eficiența ca soluție de securitate

În ciuda ambalării unui număr și a unei game interesante de funcții suplimentare, cea mai importantă considerație pentru Norton Security 2015 este capacitatea sa de a detecta și neutraliza amenințările la computer.

Cum iese în departamentul respectiv?

Ei bine, în conformitate cu AV-Test, a funcționat admirabil, marcând o rată de detectare de 100% atunci când este prezentat cu un eșantion de malware comun. Aceasta se compară cu o medie a industriei de 98%.

Când s-a stivuit pe zero zile (malware nou descoperit pe care poate că furnizorii de securitate nu l-au adăugat încă în bazele lor de date), de asemenea, a marcat o rată de detectare de 100% față de media unei industrii de 94%.

Într-un raport recent al unui alt laborator de testare independent - AV-Test Institute - programul a obținut de asemenea un punctaj perfect, plasându-l la egalitate cu Kaspersky și Bitdefender ca lider în industrie (citiți recenzia noastră antivirus Bitdefender plus 2018 aici ).

Impactul sistemului

Funcționând pe un nucleu I3 nucleu cu putere scăzută, cu 8 gigabyte de RAM, utilizarea procesorului a fost moderată, mai degrabă decât cea preconizată în timpul rulării unei scanări. În combinație cu utilizarea medie a memoriei, am găsit ca mașina mea să răspundă pe deplin atât în ​​cazul scanărilor scurte, cât și complete, până la punctul în care nu aș fi fost conștient că le execut dacă nu le-am inițiat eu.

Având în vedere câțiva porți de resurse pe care i-am folosit de-a lungul anilor și o ușoară întârziere ocazională observată în unele programe antivirus moderne, aș spune că Norton Security 2015 a fost extrem de lină în comparație.

Ajutor si sustinere

Symantec oferă o listă impresionantă de canale de asistență pentru programele sale de securitate, inclusiv e-mail, chat de internet și telefon, toate acestea fiind disponibile 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, ceea ce ar putea fi extrem de util pentru unele persoane.

În plus, compania susține acest suport făcând o promisiune: dacă aveți Norton Security 2016 instalat și configurat corect și totuși primiți o infecție pe computer pe care nu o poate elimina, Symantec va restitui prețul de achiziție al produsului. Frumos!

Setări de securitate

Impresia generală

Pentru un pachet de securitate all-in-one, la prețul de la capătul superior al programelor antivirus autonome (va trebui să faceți cumpărături pentru a obține acest preț), Norton Security 2016 creează un caz convingător pentru banii dvs..

Multe dintre caracteristicile sale suplimentare sunt utile, inclusiv suport multiplă platformă pentru Mac-uri și dispozitive Android și capacitatea de a partaja licența între trei mașini, spre deosebire de unele alternative care permit o singură instalare.

Interfața arată bine și este ușor de navigat, un manager de parolă este un plus excelent, iar suportul este de prim rang.

Însă, pentru un program care pare a fi comercializat în sine mai mult ca o suită de securitate decât un program antivirus, există o omisiune clară sau, dacă preferați, o oportunitate de vânzare: controale parentale.

În calitate de părinte, aceasta este singura caracteristică care m-ar îndepărta cu adevărat de a alege un program antivirus simplu ca soluție de securitate, dar cu Norton lipsește ... dacă nu doriți să predați o cantitate importantă de monedă pentru a o adăuga în.

Rușine.

În afară de asta, îmi place acest program. Dacă caracteristicile incluse se potrivesc cu ceea ce căutați și aveți câteva mașini de protejat, vă recomand cu mare încredere.

Pe de altă parte, dacă aveți doar un computer sau aveți nevoie de protecție pentru familie, programe antivirus mai ieftine sau alte programe de securitate internet pot fi alegeri mai bune.

Accesați Norton

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 87 = 94

Adblock
detector