Resurse pentru virusul calculatorului: o listă mare de instrumente și ghiduri

40% din toate gospodăriile americane au fost afectate de viruși, costând aproximativ 4,55 miliarde de dolari. Acestea sunt statistici îngrijorătoare, în special având în vedere tot mai multe din viața noastră, datele și informațiile personale sunt distribuite online. Cu toate acestea, există modalități simple și simple de a vă proteja informațiile personale și computerul împotriva virușilor. Acest ghid vă va arăta cum.
Antivirus

Mai jos veți găsi o listă la îndemână de resurse care va explica ce sunt virusurile computerizate, cum să le preveniți, cum să scăpați de ele și unde puteți afla mai multe despre virușii.

Ghiduri despre virusurile computerizate

Dacă nu sunteți familiarizați cu virușii computerizați și ce să știți mai multe sau doriți să vă extindeți cunoștințele actuale, aceste resurse vă vor oferi informații detaliate despre acestea. De la modul de detectare a unui virus pe computer până la care sunt cele mai comune tipuri de viruși, aceste ghiduri au toate bazele acoperite:

TechTarget.com - Pentru a începe, iată o definiție la îndemână a „virusului computerului.” Veți găsi, de asemenea, câteva informații despre diferitele tipuri de viruși (de exemplu, macro viruși, infectoare de fișiere și suprascriere de viruși); o istorie intrigantă a virușilor informatici; și unii dintre cei mai faimoși viruși din lume. De asemenea, poate doriți să consultați ghidul lor malware, care vă oferă informații și mai detaliate.

US-Cert.gov - Produs de echipa de pregătire pentru situații de urgență a computerului din Statele Unite, aceste informații vă introduc virușii și cum puteți să le evitați.

Dummies.com - Această resursă vă oferă cea mai bună foaie de înșelăciune pentru abordarea virușilor din computer. Acesta explică cum să configurați software-ul antivirus, cum să scanați virușii pe computer și cum să vă operați computerul în siguranță. De asemenea, include o secțiune despre ce trebuie să facă dacă computerul primește un virus și cum să se descurce cel mai bine.

LiveScience.com - Discutând cele mai comune trei tipuri de viruși de calculator, această resursă se transformă în troieni, botneți și sperietoare. Acesta prezintă detalii despre fiecare dintre acestea, oferindu-vă, de asemenea, sfaturi din partea unor experți de top din industrie.

Comparitech.com - Pentru a face față virusurilor computerului, este imperativ să ai instalat pe computer un software antivirus. Și acest minunat ghid fără jargon explică de ce ai nevoie de software antivirus și ce trebuie să ai în vedere atunci când îl cumperi.

BBC Bitesize - Deși această resursă este destinată copiilor, acesta oferă totuși o imagine de ansamblu excelentă despre ce sunt virușii, ce se poate întâmpla dacă computerul primește unul și care sunt cele mai frecvente tipuri de malware. Perfect pentru educarea copiilor cu privire la ce ar trebui să arate atunci când sunt pe computer.

Alegerea instrumentelor care vor proteja și elimina virusurile computerizate

Pentru a vă ajuta să găsiți cel mai eficient software antivirus pentru computerul dvs., aceste resurse oferă sfaturi utile cu privire la ce caracteristici trebuie să urmăriți:

Comparitech.com - Oferind o listă cu cea mai bună protecție antivirus pentru 2017, Comparitech a depus toate eforturile pentru tine, revizuind fiecare furnizor în detaliu. Aceștia au analizat diverse criterii, inclusiv valoare pentru bani, eficiență și funcții suplimentare. Puteți citi recenzii în profunzime la fiecare dintre acești furnizori înainte de a face achiziția.

US-Cert.gov - Aici veți găsi informații suplimentare despre ce face software-ul antivirus, cum funcționează și cum va răspunde la amenințări.

Laboratoarele SE - Fondată de expertul în securitate Simon Edwards, președintele Consiliului de administrație al Organizației de testare anti-malware, această companie oferă teste independente ale programelor antivirus. Consumatorii se pot înscrie pentru a primi ultimele rapoarte aici.

Baze de date despre viruși

Pentru a rămâne alertat cu privire la potențialele amenințări, poate doriți să consultați aceste baze de date care oferă cele mai recente actualizări în timp real despre amenințările și vulnerabilitățile existente și emergente:

WildList.org - WildList Organisation International își propune să ofere dezvoltatorilor de produse și utilizatorilor informații cuprinzătoare, în timp util și exacte despre virușii computerului care sunt „în sălbăticie”. Lista este produsă de peste 40 de voluntari recunoscuți și este gratuită pentru toți să o vizualizeze..

Symantec.com - Ca lider în securitatea cibernetică, acesta este un loc minunat pentru a vizita dacă doriți să aflați despre cele mai recente amenințări. Puteți găsi informații actualizate despre amenințări emergente, riscuri emergente și vulnerabilități.

McAfee.com - Pe acest site web veți găsi o listă cu amenințările recente, care au fost evaluate pentru a stabili ce tip de risc sunt (adică scăzute sau mari). Puteți găsi, de asemenea, o hartă globală a virusului și o listă cu fașă virus recentă.

AVG.com - Aflați despre principalele amenințări prin enciclopedia virusurilor AVG Threat Labs. Aici puteți afla mai multe despre viruși specifici (de exemplu, Trojan Horse), văzând, de asemenea, ce amenințări au fost detectate astăzi și ce tipuri de malware au fost găsite.

Resurse și organizații suplimentare

CERT - Dacă doriți să fiți la curent cu toate ultimele noutăți în materie de securitate Internet, inclusiv cele mai recente amenințări cu virusul computerului, acesta este locul dvs. Funcționând ca parte a Institutului de Inginerie Software, CERT își propune să ofere informații de ultimă oră, consiliere și instruire pentru dezvoltarea continuă și îmbunătățirea cibersecurității.

AAVAR.org - Această organizație non-profit are sediul în Asia și este formată dintr-un număr de experți din întreaga lume. Scopul lor este de a preveni deteriorarea și răspândirea malware-ului rău intenționat, concomitent cu creșterea gradului de conștientizare a virușilor informatici utilizatorilor de pe glob.

Apple.com - Pentru utilizatorii de Mac, aceasta este o resursă obligatorie, deoarece vă oferă detalii suplimentare despre tipul de siguranță încorporat în Mac-uri. Este, de asemenea, un loc bun pentru a fi la curent cu ultimele progrese și dacă trebuie să faceți actualizări.

Microsoft.com - Aici puteți afla despre cele mai recente investiții ale Microsoft, ce fac pentru a-și asigura securitatea sistemelor și metodele de securitate încorporate în sistemele lor. Dacă sunteți o afacere, puteți efectua, de asemenea, o evaluare a riscului de securitate, care vă ajută să vedeți implicațiile asupra costurilor unei amenințări de securitate și ce măsuri trebuie să luați pentru a vă proteja compania.

AV-TEST.org - În calitate de furnizor independent de servicii, AV-TEST desfășoară activități de cercetare care le permit să găsească cele mai recente amenințări și să le analizeze înainte de a informa clienții despre constatările lor. Fii la curent cu ultimele lor teste pe site-ul lor web, reducând-ți căutarea în funcție de dispozitivul pe care vrei să-l cauți - de ex. Android; Windows (de afaceri sau personale); și MacOS.

VirusBulletin.com - Cu această publicație puteți afla cele mai recente tehnici, dezvoltări și amenințări la adresa securității online, auzind în același timp și opiniile experților din industrie. Virus Bulletin testează, de asemenea, software anti-malware, astfel încât să puteți citi despre schemele lor de certificare și ce implică acestea.

Legate de: Aflați cum puteți cripta e-mailul pentru a vă păstra mesajele private.

S-ar putea să vă placă și AntivirusCum să evitați găurile comune de securitate

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

70 − 62 =

Adblock
detector